Hirdetés
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Samsung PRO Ultimate microSDXC 512GB (MB-MY512SA/WW) a Galaxy A5x-be
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- Digitális Állampolgárság Program
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gesta28
tag
válasz somasz #53499 üzenetére
Úgy érzem maradok az E6520-nál.
Egyébként ennél a típusnál van lehetőség az i5-öt, i7-re cserélni? Ha nem, akkor az sem baj, de minél erősebb a gép annál jobb.Igazából olyan gépre gondoltam, ami megfelel a mai kor elvárásainak, főként strapabíró, és ennek megfelelőn erős is. Ezért kell legalább egy i5-ös, de az i7-es még jobb lenne. Nem mellékesen az sem árt, ha a VGA sem gyenge benne (512mb-1gb)
Egy ilyen konfiggal azért már könnyebb bármit is csinálni.
Igzából a mostani Lenovo N200-amat szeretném egy jóval jobbra cserélni, mivel szegényke felett már eljárt az idő, és elfogytak a fejlesztési lehetőségek is. Maga a gép még mindig kifogástalanul működik a maga 8 évével, de már kezd lassú lenni ehhez a rohanó világhoz.
-
somasz
Topikgazda
válasz Gesta28 #53498 üzenetére
Nem tudom, mi a megfizethető ár neked. Nem tudom, mire kell 1GB-os Nvidia kártya. Nem tudom, mekkora gépet keresel és mire.
Létezik még quadrós Latitude E6420, E6430, E6530, Precision M4600, ami még olcsón elérhető lehet, kis mázlival.Ha stramm, jó hardverű és olcsó gépet keresel, akkor ezen tulajdonságok közül válassz kettőt!
Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
Gesta28
tag
válasz somasz #53455 üzenetére
Köszi szépen a rengeteg infót, pont ezekre voltam kíváncsi, mielőtt bármilyen gépet is vennék.
Amit ajánlasz az jónak tűnik, csak baromi nehéz hozzájutni egy ilyen géphez i7-es változatban, mivel mindenhol az i5-öst nyomják
Esetleg hasonlóan jó kaliberű gépet is tudsz ajánlani, ami megfizethető áron mozog persze?
Elsősorban i7-es legyen (kivételes esetben lehet i5-ös is), mindenképp legalább nvidia VGA 1GB (intel HD xxxx másodlagos szempont).
Ja és ami a lényeg, hogy mindenképp DELL legyenVárom a javaslatokat.
Üdv: Zoli
[ Szerkesztve ]
-
JasL
senior tag
Ja még valami: az MX-2 szilikon alapú, tehát ha többet raksz, nem gond, zsepivel le lehet törölni legközelebbi kenéskor ha kifolyt a szélén, és nem vezet, tehát nem csinál rövidzárat még a legbénább felvitellel sem. És nagyon jó hővezető. Ezt lehet kenni nyugodtan, több éve használom, bevált cucc.
-
JasL
senior tag
válasz kisza25 #53491 üzenetére
Annál azért több. Én két közepesen vastag vonalat húzok MX-2-ből, kb 2/3-os átlóhosszban középre igazítva, és a végén a közepére még rakok egy kicsi borsót is, hogy biztosan a közepéről induljon a terülés.
Itt látszik, hogyan terülnek, X-hez keveset rakott, de az a legjobb, az négyzet alakúra terül, pont befedi az egész kupakot ha eleget nyomsz. 2:15-nél van az "X". Látszik, hogy nem szabad sajnálni a cuccot.
[ Szerkesztve ]
-
JasL
senior tag
válasz mghltm #53489 üzenetére
Egyértelmű, hogy az "X" módszer. Üveglapos teszteken bizonyították, hogy ott a legkevesebb a légbuborék és a legjobb a felületkapcsolódás. A második legjobb a hagyományos "borsó" módszer. Annyi a különbség a kettő között, hogy "X"-nél a sarkokra is kimegy a paszta, teljes a kapcsolódási felület, borsónál az sarkok levágódnak.
soldi3r: akkor hajrá! Majd közölj eredményeket
[ Szerkesztve ]
-
-
JasL
senior tag
Egy kis fizika és hőáram számítási elmélet: [link]
-
JasL
senior tag
válasz tvamos #53485 üzenetére
Az eredeti hűtő teljesen jó, ha a hőcső részére gondolsz. Ha a ventid nem zörög, azt is felesleges cserélni. Ezekkel nagyon minimális, 1-2 fokot nyerhetsz max. Sokkal fontosabb a megfelelő technikával kivitelezett pasztázás, a paszta minősége is csak 1-2 fokot számít. Ajánlom az Artic Cooling MX-2-t, ezt kenik szerverekbe is, az egyik legjobb állagú/minőségű kence, árban sem vészes.
Na, tehát nyugodtan nézz utána a fizikának, hogy nem a hőcső átmérője számít hőszállításnál, illetve nyilván picivel több hőt kell vinnie, de ilyen kereszmetszetnék nem számottevő a különbség. Plusz ha nem jó a méret, rádrohadthat.
[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
válasz somasz #53460 üzenetére
Köszönöm, megpróbálom észben tartani. Mi az a hardverazonosító?
(#53436) soldi3r válasza tvamos (#53435) üzenetére
Ilyen a hűtő:
Csak nem tudom mit kell nézni rajta, ha másikat akarok venni.[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
JasL
senior tag
válasz Tothgera30 #53479 üzenetére
Köszi Amúgy nem én kerestem
-
JasL
senior tag
válasz Tothgera30 #53477 üzenetére
Most ezt miért nekem mondod?
-
donatel
tag
Sziasztok!
Dell 7559-nél vannak a szabályozó gombok (hangerő, fény, billentyűvilágítás stb), ill. rajtuk az F gombok (F1-től F12). Alapból a szabályozógombokat tudom használni, az F gombokat csak úgy hogy pl. F1=Fn+F1.
Meg lehet ezt valahogy cserélni? Windows 10 x64 van rajta.[ Szerkesztve ]
-
kano
nagyúr
Viszont ez sokkal szebb és tartósabb lesz (remélem).
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
donatel
tag
Hali!
Ez az Intel Management Engine Interface Driver micsoda, mire jó (Dell 7559-hez a dell honlapján a product supportnál)?
-
kano
nagyúr
Köszi!
Az a baj, hogy nem tudom a "szakértő" milyen munkát végez.
Vettem fóliát, vettem hőlégfúvót de még a DELL feliratot ki kellene valahogy szépen vágnom a közepéről.
Egyébként nem lesz tartós 50-70 fok, hanem csak a felragasztott fólián ajánlják, hogy egyszer menjen át az ember egy hőlégfúvóval (esetleg hajszárítóval). Lehet, hogy nem is kellett volna vennem hőlégfúvót.
Viszont most a DELL körrel van a legnagyobb gondom, mivel vágjam ki?
Ilyennel lehet vajon a fóliába szép kört vágni? Lehet, hogy el kellene valahová vinni és kivágatni, olcsóbb lenne mint ez a körvágó.„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
JasL
senior tag
Kibírja. Az üzemhőmérsékleti tartományon belül esik, ha jól sejtem, ami amúgy is nagyon biztonságosan van megadva, jóval a tűréshatár alatt. Ráadásul csak félvezető elemek vannak a burkolat alatt, ami ha műanyag, akkor nem adja át a hőt. Azonban én is inkább óvatosságra intelek, ugyanis a ragasztókat viszont ez a hőmérséklet feloldja, mobiltelefonszervizekben pl. hőlégbefúvással távolítanak el gyárilag ragasztott alkatrészeket. Lehet, hogy a képernyő eltávolítása nem is elégséges. Én inkább beadnám valami szakértőhöz, hogy játszon vele ő a szakállára.
-
kano
nagyúr
válasz somasz #53463 üzenetére
Köszönöm.
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
andrasferenc
tag
Erre valaki:
Amikor a Dell Inspiron 5559 típusú notebookot bekapcsolom (Win10 Home, 64 bit), alkalmanként a bekapcsolás után a Dell kerek embléma megjelenésénél a jobb felső sarokban megjelenik a "diagnostic boot selected" felirat, majd rövid idő után átvált a képernyő fehér alapra, ahol a számítógép stilizált képe látható a gép bizonyos paramétereit megjelenítve, majd a képernyő kis idő után átvált diagnosztika szerű vizsgálattá, például színes függőleges csíkok jelennek meg rajta, a hang meg átvált sípolósra.
Az elején csak Ctr+Alt+Delete billentyű kombináció lenyomásával tudok kilépni, ami után normálisan újra indul a számítógép.
Mi lehet ennek az oka? Hogy lehetne ezt kiküszöbölni? -
kano
nagyúr
Sziasztok!
Van egy DELL E6430-am és szeretnék tenni a fedlapjára egy fóliát. Meg is vettem egy szálcsiszolt grafit színű fóliát, de ki kellene vágnom és fel kellene tennem.
Azt szeretném kérdezni, hogy kibírja a noti fedlapja (és persze a kijelző) azt az 50-70 fokot ami szükséges a fólia kezeléséhez (felrakás után)? Vagy teljesen szét kellene szednem?
Köszönöm!„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
somasz
Topikgazda
válasz tvamos #53456 üzenetére
Azért mert a Command Update-et is kell tudni használni. Nem a Check gombra kell nyomni első használatnál, hanem alatta a kisbetűs linkre. Ez leszed mindent és telepíti. Utána kell update-et keresni a check gombbal.
Ha a jövőben megállna a tudomány egy off gépnél, akkor csak rá kell keresni a hardverazonosítóra, google kidob mindent.
Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
JasL
senior tag
válasz Tothgera30 #53457 üzenetére
Picik
Meg kell keresned az adott géphez tartozó technikai manualt, abban a robbantott sematikus ábrán megadják a méreteit.
-
Tothgera30
Ármester
Lati E6320 aljába milyen csavarok mennek? Egyet elhagytam.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
tvamos
nagyúr
válasz somasz #53442 üzenetére
Biztos úgy van, de ha se service tag alapján nem találom, se szövegesen, ertsd "Broadcom USH", akkor nálam megáll a tudomány.
A Dell Command Update nem találta meg sajnos.
Szerencsére volt, aki jobban ért nálam hozzá. (Meg az is, hogy nem kell installálgatni a gépet havonta.)[ Szerkesztve ]
-
somasz
Topikgazda
válasz Gesta28 #53452 üzenetére
Nem ezt a gépet keresed, ha stramm gépre vágysz. Vegyél valamilyen üzleti szériát. Azonos méretben és hardverrel sokkal inkább egy e6520-as.
Ez egy melegedős, kopogós-kopós műanyag, rosszul szerelhető fostenger, a dell konzumer szériájának egyik mélypontja. Csak kicsit jobb elvileg az n5010-nél.
-
embe
nagyúr
válasz Gesta28 #53452 üzenetére
Tapasztalatom nincs vele, én csak a komponensekre írtam hogy az alapján nem tűnik rossznak, persze az árat ismerni kellene.
Az hogy milyen a meghibásodási statisztikája nem tudom. Kérdés ugye, hogy a nagy számok törvénye alapján van -e csak több problémás készülék, mint ahogy soldier írta.[ Szerkesztve ]
Onkyo TX-L20D, 4K Dolby Vision, streamer, HDMI, USB, phono, fehér 2.1-es erősítő eladó
-
-
andrasferenc
tag
Amikor a Dell Inspiron 5559 típusú notebookot bekapcsolom (Win10 Home, 64 bit), alkalmanként a bekapcsolás után a Dell kerek embléma megjelenésénél a jobb felső sarokban megjelenik a "diagnostic boot selected" felirat, majd rövid idő után átvált a képernyő fehér alapra, ahol a számítógép stilizált képe látható a gép bizonyos paramétereit megjelenítve, majd a képernyő kis idő után átvált diagnosztika szerű vizsgálattá, például színes függőleges csíkok jelennek meg rajta, a hang meg átvált sípolósra.
Az elején csak Ctr+Alt+Delete billentyű kombináció lenyomásával tudok kilépni, ami után normálisan újra indul a számítógép.
Mi lehet ennek az oka? Hogy lehetne ezt kiküszöbölni? -
blade4
aktív tag
Sziasztok!
Lenne nekem egy Dell Inspiron N5110 laptopom egy J1KND_6600 Akkumulátor 6600 mAh bővített kapacitású akkumulátorral, és egy 130w-os dell gyári töltővel.
A gondom az lenne hogy nem tölti az akkumulátort mert azt irja nem eredeti a töltő, egy 90w-os töltőt kér hozzá.
Ezt lehet valahogy orvosolni vagy szerezzek be hozzá egy 90w-os töltőt?
-
Gesta28
tag
Sziasztok!
Ezen a gépen gondolkozom vételi szempontból. Szerintetek érdemes beruházni egy ilyen gépbe?
Dell Inspiron N5110
Teljes specifikáció:
- Intel® Core™ i7 Processzor (2670QM)
- 8GB RAM (1333 MHz)
- 500GB HDD
- 15,6'-os kijelző (1366 x 768), Nagy felbontású (720p) WLED kijelző TrueLife panellel
- NVIDIA GeForce GT 525M (1GB)
- 4 (2db 3.0 és 2db 2.0) USB port
- nativ HD (1280 x 720) webkamera
- 2,5 kg tömeg
- Kétrétegű +/- DVD-író és olvasóVárom a szakértők véleményét.
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv: Zoli
-
somasz
Topikgazda
válasz tvamos #53419 üzenetére
Ez amúgy user error, itt van minden.
Ha pedig ez így túl bonyolult lenne, automatikusan megcsinálja a Dell Command Update.
A Broadcom USH egyébként a Security Drivers része, smartcardért felel többek között.
-
soldi3r
veterán
-
tvamos
nagyúr
-
tvamos
nagyúr
válasz soldi3r #53436 üzenetére
Nos.. Windows 10 drivereket sem talalok hozza... Ugyan az a Broadcom sz..pat, mint az M4600-on
, meg az nvidia(ez megoldodni latszik, az nvidia oldalarol letoltott driverrel)... csak a gond van.
Egyenlore kikapcsolnam az nVidiat. A processzor sebessegre sincs szukseg. (Rendelek majd egyet, de karacsony elott eselytelen szetszednem a gepet. Nincs valami tuning verzio?
Csak menjen valahogy a Windows 10 rajta, mert kell a gyereknek egy Windowsos gep, nekem meg nincs penzem ujra.[ Szerkesztve ]
-
Bandi821
tag
Sziasztok!
A Windows 10 topikban többszőr is feltettem a kérdést, de senki nem válaszolt, ezért megpróbálom itt, mivel egy új DELL XPS15 9550-el van egy elég komoly problémám. Ez lenne a leírás: [link] . Ha esetleg valaki tudna segíteni, nagyon hálás lennék, előre is köszönöm.
-
tvamos
nagyúr
válasz Máté94 #53306 üzenetére
Azért akarom letiltani, mert ha elindítom a rendszer diagnosztikát, az nvidia tesztnél túlmelegszik, és kikapcsol a gép. (Már vagy 3x újra zsíroztam Artic silverrel. Nincs időm bajlódni vele most.) Én meg azt nem szeretem. A gyerek se reklamáljon!
[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
Az a baj, mindenhol ezt irja:
Eszkoz tipusa: Egyeb eszkoz
Gyarto: IsmeretlenValoban, a Reszletek / Hardwareazonositoknal van valami erdekes.
ACPI\SMO8800
USB\VID_0A5C&PID_5800&MI00
Valami ilyesmi...[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
Abba a problemaba szaladtam bele, hogy az M4600-hoz nem talalom a megfelelo W7 drivereket. (Az USB3 portok teljesen doglottek is.) A Dell honlap sem mondja meg a frankot, se service tag alapjan, se a driver kereso/frissito applikacio. Mit lehet ilyenkor tenni? Van valami megfejto program? Szet kell szedni?
Ezekkel van a baja:"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
Magnum_
nagyúr
válasz kuruc01 #53413 üzenetére
jól től van bonyolítva (YT video)
(nálam egy csavar az alja és hozzáférni utána mindenhez)I humbly and respectfully decline™
-
tvamos
nagyúr
válasz Magnum_ #53409 üzenetére
Lehet, en csak azt irtam, amit tapasztalatam, a sajat gepemen. (Termeszetesen kikapcsoltam a Windows-ban a gyorsitotarazast. Kinyitom a CAD-et, meg 3 pdf-et, es folyamatosan az SSHD-t b@sztatta a gep, igy meg hasit, mint az atom. Persze, a felhasznalast, meg a gepet is ismerni kell.)
[ Szerkesztve ]
-
Kobak 27
tag
Sziasztok!
Megcsinálták a 7559-es fóliáját szerencsére, azóta jól működik. Az alkatrész kb 1 hét volt, utána fél nap alatt el is készült a gép, így ez szerintem korrekt, bár jobb lett volna, ha nem kell hozzányúlni.
Más kérdés.
Ti milyen laptop hűtőt használtok hozzá?
Nézegettem minden félét, de nem igazán tudok dönteni. A maximalista az lenne, ha lehetne állítani a dőlésszögét, hogy ha asztalon használom másik monitorral, akkor a monitor mellé lehessen emelni.
Van erről bárkinek tapasztalata, ajánl valaki valamit?Köszi előre is.
-
embe
nagyúr
válasz kuruc01 #53406 üzenetére
Ha nem visszafelé fújod a gépbe a burkolat alá....akkor jó is lehet.
ngabor2 : Ahogy tiborandras is írta, sokkal többet profitálnál egy ssd-vel, és + 4GB rammal, mint a proci cserével.
[ Szerkesztve ]
Onkyo TX-L20D, 4K Dolby Vision, streamer, HDMI, USB, phono, fehér 2.1-es erősítő eladó
-
kuruc01
tag
Sziasztok!
Palackos levegővel lehet,érdemes kifújni a processzorhűtőt szétszedés nélkül? -
ngabor2
nagyúr
válasz somasz #53401 üzenetére
Ugyan erre gondoltam Nem mai csirke, egy ssd biztos, hogy többet dob rajta, mint egy picit gyorsabb proci. Csak reménykedtem, hogy hátha újabb generációs, valamiben jobb procit is fogad.
4 GB memória van benne, azt se érdemes bővíteni egyelőre. Max ha találok másik ugyan ilyen 4 GB-os modult.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Rog strix g17 360hz
- Asus TUF A15 FA507 - 15,6"QHD 165Hz - Ryzen 9 7940HS - 16GB - 1TB - RTX 4070 8GB - 2,5év garancia
- Dell Latitude 7480, I5-7300u, 8GB, 256GB M.2, POOR, FHD, Számla, Gari
- Lenovo ThinkPad x280, i5-8350U, 8GB RAM, 256GB SSD, FHD, 1 év garancia, Áfás számla!
- Dell (Ryzen 7,FHD, 512 M.2, 16 GB, 1 év gyári gar) notebook egyszerűbb játékokhoz!!!AkciÓÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest