Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Brandynew
őstag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Átállítottad 2160p-re és teljes képernyőre tetted?
-
David3
őstag
válasz
Pandimakaay
üzenetére
Tedd újra a rendszert, figyelj oda a driverek telepítési sorrendjére, az AMD driverét pedig az AMD honlapjáról szedd le. Utána mennie kell rendesen.
-
mrsmart
csendes tag
Köszi srácok, sikerült a választás

-
Pandimakaay
tag
válasz
David3
üzenetére
szia, mindenféle tesztet csináltam már előtte, még a kékhalálozós időben is. Arra nem találtam megoldási lehetőséget. Most ami a dell oldalán fenn van az. De felraktam egyik nap a legfrissebbet, de azzal is tolta. Azért mondom nem veszem észre énse és nem is törődtem vele, de most hogy két napja nyomott egy restartot csak úgy, nagyon felbaszott megint. Még mindig messze van a napi 4-5 től, mikor a kékhalált tolta, de akkor is utálom, ha ilyen van amit nem értek... és azon vagyok teljesen ki, hogy senki nem tudja mit kéne csinálni... pedig látványosan ez egy vmi driveres szarság, meg utána olvasva, de valaki megoldotta a dolgot visualc++ telepítéssel, vki ,vmi biztonsági ellenőrzés kikapcsolással, már mindnent megpróbáltam de ugyanaz napont, az időt meg nem úgy írja ahogy egy normális ember megérti, hanem kriksz krakszokkal Ű
dd -
David3
őstag
Bocsi, lejárt a szerkesztési időm.
Közben ránéztem a kíváncsiság kedvéért, és most van egy március végén kiadott szoftver.
Crimson Edition 16.3.2 3/28/2016
-
David3
őstag
válasz
Pandimakaay
üzenetére
Szia, nekem is ilyen gépem van, nekem is írt ki kritikus hibákat (mondjuk az adott időpontban nem tapasztaltam). Próbálj meg csinálni egy terheléses tesztet, vagy nézd meg a Support Assist-on belül, hogy milyen javítási lehetőségeket ajánl fel.
Egyébként melyik VGA driver van fent nálad?
-
Brandynew
őstag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Firefoxom van, ha azt mondod, a Chrome se viszi, akkor nem böngészőspecifikus, hanem egyszerűen nem elég hozzá az integrált.
Pl. ezt néztem 4K-ban integrálttal, és korántsem olyan gördülékeny a lejátszás, mint egy FHD esetében: https://www.youtube.com/watch?v=-YGDyPAwQz0
soldi3r: YouTube-on és hasonló helyeken a tömörítés mértéke miatt a 4K sokkal szebb, mint a FHD. 15 colon is.
-
Brandynew
őstag
válasz
mrsmart
üzenetére
Nekem HD Graphics 530 integráltam van (Dell 7559).
4k-t lejátssza, ha nem böngészős (pl. YouTube) tartalomról van szó, de a YouTube-os 4K-t már csak a dedikált VGA viszi szaggatás nélkül.
Sima FHD-vel nincs gond.
Nem tudom használtál-e már SSD-t, az nagyon durván meg tudja dobni a gép teljesítményét (itt most nem a filmlejátszásra gondolok), ha a keretbe belefér, akkor gondolkozz azon is, mert a 10x-es sebesség nagyon-nagyon megéri.
-
mrsmart
csendes tag
Kedves Fórumtagok!
A jelenlegi laptopom megadta magát, szeretnék újat venni helyette. Eddig az Asus, Dell, Lenovo trióból a Dell-t választottam, mert 3 év garit kapok rá, míg a többiekre csak kettőt. Árban viszont szinte nincs különbség közöttük. Általános felhasználásra kell jelenleg, de később bármi előfordulhat alapon, nem szeretném az alapkategóriát megvásárolni (a mostani jószág is 8 évíg húzta

A kérdésem a következő volna: megéri-e külön dedikált vga-val szerelt laptopot venni, vagy elég elég az alaplapi HD Graphics? Természetesen szoktam rajta 1080p-s* filmeket nézni, azaz "Dell Inspiron 15 5558 208903" vagy "Dell Inspiron 15 5558 204387"?
A HDD mérete nem számít, bőven elég az 500GB.
Segítségeteket előre is köszönöm!
*a későbbi 4K, stb. filmekhez gondolom mindkettő kevés, ugye? -
Pandimakaay
tag
sziasztok, laptopom rengeteget kékhalálozott, utána olvasgattam, és ennél a 3537es szériánál nem mindegy, hogy telepíted, milyen sorrendben a chipset és a két videokari drivert. Megcsináltam, ki is küszöböltem a hibát. Majd azért pár héttel később rápillantottam a support assistban és azt láttam minden napra ír hibát... ez teljesítményben nem látszódik, meg nem lassú stb, de azóta egyszer csak úgy újraindult, de nem kékhalállal. A videokártya eltávolítóval, újraraktam, plusz ezt a visual cuccot is, mutatok képet mire írja a hibát, van e esetleg valakinek vmi ötlete?
-
4264adam
nagyúr
válasz
adamssss
üzenetére
Munkából kifelé sose várom meg hogy ki kapcsoljam a gépet illetve készenlétbe áll. Hétvégén 30percig gondolkozott a kijelentkezesen a be bootolas is sokáig tartott ssdn. Gondoltam valami szoftveres galibát csináltam. Vissza állítás 25.re és minden újra jó. Gondolom munka gépnél sokan elkovetik a hibát hogy türelmetlenek nem csak én
-
adika4444
addikt
válasz
adamssss
üzenetére
Szia!
Csinálj egy rendszervisszaállítást akkora, amikor még nem volt a hiba (Win esetén). Egy barátomnak halt le hétvégén a wi-fi vevő a gépében, nem kapott netet, mindent próbáltunk, de csak a visszaállítás segített... A legjobb pedig hogy még nem is telepített semmit.
Szal tegyél egy próbát ezzel, veszíteni nem nagyon tudsz rajta. -
Sziasztok!
E7440.
Az utóbbi időben azt csinálja a gép, hogy ha leveszem a tápról lefagy a rendszer. Ilyenkor ha röviden megnyomom a kikapcs gombot, akkor belép az alvó üzemmódba, majd innen gond nélkül ébred, de azért elég frusztráló.Valami tipp?
Köszi
-
Magnum_
nagyúr
válasz
somasz
üzenetére
és hallok kotyogást? akkor mivan? na persze nagyon minimál és lehet, hogy csak odaképzelem, de az előző gépem frankón koytogott, de azzal nem foglalkoztam.
amúgy meghúztam minden csavart (illetve próbáltam, nem tudtam, tökig vannak húzva palmrest alatt is és kijelző bezel alatt is)

tiborandras: köszi a tájékoztatást

-
mghltm
addikt
-
Ulius80
tag
válasz
sigidi
üzenetére
Szia!
Olvastam a Dell topicban,kérdezted hogy mekkora gap-pad kell a Dell E6420-hoz.
Érdeklődnék hogy amit belinkeltél 1mm-es gap-padot,az jó bele?
Nekem is ilyen gépem van,kitakarítanám és cserélném ezt is.
Pontosan illeszkedik?
Köszi a segítséged!
ÜdvBocsi mindenkinek,privát lett volna!!!
-
fpatrik17
senior tag
Üdv!
Van én nékem egy Dell Inspiron 7537-es laposom, és kijött rajta egy olyan probléma, hogy a 9-es és a pont-kettőspont gombom nem működik. Szimplán nem érzékeli a gép és fogalmam sincs ez milehet. Valami vírus csinálhat ilyet, vagy itt nagyobb gondok lesznek szerintetek?
Köszönöm!
-
somasz
addikt
válasz
Janika-1982
üzenetére
Ne írjunk ilyet, hogy el sem indul a gép vele!
Elindul, működik is, rengetegen használják is.
Hamarabb bedobja a kulcsot, mint a gyári és a minősége megkérdőjelezhető, de jóval olcsóbb. Valamit valamiért.
Én is a gyárit ajánlom. -
kovsol
titán
válasz
Janika-1982
üzenetére
Én kérek elnézést, hogy nem teszteltem le stopperrel mennyit bír az aksi ebben a gépben.
De most komolyan akkor minek árulnak itthoni boltokban is ha gép el se indul vele? Ez szerintem egy jogos felvetés. Látom már falbaverős smájli az megy. Szakmaiság magaslatokban szárnyal.
Na mind1 úgyis van négy gépem majd cserélgetem egyikből a másikba az aksit, mert ennyi pénzért nem veszek most biztos gyári aksit újat. -
Brandynew
őstag
Sziasztok,
A Dell Power Manager szoftvere hogy működik? Beállítottam, hogy "használat főleg hálózatról". Ahhoz, hogy ez érvényesüljön, kell futnia a programnak? Néztem a services felületen, de nem találok olyan folyamatot, amely a program bezárása után is futna. Hogy intézi ezt a "használat főleg hálózatról" beállítást?
-
kovsol
titán
válasz
Janika-1982
üzenetére
pedig tele a net utángyártott aksikkal. Most beleraktam a e6540-es aksiját. Azt úgyis mindig dokkolóról használom melóra, így fölös bele a jó aksi
7 órát ír most így a windows youtubeozásra ezzel az aksival. -
malnabokor
senior tag
Sziasztok,
Nos, frissítettem a gépem (Dell 7520 15R SE) egy Plextor 256Gb M6MV-vel. Egyik legjobb élmény, hogy jóval gyorsabb (főleg a programok indítása és betöltése). A korábbi 32Gb-os hibrid megoldás az IRST-vel sem volt rossz, de az ugye főleg a Windows-ra volt hatással, és Windows 10 alatt mivel pár éve már nem támogatott, elég hektikusan működött. Mivel A17-es BIOS-om van, így nem is volt olyan macerás a win telepítés, mint ahogyan a linken volt, de köszönöm szépen a segítséget!

Szóval mindenkinek ajánlom, akinek hasonló gépe van (IRST-s hibrid msata SSD+HDD meghajtó) és windows 10-et használna, hogy cserélje az SSD-t egy normális kapacitasra (és a HDD + Optikai is megmarad
) -
Roxkex
senior tag
válasz
Integrale
üzenetére
Na , most kitakarítottuk újra pasztáztuk a dolgokat egy 10perces tesztet rá toltam és 77 fokos lett a maximum de ekkor is csak 5200RPM volt
(Burnout Paradise).
Nem vette vissza a procit mert naplóztattam és 2900 ugyanúgy kimegy és nem használt throttlestop-ot (őszintén , fingom sincs mi az
).Dell Inspiron 3537 i7 W10
-
Magnum_
nagyúr
válasz
Máté94
üzenetére
Este tesztelem

Ventillator: nekem ez ritkan kapcsol be, lett takaritva, pasztazva, de magam is meg fogom egyebkent majd csinalni, de terhelesnel kapcsol csak be. Par ablakos bongeszesnel orak utan is tok nema (meg is jegyezte a csajom tegnap az agyban, hogy mennyivel jobb ez, hogy nema, mint a masik)
-
temagad.aho
tag
Sziasztok! Olyan problémám lenne hogy az Inspiron 1015 laptopom kijelzője lilásosik, de a kijelző mozgatásával, vagy a megnyomásával helyreállnak a színek. Tudnátok segíteni hogy mi lehet a probléma?
-
Roxkex
senior tag
Sziasztok!
Tegnap este játszottam egy kicsit(1-2 óra) a Burnout Paradissel és közben Aida64-el logoltam , hogy mit produkál a proci + a hűtő venti és hát azt vettem észre, hogy 95celsius fokig felcsúszott a CPU hőmérséklete és eközben a venti csak 5100 RPM-el pörgött holott néha meg simán felmászik 6000 -> 6500rpm-ig is .. De ilyenkor meg pont nem
Ezt valahogy lehetne "kényszeríteni" ?
És szerintetek a 95 nem sok egy kicsit ? :\ Vagy csak túl parázom ? (Rossz szokásom) - (Sajnos egyenlőre iskolai dolgok miatt nem tudom elvinni a lapos takaríttatni :\)Dell Inspiron 3537 i7 + Windows 10 (idén Augusztusban lesz 2 éves a lapos).
Előre is köszi mindenkinek mindent

-
kovsol
titán
Sziasztok!
Egy Dell Latitude E6520 géphez szeretnék új aksit vásárolni. Most még a gyári 40Wh aki van benne amire azt írja 14,8V. Aliexperessen nézegettem utánagyártott aksikat amire viszont 11,1V van írva. Ez gond lehet? Nem értek hozzá. pl, vagy ebayen ezek mennyire lehetnek tényleg dell aksit? [link]Mostani aksira azt írja már a windows, hogy telepcsere szükséges és tényleg jó ha 20 percet kibír. Kár, hogy a 6410 -es aksija nem jó hozzá, mert abból van három gyári dell aksim is tartalék.

-
Dhampir
félisten
válasz
Janika-1982
üzenetére
Egyetértek.

-
-
Magnum_
nagyúr
srácok! a kontrasztos megjelenítést hol tudom MÉG állítani / kikapcsolni a windowsos gépházas alap beállításokon túl?
-
atti1848
senior tag
válasz
somasz
üzenetére
http://kephost.com/image/c9K1
http://kephost.com/image/c9K5
http://kephost.com/image/c9PAAz Aida és a BIOS amit érzékel.
A BIOS -t már sikerült frissítenem, de semmi változás nem történt. Próbáltam befújni kontaktspray-el, de akkor sem. Nem értem mi történhetett.
Ezt a hibaüzenetet nem lehet sehol kikapcsolni, ha már az aksi tönkre is ment?

Lehet hülyeség, de az aksinak nem lehetne frissíteni a firmware-t? -
atti1848
senior tag
válasz
somasz
üzenetére
Szia.
Ha nincs benne az aksi akkor nem csinálja, akkor egyből indul. Kikapcsolt állapotban is és bekapcsoltban is, az akku-t jelző led csak villog. A BIOS-ban pedig valami kommunikáció hibát ír az aksira, Battery Health: Not a Dell Battery , pedig a gyári Dell aksi van benne.
-
atti1848
senior tag
SZiasztok.
Van nálam egy Dell Vostro 1015 -s készülék. Bekapcsolásnál egy hibaüzenettel kezd, hogy:
Warning: If a Service tag was just installed, you will need to shut the system down and unplug the AC adapter if present. Re-insert the AC adapter and power on the system to allow for proper functionality.
Warning: The battery cannot be identified.Strike F1 key to continoue, F2 ti run the setup utility. Press F5 to run onboard diagnostics.
Probáltam már kivenni az aksit és 30 mp-ig nyomtam a bekapcsot, majd visszatettem, de ugyan ez. Nem volt aksi csere, csak szét kellett szedni, mert a kijelző kábele kicsúszott és össze kellett rakni. Nem tudom mi az oka ennek, meg azt sem, hogy ezelőtt csinálta-e egyáltalán ezt. A bios-t sem tudom frissíteni, mert legalább 15 vagy 50% töltöttség kellene hozzá.
Mit tudok tenni, hogy működjön rendesen?

-
somasz
addikt
válasz
Janika-1982
üzenetére
A 2 db 512-es ssd-t nem számoltam hozzá az értékéhez, de ez ugye nem a beárazós topik. Ha azok is benne voltak az árban, nem csináltál rossz üzletet.
Gondolom nem ezzel a konfiggal vetted a boltból.
És valóban, nem fogsz tudni meggyőzni, nem is kell... Én sem akarlak téged meggyőzni.

-
UHHH
őstag
válasz
Sidorovich
üzenetére
Sziasztok! Bitlocker titkositas nem titkositas. Truecrypt 7.1a az a titkositas.

Mas: en is varok meg mindig a febr vegei dell UK-rol EMEA gari atirasomra... -
soldi3r
veterán
válasz
Janika-1982
üzenetére
Egy biztos, sot ketto. Mindenki arra kolti a penzet, amire akarja, de engem (es szerintem a kollegat sem) nem fogsz tudni meggyozni arrol, hogy ez a gep volt a jobb vetel.

-
Janika-1982
tag
válasz
somasz
üzenetére
Szia,igen lehet használtan venni is.

Csak ki tudja hogy milyen volt az előélete?
Én egyszer élek-ahogy a gép is!
Tiszta lappal-új géppel!
Munkára-multimédiára(mert megérdemlem-megdolgoztam érte).
Olyan mint a használt ruha,nekem nem kell használt cucc.
Persze tudom sok ember örűl ha tud venni használtan is,nem akartam megbántani senkit sem természetesen!
Én nem is vennék egy millás gépet,én masinám így is bőven félmilla felett van+Topsolid CNC programmal 5 millára van biztosítva gép+5 év garancia is van rá.
Ha visszább olvastál volna ott van,a részletes teszt-speckói a masinámnak,de belinkelem ide:
[link]
További szép estét-napot.
-
eastsider
nagyúr
köszi srácok.
csak az az érdekes, hogy 6430-on nem ilyen. meg a HP-kon sem... na mindegy, ez ilyen akkor
-
Magnum_
nagyúr
szép estét nektek

-
Magnum_
nagyúr
nem volt semmi bajom a szigetes billel az elitebook bill. után, de újra ilyenen gépelni mennyivel jobb.. pedig az újabb delleken is szigetes van

-
eastsider
nagyúr
Sziasztok,
Az E6420-amon a kedetektől laza a power jack. vagyis a gond nem is magával a csatival van, hanem annak a felfogatásával, ami úgy néz ki, hogy a csatit nekifeszíti egy kis lemez a vázhoz, így nem kéne neki mozognia. de nagyon lötyög. szétszedtem fullra, de mindent rendben találtam, minden alkatrész ok stb...
mégis lötyög nagyon... nem csúszik ki a power csati, csak maga az aljzat mozog.
mit lehetne rá kitalálni?
legtöbbször a dokkon pihen, de azért zavaró a dolog.
-
Brandynew
őstag
Sziasztok,
Új Dell 7559-et érdemes újrapasztázni mondjuk egy Thermal Grizzly Kryonaut-tal?
-
Magnum_
nagyúr
válasz
Avicularia
üzenetére
ettől féltem, hogy a kilógó akksi. mondjuk amit melóba hordok 'táska', abban pont jól elfér, marad is hely még másnak, de az egy vastagabb, több zsebes bőr briefcase.
namost nem feltétlenül abba tenném bele, ha védeni akarom a hétvégéi utazótáskában, ezért is merült fel. -
Avicularia
veterán
-
Ice&Lime
veterán
Sziasztok!
Gepet lehet gariztatni csak jotallasi jeggyel, vagy a szamla/blokk is kell meg hozza?
-
somasz
addikt
válasz
Janika-1982
üzenetére
Abban egyet értünk, hogy az Inspiront nem szabad megvenni. Viszont a Latitude gépeket meg szerintem csak használtan érdemes, úgy veszít minden drága gép az árából, mint a szalonból kihozott új autók. Ennyi pénzért valószínűleg sokan egy használt Precisiont vettek volna.
Nem akarok vitát, távol álljon tőlem.
-
Janika-1982
tag
válasz
somasz
üzenetére
Szia,használtan igen,mert már nem árúsítják.

Azonkívűl hogy munkára+multimédiára használom.
Volt Inspiron 3537-em is,kössz többet olyat soha többé-egy rakás szar volt!
Egyszer kell venni normális gépet,ennyi.
Meg az alapfelszereltsége is jó volt,FHD panel+stb.:
[link]
Ezennel lezártnak tekintem a vitát.
Kinek a pap,kinek a papné.
-
Magnum_
nagyúr
válasz
somasz
üzenetére
csak emiatt elgondolkodom rajta :-)))
Addressed Dell Logo position wasn't on the center of display screen while connecting external display devices.a bioson kívül egy drivert kellene manuálisan elindítanom:
Intel(R) Management Engine Components Installer Driverannyit ír róla, hogy Initial release to support Windows 10
indítsam el? kárt nem okozhatok, nem?
Új hozzászólás Aktív témák
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Peugeot, Citroën topik
- Fotók, videók mobillal
- Milyen nyomtatót vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xbox tulajok OFF topicja
- Netflix
- További aktív témák...
- i5 7gen HP 250 G6 laptop dedikált GPU-val!
- Dell Latitude 3180 11,6" laptop
- i5 7gen Lenovo ThinkPad 13 gen2 laptop
- HP EliteBook 830 G7 Üzleti laptop / i5-10210U / 16GB DDR4 / 256GB NVMe / 13,3 FHD / HUN bill
- Fujitsu LifeBook E5410 üzleti laptop i5 Gen10 / 16GB RAM / 512GB SSD / Újszerű akku-szép állapot
- magyar billentyűzet - 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év gar
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ryzen 7 3700X / RTX 2070 Super / 32GB DDR4
- Samsung Galaxy S21 FE / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Samsung Galaxy A05s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
emiatt tettem újra egyszer, ezekszerint akkor se jó sorrendben... de azért vicc a mai technikai rendszerekben, hogy ez számítson... és emiatt újra kell tegyem a gépet... meg most akkor mi a jó sorrend érted?

dd
.

(Burnout Paradise).