- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Gurulunk, WAZE?!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- ldave: New Game Blitz - 2025
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Antonio
senior tag
válasz
Antonio #53799 üzenetére
Ha jól látom, nincs hozzá megfelelő támogatás?
AMD FirePro™ M5100 (Dell) -
Antonio
senior tag
Sziasztok,
Remélem ebben a topicban tud valaki választ adni (windows 10 és azonnali VGA -as kérdésekben nem nagyon válaszoltak)
Szóval
Sikerült felrakni win 10-et. minden szép és jó,
(Dell Precision M4800) AMD Fire proViszont pár apróbb kérdés van: ha AMD Fire pro beállításai közt vagyok akkor azt látom
e szerint AMD hardver le van tiltva. De ha belemegyek Win 10 Device manager be ott nem látom azt hogy le lenne tiltva.
Egyelőre nem találom hol tudnám ezt beállítani win 10 ben vagy Fire pro ban /Dell beállítások.? ill hogy tudok meggyőződni hogy most tényleg aktív vagy nem? ( ha jól tudom van egy olyan alap funkció M4800 ban hogy alacsony grafikus teljesítmény igénynél az integrált videokártya megy és csak nagyon igényél aktiválódik az AMD kártya (?)
Köszben próbálgattam FPS játékkal és úgy tűnik nem dolgozik a videokártya (csak az integrált) kicsit szaggat. és a (gondolom videokártya) ventilátor se pörög fel ami régebben ilyenkor beindult.
köszönöm a segítséget
-
tamas.nick
aktív tag
válasz
bugizozi #53796 üzenetére
Amikor az Intel Wi-Fi-t telepíted, ott a bővített lehetőségek közül mindent (My WiFi Technology) ki kell jelölni.
WiDi nálam elég kiszámíthatatlanul működik, gyakran nem találja meg az LG TV-met. -
bugizozi
őstag
válasz
mghltm #53795 üzenetére
Szia!
Kipróbáltam, de csak a wifi drivert frissítette be, a WiDi-t nem.
Gyanús hogy a Dell oldalán ehhez a laptophoz a 3.5.40.0 verziójú WiDi driver a legújabb [link]Lehet hogy hiába próbálkozom, az Intel oldaláról leszedett 4.2.29.0 vagy újabb verziót nem eszi meg a gép?!
-
mghltm
addikt
válasz
bugizozi #53794 üzenetére
probald meg az intel-fele automata telepitovel frissiteni a rendszert!
-
bugizozi
őstag
válasz
Máté94 #53786 üzenetére
Szia!
Ezzel a WiDi Compatibility Tool-lal leelenőriztem a gépet, azt írja, hogy a WiDi applicationból kell újabb.Nekem 3.x van, és 4.x kell.
Rányomtam, hogy Get the WiDi update tool, az talált is frissítést, viszont hibára futott:
Próbáltam kézzel feltelepíteni, de az se ment:
A System Requirements-nél viszont elvileg jó vagyok: a proci támogatja a WiDi-t, illetve a "Intel® Wireless Display (Intel® WiDi)" lenyitva az "Intel® HD Graphics 4000" és az "Intel® Centrino® Advanced-N 6205" is adott, ezek vannak a gépemben.
Akkor most mibaja lehet?
Köszönöm a segítséget!
-
Nincs valakinek eladó Dell DA90PE3-00 töltője?
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
Sanyi.mTs #53784 üzenetére
ez érdekes:
a céges laptopomnál, ami tuti magyar:
- Warranty fülön: Country: Angola
- System configuration fülön: Country: Emerging Countries – EMEAa kiszemelt laptopnál:
- Warranty fülön: Country: United Kingdom
- System configuration fülön: Country: United KingdomUK-es garival hiba esetén gondjaim lesznek?
-
MPeter87
őstag
válasz
badrian250 #53788 üzenetére
Nincs.
9,5mm. -
badrian250
tag
Sziasztok!
Dell 5559-be szeretnék SSD-t rakni, úgy, hogy átteszem a HDD-t az optikai meghajtó helyére.
Van valahol esetleg plomba a gépben, ami miatt ugrik a gari?
Milyen vastag meghajtó átalakító való bele? 12,7 mm vagy 9,5 mm?Előre is köszi!
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Adott egy Dell Latitude E5430 laptop i3-3120M processzorral. (Intel(R) HD Graphics 4000)
Wifi-n szeretném megosztani a notebook képernyőjét egy LG 42LF652V tv-n. Mikor elindítom a WiDi-t, azt írja, hogy ez a számítógép nem felel meg az Intel WiDi minimális hardverkövetelményének.Mire lenne szükség ehhez a művelethez? Én úgy tudtam, hogy i3/i5/i7 proci kell hozzá valami HD Graphics-szal, de ezek szerint nem - csak - ez?
Köszönöm!
-
haxxika
senior tag
válasz
Sanyi.mTs #53780 üzenetére
Service Tag-et elkéred, beírod a Dell support oldalára, és ott a warranty fül alatt kijön minden infó, hogy hova szól és meddig, illetve mellette a Components listában megtalálod, hogy pontosan mi került a gépbe a gyárban, ellenőrizni tudod vele, hogy tényleg az szerepel-e benne.
Szervizhez elvileg csak a Service Tag szükséges, telefonon elég elmondani, illetve a hibakódot amit a gép adott neked a teszt után, utána már tudja a dolgát a Dell. -
Sanyi.mTs
addikt
ha hirdetésben azt írják,h van még NBD gari, akkor ezt (mint földi halandó) tudom a neten valahol ellenőrizni?
Illetve, ha azt a gépet szeretném szervizeltetni, akkor milyen papírok szükségesek hozzá? -
irony
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Dell XPS L702x-em, amit frissítettem Win7-ről Win10-re, de a Dell programok nem működnek megfelelően.
A Dell oldalán nem találtam frissítést.
Várjam meg az Anniversary Update-et, és ha az sem segít, vissza Win7?! -
ginola
addikt
Sziasztok
Még nem aktivizáltam a gépemen a vendég fiókot, most megtettem, de sajnos ezzel a profillal nem tudok wi-fin csatlakozni a netre, erre vmi megoldás?
-
Dan-szan
senior tag
Üdv, nagyon közelít a dátum éppen ezért erre valaki?
-
haxxika
senior tag
válasz
ginola #53770 üzenetére
Cserélhető a fedlap, például, ha egy ilyet rendelsz, akkor utána csak át kell szerelni.
-
ginola
addikt
Sziasztok
Dell 6330-om fedlapját valamelyik barátom gyereke elintézte.....Kis aprő gödröket csinált a fedlap sötétebb részén. A fedlap ezen része külön cserélhető e vagy csak az egész fedlap? Kb. milyen összegbe kerülhet?
Üdv.
-
JasL
őstag
Nektek csinál olyan a touchpad, hogy folyamatos mozgatás közben 1 másodpercre leáll aztán működik tovább? Egészen eddig azt hittem, hogy a tenyérvédelem kapcsol be, de mégsem, ma sima ujjas rángatás közben is produkálta. Marha idegesítő! Volt már ilyen?
-
soldi3r
veterán
válasz
szabonagyur #53762 üzenetére
Nekem van valahol, vagy csak volt ilyenem es hasznaltam is normal toltovel.
-
soldi3r
veterán
válasz
szabonagyur #53760 üzenetére
Nem jol latod. Miben kulonbozne a DC jack csati!? Jo masik toltokhoz is.
-
szabonagyur
félisten
válasz
soldi3r #53759 üzenetére
Ahogy nézem ez direkt olyan, hogy az autós töltő végét tudod vele hosszabbítani, ez a sima töltőhöz nem jó.
Ahogy elnézem amúgy inkább az a divat, hogy vagy az egyik vagy a másik végéből venni egy olyat ami hosszabb az átlagnál, a "toldás" nem éppen elterjedt.
(#53759) soldi3: ahogy írtam SEMMI sem fut a háttérben, főleg mivel céges gép eléggé komolyan ki vannak belőle véve az MS hülyeségek, de Win7 és Win8 is így volt konfigolva, ott sosem votl gond.
-
soldi3r
veterán
válasz
AstraCDX #53758 üzenetére
Passz, regen adtak az autos toltohoz.
(#53757) szabonagyur, Ilyen alapveto hibat nem feltetelezek benne. Inkabb valami telemetriai process fut a hatterben.
-
Tigristank
csendes tag
válasz
szabonagyur #53745 üzenetére
Nincs ismeretlen eszköz szerencsére. A GPU váltást is sikerült megtalálni, annak rendje és módja szerint hangosabb és melegebb is lett a gép a Radeon üzembe helyezése után.
Egyébként egy kicsit erősebbnek tűnik nekem a Radeon. Köszönöm a segítséget mindenkinek.
-
AstraCDX
senior tag
Hahó Szakik !
DELL Latitude tápegységhez létezik hosszabbító ?
A kisfeszültségű, tehát kimeneti vezetékre gondolok .
Üdv.
Astra
-
JasL
őstag
válasz
szabonagyur #53752 üzenetére
Akkor becslési pontatlanság. Többször mintavételez futás közben az OS. Végig annyit írt ki?
-
szabonagyur
félisten
Nem fut rajta WU, mivel céges gép és csak amikor belső hálón vagyok, meghatározott időben települ rá a frissítés és az sem WU keresztül.
Meg ha Win8.1 meg Win7 alatt normálisan ki tudta jelezni akkor itt is. Lehet félreérthető volt, de itt sem 2 órát ment a gép, csak annyit írt ki.
-
JasL
őstag
válasz
szabonagyur #53750 üzenetére
Esetleg háttérben futó Windows Update nem csökkenthette 2 órára?
-
MPeter87
őstag
válasz
Tigristank #53743 üzenetére
Csodát ne várj, nincs sok különbség a 2 videókártya között, sőt van olyan, amiben az intel jobb.
Sajnos az Inspiron 555x sorozatot nem szerelték értelmesebb kártyával, a geforce 920m és a radeon m335 kb parasztvakítás miatt van csak benne, haszna sajnos nem sok van. -
szabonagyur
félisten
válasz
Eszközkezelőről dobj egy képet kérlek, van benne ismeretlen eszköz?
Volt AMD nélküli ilyen gép is.
Amúgy kártya váltás meg: asztalon jobb és váltható grafikus rendszert megnyitod.
-
haxxika
senior tag
válasz
A tálca jobb oldalán van elvileg a Radeon beállítások ikonja. Arra duplakatt, ez az AMD drivere. Itt valahol benne kell lennie, hogy melyik kártyát használja az alkalmazásoknál, sajnos én ezt most nem tudom, mert nekem nem Dual Graphicsos kártyám van, csak a nagygép AMD-s.
-
Tigristank
csendes tag
-
szabonagyur
félisten
válasz
Tigristank #53740 üzenetére
Pont egy hangyafnyit erősebb mint az Intel HD. Ez csak egy szép megnevezés, hogy HD meg gondolom 2GB VRAM meg társai... régi játékokhoz még elég lehet, de az Intel is sokat erősödött már.
-
_Roy_
tag
sziasztok dell vostro 5459 -es gépnél valaki tapasztalt olyat, hogy az akkumulátor üzemidőről mindíg más adatot ír ki
pl kiírja, hogy 1óra 23 perc van hátra, majd 3perc múlva már csak 45
de volt olyan is, hogy kiírt 8órát és 5perc mulva meg 3órát
a gép új, win10 van rajta driverek a dell honlapról vannak -
Máté94
addikt
válasz
Tigristank #53737 üzenetére
Drivereket telepítettél DELL oldaláról termékkódot megadva? Nem úgy tűnik...
Nincs dual graphics. AMD drivere vezérli illetve beállíthatod, hogy különböző programok futtatásakor melyik GPU-t használja az adott.
-
Tigristank
csendes tag
Sziasztok!
3 hete vásároltam egy Dell Inspiron 5559 laptopot. Eddig szerencsére nincsen vele probléma, viszont lenne 1 kérdésem. Ezeket a laptopokat ugyebár i5 6200U processzorral, és AMD Radeon R5 M335 videokártyával szerelték fel. A kérdésem az lenne, hogy a Radeon kártya hogyan bírható rá a működésre? Akárhol keresem, sehol nem találok róla semmit, a Windows 10 is csak az Intel drivert töltötte le a HD520-hoz, az adapternél is csak az Intel található meg, mintha a Radeon csak "pihenne" a laptopban, funkció nélkül. Tud egyáltalán az Intel és a dedikált Radeon együtt működni? Nyilván nem valami erős ez a Radeon, de adott esetben még jól jöhet a plusz teljesítménye.
-
haxxika
senior tag
válasz
tamas.nick #53733 üzenetére
Nekem random csinálja az E6440 Win10-en, hogy felmegy a hang maxra, rányomok aztán a hangerő gombokra és rögtön visszaáll.
-
tamas.nick
aktív tag
E5440-en Win10 alatt nekem azt játssza az audio, hogy mikor csökkentem ill növelem a hangerőt, akkor egy pillanatra a hang leugrik 0-ra.
Touchpad pedig szuper érzékeny lett, amikor görgetni szeretnék két ujjal, akkor általában jobb kattintásnak veszi. Ki lehet kapcsolni a két ujjas jobb klikket? -
Tompie
őstag
Hi!
Tud vki ajánlani valamilyen használható matt fóliát Tuchpad-ra? (Dell Latitude E6530)
Köszönöm
-
haxxika
senior tag
Nekem asztaliban van egy X-Fi Elite Pro hangkártya, amihez úgy kell drivert vadászni, hogy minden flottul működjön. Néha megzavarodik, de szerencsére 1 perc alatt újraindul a gép, emiatt sok időm nem megy el miatta, csak zavar
Benne voltam az insider frissítésekben, és minden héten jött az új update, ilyenkor minden alkalommal le kellett törölnöm a hang drivert és felrakni újra, mert elcseszte az egész frissítés a hangot. Szóval nem vagy egyedül ezekkel
-
haxxika
senior tag
Jelenleg egy Toshiba Encore 8-at szokott nyomkodni, nem ismeretlen neki az Atom, de azért érezni a sebességbeli különséget. Nem hobbira kéne, hanem üzleti szinten, azért kellene inkább egy Core M vagy i3/i5.
Én is használtam fél évig hasonló Atomos gépet (Acer Switch 10), de kellett a sebesség, mert igencsak megéreztem, mire betöltött minden.
Ja és még a lényeg: Mindenféleképpen kell hozzá billentyűzet, vagy rácsatlakoztatva, vagy átfordítva.kövi posztodra: Próbálta már kikapcsolni bekapcsolni?
Egyébként talán hang driver töröl majd újra fel. Nekem asztali gépen szokott szórakozni, hogy a hangkártyán keresztül a hang megadja magát (X-Fi). Kap egy újraindítást és van újra minden.
-
hito
nagyúr
Na, minek után szétdicsértem az új gépemet, rögtön be is dobta a törülközőt, mintha csak meghallotta volna
Egyik pillanatról a másikra nincs hang. Se hangszórón, se fülhallgatón. Amikor teszthangot próbálok belőle kicsikarni, azt írja, hogy a teszthangot nem sikerült lejátszani.
Lehet ez hardveres (alaplapon hangchip elszállt, vagy mit tudom én), vagy inkább szoftveres lesz a gond?
-
hito
nagyúr
válasz
haxxika #53720 üzenetére
Persze, szívesen. Biztos nem egy Wacom feeling lesz, de azért remélem megüti a szintet. Tegnap volt szerencsém egy Sony active stylus-hoz (VGP-STD2), hát az nem valami acélos. Attól vagyok rosszul, ha a rámutatást lassan követi. Wacom ebből a szempontból nagyon jó, élmény használni. Egyébként pont ma tűnt fel egy egész jó gép hardveraprón, amit bátran ajánlok. Elég erős Atom van benne, 4GB DDR3, LTE modem, full-HD IPS, nagyon hosszú üzemidő jellemzi és Wacom tollas! Ennyi pénzért szerintem nagyon korrekt darab. Ha nem vág videót vele, akkor nem kell megijedni az Atomtól. Ezekben azért van már nafta.
-
-
JasL
őstag
Latitude 5470-em van, és programozok. Nagyon nagyon fontos lenne, hogy legyen HOME és END billentyűm, amik itt csak Fn-nel együtt hívhatók elő. Nem lehet valahogy felkonfigurálni más gombokra ezt a két funkciót? Tudtok valami progit? Nyilván ardveresen nem lehet ezt megoldani. Vagy BIOS-ból valahogy igen? Esetleg a kék lakattal?
-
hito
nagyúr
Sziasztok! Dell active stylus-ok között mi a különbség (750-AAHC, 750-AADT, 750-AALT, stb.)? Van valami lényeges dolog, vagy csak átnevezett utódokról van szó, kb. ugyanazzal a tudással, mint az előd? Venue 11 Pro 7140-hez kéne.
-
MPeter87
őstag
válasz
Dhampir #53714 üzenetére
SeniorTilla írta a HP topicban, azt hiszem a Probook családra, lehet csak a 4xx-es szériára, hogy elindul, de valami mégsem kerek és valami hibát is ír Kingston modullal.
Más:
Nem tudom érdemes lenne-e a dual-channel miatt ugyanolyan modult vadásznom, mint ami benne van. Miben érezhetném a dc előnyét? Jelenleg semmi komoly dologra nem használom a gépet, viszont több weblap megnyitása után elfogy a 4 giga. Az asztalimban 8 giga volt, ott nem volt ilyen, így az után elég kellemetlen.
Raktam bele egy ssd-t (Adata SX930 120GB), a hdd pedig a dvd helyére került, ha ez számít a dc kérdésben. -
Dhampir
félisten
válasz
MPeter87 #53708 üzenetére
HP esetében gondolom a géptípustól, illetve a másik memória típusától is függ, (Probook 6570b és 650 G1 kifogástalanul működött Kingstonnal).
Az Inspironok szerethető masinák.
Az 5748 és 5749-et is elégedetten használják, akiknek beszereztem. Pár Inspiron típus kaphatna Gigabites hálózati kártyát, és 3 helyett 4 USB kimenet is jó lenne. Nálam pozitívumnak számít, hogy némelyikben még hagyományosan megtalálható az optikai meghajtó.
-
Xeon7
aktív tag
Sziasztok,
Dell 7559-s gépnél miképpen tudom kikapcsolni a touchpadot ha van saját USB egerem?
Sehol nem találom a lehetőséget. -
r4z
nagyúr
Sziasztok!
Mennyire melegszik, illetve mennyire zajos egy E6430 i5-3340M-mel teljes terhelésen? Sokat menne így, azért lenne fontos.
-
yanna
addikt
Hali!
Az miből derül ki, hogy ki a gyártója a billentyűzetnek? Szabványos PS2-t ír az eszközkezelő, gyanítom, hogy ez miatt nincs világítás időzítés állítási fül. -
MPeter87
őstag
Sziasztok!
Szeretnék az 5558-as notebookomba a 4 giga mellé még egy 4 gigás modult. Van olyan típus/gyártó, amit nem szeret a gép? HP-nál olvastam, hogy a Kingstonokkal nemigazán vannak kibékülve. Most hirtelen nem tudom milyen modul van benne..
(#53704) badrian250
Nekem egy 5558-as van, ami nem tudom miben tér el az 5559-től, de ránézésre semmiben. Enyém i3 5005u, dedikált kártya nélkül, így nem biztos, hogy megfelelő összehasonlítási alap, de ez egyáltalán nem melegszik és totál hangtalan. Ha néha felpörög a venti, akkor se hangos. Ezt nézd meg.
Előtte volt egy HP Probook 450 G2, amit visszaküldtem.. Ahhoz képest a zsanérok erősebbek, stabilabban tartják a kijelzőt és a kijelző fedele sem hullámzik annyira, ha megnyomod. A billentyűzet a HPnál egyértelműen jobb volt, kivéve a dvd meghajtó felett, ott hullámzott, viszont összességében nagyon jól össze van rakva az 5558. A billentyűzetet leszámítva egyáltalán nem bánom a cserét, a kijelző pedig fényévekkel jobb, pedig ugyanúgy HD TN.Ha teheted, menj el egy nagyobb áruházba vagy médiába, ahol több gép is ki van rakva, nyomkodd meg. A fekete színűek anyaga kicsit más, azok olcsóbbak is valamivel, így lehet azok nem annyira jók. (enyém kék)
-
haxxika
senior tag
válasz
badrian250 #53704 üzenetére
Ha masszív gépet akarsz, akkor inkább egy Latitude-ot vennék használtan. Hasonló áron már elég jó darabokat tudsz kifogni, amik max 1 évesek, és még mindig van rajtuk 2 évig NBD gari.
-
badrian250
tag
Sziasztok!
Dell 5559-ről lenne kérdésem. Ilyet szeretnék venni:
http://www.laptopszalon.hu/laptop_notebook/dell/Dell_Inspiron_5559_Intel_Core_i5_6200U_8GB_1TB_AMD_Windows_10_Fekete_DI5559A2-6200-8GH1TW14BK-11_22244.htmlMennyire masszív a fedele és a zsanérjai, milyen a billentyűzete, touchpadja és a hűtése?
Előre is köszi!
-
somasz
addikt
Én gépen belül hagynám a vinyót, kevesebb cécó. Viszont az m.2-es ssd-re nem klónoznék, hanem frissen telepítenék. A telepítés idejére azért vedd majd ki a vinyót!
Persze, ha nincs szükséged a tárhelyre, csak néha, meg úgy is nálad a külső, akkor vedd ki. Lehet, hogy olcsóbban találsz normál ssd-t.
-
Xeon7
aktív tag
Sziasztok,
Egy újabb kérdés
DELL INSPIRON 7559-s Noti, szerintetek miképpen járok jobban.
Az 1TB-s belső HDD mellé belerakok egy m.2-s SSD és átklónozom a telepített Win 10-t a HDD-öl az SSD-re.
Vagy veszek egy normális Samsung SSD-t és a beaktivált Win 10-t arra teszem rá és kiveszem a gépből az 1TB-s HDD-t, ami helyette használnám a meglévő külső 2,5"-s USB3 HDD-t.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad T14 Intel I7 10610U
- Asus TUF Gaming A15 ASUS FA507XU 15,6" FHD 144Hz, R9-7940HS, 32GB, 2x2TB SSD, GeForce RTX 4050
- Dell Latitude 5410 Laptop 14", i5-10310U, 8 GB, 512 GB, Touch, Win11 - B
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15IRH8 15 Gamer notebook - i5 12450H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3050 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX G17 G713IM 17 notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új MSI 17 Raider GE78 QHD 240Hz i9-13980HX 24mag 32GB 2TB SSD Nvidia RTX 4090 16GB 175W W11 Garancia
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS C246M i5 9400F 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1660 Super 6GB Zalman N4 Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest