- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Gurulunk, WAZE?!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- ldave: New Game Blitz - 2025
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
David3
őstag
Sziasztok!
Egy kis érdekesség Dell 3537, de lehet, inkább úgy mondom, hogy az AMD felhasználók részére: szóval mostanában szinte 2 hetente jön ki újabb AMD Radeon driver, és ez szereti frissíteni magát. Na, hát ma nekem is frissült, és előjött egy korábban észlelt probléma. Mégpedig az, hogy bekapcsoláskor kidob valami üzenetet, hogy illesztőprogram-változások történtek, indítsam újra a gépet... és ezt minden újraindításkor bedobja. A megoldás az vagy DDU-val újrarakni a drivereket, vagy rendszer-visszaállítási pontot csinálni.
Szóval érdemes a telepítő végén kiszedni a pipát az illesztőprogramok automatikus telepítése opciónál.
-
lowzor
veterán
Hali!
Van egy Dell 5521-em és szeptemberben garanciálisan LCD-t cseréltek benne. Azóta viszont egy olyan baja van, hogy ha akksiról megy és az asztalon megmozgatom a laptopot, akkor sokszor kikapcsol a mozgás hatására, vagy épp ha a táskámba teszem be alvó állapotban, akkor legtöbbször úgy veszem ki, hogy látom, hogy kikapcsolt. Tehát szerintem az akksinak lehet valami érintkezési gondja a szerviz óta. Ha kiveszem az akksit és utána vissza, akkor egy ideig jó, de rövid időn belül megint szar lesz.
Az lenne a kérdésem, hogy ezzel a hibával elküldhetem megint gariba? -
somasz
addikt
E7440 ügyben:
Korábban nem ment rendeltetés-szerűen a proci felébresztés után, ezt orvosolták a bios update-tel, ugyanakkor az update-tel elszabták a kártyaolvasót. Ezt azóta sem tudták javítani.W7 alatt is ugyanúgy problémás az SD-olvasó tudtommal (vagy nem?), ha ott sem működik, akkor én kb. igazat tudok adni a panaszkodóknak.
Ha legalább ott megy, akkor tessék rágni a dell fülét a hivatalos fórumon, hogy mikor lesz támogatás frissebb rendszerekre? A panasznak hangot adni csak ott tudtok.
Havi itteni érdeklődéssel nincs semmi gond, kis panaszkodás is belefér, de ne vigyük túlzásba, mi itt nem tudunk vele mit kezdeni.
A korábban linkelt dell fórumon jött a válasz a delles embertől, hogy lesz új bios, foglalkoznak a problémával (ha lassan is), úgyhogy várjatok türelemmel!
-
morfondőr
addikt
válasz
Mikulásbá #52182 üzenetére
Ránéztem, de az én E6430-as gépem BIOS-ában nem találtam lehetőséget. Két asztali PC-n is ki tudtam kapcsolni, de itt nem találom. Esetleg nézd meg a tiéd is hátha találsz valami hot plug vagy hot swap kapcsolót. Nálam nem ír ki leválasztást, mert csak egy meghajtó van a gépben, amin a rendszer is van.
-
SzaboZE
addikt
válasz
Magnum_ #52184 üzenetére
Igazából nekik nem érdekük, 7440-et már nem árusítanak, így ezért ezen nincs hasznuk. A microsoftnak lenne érdeke... Kevés lenne az a user, aki azért nem vesz új dellt, mert valamelyik régebbi tipus nem támogat egy új oprendszert. Pont a latitude széria az, ahol a nagyvállalati megoldás a cél, ott meg nem jellemző az, hogy a legújabb oprendszereket használják.
-
mghltm
addikt
ennek a forumnak a dell-hez semmi koze. par tapasztalt ember a szabadidejeben legjobb tudasa szerint probal segiteni tanacsokkal a felmerulo kerdesekben es problemakban, de rajtuk szamonkerni dolgokat nem itt kell, hanem a dell hivatalos csatornain.
-
SzaboZE
addikt
Elég komoly tévedésben éltek. Ha már előrángattad, akkor a gyártó a specifikációban nem windows 10-et jelölt meg támogatott operációs rendszerként anno... Szóval a microsoftot tessék miatta utálni. Ott miért nem veritek az asztalt? Ha veszel egy autót, majd elkezded etanollal használni, akkor ne már a gyártó legyen a hibás, hogy nem megy vele úgy...
http://www.dell.com/support/article/us/en/19/SLN287080
Ha durva akarok lenni, a dell azt is mondhatná, hogy win7, win8 támogatott.... Ennek ellenére foglalkoznak vele, pedig manapság 1-2 év után egy géphez nem igazán készítenek biost a gyártók. Nyilván bevárják az összes többi esetleges javítás elkészültét és aztán fogják kidobni az új biost.
-
Így van,nem az a baj,hogy gond lett a kártyaolvasóval Win 10 alatt-ez a gép amikor készült,még nem volt ilyen rendszer-bár sok gép gond nélkül vészelte az átállást.
A baj az,hogy hónapok óta nem képesek megoldani,pedig biztos nem olyan nagy dolog lenne.
Van más baj is,pl. nálam SSD és HDD is van,a HDD-t simán leválasztható meghajtóként jelzi![link]
-
válasz
SzaboZE #52174 üzenetére
De ami nekem van az lassabb, és kényelmetlen. De mindegy ezen kár vitatkozni. Nem te fizettél ezért a gépért és nem te szívsz vele. Pattogok? Kicsit vegyél vissza, jó? Fél éve áll fent a probléma, supportnak mindenkinek írtam. Engedd már meg, hogy havonta egyszer megkérdezzem a topikban, hogy valaki talált-e már megoldást.
-
válasz
SzaboZE #52174 üzenetére
nem úgy működik ez azért...
a gyártó hirdeti a specifikációban, hogy a notebook esetén adott a funkció/opció, ezért ha gond van vele, amely probléma a gyártói oldalon adott, akkor javítsa ki a hibát, ne kelljen már a felhasználónak külön külső eszközökkel bohóckodnia, amit ráadásul saját pénzen vesz meg, holott azt már kifizette a gyártónak a noti árában kalkuláltan.
arról nem is beszélve, hogy nem 1 - 2 hete, hanem több hónapja fennálló problémáról van szó, ennyi idő alatt illett volna javítani a hibát... -
BiOszi
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy nem régibe javítottam (telepítettem meg kitakarítottam) egy d430-ast. Nem is volt vele sok gond, viszont a wifi catcher nevű kapcsoló valahogy nem lett az igazi...kiesett valami kis gumi karika aminek nem tudom, hogy hol van pontosan a helye, gondolom az nyomta vissza a gombot alapállásba. Nem tudok rájönni, hogy hova kell rakni. néztem videókat, de sehol se látszik rendesen.
Még egy kérdésem lenne, hogy a gyári thermal pad milyen vastag lenne 1mm vagy 1,5mm, mert az cserére érett?
-
Sziasztok!
<DELL E7440>
Van mér bármiféle megoldás az SD kártya olvasó problémájára?
Köszi
-
petyus_
senior tag
válasz
soldi3r #52132 üzenetére
Dell.com-on megkérdeztem, azt írták, hogy abban az esetben lehet gond, ha az adott gépet nem forgalmazzák itthon. Vagy M6800at, vagy M7710-et vennék, a Dell.hu-n mind a kettő szerepel, tehát gondolom ilyen probléma nem lesz. Amiket néztem gépeket, ott írják, hogy a garancia átíráshoz szükséges adatokat a vásárlás után elküldik.
Illetve még azt írták a Dell.com-on, hogy néha előfordulhat valamennyi költség a garancia átírásakor.
Esetleg tudtok valami elérhetőséget, ahol a magyarországi Dellnek tudnék írni? Mert a honlapon csak az egyes szerződéses partnereket találom, központi elérhetőséget nem.
-
soldi3r
veterán
En nem nagyon vagyok az update hive. Inkabb friss, tiszta MSDN-es rendszert neki.
Osszes driver fel, chipsetet telepitem, a tobbit altalaban betallozom eszkozkezelobol a .cab filebol, utana meg mehet a win update, (ha epp mukodik). Ha nem, akkor WSUS. Aztan en a hibernaciot is kikapcsolom, meg meg 1-2 dolgot, de azokat mar nem mindenkinel. -
somasz
addikt
Én ránéznék a driverekre először. Command Update-tel szedd le a driverpakkot, aztán magától telepíti őket. Engedd rá még egy kör update-re.
Ha ezek után nem javul, akkor próbáld meg egyik ram modullal, majd a másikkal.
Meg nézz rá hdsentinellel a vinyóra, hátha annak van valami baja.Ha nem friss rendszer van rajta, akkor húzd újra!
FPR-hez Dell Data Protection Access progi kell elvileg.
-
-
Nyálgép
csendes tag
Sziasztok!
Van egy régi Dell N5040-em, de szeretném lecserélni egy újabb verzióra. A régire a vevő már megvan, az újjal kapcsolatban szeretném kérni a tanácsotokat, hogy amit belinkelek szerintetek jó-e arra amire használni szeretném, illetve ha nem, akkor mi lenne az amit helyette ajánlanátok.
Cél: irodai használat, játék egyáltalán nem (az alap dolgokra [net, office stb.] minél gyorsabb legyen)
Ár: max 150.000.- Ft
Feltétel: 120 GB SSD (az N5040-ben kb. 2 éve kicseréltem a HDD-t SSD-re és már nem akarok visszafelé haladni)
amit eddig néztem pl: [link]
A segítséget előre is köszönöm!!![ Módosította: MurdR ]
-
MurdR
veterán
Na megvan, mit nem szeret a gép: ha alvásból felébresztem, bejelentkezik, és pár másodperc múlva megfagy az egész, ctrlaltdel-re sem reagál.
Szerk.:
Hibernálásból és alvásból is ha visszahozom a gépet, akkor pár másodercre rá megfagy. Nem értem. Diag rendben, és csak ennél a kettőnél tapasztaltam hibát, BIOS update is rendben befejeződött.
Lehet hogy a rendszer sz.r ami rajta van?
Frissítem Win10-re, úgyis ki akartam próbálni.. -
MurdR
veterán
Nem jelzett semmi féle hibát a diag
Lehet, hogy csak korán volt és hisztizett egyet a maga módján. -
MurdR
veterán
válasz
somasz #52141 üzenetére
Az kókányolás nem probléma, Kókánykapitány majd a segítségemre lesz, az Alienwaremnek is Ő igazította meg a hűtését
máris nézem a diagot.
-
MurdR
veterán
Sziasztok!
Ismételten a Dell népes táborát gyarapítom hosszú kihagyás (E4300
) után.
Igaz megfordult nálam pár Dell az elmúlt években, de csak szükségmegoldásként (E6400, Vostro 1500, Preci M4300FHD, E6410). Most viszont nem tudtam tovább halasztani a notebook vásárlást, vettem egy E6530-at i5-3210M, HD+, 8GB, 1TB SSHD
Nagyon meg vagyok vele elégedve, jellemzően Thinkpadek fordultak meg eddig a kezem alatt, de szerintem azon a design felett már eljárt az idő, amit 80-100ért lehet kapni, és nem bántam volna, ha valahogy ki is néz a noti. Eddig a TP billzetekbe voltam szerelmes, imádtam rajtuk gépelni, de csak azért szerintem, mert nem próbáltam még ki a frissebb DelleketNagyon kellemes a nyomáspontja, kellemes csalódás volt.
Viszont van pár érdekes dolog:
1. A kijelző minőségével nem vagyok megelégedve, a HP Elitebook HD+ -osához képest valamelyes visszalépést vélek felfedezni e-téren, nem emlékszem, hogy ott láttam volna a pixeleket ha közelebb hajoltam a panelhez. Ez normális?2. Újraindításnál 2x is csinálta azt, hogy a Dell logónál befagyott, nem lépett tovább. Viszont sima bekapcsolásnál zökkenőmentesen megy minden.
És egy kérdés is: Ha QM procit szeretnék beletenni, akkor a hűtést is cserélni kell?
-
-
maajsz
senior tag
Sziasztok, 6430nál i7(3720qm) átlagban 70fokos alap használat mellett. Játék közben vagy valamivel komolyabb használatnál (pl 4K video) felment 100fölé is. Kapott új pasztát(takarítást is) de így is felkúszik 90fölé, illetve a venti nonstop megy balancedbe win7 alatt, ha visszaveszem takarékosra ahol 75%ot adok max a procinak ott is 55-60fok körül járkál. Néztem több programmal is, a háttérben elvileg nem fut semmi, biosban nem lett turkálva, frissítve lett a legutolsó verzióra. Merre érdemes ilyenkor elindulni?
-
válasz
Kobak 27 #52122 üzenetére
"Bizonyos programok tű élesek, de pl. Mozzila, Total commander nem az igazi"
Mivel FHD-s kijelződ van, így elő szokott fordulni, hogy 125%-ra nagyítunk, viszont némely program nem jól kezeli, ezért nem tiszták, élesek a vonalak. Egy megoldás lehet, ha az adott program indítófájljának a tulajdonság lapján a kompatibilitás menüben a DPI-re vonatkozó négyzetbe pipát teszel.
Jelzem, ez csak egy javaslat, nem biztos, hogy erről van szó!
-
hito
nagyúr
Szerintetek az normális, hogy az i5-4300Y processzorom (1.6GHz@2.3GHz) Sony Vegas videó renderelés alatt 0.8-1.3GHz-en pörög? Tudtommal a videóvágás az egyik legprocesszor igényesebb feladat, erre ez nem ad bele apait, anyait?
Hol van ez lefojtva? Teljesítménycentrikus séma az aktív. BIOS-ban lenne érdemes körülnézni?
-
qantum
senior tag
Sziasztok!
Dell Latitude E 6400,6410 notebookhoz vennék akkut, a mostaniakból elszállt az erő. Csak a gyári jó vagy esetleg az utángyártott is? Hol érdemes megvenni?
-
petyus_
senior tag
Van kinn ismerős, aki nemsokára jön haza, és elhozza a gépet, ezért nézem ebayen, így jóval olcsóbban hozzájutok, mintha itthon vennék használtat.
Ebay storeokat nézek főleg, nem rendeltem még így gépet, de gondolom minden adatot megadnak, ami a garancia átíráshoz kell.
-
petyus_
senior tag
Sziasztok!
1-2 hónapon belül szeretnék venni új gépet (most egy Latitude E5520am van), Precision M6800at néztem ki, valószínűleg Ebayről fogok rendelni refurbished gépet. Az eladó a leírásban írja, hogy ha külföldre rendeled, akkor érdemes előtte írni a Dellnek, hogy kiterjeszthető-e a garancia, illetve, hogy felmerülhet plusz költség. Van már valakinek tapasztalata ilyen ügyben?
Illetve a géppel kapcsolatban szeretném kérdezni, hogy a hűtése mennyire van rendben? A mostani gépemben egy i7-2640M processzor lett utólag belerakva, és alapból 80 fok körül van, terhelésnél már nagyon hangos a gép, illetve throttlingol is, M6800nál ez mennyire jellemző?
-
Kobak 27
tag
Sziasztok!
Néhány hete használom már a 7559-es laptopot, 1-2 tapasztalatot megosztanék és lenne 1 kérdésem is.
Alapvetően cadre használom, egyelőre csak Autocad, de lassan MEP és revit is lesz, arra leszek majd kíváncsi. Sima autocad alatt teljesen csendes a gép, szinte semmi hangja nincs, nem is terheli nagyon.
Ami érdekes, hogy ilyenkor szinte mindig csak az alap videokártyát használja.
Hétvégén játszottam a legutolsó Coddal, full hd, majdnem minden be volt kapcsolva, élsimítás 2x, gyakorlatilag akadásmentesen futott minden, a ventilátorok pörögtek azért rendesen. Ahogy néztem közben Aidával, a hőmérséklet egyszer sem ment 67°C fölé, majd játékból való kilépés után 1 perc sem kellett, hogy beálljon 35°C körülre, így evvel meg vagyok elégedve.
1 dolog van, amit nem értek. Próbáltam frissíteni mindenféle drivert (Win10pro), de időnként látszik a normál és a másodlagos kijelzőn is, hogy olyan, mintha nem lenne elég éles. Bizonyos programok tű élesek, de pl Mozzila, Total commander nem az igazi, de pl Autocad saját monitorán szép, de egy külső 24"-os Samsungon nem az igazi, homályos, kicsit életlen.
Mit kellene beállítanom vagy mi lehet elállítva ami ezt okozza?
A másik, hogyha klónozom a képernyőt, akkor a külső+belsőre kell állítanom, különben leveszi a felbontást. Van erre valamilyen magyarázat?Kösz a válaszokat.
-
adika4444
addikt
válasz
Tothgera30 #52120 üzenetére
Hali!
3-as sorozat az a Latik legalja, szinte átcímkézett Inspiron. Én kihagynám...
-
Dell Latitude 3330-as géppel van valakinek tapasztalata?
-
Brandynew
őstag
válasz
somasz #52110 üzenetére
1-2 évig bírja, de ha közelről megnézi az ember, akkor a fólia szélénél kicsit koszolódik. A karcolásokra meg nagyon érzékeny és el tudja rondítani. Vegyél több fóliát, aztán cseréled. Nekem személy szerint herótom van, amikor valaki a szép fekete laptopot elcsúfítja ilyen fóliával, gagyi hatást kelt
Nem tudom mi ez a bordó mánia a nőknél, minden nő bordót akar.
-
somasz
addikt
Fedlapfóliázással kinek van tapasztalata? Mennyire tartós? Nőiessé kéne varázsolni egy e5540-est...
-
Magnum_
nagyúr
válasz
somasz #52106 üzenetére
kb 180 pénzért árulja. 240újonan, számlával, 3 év gaival, nyilván nem lenne deal akkor sem, ha akarnék venni, de most még élvezem a 6230at és egy darabig fogom is, csak érdekelt, hogy mi lehet ezzel (amúgy nekem tetszik az 5250, de ugye a keretem is addig terjedt, amibe a 6230 került)
de gyárilag nem 3év garit adnak rá amúgy? lehet 1 évvel is? -
Magnum_
nagyúr
srácok. van egy magyar eladó az ebayen, aki árul egy E5250-et szép csomaggal (táska, kensington, egér, persze minden dell), 256ssd, 8gb, kotta, makulátlan, op.rendszer nélkül, elég magas áron. azt írja nincs se számla, se gari, mert úgy kapta (
) és nincs rá szüksége. Bill. persze nem magyar...
hogy lehet egy új gép gari nélkli, mire gondoljak? -
DarknessHope
senior tag
nos végül emgtaláltam bár nem igazán értem mi alapján találhattam volna ki hogy az kell... vagy azok kellenek amiket feltettem. leírásban sehol sem láttam azt hogy na pontosan ez az ami kell... jó lenne ezt is megtanulnom mit keressek.
-
-
maroni
aktív tag
Sziasztok!
Ha esetleg valakinek van kéznél egy ilyen "Regulatory Model: P05G, Regulatory Type: P05G001."
4310-ese megnézné milyen típusú akku van benne, mert amivel vásároltam R 3026- os van benne, de vásárlás után sem működött vele esetleg nem hozzá való! Két db -t rendeltem a 3026- os megfelelőjeként de azok sem működnek!
Üdv Laci -
soldi3r
veterán
válasz
DarknessHope #52098 üzenetére
Nem jo a driver. A Dell oldalan megtalalsz mindent hozza. Szepen egyesevel fel kell pakolgatni az osszes szuksegest.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- PlayStation 5
- Greenwashing és zöld sivatag miatt támadják az Apple Watch-ot
- Windows 11
- További aktív témák...
- HP 255 G7 AMD Ryzen 3 3200U 8GB DDR4, 128GB SSD + 1TB HDD, Windows 11, 15.6 HD laptop
- Lenovo ThinkPad T14 Intel I7 10610U
- Asus TUF Gaming A15 ASUS FA507XU 15,6" FHD 144Hz, R9-7940HS, 32GB, 2x2TB SSD, GeForce RTX 4050
- Dell Latitude 5410 Laptop 14", i5-10310U, 8 GB, 512 GB, Touch, Win11 - B
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15IRH8 15 Gamer notebook - i5 12450H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3050 6GB WIN11
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3017, 100% Akkumulátor
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 10100F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3206
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- LG Gram 14 WUXGA IPS i7-1360P 5.0Ghz 12mag 32GB DDR5 1TB SSD Intel Iris XE 10óra Akku Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest