Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
keehl-m
tag
válasz
seniman
üzenetére
ja nem láttalak bocs

Ok, értem, az stimmel, az le lett mérve, viszont olyanokat olvasgattam máshol, hogy esetleg egyik típus máshogy vezérel valamit meg ilyenek, nem tudom már hol olvastam, meg nem emlékszem pontosan hogy írta, de valami ilyen, hogy a táp meg a gép máshogy kommunikál egymással, asszem ezt a szót használta.
Nem pont a dell és hp volt a téma, de ilyeneket írtak.
Plusz a centerpinről és az egész csatlakozásról is olyanokat írtak, hogy ha egyezik is az átmérő és bele lehet dugni, de akkor se biztos hogy jó, mert valamilyen belső méretei nem pont olyanok mégse esetleg, és így tönkre is teszek lehet vele valamit ...
szóval nem tudom ...
-
AstraCDX
senior tag
Sziasztok !
Sierra Wireless DW5570 WWAN modemem most éppen ezzel szórakoztat .

A Skylight "Eszköz biztonsági mód" -ot ír, a Windows 10 pedig Mobil "Kikapcsolva" .
Mi lehet a hiba ?
Hogyan javítható ez a helyzet ?
Üdv.
Astra
-
4264adam
nagyúr
válasz
DoItYourself
üzenetére
Edigital-nál szoktam vásárolni 2.500ft kicsit drága de 40 pasztázásra elég, ne felejtsd el kis kanállal majd szét kenni az egész processzor felületen.
Jártam már a 3470-el az egyik sarkot ki hagytam és 100°C-ig ment a hőmérséklet.
-
4264adam
nagyúr
válasz
DoItYourself
üzenetére
Szerintem csináld azt amit én tettem:
Feltelepítettem az összes Windows 7 frissítést.
Feltelepítettem a Dell driver ellenőrzőt:
-frissíti magától a bios-t
-újra pasztáztam MX-4-el (figyel erre mert ez 8W/mK más termékek alig érik el a 2W/mK)
-Kitakarítottam a ventillátornálEzek a laptopok azt csinálják 65°C-nál bekapcsol a ventillátor majd vissza hűlve 50°C-ra ki kapcsol. De a fentiekkel olyan 56-57°C-on meg áll állandóan még ha "Altium/Youtube" megy akkor is.
-
DoItYourself
addikt
Sziasztok,
E6540-hez van valami program, amivel lehet állítani a venti vezérlést? Ki-be kapcsolgatja, idegesítő.
-
PNP
őstag
E6430-nál van most olyan, hogy HDMI-re kötött TV-vel nem megy a klónozás (notebook képaránya kb 4:3 lesz, TV-n nincs jel), csak a kiterjesztés. Ha jól vettem észre, ilyenkor a notebook képét az intek vga adja, a TV-re pedig az nvidia dolgozik. A problémám egyrészt, hogy duplikálni szeretném a képet, másrészt ha már ez nem megy, a kiterjesztettnél az lenne jó, ha a notebook lenne az elsődleges kijelző, de rendre a TV-re rakja, és nem tudom hol kellene átállítani.
-
Márkito
tag
válasz
Márkito
üzenetére
Sziasztok
Bár választ nem kaptam, gondoltam megpróbálom kideriteni mi lehet a baj.
Fogtam a gépet teljesen szétszedtem, kiforditottam az alaplapot és megtaláltam a hiba forrását.
Egy a memória műanyag fedelet tartó fémpöcök leesett a helyére és szépen lecsorgott az alaplap alá ahol is befeszülve elhelyezkedett a merevlemez mellé, amikor is rátettem a kezem a gépre akkor szépen összenyomodott minden alatta és a fémpöcök rövidre zárhatott egy alkatrészt.
Hibát sikerült reprodukálni szétszedés közben úgy hogy biztos hogy ez volt a probléma, azóta ketyeg szépen!
-
vizimento
senior tag
Sziasztok!
Dell E6430-ast gyártottak USB 3.0 nélkül?
Mert szeretnék venni egyet használtan, de azon a képek alapján csak fekete csatik vannak, a 3.0 meg kék szokott lenni...
Jelenleg Linux van a gépen, így nem is tudja az eladó megnézni...Köszi!
-
-
Atish19
őstag
Sziasztok! Dell Inspiron 5737-en rettentően lassú a wifi. Sajnos még a youtube videók is megizzasztják. Valaki tapasztalt már hasonló tüneteket? Windows 10 64bit és mindenből a legfrissebb driver-t használom. Tipp esetleg? Válaszokat előre is köszönöm!
-
PNP
őstag
Üdv,
E6430-ban bővítenék ramot, most egy 4 gigás Hynix HMT451S6AFR8A-PB van benne. Mennyire fontos, hogy a másik modul is ugyanilyen legyen? Használtban időnként van, de lehet, hogy egyszerűbb boltban venni pl. Kingstont, de ez csak akkor érdekel, ha semmi hátránya nincs annak, hogy különbözőek. Ebben az esetben melyik típus áll a legközelebb a Hynix-hez?
Köszönöm!
-
volvoguy
addikt
Érdeklődnék a következők után. Milyen virusrtót és tüzfalat, illetve akinek angol nyelvü, milyen billentyüzetmatricát használ, amin keresztül világitanak a gombok, és jol is áll az E6430-hoz?
-
Márkito
tag
Sziasztok
Van egy Dell Inspiron N5110 gépem, a hibajelenség amit produkál hogy magától kikapcsol. Mégpedig akkor amikor a balkezem ráteszem a burkolatra. Első körben arra gondoltam hogy túlmelegedés vagy ilyesmi, ezért teljesen kitakaritottam. Hiba azonban nem szűnt meg, legváratlanabb pillanatokban csinálja ezt. Esetleg valami tipp? Lehet hogy az alaplap deformálodott és elrepedhetett ?
Válaszokat előre is köszönöm! -
keehl-m
tag
esetleg valaki elmondhatná hol lenne érdemes feltenni a kérdést, a dell hp tápkompatibilitás ügyben ...
-
mghltm
addikt
-
volvoguy
addikt
Üdv! 6430-amhoz feltételezem, csak úgy mint az asztali gépek esetén, a Dell honlapjáról le kell tölteni a különböző drivereket, mint a chipset, audio, usb stb, ugyebár?
-
volvoguy
addikt
Üdv! megjött a Dell E6430-am, rajta egy Ubuntu-val. Úgy döntöttem, a Windows 8.1-et kihagyom, a 10-et még nem teszem fel, maradok a 7-esnél, amit személy szerint nagy megelégedéssel használtam ezidáig asztali gépen.
Viszont, nekem Win7 Ultimate verzióm van. Ezzel megbirkózik a noti? Vagy érdemesemm egy könnyitett Win7-et feltelepítenem, Home Premium esetleg Professional?
Ti mivel használjátok? -
Wiesn
csendes tag
válasz
Csereszne
üzenetére
Tedd vissza a windows 7-et. Nálam E6220, E6430s, E6440-esnél is minden baja volt windows 10 alatt, pedig több w10 telepítőt kipróbáltam, hol kikapcsolni nem lehetett őket, hol lefagytak, hol csak a start gomb nem működött, hol nem indultak el programok, restart után meg szokott javulni. W7-nél pedig mindegyik a fentiek közül stabil.
-
-
Cola111
aktív tag
Sziasztok,
érdemes akkumulátor optimalizáló programokat használni, ha igen, mit? Nektek mennyit bír az akkumulátor egy töltéssel?
-
oncsi
őstag
Sziasztok.
A lentebbi kérdésemre esetleg tudna valaki reagálni? Erre. Nagyon kellene egy ötlet
-
4264adam
nagyúr
válasz
somasz
üzenetére
Köszönöm szépen megtaláltam mindent.
Elsőnek is feltelepítettem a maradék frissítést a windows update-ban.
Majd a Dell programmal 3-at jelölt meg
Ujraindítás után BIOS-t is frissített A 06-ról A08-ra.
Windows belépés után touchpad és Intel rapid driver volt fent.
Illetve a HDD Sentinel SSD értékei 80/96-ról 100/96-ra állt be.Másodjára is indítottam a Dell frissítőt és 1 dolgot telepített ujraindítás következett és ismét a BIOS frissült A22-re. Windows Update-t letiltottam és most van, hogy le áll a ventillátor, most, hogy írom ezt a hsz-t is le állt a ventillátor. Szóval teljesen bevált a telepítést
AIDA-val nézve a hőfokokat jelen pillanatban ventillátor mozgás nélkül 56˘C a proci a ventillátor 65˘C körül kapcsolhat vissza, de most meg sem mozdul a hőmérséklet.
Köszönöm szépen!

-
somasz
addikt
válasz
4264adam
üzenetére
Nem kacifántos az oldal, teljesen egyértelmű.
Ha egyszerűen akarod csinálni, akkor dell command update-tel csináld! így
Quadro van benne?
Amíg nem lesz fent az összes driver rendesen, meg nem települ fel az összes frissítés, addig fölöslegesen pörög valami a háttérben, persze, hogy meleg lesz a géped...

-
4264adam
nagyúr
válasz
somasz
üzenetére
windows update mehet a háttérben azt mindjárt le lövöm. Most vettem 1 hete 72˘C volt nagyon gyorsan bekapcsolást követően SSD van benne. Most 62-72°C sajnos nem tudok screen shotot löni nem találom a német kiosztáson

Szerintem nincs fent az összes driver (lan,vga,wifi), kicsit kacifántos a honlap. Egyébként a ventillátort nem vettem le a lamellákról mert ugye a ragasztós csík is tartja.
Hő pad a helyén CPU-n elegendő a paszta teljesen szét kentem rajta kis kanállal ahogyan kell
-
4264adam
nagyúr
Sziasztok!
Rendelkezem egy e6420-al MX-4 pasztáztam megvétele után de akkor is 72°C ha csak megy magának az eszköz. Mi lehet a probléma vagy ennyire sok lenne a 35W fogyasztás ebbben a házban?
-
keehl-m
tag
Dell 130W Watt FA130PE1-00 19.5v 6.7A 130W táp jó lehet ennek a kiváltására szerintetek:
HP Compaq DC7900 ultra-slim-hez való: HP 19.5V 6.9A 135W
?
-
Csereszne
csendes tag
Sziasztok!
e6420-as gépet használok több mint 1 éve,teljes megelégedéssel. Frissítettem win 10-re,de azóta a tapi néha lefagy hosszú másodpercekre. Majd ismét órákon keresztül frankó.
Mit tudok tenni?Köszi
Zsolt -
426os
őstag
-
volvoguy
addikt
És milyen OP rendszert javasoltok az E6430-ra? Igazából én a Win7-el is meg vagyok elégedve maximálisan, nem tudom van-e értelme 8-ra, netán 10-re váltani.
Igazabol a 7-ből eddig asztalin az Ultimate-t használtam, de ennek tudása lehet lehet felesleges is, főleg a notebook-on... -
426os
őstag
válasz
volvoguy
üzenetére
Szia!
Ha szimpatikus neked tudásra, kinézetre, méretre az e6430, akkor nyugodtan vedd, nem fogsz benne csalódni (ha garis, akkor meg főleg nem). Én most váltottam ilyenre egy Lenovo z510-ről. Nem bántam meg, pedig az e6430 öregebb. Amit újan 105e-ért kapsz az hulladék, akár Lenovo, akár Dell, de utóbbinál legalább van garancia. -
scream
veterán
Hali!
Egy Latitude 6430-on valahogyan beállítható az, hogy a 3 ujjas oldalra húzásnál böngészőben vissza/előre navigáljon? Jelneleg a Win Alt+Tab-on navigál és jó lenne, ha lehetne gesture-rel irányítani a böngészőben legalább (ha már pl filekezőben ez nem megoldható).
Sajnos a touchpad beállításaiban nem találtam, persze lehet, csak nem jó helyen kerestem.
-
Mikulásbá
nagyúr
-
somasz
addikt
válasz
volvoguy
üzenetére
100e-ért nem szabad hossz távra tervezni egy új géppel. Jellemzően a tejfölösdoboz-műanyag szerkezettel és az átgondolatlan belső felépítéssel jobb esetben kibírják a gari idő végét, rosszabb esetben heteket-hónapokat tölthetnek szervizben garis javítás címszó alatt.
De csak nekem ne higyj feltétlenül, én árulom a használt gépeket. Várj meg független véleményt, vagy írj be a melyik notebookot vegyek topikba tanácsért!

seniman: ebayen nézz körbe, van egy csomó más nyelv is. "backlit" legyen a keresőszó!
-
volvoguy
addikt
És milyenek ezek a Dell notik?
Ugyebár azért döntöttem a használt, de üzleti notebook mellett, mert egyrészt véges a keretem amit rá szánok, másrészt ha már használtat veszek, mások javaslatára jobb ha üzletit veszek, amit hosszútávú használatra terveztek, strapabíró kivitelűek. Újan 105.000Ft-tól lennének Lenovo-k ugyebár...Szóval bátran megvehetők a használt Dell gépek?
-
seniman
veterán
Az előfordulhat,hogy Studio 1735-höz,csak US kiosztásban létezik backlit billentyűzet?Valami másé passzolhat bele?Formailag hasonló némelyik Precisioné meg az Alienware 18-é is.Csak gondolom az AW-é úgysem működne az RGB vezérlő nélkül.

-
somasz
addikt
válasz
volvoguy
üzenetére
Gyártották ujjlenyomat-olvasóval és anélkül, nvidiával és anélkül, trackpointtal és a hozzátartozó gombokkal és ezek nélkül, webcammal és anélkül, hd-val vagy hd+szal, hdd-vel és ssd-vel, wwannal és wwan előkészítés nélkül, bill. világítással és anélkül, stb.-stb.

Kihagytam valamit?Ezek tetszőleges variációja előfordulhat...
-
volvoguy
addikt
Üdv! Az létezik, hogy az E6430-ból több verzió készült?
Az egyik eladó példány amit találtam, olyan, mint az internetes képeken lévő gép külsőre. Intel HD4000 videokártyával, ujjlenyomatolvasóval.
Egy másik eladó példányban Nvidia grafikus kártya, SSD van feltűntetve, de sehol nem látom rajta az ujjlenyomatolvasót... -
oncsi
őstag
Sziasztok.
Kis segítség kellene. 6420-on a billentyűzet néha behal. Hetente 1-2 alkalommal. Olyankor a tapi működik, de a billentyű nem. Újra indítás után megy rendesen megint. Van ezírányban bárkinek tapasztalata? Hogyan lehetne bepontosítani a hibát? Persze, amikor meg akarom mutatni valakinek, olyankor nem produkálja. -
426os
őstag
Azt lehet valahol állítani, hogy dokkolón működve ne feltétlenül mindig az NVS gpu-t használja a gép (csak ha tényleg szükség van rá), vagy a külső monitort csak azon keresztül tudja meghajtani? (még mindig e6430).
-
Szalac73
újonc
Üdv!
Itt is felteszem a kérdést, hátha tud valaki segíteni...
5558-am van... Olyan gondom van vele hogy nem kezel normálisan 2 kijelzőt. Egy tv van csatlakoztatva HDMI kábellel. Hiába kapcsolom át mindig "csak a második képernyőre", alvásból ébresztés után állandóan újra kell állítani...
Általában megkettőzésre ébred... A lapost lecsukva használom...
Másnál is előfordul ez, vagy egyedi hiba? Esetleg valami megoldás létezik rá?
A másik meg hogy miért nem ébred a fedél nyitásakor egyből, miért kell még a főkapcsolót is megnyomni???
Eddig Asus laposom volt, azzal nem volt sose ilyen gond...
Köszi! -
kromatika
veterán
-
somasz
addikt
válasz
volvoguy
üzenetére
A használt üzleti az ésszerű döntés, nem engem kell meggyőznöd.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A kérdés az, hogy tudod-e nélkülözni a gépet, ha valami beszarik rajta és várni kell alkatrészre, meg szerelőre, aki beteszi. Ezért írtam az NBD-t.
Ha nem dől össze a világ, ha kimarad pár nap, akkor természetesen jó ár érte a 75e, eléggé.
PNP: A későbbi. Igen, át kell mozgatni az előző tulaj adataival abba az országba, ahol huzamosabb ideig használnád, és adott esetben gariztatnád.
-
volvoguy
addikt
Üdv! Használtan szeretnék notit venni, a kiszemelt az E6430-as. Specifikációk alapján mindent tud, még többet is, mint amit én várok.
Lenne egy év gyártói garival 100.000Ft-ért, illetve 3 hónap kereskedői garival 75.000-ért. -
szoke12
őstag
válasz
somasz
üzenetére
nem, nincs comodo tűzfal rajta. Sajnos nem az enyém a 6430, így most nem tudok belenézni. Gondoltam, volt már hasonló gondja másnak is, és legközelebb, ha az a gép a kezemben lesz, kipróbálom amit találok.
Találtam olyat, hogy a feltelepített Nvidia driver okozhatja, vagy a kevés vram. Ez utóbbit próbáltam meg, de nem az a gond.
-
somasz
addikt
Dell Data Protection Access - ezzel?
ControlVault Driver és Firmware Update fent van? -
szoke12
őstag
válasz
szabonagyur
üzenetére
az enyémben i5 580M van
bár gondolom, ugyanannyin tudja ez is csak hajtani.A hibernálásos probléma viszont jobban zavar.

-
szoke12
őstag
Sziasztok!
Lenne 2 kérdésem is:
1. Adott egy Dell Latitude E6430, amin win7 fut. Sajnos, amikor hibernálva van, és utána fel kéne ébrednie, megfagy. Betölt a win, megjelennek a félbehagyott alkalmazások, de kb 2 mp után megfagy a kép.
2. Egy Dell Latitude E6410-ben van 2x4 gb 1333MHz-es ram modul, de mégis csak 1067MHz-en hajtja őket. Mi lehet a gond? Bios a legfrissebb. - ja, most látom, hogy nem tudja a lap az 1333-at
-
gilfoyle
őstag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Elsodleges gep, foleg munka (programozas es adatbazisok) es ebbol adódóan hordozas, de hobbiszinten kepfeldolgozas (erre van kulso monitor) lenne es a WoT-rol sem szeretnek leszokni... 😁
Melyik a refresh cpu?
Meg nem neztem utana alaposan a specifikacioinak, gondolom 2 ram modul belefer es msata ssd megy bele... Talan Somasz irta valahol hogy ebbol akar ketto is...Nem azonnali a tortenet, elbirom a jelenlegit is, csak keszulok a jovore
Van mas tipus is ami szamitasba johet? Erdemes lenne varni az utodtipusra? -
gilfoyle
őstag
Mi a velemenyetek a Latitude 7240-rol?
Mennyire strapabiroak, ill. mennyire jól birjak a napi 8 oras nyüstölést?
Egy 6440 levaltasara keresnek egy mobilabb, ugyanakkor legalabb annyira strapabíró es jól hasznalhato gepet. -
426os
őstag
Ezek közül valakinek valamire valami ötlete?
Az ujjlenyomat olvasóhoz kiegészítés:
[link] [link] [link]
Driverből minden fent van, ami fent lehet (Dell Command-et is megdolgoztattam)Egyébként egyre jobban kedvelem a gépet, ég és föld a különbség a z510 után.
Megrendeltem már a különböző thermal pad-eket is, amint megjönnek kapom is le a hűtőt, mert már nagyon ráfér. Alapjáraton ~60 fok körüli a cpu (3320m+nvs5200m), de netezés közben inkább 70 körül mozog és a ventilátor is szinte folyamatosan 2-3000rpm-el pörög. (remélem nem ez a normális) -
somasz
addikt
válasz
Sokimm
üzenetére
Belépsz a biosba, akkor meg kell nézni, hogy nincs-e lockolva. Legegyszerűbb, ha megnézed, hogy van-e aktívan szereplő unlock gomb alul. Vagy indításnál f12-t nyomva van-e *-gal jelölt bootopció. Erről persze személyesen tudsz csak meggyőződni.
Ha távolról veszed, kérd el a Service Taget, amivel hívd fel a dellt és kérdezz rá a gépre, lopott-e, stb.
Kérj számlát vagy legalább egy adásvételit, hogy biztosítva legyél a gép származását illetően. Ha kopogtatnak az ajtódon, akkor tud igazolni, hogy te kitől vetted.
Végy megbízható eladótól, akinek pozitív visszajelzései vannak, akkor egy kicsit nyugodtabb lehetsz. Akár ebay, akár hardverapró, akár vatera, akár hivatalos kisker. Jófogás és egyéb oldalakkal óvatosan, nincs visszajelzési rendszerük, a csalók nyugodtan hirdethetnek lebukás nélkül. Panaszkodtak már nekem másnál pórul járt vevők...
-
Sokimm
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék venni, egy e6540 laptopot használtan, de nem tudom, hogy milyen biztonsági (bios kódolás, vagy hasonlók) kulcsokat kell még elkérnem a tulajtól, hogy biztosan teljes értékűen tudjam használni.
(meg lopottat sem akarok venni
)
Gari már nincs rá az biztos, de legalább ne legyen letiltva pár fontos rész a gépben.
Mire figyeljek a vásárlásnál szerintetek?
A segítséget előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell latitude 5330 i5-12.gen/8gb ddr4/250gb ssd/magyar Bill./új akku (Esztétikai hibás)
- Erőmű Magyar! Lenovo P16 ( Core I9 12950HX 32Gb DDR4 512Gb SSD Nvidia RTX 4Gb video) laptop!
- Bivaly Lenovo T14 gen5 (Core Ultra 7 32Gb DDR5 1 Tb SSD) laptopom eladó 29 hónap gyártói garanciával
- i5 7gen HP 250 G6 laptop dedikált GPU-val!
- Dell Latitude 3180 11,6" laptop
- LG 55C2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkkel
- iPhone 17 White 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Magyarban nem is reménykedem,de már egy germán is félsiker lenne. 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)