- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Gurulunk, WAZE?!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- ldave: New Game Blitz - 2025
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
Van egy dell latitude e5510 laptop. Melyik a legerősebb proci, amit tud fogadni? A Dell oldalán nem sikerült erről infót találnom. Jelenleg egy i5-560M pörög benne.
-
Ulius80
tag
Sziasztok!
Dell Latitude E6430 laptop vásárlás előtt állok,sok tesztet,tapasztalatot olvastam róla,elég jó masinának tűnik,viszont találtam egy olyan gépet,amibe van NVS 5200m 1Gb Gddr5-ös dedikált vga.
Erről viszont nem sokat tudok,teszteknél is csak írták,hogy lehet ezzel is kérni a gépet,magyar oldalon nem találtam semmi tapasztalatot.
Youtube-on viszont igen,de nem tudom elképzelni hogy egy munkára tervezett gép ilyen játék teljesítményre képes,mert nem olyan driver-rel "szereltek".
Itt egy példa:Valaki felvilágosítana?
Játék téren van ps3-am meg asztali gép is,de ha ez az NVS valamennyire "játkos" egy kicsit,akkor ezt a változatot választanám,napi 12 óra munkahelyi tartózkodásom egy kicsit "boldogabbá" tenné
Volt már Latitude E6320-am,teljesen elégedett voltam vele (HD filmek,net),de drágalátos bátyám elcsaklizta
,cserébe adta az asztali gépet.....
Előre is köszönöm megtisztelő válaszaitokat!!
-
JasL
őstag
válasz
soldi3r #53395 üzenetére
Nálam is nemsokára jön a tiszta rendszer, de első aktiválás előtt azért lementettem USB-ről bootolható Macrium-mal az egész gyári rendszert. Így 0. napos-ra vissza tudom hozni akármikor. Felkészültem, meg persze első gépnél volt tapasztalat, tudtam, hogy aktiválni akar első indításkor meg véglegesíteni nyelvet, stb., így ezek be sem kerültek a képfájlba
Az upgrade azért kellett, mert nem tudom, hogy a Windows 10 mit szólt volna a mostani Win7PRO kulcshoz (elvileg már elfogadja 10586-os build óta azt is), amit természetesen kimentettem a rendszerből TXT fájlba
Elvileg nemsokára felhúzom rá a tiszta Win10-et, amit már a hardver ID alapján fog aktiválni neten át, mindenféle kulcs nélkül.
-
JasL
őstag
Ja új plusz pont: BIOS-ból állítható, hogy a felső sor FN gombbal együtt vagy anélkül adja a média gombsort/F1-F12 funkciót. De ha ez nem lenne elég, FN+ESC-el lockolhatod is a beállítást. Eddig erre csak szoftveres megoldásokat láttam (pl Logitech). Kellemes, kényelmes, kiváló!
-
JasL
őstag
válasz
soldi3r #53393 üzenetére
Használtam már thinkpad trackpointot, semmilyen minősgbeli különbség nincs közöttük, csak a default settings nem a legoptimálisabb a DELL-nél. Azért én használhatónak ítélem meg. Valószínűleg 2 év után szét fog mállani, de ez Thinkpadnál is szintén így megy, csak ott 4 év után. Mindegy, párszáz ft egy kupak rá.
Nincs driver issue, az upgrade megoldotta magától azt is. Megy a SATA is. Régebbi Latit valóban nem használtam. Ez az első DELL gépem. Volt HP meg IBM (nem Lenovo!), hosszú évekig. Meglátjuk mit tud a harmadik nagy versenyző márka.
Matrica marad, egyelőre
Legalább lesz változtatásra lehetőségem, ha meguntam.
-
soldi3r
veterán
Sebessegben es akkuidoben nem lehet ra panasz, ez teny. A Win7 drivereivel szivok csak rajtuk, a SATA-bol mar nem jo a W7 SP1 beepitettje.
Szoval akkor regebbi Latit nem tapogattal. Minosegben egy E6440 nagy ugras elorefele a 70-es szeriahoz kepest. Jah, a Trackpoint a Thinkpadban az igazi -
JasL
őstag
válasz
soldi3r #53387 üzenetére
Nem váltás volt, ez az asztali PC-m mobil változatának, munkára való gép. Volt már egy 525ezres HP-m (NC4400) anno, de az meg se közelítette ennek a minőségét. Meglepően könnyű a gép ahhoz képest, hogy milye nteljesítmény van belepakolva (bár már régóta nem volt notebookom, lehet nem releváns a véleményem). Eddig érintőkijelzős tabletem volt, az érintőkijelzés egy kicsit hiányzik most, de munkánál nem fontos. A világítós billentyűzet irtó pöpec, és persze a világítós adapterkábel is, most láttam ilyet először
Media Markt-ban végigtapogattam jópár gépet, a legolcsóbbtól a legdrágább Macbookokig, és teljesen vakon vettem ezt a gépet (illetve ajánlották a milyen notit fórumban), de abszolút nem csalódtam. Rendesen adja a prémium érzést (mondjuk 370ezerért adhatná is, de én 270ezerért vettem okosban, vadonatújan). Egyedül a zalumínium ház hiánya, ami nem a csúcsmax, de a burkolat irtóra jó, tehát itt nem lehet levonni pontot. A teljesen NÉMA(!!) ventilátor állati jó, főleg nekem, mert én 0db-s vízhűtéses PC-vel is dolgozom, az én szobámban a légyzümmögés felér egy ricsajjalEz a gép tökéletesen illeszkedik ebbe a környezetbe. Felvenném mikrofonnal, hogy milyen a ventihang, de nincs. TÉNYLEG ZÉRÓ, ha odatapasztom a fülem, akkor sem hallok semmit. A benne levő i5-6200U igen jó teljesítményt ad le, a hozzá adott Windows 10 repül, mint az álom rajta (pedig az asztalimban i7-4790k van, úgyhogy rendkívül megérezném, ha nem így lenne). M.2-es, 256GB-os SSD van benne, erről nincs mint mondani, gyors. A kijelző qrvaszép, fullHD matt, nagyon szépek a színek. Van egy TrackPoint is benne, ez állati hasznos számomra. A billentyűzet fenomenális, híresen jó ennél a típusnál. A szigetelt felépítést még szoknom kell. Beléptem a gép BIOS-ába is, azt hiszem erről is elmondható, hogy éppenhogy csak kávét nem főz, olyan okos. Mondok példát, állíthatod, hogy a jelszó minimum és maximum hány karaker lehet, kétszintű jelszót állithatsz be (gép használat vagy BIOS ba**tatás is mehet), TPM, ujjlenyomatleolvasó, Encryption, stb. Tehát konkrétan nagyon business célú a gép, minden alkatrésze és szoftvere a biztonságot, enterprise környezetet támogatja. Ma próbáltam, 15-20FPS-sel elmegy rajta a Heroes of the Storm mediumon, low-on meg teljesen sima a kép, tehát ha nem igényes játékokat akarsz futtatni rajta vagy régieket, azokat is megkajálja. A 8GB DDR4 elég mindenre, asztalimban sem megy efölé a használat (pedig aztán kap elég Visual Studio-t, Blend-et, PhotoShop-ot, meg 15 ablakos böngészőt egyszerre). Még virtualizációt is lehet, tehát futtathatsz benne virtuális gépet, ha nagyon szeretnéd (bár itt a 8GB szerintem kevés lehet). Nagyon elégedett vagyok eddig a géppel, pixelhibamentes, gyors, a csomagban még Windows 10 telepítőlemezt is adnak (Win7PRO-val szállították a gépet, ingyen upgradeltem neten át). Kapsz még mellé 2 CD Resource Disc-et (fingom nincs mi van rajtuk, nincs is időm megnézni meg nem is érdekel, gondolom a szokásos "elavult" driver lesz). Ja! A gombok nagyon halkak! Full csöndes a gép, úgy mindenhogy. Nem recseg ropog, nagyon masszív zsanér van benne. Egyetlen apró hátrányát találtam eddig, a bal fele elég jól tud melegedni, égetően nem lesz meleg, de ezt betudtam az amúgy ágyon való használatnak (tudom nem kéne, de "vészhelyzet" volt). Akkuról még nem tudok nyilatkozni, még töltőn van, telepítgetek, ezt nem szívesen csinálnám akksiról. A gép a maga 2kg-jával számomra nagyon könnyűnek tűnik, mindenképpen érezni, hogy nem ment az anyagihány a minőség hatására. A kijelzőkeret nem tolakódóan vastag, mondhatni elég kulturált.
Egyelőre ennyi, ha van kérdés szívesen válaszolok! Eddigi tapasztalatom alapján bárkinek nyugodtan ajánlom a gépet, a netes társaság mellett. Nem véletlen ennyi ez a gép, amennyi, de itt nem dizájnt adnak el felkerekitve a lóvéért. Ez az érzésem.
-
JasL
őstag
Megjött az új gépem. Latitude 5470. 8GB RAM, 256GB M.2, i5-6200U, 14" FHD matt. Imádom!
-
mrmrg
tag
Sziasztok!
Egy Dell Inspiron N5010 kapcsán kérnék segítséget. Kb4 éves.
Szeretnék valahogy 5ghz wifi-t használni, mert marha nagy a leterheltség a környezetemben, és a 100megás
netből wifin jó ha 32 átjön. Lehet ezeknek cserélni a belső wifi adapterét? ami gyárilag benne van: Realtek RTL8102E/RTL8103R adapter (NDIS 6.20)Mit javasoltok az 5ghz wifi érdekében? Köszi előre is!
Üdv -
WaterWave
veterán
Sziasztok
Még mindig nem sikerült megoldást találnom arra, hogyha java ablakot nyitok meg vagy flash és java tartalmú webfelületet akkor aránytalanul kicsik az ablakban lévő betük.
Van ötlete valakinek hogy miért?Gép latitude 5450
vga: nvidia830m, és dedikált gma
windows 10 -
roberto211
őstag
Sziasztok. Következő lenne a kérdésem. Van egy Dell Inspiron 15r 5537 laptopom ,s regen is csinalt ilyet de most újból elkezdte azt h beakarnám kapcsolni felpörög a ventilator de nem ad se kepet se boot logot se semmit ..
Regen volt ilyen billentyűzetkombináció,hogy bekapcsgomb után nyomtam és beindult adott kepet de elfelejtettem.
Tudtok ebbe segiteni h ez mi lehetett? Vagy mit csinaljak?
-
Üdv!
Nem tudja valaki véletlenül,hogy a Dell E7440 USB portjai mekkora áramot adnak le?Pl. ha arról akarok tölteni telefont,lámpát,stb. -
JasL
őstag
Emberek, amikor a gépet először elindítod, kér be valamilyen információkat? Anno emlékszem, egy HP gépemnél volt egy kezdeti init setup, amit soha többé nem lehetett kérni tőle (Tulajdonos neve, OS nyelve, stb). Arra gondoltam, első indítás előtt pendrive-ról bebootolok egy Macrium Reflect Free-t, és lementem az egész képet, hátha később gyárira akarom visszahozni. Csinált már valaki ilyet? Van értelme?
Másik: honnan tudom, hogy az adott konfighoz pontosan milyen driverek tartoznak? Van automatikus driver kereső weben és használható is?
-
embe
nagyúr
válasz
donatel #53357 üzenetére
Ma frissítettem egy DELL-t. Ott az exe fájlt egy FAT32-re formázott penre másoltam.
Ezután a gépet újraindítottam, közben F12-t nyomtam a boot menühöz.
És ott volt a bios flash lehetőség, amit kiválasztva, már látható is volt a penen a bios fájl.
A megfelelő gombot lenyomva indíthatod a frissítést. Először NTFS -re formázott penről próbáltam, de úgy nem működött, nem támogatta a fájl rendszert. -
donatel
tag
válasz
Máté94 #53359 üzenetére
Hali!
Szerintem a biosban kell valamit csinálni. Itt van egy videó: [Dell 7559 bios update]
Az a baj hogy az eleje nincs meg, hogy mit állítgatott, csinált a bios-ban, csak magát a frissítést mutatja és azon látszik hogy a bios-ban van.
-
Warfoki
csendes tag
A milyen notit vegyek topikból lettem átirányítva ide. Az ottani ajánlások alapján gondoltam, hogy veszek egy Dell Inspiron 7559 laptopot, de most látom, hogy kombinált jack dugó van rajta, amit nem szeretek túlzottan, mivel headsetem nincs. Tudom, hogy átalakítóval rá lehet csatlakoztatni fülhallgatót és mikrofont is (egyszerre) az ilyenre, meg azt is, hogy ez egy pár szát forintos tétel, de rövid guglizás után rengeteg olyan panaszt láttam, ahol ez nem igazán működött. Mik a tapasztaltok a Dell-nél ezzel?
-
embe
nagyúr
Köszi Urak a türelmet, és a segítséget!
Az imént vitte el a gépet a gazdája. Na majd pár hónap múlva ha ismét hozzám kerül akkor meglesem ezeket a lehetőségeket.De az az érdekes, hogy az Intel wifi driverre keresve az Intel oldalon sem tudtam a 8.1-es drivert leszedni, ellenben a W10-est igen. És ezt telepítettem.
-
Magnum_
nagyúr
-
Máté94
addikt
-
embe
nagyúr
válasz
szabonagyur #53348 üzenetére
A milyen notit vegyek topicban zat mondták rendben van. De ezt ott is megvitattuk mi ketten anno.
A lényeg, ennek a modellnek szar a supportja. De ez nem méltó a DELL-hez, legalábbis én így gondolom.
De elengedem a témát. -
embe
nagyúr
válasz
szabonagyur #53346 üzenetére
"de nem is nagyon vannak akik 32 bitet raknak ennyi memória mellé." - Mert ez ugye még mindig nem elfogadható magyarázat.
Szerintem ha nem DELL-ről lenne szó, akkor már megkaptam volna a "nem ezt a szart kellett volna venni" megjegyzést.
Csak gondoltam van valami driverpack gyűjtemény, mint a HP-hoz szokták ajánlgatni a topicjában. -
szabonagyur
félisten
Egy kicsit te mész el más irányba.
Ha előbb kérdeztél volna akkor jobb ajánlatot is kaphatsz, tuti 32 bit támogatással.
A Dell elcseszte ez igaz, de nem is nagyon vannak akik 32 bitet raknak ennyi memória mellé.
Amúgy ha ez eddig is probléma volt, illetve beszéltünk róla akkor mi a kérdés még mindig?
-
embe
nagyúr
válasz
szabonagyur #53340 üzenetére
Azért ezt, mert a support oldal szerint ez egy "normálisan" támogatott op. rendszer. Nem számolgattam a drivereket, nem szoktam. Való igaz, nem kérdetem meg a DELL-t előtte, hogy komolya amit odaírnak, vagy csak vicc.
De megint megyünk abba az irányba, ami felé pár hónapja mentünk.
Vagyis hogy a DELL-nek ennél a modellnél szar a supportja, azért én vagyok a hibás. Amiatt, hogy miért vettem meg ezt a gépet? Miért feltételeztem, hogy normális a supportja?Nem kell ezt túlbonyolítani, ezt elcseszte a DELL.
És az sem ér, amit akkor megkaptam, hogy miért ilyen olcsó ( ez relatív mert 130eFt. volt ) gépet vettem, vettem volna drágábbat, ott tuti a support. -
somasz
addikt
válasz
donatel #53338 üzenetére
Ssd-re telepítés idejére vedd ki a vinyót!
Sata vezélést ahci-re állítsd, bootolási módot uefire!
Pendrive bedug, boot közben f12-t nyomogatsz, uefi usb drive opciót választod.
Win feltelepül, utána vinyót visszarakod, start menüre jobb klikk, lemezkezelés, vinyón partíció törlése, új kötet létrehozása. Ennyi. -
embe
nagyúr
válasz
szabonagyur #53337 üzenetére
Ezt már lezongoráztam anno.
Egy kb. 10 éves program kell, hogy fusson rajta + 2-3 másik program és kész. Ezek 32 bites rendszerre készültek. -
donatel
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy Dell 7559-nél, hogy kell beállítani, hogy USB-ről bootoljon. Most gyári ubuntu van rajta, de lesz bele még egy M2 SSD és majd erre akarom feltelepíteni a Windows 10-et egy USB pendrive-ről. Az hddről az ubuntu-t le akarom takarítani és mind az 1tb hdd-t leformázni.
Mi a menete ennek mit kell a biosban állítani. Ha valaki leírná ennek a folyamatnak a lépéseit pontokba szedve az jó lenne.
-
embe
nagyúr
válasz
somasz #53335 üzenetére
Mint írtam korábban:
"A problémám, hogy a support oldalról a service tag alapján op. rendszer helyesen letöltött driverek, illetve bios fájl elindításnál ezt az üzenetet kapom:
"Ez az alkalmazás nem fút az Ön gépén,
A számítógépéhez való verzióról érdeklődjön a szoftver gyártójától""Most olyan drivert sikerült, mert hagyott , telepíteni, ami az os választásnál a 10-est jelölve tudtam letölteni. Mondom ezt úgy, hogy 8.1 van rajta.
Sok gépet telepítettem, nem ez az első. Azért is próbálok ki más "alternatív" megoldást.Nem indul el az Intel driver update progija. Pontosabban a vga drivert leszedte, telepítette. De az wifi drivert nem. Az Intel support oldalán sem tudom a 8.1-hez a drivert leszedni, nem indul el a letöltés. A W10-é viszont igen.
Úgy látszik a 32-es 8.1-et dobta a DELL. De akkor miért ajánlja fel os választásnál a support oldalán? Rohadjon meg! -
somasz
addikt
Valami nem világos.
Ha felmész a dell oldalára, onnan is le kell tudnod tölteni, ha egyszerűen rákeresel a géped típusára, a find it myself-re nyomsz és kiválasztod az oprendszert. Így nem csak a ST alapján listázza őket. Így letöltve sem tudod őket telepíteni?Intelnek meg van egy driver update utility-je, azzal sem megy?
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
Típus: DELL Inspiron 5558A problémám, hogy a support oldalról a service tag alapján op. rendszer helyesen letöltött driverek, illetve bios fájl elindításnál ezt az üzenetet kapom:
"Ez az alkalmazás nem fút az Ön gépén,
A számítógépéhez való verzióról érdeklődjön a szoftver gyártójától"Ilyenkor mi van? Korában, pár hónapja, amikor telepítettem akkor is ezt kaptam, máshonnan kellett levadászni egyesével.
-
Kwabs
csendes tag
Köszönöm a segítségeteket !
-
Tikakukac
titán
Gyors kérdés, aki éppen vágja fejből, ha másnem majd 2 hét múlva ha megyek dolgozni megnézem.
E5440-ből refresh procikkal szerelt gépek is eDP-re váltottak csatiban mint az E6000-esek vagy ugyanúgy LVDS mind? Thanx
-
soldi3r
veterán
válasz
somasz #53320 üzenetére
En is legalabb egy E6530-at vagy M4600-at mondanek. Alkatresz szinten jo, aprobb osszeallitasokat is boven elbir.
Ha nem feltetlen ragaszkodsz a markahoz, vannak egyeb, jo alternativak, Lenovo T520.
HP 8560p, illetve ott vannak meg a ProBookok, azokat nem ismerem, de talan olcsobbak.
Igen, az M4600-at en mar belepo szintnek tartom. Az en 8570w-m sem egy eromu manapsag, ez valtotta az M4600-at. -
Kwabs
csendes tag
Helló
Szeretnék venni egy notebookot és ebben kérném ki a tanácsaitokat, hogy melyiket válasszam. Elsősorban Cad-cam -re kellene de sokat lenne rajta netezve is és szeretném ha 1080p-be vinné a vedókat youtube-on. Háttértár lényegtelen mert majd rakok bele egy ssd-t és külső hdd-m is van. 15.6" gondolkodtam és jó állapotú használtat szeretnék venni, 70-80ezer körül. Akkuról szerintem nem sokat lesz használva. Valószínű ebay-ről venném, hogy minél olcsóbban jöjjek ki szóval típusok kellenének amik jók. -
WaterWave
veterán
Azt meg tudja valaki mondani, hogy dell 5450-es gépnél miért van az. hogyha megnyitok egy java alkalmazást vagy esetleg egy játékot egy böngészőablakban akkor abban lévő szövegek és úgy ámblokk az egész kicsi lesz? Kb kiég a szemem tőle... Van benne egy 830m-as nvidia meg egy gma tehát dual vga-s a gép. Néztem az nvidia beállításait de nem láttam ilyet, ha meg gépen az olvashatóságot 150%-ról 125%-ra rakom akkor is ez a gondom... Win10-es az oprendszer
-
tvamos
nagyúr
Ugy hozta az elet, hogy tovabb passzolnam Quadros E6420-am a gyermekemnek. Telepitenek ra egy W10-et. Azt is gondoltam, hogy az nVidiat letiltanam, telepites elott. Igy is kell mokolni az video driver telepitessel?
Esetleg nincs valami program, ami magatol megcsinalja? -
-
Sziasztok!
Elvben az E7440 fel van keszitve HSPA+ fogadasra ami tud 40 mbitet. A gepemben van jelenleg msata ssd es hdd is. Kerdes hogy igy befer-e a modul vagy az ssd-t ki kellene kukazni. Illetve 4g modemet lehet bele rakni?
Koszi
-
törölt tag
Itt a téma indítót #1. elolvasva agodva kérdezem.
Mennyire problémás az XPS?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kés topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- PlayStation 5
- Greenwashing és zöld sivatag miatt támadják az Apple Watch-ot
- További aktív témák...
- HP 255 G7 AMD Ryzen 3 3200U 8GB DDR4, 128GB SSD + 1TB HDD, Windows 11, 15.6 HD laptop
- Lenovo ThinkPad T14 Intel I7 10610U
- Asus TUF Gaming A15 ASUS FA507XU 15,6" FHD 144Hz, R9-7940HS, 32GB, 2x2TB SSD, GeForce RTX 4050
- Dell Latitude 5410 Laptop 14", i5-10310U, 8 GB, 512 GB, Touch, Win11 - B
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15IRH8 15 Gamer notebook - i5 12450H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3050 6GB WIN11
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6248 (20c/40t, 2.5/3.9GHz), 512GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700 / RX 5500XT 8GB / 16GB DDR4 / 256SSD + 1TB HDD
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 -3 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest