Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
soldi3r
veterán
válasz
serialkill
üzenetére
Ugyan en meg nem probaltam, de lehet egy SSHD-t vennek inkabb.
De koltekezes elott erdemes kiprobalni az emlitett dolgokat.mas,
E6540-nel volt mar dolga valakinek? Nem vagyok benne biztos, hogy 2x annyit meger egy M4800. -
Abanga
csendes tag
Sziasztok! Az 5737-ről mi a véleményetek?WOT-hoz kéne, na meg filmezni(World of Tanks) és i7-el szerelt változatot venném meg...
-
Adott egy XPS 14, érdemes a legfrissebb drivereket használni vagy inkább azokat tegyem fel, amiket a Dell oldaláról lehet leszedni, hiába régebbiek?
-
soldi3r
veterán
válasz
serialkill
üzenetére
En egy regi 120-160 gigasra tippeltem. Egy ekkora lemez meg nem olyan oreg. Igy maradnek annal amit mondtam, ennek annyira nem kellene lassunak lenni, mondjuk ha nem egy ujabb SSD-s gephez hasonlitod.
-
szabonagyur
félisten
válasz
apfelkristof
üzenetére
Szerintem ultralow alatt ha el fog indulni mint valami képvetítés akkor örülhetsz. Vegyél ennyiért egy 740/840M-es Lenovo Z510-es és csókolom. A beszélgetés többi részét meg tegyünk már ár a korábban is javasolt Milyen notebookot vegyek témába, jó?
(#42289) apfelkristof : AA játékok, főleg újak is felejtősek.
-
apfelkristof
csendes tag
válasz
apfelkristof
üzenetére
De például ilyen játékokkal sosem játszanék: Wow, diablo, Call of duty, medal of honor, Watch dogs. De mondjuk szívesen játszanék majd Assasin's creed-et.
-
FeZ...
aktív tag
válasz
serialkill
üzenetére
Ha letöltöd és futtatod az Aida-t, az megmondja, hogy milyen eszköz az, amihez hiányzik a driver.
http://www.aida64.hu/letoltes
-
apfelkristof
csendes tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Nagyjából ezekkel játszom: Batman játékok meg Alien: isolation. Új játékok közül a batman arkham knighttal szeretnék majd játszani, új játékokat nem ismerem ezért ha látnék valamit akkor azért kipróbálnám. Bocsi, hogy csak most írtam meg ezeket.
-
serialkill
csendes tag
válasz
serialkill
üzenetére
csak 1 driver hiányzik , de nem tudom hogy mi az. Ez mit takar - Egyéb eszközök - alapvető rendszereszközök-
-
szabonagyur
félisten
válasz
apfelkristof
üzenetére
Dehogy jó játékra, persze van amire biztosan, de miért nem mered elmondani mit akarsz játszani? Ekkora titok? Ha igen akkor maradjon majd az is titok amikor megtapasztalod, hogy nem megy lowon sem. Akkor ne gyere ide, hogy miért nem megy

-
apfelkristof
csendes tag
-
maajsz
senior tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
ennek ellenére milyen gyakran futok bele olyan hirdetésbe ahol a gt720/820-ra azt írják legújabb játékok, 3D alkalmazások futtatására alkalmas, nem informált vásárló pedig beleszalad a 2gb vram miatt.. sőt láttam olyat, hogy hd4400/4600-ra írtak hasonlót, csupán azért mert legújabb generációs..
-
apfelkristof
csendes tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Rendben, köszönöm!
-
maajsz
senior tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
én azokra asszociáltam amit a notebookcheck ki szokott dobni, szerintem az ilyen "populárisabb" játékokra gondolhatott

-
maajsz
senior tag
válasz
apfelkristof
üzenetére
a GT820m kb kuka.. a 840m-től kezdve el tudsz indítani gameket, da ha nézel arra is egy notebookcheck-et akkor látod hogy újakat medium (inkább low normális fpsen).. az u-s proci ált gyengébb mint a m-es társa, na meg az ultrabook hűtése sem az igazi. Ahogy írták a milyennotebookotvegyek topikba adnak tanácsot, de szerintem egy 740m/840m alatt ne is nagyon számíts semmi értékelhető teljesítményre egy dedikált vga-tól.
-
szabonagyur
félisten
válasz
apfelkristof
üzenetére
Továbbra sem érted a dolgot.... 1-2 éves játék alatt mit értesz? Mostaniak alatt mit? KONKRÉT címeket mondj.
Amúgy van egy milyen notit vegyek téma itt:[link] folytassuk itt
Töltsd ki a kérdéssort az összefoglalóban és lesz géped. -
apfelkristof
csendes tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
1-2 éves játékok meg esetleg a mostani játékokból valamelyik közepes beállításokkal elmegy rajta?
-
szabonagyur
félisten
válasz
apfelkristof
üzenetére
Pasziánsz, mahjong elmegy rajta.... és mielőtt belekötsz, hülye kérdésre hülye válasz. Nekem is más a játék meg neked is. De ha átfogóan akarod akkor semennyire.
-
soldi3r
veterán
válasz
Biluxzsolt
üzenetére
Biztos visszaakasztottad az elejet?
-
Avicularia
veterán
válasz
Biluxzsolt
üzenetére
-
Biluxzsolt
aktív tag
Sziasztok!
E 6420-ban memóriát bővítettem.Minden rendben,de azóta 1-2 mm-t mozog,recseg-ropog a bal első sarka.
Volt itt valami ragasztós lap-gondolom gyárilag-azt lehet nem sikerült visszarakni? Vagy az 1x használatos lenne?
Megpróbáltam mindent oda visszarakni ahonnan kivettem,de lehet oda mégis egy rövidebb csavar való?
Egy magyar szerelési útmutatót találok? -
apfelkristof
csendes tag
Sziasztok! Új lapotop vásárlása előtt állok és külsőre tetszik a dell 3542. I5 4210u 1-7Ghz-2,7Ghz-es procival illetve egy geforce 820m 2gb-os videokártyával és 4gb rammal. Akinek esetleg ilyen notebookja van tudna róla véleményt mondani? Milyen minőségű, a kijelzője milyen, játékokra mennyire jó?
Előre is köszi!
-
soldi3r
veterán
válasz
serialkill
üzenetére
Marmint a HDD tipusat

-
soldi3r
veterán
válasz
serialkill
üzenetére
Jelen esetben talan a Dell diag. De regebbi HDD eseten eleg lehet a HDS is. Juteszembe, nezd mar meg a tipushat, lehet, hogy csak egy piszok lassu fajta.
Pedig igen. Amikor kivalasztod melyik particiora telepedjen, alul van meg nehany lehetoseg, ami alapbol nem jelenik meg. Ott manualisan is tudod formazni. -
soldi3r
veterán
válasz
serialkill
üzenetére
HDS nem tokeletes, de jobb nincs
Ha teheted tegyel fel egy viruskeresot, a D-rol ments le mindent egy kulso meghajtora, a W7 telepitovel torolj minden particiot es particionald ujra. -
soldi3r
veterán
válasz
serialkill
üzenetére
Hat en megneznem a HDD allapotat, meg egy memoria tesztet masodik korben. Eloszor a futo folyamatoknal neznem meg, hatha valami onnan fogja a gepet. Barmi gyanus dolog eseten pedig legalabb egy avastot lefuttatnek. Illetve a rendszert mindenkepp ujratennem, neked egy W7 32bit Home esetleg max Pro kell, vagy a 2 giga memoriat 4-re novelnem, akkor maradhat a 64bites.
-
serialkill
csendes tag
válasz
seederking
üzenetére
A format C:\ elött is csak állt és nem csinált semmit , úgy gondoltam egy új win 7 ultimate 64 bit megoldja a problémám . Csak Crome és Ms office van fent semmi extra BGF-es vagyok a sulihoz használom használnám .Telepítés előtt is ugyan ez a problémám volt , napi szinten lefagyott belassult , ha tehettem a bátyám gépét használtam de elköltözött. A virust kizárnám bár a hdd 2 részere van osztva és csak az rendszer könyvtárat formáztam , és nem is töltögetek le semmit össze vissza. Van esetleg egy szoft ami naplóz és ki tudom szűrni a hibát. Köszi előre is M.
-
SzaboZE
addikt
válasz
serialkill
üzenetére
Ez első blikkre szoftver szagú, de így képernyőn át nem fog menni a pontos diagnózis. USB driver fent van? Másik böngésző? Firefox, chrome?
-
seederking
őstag
válasz
serialkill
üzenetére
Szia
Vírus irtással próbálkoztál?
-
tamas.nick
aktív tag
Dell E5x40-es szériához van egyáltalán OSD?
-
serialkill
csendes tag
sziasztok kis segítséget szeretnék kérni , van egy dell vostro gépem intel dual core 2 gb ram
3 hetes win7 oprendszerrel . a weboldalakat lassan tölti be , lefagy pörög nem csinál semmit .
4 usb -böl egy se érzékeli az egeret .. köszi a segítséget Móni -
Roxkex
senior tag
Sziasztok!
Minap terrariázás közben fedeztem fel olyan "hibát" , hogy a Dell I 3537emnek pulzáló hűtése van .. Az az pörög a hűtés mint állat , majd kicsit lassúl majd megint felbőőg .Terraria - Nagy teljesítményen van
A gép pedig kiegyensúlyozotton.Valakinek nincsen ötlete , hogyan lehetne ezt egy kicsit stabilizálni ?
-
GrooveHero
addikt
Sziasztok. Tesómnak van egy régebbi inspiron n5010. Nem megy rajta a wifi. Ha jól tudom centrino 6200 kell rá, vagy mi. De eszközkezelőben nem tudom frissíteni a drivert, se ujratelepíteni mert kód31-es hibát ír ki. Milyen driverrel próbálkozhatnék még? Milyen tipusu wifi van ezekben a gépekben? Van valami broadcom 802.11 is, de màr nem emlékszem mit raktam fel nki 2 éve. A gond, hogy csak teamviewer-rel tudok segíteni. Elképzelehető hogy beszart a wifi a laposban?
-
fpatrik17
senior tag
Üdv!
Na nekem is lett egy Dell 7537-es laptopom. Érdeklődni szeretnék, hogy akksi kímélési szempontból milyen beállításokat alkalmazzak? 90%-ban töltőről megy a gép és nem akarom kinyírni az akksiját.
Előző laposomnál vagy kivettem az akksit, vagy a Lenovo Power Managementben olyan beállítást alkalmaztam, hogy max 60%-ra töltsön a gép.Dell esetén mit célszerű alkalmazni/mire célszerű figyelmet fordítani?
Másik kérdés, nektek netezgetés 50%-os fényerőn mennyit bír lapos? Elég hülye óraszámokat kapok win8-ammal, valami ötlet, hogy ne össze vissza mutagassa a hátra lévő időt? (Van h 9 óra, aztán fél óra múlva már csak 3 órát ír, aztán megint 5..)
Köszönöm!

-
somasz
addikt
válasz
seederking
üzenetére
A billentyűzet alapos kitakarítása lehet, hogy megoldja. Főleg a csatlakozónál, de a billentyűk alatt is.
Volt már rá több példa, hogy rendbe jött. Egy próbát megér! -
seederking
őstag
Sziasztok
Segítség kellene.
Öcsém gépe (Latitude E5500) megadta magát,vagyis a rendszer.Fekete képernyő és az egér (touchpad) mászott jobbra-balra.Újra húztam a rendszert minden faxa volt.Ma haza vitte,működik a gép de az egér magától megy jobbra-balra.
ergo használhatatlan?
Van ötletetek mi lehet a gond?
Vagy ha vesz egy usb-s egeret és azt használja az felülirja/kiküszöbölheti a touchpad anomáliát?Köszönöm a segítséget.
(telepítettem rá egy dell touchpad drivert win telepítéskor) nem értem mi a gond.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Biluxzsolt
üzenetére
Lehet, hogy a böngésző rosszul jeleníti meg. Nézd meg mással, vagy mentsd le a x200-n.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Biluxzsolt
üzenetére
Van akinek érzékeny a szeme a PWM-re. Amit vettem E6320, az PWM mentes. Nézd meg, hogy milyen a kijelződ. A leírásban szereplő, mintakép előtt kell elhúzni a fényképezőt.
-
soldi3r
veterán
válasz
Biluxzsolt
üzenetére
Velemenyem szerint igen. En tovabbra is a PWM szabalyzast tartom a legkellemetlenebbnek, 12.1 es 15.4" van otthon, nekem a meret kulonbseg nem okoz gondot.
A CCFL hattervilagitasok kevesbbe vibraltak. Elvetve talalkozni joval, de alacsony fenyeron a nagy reszuk villog. -
Biluxzsolt
aktív tag
Köszönöm mindegyikőtöknek!

Szokni,már szokom,mert első pár nap után még a könnyem is folyt sokszor,akkor meg attól nem láttam.
A felbontás is próbáltam,de az nem volt megoldás.
Most átállítottam 100-125%-ra a kijelzőt,kipróbálom hátha így jobb.Azt látom a mini alkalmazásokból 1-2 nem tolerálja.
A fényerőt is feljebb raktam 2-vel,hátha az a gond.
Érdekesnek tartom,mert nem gondoltam volna,hogy a "jobb minőséget" szokni kell az embernek.
Vajon ez lett volna akkor is ha 15.6 FHD-t veszek?ui.a böngésző alapból 150%-on van,a PH meg 175-ön.

-
BBéci
legenda
válasz
xxxx.x
üzenetére
A kijelző felületét/területét érdemes ilyenkor összehasonlítani, úgy 33,57 % a csökkenés.[link]
Szerintem a felbontás csökkentése nagyon rossz ötlet, inkább az egyszerű nagyítás a jó. Magam is szembesültem ezzel a problémával, amikor 15,4 colos átlóról és 1280x800-ról, 15,6 és 1920x1080-ra váltottam. Alig láttam a betűket, folyton fel kellett tennem az olvasószemüvegemet.
-
maajsz
senior tag
válasz
Biluxzsolt
üzenetére
Részemről is kellett kis idő megszokni a 6430 14es 900p kijelzőjét, egy 15,4es 800p után. A fényerő valóban sok, nálam is minimumon van általában. Windowsba lehet érdemes betűméretet állítani, esetleg ikonméretet is, sokat könnyít a szemednek, így kevésbé okoz fejfájást. Ha kicsinek érzed a betűket inkább állítsd nagyobbra, huzamosabb idő után ronthatja a szemed is.
-
válasz
Biluxzsolt
üzenetére
szia,
lehet, hogy a különbözet aránya miatt, én napi szinten ugrálok 15.6" és 14" között, este/éjszaka főként utóbbi saját e5430 (14" 1600*900) megy, de nem ritka, hogy éjjel is megy a másik is (a páromé), párhuzamosan használom a kettőt, de nem okoz problémát, nem fáj a szemem vagy fejem.
-
xxxx.x
tag
válasz
Biluxzsolt
üzenetére
Közel 20%-al kisebb a kijelző, jobban erőlteted a szemed.
Amennyiben a felhasználás engedi csökkentsd a felbontást. Picit nőnek a betűk könnyebb a szemnek. -
soldi3r
veterán
válasz
Biluxzsolt
üzenetére
Lehet, hogy a PWM-es hattervilagitas miatt faj a szemed. Hasznald kicsit magasabb fenyeron.
-
Biluxzsolt
aktív tag
Sziasztok!
Gépet cseréltem. 17.3 1600x900-ról(n7110) 14.1 1600x900-ra(e6420).
Elég sokat használom éjjel és a szemeim nagyon el kezdtek fájni-fáradni.
A Latitudenak még a minimumon is soknak tartom a fényerejét,meg 60hz-ra is állítottam-vagy lehet azon is volt
de nem változott.
Na most ez egy véletlen egybeesés és semmi köze a kijelzőhöz vagy mégis? -
TedThomas
aktív tag
Sziasztok!
Anyum dell Inspiron n5010-ese furcsa dolgokat művel.
Minden probléma nélkül használta majd egyszer csak egy kikapcsolás után többet nem kapcsolt be.
Azt mondta sípol ha megpróbálja bekapcsolni.
Megnéztem én is de meg se próbáltam bekapcsolni mert amint bedugtam a töltőt már világított is minden gombja és biztosan nem egészséges zúgó,zizegő hangot adott ki.Vajon melyik része halt le a laptopnak? Gondolom azért még menthető?
van ajánlott dell szerelő, bolt? jöhetnek privátban isKöszönök minden segítséget!
-
brickm
őstag
Sziasztok!
Dell vostro-m 92%-ig tölti az akkut, mindig.
Mi ennek az oka?
Gondolom valami extended battery life program mókol a háttérben, de még nem tudtam rájönni, melyik az, ötletek?
-
BBéci
legenda
válasz
mghltm
üzenetére
Nem kavartál meg, mert semmiféle más verzió nem jöhet szóba, csak amit említettem. Viszont az SSD kapacitása fontos, mert a 120 GB kevés, a 250-es szűkösen elmegy, viszont elég drága. ODD-re szükségem van, bár nem napi szinten, arra megfelelne egy külső író, ami lehetne akár Blu-ray is.
Samsung SSD-t nem szeretnék, több negatív véleményt hallottam, olvastam róluk. Inkább Intel vagy SanDisk. -
p.lac
tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Köszönöm, rendelem :-)
-
mghltm
addikt
nem akartalak megkavarni, elnezest! a mini sata / mini pcie fizikai csatlakozoja teljesen megegyezik. a kulonbseg az, hogy nemelyik gep csak wwan modemet tud mukodtetni, mig masok akar mini sata ssd-t is. ehhez az szukseges, hogy fizikailag be legyen kotve a sata vezerlo a mini pcie helyre.
-
p.lac
tag
Sziasztok!
Dell Latitude E5440-esbe Samsung Evo 840 120GB-os kerülne a HDD helyére.
Ez így rendben lesz, ugye?
p.lac
-
mghltm
addikt
-
maajsz
senior tag
Jártasabb kollegáktól kérdezném, hogy 6430ba installálható é sikeresen msata SSD meglévő HDD mellé?
-
huszi.gyb
senior tag
Sziasztok!
Dell Inspiron N5110-em, 5 sípolással indult. Utána olvastam, cmos elem hiba elvileg. A kérdés viszont az, hogy bootolás után is 5 sípolás, 3mp szünet, 5 sípolás... Csak halkabban, viszont nagyon zavaró. Cmos elemet venni, és szétszedni csak holnap tudom, de addig is kéne használnom. Nincs valami gyors ötlet hogyan tudom csendre bírni? Köszönöm. -
somasz
addikt
válasz
soldi3r
üzenetére
De egy latitude on flash module kell hozzá!
-
soldi3r
veterán
válasz
robi12ster
üzenetére
Nincs masik meghajto.
-
[P]laci
senior tag
nagyon nagyon off lesz, de itt elég sok tapasztalt kollega van, aki Dell mellett Lenovo vízen is úszkál, szóval itt kérdezném meg ha nem gond.

A Lenovo Y510p laptoppal rendelkezik valaki? vagy esetleg van valakinek tapasztalata ezzel a modellel? egy ismerősömnek nézegetek laptopot ugyanis és hát nem igazán ismerem a gyártót annyira...
Ő pedig szemezget a modellel...(#42212) szabonagyur: oda is tervezek írni, csak előtte próbálom átpörgetni a témájukat.
a kérdést a fentebb említett ok miatt tettem fel itt (Dell laptopokhoz hasonlítva szeretném tudni, hogy hol állnak). 
-
somasz
addikt
válasz
roberto211
üzenetére
a vgák driverét ne frissítsd és elvileg minden rendben lesz!
-
somasz
addikt
válasz
roberto211
üzenetére
ki tudod venni a pipát a windows update-nél a vga driver elől (ha felbukkan) és akkor nem telepíti!
-
soldi3r
veterán
válasz
robi12ster
üzenetére
Nagyjabol igen ,egy MontaVista linux, de neked kell telepitened, ha mar nem gyari az OS. Asszem az Application-ok alatt talalod a driver letolteseknel.
-
robi12ster
tag
Sziasztok. Nemrég hozzámkerült egy del latitude e4200. A felől lennék kiváncs, hogy mi az a latitude on. Az tudom, hogy olyan mintha két rendszer lenne a gépen, és az on lenne a dell salyát linuxa. De ez mire települ? Nem az ssd re?! Kellene benne lennie egy másik meghajtónak? Van valakinek ilyen gépe, aki elmagyarázná?!
-
WhiteKiSs
csendes tag
Üdv mindekinek!
Van egy Dell Inspirion 5521-es laptopom az alábbi műszaki adatokkal!
Intel® Core™ i5-3337U Processzor
Intel HD 4000 / Radeon HD 8730M 2GB DDR3
6 cellás/3,0 Ah-s (65 Wh-s) lítiumionos
8 GB kétcsatornás, megosztott DDR3 1600 MHz-es memória
1TB WDC
Windows 7 (64bit)A problémám pedig az lenne, hogy az élményindexben 3,6-ot kap a processzorom (és fogalmam sincs miért) a 8GB ramból pedig csak 6,3GB-ot használható. Az akkumulátor valamiért nem tölt fel! Egyedül a League of Legends van fent a gépemen és abban is lemegy az FPS 22 körülre! Úgy gondolom hogy a processzornak lehet valami baja,de nem tudtam rájönni hogy mi lehet az. Újratelepítettem a Windows 7 (64bit)-et is felraktam a legfrissebb drivereket. A BIOS-t is frissítettem az elérhető legújabbra!
Segítsetek légyszíves!
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Latitude 5440 - I5 1345U 1.6GHZ - 16Gb - 256Gb
- Hp Elitebook 840 G6 - I5 8365U 1.6GHZ - 8Gb - 256Gb
- Hp Elitebook 850 G3 15"6 - I5 6300U - 8Gb - 256Gb ssd
- Dell Latitude 5580 15.6" - I5 7200U- 8Gb - 128Gb ssd
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB DeepCool CC560 Thermaltake 730W
- iKing.Hu - HONOR 400 Lite 5G Velvet Grey Vékony, könnyű, AI-kameragomb 8/256 GB- 2027. 07. 01
- Apple iPhone 12 Mini 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- CTO Bontott 0perces TÜZES EZÜST MacBook Air 13.6" M4 10C/1G 16GB 512GB Gar.: 1 év APPLE világgar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Viszont szetszedes elott en kiirtanam a 64bites renszert egy 2 giga ramos geprol.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Töltsd ki a kérdéssort az összefoglalóban és lesz géped.