Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
dan390
aktív tag
A gépem E5430 valószínüleg alaplap hibás, holnap jön a szervizes. Ilyen javítást is elvégeznek a helyszinen?
És töle kérhetek RAM bövítés, vagy a helyszinen nemtud kiállítani számlát?
Esetleg ha valakinek tapasztalat, hogy milyen árban bövit a DELL ramot +4GB DDR3 1600Mhz. -
nis.
csendes tag
Sziasztok,
Köszi a válaszokat az előző kérdésemre!
most két újabb is lenne:
1. ma érkezett meg a vadonat új laptopom és a kijelzőjén van egy kis folt:
https://www.dropbox.com/sh/ujtml82d2yk913w/AAAvF_zv_42LNLiubDgRpX6Ra
az utóbbi két képen vakuztam, látszik hogyan viselkedik ennek hatására...
a laptop érintő képernyős, de a foltnál nincs rajta kívülről sérülés a felületén, illetve nálam biztosan nem sérült meg és a kereskedő is leellenőrizte elvileg, mert pixel garanciás + szállítva pedig az eredeti dobozában volt, becsomagolva.
mi lehet ez? pixelhiba? sérülés? valami a kijelző és az érintő felület között?
2. AIDA szerint a benne lévő kijelző "Monitor ID LGD040E" - ez IPS vagy TN paneles lehet?
köszi a válaszokat!
nis. -
mis69
tag
Kissé off de ha ugyanazt a fájlt áthelyezem egy mappába és ugye felajánlja hogy áthelyezi és cseréli akkor a törölt fájl helyére teszi a másikat(ugyanoda) vagy másik helyre?
-
akaido
addikt
Üdv!
DELL XPS L702X noti Intel VGA install közbeni hiba: "Ez a számítógép nem felel meg a szoftver telepítéséhez előírt minimális követelményeknek."
Akár a Dell oldaláról vagy az Intel oldaláról letöltött Intel VGA driver telepítésénél mind W7 és W8-nál is ez a hiba fogad.
Az NVIDIA 555 drivert szinte rögtön föltolja mindkét windows telepítő, pedig úgy tudom az Intelét kellene először telepíteni utána az NVIDIA-t. Annyira nem hiányolom az Intel HD-t de az energia_garázdálkodásnál használnám.
(Két HDD van beépítve: egyiken a W7 (20-100)Ulti, másikon a sima W8)
Előre is köcce szépen a tanácsokat! -
Pano
veterán
válasz
thomasvold
üzenetére
Sajnos inspironokba nem tesznek

-
DanielLong
senior tag
válasz
thomasvold
üzenetére
Notebookcheck tesztjéből idézve: You should ditch the HDD in favor of an according 2.5-inch SSD if you can afford it. Cloning and transferring the operating system is another topic. Dell should at least have integrated an mSATA slot or offer an SSD upgrade ex-works.
Szóval csak a HDD helyére tudnál egy SSD-t tenni, más megoldás nincs
-
thomasvold
őstag
Sziasztok!
Napokban lesz egy Dell 5737-em, akinek ilyen van, meg tudnám mondani, hogy van-e az alaplapon mSATA vagy M.2 port SSD-nek? Vagy csak merevlemez helyére mehet? Nem találok erre vonatkozó információt a neten. Caddy nem játszik.
-
Roxkex
senior tag
Haligali !
Valaki aki esetleg játszik a The Incredible Adventures of Van Helsing II / I játékkal annak milyen fpseket produkál egy dell 3537 gép ? (HD8850m + i7) ?? :\
Kicsit érdekes nekem 20-35 között mozog ... Jobb lenne azért legalább stabil 30FPS el darálni a népet
-
dan390
aktív tag
Dell Latitude E5430-asban van bill. vilagítás? ha igen, hogy lehet bekapcsolni?
-
sebrport
csendes tag
ÜDV! ezzek a throttle stoppal be lehet úgy állítani hogy 70 fok felett is 2,7-2,8 ghz en menjen a proci vagy csak 2,4 ig lehet? (i7 4500u)
-
soldi3r
veterán
Valami otlet arra, hogy mit szaggathat a touchpad? A tray-en az ikon jelzi, hogy hozzaerek, de a mutato nem ugy mukodik, mint ahogy kene.
-
dan390
aktív tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
köszönöm mégegyszer a segítséget

talán még ma DELL tulaj leszek
-
dan390
aktív tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Valóban

köszönöm a gyors válaszokat
tehát akkor ezt a 3 év garanciát tudom használni mindenféle papír nélkül, és mindenféle probléma nélkül, m;egha nem is tudni honnan származik
-
dan390
aktív tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Küldött róla printscreent-t, és ott 14.8.2013 - 14.8.2017 van, s van még két dátum: 14.8.2013 - 14.8.2014, 14.8.2013 - 14.8.2014
Ezek szerint 3,5 év lenne?
-
szabonagyur
félisten
válasz
dan390
üzenetére
A Service Tag kell hozzá ez tény, csak arra kell figyelni ha mondjuk azt mondja az eladó, hogy 3 év gari van, de ST szerint csak 2,5 év akkor utóbbi a valós, mivel fentebb valamikor írta kolléga, hogy megszűnt a Dell-nél a türelmi idő, tehát a 3 év csak a számlával igazolható. Korábban volt egy türelmi idő mivel az ST-ben szereplő dátum és az eladás sokszor nagyon különbözik, sokszor hónapokban is.
-
dan390
aktív tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Köszönöm a választ.
S ott, hogy, ö azt allítsa, hogy nem kell semmi más csak a szériaszám a garanciához. -
DBC
tag
sZIASZTOK!
Ott tartok az R17-nél, hogy gyári hdd helyén ssd szuperül működik. A keret, ami szintén működött, felismerte vele az ssd-t csak nem kezelte, le lett tesztelve lenovo z500-ban, hibátlan. A z500-ban lévő keret is jó, mindkettővel betettem a WD 1 terás vinyót, de egyik esetben sem ismerte fel a bios, viszont a wd vinyót a z500 felismerte gond nélkül. Tudtok valami ötletet adni? Ami nekem még tesztként jön kedden, hogy másik vinyót rakok bele, hátha. több ötletem nincsen

-
aclandiae
senior tag
Sziasztok!
Dell Inspiron 1525-ösből tényleg létezik olyan változat, amiben dedikált VGA van?
-
somasz
addikt
válasz
DanielLong
üzenetére
Ha ismert az előző tulaj neve, címe, akkor csak át kell íratnod a saját nevedre, címedre. (Ha te vagy az előző tulaj, csak kinti címmel, akkor nyilván csak a címet változtatod meg.)
Ha minden stimmel, akkor készülj föl kb. akár 3 hónapos honosításra is!

Azt, hogy hivatalosan pontosan hányszor javítják, ha javítják egyáltalán honosítás nélkül, majd egy itteni illetékes, vagy a dell telefonos embere elmondja. Hívd fel őket!
-
DanielLong
senior tag
válasz
somasz
üzenetére
Honosítás és garancia kapcsán lenne egy kérdésem. Van egy Dell még garis notim, de Izraelben lett vásárolva. A Dell Support oldalán country-nál az alábbi szerepel: Europe, Middle East, & Africa. Akkor adott esetben tudnám itthon probléma nélkül gariztatni a notit vagy ez nem lenne ilyen egyszerű?
-
benike123
tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
írtam h nincs hozzá semmi, csak service tag ami alapján garis
-
benike123
tag
Sziasztok!
Kit kell keresni szervizes ügyintézés miatt?
Adott egy Dell 5521 laptop, dell oldalán van még rá gari bőven (carry in), de se papír se doboz (elvileg ez így is ok) a probléma az h a ventillátor kicsit zörög, kopog és eléggé idegesítő... Gondolkoztam h szét kapom és kiportalanítom hátha ez a baj, de félek hogy akkor ugrik a gari,vélemény? -
dan390
aktív tag
Sziasztok,
szeretnék venni egy szinte új (vagy új, nemtudom) Dell Latitude E5430 (i7 3520m, 8GB, HD4000) -as gépet egy eladótól, és azt szeretném megtudni, hogy megtudom-e valahogy, hogy esetleg nem-e lopott a gép.S mire kell oda figyelni a E5430-as vásárlásánál?
Kösöszönöm a válaszokat

-
Hofeher
aktív tag
válasz
somasz
üzenetére
Köszi igazából szerintem a 525 ha hetente 1x megy talán esetleg jobb minőségű film közben úgyis szét akarom szedni 240 GB Samsung Evo ssd miatt sajna ki kell venni az alaplapot akkor minden ki lesz takarítva.
Aki használ hasonló gépben Evo-t írja meg nála hogy megy köszi előre is.
-
somasz
addikt
válasz
Hofeher
üzenetére
Felhasználásfüggő, ha poros helyen használod, gyakrabban, ha kevésbé poros, akkor ritkábban. Ha hangosabb ill. melegebb lesz a gép, mint volt, akkor érdemes ezzel foglalkozni. Nyilván a nyári hőségben hangosabb lesz, nem tud jól hűlni.
Ha könnyű szétszedni a gépet és van az embernek hozzá affinitása, akkor otthon megcsinálhatja, ha nehezebb, akkor illik szervizbe vinni, vagy olyannak odaadni, aki nem először csinálja.
Az i3 nem egy erőmű, nem fog brutális mennyiségű hőt leadni. Ettől függetlenül porcicátlanítani érdemes és okosan meg is lehet pasztázni.
-
somasz
addikt
válasz
newwave0507
üzenetére
A meleg nem egészséges, a takarítás az! Mielőtt megfőne a chipset, jó volna kitakaríttatni.
-
newwave0507
aktív tag
Sziasztok !
Volna egy Dell N5110 laptopom , i7 , n525m , és iszonyatosan melegszik . Nem tudom esetleg valami megoldást tudtok rá ? Most majd lehetséges hogy elviszem kitakarítattni , újra pasztáztatni ,stb . De nem tudom hogy ez egészséges e a laptopnak .
-
spyduck
nagyúr
válasz
szabonagyur
üzenetére
Ezzel én is szívtam, de nem Inspiron-al, hanem Latitude-al. A megoldás az, h Legacy-ban kell felrakni a Win8.1-et és úgy kell telepíteni az SSD-re a rendszert, h közben kiszeded a HDD-t.
-
szabonagyur
félisten
válasz
spyduck
üzenetére
Nálam a probléma pl. az volt eddig, hogy ment tökéletesen, frissült A06-ra a 3537 gépben BIOS-a és random újraindításnál eldobja a vinyót. Ha kikapcsolom és be tökéletes napokig, de ha újraindítom kattan egyet és ennyi.
Kísérleteztem vele én is és nálam meg az a tapasztalat, hogy ha Win7 van nem UEFI módban akkor nem csinálja egyáltalán az eldobást újraindításkor sem. Ha Win8.1 van és telepítéskor UEFI módban hozom létre az SSD és HDD partíciót is akkor HDD eldobódik, de ha Win8.1 UEFI-ben települ, de HDD korábban Win7 alatt létre lett hozva akkor is megy normálisan újraindításkor.Ja igen ami kimaradt Seagate 500GB a vinyó.
-
somasz
addikt
válasz
RocknRoller
üzenetére
Te tudod.
-
somasz
addikt
válasz
RocknRoller
üzenetére
Fáradj be alfa156 üzletébe: [link]
-
RocknRoller
aktív tag
Sziasztok, rendelkezik valaki ezzel a Dell laptoppal? Mik a velemenyek? Hogy van az, hogy ebbol van olyan verzio is, amin nincs track point? Valami velemeny a boltrol vagy hol mashol erdemes megvenni?
Koszi szepen!
-
DBC
tag
Sziasztok!
Dell R17-nél totál befürödtem az SSD - optikai keret kombinációval. a keret jó de a gép nem kezeli a Samsung 840 EVO 120 GB ssd-t. Azt írták nem is kezeli senkinél, se win 7 se win 8.
Tudtok rá esetleg megoldást? Ha nem, melyik az a hasonló árú és méretű ssd amivel nem szívnám meg?
Ui. Bios is látja, samsung magician is látja, mégsem kezeli, nem formázza, néha nem is látja a win.
-
spyduck
nagyúr
Közérdekű közlemény:
Biztos már mindenki találkozott azzal, hogy az ODD caddy (icy Box vagy ki, hogy hívja) nem működik egyes notebook modellekben. Mai napon kísérleteztem és rájöttem az okára, mely a következő: Egyes HDD-ken (pl.: Samsung) a firmware miatt valamilyen érthetetlen módon nem kommunikálnak az alaplappal. A megoldás csupán abban, hogy a Samsung HDD-t ki kell cserélni WD-re vagy Seageate-re vagy bármely másra ami nem Samsung. Sajnos a Samsung SSD-k se kommunikálnak az alaplappal egyes modellek esetén (pl.: Dell 5737, 3737, 3537, 5537), így ott is célszerű Kingston-ra cserélni ha mondjuk az SSD az ODD helyére kerül.
-
törölt tag
új utángyártott akkunál, ha kiírja, hogy nem gyári dell akku, blablabla, és nem tölti, akkor a bal váll felett jobb kézzel ijb kategória? visszaküldés a kis sárgáknak nem igazán opció.
e4300 a gép. -
Hali!
Úgy néz ki rakatok az e6530-ba ssd-t. Hdd helyére szeretném, optikai helyére pedig menne a mostani hdd caddybe. Akkor ezt kell vegyem, ugye?
Köszi!
-
enzahobi
aktív tag
válasz
Köenig
üzenetére
Konkrétan húzni nem lehet őket, de a leszebályzást (ha van benne) ki lehet "kapcsolni" pl: i7 4500u procinál ugye azt írják, hogy 1,8Ghz az alap ótajel és erre jön a turbo, amivel (adott TDP limit mellett) elérheti a 2,7 és 3,0Ghz-et. A valóságban a procinak 2,4Ghz az alap-maximális órajele, és erre jön a turbo, csak a kicsike 70 fok felett egyből visszavesz 1,8Ghz-re (gondolom ettől lesz "U"-s) no ezt ki lehet küszöbölni a ThrottleStop nevü progival amivel így terhelés alatt is képes 2,4 Ghzen menni. Szerintem ez még nem Overclocking, hanem a gyári Underclocking kikapcsolása. Melegendni érthető módon jobban fog majd, de ha jó a gép hűtése (és ki van pucolva rendszeresen stb) akkor nem okozhat gondot
(nekem kb +5 fokot jelentett) -
Köenig
újonc
na, ezt jó tudni, köszönöm a felvilágosítást!
Ha több erőt szeretnék kipréselni az U-s prociból (pl amit linkeltem), akkor ezeket lehet húzni (feltételezem ilyenkor a fogyasztás is nő) magasabb órajelre? Mert nekem úgy tűnik, hogy ezek csak azért ilyen alacsony fogyasztásúak, mert alacsony órajelen mennek..
egyébként nem értem, hogy miért veszik ki az új modellnél a billentyűzet világítást..
-
-
Köenig
újonc
értem, köszi nektek!
egyébként kicsit meglepődtem, azt hittem, hogy a jelenlegi (Haswell) generációs proci nem csak jobb fogyasztású, hanem erősebb is, mint az előző (3. gen, asszem ivy bridge?!) processzorok, de akkor ezekszerint tévedtem, és a 3. generáció erősebb mint a 4., cserébe többet kajál..meglepő
-
Pano
veterán
válasz
Köenig
üzenetére
A legszembetűnőbb különbség a processzor (egyéb különbségről majd a tájékozottabbak írnak).
Az E5430-ban erősebb a proci, viszont cserébe sokkal nagyobb a fogyasztása, tehát rövidebb akku időre kell számítani. Az 5440-ben ULV proci van, annak alacsony a fogyasztása, hosszú az akku idő, viszont cserébe teljesítményben kisebb.Az, hogy most melyik procit érdemes választani az felhasználás függő. Általános célokra elegendő az ULV proci (netezés, film, irodai munkák), vagy ha sokat kell mennie akksiról.
Új hozzászólás Aktív témák
- Peugeot, Citroën topik
- Fotók, videók mobillal
- Milyen nyomtatót vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xbox tulajok OFF topicja
- Netflix
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- i5 7gen HP 250 G6 laptop dedikált GPU-val!
- Dell Latitude 3180 11,6" laptop
- i5 7gen Lenovo ThinkPad 13 gen2 laptop
- HP EliteBook 830 G7 Üzleti laptop / i5-10210U / 16GB DDR4 / 256GB NVMe / 13,3 FHD / HUN bill
- Fujitsu LifeBook E5410 üzleti laptop i5 Gen10 / 16GB RAM / 512GB SSD / Újszerű akku-szép állapot
- Dell Precision 7550 i7-10850H 32GB 512GB Nvidia RTX3000 6GB 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA ADATA 650W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3781
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF B550 R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6900XT 16GB Zalman Z10 Plus EVGA 850W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
De belém villant, hogy lehet-é hibás az integrált Intel 3000 ?