Hirdetés
- Garaskodás
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Samsung PRO Ultimate microSDXC 512GB (MB-MY512SA/WW) a Galaxy A5x-be
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
tucsok.
senior tag
-
tucsok.
senior tag
válasz szabonagyur #41597 üzenetére
Linkelnéd nekem a biosokat, ha megkérlek? Köszi,
[ Szerkesztve ]
"So say we all"
-
félisten
-
tucsok.
senior tag
-
félisten
válasz szabonagyur #41594 üzenetére
Visszaraktam az A05-öt és tökéletes, mostmár nem veszti el a Caddyt ha újraindul.
-
félisten
válasz thomasvold #41592 üzenetére
A caddyt eldobja bármire is cserélgeted, de pl amíg nem frissítettem BIOS-t tökéletes volt a gép! Amúgy meg nekem csak akkor dobja ha újraindítom, utána megint újra és hibátlan. WIn7 alatt meg elő sem jön, valamit a Win8.1 nem tud.
@(#41593) tucsok.: nálad valami más lehet mivel egyáltalán nem indul vele...
[ Szerkesztve ]
-
tucsok.
senior tag
válasz szabonagyur #41591 üzenetére
nálam ugyanaz a felállás mint nálad és nem megy...
thomasvold: mit változtattál?
[ Szerkesztve ]
"So say we all"
-
thomasvold
őstag
válasz szabonagyur #41591 üzenetére
Ugyanezek vannak nekem is, nekem nem működött rendesen. Működni működött, de sokszor eldobta a caddy-ben a HDD-t.
-
félisten
-
tucsok.
senior tag
válasz thomasvold #41588 üzenetére
Seagate a gyári hdd.... Olvastam már ezt a hozzászólást. Elöszőr a keresőt használom.... azután kérdezek,de köszi
és mit csináltál?
Az ssd-m viszont samu....
[ Szerkesztve ]
"So say we all"
-
tucsok.
senior tag
válasz szabonagyur #41586 üzenetére
Az utolsó ami elérhető Dell-éknél, de megpróbálom.köszi
"So say we all"
-
félisten
-
tucsok.
senior tag
válasz szabonagyur #41584 üzenetére
bios látja a caddyben lévő hdd-t, akkor?
[ Szerkesztve ]
"So say we all"
-
félisten
-
tucsok.
senior tag
válasz szabonagyur #41582 üzenetére
bootnál Dell felírat a felírat alatt a kis karika megáll, s ennyi nem ír ki semmit
"So say we all"
-
félisten
-
tucsok.
senior tag
válasz szabonagyur #41580 üzenetére
Igen, mindet töröltem, a bios uefi módban az ssd-ről akar bootolni
"So say we all"
-
félisten
válasz tucsok. #41578 üzenetére
Hello
1. a HDD-t letörölted miután a rendszert az SSD-n telepítetted? Nem csak formázva, hanem letörölve minden partíció, még az is amit csak a Win8 telepítő lát?
2. BIOS-ban boot sorrend jó?Mennie kell a dolognak mindenképpen, ugyanez a gépem, ugyanilyen felállásban megy.
-
tucsok.
senior tag
Segítséget szeretnék kérni, adott egy Dell 3537 vettem bele ssd-t betettem a gyári vinyó helyére rendben települt fut, szalad, majd vettem egy caddy-t beleraktam a gyári seagate hdd-t előtte formáztam azt, viszont így nem akar bebootolni a gép, ha kiveszem a caddy-t nincs gond bootol.
Ha beteszem a caddy-t a bios látja az ssd-t és a hdd-t is, de nem bootol, uefi-n van a boot a biosban mi lehet a gond?[ Szerkesztve ]
"So say we all"
-
kk831228
addikt
válasz Riccsiz_h #41559 üzenetére
Az nvidia kontrol panelon be tudod állítani a fölső menüben a "GPU tevékenység ikonjának megjelenítése" ,ezt jelöld be ,így látni fogod a tálcán ha megy az nvidia . Indíts el pl. egy youtube hd videót az nvidiával és nézd meg a tálcán hogy mit ír. Ja még annyi nekem pl. ha az nvidiával indítok egy játokot 2-3 másodper és már forog aventi nagyobb fordulaton , míg a hd 3000-el több idő kell neki... Ahogy emlékszem... Mostanában nem játszottam...
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
beleszólok
senior tag
válasz SzaboZE #41571 üzenetére
Nem UPC-s. Csak annyi a lényeg, hogy szigetelt alapon álljon a gép (laptop állvány, asztal) úgy, hogy nem érek hozzá az alsó borításhoz és valahol fémes kontaktusa legyen áram alatt lévő eszközzel. De még1x: mióta SSD van benne, azóta nem produkálja. Bár vannak kétségeim, hogy összefügg-e a két dolog.
Most ugyanis épp a régi diszkről megy, mert próbálom áttölteni a fontos cuccokat és most sincs gond vele.Pár napja hiányoltam az A19-es BIOS-t a E6520-ashoz tartozó állományok közül. Úgy látszik, másnak is feltűnhetett, mert most megint a 19-es a legfrissebb, ráadásul nem egészen egy héttel ezelőtti a dátuma. Azért az valahol elgondolkodtató, hogy én 4-én kerestem itt, a dell.com-on meg 3-4 vagy 4-5-én, az utolsó módosítás dátuma 9/3/2014, ugyanakkor az md5 és sha256 hash megegyezik azzal, amit még év elején töltöttem le. Vajon mi történhetett? Na ezt sem fogom megtudni.
Tiszavirág: http://youtu.be/YdcsiW0kfso
-
SzaboZE
addikt
válasz beleszólok #41569 üzenetére
Akkor az upc-s modemed/routered körül keresd a hibát, mint írtam arról került zaj az ügyfelem gépére is.
Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu
-
beleszólok
senior tag
válasz SzaboZE #41568 üzenetére
Apropo upc: na ez kimaradt a felsorolásból. Ha akkuról megy, de ethernetre dugva, a tapipad ugyanúgy hajlamos megkergülni. Hogy garanciális hiba-e egy tervezési hiba, azt nem tudom eldönteni. Más gépet nem zavart se előtte, se azóta. T61 is megy gond nélkül, a mobilomat sem zavarja és az átmenetileg nálam lévő galaxy tab is hibátlanul ment ugyanitt.
Egyébként csak azért kötekedtem, mert tudom, hol és mit dolgozol, ezért nem tudtam elfogadni, hogy csak az a hiba, amire a teszt hibakódot dob.Rezgő vinyó témában... dellnek elég hülye ez a gumírozás nélküli konstrukciója, de a harmadik 7200rpm-es Seagate Momentus már képes volt zavaró vibráció nélkül üzemelni.
Melegedés... hát nem tudom. Ha szerelés előtt alapjáraton(5-10%-os terhelés) pörög a ventilátor, utána meg 2-3%-os proci terhelés hatására is beindul... azért ott felmerül az emberben, hogy ez garanciális gond.
-
SzaboZE
addikt
válasz beleszólok #41551 üzenetére
"Mondok példát: tapipad. Ha töltőről használom a gépet és szigetelt felületen van, megbolondul. Nem érzi az érintést, két-három ujjat érez egyszerre (scrollozni kezd kurzor mozgatás helyett) stb."
Ez egy elég konkrét hiba, itt nem is szoktak tesztet kérni...
Mellesleg nem jelzi a teszt, de legtöbb esetben nem a géped hibás, hanem a 220V hálózatoddal van valami, valamiért a test potenciálon van és ezért a felvett töltést a touchpad túlérzékenységén keresztül tapasztalod. Volt olyan ügyfelünk, akinek pl az UPC-s hálózati kábelt bedugva hülyült meg az egér. Nem mindig a gép körül kell keresni az okot"De pl. azt sem detektálja, ha kispórolták a hővezető pasztát a hűtő alól (vagy rossz minőségű került rá)"
Amíg a gép nem melegszik túl (throttling, kikapcsolás), addig a gyári paramétereken belül van a gép, tehát nem is szorul javításra. Felesleges nézni, hogy 60, 70 vagy 90 fok, mert mindkettő üzemszerű paraméter. Egészen 102 fokig Ezt viszont már jelzi a gép, hiszen kikapcsol, majd bekapcsoláskor szól. Minden paszta öregszik és szárad, hidd el ha eléri azt a fokot hogy nem végzi el a dolgát, akkor ki fogják cserélni garanciában a hűtőt.
"Vagy pl. egyik kedvencem, a rezgő hdd..."
Mindegyik HDD rezeg, hiszen többezres fordulaton forognak benne lemezek. Egyik gyártóé kevésbé, másiké jobban. Mindegyik természetesen gyári paramétereken belül. Ez az egyik kedvenc garanciális témám, desktop gépeknél rendszeresen találkozunk ilyennel SSD-t kell venni, jobb megoldás nincsen.
[ Szerkesztve ]
Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu
-
somasz
Topikgazda
Ha nem itthon vetted és nem ide szól a garija, akkor előbb honosítani kell ahhoz, hogy bővítsd a garit. Ehhez kellenek az előző tulaj adatai. Ez után már csak hónapok kérdése...
ejg: pl. Usb3-ra kötött ssdvel
Valszeg ilyen profi cuccal nem egy filléres átalakítóval kéne baszakodni, lehet, hogy kénytelen leszel gépet cserélni[ Szerkesztve ]
Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
ejg
csendes tag
válasz somasz #41526 üzenetére
Szervusz Somasz!
Az kütyü USB3, tehát EC-ból is ilyen kell, ráadásul akütyü gyártója csak a RENESAS chipsettel garantálja a működést. a küldött linken meg sajnos Fresco Logic-os. Egyébként a supportált firmware és driver van telepítve. Mivel tudnám megnézni hogy a kártyám tudja-e a teljes USB 3-at.
Üdv! -
kistewe
tag
válasz beleszólok #41561 üzenetére
A másik fórumon nekem is kivesézték múltkor , hogy csúnya dolog rossz földelésű dugaljat használni , esetleg te is próbáld ki másik lakásban... nekem 2 évig ment a T61 földelés nélküli kábellel gond nélkül 20-30 helyen legalább... de ez a kivétel, a mai gépek igénylik a jó földelést a tápnak és ezt én is aláírom...
uff stewe
-
somasz
Topikgazda
válasz beleszólok #41561 üzenetére
Én meg nem írtam, nem voltam elég világos, bocsesz.
Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
beleszólok
senior tag
válasz somasz #41560 üzenetére
Ja, hogy az a hálózat... bocs, épp karbantartották a klímát a fejem fölött, miközben írtam, kicsit máshol jártam agyilag.
Ezzel viszont ott a gond, hogy próbáltam már mindenféle szűrőt, ami az elektromos hálózat zavarait hivatott megszüntetni és semmi sem használt.
No mindegy, végül az SSD úgy tűnik, segített rajta.[ Szerkesztve ]
-
somasz
Topikgazda
válasz Riccsiz_h #41559 üzenetére
Tippre megpróbálnám leszedni a videódrivereket DDU-val és felrakni azokat, amik a dell honlapján vannak.
Ha így sem jön a régi eredmény, akkor melegedésre gyanakodnék, lehet, hogy mióta megvan a géped, felgyűlt benne annyi kosz és kiszáradt annyira a pasztája, hogy vissza kell vennie a teljesítményét a vgának. Ezen egy tisztítás+pasztázás segíthet.Most olvasom, hogy nincs hőmérséklet-emelkedés, akkor valszeg marad a driver hiba, vagy energiatakarékossági beállítás.
beleszólok: a töltő ott jön képbe, hogy amikor bedugod, akkor kerülsz kapcsolatba a villamos hálózattal. Az apró zavarok, vagy konnektorföldelési hibák ekkor jöhetnek elő.
A wifihez nem tudom, hogyan kötöttél át.
(A villamosság témától mindig idegenkedem, nem szeretem. Lehet, hogy nem így van, nekem így mondták.)[ Szerkesztve ]
-
Riccsiz_h
aktív tag
sziasztok !
Problémám lenne egy Dell Inspirion N5110 (15R) géppel (laptopot használtan vettem, még garanciális)
Ami benne van:
- Intel Core i5-2430M (2.4 - 3 GHz)
- 4 GB 1333 MHz DDR3 RAM
- Intel HD3000 + nVidia GeForce GT 525M 1GB
- 1TB vinyóValamint 64 bites Windows 7 Ultimate
A problémám az hogy mintha nem adna teljesítményt az Nvidia videóchip, pár hónapja mikor használtam kíváncsiságból a Counter-Strike Global Offensive játékon teszteltem a képi megjelenítés és 1366x768-as felbontásban low grafikán 70-90 stabil FPS-em volt a játékban
Most kerülne újra használatba a laptop (közben átesett egy tisztításon szervizben mert nagyon melegedett), és sajnálatosan tapasztalom hogy a Counter-Strike Global Offensive azonos beállítások mellett 20-29 FPS-t produkál (illetve már tapasztaltam a tisztítás előtt is hogy más játék is érezhetően "low FPS"-el futott, de volt olyan hogy futott normálisan pl. FIFA játékok, COD4 stb.)Mi lehet a probléma ? A vezérlőpult, az AIDA, a CPUID HWMonitor is látja és mutatja a hőmérsékletét is. Olyan mintha nem kapcsolna át a rendszer az integrált videóchipről a másikra (lehet rossz a következtetés, csak más laptopon amiben csak integrált Intel HD chip van, azon futnak így, ennyi FPS-el a játékok)
Nem energia takarékos módban fut a gépElőre is köszönök bármiféle segítséget
[ Szerkesztve ]
Üdv. Riccsiz
-
beleszólok
senior tag
válasz somasz #41556 üzenetére
Hm. És mióta SSD van benne, azóta nem melegszik annyira. Nagy vagy! Hogy a wifim elég ingadozó minőségű, azt valahogy eszembe sem jutott összekapcsolni ezzel a dologgal. Meg senkinek sem, akit a három év alatt faggattam.
Viszont az nem tiszta, hogy hol jöhet a képbe a töltő?
Ugyanis amint lehúzom róla a gépet, megszűnik a zavar, amint visszadugom, újra kezdi. Még a ventilátornak sincs ideje fordulatszámot váltani (utóbbi kijelentés természetesen költői túlzás)
Legutóbb már azzal is meggyanusítottak, hogy eláztattam a gépet, mert sókristályok rakódtak le benne.
Pedig mindössze annyi történt, hogy két nyáron át az ölemben tartottam a gépet, mert egyébként használhatatlan volt a touchpad, egeret meg egyéb okok miatt nem tudtam rátenni.Melegedés: kicsit gonosz voltam, elismerem, de SzaboZe azt írta, hogy amit a bios tesztje nem mutat ki, az nem is hiba.
[ Szerkesztve ]
-
Yiggdrasil
aktív tag
Na sikerült utolérnem egy régi ismerőst, aki ott dolgozik még hála az égnek!
Most vele próbáljuk megfejteni, hogy mi lehet a hiba okozója.SzaboZE:
Nem a Dell szervizesek/helpdeskesek munkáját akartam általánosítva leszólni, hanem csak megjegyeztem, hogy ha pont a munka hősét fogod ki, akkor rengeteget kell majd küzdened azért, hogy rendesen foglalkozzon a problémáddal. Természetesen nem várom el, hogy 2x fizessék ki a szervizest, mire megszereli a gépem. Csupán ha nem megfelelően kezelik telefonon a problémát, akkor az az ő hiányosságuk, ne nekem kelljen már plusz köröket lejárnom érte. (ha már pont a support miatt választom mindig ezt a márkát.)De természetesen alulképzett embereket máshova is ültetnek, pléda rá a párom Toshiba laptopja, amit usb-hibával vitt be, és hogy lötyög a kijelzőzsanér, a nagyérdemű meg adott neki egy új kijelzőt.
-
somasz
Topikgazda
Rossz minőségű hálózat esetén van, hogy nem tudja kiszűrni adott zavart a gép, ekkor megbolondul a touchpad. Egyik vevőmnél belefáradtunk a komponensek cseréjébe, mire összeállt, hogy amikor megy a hőszivattyúja, akkor jelentkezik ez a hiba. Ezt a zavarást a latitude e6x20-as széria nem tudta kiszűrni, az e6x30-as igen.
Nem megfelelő pasztázást, illetve egyéb hűtési problémát simán kimutatsz egy aidával, a túlmelegedést pedig bejelented. Egyik sem ördöngősség.
[ Szerkesztve ]
-
kk831228
addikt
+1 Pontosan ,nekem pont a winyó az ilyen lefuttathatok 100 delles szoftot mindegyik azt írja hogy tökéletes és mégis szar... A touch pad dettó szar, nem jól érzékel stb... Azzal mondjuk nem variáltam, egér aztán kész...
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
ldave
félisten
Van egy Dell XPS 14 Ultrabook (L421X) gépem, melynek hamarosan lejár a garanciája, de ha minden igaz, akkor meghosszabbítható. Ennek mi a menete? Nem tudom ezt a gépet hivatalosan forgalmazták-e itthon, vagy nem.
A Slime draws near! Command?
-
Mottie
őstag
válasz SzaboZE #41550 üzenetére
Akkor ezek szerint mégis van telefonos segítség a hiba meghatározásához? Mármint a teszten kívül. Úgy teljesen logikus a dolog. Ahogy a felettem szóló is kérdezi, ellenben vannak olyan hibák, amit nem mutat ki teszt (halvány lesz a bill. háttérvilágítása, jóval melegebb a gép, mint kéne, stb.). Ilyenkor mi a metódus?
Be Victorious!
-
beleszólok
senior tag
válasz SzaboZE #41549 üzenetére
Mondok példát: tapipad. Ha töltőről használom a gépet és szigetelt felületen van, megbolondul. Nem érzi az érintést, két-három ujjat érez egyszerre (scrollozni kezd kurzor mozgatás helyett) stb.
Ha akkuról megy vagy az ölembe veszem, akkor működik hiba nélkül.
Ezt a beépített teszt nem jelzi.
De pl. azt sem detektálja, ha kispórolták a hővezető pasztát a hűtő alól (vagy rossz minőségű került rá)
Vagy pl. egyik kedvencem, a rezgő hdd...
Egyiket sem jelzi az önteszt. (Paszta: nem túlmelegszik, csak sokkal hamarabb kapcsol be/később ki a ventilátor - ez desktop tapasztalat, de gyanítom, notebooknál sincs másképp)Csupa olyan, ami garanciális hiba is lehet, de esélyes, hogy az ügyfél nem tudja érthetően elmondani, pláne a hibás alkatrészt meghatározni. Tapipaddal három évig nyűglődtem, végül alaplapot is cseréltek, minimális eredménnyel. Most vettem bele ssd-t, azóta nincs gond a touchpaddel.
-
SzaboZE
addikt
válasz Mottie #41538 üzenetére
Nem, nem próbálgatunk, hanem javítunk. Ha nem határozható meg alapvetően elsőre a hiba, akkor lehetőleg alaplap és ram is megy már első körben. És azt cseréli a szervizes, ami hibás!
-
SzaboZE
addikt
válasz Yiggdrasil #41537 üzenetére
Na ez a hozzáállás a probléma. A dellnek nem az a dolga, hogy megnézze hogy hibás-e a géped, hanem hogy HA hibás, akkor megjavítsa. És nem kíván 2x kiszállni azért, mert mégsem az a baja. Ez nem így megy, hogy ha valami nem megy rendesen, akkor majd küld másnap más alkatrészt a dell! Elsőre jól kell megjavítani a gépet, ez a cél. Sokan úgy tartják, hogy ha bármi bajuk van a géppel, akkor - mivel az garanciális - ezért van egy ingyen helpdeskje, amivel bármikor bármit megoldhat. Ha van hibajelenség, akkor bizony le kell futtatni a tesztet és a hibakód alapján szépen megcsinálja a dell a gépet. Nem, a Te verziód szerint majd kimegy egy szervizes és eltölt Nálad 1-2 órát azzal hogy kideríti, egyáltalán van-e baja a gépnek. Ha az önteszt nem ad hibakódot, akkor a gépnek általában semmi baja mégis mit kellene cserélni ezesetben a gépben? Ha túlmelegszik, annak vannak más jelei (kikapcsolás, bekapcsoláskor kiírja hogy túlmelegedett, stb.) Ha együtt működsz a helpdeskkel és lefuttatod a tesztet, megállapítjátok a hibát együtt, akkor a javítás ideje is jelentősen lecsökken, ami neked sem mindegy! Nem mindegy, hogy 2x kell kimenni egy hibás diagnózis miatt vagy hogy 1 óra tesztelés után közli veled a szerviz, hogy a frissen feltelepült trójaid miatt lassú a géped és itt kell aláírni, hogy ennek a javítása ennyibe és ennyibe kerül...
-
somasz
Topikgazda
válasz Yiggdrasil #41531 üzenetére
Bluescreenview-val lesd meg, mi a kékhalál oka!
Ha nvidiához köthető, próbáld meg a delles szoftverrel, vagy win7-tel, vagy linux-szal. Ha azok alatt is csinálja, hívd a supportot alaplapcserére.
Ha könnyű szétszerelni, nyugodtan pasztázd újra előtte, fújd ki a port, hátha segít.
-
kk831228
addikt
válasz Yiggdrasil #41543 üzenetére
Na ez már valamivel kézzel foghatóbb... Akkor videókártya probléma inkább, driver , hűtés stb... Még így is lehet pár dolog...
-
Mottie
őstag
válasz Yiggdrasil #41545 üzenetére
Nekem 340.52 van a saját gépemen, de nem vagyok biztos benne, hogy ez a legfrissebb
Tiszta telepítéssel nem kéne gondja legyen. Szvsz így van egy kiindulási alap a probléma forrására, magas hőmérséklettől a GPU is megfőhet...[ Szerkesztve ]
Be Victorious!
-
Yiggdrasil
aktív tag
válasz Mottie #41544 üzenetére
nVidiából a legfrisebb stabil van fennt (ha jól emélkszem, akkor vmi 340.7 vagy mi, most épp fn+power teszt megy rajta). Úgy lett feltéve, hogy bepipáltam a tiszta telepítést, szóval ez elvileg leszed minden előző verziót, újraindítja, majd felteszi az újat. Annak így jónak kellene lennie, nem?
-
Mottie
őstag
válasz Yiggdrasil #41543 üzenetére
nVidiásból melyiket tetted fel? Stabilat vagy Beta verziót? Szvsz próbáld meg, hogy leszeded az összeset ami rajta van és frissen telepítesz.
Be Victorious!
-
Yiggdrasil
aktív tag
válasz kk831228 #41541 üzenetére
Na most csinált egy új dolgot: berreg, gondolkodik, majd tálcán kis sárga háromszög írja, hogy a videokártya drivere leállt, majd újraindult, és ez ismétlődik. Most az nvidia oldalán található legfrisebb van rajta, de mikor a delleset tettem rá, akkor is produkálta a többi hibajelenséget. (azért gondoltam, hogy megpróbálom az nvidiással, hátha)
De még mindig akkor csinálja ezeket a disznóságokat, amikor 2nél több programot futtatok.Mottie: amikor berreg olyan, mintha a hangszóróból jönne.
[ Szerkesztve ]
-
kk831228
addikt
válasz Yiggdrasil #41535 üzenetére
Értem ,a berregő hang + 5-20 mp fagyás wichesterre utal mégis... Persze nem száz 100%... Hozzáteszem nekem ugyan ezt csinálja egy 750- es wd black winyó, csak nem berreg hsnem egyszerűen leáll pár másodperc múlva megint megy. Akármilyen progival nézem 100%-os, mégis szar... A 88fok meg egy picit sok szerintem, de ez por miatt is lehet...
[ Szerkesztve ]
-
Yiggdrasil
aktív tag
Volt egy nagyon problémás Inspironom kb 2 éve, azzal kellett mindent cseréltetni kb rajta. Ott úgy működött, hogy ha nagyon erősen mondtad, hogy te márpedig akkor is kérsz egy új alaplapot, mert tuti, hogy az a baj, akkor nagy nehezen rábólintottak, utána meg mondták, hogy csak 8 naponta lehet igénybevenni, szóval vártam 8 napot, majd hozták az új ramokat.
Új dolog amit észrevettem:
Van benne két darab 4 GB-os RAM modul. A Speccy szerint a plafon a 667 Mhz. Viszont elvileg 1033Mhz-es darabok. Ez miért lehet?[ Szerkesztve ]
-
Mottie
őstag
válasz Yiggdrasil #41537 üzenetére
Erre megoldás nem lehet ilyesmi?
"Szerintem alaplaphibás" Kiküld egy alaplapot, beteszi, kipróbálod. Ha jó örülsz, ha nem ghívod őket, hogy "úgy tűnik most a memória a rossz".. Stb. Mennyire rugalmas ez?
(Azért érdeklődöm ezen felbuzdulva, mert friss NBD garis noti van a családban és jó tudni hogy működnek)
[ Szerkesztve ]
Be Victorious!
-
Yiggdrasil
aktív tag
válasz Mottie #41536 üzenetére
Az a baj, hogy ők csak annyit kérdeznek, hogy a power+fn teszt dobott-e kódot, hogy az általuk adott oprendszerrel használom-e, illetve hogy az ő drivereiket tettem-e fel. Onnantól ha mákom van és egy jófej tagot fogok ki, akkor esetleg vele már lehet jutni valamire, hogy kiküld egy alaplapot/memóriát, szervizes beteszi, tesztek, és ha ugyanolyan akkor 2 napra rá hoznak vmi más alkatrészt. De ha meg valami értelmetlent fogok ki, akkor mehet a barkóba órákig, majd kapok egy új ventillátort.
-
Mottie
őstag
válasz Yiggdrasil #41535 üzenetére
Nekem még nincs tapasztalatom a support ügyintézéssel, nincs olyan hogy telefonon keresztül elmondod a hibát és ők segítenek kitalálni mi lehet a gond?
Be Victorious!
-
Yiggdrasil
aktív tag
válasz kk831228 #41532 üzenetére
@kk831228: Feltettem, 50 fokot ír 100%-os kiváló kondíció mellett. (1 éve cserélték, egy 750gigás 7200 rpm-es darabról van szó). Újrapasztázni nem merek, nehogy bukjam a garit, pucoláshoz milyen eszközök kellenek?
@Mottie: Köszi, az lesz, csak előtte jó lenne, ha tudnék nekik mondani valamit, hogy miből hozzanak másikat, mert különben megoldják egy "hozd be, max 2 hét alatt kivizsgáljuk"-ra, én meg nem azért vettem Dell-t, hogy hetekig kelljen nélkülöznöm az egyetlen gépemet.
@beleszólok: Ezek szerint te is jártál már hasonló cipőben? Azért ez kicsit ciki, hogy elvárják az embertől, hogy magától tudja, hogy pontosan mi is a hiba, ellenkező esetben meg mossák kezeiket.
-
kk831228
addikt
válasz Yiggdrasil #41531 üzenetére
Hd Sentinel, elsőkörben szvsz... Portalanítás, újrapasztázás, memóriák kiszedése visszarakása kb...
-
Yiggdrasil
aktív tag
Sziasztok!
Van egy majdnem 3 éves XPS-em, még garis, és kb 2 hete elkezdett rosszalkodni. Még mielőtt belekezdek, egy Win8.1 Pro x64 van rajta, full eredeti, semmi vírus, kb csak eredeti szoftverekkel.
Na és akkor a hibái:
- szoktam játszani rajta (Aion, Diablo3, Borderlands2) és 80-88 fok között van, rettenetesen melegszik (Speccy szerint a proci meg az alaplap, a videókártya ilyen 70 körül van)
- van, hogy kapok egy kékhalált, ha mondjuk egy játékot leteszek alt+tabbal, böngészek mondjuk 6 lapot chrome-on, és neadj isten mondjuk meg van nyitva 2-3 Word vagy Excel.
- mostanában rendszeresen megakadnak a zenék, filmek is akadnak, kép szétesik, és előre-hátra ugrál 5-10mp-es intervallumban (ezt főleg akkor csinálja, mikor több program van megnyitva a háttérben)
- van, hogy 5-20mp-re beakad, megáll minden, és berregő hang jön ki belőle.Szerintetek melyik részével lehet a gond? Kérlek segítsetek, mert szeretném mihamarabb megcsináltatni, de volt már rá példa, hogy a szervízesek hasonló problémákkal (nem ennél a gépnél) leráztak egy telepítsd újra az oprendszert-el.
-
kk831228
addikt
válasz mghltm #41528 üzenetére
+1. Picit magasabb hőmérséklet, ráadásul pl. Wd black olyan hangos mint az állat, és a rezgése is nagyobb mint az 5400-asnak... Lehet más gyártmány nem olyan hangos...
-
-
Krystal_s
addikt
Nagyon off, de láttam páran foglalkoznak itt gépekkel. Tudnátok ajánlani valakit akihez fordulhatnék majd, ha netán szükségem lenne új Notebook HDD-re? (7200RPM 500GB)
Alapból, ha 5400RPM-es lemez van egy gépben, akkor az cserélhető 7200-ra? Valahol azt mondták, hogy okozhat melegedést egyes gépekben.[ Szerkesztve ]
-
somasz
Topikgazda
Nem igazán értem a sávszélesség %-okat. Ennek a kütyünek mindenképpen usb 3.0 kell?
Leellenőrizted valamivel, hogy az express cardod tudja-e biztosítani az usb 3.0 teljes sávszélét? Lehet, hogy a kártyád nem működik megfelelően. Vagy rossz a driver, vagy másik kártya kellhet. Én rápróbálnék egy másikra, ez a legkevésbé költséges, ha bebizonyosodott, hogy nem driver.[ Szerkesztve ]
-
ejg
csendes tag
Helló mindenkinek!
Beleszaladtam egy olyan problémába, hogy adott egy DELL Studio 1558 i7+SWEEX USB3 Epress Card+ Decklink UltraStudio SDI digitalizáló USB3 felületen. A SWEEX Reneas alapú amit a Decklink ajánl a legújabb firmware-val. Amikor összdugom a cuccot az írja ki hogy a Decklink legalább 45% sávszélességet igényel, de a kártyának csak 10+10% van engedélyezve. Mit lehet ilyenkor tenni hogy működjön a dolog. Tudom most egyből jönne a válasz hogy cseréld ki a laptopot, de itt nem egy Tesco gazdaságos 80.000Ft-os dologról van szó. Tehát igen megköszönném a megfejtők segítségét! -
coqito
tag
Sziasztok!
Olyan problémám van a dell latitude e6400-as laptopommal, hogy a képe szétesik pár másodpercenkét, majd helyreáll. Egy alkalommal túlmelegedett mert az ágyon hagytam és nem szellőzött és azóta csinálja. Alapvetően max fényerőn nem esik szét a kép csak alacsonyabb fényerőnél. Nem szoftveres mert boot menüben is szétesik a kép kis fényerőnél.Van rá gyógymód?
Válaszotokat és segítségeteket előre is köszönöm!Üdv: Nyerges Gábor
-
Zoli G
tag
Sziasztok!
A 3537-esnek a billentyűit fel lehet úgy pattintani, mint egy klasszikus billentyűzeten? Az AltGr alá bement valami kosz. Köszi!
-
kezdő
senior tag
válasz somasz #41515 üzenetére
Nekem TP-Link routerekkel csinálja ezt.
Csatlakozik, de nem tudok netezni, vagy csak iszonyat lassan. (lemértem 50/30-as neten volt kemény 0,5/0,5 a sebességem, mellette egy filléres laptop simán hozta a maximumot) Ráadás, ha csatlakozom az amúgy hibátlan hálózathoz, akkor másik gépeken az addig folyamatos videó stream elkezd szaggatni.Nálam az segített, hogy olyan helyeken használom a gépet, ahol enyém a router így cserélni tudom a szoftvert, OpenWRT alapú Gargoyle router fw-el hibátlanul működik minden.
Én arra tippelek, hogy valami ritka dolgot használhat ez az Intel 7260-as kártya amit sok router nem tud megfelelően lekezelni szoftveres hiányosságok miatt. Tehát egyfelől a routerek a hibásak, de azért az Intel is saras, mert más kártyagyártók termékei hibátlanul mennek az érintett routerekkel.
Lehet, hogy a WiDi-hez lehet köze? Ez elég Intel specifikus dolog. -
BBéci
legenda
válasz St3ven #41517 üzenetére
Éppen azért írta kistewe, hogy nem jók azok a kijelzők, mert a betekintési szögük siralmas. Szép színeket a kertemben látok, egy kijelző legyen színhelyes, amit műszeres kalibrálással lehet elérni.
Bárcsak találtam volna olyan használt laptopot júniusban, amilyenre vágytam! Biztosan nem vettem volna újat. Most bezzeg van több is.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
St3ven
addikt
válasz kistewe #41509 üzenetére
Használt gép nem jöhet szóba. Azért 8.1, mert az újak már szinte csak azzal vannak, esetleg 8-cal. De persze tőlem lehet 7-tel is, csak olyat újban sehol sem láttam.
A szép kijelző alatt szép színeket, de mindenekelőtt jó betekintési szöget értek.
Van élet a Facebook és Twitter után? - https://logout.hu/bejegyzes/st3ven/mastodon.html
-
somasz
Topikgazda
válasz szabonagyur #41514 üzenetére
Az egy dolog, hogy szar az antennája, de ha van jel, akkor csatlakozzon is a netre... Tehát a kártya is szar valószínűleg. A 7260-as elég hírhedt kártya.
-
félisten
-
somasz
Topikgazda
válasz szabonagyur #41512 üzenetére
Tudom, olvastam, de vannak páran, akik gond nélkül használják...
Holnap asszem belepróbálok egy másik kártyát, egy dw1601-est, de azzal meg a bluetooth nem fog menni, mert a 3. kábel nincs a gépben.
-
félisten
-
somasz
Topikgazda
Ismerős Dell Inspiron 7537-ében intel 7260-as wifi kártya van. Látszólag van wifi jel, netezni azonban nem tud vele. Eddig általában jó volt, most hirtelen nem jó. Van valakinek ötlete, mi lehet a baj?
-
poizze123
csendes tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek erről a laptopról? [link]Valaki, aki használta pozitív és negatív tulajdonságokat írjon légyszi.
-
kistewe
tag
válasz St3ven #41508 üzenetére
Ha jól látom mindkettő 15,6 col és 1366 felbontás, az szerintem minden de nem "szép"kijelző....
Esetleg használt üzleti....ezért az árért már egész jót kapni garival együtt... ha hurcolva is lesz akkor pláne...
azt nem értem miért fontos a win8.1 , a használtak is általában win7-el vannak nekem a céges is az és teljesen megfelel...uff stewe
[ Szerkesztve ]
-
St3ven
addikt
Sziasztok!
A következő két Dell gép közül melyik éri meg jobban?
Dell Inspiron 3521-165112 vs. Dell Inspiron 3542-166803
Irodai feladatokra lenne (office, net, kommunikáció) valamint filmnézésre, így fontos a hozzá adott Win 8.1 és a szép kijelző.
Fura, hogy kb. egy árban vannak, pedig a típusszám alapján mintha két külön kategóriáról lenne szó. Ráadásul a 3542-t - illetve annak ezernyi változatát - nem is lehet Windows-zal 150.000 HUF alatt megvenni pl. az Edigitalnál.
Van élet a Facebook és Twitter után? - https://logout.hu/bejegyzes/st3ven/mastodon.html
-
SzaboZE
addikt
válasz beleszólok #41505 üzenetére
Garanciálisan javítható az üzemszerű használat során jelentkező hibajelenség. A kopás nem hibajelenség, hanem használatból eredő amortizáció. (mint pl karc, fényesedés stb) Ettől függetlenül megpróbálhatod bejelenteni, semmibe nem kerül.
[ Szerkesztve ]
-
beleszólok
senior tag
-
SzaboZE
addikt
válasz beleszólok #41503 üzenetére
Hát három év alatt a lekopás az nem kirívó dolog... Azt hittem pár hónaposan kopott le.
-
beleszólok
senior tag
Jut eszembe: hajnalban nulláról újrahúztam a windowst, mert az ssd reklamált a raid mód miatt és a neten talált leírások nem segítettek az ahci-re váltásban. Egy dolog zavar, de nagyon: az első telepítés befejezését követő reboot után belépve a delles wifi driver az arcomba tolt valami hotspotos beállító képernyőt, amin olvasás nélkül nyomtam egy cancelt. Most ez elmaradt. Ennyiből van valakinek ötlete, hogy mi lehetett?
Inteles wifi+Bluetooth modul, delltől letöltött driverek vannak rajta.Tiszavirág: http://youtu.be/YdcsiW0kfso
-
SzaboZE
addikt
válasz beleszólok #41499 üzenetére
Mennyi idős a gép?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Rog strix g17 360hz
- Asus TUF A15 FA507 - 15,6"QHD 165Hz - Ryzen 9 7940HS - 16GB - 1TB - RTX 4070 8GB - 2,5év garancia
- Dell Latitude 7480, I5-7300u, 8GB, 256GB M.2, POOR, FHD, Számla, Gari
- Lenovo ThinkPad x280, i5-8350U, 8GB RAM, 256GB SSD, FHD, 1 év garancia, Áfás számla!
- Dell (Ryzen 7,FHD, 512 M.2, 16 GB, 1 év gyári gar) notebook egyszerűbb játékokhoz!!!AkciÓÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest