Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
premete
veterán
A Dell illetékesei nagy ívben tesznek az oldalra, sőt, a magyarországi partnereikre és Dell tuajdonosokra is.
Nagyon sok mindent itthon nem is tudsz megvásárolni, vagy csak a kinti ár duplájáért; ha mégis sikerül kinti címre valamit megrendelned, leveszik a lóvét, majd a hitelkártya-szám ellenőrzésekor kiderül, hogy magyar, törlik a rendelést minden értesítés nélkül, és a lét 2 hét alatt sikerül tőlük visszaszerezni jó esetben.
Ha az itthoni partnereken keresztül rendelsz valamit a gépedhez, akkor elküldik 1-2-3 hónap múlva, ha olyan kedvük van; például az és esetemben a cucc kint 60 USD, itthon 27 ezer Ft, amit január 21.-én rendeltem, még nem ért ide. Érdekes, Kínából minden ideér 10 napon belül, Limerickből 5 hét kevés.
Leszámítva az NBD garanciás laptopokat az utolsó csavart kintről rendelik, és ott sincs minden raktáron, néha a szervizek is várnak hónapokat alkatrészre.
Persze, az itthon forgalmazott laptopok nagy része Lengyelországban lett összehányva, csavarok, antennakábelek hiányoznak belőle, vagy éppen rövidebbek pár centivel a kelleténél; a csatlakozók végén sem hüvely van, hanem egy elharapott szigetelőszalag-darab.
Szóval, nagyon elment a kedvem a Dellektől, nem hiszem, hogy több Dellt fogok venni, bár sajnos a többi márkánál sem sokkal jobb a helyzet, lásd Compaq vs HP, IBM vs Lenovo.Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
Pano
addikt
Akkor szerintem egy BIOS frissítést csinálj meg, mert anno -igaz az az előző inspiron sorozatoknál volt-, hogy a gyári BIOS-al nem volt rendes a hűtés és olyan volt, mint egy sugárhajtású repülő. Aztán egy bios javítás megoldotta a problémát.
Notiknál különösen fontos a BIOS frissen tartása.
Ha az se segít, akkor szerintem hívd fel a Dell-t, hogy ez most normális jelenség-e? Ha nem és még van lehetőséged, szerintem vidd vissza cserére.Nálam van most egy új 5-ös sorozatú inspiron, annak a hangját se hallom és csak egyedül a vinyónál langyosodik, ami normális. Igaz, ez ULV procis, de nem tűnik túl frankónak a jelenséged, főleg, hogy egy latitude-ról van szó. Ami azért bőven inspironok felett áll minőségileg.
[ Szerkesztve ]
-
mghltm
addikt
ugy latom az a13-as a legujabb bios, innen tudod letolteni
a letoltesi oldalon talalsz lepesenkenti telepitesi utmutatot, de a legfontosabb: stabil operacios rendszer es gep, teljesen feltoltott akku + csatlakoztatott halozati adapter, a tobbi pedig megy majd magatol, csak varni kell turelemmel
still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
-
Pano
addikt
Csupán kikeresed a dell honlapján a notidat, ott letöltöd a bios-t.
Egy exe fájl kerül letöltésre, azt csak futtatod és ennyi. Majd magától újra indul a gép és fel frissíti a biost.
Már említették, de legyen biztos áramforrásra kötve a gép közben és legyen teljesen feltöltve az akku.
Ha végzett, akkor bebootol a windows. -
Krystal_s
addikt
Köszönöm az infót, megnyugodtam, hogy nem hibás.
Avicularia: Neked is köszönöm a visszajelzést.
SzaboZE: Fent van minden és átnéztem az összes beállítást, próbáltam úgy is, hogy kikapcsoltam a görgetést stb, majd megnézem újra. Sajnos mindig a szélén jár az ujjam és olyankor újra kell kattintanom.
kistewe: Igen be lehet állítani pár dolgot, lehet hogy a Synaptics driver verziójától is függ, hogy azon a részen milyen funkciók vannak.
A képet neten találtam, de az enyém is ilyen színű, csak nem ennyire vakító, mint a képen. -
SzaboZE
addikt
Nincs leírva, mert gép típusonként és vásárlási időpontonként is változik az ár, árajánlatot kell kérni rá valamelyik dell partnernél.
[ Szerkesztve ]
Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu
-
Köenig
újonc
na, ezt jó tudni, köszönöm a felvilágosítást!
Ha több erőt szeretnék kipréselni az U-s prociból (pl amit linkeltem), akkor ezeket lehet húzni (feltételezem ilyenkor a fogyasztás is nő) magasabb órajelre? Mert nekem úgy tűnik, hogy ezek csak azért ilyen alacsony fogyasztásúak, mert alacsony órajelen mennek..
egyébként nem értem, hogy miért veszik ki az új modellnél a billentyűzet világítást..
[ Szerkesztve ]
-
neil_mullen
aktív tag
hát ma felhivtam a dell-t. ezt az oldalt emlitették, és hogy a csillaggal jelölt mezőket kötelező megadni (előző tulaj neve). ugyanakkor külföldi forumokon azt is olvastam hogy a no information szöveggel is működik a folyamat. az ügyintéző nem igazán volt képben/segítőkész, lehet megpróbálom írásban.
Privát üzenetre illik válaszolni!!!
-
bexinho23
őstag
[moderálva]
Félve fogalmaztam meg kérdésemet a komment előtt, de bíztam benne, hogy egy több tízezer hozzászólással bíró, Aktív DELL fórumon normális választ kapok egy nem éppen gyakori, ámde mégis előforduló szituációra, mégpedig... furamód a samsung készülékem prémium garanciája érvényesítésekor könnyen intézni lehetett a dolgokat, és persze tudom, hogy itt szó sincs prémium szolgáltatásról, hogy házhoz jönnek ingyen. Ezért bátorkodtam érdeklődni, és félve perceket lopni a kedves válaszolótól, hogy ha volt tapasztalata ilyen ügyben, köszönettel olvasnám válaszát.[ Módosította: Qru ]
-
bexinho23
őstag
Elnézést kérek. De eléggé lekezelőnek éreztem a válaszod, amit nem tudtam mire vélni, ugyanis normálisan és korrekten tettem fel az engem érdeklő kérdést. Nem akarok itt magyarázkodni, mert nincs miért, de a fórum arra van, hogy segítséget, véleményt, tanácsot kérjünk. Erre rajtad kívül jött is, sőt priviben 4-en írtak hosszabban, amiket meg is köszöntem. Én úgy gondolom, hogy ez a korrekt egy fórumos közösségben, és nem az, hogy "olvass vissza, mert már sokszor téma volt", vagy "Hívd fel a jótállási jegyen szereplő szervizt! A nevükben senki nem fog nyilatkozni" ... stb... Nyilván ezt tettem volna eddig is - ha nem most késő délután jelzi nekem a barátnőm, hogy gond van a hangszórójával -, de ha már itt egy aktív fórum, akár még véleményt is kérhetek. Úgy hogy ezúton elnézést kérek, még sosem moderáltak, pedig nem vagyok új tag a PH-n. De a lekezelő, kioktató stílust a valóságban sem fogadom mosolyogva, elkullogva...
A választ megkaptam kérdésem, úgy hogy azoknak ezúton is köszönöm még egyszer!
u.i.: a laptop.hu forgalmazó. Ezzel tisztában is vagyok. Nem is tőlük vártam a megoldást, csak megemlítettem, hogy tőlük vásároltam. Bár független attól, hogy felesleges volt, szükségét éreztem, hogy kerek legyen a sztori. Amúgy én 3 laptopot vettem tőlük, többek közt a barátnőmnek a dellt is. Az már az átvétel napján ram hibával fogadott - amit azonnal jeleztem is -, így nagy nehézségek, hosszú telefonálgatások és fogyasztóvédelemmel dobálózás után hajlandóak voltak a postaköltséget állni, és javítani. Bár a javítási idővel (3 hét, és amúgy is kellemetlen helyzet volt szülinapi ajándékként...) nem voltam kibékülve (ezek szerint mégis vállalnak bizonyos formában, mert a gép u.az volt, amit visszaküldtek, csak nem 1x8gb, hanem 2x4gb-ként).
[ Szerkesztve ]
-
rgeorge
addikt
Akkor a HWiNFO mégsem tökéletes, erre a típusra 18.4"-es találatok jönnek Google-n. Előtte persze kipróbáltam, és nálam eltalálta a típust, de Nálad biztosan mellélőtt.
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
-
őstag
Hali!
Nekem 6530-am van. Most cseréltek benne kijelzőt garanciában (15,6 hd+). Úgy, hogy számla sincs hozzá. Plusz valami szösz ment a kijelzőbe, mintha pixelhiba lenne. Kb 3mm-es volt. Pixelhibának lett mondva és cserélték. Ha ezt veszem alapul, nekem megérné. Meg elég sokat is fogod használni. Plusz később jobban eladható is lesz. Meg nyugodtabban is fogsz aludni, mert nem 100 ezres gépről van szó. Ott nem érné meg. Szerintem.
Üdv!
-
kistewe
tag
Az elmondásod alapján ez valószínűleg munkára kell, akkor pedig 3 év múlva haladni kell a korral , hogy "up-to-date" legyél... amúgy ez még 5-ös széria most aktuális a 6-os és már kijött a 7-es , 3 év még nagy idő, szerintem pár hónappal mielőtt lejár majd az NBD keressél újat, ezt a pénzt meg inkább majd az új gépre költsd...szvsz...
uff stewe
-
VGYke
addikt
Na de "Fn"+"F2", vagy sima F2? Mert ezeknek a kütyüknek már Hüle Win8-as a billentyű... Ezeken ugye már másodlagos az F1-12... Nyomni kell hozzá az egyszerre "Fn" (kék gombot) és F2 hogy boot legyen? Pl. nálam Win8 alatt az F2 az hangerő le, ha F2-t akarok nyomni kell hozzá az "Fn" gomb is....
Ezek a win8 billentyűkiosztások bootolás alatt nem élnek és úgy működik a bellentyű mint ahogy eddig megszoktuk, csak elbénázok valamit? Próbáltam már "Fn"+'F2" egyőtt, "F2" magában. Nincs BIOS[ Szerkesztve ]
kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
VGYke
addikt
NBD alatt Dell Next Business-t érted? Gyengém, mondhatni zéró az angolom. De szerintem nem kell, mert a vásárlás helyén intézik az ügyet, ha valós a probléma. De biztos már hogy valós?
Csak egy kérdés: utalhat a hibaforrásra az, hogy a laptopot akkumulátorról üzemeltetve a Win által Kijelzett akkumulátor működési idő is össze vissza változik?
[ Szerkesztve ]
kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
Dhampir
félisten
-
kk831228
addikt
Szvsz a műanyaggal akkor van baj ha olyan helyre kerül ahol komolyabb igénybevételnek van kitéve pl. zsanérlefogatásnál...
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
SzaboZE
addikt
Ilyen hibával, hogy gyakran parkol, nem fog menni a garanciális csere (mert pl miért ne parkolhatna, ha nem használod). Ha egy bizonyos értéket meghalad, akkor a smart úgy is szól és azt jelzi a delldiag is. Esetleg futtasd le a delldiagot (thorough test), ha az jelez hibát, akkor a hibakód alapján mehet a csere.
Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu
-
Krystal_s
addikt
Amikor írtad a jelenséget én is megnéztem egyik gépemen, hogy mennyi az érték. Ledöbbentem, még a tiédnél is rosszabb. Tettem fel képet és írtam ott a fórumra. Toshiba HDD 6-7 óra alatt 415x parkolt úgy, hogy senki nem használta a gépet, csak itt hagytam. Más programmal is meglehet nézni pl Crytal Disk info, de az is ugyanazt az értéket írja.
(csak a cikk szólt a WD lemezekről, de után téma lett ott a többi márka is)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs