Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Krystal_s
addikt
válasz
szabonagyur #39898 üzenetére
Köszi
,nálam 0001SDM1, maradt az eredeti fw.
Ilyen esetben nem tudom mi a jobb, ha egy másik modell újabb firmware van fent, vagy az origin, amihez nem szükséges frissítés. Neten sem találtam hozzá újabbat.
Vettél észre valami kis változást a működésben ?--
Többiektől kérdezném, most hogy téma volt a CPU hőfok.
Latitude 6510-nél normális, ha Aida stress teszten 8-10perc után eléri a 95-96 °C-ot ? Nem most mértem ilyen melegben, hanem kb 1-2 hete, csak most jutott eszembe. -
somasz
addikt
válasz
CsMarc #39895 üzenetére
Először is, meleg van, ettől tuti melegebb a géped, többet forog a venti.
Ha nem bírja sokáig szuflával, nézz rá aidával az akkuelhasználódásra, ha ott nem esett nagyot, akkor arra tippelnék, hogy nincs fent minden driver az oprendszer-csere óta. Vagy beszoptál egy vírust, kémprogramot, bármit, ezek pörgethetik a háttérben a procid.
Nézz rá a processzorkihasználtságra is üresjáratban. Ha nem 0-5-10% körül van, akkor valami folyamat pörgeti.
-
Krystal_s
addikt
válasz
szabonagyur #39853 üzenetére
Még nem sikerült megnézned a hdd firmware verziót ?
(Megnézni az Intel Rapid Storage - Manage részen, vagy Aida64-ben lehet.)
Normál esetben nem mehetne fel rá, vagy ha igen, akkor nem tudom, hogy az jót tesz-e neki, ezért szeretném tudni, hogy nekem feltette-e a szerelő, vagy nem.
Köszönöm előre is. -
CsMarc
tag
Sziasztok!
1) Létezik olyan programja a Dellnek, mint a Lenovonak az "Energy Management"? Azaz, hogy áramról működtetve nem tölti fel teljesen az akkumulátort hanem leszabályozza például 60%-ra a maximális akku töltést, így kímélve az akksit.
2) A körülbelül egy hónapos Dell E5530-amnak a ventilátora piszok hangos lett az elmúlt két hétben. Ezzel lehet valamit kezdeni? Mi okozhatja? Korábban nem pörgött folyamatosan ilyen hangosan és ez most elég zavaró.
3) Ugyanennek a laptopnak az akkumulátora 1 hónapja, amikor megvettem még bő 4 órát simán bírt, most 2,5-nél tart. Igaz az operációs rendszert lecseréltem Windows 8.1 Pro-ról Windows 7 Professional-ra. Mi állhat a háttérben?
Köszi a válaszokat előre is!
-
MeghaL0L
addikt
válasz
Leleményes #39893 üzenetére
Holnap lesz lineárisalgebra vizsgám, pénteken Analizis I, szombaton pedig Adatbázisrendszerek!
Tehát nincs időm, de ha már most tanulok, sokat nem érek el vele!
-
MeghaL0L
addikt
válasz
szabonagyur #39891 üzenetére
Ezzel sikerült!
88 Fokot értem el maximum, 1óra 11 perc watch dogs után. (94cm-es tvre kikötve, 720p-be) 1-2 fokkal több volt húzott vga mellett. De nem tartom fontosnak a vga-t húzni ( legalábbis wd esetén ) , észrevehetetlen a változás. -
MeghaL0L
addikt
válasz
szabonagyur #39888 üzenetére
Ne légy pesszimista. ( Bár sajna lehet igazságod )
Az 1.8 Ghz lófing sajnos és semmire nem elég. A 2.4 viszont már annyira elég h tök élvezetesen menjen a watch dogs. Csak ennél az egy játéknál megy fel 90 felé a hőfok.Értitek. Ennyi erővel ha a te elvedet követném akkor mindegy lett volna ha 120-ért veszek egy gépet. Márpedig ha én 200-at szántam egy laptopra valahogyan meg fogom ezt a hűtés problémát is oldani, mivel már tapasztalatból látjuk, hogy képes elég kemény játék teljesítményre is a gépezet. ( laptophűtő kb semmit nem ér ennél a notinál tapasztalataim szerint. Próbálva volt CM X2-vel, CM E1-el is. Ezek az ászok noti hűtők körében és hát semmi változás kb)
-
szabonagyur
félisten
-
formula01
senior tag
válasz
szabonagyur #39886 üzenetére
Vagy bírja, csak nem ebben a dög melegben. Ha pl húzás nélkül asztalon felmennek a hők 80-82 fokig, ha nincs meleg, húzással meg gép alatt hűtővel meg pl 82-84 fokig, nem hiszem, hogy ettől nyíródna ki. Viszont ebben a dög melegben, nekem még így is felcammog majdnem 90-ig, hála a 33 fokos szobának, meg se próbálom mi lenne, ha "húznám", mikor legutóbb mikor próbáltam, és csak 2.4 GHz-re szabályozott le a proci, akkor is elcammogtak a hőfökök 90 fokig, pedig akkor a szoba még "csak" ~25-26 fokos volt.
-
MeghaL0L
addikt
Na, olyan probléma jött elő,hogy hirtelen a kép vastagon feketén becsíkozik és aztán újraindul a gép. ( Van mikor kikapcsol és van mikor az újraindítás sem jön össze mert a Dell logo-nál is csíkos )
Sajnos arra gyanakszom h a vga húzogatás miatt lehet ez, bár érdekes mostanába nem húztam és tegnap jött elő ez. Azóta a ma reggeli a 3. alkalom. Hőfokok korrektek.
Szerintetek?
-
ronda
aktív tag
-
webdeejay
aktív tag
válasz
MeghaL0L #39879 üzenetére
Anno, amikor úgy tudtam, hogy van mSata a gépemben, felhívtam a dell-t, hogy garivesztéssel jár-e, ha szétszedem, és beleteszek egy másik merevlemezt. Azt mondták, hogy nem, de gariba ha lehet, az eredeti alkatrészekkel küldjem vissza. Így ki is pakoltam belőle a gyári winchestert.
-
MeghaL0L
addikt
Srácok, ugye nem jár garancia vesztéssel az, hogy kiszedtem a HDD-t ? (adatot vittem át asztali gépre)
A csavarokat (összesen két db) kissé összekarcoltam mert nem volt olyan pöttöm csavarhúzóm kéznél. Max ennyibe látszik a "beavatkozás". -
ronda
aktív tag
válasz
szabonagyur #39877 üzenetére
Nagyjából merre feszegessem mielőtt letöröm?
szerk: lejött
-
ronda
aktív tag
válasz
szabonagyur #39875 üzenetére
Végül is nem bírtam ki, átraktam. Rendben bootol és megy.
Most az a kérdés, hogy a kiszerelt ODD elejét, a "takaró elemet" vagy hogy mondjam, le lehet-e szedni, hogy átrakjam a caddy elejére. -
ronda
aktív tag
válasz
szabonagyur #39873 üzenetére
Azzal még nem próbáltam. Holnap megy bele az ssd és akkor teszem át a saját vinyóját a caddybe.
-
ronda
aktív tag
válasz
szabonagyur #39871 üzenetére
Igen. Lemezt olvas.
A caddybe először egy kingston ssd-t raktam, ami egy haver notijában volt, rendszermeghajtóként, de az én gépem nem látta. Sem az eszközkezelőben, sem a lemezkezelőnél a meghajtók közt nem jelent meg.
Aztán következett egy bizonytalan előéletű vinyó, ami felpörög ugyan, de más nem történik azzal sem. -
ronda
aktív tag
válasz
szabonagyur #39869 üzenetére
Basszus...
Köszi.
Akkor külsővinyó cipelős lesz a gép. Mert ssd mindenképpen lesz benne (de nagyra nem akarok annyi pénzt áldozni, max 120 gigás lesz), a caddy-vel belerakott vinyót meg nem látja. -
ronda
aktív tag
Hello mindenki!
Inspiron 5737-em van. Nem találok sehol érdemi infót arról, hogy van-e benne msata foglalat. Ha az aljáról leveszem a burkolatot, ott csak a vinyó és a ram ( +1 szabad foglalat) van. Valaki tudja esetleg, hogy hol van benne az msata hely, ha van benne? -
webdeejay
aktív tag
Van 7537-re A09 bios update!
-
TheProb
veterán
válasz
MeghaL0L #39863 üzenetére
intel driver gondolom az átvlás miatt kell, lévén hogy má "haszna nincs" játék téren és gondolom azt tudták csak az inkompetens programozók úgy-ahogy normálisan megírni...
Az ati-s témára, meg szerintem is az lehet a dologban amit mondasz, lévén, hogy az direkt ezért lett pimpelve.
-
MeghaL0L
addikt
válasz
TheProb #39862 üzenetére
Dehogy, csak hozzájutottam a főiskola keretein belül eredeti Windows-hoz , újraraktam a gépet és a megszokott formulát alkalmaztam. Közbe nézelődtem ebbe a windows update-be aztán erre bukkantam, kipróbáltam, semmi nem történt.
Most felraktam az AMD oldaláról letöltöttet, tökéletes.
Viszont arra még mindig kíváncsi lennék, hogy miért lehet az, hogy ha pucéron telepítem fel a 14.6-ot akkor szokásos nem jön vissza a kép probléma, de ha a 13.12 sg fixre akkor príma. Miért lehet? Valamit beírna a registry-be ez a driver amit a többi nem?
Ill befolyásol vajon valamit az intel driver teljesítménybe? Hogy nem a legfrisebb van fent hanem az A00? (Ugye csak így működik rendesen)
-
TheProb
veterán
válasz
MeghaL0L #39859 üzenetére
visszatértél 13.12-re?
Más: Ez a villogás mi miatt lehet szerintetek? a videókészítés pillanatában ~53 fokos volt a vga/cpu (bf után), miután átváltottam a megjelenítő beállításokat (csak tv-ről, kiterjesztettre), megszűnt a dolog. vmi driver hiba lesz gondolom, mert ha izzana az agya (ami 50 akárhány foknál nem fog), akkor ez nem szüntetné meg.
-
MeghaL0L
addikt
válasz
szabonagyur #39860 üzenetére
Lehet bezavarta, hogy nem gyári driver van rajta hanem megpiszkált?
-
MeghaL0L
addikt
válasz
szabonagyur #39858 üzenetére
Felraktam, 13.12 volt/van rajt és nem történt semmi!
Úgyan úgy 13.12 van rajta!
-
MeghaL0L
addikt
Huha, itt a meleg már nem épp nyerő ez proci húzás meg ilyenek mert majdnem eléri azt a fokot még hűtővel is , hogy kikapcsoljon a gép.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
molnarpeter #39846 üzenetére
Máshogyan kérdezem. Ha zölden világít a led, a kimenő vezetéken kívül lehet más rossz? (Esetemben inkább a típus nem azonos, de ez más kérdés; nem tudom kipróbálni, csak multiméterrel.)
-
Krystal_s
addikt
válasz
szabonagyur #39851 üzenetére
Pedig az említett frissítés csak az ST500LM000/ST1000LM014 típusokhoz kell. Mégis feltudtad tenni ?
Megnézni az Intel Rapid Storage - Manage részen, vagy Aida64-ben lehet. -
Krystal_s
addikt
válasz
szabonagyur #39845 üzenetére
Szia, megtudnád mondani mi a verziószáma ennek az új Firmware-nek ? Hiába csomagolom ki a Dell_Kahuna_DEM6_ZPE.exe-t, nem találtam benne a számot, csak A02-t ír.
Enyémben is Seagate van, de más sorozat (ST500LT012), amihez nem volt szükséges a frissítés, viszont most, hogy visszajött a gép a szervizből láttam a C:\Dell driverek között ott van van ez a frissítés is és nem tudom, hogy rátették-e a hdd-re, vagy nem. Elvileg működik, de azért jó lenne tudni. -
sihor
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy mennyit érhet az alábbi paraméterekkel rendelkező használt laptop.
Típus: Dell XPS L511Z
Memória: 8GB
Processzor: Intel i7-2640M
Dedikált videókártya nincs
Winchester: 500GB + 120 GB SSD
Évjárat: 2011 decemberElőre is köszi a segítséget!
-
matthew95(2)
senior tag
5 %-os akku elhasználódás az sok, egy januári laptoptól?
-
molnarpeter
nagyúr
PA-1650-06D3 töltőt találtam, ami a bemenő kábel cseréjével már világít, de az E5430-am unrecognized adapterként ismeri fel (más típus valóban, mint a gyári). Ettől függetlenül lehet jó?
-
h1ght3chzor
őstag
Sziasztok!
Adott egy régi laptop (4-5 éves). Új utángyártott akksit vettem bele, de nem ismeri fel, azt mondja hogy nem támogatott, mit kellene csinálnom vele? Biosban is sajnos ezt írja ki, meg hogy ellenőrizzem, vegyem ki stb.
Üdv
-
thxer
aktív tag
válasz
szabonagyur #39814 üzenetére
Van egy ilyen csomag fent a Service Tag-emhez:
Seagate ST500LM000/ST1000LM014 Firmware Update
Fixes:
- HDD mis-detection issue.
- Acoustic noise issue.Enhancement:
- Improved the responsiveness of HDD.
- Improved functioning stabilitySeagate HDD-hez jó lehet, ha probléma van vele.
#39839: Ettől még működhet, de nekem olyan is volt hogy rendesen bent volt a helyén, látta is a gép, a windows is, csak nem tudta használni. Berakta hardverek számára fenntartott területnek.
#39842: IP címet kap a gép? Ha beírod parancssorba hogy "tracert 8.8.8.8" akkor mit ír ki válasznak?
-
Finucsi
csendes tag
Üdv
Erdeklodnek valaki talalkozott e mar olyan problemaval hogy elment a net de miutan visszajott a dell notin kivul minden mason volt a a noti csak felcsatlakozik a wifire de internet nem elerheto?Mar ujraraktam a wifi progit is de nem segitett meg probalkoztam hogy a telefonon megosztom a netet es hatha arra csatlakozik de semmi vagy lehet osszeszedtem valait es az blokkolja?Gondoltam meg rendszer ujra rakasra de azt mar csak vegszukseg eseten ha nincs jobb.
Valaszaitokat elore is koszi -
tvamos
nagyúr
Nem tudja valaki az e-series port replicator labkiosztasat?
Nagyon jo lenne nekem, egy kis hekkeleshez! -
MeghaL0L
addikt
Olyan van, hogy a notiba a ram nem normálisan volt belerakva ( egyik füle nem volt lezárva, ferdén volt benne ) , de felismeri a gép?
-
MeghaL0L
addikt
válasz
Leleményes #39834 üzenetére
Cooler Master NotePal XL
-
szabonagyur
félisten
válasz
Leleményes #39834 üzenetére
Hello
Itt lehet több választ fogsz kapni, akár olcsót is.: [link]
-
Leleményes
tag
Nagyon off de tudnátok egy jó 17,3"-os hűtőt? Lehető legolcsóbbat, de ne kukát.
-
TheProb
veterán
válasz
somasz #39831 üzenetére
Annyira még nem éreztem szükségességét, jobban körbejárom előtte a dolgot
Egyébként stress teszt alatt nem ment 65fok föléu.i.: A 840 nagyon jó kis ssd, bár 19ért nem láttam még de megéri az árát mindenképp. Ha esetleg nagyon előre tervezel akkor vehetsz msata-s ssd-t ahhoz 1 adaptert így tudod használni 2,5ös helyen is és ha esetleg új gépet veszel majd akkor nem kell megint új ssd-t venni, bár ez nagyon előrehaladott gondolkodásmód. addig még rengeteg minden változhat, főleg hogy már jönnek az új csatolófüleletes ssd-k
-
TheProb
veterán
válasz
MeghaL0L #39828 üzenetére
Hát nekem 96os van, eddig még mindig elég volt, bár néha betelik, de akkor kicsit szanálni kell és jó'van. 20ért már kapsz 120asat.
(#39827) somasz: nyílván nem akarom addig felfűteni, hogy megsüljön, ezért akarom levenni addig amíg emberi hőfokon marad...
Sirszevenap, te használsz amúgy padot vagy alapjáraton maradsz olyan hűvös? Bár ez a jelenlegi meleg épp nem tesz jót ennek...
-
MeghaL0L
addikt
válasz
Leleményes #39824 üzenetére
Nem vagyok otthon az ssd-kbe. Mennyi elég a windows-nak? ( gondolom csak annak kell és akkor ez a probléma megoldódik.) Milyen árba lehet jót venni?
-
TheProb
veterán
válasz
MeghaL0L #39821 üzenetére
Tegnap kicsit meghajtottam amúgy a gépet és hát eléggé melegedett a cpu :S
Visszavettem a szorzót 24re de így is 96fokig ment fel max :S Bár lehet XTU-val kéne mérni, akkor nem csak a max értéket látom hanem a folyamatos értékeket, meg nem is tudom, hogy ez az open hw monitor mennyire ad megbízható értékeket amúgy...Egyébként igen, sajnos ezek a HDD-k elég lomha jószágok, főleg ami csak 5400an pörög.
-
MeghaL0L
addikt
válasz
Leleményes #39822 üzenetére
Nem
A gyári 1TB-os WD
-
MeghaL0L
addikt
válasz
enzahobi #39820 üzenetére
Akkor nálad sajna selejtes van. Nekem Decemberi a gép és 0%-os az elhasználódás annak ellenér, hogy látjátok, hogy nem kímélem!
Kérdésem: Régi notiaimnál ( Packard bell, Fujitsu ) megszoktam, hogy amikor felkeltem a gépet akkor rögtön reagál és startra kész a kicsike. Nem tölt, nem gondolkodik, semmi.... Ez viszont az esetek 90%-ban képtelen harcképes állapotba kerülni keltés után. Van mikor az asztalig sem jutok el rögtön, hallom h dolgozik rendesen. Amikor meg látszólag be van töltve, pl rákattintok a Chrome-ra és nem történik semmi, kimegyek elszívok egy cigit addigra általában észhez kap. (Ez olyan 5 perces időintervallum). Most pl jelen pillanatban amikor ezt írom nektek tökéletesen felkelt és 30 másodperc alatt (se) már kezdtem nektek írni a szöveget mert eszembe juttatta, hogy milyen jó lenne, ha mindig ilyen pörgősen bejönne minden. Mitől lehet ez?
-
enzahobi
aktív tag
Az mitől van hogy lemerült az akksi kb egy órája töltött fel és már 12% az elhasználódás, előtte 9 volt. (Aida szerint) Meg alapból, nem sok ez egy kb 6 hónapos akkunál? Nem kapott se hideget se meleget... vigyáztam rá, de még is cs.sződik el
-
MeghaL0L
addikt
válasz
MeghaL0L #39816 üzenetére
Használat közben ki kell-e szedni az akkumulátort a laptopból?
Új notebook vásárlása utána a „meg kell-e formázni az akkumulátort?” követően a „ki kell-e szedni az akkumulátort a készülékből?” kérdéssel találkozunk a legtöbbet. A válasz ismételten NEM, bár akad egy kivétel. Pár sorral fentebb kitértünk arra, hogy a lítium-alapú akkumulátorok legnagyobb ellensége a meleg. Nos, ha játszunk vagy komolyabb számításigényesebb feladatokat végzünk akkor számítógépünk melegedni kezd, ami árt az akkumulátornak. Ilyen esetekben természetesen szedjük ki!
A gépekhez tartozó bios szintű energiaprofil figyel arra is, hogy ne legyen folyamatosan 100%-on a telep így gyártónként eltérő módon 90-95%-ig engedi lemerülni, majd ha elérte ezt a szintet újra feltölti az akkumulátort 100%-ig. Mi éppen ezért azt javasoljuk, hogy ha nem játszunk vagy nem tesszük ki a számítógépet olyan feladatoknak, ami komolyabb melegedéssel jár, akkor hagyjuk benne a telepet nyugodtan a készülékben.
Forrás: TechKalauz
-
MeghaL0L
addikt
válasz
szabonagyur #39814 üzenetére
Akkor meg ?
-
szabonagyur
félisten
válasz
szabonagyur #39808 üzenetére
Senkinek nem ajánlom az A07 BIOS-t. Én felraktam reggel és egész du. szívok vele... a caddyben lévő vinyót folyton eldobálja ha újraindítom a gépet.
Ment is vissza az A06 de így sem jobb.
-
malphitee
senior tag
hi. 2 napja erkezett meg a dell inspiron 3521 laposom, azt akarom kérdezni, hogy rengeteget van hasznalva a laptop egy nap, és ha benne hagyom az akkumulatort, és egész nap rajta van töltőn, az jót tesz az akkumulátornak? Nem akarom hogy tönkremenjen vagy az élet tartalmabol veszitsen, vagy energiajabol is, mert lesz mikor akksirol fog menni . Vagy ha hálozatra van kötve a laptop akkor nem is fogalkozik vele hogy benne e van az akksi? Hogy van ezeknél? Válaszokat előre is köszönöm.
-
TheProb
veterán
válasz
Leleményes #39811 üzenetére
???
-
TheProb
veterán
Na úgy néz ki eddig jól működik a 8.1 (lekopogom), eddig BF4 jóval emberibben fut, WD-nél nem vettem észre sok különbséget. De még tesztelem. Bár lehet csak új rendszer, nincs belakva azért fut még rajta minden simán.
-
MeghaL0L
addikt
válasz
szabonagyur #39808 üzenetére
Ideje volt. Vajon van változás a "régebbivel" szemben?
-
szabonagyur
félisten
Akit érint... 3537 esetén is feldobja az új BIOS-t a Dell oldala.
-
thxer
aktív tag
válasz
szabonagyur #39805 üzenetére
Az tudom hogy nálam energiatakarékos módban egy idő után leáll a HDD, de ettől ugyanúgy látja a rendszer és ha akarok rajta valamit felpörög és csinálja egy kis késleltetéssel.
-
thxer
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus V16 V3607VM 16" FHD+ IPS Core 7 240H RTX 5060 16GB 1TB NVMe gar
- MSI Bravo 15 Gamer Laptop: RTX 4060,Ryzen 7,1.5TB SSD 2 év garancia, karcmentes!
- Lenovo ideapad 110 i5-6100u / 8gb ddr4 / 500gb Hdd / akku / töltő
- Esztétika hibás, sérült!!! HP 450 G6 i5-8265u / 12gb ddr4 / 250gb m.2 ssd / jó akku / töltő
- Asus ROG Strix G15 Ryzen 7, 32GB RAM, GTX 1650, 144Hz
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3324
- Samsung Galaxy S24 FE / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 512GB SSD
- LENOVO IdeaPad L340-17IRH - 17,3"FHD IPS - i7-9750H - 16GB - 1TB - Win10 - GTX 1650 - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Corsair 750D Airflow Thermaltake 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest