Hirdetés
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Digitális Állampolgárság Program
- Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
csuszi
aktív tag
válasz szabonagyur #39599 üzenetére
"Az a baj te is kisarkítod az egészet..."
szerintem meg altalam nem ertett oknal fogva te kisebbited a hibat."Aki már gépet telepít nem átlag user mivel érdekli mi van a dolgok mögött, szereti maga csinálni."
empatia, gondolkozz masok fejevel, ne magadbol indulj ki. nekem nincs bajom ezzel. de a tobbseg nem azert vesz rendszernelkuli gepet, mert szereti maga csinalni konyorgom, hanem mert sporol x ezer forintot. a 90%nal ez van az indok mogott."De ha menet közben kiderül, hogy mégsem olyan szakértő"
a hibas driver, a hibas sleep uzemmod, es az energiabellaitas nem megfelelo mukodese nem a felhasznalo szakertosegen mukodik, HIBAS MUKODES.egyikotok azzal vedi a dellt es ervel, hogy vannak hulye felhasznalok, es vannak olyan hibak amelyekre az ervelesem nem huzhato ra. hogy jon ez ide? van ilyen igen. ez nem az, lasd hozzaszolasok mennyisege es a szervizes link.
te pedig azzal ervelsz, hogy a hiba orvosolhato, csak gondolkozni kell, es keresgelni. csak 4 indokot irtam le, hogy ez miert nem relevans. egyikre se reagaltal, kotod tovabb az ebet a karohoz, hogy igen orvosolhato. ki mondta hogy nem?
nem tartozik hozza a rendszernelkuli laptophoz, hogy az ember felmegy a dell honlapjara es nem sikerul a telepites, vagy hogy xy driverrel nem jo a sleep, vagy hogy a szervizes ir a forumba. ha ezt nem latod, nem latod, innentol csak ismetelnem magam, irtam eleg ervelest, ha nem eleg, nem eleg.
tovabbi szep napot.
-
félisten
válasz csuszi #39598 üzenetére
Az a baj te is kisarkítod az egészet...
Alapszintű embereknek van rendszerrel telepített gép, bekapcsolja és örül, hogy használja, felhasználó barát teljesen. Ez meg van az autós példádnál is alap felhasználó vagy, megveszed használod, olajat kell cserélned szerviz megoldja, hozzá sem kell nyúlnod.
Aki már saját bevallása szerint jobban ért hozzá vehet rendszer nélkülit, felrakhatja maga és örül, hogy használja. De ha menet közben kiderül, hogy mégsem olyan szakértő mint gondolja kérhet segítséget, akár a fórumban is. Autós példádban szintén meg van ez is, ha úgy gondolod ki tudod cserélni az olajat, vagy légszűrőt akkor megtehet szerviz nélkül, de ha nem tudod nem foghatod rá a gyártóra, hogy az ő hibája mivel te úgy gondoltad nem alap felhasználó vagy és ki tudod cserélni.
A felhasználó meg nincs hülyének nézve, csak mindenki ismerje el, hogy mennyire ért hozzá. Sehol nincs szerintem az leírva, hogy átlag usernek tudnia kell gépet telepítenie, mivel akkor a cégeknél nem lenne rendszergazda sem. Aki már gépet telepít nem átlag user mivel érdekli mi van a dolgok mögött, szereti maga csinálni.
-
csuszi
aktív tag
válasz szabonagyur #39596 üzenetére
ha visszaolvasnal, latnad hogy tisztaban vagyok a hiba megoldasanak metodusaval. alkalmazom is, meglatjuk muxik-e.
de ettol teljesen fuggetlen, amit leirtam. ugyanis hibanak fel sem szabad jonnie, akar meg tudja oldani a felhasznalo, akar nem. errol szolt, csak egy 50 soros hozzaszolasom, es hogy miert van igy. nem ismetlem magam.
"egyike vagyok a legkorábbi tulajoknak akik ide írnak és semmi baja nincs gyári driverekkel! "
ez meg totalisan fals logika. ahogy az is az lenne, ha csak nalam lenne hiba, es kiakadnek a TIPUSRA (ez Kalinak szol - le is irtam, hogy nincs meritesem a gyartotol, ha 3-4 tipusnal jonne elo, akkor valszeg lemondanek rola, de 1 tipusproblema is erodalja a felhasznalo bizalmat, ez egy epitkezes, egy rossz tegla sem hianyzik nekik )
tehat folytatva, ha neked jo, az orvendetes, de itt most statisztikailag kell nezni, hany hiba, hany embernel, nem 1 ember szamit, en sem, te sem. ha van 100 beiras a problemarol, az szamit, nem az, hogy neked a kezdetektol jo. ha forditva lenne, akkor az szamitana hogy 100 embernek jo, 1nek nem, kutyat nem erdekli a kisebbseg, a tomeg a mervado. ahogy a szervizes link is mutatja."100-szor el lett mondva neki, hogy telepítse de ő még sem úgy csinálta, mert azt hitte ő az okosabb?"
a felhasznalot meg nem kell hulyenek nezni. felmegy a honlapra, nincs leirva a sorrend. nincs leirva, hogy fixes drivert hasznalj se hogy ezt meg azt csinald. de meg ha le is lenne, az se meritene ki a felhasznalobarat fogalmat. ez nem igy mukodik. ahogy az sem, hogy veszek egy autot es elvarjak tolem hogy a motort ki tudjam cserelni. alap szintu felhasznaloi ismeretek elvarhatoak. az nem, hogy forumot bongesszen az ember, meg gurura jarkaljon fixert.nem ertem minek mosdatni a tipust/markat. van egy hiba, ez teny. minden mas mellebeszeles.
-
félisten
válasz csuszi #39593 üzenetére
Csak megjegyzem, hogy a hiba megoldását is elolvastad? Azt is, hogy hány meg hány esetben oldódott meg a probléma azzal, hogy a felhasználó hülye volt és 100-szor el lett mondva neki, hogy telepítse de ő még sem úgy csinálta, mert azt hitte ő az okosabb? Tény, hogy feljött 100-ból 90 embernek a hiba ami nálad is, de a 100-ból 90-nél ugyanaz volt a hiba oka. Mielőtt megszólsz 3537-em van tavaly november óta, szerintem egyike vagyok a legkorábbi tulajoknak akik ide írnak és semmi baja nincs gyári driverekkel! Az általad leírt hibák nem jönnek elő, az más kérdés, hogy a teljesítmény nem pont olyan mint aminek lennie kéne, de a gép használható, alszik, kel, stb.
-
legenda
válasz csuszi #39593 üzenetére
akkor sem teljesen így látom az arányt, ha valóban van problémás típus - mint az általad említett is -, és (sajnos) az sem garancia semmire, ha valaki rendszergazda, saját bőrömön szoktam tapasztalni, hogy mit és mennyit kell dolgozni utánuk...
őszintén megmondom/leírom, ha nekem konkrét gondom lenne egy típussal, és nem oldanák meg azt aránylag gyorsan, akkor gyártótól függetlenül adnám is el és vennék másmilyet - de nem a gyártót írnám le, csak adott típust, és azt is csak a meghatározott oprendszer alatt, ha másikkal okés -, még akkor is, ha hozzávetőlegesen adott részemről az affinitás a hiba megoldásához, és esetlegesen lenne is alternatív megoldás, mint például az itt is írt; linkRéges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Atish19
őstag
válasz sirszevenap #39591 üzenetére
Feltettem én is a 14.6-os beta drivert. Mostmár nekem is futnak a játékok. Wolfenstein New order, Far Cry 3, Dirt 3 eddíg ezeket próbáltam és még az alvás is megy én is a 13.12-re telepítettem
-
csuszi
aktív tag
ha beirom a keresobe hogy 3537 tomegevel jon az a hiba, amit leirtam.
a tobbit kar idekeverni, nyilvanvaloan van olyan helyzet, amikor a gyarto nem hibas, de rohadtul nem az a jellemzo, kar szetkenegetni a felelosseget
az altalam emlitett problema, pedig plane nem ilyen, ha tobbeknel problema van, pl a kereso kiadott rendszergazdas felhasznalot, vagy szervizest stb. nem hinnem hogy ok is halalhulyek ehhez. -
legenda
válasz csuszi #39590 üzenetére
ezért írtam, hogy ami a gyártó sara, arról tudatni kell őket, oldják meg, jellemzően így is tesznek, ha valós a probléma, de visszaolvasva sok olyan problémát is olvasni, ahol inkább felhasználói hibáról van szó, amiről már nem a gyártó tehet, de azért csak a dell a hibás mindenért, pedig valóban nem.
igaz, ez sok más témára is jellemző, a problémák jelentős része felhasználói hiba, de egyszerűbb másra fogni...
részint összetett dolog ez, kiadnak egy típust adott támogatással, azzal minden okés, de később kijön újabb verziós oprendszer, ahhoz is a notira kell szabni az illesztéseket, és ha hivatalos támogatást adnak az újabb oprendszer alá, akkor tegyék is meg megfelelően, ellenkező esetben meg vagy fog rendesen működni, vagy nem.
amelyik felhasználói elvárás jogos, arra sosem mondtam/írtam, hogy nem az, de ahol egyértelműen nem a gyártók képezik a hiba forrását, ott ne írja már le a felhasználó, hogy általánosságban problémás a gyártó, minek gyárt termékeket...stb, ráadásul csak egy típusú eszközével van gondja, és még ha az ténylegesen a gyártói problémás adott oprendszer alatt, akkor sem általánosíthat a gyártóra, hiszen sok más típussal nincs hiba.
nézz át az oprendszeres támákba, ott fordított helyzeteket is találni, egyértelmű hardveres hiba, vagy tuningolt gép miatt is az oprendszert szidják, hogy nem működnek megfelelően, pedig az sem igaz, de a világ már csak ilyen, mindenki másképp csinálja...Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
csuszi
aktív tag
akkor fuss neki meg egyszer a hozzaszolasomnak
semmi mas nem lett telepitve a laptopra, csak ami a dellnel talalhato. meg csak be se jon tobbet a kep
bejon a kep, ha a delles driver cserelve van amd frissre. akkor elojon a sleep bug.ja, ha szerinted semmi gaz nincs a dellnel, akkor miert ir ide a delles szervizes, hogy dolgoznak a dellel kozosen a probleman, mert rajottek, hogy problema van a driverekkel?
[ Szerkesztve ]
-
Atish19
őstag
válasz sirszevenap #39582 üzenetére
Ezt komolyan alig hiszem el Nekem asztali gépen nem fut ilyen szépen pedig annyira nem gyenge darab Valamit nagyon jól csinálsz
-
TheProb
veterán
válasz formula01 #39586 üzenetére
Hát érdekes, túl sok hibatényezőt itt nem látok. Driverrel lehetne max variálni, de az nem hoz ekkora diffkót sztem. Az meg oké, hogy a 8870 jobb, de tudtommal nem ennyivel. Közben kipróbáltam amúgy az új driverekkl a WD, már játszható, de így is full low-on 1280x** felbontással 28-38 közötti fps-el. Egyik kollége, tanácsolta, hogy próbáljam meg a cpu-t ThrottleStop-tal pimpelni kicsit, mert nem hatja ki az U-s i5. lehet teszek rá 1 próbát, persze csak szolidan.
[ Szerkesztve ]
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
legenda
válasz csuszi #39580 üzenetére
ez igaz is lenne, ha a gyártó nem működőképes állapotban adná át a terméket, vagy ha az ő általa kiadott illesztésekkel nem menne megfelelően, de visszaolvasva sokszor arról van szó, hogy a felhasználó frissíteni akarja az illesztést, és nem a notebook gyártója által kiadott verzióra, ami a notira van szabva, és korrektül működik is, hanem lát frissebb kiadást, de azt nem a dell letöltési szekciójában, hanem közvetlenül a hardver gyártójánál, és azzal kínlódik, mert nem okés, de azt a dell - de bármelyik másik gyártóra is igaz - nem is garantálta soha, hogy rendben működni fog.
lehetnek elvárások a gyártók irányába, ami az ő saruk, azzal kell is őket csesztetni, de amikor a felhasználói oldalon adódik hiba, akkor ne a notebook meg a gyártó legyen már lehúzva...Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
TheProb
veterán
válasz sirszevenap #39582 üzenetére
ez érdekes, nekem a WD full miniumon is játszhatatlan!
Bár az új driverekkel még nem próbáltam"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
Hofeher
aktív tag
Én tegnap jöttem rá hogy a Dell n5110 nél ha felteszem az új nVidia drivert akkor anyu egyszerű régi játékai nem indulnak el míg a Dell oldalról származó régi driveral simán fut az is win 8.1 alatt is.
( a régi 305 az új 337 ha jól emlékszem a számokra )
[ Szerkesztve ]
Asus Tuf Gaming Laptop (4600H + 1650Ti), Gigabyte H87-D3H i5 4570 16Gb Ram Rx 570 8gb, iPad Pro, TP-Link 3600, Zyxel nas.
-
sirszevenap
addikt
válasz TheProb #39581 üzenetére
Hát azért nekem a watch dogs így üzemel.
Azért nem mondanám ezt rossznak, bár magasabb beállításokon is kéne így futnia.Bankkártyával? Hát persze!
-
TheProb
veterán
Jelenleg én is a 14.4-et és a legújabb intel drivert tesztelem, mivel a dell féle már baromi elavult főleg az új játékokhoz képest. Eddig nem vagyok vettem észre teljesítménybeli növekedést, alvás-kelést még nem teszteltem, bár nálam ha tápról meg a gép akkor ki is van kapcsolva a dolog... Egyébként win7
Más: Tegnap megvettem a BF4-et és gondoltam, hogy beoptimalizáltatom a Gaming evolved-el, hát én nem tudom, hogy ez mi alapján találja ki, mi az optimális. De hol baromi alákonfigurálni a beállításokat, vagy mint most, kb FULL-ra állíttatna mindent, FHD-ra. És ne fejeletsük el, hogy BF4-ről és egy 5535 (HD8850)-ről van szó, ami nevetséges beállítás lenne. Tegnap saját beállításokkal örültem ha low-on tudtam élvezhetően multizni 1600x**-ban. Eddig a szar drivereknek betudtam a gyenge teljesítményt, de kb 1 évvel a kiadás és megannyi driver tesztelése után ez már nem driver gond sztem... Azért vettem ezt a gépet, hogy a régi ASUS-omnál, ha nem is sokkal, de jobb teljesítményű gépet vegyek. Hát már többször visszasírtam azt a lapost, nevetséges, hogy a 4éves 555M még mindig jobban, de legalábbis azonos teljesítményt ad, mint ez a szutyok 8850, holott papírforma szerint azért jobbnak kéne lennie.
(#39580) csuszi: egyet értek veled összességében
[ Szerkesztve ]
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
csuszi
aktív tag
kurvara el vagytok tevedve.
ha az ember kiad xszazezer forintot, vagy milliot, akkor elvarja, hogy a gyarto gyermekbetegseg nelkul adja oda a termeket,
- es ne olajos kezzel szarakodjon az autojan, vagy benazzon a laptopon, akar balfasz a vevo, akar nem
- mert a gyarto balfaszsagat nem a vevonek kell korrigalni
- mert ha en balfasz vagyok es nincs penzem, az se erdekli a gyartotes legfokepp, ez igaz ram:
az idom draga, es nem azzal akarom tolteni, hogy a googlet bongesszem, vagy forumokon kerdezoskodjek, van jobb dolgom is, majd ha elmultok 30 vagy 40 evesek, akkor rajottok, hogy az ido a legfontosabb, es ne packazzon vele se a dell, se a hp se a toyota vagy a bmw pick your team... mert az idot nem lehet visszaadni, az volt, oszt elmult. kosarazni akarok, a barataimmal lenni, filmet nezni vagy jatszani szorakozni moziba menni etterembe bla bla es stb nem a dell faszsagait korrigalni meg ugyis, hogy nem vagyok balfasz, kozom nulla a teljesitmenyehez, ot se erdekli, hogy honnan veszem elo a penzt.ezzel a mentalitassal a 80as evekben lehetett eletben maradni, ma man nem. es ha a dell ezt produkalna rendszeresen, le is huzna a rolot.
nem a gyartot szidom, mert nincs kello meritesem, ez a masodik termekuk - meg van egy monitorom oszt sanyi. de nem igy kell vasarlot fogni, plane nem torzsutast.
mentegetni meg nem kell, nincsenek raszorulva, nem a baratotok, nem a felesegetek, kurvara azt is leszarna a dell, az igazgatoja, meg a teljes vezerkar, es a reszvenyesek is, ha itt az osszes forumozo holnap felakasztana magat egy dell fara. nem kell hitvita, teljesitmeny van vagy nincs oszt hello.
sose ertettem minek kell egy markaert rajongani. a marka se rajong semmiert, csak a profitert. -
legenda
válasz Janika-1982 #39576 üzenetére
nincs is azzal gond, eladod és veszel olyat, amivel semmi gondod sem lesz...már ha találsz olyat, ami nem igényel kellő hozzáértést...
amihez nem értek kellő szinten, és a netes keresés/olvasgatás sem jelent megoldást a problémára, ahhoz hozzáértő segítségét kérem.
értem én, hogy dühös/indulatos vagy, de akkor sem az a megoldás, ha egy adott probléma miatt lehúzod a gyártót, holott egy konkrét típussal van problémád, és még arról sem ismert, hogy mi is a tényleges hiba?!?!Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
sirszevenap
addikt
válasz Janika-1982 #39576 üzenetére
Hát programozóvá nem is, mert ennek semmi köze ahhoz!
Egyébként kicsit indulatosan és túlzásokba esve de van némi igazságod.Bankkártyával? Hát persze!
-
sirszevenap
addikt
válasz Janika-1982 #39573 üzenetére
Rendben, de igazából a probléma ezzel nincs megoldva! És kirobbantunk egy másik témát elkanyarodva a kérdésemtől. Tehát még mindig várom a választ!
Bankkártyával? Hát persze!
-
legenda
válasz Janika-1982 #39573 üzenetére
gyártóra nem szabad általánosítani, típusa válogatja, minden más gyártónál is vannak jobb és problémásabb típusok is.
nekem e5430 van jelenleg, és minden okés, nem tudok belekötni, de sok más dell típust is lehetne még írni az okés listába, sokkal többet, mint problémásat, arról nem is beszélve, hogy sokszor felhasználói hibáról van szó - kivéve a konkrét, ismert, tényleges hibákat, de többnyire azokra is van megoldás, ahogy itt is leírták többen is.[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Janika-1982
tag
Hát nekem is volt egy DELL Inspiron 3537-es gépem,csak a baj van velük.Meg ezzel a márkával is.Mi a fenének csinálnak ilyen gépeket,hogyha állandóan hibák vannak(kompatibilitás,frissitések stb-stb!)
-
sirszevenap
addikt
Srácok! Válaszoljátok meg nekem kérlek a következőt:
Akár hány AMD drivert próbáltam, mind kuka ugyanis a kijelzőm nem kapcsol vissza, nem alszik... ezerszer átbeszélt téma...
Viszont a 13.12 sg fix, ahogyan már ezt is ezerszer megbeszéltük, tökéletesen működik.
Kijött ugye a 14.6, amit ki is próbáltam. Igen ám, de fáradtan fogtam neki az egésznek és így nem töröltem le a szokásos módon DDU-val a 13.12-őt és erre raktam rá. Na gondoltam ezt jól elrontottam, de ma már nem csinálom meg, lefekszem aludni és majd reggel megcsinálom. Lehajtottam szépen a fedelet, kimentem rágyújtani és mikor vissza értem az fogadott h a gép tökéletesen alszik (villog az állapot jelző ahogy kell). Leteszteltem minden tökéletes. Gyanakodni kezdtem így letöröltem DDU-val és pucéron felraktam a 14.6-ot. Mondanom sem kell így már a szokásos alvás, képernyő probléma jelen volt megint.A kérdésem az lenne, hogy ez miért van? Bármelyik drivert rárakom (próbáltam még 14.4 WHQL-el is) a 13.12sg fix-re akkor remekül működik viszont ha tisztán rakom fel akkor nem.
Ill miért látja r9 265-nek a 8850m-em?üdv.
Bankkártyával? Hát persze!
-
csuszi
aktív tag
sziasztok
nem azert, mert lusta vagyok, vagy bena, hanem mert a keresoben amittalalok, vagy visszaolvasva az informaciok ellentmondasosak, kinek mi jon be, illetve nem tudom eldonteni, epp mi az aktualis legjobb megoldas:
"szokasos" problema 3537nel, azzal megfejelve, hogy az itt tanacsolt
sorban telepitsd amit mond a service tatggel belepve nem mukodik
sem hogy az energiagazdalkodasban kapcsold ki a gyors rendszerinditast, tulajdonkeppen leszarja barmit allitunk
sem a dell honaplan levo driver nem jo, mivel rogton fekete lesz minden
nevessek vagy sirjak a dell teljesitmenyen?
szal eppen mi az aktualis policy, mit szedjek le, amd hanyas verziojat? illetve ha rakom ra ezt a fixet, akkor eppen az a megfelelo orvoslas? mivel takaritsam le az elozo drivereket, sry nem talalom, csak arra emlekszem hogy valami d betus
koszonok minden segitseget
-
SzaboZE
addikt
válasz Painkiller77 #39565 üzenetére
Ha nincs gondod, akkor szerintem ne frissítsd.
Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu
-
somasz
Topikgazda
Létezik, hogy egy Kingston KVR16S11/8 2*8gb ram pár nem működik egyik dell gépemben sem és mégis jó? Tehát csak kompatibilitási problémája lenne?
Eddig még nem találkoztam olyan rammal, amit nem evett volna meg bármelyik gépem.
Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
Painkiller77
csendes tag
Sziasztok!
Dell 5537 laptopom van Win8.1 Ent. minden flottul működik viszont a Win 8.1 frissíteni szeretné ezt a két drivert:
- Advanced Micro Devices, Inc. - Graphics Adapter WDDM1.3 - AMD Radeon R9 M265X
- Intel Corporation - Graphics Adapter WDDM1.1, Graphics Adapter WDDM1.2, Graphics Adapter WDDM1.3 - Intel(R) HD Graphics Family
engedjem neki vagy rejtsem el?
Most ez van telepítve:
Video_Intel_W84_A00_Setup-C7NDJ_ZPE
13-12_Mobility_Win7_Win8_64_DD_CCC_WHQL_intel_SG_Fix -
félisten
-
SzaboZE
addikt
válasz FoxiestFox #39556 üzenetére
A Q9xxx szériás processzorokból van olyan ami megy benne, de ezek szerintem aranyárban vannak.
Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu
-
thxer
aktív tag
válasz Leleményes #39559 üzenetére
Nem szedtem le semmit, csak simán rátelepítettem.
(#39557) muhaha01: Nem tudtam lemérni, mert ha fut a Fraps, akkor nem indul el a játék, magas-ultra beállításokon játszottam végig a kampányt, kb. 25-30 fps lehetett, de alacsony beállításon sem volt több. Nagy szaggatások nem voltak. Valószínű CPU limitbe ütközik, mert azt 100%-on pörgeti.
-
laci1978
tag
Valaki erre esetleg valami megoldást?
Linket,stb.
Hálás lennék mert ez a fhd nem nagyon akar műkszeni rendesen és úgy tudom nem mindegy a sorrend. -
félisten
Hali!
Egy Dell Precision M4400-ba, amit gyárilag kétmagos procivel szereltek, be lehet pattintani négymagost? -
thxer
aktív tag
Most két napja hogy felraktam a gyári 14.6-os AMD drivert Inspiron 3537-re (i7-4500u, 8850m) és úgy tűnik semmi gond nincs a videókártya váltással. Nem fagy le alvó állapotnál, képernyő elsötétedésnél, és játékok alatt átvált. Teljesítményben nem igazán van különbség, Watch Dogs-al játszottam, talán 1-2 FPS van pluszba a 14.4-hez képest, de ezt nem tudtam pontosan lemérni. Plusz ebben a driverben már engedélyezve van a Mantle Enduro rendszereken is, de még nem volt alkalmam kipróbálni.
ui.: R9 M265X-nek ismeri fel a kártyát, ami teljesen megegyezik a 8850m-el[ Szerkesztve ]
-
Dell XPS
veterán
válasz pilóta #39550 üzenetére
Jó eséllyel alaplaphibás lett szegény 1705-ös noti. Sajnos a típus nem csak GPU hibákkal jelentkezik sűrűn, időnként az Intel 945 -ös chipset is meghal rajta (északi híd). Javításával nem szabad foglalkozni, inkább egy másik alaplapot szerezzél bele, ha szeretnéd újra használni a laptopot.
Érdemes ellenőrizni; hdd, odd, akku nélkül is (!).
Üdv, Dell XPS
-
Szabom2
csendes tag
Nemrég lettem egy Dell inspiron 3537 tulajdonosa.Két probléma merült fel a géppel, az első, hogyha alvó állapotból visszahozom a gépet, akkor nem lehet kattintani a wifi jelre és teljesen lefagy a gép, a második hogy nemnagyon akarja érzékelni a videó kártyát. Előre is köszönöm a válaszokat!!!!
-
mghltm
addikt
válasz pilóta #39550 üzenetére
Szegény testvérnéném varrás mentén reped
a leirasod alapjan memoria vagy alaplap, szakember / szerviz javasolt
[ Szerkesztve ]
still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
-
nagyúr
Segítség, segítség, gyorsan siessenek!
Szegény 9400-as nem indul!
Bekapcsoláskor csak a caps lock és a scroll lock ledje villog (a numlock világít folyamatosan) és nem indul.
Villog 10-15 másodpercig, aztán kikapcsol.Mi lehet a gond? A memóriákat megcseréltem, kivettem egyiket-másikat, hogy hátha az egyik rossz, de nem változik a helyzet...
Aki él és nem boldog, az téved!
-
vapour01
csendes tag
Sziasztok!
Egy problémával szeretnék hozzátok fordulni. Adott 1 Dell Inspiron N5010 típusú laptop. A probléma a következő: játék közben (cs:go) azt érzem, mintha nem érzékelné a rendszer, hogy most neki maximális teljesítményt kéne leadni. Konkrétan a CPU órajele folyamatosan ugrál és nem áll folyamat a maximális, jelen esetben 2400 MHz-en, ezáltal körülbelül játszhatatlan lesz a játék. Bár egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy a CPU órajel a hibás, mindenesetre ami biztos, hogy játék közben ingadozik a teljesítmény. Ha egy helyben állok a pályán és nem történik semmi, akkor is gyakorlatilag 140-150ről 20-30ra esik az fps és ezt csinálja pár másodpercenként. Mi okozhat ilyen problémát?
Egyébként meg böngészés, filmnézés, zenehallgatás, tehát általános használat közbe nem érzékelem, hogy különösebben lassú lenne, sőt.
Amit kizárhatunk:
- túlmelegedés nincs, vagyis volt, de egy fullos tisztítás után jócskán esett a hőmérséklet. Eddig elérte a 90 fokot, aminél már lekorlátoz, ha jól tudom, most pedig 70 fölé se nagyon megy terhelés alatt.
-természetesen windows-ba teljesítménycentrikus van kiválasztva.
-próbáltam win7 és win8.1 alatt is, semmi különbség, ugyanúgy megjelenik mindkét op. rendszer alatt.
-próbáltam a feladatkezelőbe a csgo.exe fájl prioritását állítani, sehol se volt jó.
-ja és mindig úgy próbáltam, hogy semmi más ne terhelje a rendszert, gyakorlatilag csak a játék fut.
-kipróbáltam mai napon két különböző hdd-ről, egyik win7, másikon win8, semmi változás.
-csináltam cpu terheléses tesztet, nem történt semmi különös, nem kapcsolt ki, nem jelzett hibát.
-kipróbáltam másik játék alatt is (Left4Dead), ugyanaz.
-próbáltam régebbi és újabb catalyst drivert is.Nagyjából ennyi lenne, remélem érhető volt és valakinek van valami ötlete, hogy mi lehet ez.
Előre is köszi a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
laci1978
tag
Tudtok nekem abban segíteni,hogy 5530-as telepítésnél miket kell,milyen sorrendben feltenni minimálisan?
[ Szerkesztve ]
-
-
somasz
Topikgazda
Milyen lehetőségek vannak e6420-on tévénézésre? ExpressCard formájú tv-tuner kártya és MindigTV? Valaki egyéb ötlet, pontos bevált típus?
Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
mghltm
addikt
-
laci1978
tag
Sziasztok. Meg tudjátok nekem mondani,hogy egy latitude E5530 után ha oda van írva,hogy non-vpro az mit jelent???
És,hogy az jó-e vagy nem?
Köszönöm -
Martin107
tag
Dell inspiron 15r n5110 tipusú gépbe van beépített wifi?
-
somasz
Topikgazda
válasz ElRontotta #39534 üzenetére
Na most ha még hiányzik driver, akkor az pörgetheti fölöslegesen a procit. Tessék mindent felrakni, aztán megnézni üresjáratban a hőmérsékletet, meg terhelésen. Ha terhelésen throttlingol, akkor egy újrapasztázás és borda+venti takarítás megfontolandó.
Aida64 alkalmas a tesztelésre.Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
legenda
válasz ElRontotta #39534 üzenetére
szia,
service tag alapján a megfelelő wifi...stb illesztőket ajánlja fel, csak az oprendszert kell kiválasztani.
úgy is megoldhatod, hogy engeded online analizáltatni a notit.
wifi szempontjából nincs sorrend, mert csak egy illesztés kell, illetve hozzá a kapcsoló, de előtte - minden előtt - már legyen telepítve a chipset.
mit jelent a melegedés?
az i5-3230m 105 °c maxos proci, és nem feltétlenül kell megijedni, ha mondjuk csak böngészget az ember, és közben akár 60 °c környékén mozog a hőmérséklete.[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
ElRontotta
csendes tag
Sziasztok, nem olyan régi Latitude E5430-mal (i5 3230, ssd nékül) akadnak gondok, a laptop eléggé észrevehetően melegszik nagyobb terhelés mellett (nem túl hűvös szobában), a billentyűzet bal oldali részén erősen érezni is lehet. Mi lehet a megoldás?
Egyébként melyik wifi drivereket kellene letölteni és milyen sorrendben telepíteni a felajánlott rengeteg közül, hogy hiba nélkül menjen?
Köszi a segítséget.
-
kellcucc
aktív tag
válasz Leleményes #39531 üzenetére
Pont ezért akartam egy SSD-t, csak miután kifizettem 220 ezret a gépre, nem volt még 23 ezrem egy hyperX-re, mert olyan akartam venni, mivel jó véleményeket olvastam róla. Most úgy alakul, hogy erre is van keret, szóval bejátszok egy 120 gigás 3K-t, a HDD-t pedig az ODD helyére rakom, hogy maradjon tárhelyem is.
-
legenda
válasz Leleményes #39528 üzenetére
nekem is ssd van az e5430 notimban, de azért nem volt problémás(an lassú) a gyárilag szerelt 7200-as merevlemezzel sem.
vannak helyzetek, amikor az ssd sem teljes megoldás, mert más szűk keresztmetszet is van...Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Leleményes
tag
válasz kellcucc #39530 üzenetére
Bocsáss meg, sajnos nem az első topik volt a reggeli kávém mellett, és már zaklatott állapotban voltam. De tartom magam a dologhoz: SSD. Lehet akármilyen hiperszupergigamega géped, ha a HDD 10 másodperc alatt keresi ki a noughtygirl.jpeg-et. Sajnos ez ilyen, főleg a gyári notiHDD-k innen onnan kukázottak szoktak lenni. 5737-em volt, de gyári HDD-je 0 perces.
[ Szerkesztve ]
-
kellcucc
aktív tag
válasz Leleményes #39528 üzenetére
1. nem 300 volt, 2. mégis milyen bővítésre gondolsz...? 3. nem szoktam írni sehova, pláne nem olyat, hogy elégedetlen vagyok a géppel, most írtam először le a tapasztalatom a géppel kapcsolatban, nem vágom miért hurrogsz le egyből, mint egy kisgyerek. 4. lehet te leleményesen keresgéled és látogatod a hasonló oldalakat, de nekem másra kell a gép, bocs ha csalódást okoztam. Azonban örülnék, hogyha néha nem lassulna be és gondolkodna, mint egy vénember.
-
muhaha01
tag
Sziasztok!
szemezgetek az új dell inspiron 5547 sorozattal, de azt látom, hogy nincs benne optikai meghajtó.
Hogy lehet akkor berakni ssd-t úgy, hogy a hdd is megmaradjon?van már valakinek ilyen gépe? van tapasztalata vkinek?
köszi a választ! -
kellcucc
aktív tag
válasz Skineffect #39521 üzenetére
Nekem a kicsit komolyabb változata van január óta. Win7-et tettem rá, drivereket jól telepítettem. Ami egyáltalán nem tetszik ebben a laptopban, hogy szeret gondolkozni. Például meg van nyitva a youtube (csak zene, nem hd-s videó) és megnyitom a total commandert, kifehéredik az egész monitor kissé, majd pár másodperc gondolkodás után betölt. Én nem tudom miért lehet "ennyire" lassú néha egy i7-es gép, de kiborító! HP pavilion dv9000 helyett vettem, ami két magos volt és több, mint 5 éves, viszont ilyen alap dolgoknál az nem állt be, ellentétben a "jó" dellel. Már többször csinálta, hogy gondolkodik, pedig nem is kínzom, nem terhelem túl, az elmúlt 3 hónapban időhiány miatt nem is játszok rajta. (5 hónapja van meg) cooler master E1 hűtőpad terhelésen 1-2 fokot vitt lejjebb, egyáltalán nem segített a hűtésben. A héten veszek egy hyperx 3k ssd-t bele, már elegem van belőle, hogy ennyire néha belassul és gondolkodik. Volt, hogy lefagyott a nagy semmitől, mondjuk 3-4 lapot vagy programot megnyitottam. Nincs szemét a gépen, comodo vírusirtót használok. Az akksija 7-8 órát bír, az nagyon bejön. Halk a működése, viszont olyan hangot ad ki magából már megvétele óta, mintha a ventillátor pörögne mondjuk 1000-et, aztán egy pillanatra felpörög 1x00-ra, majd vissza. Szóval magát "gerjeszti", nem tudom leírni, de ez idegesít benne. A processzort hallani, hogy dolgozik, még aközben is, hogy csak ezt a kommentet írom. Persze csak akkor hallani, ha közel hajolsz, de cicereg. A touchpad gombok zavaróan hangosak, a HP-nál szinte hangtalanak voltak, ennél gagyi kattogós műanyag hang van. A le fel kurzorbillentyűket nagyon könnyű összetéveszteni. A zsanérok masszívak, nagyon erősen tartják a képernyőt. Ha van kérdésed akár privátban is szívesen válaszolok/segítek, hogyha tudok.
[ Szerkesztve ]
-
Leleményes
tag
válasz Skineffect #39521 üzenetére
Jó gép! Csak driver telepítésre kell figyelni, kb. 5 perces dolog, de a user-ek 95%-a nem képes rászánni. Bár nem náluk a hiba.
-
Skineffect
újonc
Sziasztok!
Laptop vásárlás előtt vagyok, lehetőleg Dell-t szeretnék, de meggyőzhető vagyok. (tartósság a szempont)
Erről az Inspiron 5537-esről mi a véleményetek?
[link]Árban nem szeretnék drágábbat, ennyit is fogcsikorgatva adok.
Felhasználása: Matlab, CAD, és néhány éves játékok (elsősorban LoL).
Minden véleményt szívesen fogadok, ha esetleg tudtok valami alternatívát ennyiért, vagy olcsóbban, annak is örülök.Köszi szépen!
-
kerekfej
addikt
3537-hez van Win7 32bit Wlan driver?
-
zsambek
aktív tag
Sziasztok,
Adott egy DELL Inspiron 1545-ös notebook.
A hibám az lenne, hogy az akkumulátort nem hajlandó 38%-nál tovább tölteni, illetve 0146-os hibát dob ki a HDD-re.
A töltővel nincs baj, mert ha kiveszem az akksit, akkor is működik a gép, viszont a 0146 marad.Válaszaitokat előre is köszönöm,
zsambek` -
mghltm
addikt
válasz LurkerSheik #39515 üzenetére
still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
-
senior tag
Udv, van infotok rola, hogy 5547-ben van e MSata csati?
Mivel odd sincs benne valami kellene a gyengusz hdd melle.Új S23 / S24 / S24+ / S24 Ultra rendelhető! /// People with passion can change the world for the better |||
-
p06
senior tag
Sziasztok!
Tud nekem valaki abban segíteni, hogy a Dell Inspiron 15 3000-es laptopon, hogyan tudom az FN (billen...) funkciókat működésre bírni?
Win7 64bit
Köszönöm!
-
-
legenda
-
SzaboZE
addikt
válasz spgabor #39507 üzenetére
Nem feltétlen biztos, hogy köze van a lehajtáshoz. Ha nvidia videokártyás a gép, akkor lehet videokártya hiba is és nem tudjuk kizárni a displaykábel/display hibát sem. Külső monitoron jó a kép?
-
premete
veterán
-
spgabor
aktív tag
Sziasztok!
Egy ismerősömnek van egy Dell D620-a. A következő jelenség lépett fel (az ő elmondása alapján, mert még nem tudtam megnézni). Lehajtotta a kijelzőt, de nem teljesen, csak kb 45 fokos szögbe. Utána amikor visszanyitotta, megduplikálódott a képernyő, aztán el is feketedett. Állítása szerint semmilyen gyorsbillentyűt nem nyomott meg, mert első körben az jutott eszembe. Viszont az a fura, hogy ha kikapcsolja a gépet és vissza, akkor már a Dell felirat is duplán jelenik meg. Ez már inkább valami géphibára enged következtetni. Találkozott már valaki ilyen jelenséggel?
Üdv:
spgabor -
DoItYourself
addikt
válasz Leleményes #39502 üzenetére
Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
tvse1995
senior tag
Sziasztok, van egy kis problémám...
2 hetes Vostro 3360 minimális terheléssel is alulról nyaldossa a 60-70 fokot processzorhőben és mellette elég hangos is. Mi lehet a baj?Szerk.. win 8.1 van rajta
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- PlayStation 5
- Mobil flották
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen monitort vegyek?
- Apple AirPods 4 - ismerős is, új is
- TCL LCD és LED TV-k
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Rog strix g17 360hz
- Asus TUF A15 FA507 - 15,6"QHD 165Hz - Ryzen 9 7940HS - 16GB - 1TB - RTX 4070 8GB - 2,5év garancia
- Dell Latitude 7480, I5-7300u, 8GB, 256GB M.2, POOR, FHD, Számla, Gari
- Lenovo ThinkPad x280, i5-8350U, 8GB RAM, 256GB SSD, FHD, 1 év garancia, Áfás számla!
- Dell (Ryzen 7,FHD, 512 M.2, 16 GB, 1 év gyári gar) notebook egyszerűbb játékokhoz!!!AkciÓÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest