Hirdetés

2024. június 17., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Dell notebook topic (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#19420) FehérHolló válasza McLaca (#19419) üzenetére


FehérHolló
veterán

Köszi, hangfalak akusztikájához nem nagyon értek, de ebből most tanultam pár hasznos infot.
Azt mondjuk még mindig nem értem, hogy miért csak a 350 Hz-et emeled ki ebben az esetben? Az indoklásod alapján 600 Hz-ig az összeset ki kellene emelni (de kevesebb, mint 12 dB-lel). Így a 350-nel nem az alaphangokat találod el, hanem főként a felharmonikusokat, ezért kell neki viszonylag erős kiemelés. Az összes 600 alattit kiemelve szerintem természetesebb lenne a hangzás az általad leírtak alapján. :)

Abból gazdálkodom fülesek terén is, ami épp kéznél van. Mágnesre az életben nem figyeltem még, szóval lehet, hogy neodímium van, lehet, hogy nem. Fülem mondjuk nekem is van, egy kiterjesztett Steinway zongorán a legalsó és legfelső hangokat is kihallom elég pontosan. A konzumer szegmensben kapható hangkártyákban nem bízom 50 Hz alatt. Általában nem csak erősséget, hanem frekvenciát is torzítanak.

Az MP3 kódolás tudtommal nem bántja az egykomponensű, felharmonikusmentes tiszta szinuszos hangokat. Bár ebben lehet, hogy tévedek.
Mint már írtam, nekem a mély hangokkal semmi bajom, a magasaktól viszont megőrülök.

Remélem, nem zavar senkit, hogy OFF-ban írunk. A fonalunk elég szorosan kapcsolódik a Latitude széria hangkártyáihoz és hangszóróihoz.

[ Szerkesztve ]

Skynet is real. It's called Google.

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Dell notebook topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.