Hirdetés

2024. június 22., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Dell notebook topic (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#19419) McLaca válasza FehérHolló (#19417) üzenetére


McLaca
őstag

Személyes tapasztalat, és valamennyi elméleti háttere is van. A hangdobozok ugyebár nem véletlenül dobozok, az öblös tér teszi az alacsony frekvenciás hangokat hangosabbá, ettől fognak "döngeni" a mélyek. Egész tudományága van a megfelelő hangdoboz méretezésnek. Nos, ez a tér hiányzik az E6410 hangszórói mögül, és emiatt az alsó tartomány úgy 600Hz-ig eléggé össze van esve, tehát inkább éles, magas, zsebrádió szerű a hang az 1kHz fölötti hangok hangossága miatt (azoknak nem igazán kell a "tér"). Namost ha az alsó, összenyomott tartomány közepét, a 350Hz-et kitoljuk, felhangosítjuk, akkor a "doboz", a tér hiányát ellensúlyozzuk, és kiegyenlítettebbé válik a hang. Amúgy miért nem próbálod ki? :)

Drága füles amúgy felesleges, neodímium mágneses füles kell, az 18Hz alá is képes menni. Nekem egy mezei 3500Ft-os pana fülesem van (ami sokak szerint igen jól sikerült, és messze hozza a sokkal drágább kategóriák hangminőségét - nos, ez szerintem is így van :D), meg egy pár jó fülem hozzá (20Hz-et még kényelmesen hallom, a 15-öt is, ha van eszköz, ami meg tudja szólaltatni).

Ezzel próbálgattam (bár MP3, de az csak 16kHz fölött vág csúnyán), a noti saját hangszórói 100Hz körül kezdenek hallhatóan szólni, 150Hz már egyértelmű. Fülesben természetesen már a 20-at is hallom (majd' lerángatja a fejem... :) )

Üdv!

A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Dell notebook topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.