- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hieronymus: A németországi vasúthálózat
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
subaruwrc
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #3189 üzenetére
kékhalál,fagyás,tűzforró teszt alatt. ha csökkentett feszen is stabil marad akkor is sok volt neki.
-
Anthony28
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #3189 üzenetére
Ha visszább veszed és még ott is hibátlan.
-
TESCO-Zsömle
titán
Sziasztok!
Honnan lehet tudni, hogy a memónak túl sok a fesz??
-
Brumi˘
addikt
Üdv. all!
Létezik az hogy egyik napról a másikra bedöglenek a ramok a gépbe? Crucial Ballistix 1066-os memok. Egy p5k lapba 1066@cl5-5-5-15@2,2V+aktív hűtés. 8h primestabil gép, egyik napról a másikra random fagyogat, kékhalálozik, és boot közbe postnál lefagy (innen csak úgy udok tovább lépni ha a tápot lekapcsolom...)
-
debut12
aktív tag
Hello. Geil 800 Ulra 2X1GBnak 4-4-4-12 mellett mekkora feszt adjak ha 400as FSBn küldöm a cuccost? Everest szerint 2.03on megy, 2.1 a 900MHz-hez kell?
-
Gorneck
legenda
Bááááz, de Én arra a kérdésedre válaszoltam könyörgöm..."Tesztelni 2,4en is lehet...használni már 2,1-2,2." Akkor mi ezzel a baj?!
Mert írtál egy kilóméter szöveget arról, hogy Te nem akarod azt beállítani amit írtam mert amin használod annak kevesebb fesz is elég...
De Én egy büdös szóval se mondtam, hogy be kell állítanod bármit is hanem a kérdésedre válaszoltam...vagyis mi a max fesz ami adható biztosággal a ramodnak...-... ezeknek a memóknak mi az a max. fesz ami biztonsággal adható?"
- Tesztelni 2,4en is lehet...használni már 2,1-2,2.Sztem nagyon egyértelmű a válaszom...
-
Dashes
őstag
Geil Ultra 900Mhz CL4 2.1V
Memória olvasás: 8400MB/s
késleltetés: 59ns -
Gorneck
legenda
-
sz.j
nagyúr
válasz
Gorneck #3172 üzenetére
Most öszintén mond meg, hogy minek a 2,4V ...
, ha 2,24V-al is vitte az 1280MHz-et?!?
Ha majd ezen a feszen meg lesz a memók vége, akkor talán érdemes a további fesz. emelésen elgondolkozni, de addig szvsz felesleges.
"... használni már 2,1-2,2."
Mint már írtam alapon használva a gépet, memók standard állásakor az Everest 1,89V-ot ír a memók fesz. értékeinek. Tehát ide se kell feleslegesen az általad javasolt 2,1-2-2V, szvsz max. 2,0V untig elég.Vagy a v4.20 Everest adna rossz értékeket?
-
sz.j
nagyúr
válasz
subaruwrc #3166 üzenetére
Az örömteli, ha 5-5-5-15-el is ennyit fognak menni, de egyenlőle csak futó kiváncsiságból indítottam el Auton, az meg ilyen időzítéseket állított be.
@ emre33!
Köszi a linket.
Szerintetek melyik memtest a jobb DDR2-es memókhoz, a MemTest86 v3.3 vagy a Memtest86+ 2.0 (2.01) ?
-
emre33
addikt
*** Enhancements in v2.01 : ***
New Features
Added support for 45 nm Mobile Core 2 w/ 3 Mo L2
Added support for i945GM/PM/GME & i946PL/GZ
Added support for iGM965/iGL960/iPM965/iGME965/iGLE960
Added detection for SiS 649/656/671/672
Added detection for i430MX/i430TX
Added an optional beep mode (pass completed w/o error)
Pass duration 20% reduced
Removed the blinking cursor
Reverted Test #0 to cachedBug Fixes
Solved a major bug in Memory Address Errors Reporting
Patched for Intel-Powered Mac
Corrected Intel 3-Series (P35/X38) chipset init
Corrected a bug with SPD Display and ESB6300
Correct a detection bug on P965/G965 C-Stepping
Solved a incoherency with pass progress indicator
Patched Makefile to compile on x86_64
Bootable Memtest86+ ISO more compatibleEnhancements in v2.00 :
Major Architectures changes
Modulo test now use random pattern for better accuracy
Added Advanced DMI Errors Reporting Mode
Added support for bus ratio changes on Intel Core CPU
Added support for non-integer bus ratio on latest Intel CPU
Added SPD Data Display for all Intel Chipsets (more to come)
Added serial support as a linux boot parameter (Thanks to Michal S.)
Added preliminary support for VIA CN Isaiah CPU
Added preliminary support for Intel Nehalem
Added support for VIA C7/C7-D/C7-M/Eden on Esther Core
Added support for AMD K10 (Phenom) CPU w/ timings detection
Added support for Intel Pentium E w/ 1 MB L2 Cache
Added support for Intel Core 2 45nm (Penryn)
Added support for FSB1333/FSB1600 Intel CPU
Added support for Intel 5400A/5400B w/ timings detection
Added support for Intel Q35/P35/G33/Q33 w/ timings detection
Added support for Intel X38/X48 w/ timings detection
Added preliminary support for Intel 5000P/V/Z
Removed on-fly memory timings change (unstable)
Numerous (really) bug fixes -
emre33
addikt
2x2 GB Crucial Tracer megrendelve.
Remélem jó párosítás lesz az alábbi lap+cpu+tuning párosításhoz -
sz.j
nagyúr
Úgy néz ki, hogy elég türhetően mennek a Ballistix memóim, de egy memtest elkelne.
Tudnátok egy közvetlen linket adni?Köszi.
-
san diego
tag
hy!
kis problémám van az hogy lehet h 800mhz-en 4-4-4-12-2t ben everest olvas 9500mb-ot (6000+@3.3ghz) viszont ha átállítom a memót 1066-ra akkor 1100mhzen megy ugyan ezzel az időzítéssel és kapok ilyen 7500 körüli eredményeket -
-
Laraxior
titán
válasz
debut12 #3154 üzenetére
Ősember a memory bazáros pár száz kitet eladott már.Élettartam garancia,1200MHz mi kell még
-
debut12
aktív tag
Hello.
Ez mennyire jó RAM szerintetek? Crucial Ballistix 8500
Érdemes 2X 1GB Geil 800 Ultra-t lecserélni???? -
VinoRosso
veterán
válasz
rucinho #3150 üzenetére
hát nem tom ezek a geilek... azt irják hogy 2,4V a recommended voltage, nekem volt egy 800+os Ultrám, annak is annyi volt, aztán használtam 800on cl3ban 2,4V-tal, és annyi is lett nekik. Persze gariból visszajött, nem volt semmi problem, de szerintem a geilék azért irnak rá annyit, mert annyival megy és nem többel/kevesebbel. Mondjuk voltak A-data ramjaim 800as Vitesta, a GMH-s szériából, 2,6ot is adtam nekik( igaz csak tesztre ) de nem lett semmi bajuk. De ezek alig melegedtek, még 2,6-tal is csak melegnek voltak mondhatóak, a geilen meg tojást lehetett volna sütni már 2,4V-on is. 24/7re viszont egyik ramnak sem ajánlom még a 2,4V-t sem.
-
rucinho
tag
újraindításoknál problémázik!
amikor adtam neki feszt szépen ment!
de azt nem próbáltam hogy kissebb feszen indul e!
segítséget szeretnék hogy be tudjam faszán lőni a gépet!
hogy tudom bemérni a jó feszeket?
fsb emelésnél autómatikusan emeljem a ram és chpiset feszt?vagy nézzem h bírja e?
hogyan tudom megnézni a dropp-ot? -
rucinho
tag
hali!
egy kis probléma!
fsb-ram 5:6
ram 5-5-5-5-18 2T
ram:558
fsb 465ha feljebb emelem az fsb-t a ram már nem bírja,pedíg p5k-e-nél ment simán 1160-on!ha állítok az arányon akkor viszont csak 470-en menne a ddr2-es ram!az viszont meg kevés az 1066-hoz képest!
everest szerint 2,35v-t kapnak a memók!
vmi okosság?
proci menne simán de sajna nem bootol be a gép mert elakad már a ram -nál! -
Vesh
csendes tag
Hali srácok lenne 1 kérdésem!
Van egy p5n32esliplus lapom és van mellé egy ceosairdominator 1066 os memoriám ami "SLI-READY"
A biosban van 1 funkció ami ezt vezérli.Miért jó ez nekem ha bekapcsolom/mit jelent az h SLI READY?Lehet nagyon hülye kérdés....
Előre is kössze
-
Brumi˘
addikt
Üdv. all!
Mi az a max fesz amit lehet 24/7-re adni egy 1066-os kingmaxnak hűtés nélkül.
-
Gorneck
legenda
-
Romeo23
tag
Sziasztok!
Következő lenne a gondom: Kingmax DDR2 1066MHz 2Gb, Giga P35-DS3 lapban, E6300-as proci 2800MHz-en(7x400, ramnál:1000Mhz-re jön ki). Az orthos stabilitástesztelővel lefut az első kettő teszt hibátlanul 6 órán át, azonban a harmadik teszt a blend, ahol a RAM van főleg teszt alatt, az orhos a teszt elindítása után azonnal leáll, hogy error code=1005. Nem értem, hiszen gyári órajelen , és gyári 1.8V-on van hajtva a ram. Mi a gondja?
-
losi73
senior tag
üdv ezeket a ramokat használom crucial ballistix 1066-os és 1152 mennek 2.05v-on milyen idözitést használjak?
-
Laraxior
titán
azt tudom hogy a magas fesz alacsony trd nem ajánlott 24/7re.Nekem ez ölte meg 3 nap alatt. Tesztig elmegy,de hagyd 8on vagy épp auton.általában 6oson még megy 2.3Val,de az biztos ha úgy hagyod nem lesz hosszú életű.
2.2V-on elvileg megy 1100 4-4-4-12 vagy 8on.
Előtte azért nézd meg hogy a bordák rajta vennek-e rendesen,mert találkoztam (és mások is) olynnal amin túl szoros volt a rögzítő pecek és alul szétnyomta a bordát,kicsit meglazítod fennt és szuper.Szal nem probléma,csak melegedésnél szerepe lehet,hogy nem illeszkedik rendesen. -
Laraxior
titán
igazából oly' mindegy milyen gar van rajta.Gondolom nem személyesen viszed majd be. Hacsak nem kiskerben veszed.
Ha postázni kell akkor meg 2000 pénz lesz.A Crucialt Angliába kell elküldened,de ne aggódj elég nehéz megölni. Nekem sikerült,de még üzemel
1100 CL4 trd auto akkor nem lehet baja.Tekintve hűtése is van (enyémnek is volt)
CSX az nem a Diablo ugye?Ha CSX akkor diablot végy,bár az meg drága.Nincsen mese ballistix a nyerő. Go Ősember -
emre33
addikt
Szerintetek melyik lenne a jobb választás:
4 darab 1GB modulVagy:
2x CSX Hűtőbordás 2GB OC Kit (2x1GB, 1066Mhz)Vagy:
Tracer (LED) 2x1GB 1066 5-5-5-151100Mhz (max 1140Mhz) környékén futna (ocz xtc memory cooler társaságában)
(tracer elvileg 1080 környékén tudja még a CL4-et)
köszi
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Lacika25 #3109 üzenetére
Beletenni bele tudod, az más kérdés, hogy a lapod bírja-e az emelt órajelet. Minimális fesz emelés nem károsítja a ramodat nagy mértékben (nem 99 csak 89év lesz a várható élettartam). Ha bordás a ramod adhatsz 2,1-2,2V-ot. Efölőtt már aktívhűtés kell rá/hozzá vagy víz.
-
Lacika25
tag
Hali!
Lehet egy nagyon lol kérdés lesz, de ne kövezzetek meg
. A lapom a 800MHz-es memóriákat támogatja, na már most, bele tudok-e rakni 1066-os memeket? Azért jutott eszembe a kérdés, mert akkor ezeket a memókat akkor alacsonyabb időzítéssel lehetne járatni, illetve proci tuning esetén nem kellene lejjebb venni az órajelet 800-ról 667-re. Másik kérdés, az időzítések csökkentése fesz emelés nélkül mennyire befolyásolja a memóriák élettartamát?
Válaszokat előre is köszönöm!
-
Topa00
tag
sziasztok! G.Skill 1000 2*2GB memriát akarok venni! ez jó választás lenne?
DS4-es lapban 8400-as procival, 8800gts kártyával. az árat ne nézzétek! csak úgy általánosságban érdekel hogy jó lenne e. vagy tud e valaki valami jobbat? persze tuning is lenne.
üdv -
Amoroso
aktív tag
válasz
laragirl83 #3106 üzenetére
A jó öreg T1000?
Ha tudná a lapom az 1t-t akkor én meghajtanám, legalább egy tesztre.
Majd meglátod, hogy muzsikál. Elfüstölni csak nem fog. /reméljük/ -
laragirl83
őstag
Szerintetel D9GKX-et merjek 900MHzen hajtani 4-4-4-12-ben DE 1T-vel?
-
Amoroso
aktív tag
Annyi lenne a kérdésem, hogy kb 200 mhz sebesség emelés eléréséhez mennyit számít a ram kiindulási sebessége? pl.: 800-ról 1000-re vagy 1000-1200-ra
Jobb féle ram kell a második esetben, mint először?
(mondjuk a tuningpotenciál tudom, hogy egyedfüggő) -
SteeWe
aktív tag
Hi!
Milyen elfogadható árban kapható 1066-os DDR2-es memórát ajánlanátok, 2*1GB-ra gondoltam, olyan 20.000 HUF magasságig. Abit IP35/Pro lapba menne valszeg E8200 vagy E8400 társaságában. A cél leginkább a 450-es fsb-n járatni a procit, deha megy feljebb akkor magasabban
Én először a Crosair C4DHX-ére gondoltam, ez cl4-es, mennyre valőszinű, hogy menne 450-en cl5-ben, eseteleg geil value vagy ultra?
Minden javaslat jöhet, aztán majd rákérdezek mit tudnak beszerezni itt vidéken (szeged) és mennyiért.
Új hozzászólás Aktív témák
- Melyik tápegységet vegyem?
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- 3D nyomtatás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- EA Sports WRC '23
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Mobilinternet
- Autós topik
- Yettel topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest