- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- bambano: Bambanő háza tája
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
Új hozzászólás Aktív témák
-
emre33
addikt
RAM oldalára felraktam a Zalman előlapi kijelzőm hőmérsékletérzékelőjét.
Hány fokig nem kell aggódnom memóriam elegedés miatt? (4 modul egymás melett, felette 2db 6cm FAN)
-
-
Brumi˘
addikt
válasz
Ősember #3387 üzenetére
Jól megy. Majd megnézem nálam a quartet is tude ilyet. Monnyuk ilyen feszen kizárt.
Bagira01: A Team Xtreem Dark ProMos chipes, szinte biztos hogy nem fog 1200-on menni. A cruciallok meg a régi 16chipesek mennek szinte biztos 1200-at. Keresd Ősembert vagy POOBy-t crucikért.
-
Rusher
őstag
válasz
Bagira01 #3386 üzenetére
Ezt így nehéz megmondani, de Team-ből Xtreem-et vegyél ne X.Dark-ot....az nem fog menni lehet még 1000-et sem.....Crucial is esélyes, de azt majd a kollégák megmondják neked aki olyat használ, hogy mit is tudnak......sztem abban is benne van persze itt is modulja válogatja
mod.:Ősember az nem semmi
Milyen lapban? Ez valami újfajta? Hogyé mérik ezt?
-
Bagira01
veterán
Szerintetek tuninga melyik megy biztosabban 1200Mhz-t 2,2v-l. TeamGroup 2GB Kit DDR2-800 Xtreem Dark TXDD2048M800HC4DC-D vagy Crucial 2GB Kit DDR2-800 Ballistix BL2KIT12864AA804
-
madman22
csendes tag
sziasztok
lenne 1 olyan kérdésem.
a memoriáknál vannak azok a számok cl,trcd,trp.......stb hogy azok mit jelentenek + mikor jobb ha a számok kisebbek v ha nagyobbak???előre is köszi
-
Brumi˘
addikt
válasz
Süni 1985 F #3382 üzenetére
Ha nem akarsz rekordokat döntgetni simán elég a kingmax is. Az 1066-osok kb mindenre elegek és 7K\1gb körül lehet már venni újonan.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Süni 1985 F #3382 üzenetére
Nekem olyan van, általában azt mondják róla hogy gagyi. Nekem persze bőven elég. Annyira nem szoktam agyontuningolni a gépet, hogy az már jelentősen beleszóljon.(szerintem)
Persze nem is vagyok otthon ebben a témában.Szerintem is gagyi, De nem is csodálkozom annyi pénzért: 3900 HUF a pcx-en.
-
Süni 1985 F
senior tag
A Kingmax márka mennyire jó avagy gagyi?Milyennek számít?Legolcsóbb és leggagyibb?
-
Ősember
őstag
válasz
Johnny Cage #3369 üzenetére
alapfesz 5-5-5-15
1150 1.8v nagyon meglepö
micronoknak általában inkább a döbb fesz fekszik, de ugy tudom az a geil ultra 1066 is micronos. valoszinü gnom
egy meglehetösen szerencsés gnom
-
tzsolesz
nagyúr
Hali.
Nem igazán vagyok toppon a témában, és tőletek kérdem:
Százalékos arányban mennyit dob a lantba az ha van egy 1x1Gb 800Mhz Kingmax, és melléteszek még egy ugyanilyet(Dual Chanel). Alkalmazások, és játékok alatt.
Úgy értem milyen szintű gyorsulás várható?Persze tudom, hogy gagyi a RAM(kingmax)
, meg gyorsabb lesz kettővel. De még is, tuningban is sokat jelent ha két ram van? Mert mintha valahol már olvastam volna.
Nem kell megijedni többször ilyen kérdést nem teszek föl. Mivel most kezdem átolvasni a topic-ot.
-
Brumi˘
addikt
Első nekifutásra a 4×512mb Super Talent T1066-os egy p5k-ba:
1033@4-5-4-15@2,281V
1100@5-5-5-15@2,191V -
aya
addikt
kingmax 1066 mennyire melegszik 2.3v mellett?
Kell rá + borda vagy lemegy alapon? -
Brumi˘
addikt
Ha CL4-be teszed akkor max ami történhet hogy postig se jut el a lap. Ilyenkor cmos clear és menni fog minden tovább, lehet próbálkozni kicsit több fesszel.
Kelvin: A micron d9-es széria de abból is a gkx, gmh-k mennek a legjobban. Sok fórum sok eredménye alapján tudjuk, + saját tapasztalat.
-
Brumi˘
addikt
válasz
Johnny Cage #3369 üzenetére
Elméletileg micron D9GCT chip van a ramjaidom. 16 chipes crucialon meg D9GMH van. Utóbbi jobban bírja a tuningot általába. Egy kis segítség milyen memón milyen chip van.
-
Johnny Cage
addikt
válasz
Ősember #3368 üzenetére
Milyen feszen és időzítéseken?
Nem hagytál nyugodni és nekiálltam tesztelgetni: a Geil is elviszi még az 1200-at magas időzítésekkel, de értelme nem sok van: az alacsony FSB miatt (csak így lehet kiszorozni a proci korlátai miatt) gyengébben muzsikál, mint magasabb órajelen egy ideálisabb cpu:dram szorzóval.
Ami nagyon meglepő, hogy a Geil alapfeszen viszi az 1150-et 5-5-5-15-el, sőt, egy kicsit még felette is elmegy 1.8V-on hiba nélkül. Jó lenne tudni milyen chip-eket pakolnak rá. -
Ősember
őstag
válasz
Johnny Cage #3367 üzenetére
elözö lapom p5b-e plus volt
még megvan...
a 16 chipes ballistixek mind mentek 1200-at legalább -
Johnny Cage
addikt
Egyébként van valakinek tapasztalata Crucial Ballistix-el 965-ös lapban?
-
Ősember
őstag
válasz
Johnny Cage #3364 üzenetére
sorry, az nem az én hibám, hogy a geil marketingfogásként adja el a ramjait 1066-ra hiteelsitve, amennyiben ezt mondod
az 500 azért van meg nálam, mert ez a ram használ epp-t, igy a lap be tudja állitani a megkivánt ramfeszültséget. epp nélkül csak 1.8v-ot tudsz megadni és az sok lapnál macerás lehet 1000mhz mellett
de akkor a te ramod nem 1066 alapbol?mert a profilodban oda van irva, hogy 1066.
na mindegy, nekem nem is az volt a gondom, hogy a te ramod is megy ennyit, hanem hogy ezek a ballistixek 2 gigás modulok.a tied meg 1
-
Johnny Cage
addikt
válasz
Ősember #3362 üzenetére
Az 1066 a Geil esetén nem több, mint marketingduma (mondjuk a Plus-al már más a helyzet). Örülhetsz, ha 5-5-5-15-ös időzítéssel eléred (lásd a tapasztalatokat feljebb). Egyébként meg az SPD-ben sem szerepel az 500-as freki ([link]), míg a tiédben igen.
Féltégla és körte esete: ez csak egy Geil Ultra 2.2V-s factory default alapfesszel. A Crucial Ballistix meg tuningram. Ehhez képest egy 965-ös chipset-el ez csak jó eredmény. Nem felvágásnak szántam, inkább engem is meglepett, hogy ilyen alacsony feszültségekkel ilyen jól megy. Valószínűleg 1000-ből kifogtam egyet.
-
Ősember
őstag
válasz
Johnny Cage #3361 üzenetére
hát gratulálok
de a te geil ultrád alapbol 1066-os és 2x1.... ez 800-as és 2x2. még kérdés?
szeretem, amikor a körtét és a féltéglát hasonlitjuk össze
-
Beowulf_78
addikt
Mester urak!
Nagy kérdés merült fel... a lapom 4x1Gb ST1000-rel max. 1030mhz tud CL4-be, 1100-et CL5-be 2,25V-n.Viszont ha csak 2x1gb-ot nézem 1190mhz-et is vígan viszi és sokkal gyorsabb a gépem.
A dilemmám az hogy hagyjam csak a 2x1gb KIT-et és használjam magasabb frekin, vagy maradjon a 4x1gb alacsonyabb frekin CL4-be. Amióta 4x1-et használok igazából nem találkoztam olyan alkalmazással ami ennyi memót igényelt volna, ha pedig felesleges a 4x1, akkor inkább a 2x1-et eröltetném.Tovább bonyolítja a dolgokat hogy XP-t is és a Vista-t is használom, persze a Vista 64bit jobban szereti a 4gb memóriát ezért is nehéz a döntés melyik verziót válasszam.
-
megasanyi
csendes tag
Szasztok
Vanekem kingmax 1066 milyen idözitésekkel lehet használni van értelme tuningal probálkozni nála? Lehet e 1066 ot feljebb nyomni kicsit?
Alaplapom Gigabyte P35-DS4
Köszi a válaszokat elöre is -
MAVo_
csendes tag
Köszönöm!
Szerinted ez az 5-5-5-18-as időzítés kellően laza, megfelelő ehhez konfighoz.?
Melyik lenne véleményed szerint az optimális időzítés?Továbbá...
"@ 400 MHz 5-5-5-18 (CL-RCD-RP-RAS) / 22-42-3-6-3-3
@ 270 MHz 4-4-4-13 (CL-RCD-RP-RAS) / 15-29-3-5-3-3 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)"...Az nem jelent problémát, hogy a második az 270-et, effektíve 540-et mutat?
-
_ATi_1
senior tag
Nagyvonalakban az időzítésekről:
A memóriában tárolt adatok meg vannak címezve. Ez a cím egy oszlopból és egy sorból áll. Amikor érkezik egy kérés a memóriához, ez alapján találja meg az adattöredéket, amit keres. Ezt az időt határozzák meg az időzítések.
Bővebben itt olvashatsz róla.
A leírásból kiderül, hogy minél alacsonyabb az időzítés, annál gyorsabb
Ha növeled a frekvenciát, akkor az időzítéseken is lazítani kell, hogy birja, esetleg feszültséget emelni, de mint írtad ezt nem szeretnél. Memóriánként változhat, hogy meddig birja, ezért ezt ki kell tapasztalnod. -
MAVo_
csendes tag
Üdv.!
A memória időzítésekkel kapcs.-ban lenne egy pár kérdésem.
Először is, hogy mire jó...
Másodszor szeretnék találni valami lazább, jobb beállítást, főleg ebben kérném a segítségeteket az alábbi konfighoz!Giga P35 DS4 rev.2.1 (legújabb f12-es BIOS), C2D E8200 (ezt majd alapfeszen nyomom 3,2-ig, 8x400), CORSAIR TwinX 2x2G DDR2 800Mhz DHX CL5 (ez dual channelben megy -of korsz)
Az Everest szerint a köv. beállítás van:
@ 400 MHz 5-5-5-18 (CL-RCD-RP-RAS) / 22-42-3-6-3-3 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)
@ 270 MHz 4-4-4-13 (CL-RCD-RP-RAS) / 15-29-3-5-3-3 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)Ha megoldható, részletesebben írjátok le a szokásosnál, főleg a BIOS beállítást mert, azért annyira nem megy a téma... Köszönöm!
MOD.: Feszt nem szeretnék emelni...
-
Kelvin
őstag
Szerintetek egy proMOS chipes 800-as ramnak mehet a 2.25v folyamatosan tuningban?
Meleg de nem forró több óra prime95 után. -
Sam_26
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég cseréltem memókat, sajna.
Crucial 8500 CL5 EPP 128MX64 DDR2 2X1G az új ram....
Elvileg 1066Mhz en kéne mennie, asus p5kc lapom van. Auto memória beállításokkal el se indul a gép. Gondoltam megkeresem a helyes időzítést. Nem nagyon találtam. Emeltem a feszt 2.3 ra, próbáltam lassabb időzítésen. Néha még 950-en is megfagy. Néha el se indul. Volt olyan elindult 1066 on de winXP ha be is boot -olt kékhalállal leállt 1-2 perc mulva.
Van valakinek ötlete? Esetleg milyen időzítésekkel próbáljam? Mit állítsak be a rtp, wrt, wr stb értékek nek?
Esetleg gyárilag szar a memória? Vagy hűtenem kellene?
Köszi a segítséget!
Sam
-
Johnny Cage
addikt
válasz
Johnny Cage #3338 üzenetére
Jó, rájöttem, egyik se. Ez a chipset nem engedi állítani.
-
Johnny Cage
addikt
válasz
Salvador20 #3307 üzenetére
Ezek állat ramok... mennyiért dobálják őket? (Meg gondolom egy P965 chipset-es lapban már nem muzsikálna annyira fényesen...)
-
Telefunen
őstag
válasz
Johnny Cage #3331 üzenetére
Szvsz nem, egyedül a tRD (performance level) az amit érdemes minnél alacsonyabbra állítani (bár tudtommal az még a 965-ös lapokon nem állítható -ezért "csak" 8800 az olvasásod 1150, teli5-ben)
-
aya
addikt
Kingmax 1066 memokkal mennyi esélyem van 4-4-4 -en hajtani a ramokat 980 mhzn?
Most 2.1 v mellett 5-5-5-15-ön futnak de nem tudom mennyi az alap üzemi feszük. 1.8v -
Telefunen
őstag
válasz
Johnny Cage #3326 üzenetére
Azonos időzítéseken és frekvencián? Ha igen, akkor valószínűleg alacsonyabb subtiming-okat állít be a lap az A-Data-nak. Csinálj mindkét memóriával egy-egy memset screenshot-ot.
-
Johnny Cage
addikt
Elképzelhető, hogy az Everest szintetikus tesztje szignifikánsan gyengébb eredményeket hoz ki azonos beállításokon egy 2x1 gigás Geil Ultra (1066) rammal, mint egy 2x512-es A-Data (1000+)-val?
-
Ősember
őstag
válasz
Salvador20 #3323 üzenetére
nagy cucc lett volna használni a "mod" gombot.
egyébként hsz gyüjtésnek ideális
-
Salvador20
őstag
válasz
Salvador20 #3322 üzenetére
egyébként
-
Salvador20
őstag
válasz
Overlocker #3310 üzenetére
nagy cucc
-
subaruwrc
félisten
válasz
Overlocker #3320 üzenetére
R.I.P. crucial
-
subaruwrc
félisten
válasz
Overlocker #3317 üzenetére
blitz 3v felett tud adni a ramoknak nemde? isten irgalmazzon nekik
-
Fecóóóó
tag
Helló All
Az mér lehet hogy nekem van 2GB DDR2 Kingmax ramom .. és hiába probálom huzni a fesz vagy akármit ahogy elmentem a vátozást rögtön vissaálitja alapra :S ez mér lehet nagyon nem vágom -
Dashes
őstag
-
Amoroso
aktív tag
A ramok tuningjának csak a magasabb fps elérése a lényege?
Vagy a memoria írás-olvasás gyorsasága is fontos, menyire? -
Brumi˘
addikt
válasz
N1ce man!
-
subaruwrc
félisten
válasz
állat
-
tom_tol
addikt
válasz
jó
próbálnék én adni 2.75v a P5K-E-vel -
Overlocker
veterán
1280Mhz CL4-4-4-12 @ 2,75v Crucial Ballastix 8500 teszt spd-vel
-
Brae
őstag
válasz
Salvador20 #3307 üzenetére
Mekkora feszültséggel?
-
Brae
őstag
Ez a Crucial Ballistix egyszerűen állat
, szavakat nem találok
1000cl5@1.82V!!!
Kevesebb fesszel azért nem tudom megnézni, mert a lapom ettől kevesebbet nem tud adni.Ja és HWmonitor jól írja ki a feszt, multiméterrel kimérve is ennyi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kingston FURY Renegade RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C32RWAK2-32
- Félkonfig eladó!!! Gigabyte GA-B75-D3V+i7 3770+16GB Kingston ram!!!
- Kingston FURY Beast RGB 32gb ( 4x8gb ) DDR4 3200MHz
- DDR4 Kingston és Corsair 2x16GB 3200MHz CL16
- Kingston KF560C32RSAK2-32 - DDR5-6000Mhz - DualChannel CL32 - 32GB - Led
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - XEON I 32GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" 4K DreamColor I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest