- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ősember
őstag
válasz
qw78er89 #2696 üzenetére
a 24/7-et nem sz oszerint éjjel nappal menö gépre értem
hanem a mindennapi használatra, csak igy rövidebb
a te ramodnál speciel nem okozhat igazán gondot az a beállitás amin te hajtod.
az elözö hozzászolásommal nem azt akartam elérni, hogy mindenkit lebeszéljek a 2.1v feletti értékekröl, hanem csak annyi, hogy amit a gyárto ir az nem feltétlen jo. -
qw78er89
aktív tag
válasz
Csapi007 #2695 üzenetére
Igen!!!
800 4-4-4-12 2.1V
Gondolom erre vannak hitelesítve, illetve a gyártó így "garantálja" a cl4 időzítést!
De nálam, amikor beraktam és minden auton volt elindult a standard 1.8V-n is. És semmiképp nem akarok rossz tanácsot adni, úgyhogy mégegyszer írom én a GeIL honlapján láttam a 2.3V-t, valamint saját tapasztalat a +0.4V!
Ezek szerint inkább óvatosan a fesszel! (Ősember 2694 hsz) -
qw78er89
aktív tag
válasz
DeadMeat #2692 üzenetére
Ebben csont igazad van, de végül is azt kérdezte mennyi feszt adhat neki biztonságosan és ugye a GeIL honlapján is fent van, hogy az Ultra 1.9-2.3V feszen mehet!
Én végülis arra írtam...szerk: ja és a lényeg, nálam pont ugynez volt a helyzet, +0.3V-n nem volt stabil, +0.4V-n pedig minden ok!
-
Csapi007
veterán
Hello
Most a Geil Ultrát +0.3v-on (2.15v everest szerint) járatom 833 4-4-4-15 TRD5-ön.Mennyit adhatok neki még biztonságosan? Mert egy progi lehet a kevés fesz miatt fagy.
-
Gucunja
aktív tag
Még kezdő vagyok a tuningban azt olvasgatom amiket linkeltetek nekem, köszi!
de csak a 2. számú gépemen merek próbálgatni, abban egy D820as proci van 1 db 800 ddr2 kingmax mars ram msi 945 ös lap
az fsb-t felhúztam 215 (3010Mhz)
4-4-4-12 re állítottam a késletetést
ram fsb arány, 1,16 ha jól emlékszem
de a ram órajele 667 ről visszaesett 571 reMi a hiba?
-
Szatesz
őstag
Hello nah ittvan ez a maximux formulam csaka ramot nemtudom beloni rajta valaki nemtudja a sok funkcio kozul melyikkel mit kell csinalni vagy valami hasznalati utasitas a neten....
-
Ősgyík
tag
Hello!
A ramoknak mi az ideális hőmérséklet?Most 2.1 v-on használom őket hűtőborda nélkül.1-órás orthos után épp hogy melegek, bár kap is levegőt rendesen.
-
benjamin
tag
válasz
Dj Dekko! #2670 üzenetére
Leteszteltem az én memeimet is Everest-be 4.20.1170
Alapfeszen Proci:2133Mhz Mem:800Mhz 4-4-4-12 2,1V
olvasás: 6783
írás: 4874
másolás: 5455
késleltetés: 69,8Alapfeszen Proci:2133Mhz Mem:1066Mhz 5-5-5-15 2,1V
olvasás: 7387
írás: 4880
másolás: 5500
késleltetés: 65,5Nálam a alaplap nem bírja el proci 3200Mhz mellett a 1066Mhz memeket ezért én 1:1 futatom a procit a memmel 800Mhz 4-4-4-12 2.1V
olvasás: 7455
írás: 7284
másolás: 6100
késleltetés: 69,7Ezek az értékek reálisaknak tünnek, mivel a memória késleltetése javult és az olvasásra van csak hatással a sávszélesség növekedése.
-
benjamin
tag
válasz
Dj Dekko! #2670 üzenetére
A Everest nem mindig mérvadó, ugyanis egyes változatok bizonyos beállítások, mellett rosszabb eredményt mutatnak.
A memória lassulását nem értem, mert nekem a Geil Ultráim gyorsabbak 1066Mhz 5-5-5-15-ön mint 800 Mhz 4-4-4-12-ön.
A sávszélesség növekedésével több adatot tudnak továbbítani, de rössza bidőzítéssel azonban az 32 bites magyar XP-nek a problémája hogy a 64 bit-es memóriák kezelését nem tökéletesen végzi. A vista esetében a gyorsulás nagyobb mértékben vehető észre. -
Dj Dekko!
őstag
válasz
benjamin #2669 üzenetére
nah, teszteltem, átállítottam 5-5-5 18 ra a Geil Ultrákat... amik alapból persze 800Mhz és 2.1V mellett vígan mennek 4-4-4-12 (vagyis úgy használom őket, gyári papíron elvíleg 2.3V bírják a srácok)
viszont álállítottam 1066 ra 5-5-5 15 re és 2.1V mellettés
6000 pontot kaptam memoria olvasásra, everest mindenhol a jó értéket írta ki ... (57x valahány mhz ramok efetíven 1072 pingált ki)
de valami eszméletlen pontokat csináltolvasás 6000 körül / írás szintén... másolás meg 5000 körül :S
vissza állítottam 800MHz ra 4-4-4 12 2.1V mellett olvasás 9200 / írás szintén 9100
és másolás is így mozog, ugy hogy valami gebasz van
Szerintetek? -
benjamin
tag
válasz
Dj Dekko! #2666 üzenetére
Igen ilyen lehet. Az 1066Mhz müködni-e kell, de az időzítés 5-5-5-15 vagy 5-5-5-18 attól függ milyen memóriáid vannak 1066Mhz-ek akkor simán menni-e kell, de húzás mellett lehetséges, hogy csak kisebb FSB emelés mellett fog csak 1066Mhz elindulni. Alapbeállítások mellett biztos elindul 1066Mhz ha a ramok Pc8500-ok, de időzités Auto-5-5-15 probálnám meg kb 2.1V-on
-
benjamin
tag
válasz
Dj Dekko! #2667 üzenetére
Nem a táppal nincs gond, (Seasonic 430 bőven elég a gép tápfelvétele terhelt állapotban is csak 300 W körül van, és aktiv PFC mellett a táp 384 W ad le.) mert 2x1 Gb Geil 1066 ramokkal a géppel semmi gond nincs. 480 FSB-ig el tuttuk húzni proci alapfeszen, a memek 1152 Mhz 5-5-5-15 időzitéssel 2,1V.
Az A-Datatával sem volt eleinte semmi gond 445 FSB alapfeszen memek 1066 Mhz-en ment, most meg kis FSB emelés után is lefagy az a probléma megint csak a már korábban emlitett.
-
Dj Dekko!
őstag
válasz
benjamin #2657 üzenetére
Nem lehetséges, hogy a tápod kezdi bemondani az unalmas, nekem is volt ilyen, és semminek se volt baja, hozattam egy minőségi 550W, már csak úgy múzsíkált a gép, vagy valami nagyon csúnyán elvan állítva a gépedben.
(no codegen, 4 codegen tápom durrant el, nah de nem offolok, ez ram topic, csak hát gyanus nekem a táp) -
Dj Dekko!
őstag
Sziasztok! Lenne egy elég érdekes kérdésem... lefrissítettem az alaplapomat (Asus CrossHair AM2+) a legújabb biossal, és megjelent memoria kezelésben az 1066, ilyen létezik?
4x1G Geil Ultra Ramot Használok 2x1V 4-4-4-12 időzítésen, kérdésem a következő!
Szerintetek ha lazítok az *tájmon akkor mennek 1066 on? vagy annyival nem is jobb hogy lassabb de gyorsabb mhz mennyenek, vagy lassabb MHZ de gyorsabb időzítésen, nem tudom hogy bírják - e... és megbízható ramok-e a Geilek Ultrák, Tanácsot kérek! -
Pero
senior tag
válasz
Borokafa #2664 üzenetére
én ma teszteletm 2x1GB crucial ballistix 1066os at nálam gyönyörű szépen mentek cl4et, hasonló értékeket kaptam, bár én csak 2700ig húztam a procit. bár vmivel gyengébbeket de az vszinüleg a G1 es steping memvezérlőjének oka ami valamivel gyengébb mint a Windsoros.
szóval én is csak ajánlani tudom őket. -
Borokafa
őstag
Ősember kérésére itt egy kis teszt a 800-as Crucial Ballistixról (most készült): [link]
Sajnos itt már a procimnak volt vége, a ramok bírták volna tovább is.
-
Gucunja
aktív tag
A proci teljesítményhez mennyi köze van a memóriának?
Erről tud valaki egy linket adni?
a procinak az fsb-je számít memória vásárlánál? (nekem 800as az fsb) -
Pero
senior tag
válasz
Gucunja #2654 üzenetére
nem rossz választás, a corsair az jó szokott lenni, de ha egy picit hosszabtávra gondolkozol, akkor azért egy ilyet is megnézhetnél.
[link]
talán +4ropit megér a 2GB. és remélem nem akadályoz meg a fodrászhoz menetelben.
de még vmi esetleg nézz körül itt PH-n az apróban hátha találsz vmit jó olcsón.ui: Goom, nincs mit.
-
benjamin
tag
Helló Mindenki
Kéne egy kis segítség:
Adott az öcsém gépe Gigabyte p35 alaplapú gép, van benne egy A-DATA DDR2 2*1GB 1066+ VITESTA EXTREME EDITION Kit.
Kipróbálásra megkaptam tőle 3 hónapra a memeket 2007 karácsonyig használtam Gigabyte 965P lapban 1000Mhz 5-5-5-15 2.1V-on. Gond nélkül ment, utána 1 hétig áramtalanítva volt a gép, mert épp külföldön voltam. Mikor haza értem bekapcsoltam nem indult el a gép, mindig újraindulgatott.
Áttetem a memeket az öcsém gépébe ott pár újraindulgatás után, már mentek is újra.
Azonban a héten folyamatosan fagyogatnak le a memek, és a gép kikapcsolása után amellett hogy, minden alapbeállításon áll (nincs húzva a gép) egyszerűen 1 óra szarakodás, cserélgetés után, másik memória behelyezését követően valahogy elindul.
A feszemelésre meg automatikusan lekapcsol és újraindulgat a gép folyamatosan.Mi lehet itt a gond?
Én arra gondolok hogy valami beállítás beragadhatott a memóriába, mivel Epp-s, vagy tönkremehetett valami benne.Aki tud érdemlegeset mondani az kérem írjon.
Köszi
Jelenleg még garis, és gariba remélem cserélik, a memek mennek de fagynak.
-
válasz
Gucunja #2652 üzenetére
- DC miatt gyorsabb a 2 modulos üzemmód.
- Vehetsz 800-ast is, fel tudod szorozni a RAM-okat, az alaplapod is kezelni fogja valószínűleg, de ezt meg tudod kérdezni a lapod topicjában. 1066-ost nem tudom, ki tudod-e hajtani, nem ismerem a lapod BIOS-át, vagyis, hogy mien szorzókat tudsz beállítani.
- Nagyon olcsók most a 2GB-os kitek, én a helyedben (ha filmeket vágnék) beszereznék 2 db 800-as modult 12k körüli áron. -
Gucunja
aktív tag
Lenne még egy kérdésem, ! , melyik gyorsabb pl: 1 db 1 GB os vagy két 512-es, ugyan ez 1db 2 vagy két 1 GB osnál...
Illetve ha csak egy alaplap 667ig kezeli a memóriát, akkor mit érdemes 667est vagy mindegy vehetek 800as 1000eset is vagy akkor azok lasabban mennek mint a 667es? lehet ez most hülye kérdés de nem értek hozzá nagyon ne nevessetek ki
Ja még valami láttam geil ramot a 800as az CL4 es de ugyan az a ram 667 esbe CL5 ös az én lapon 667ig kezeli akkor nem is érdemes a 800ast vennem? vagy mpost már semmit nem értek
az lényeg akarok ramot venni a gépbe ez egy második számú gép igazából csak netezek rajt meg filmeket vágok , ilyenek. 1 GB ram elég lenne bele. de mit érdemes vennem lapom 667ig kezeli a memót, (MSI) mit vegy 667es Geil kit et, vagy corsairt? 2X512? vagy 1 1GB osat? segítsetek srácok
előre is köszi
G. Vera -
Pero
senior tag
általában a lehető legbiztosabb a 4x1 es kit. nem mondom fixen h összeakadnak, sőt, de 4modulnál van rá sansz, kérd meg a boltban h ha nme megy együtt a 4 akor had vidd vissza, bár elviekben 3napig bármiért visszaviheted, még indok sem kell. ami a típust illeti az természetesen egyforma, és még a serial számokat is érdemes összenézni.
-
goom
senior tag
válasz
Zé_Mester #2629 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a választ! Alighanem maradok akkor a Kingmax 2×2×1GB-nál.
Pero: akkor is necces a párosítás, ha egyszerre veszem a két KIT-et, egy helyen, egy típusból? Vagy az valamennyire csökkenti a kockázatot? Gondolom, ennél sokkal többet úgyse nagyon tudok tenni. -
-
atilius
tag
Kipróbáltam a 800-as Kingmaxokat 900Mhz-en 2.1V-on, de sajnos orthosnál mindig hibázott.
2.2V-on viszont stabilan mennek, ekkora feszt gondolom még elviselnek probléma nélkül.
Ha az időzítéseket by spd hagyom, és a cpu-z szerint ilyenkor 5-5-5-15 az időzítés, akkor gondolom mindegy hogy by spd vagy manuálisan 5-5-5-15? -
subaruwrc
félisten
megvan miért vannak tévhitben az emberek....
tessék tanulmányozni -
atilius
tag
Köszönöm a válaszokat.
Leegyszerűsítve a dolgot, arra lennék kiváncsi, hogy a Kingmax 800-asaim elmennek-e 900Mhz-en (a fölé nem akarok menni) mindenféle hűtés nélkül?
Másik kérdés, mi a 800-as Kingmaxok alapértelmezett időzítése? -
válasz
atilius #2632 üzenetére
1. meg fogod látni, hogy stabil-e a rendszer tesztek alatt. Ha nem, és minden egyebet kizártál a RAM-on kívül, akkor adsz még neki feszt. MInden modul különböző bizonyos kereteken belül, így nincs általános érvényű beállítás, hogy teszem azt 800MHz-et 5-5-5-15-ön 1.95V-vel viszi, 4-4-4-12-t meg 2.1V-vel. Mopdulja válogatja mit bír.
2. Aktív vagy passzív hűtésre gondolsz? 60 fok fölött kezdenek hibázni a chipek, vagyis instabil lesz a rendszer. Tartós 2.1V fölötti fesznél a te moduljaid esetében mindenképp javasolt az aktív hűtés. -
Pero
senior tag
a 4x1GB memóval kb ugyan ott vagy mint a 2x2 vel már ami a tuningot illeti, necces az összepárosítás illetve többet fogyasztanak majd mint 2x2GB esetén, ott meg ahogy az elöttem szolók is írták a 2x2GB-os kitek ritkán tuningosak. akad köztük de annak elkérik az árát.
sztem amúgy a kingston nem tud többet mint a kingmax. -
Pero
senior tag
válasz
atilius #2632 üzenetére
nálam mezei kingmax memók amik hivatalosan 800Mhz mellett cl5el mentek, 2,2V-on elszaladgáltak 1000Mhz-t cl5 el de többet nem nagyon ott már nagyon vége van, azok nem nagyon vittek többet. próbáltam külön külön is dfe úgy sem mentek többet, azok nem igazán tuningramok.
-
atilius
tag
Sziasztok!
Még kezdő vagyok tuning témában, éppen most rágom át magam az ide vonatkozó topikokon.
Addig is szeretnék egy kis iránymutatást kérni a RAM tuninggal kapcsolatban.
Jelen pillanatban az E6750 procim 3400Mhz-en ketyeg, az FSB-RAM arány 1:1.
Szóval a RAM ennek megfelelően 850Mhz-en megy, 5-5-5-15 időzítéssel, 2.0V-on.
A kérdéseim a következők lennének:
1. A RAM-ot alapból 2.0V-ra állítottam az előző hozzászólások egyikéből kiindulva, ahol a 900Mhz mellé 2.1V lett javasolva. Szóval a 850Mhz mellé megfelelő-e a 2.0V vagy több esetleg kevesebb kell, megfelelő-e továbbá az 5-5-5-15-ös időzítés (ez is 900Mhz mellé lett javasolva).
2. A mezei 800-as Kingmax ramjaimat hűtés nélkül meddig lehet feltornázni, alább 900Mhz-ről volt szó,de nem volt egyértelmű számomra, hogy hűtéssel vagy anélkül.Minden segítséget előre is köszönök.
-
Zé_Mester
őstag
a 2x2GBos kit csak méretileg hangzik jól, tuningban sokkal nehezebb őket sebességre bírni.
amúgy hogy most Kingston vagy Kingmax, sztem ebben a kategóriában annyira nem számít (ne értsd félre, nem akarom lenézni vagy hasonló) de sztem mindkét 800as ram képes adott esetben a 900MHz-re is (akár) mondjuk ez is szerencse kérdése.mivel nekem is Kingmaxom van (és ráadásul nem is rossz darab, ezt láthatod az adataimnál mire képes) ezért én Kingmax-ra szavazok.
volt régen kingstonom is, nem a legpompásabb tapasztalatokkal, úgyhogy valszeg ez is benne van a Kingmax szavazatomban.sztem vegyél 2x1GB-ot, tuningál sikeresebb lehet mint a 2x2GB.
de ha a méret a lényeg, akkor egyértelmú a 2x2GB -
goom
senior tag
Senki nem tud segíteni egyik kérdésemben sem? (#2618)
-
Zé_Mester
őstag
válasz
Gucunja #2623 üzenetére
a CL4 és a CL5 az időzítésekben tér el. minél kisebb egy ram időzítése adott frekvencián, annál gyorsabb lesz az átviteli sebessége. ezt memó tesztelő progival tudod lemérni (Everest Memória Olvasás/Írás/Másolás stb)
sztem a CL4 jobb választás lesz, mert ugyanolyan 800as mint a CL5-ös, de az időzítése kisebb a CL4-nek, így gyorsabb is.
linket nemtok adni, de ha találok elküldöm neked.
jó vásárlást -
Gucunja
aktív tag
Sziasztok, azt szeretném kérdezni
a 2048MB (2X1024MB) 800Mhz Geil Ultra KIT CL4 [link]
és a 2048MB (2X1024MB) 800Mhz Geil Value KIT CL5 [link]miben más a CL4 es? jobb?
Melyiket vegyem?Nem igazán értek a memóriákhoz, ez egy nagy hiányosság részemről, tudtok adni egy linket ahol bővebben lehet erről olvasni?
Előre is köszi srácok!
-
SzlobiG
félisten
Van vmi olyan oldal ahol levan írva, hogy a 2gigás modulokon milyen chipek vannak? Mer a ramlisten nagyon kevés van, meg ott leginkább 1gigásak.
-
goom
senior tag
Kezdő vagyok ezen a területen, kérdezni szeretnék. Lehetőségem akadt lecserélni a jelenlegi RAM-okat a gépemből (Gigabyte M56S-S3, Athlon64 X2 5200+ & Arctic Freezer 64Pro, 2×1GB Kingmax DDR2/800). Ami az üzletben szóba jöhet (és van 2×1GB-os KIT-ben is), az a Kingmax (10.200 Ft) és a Kingston (13.500 Ft). A Kingston vajon jobb, érdemesebb azt választani? Lehetőség szerint szeretnék majd tuningot is.
Másik kérdésem: az eladó szerint inkább 2×2×1GB-os KIT-eket vegyek, semmint 2×2GB-osat. Erről mi a véleményetek? -
finest
addikt
2x1GB 800-as Corsair Dominator ramoknak 900Mhz 5-5-5-18-ban mennyi feszejt érdeems szerintetek adni? 2.1V-on mennek most, vajh adjak nekik többet?
-
CJ3
senior tag
válasz
subaruwrc #2611 üzenetére
1 óra 17 perc és hiba ugyhogy nem szorakozok vele 2,3 volt már sztem is sok lett neki
Hasonlo az írás olvasás stb mert azt le tudtam mérni azt vitte........
Most probálom kihozni mennyit visz alapon a proci most 3033Mhz igy a ram is 756 on megy amíg lehet elviszem és jo lesz ez igy majd ha tok veszek jó ramokat és meghuzom őket -
Tibord
senior tag
Helló mindenkinek.
Szeretném tuningolni a RAMOT (4db 1gb ddr2 800MHz KINGMAX)
problémám: Abszolút nem értek a RAM tuninghoz, de kellene mert a procit meghuztam de így a ram 720-on vagy 900-on tud menni.
(nekem jobban tetszene a 900)
Ja és egy kérdés: Mit jelentenek a számok a ramnál pl.: 4-4-4-12
Ezeket kell állítani?
Melyik mit jelent?
Előre is köszönöm mindenkinek a segítséget -
redzsi
senior tag
jobb választás a 2*1 giga dual, mint a 1g + 2giga ram?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asustor NAS
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Facebook és Messenger
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Autós topik
- További aktív témák...
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Bomba ár! MacBook PRO 13" 2020 4TB3 - i5 I 16GB I 512SSD I OS X Sequoia I Cam I Gari!
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest