- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Szeretem az ecetfát
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vasinger!
nagyúr
Alapból 1.6 V-ot ad a lapom minden DDR2-es ramnak. 0.1-től egészen 0,7-ig lehet menni a skálán, de +0,1 volt nem jelent mindig +0.1 V-ot.
Max 2.15V-ot tudok adni, úgy és BIOS-ban már +0,7-en pirosan villog. A ram feszét Everestben nézem, szval droppal együtt számoltam kb.
Most 1,9 V-on lazán viszi a 800-as ram CL6-ban az 1068-atKöszi a helpet, további szép estét!
-
diegho
nagyúr
Azt kipróbálom még azért, hogy NB feszt feltolom 1.5V környékére, mert 1.35V-on megy jelenleg és nem tudom, lehet ez a gondja, elvileg a lap bírja az 1.75V-ot is extra hűtés nélkül (bios szerint) szóval este megint tesztelés, örülnék, ha sikerülne megoldani a gondot csere nélkül, mert a ram eléggé jófajta 800 4-4-4-12 1.8V-on jól hangzik.
-
diegho
nagyúr
úgy néz ki belenyúltam az országra hivatalos forrásból beérkezett első rossz Mushkin memóriába
2 lapban is ugyanazt a kéket dobja a win random. Már supportal is beszéltem, hamarosan indítom a memtestet külön külön a modulokon, bár lehet P35 inkompatibilitás is, bár erről nem tudnak mushkinék (Asus P5K/EPU és Giga P35-DS3 volt a tesztalany) mindenesetre egy P5B-E Deluxe-ban is letesztelem őket. Disztribútortól vettem amúgy, még nem volt hibás darab az országban, azonnal cserélik, ha kérem és bármire hasonló árban, szóval maradok a Mushkinnál, most megyek memtestelek egyet.
-
diegho
nagyúr
most kértem subtiming beállításokat a lapomhoz mushkinéktól, már megvannak az értékek, este jöhet a tesztelés. Első körben feltolom a Win7 RC-t, utána meg nekiugrok a teszteknek. Tegnap tök hülyeségeket csinált a rendszerem, prime blend stabil volt másfél órát, utána 20 perc idle és kékhalál. (tavaly októberi win xp telepítés) lehet nem tetszik neki a 4gb, majd ma kiderül mit mutat win7 alatt a dolog.
Ezeket kell belőnöm mushkin szerint:
The memory timings for your mobo and ram,Ai Overclocking: Manual
FSB Strap to North Bridge: Auto
DRAM Frequency: 800
DRAM Command Rate: 2T
DRAM Timing Control: Manual
CAS# Latency: 4
RAS# to CAS# Delay: 4
RAS# Precharge: 4
RAS# Activate to Precharge: 12*Use Highest Numbers First for Below*
TWR: 3 to 6
TRFC: 40-45
TWTR: 9 to 11
TRRD: 3 to 4
TRTP: 3 to 6
DRAM Static Read Control: Disabled
Transation Booster: Disabled
Boost Level: 0-3Memory Voltage 1.8V
Kiváncsi vagyok mire megyek, ha netán nem sikerül átrakom másik lapba és meglesem ott.
-
trémobil
tag
Megnéztem a lap és a memória honlapját is.
A Kingmax ahhoz, hogy 1066-on fusson a gyártó szerint 1,8~2,1 V kell és CL6-os időzítés.
Lehet, hogy béna kérdés, de hogyan éri meg jobban hajtani a memóriákat: CL5 800Mhz, vagy CL6 1066 Mhz?? Dual channel vagy single?Köszi előre is!
-
proof88
addikt
Én itt vettem, a listán a legolcsóbbat. Nem értek ezekhez, de gondolom amire nekem kell, arra jó.
Mondjuk nem szokásom kiadni pénzt olyan dolgokra, amiket ritkán használok és nem is nagyon van szükségem rá, de azért szeretek méregetni és kíváncsi vagyok hőmérsékletekre.
Szívesen kipróbálnám ezt, csak más árban van.budo82: köszönöm az infót, megnézem majd így.
Igazából nem mertem egyiknek sem adni 2.3V-ot. 2.2V a max.
Csodálkozom ezen az "éppen langyoson". Egyszer egy haverom mondta, hogy 70°C az kb., amit már nem tudsz fogva tartani. Nos, ez szerintem kb 55-60°C, legalábbis nálam. Terhelve fogtad? Mert akkor forrósodnak igazán. -
proof88
addikt
Közben ide is leírom, hogy:
jól benéztem a BIOS-ban, mert van két beállítási lehetőség, hogy DRAM Static Read Control és DRAM Read Training, nos félreolvastam és ezért Enableden voltak, de pont Disableden kell lenniük, hogy jobban lehessen a memóriákat húzni. Nos, így kipróbáltam megint a memóriákat (nem kis idegességgel karöltve, hogy megint elmegy az idő....) és javultak az eredmények az alábbiak szerint:
- 2x2 GB OCZ Reaper 1191 MHz (FSB: 372 MHz), 5-6-6-18, 2.2V.
- 2x2 GB Mushkin Ascent 1101 MHz (FSB: 344 MHz) 5-5-5-15.
- 2x1 GB régebbi CSX kék bordás, 1242 MHz (FSB: 388 MHz), 5-5-5-15, 2.2V.
- 2x1 GB újabb CSX kék, magas bordás, nem változott, 1197 MHz, 5-5-5-15, 2.2V.A Reaperre sajnos nem mondom, hogy jó, mivel alacsonyabb időzítéssel hibázik... Ascent meg azért nem jó, mert 1101-nél nem akar jobban menni még 6-6-6-18-cal sem, sőt olyat csinál pl 1152-n, hogy kómás lesz tőle a gép, lomhává válik a bootolás, esetleg meg is fagy, pedig 2.2V-ot adok neki és hozzáteszem, hogy CSAK 2.05V kell neki ehhez: 1066 5-5-5-15. A hűtése gyárilag ilyen vapor chamberes, jó masszívnak tűnik. Úgyhogy nem tudom, most melyikben csalódtam nagyobbat, az Ascentben vagy a Reaperben. Bár az is igaz, hogy lehet én nem értek hozzá, és egy mester jobban be tudná lőni őket.
Szerintetek hogyan tudnám a Reapereket jobban meghúzni, ill. Ascentek? Milyen Reapert lenne érdemes venni, ami gyorsabb?
Természetesen MEM. OC Charger be van kapcsolva, ill. van az AI Transaction Booster, de az Auto-n van, nem értek hozzá. -
s1ru2
aktív tag
Jah körültekintően nyúlkáltam és ki is teszteltem mindet. Giga lapok tudom h agresszívak-e tekintetben, ezért engedtem rajtuk ahhoz képest amit a lap akarna adni. Ahogy mindenhol. Gyakorlatilag, játékok és munka alatt nem sok különbség van 5-4-3-8 és 5-4-4-10 között tehát még ezeken is lazítottam neki.5-4-4-10el meg 900Mhz sztem azért gyerekjáték egy ilyen kategóriájú kütyünek. Stabilan meg úgyis 500as FSB körül (+ 5-10) van vége az E8200 amnak. A ramok meg akkor még 1000en gyönyörűen mennek. Azért kár, hogy a 4 gigával így viselkedik a lap. Pedig 2x1 gigával bármelyik párossal megvan az 1200 2.2V-on. ( Bár csak bootot néztem és pár % Memtestet, többre nem volt türelmem
) Efölé még nem mentem.
-
pablotaxi69
csendes tag
Megcsináltam amit mondtál,de csak 2454 Mb/mp jött ki eredményként.Szerintem valami nem működik rendesen rajta.Nem vagyok Sir John Neumann&Bill Gates klónja,de azt írta hogy eredetileg a processor 2200 Mhz-en kell dolgozzon,a mért eredmény pedig 803.7 Mhz.Gondolom ez nem jó.
Help!Help!Help! S.O.S.! -
-
old gray
addikt
Ez a "több webshopban is kapható" szöveg nem tud meggyőzni.
És a Mushkin hibásan írná be az SPD-be az infokat....nehezen hihető. Rákerestem google-el: összesen 15 (!) db weboldal van ahol a 996663 széria szerepel...ez nagyon-nagyon kevés (és ebből rengeteg román / török ill. néhány egyéb webshop). Azért egy ilyen gyártónak az egyik ramjáról sehol máshol nem található info...háááát nem tudom mit gondoljak. Asszem írok egy mailt a supportnak.
-
plaszy
őstag
Köszi.
De gondolom, hogy a hétköznapi használatban nem sok különbség észlelhető a 2 időzítés között, vagy?
(Mert vagy ezen a 2x2 1150-esen vacilálok, vagy a 4x1 1200-ason, csak azt már szinte sehol nem lehet kapni. A 2x2 mellet több érvem lenne, leginkább az, hogy csak 2 modult kellene az alaplapnak kiszolgálnia.) -
winfier
senior tag
Főleg a mostani Gigabyte lapokkal még az 1300+ se lehetetlen
Csak ahhoz már ram kell
4*1Gb TeamXtreem 2,1V -
Passape
tag
[MOD] Pempellinininek [/MOD]
Ma installáltam egy P5Qvalami alaplapot,és meggyűlt vele a bajom, lapozgatva találtam egy ide vágó dolgot. Az alaplap manuáljában le van írva pontosan, hogy milyen fsb szorzókkal milyen értékek működnek/ideálisak, szerintem segíthet, és elég csak a manualt letöltened a honlapról, hogy jobban értsd. Remélem a tiédben is benne lesz
Rem segítettem Üdv. -
TomBoy1986
veterán
OCZ lett belőle, Gold kiadás. Szépen működnek vele
Erre bárki válaszolhat, aki ért hozzá
:
Az volna a kérdésem, hogy egy ilyen hűtőbordás RAM-nak, amire gyárilag azt írják, 2.1V-on járassa az ember, mennyire okoz gondot a 2.3V, ugyanis a teljes stabilitáshoz arra volna szükség
Köszönöm!
-
TomBoy1986
veterán
De lehet, sőt kell is, meg azóta van másik is NB/L3. Ezeket lassan majd nektek is meg kell tanulni, mert Nehalemnél hasonló a szitu, csak ott még a RAM feszültségre is kegyetlenül vigyázni kell tudtommal, különben elszáll az IMC
OCZ-t beszéltünk meg Ősemberrel, szóval hétfőn megyek érte. 2x2GB, Gold Kit, 1066MHz. 14.5K-val még így is jobban járok, s ha kell, akkor kicseréli - azt mondta.
-
priti
addikt
Igen csak mivel egy CPU élettartama sacperkábé 20 év emiatt senkit nem érdekel, ha ez lecsökken a felére vagy akár a negyedére, csak a DDR2 most kakukktojás lett ebből a szempontból szerintem, mivel ezek a lapkák 1,8V-on érzik igazán jól magukat élettartam tekintetében. Sokan úgy veszik, hogy a gyártó által megadott fesz fölött számolnak élettartamcsökkenéssel, holott már a gyártó is tuningol kvázi, amikor ráírja, hogy 2,2V az alapfesz. A chiphasználatból kiderül, szerintem egyértelmű.
Ezért nem vagyok elájulva a reaper-től amit vettem. Lehet hogy 1066-os, de 2,2V-on, az ezres Crucial-om meg 2V-os ram volt, de az elindult ezren 1,9V-al is, ez meg 1066-on csak 2,2V-al indul meg 5-5-5-15 ben, a chip meg ugyanaz mindkettőn. Szerintem annyi van, hogy válogatott chipeket szerelnek megrántják és adják 1066-os ramnak meg 1200-asnak. Szal lényegében megveszel egy régebbi tuning 800-as DDR2-őt fél vagy negyedáron és könnyen lehet, hogy tök ugyanott vagy ha jót fogsz ki és előtted nem taposták ki a szemét ha meg igen akkor hamarabb cserélteted újra, nagy kaland. Végtére is a régi ramjaim is mentek volna ennyit, ha adok nekik 2,4V-ot, csak akkor nem mertem, mert nagyon soknak éreztem. Most meg egyszercsak gyári fesz lett belőle, szemrebbenés nélkül beírják a speckóba, hogy 2,1 - 2,3V az alapfesz, kérdésem mitől ha a chip meg ugyanaz, amit szerelnek rá? Vakítás ez valahol. A valóság valahol ott tarthat, hogy a tényleges élettartam 2-3 évre csökkent, de még ez is csak azért ennyi, mert válogatott jóféle chipeket tesznek rá ha viszont még húzod is a gyárilag húzott ramot, akkor meg ilyen fél vagy egy év, aztán kereszt. Én is kaptam erre a RAM-ra 5 év garit, ezalatt szinte biztos, hogy egyszer cserélve lesz, ha nem én akkor majd a köv. tulaj cserélteti majd, de a gyártónak így is megéri, mert kétszerakkora haszna van rajta, a fele chip szerintem megmaradt 800-as ramra szánt "régi, raktári" cucc. Szinte eladhatatlan, így meg duplaáron nyomják.
Ha én vennék kápére most DDR2-őt akkor tuti, hogy régebbi 800-ast vennék olcsóbban, amire van még legalább 1 év papíros gari és 1066-ra felrántanám szemrebbenés nélkül. Legfeljebb cserélni kell, de semmi sem garantálja, hogy egy ilyen reaper-t nem kell fél év múlva ugyanúgy cserélni, viszont kétszerannyiba kerül. Szerintem ennyit nem ér, hogy a gyártó válogatja.
Ha megjön a gyártól a csere crucial kittem tuti hogy ezt az OCZ-t fogom pénzé tenni és nem azt, lesajnálom, hogy az csak ezres. Addig taposom, de aztán pápá, ezért sokkal többet kapok, pedig nem biztos hogy jobb, sőt, ezen a feszen, bármint 2,2V-on a 2V-os ezres crucial is simán megy 1066-on, de ezren tán még CL4-ben is. Meg egyébként is lópénisz az a 66MHz, lehet beteszem CL5-be 1,9V-on 1000-re 8 as szorzón és legalább nem carik be.
amúgyis 3,5GHz CPU már elég, hogy kihajtsa a VGA-mat afölött már nem sok különbséget látok, ezt az OCZ-t 1:1-ben max 7-es szorzóval tudom taposni 1066 fölött úgy hogy ne kelljen a procinak túl sok fesz, viszont különbséget nem nagyon érzek, akkor meg minek... -
TomBoy1986
veterán
Tudom, én is azt mondtam, hogy a G.Skill 1000-es kellene. De ha nem megy a lappal, akkor nem tudok mit tenni. Ezért akarom előtte megnézni, a haverét.
A tesztjét már néztem Ősembernél.
Köszönöm a segítséget, majd ha meg lesz, akkor visszaszólok, hogy CSX, vagy OCZ, vagy G.Skill.
-
priti
addikt
Vagy az előző tulaj 1200MHz-en küldte 2.65V-al. Nem lehet tudni.
Én is erre gyanakszom, dobott neki egy kékhalált, aztán azonnal eladta, én meg 1000MHz-en 5-5-5-15-ben 1:1-ben néztem memtestel, úgy meg még akkor jó volt. Tod ez az a típusú crucial, ami 4-4-4-12 800MHz, 5-5-5-15 1000MHz-et tud. Nem ilyen 1066, mint ez az OCZ, na mindegy, este megkergetem, aztán meglátjuk, a vak is aszonta, de azért jó lenne, ha fél év múlva nem kéne gariztatni, már a répám tele az állandó ügyintézéssel, most vagyok túl egy alaplapcserén, az ünnepek miatt ültek rajta egy hónapig, közben vettem másikat muszájból, aztán levásároltam házra, erre behány a ramom
ááá iszonyat, még szerencse, hogy volt ilyen sodexho-s utalványom... oké, hogy normál esetben soha nem vettem volna újonnan stacker 830-as házat az alaplap gari miatt meg megvettem, mert épp nem kellett más, de azért már kezd egy picit sokba lenni a gép, mostmár jólvan, kezdem unni.
-
TomBoy1986
veterán
Felhívtam egy imerősöm akinek ilyen lapja van, ugyanilyen RAM-okkal (illetve az 2x1GB). Nem működik neki sajnos 1066-on, mert mindenféle fagyások vannak, szóval G.Skill+MSI nem jó páros sajnos, pedig szívesen váltanék arra. Hétfőn kipróbálom az övét, hogy működik-e nálam, ha igen, akkor bevállalom az 1000MHz-est, mert 5K azért csak 5K.
Ezt látom még hasonló áron : OCZ2G10664GK
A RAM nem lehet magas hűtésű, mert fölötte van a Gemini-IIS.
-
TomBoy1986
veterán
-
DonMedve
addikt
Qru itt is intéznék hozzád egy kérdést!Ha nem haragszol!
Ugye most,hogy a procót megrángattam,neked köszönhetően sikerrel,a memóriákkal kapcsolatban lenne egy kérdéserm!Van a BIOS-ban egy olyan,hogy lehet állíttani,milyen fokozatban menjenek a ramok.A nevére most nem emlékszem,de 3 fokozat van:Standard,Turbo,Extreme.
Ha ezt Turbo-ra állíttanám a meglévő beállításokkal,szerinted bírná?Vagy próbáljam meg?Elvégre puding próblja az evés?!
-
-
szasanyi
félisten
Igen, e szerint ugyanarra gondoltunk. No, mind1 megrendeltem, mert egyrészt nagyon olcsón jutok hozzá, másrészt a mostani Kingston HyperX RAMok a névleges 1066-on sem mennek és nem csak az előírt 2.3V-al, felette sem.
Ez egy rakás sz@r, agyon kéne vele ütni azt, aki legyártotta. Remélem a GeIL-ek legalább stabilan viszik az 1066-ot... meghát csak arra is gondolok, hogy ha a gyártó így készíti el ahogy, és így vállal rá élettartam garanciát talán jó lesz. Ha nem, meg cserélik.
-
Zájec
veterán
a "tápellátás" dolog alatt mit kell érteni.. ha egy-két mondatban felvilágositanál..
avval tisztába vagyok hogy a 4modul nem megy úgy mint kettövel..
nem is az a bajom.. leteszteltem külön-külön öket..
az egyoldalas pár megy 1050mhz-t a kétoldalas meg 960 mhz-t..
900 körül akarom hajtani öket.. de ez csak akkor megy hibátlanul ha a proci
2.4ghz megy.. ha felrakom 2.8ghz akkor már nem akarja a 900-at..
pedig az elözönél stabil volt.. ugyanazon..
olvasd el , megérted... -
Balinov
titán
aham.értem, igazából ez a 900 az igen korrekt lenne,tekintve hogy nyáron a ramár emelkedés előtt adtam darabjáért 4k körül. jelenleg ezt tudja: CPUZ valid
-
HolyFire
aktív tag
Hmmm. Köszönöm a tanácsokat. Valami jó cumó kéne és persze nem aranyárban..... Jelenleg Kingmax Mars dübörög de ezt nem merem 800 fölé pörgetni
mert ugye jobb és többet és egy pár friss Kingmax Mars mint egy pár szénné égett
Vagy szerintetek mennyit bír a kingmax? Dobtam rá passzív hűtést de annyira nem ástam bele magam a dolgokba hogy tudjam hol a vége....
-
VR6-Fan
veterán
a két modul nálam pont egymás meletti slotban van(DC miatt) és a frezzer ventije pont elfedi mind kettőt és elszívja onnan a meleget
(szerintem ez így elég jó megoldás!??)
tlac:ügyes
én csak chipsetet cooler modoltam mostanság:[link][link][link]
remélem az én ramjam nem fognak elhalni, de mondjuk a gyártó is 2.2V ír...
[Szerkesztve] -
szacsee
nagyúr
Régebben megfordult a fejemben, ez a gumizós ötlet, de aztán vhogy kiment a fejemből.
A munkahelyemen is van ilyen gumi, éjjeles leszek, asszem hozok is haza párat, holnap meg modding.
No meg vagyok annyira beteg (megfáztam xD), hogy a gyári proci coolert is lecserélem a zalmanomra, mert csak am2-es lefogató van hozzá, de majd gumival megoldom.
[Szerkesztve] -
szab.tam
nagyúr
pedig amikor tegnap 916-on cl5-ön nyomtam a memtest-et, elég forró volt. mi lett volna, ha még áramot is kap?
apróba betettem, de hátha valakit érdekel itt is: ugyanebből van 2*512 geil ultra kit ddr2 800 4-4-4-12 eladó. 9k. 2010-ig aqua garis. tokkal, vonóval. elég nekem a 2*1 giga...
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Max
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Facebook és Messenger
- Mazda topik
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- TP-LINK routerek
- További aktív témák...
- ASRock Z490 PG + I5 10600K DELID CPU + XPG 16 GB RGB DDR 4 memória
- Eladó félkonfig!!! Asus H110M-K és i5 6400 CPU!!! Beszámítok!!!
- Kingston FURY Renegade RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C32RWAK2-32
- Eladó saját használatból MSI Z87-G43 GAMING 1150-es foglalatú alaplapom
- 16GB-os SODIMM (notebook) DDR4 RAM bazár - nézz be, lesz, ami kell neked!
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged