- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Szeretem az ecetfát
- MasterDeeJay: H110-es lapban 10.gen Comet Lake működhet?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
laragirl83
őstag
Szerintetel D9GKX-et merjek 900MHzen hajtani 4-4-4-12-ben DE 1T-vel?
-
laragirl83
őstag
Egyelőre 1100MHz-en 2.2V-al @ CL5-4-4-15-ben stabil
-
laragirl83
őstag
válasz
Hurkaleves #2918 üzenetére
-
laragirl83
őstag
válasz
Hurkaleves #2916 üzenetére
Stabil...!
-
laragirl83
őstag
Ősembertől vett SuperTalent micron D9GKX, 2.2V-on
[link] -
laragirl83
őstag
XS-en szétszedték ezt a modult amit én nem fogok megtenni... tesék utánjárni.
BTW nekem eddig semelyik D9GMH nem ment 1GHz-et CL4-ben 2.25V alatt, sőt...
Ez meg 2.1Von adja gigát cl4-4-4-10ben nem gyenge subtimingokkalThis kit initiates a change of the heatspreader for a whole overclocking line of Super Talent's memory. For those interested in details on ICs used, T1000UX2G4 is built with Micron's 2.5ns DRAM components, also known as "D9GKX". This is the highest bin coming from Micron at this moment and the price of this kit clearly reflects that.
Márpedig a T1000UX2G4 az nem más mint DUAL KIT néven kiadott 2db T1000UB1G4...
(st honlapja alapján, meg xs szakik szerint is)
-
laragirl83
őstag
btw, azt én nem is tudom állítani BIOS-ból...
Na utánajártam ennek, XS-en már kivesézték...:
Idézem:
[I]with the new Memset 3.3 beta 2 a new voice appears: Performance Level. It seems odd that this "subtimig" works on P35 based board but, what can we say about i965 based board? It works?
My answer at this question is yes, it works, but only with 2:3 and 4:5 memory ratios. The 1:1 doesn't work.[/I]
Szal' mind1 mire rakom, semmivel nem lesz jobb, nálam is 1:1-ben megy.
-
laragirl83
őstag
Ősembertől a Super Talent T1000UB1G4, micron chippes ramok...
Ezek SPD időzítések. -
laragirl83
őstag
válasz
laragirl83 #1917 üzenetére
Ez ügyben írtam is Super Talent supportnak...!
-
laragirl83
őstag
Nah kicsit bűvészkedtem időzítésekkel, jelenleg:
1000MHz ~ CL4-4-4-8-4-35-10-10-10-12 @ 2.25V
Ezt az uccsó' 4 subtimingot kéne még belőni és tuti lesz
-
laragirl83
őstag
válasz
aboriginal74 #1914 üzenetére
-
laragirl83
őstag
Ősember féle Super Talent T800 @ 1000MHz CL4-4-4-8 ~ 2.25V 4*1GB
-
laragirl83
őstag
válasz
laragirl83 #1816 üzenetére
Jah SUB TIMINGOK: 2-9-4-12
-
laragirl83
őstag
mivel p5b lapod van amiben sajna ott figyel CL3 bug, vagyis semmiféle teljesítmény növelést nem érsz el ha megpróbláod cl3ban hajtani ramokat, így azt mondom neked, a legjobban akkor jársz ha a lehető legmagasabb órajelen hajtod amit még képes CL4-ben elvinni a ram, ez olyan 900MHz lesz, attól függ milyen chippel van szerelve
-
laragirl83
őstag
-
laragirl83
őstag
-
laragirl83
őstag
a sebesség, abban a sorrednben, ahogy leírtad
ha nem akarsz tuningolni 1általán, akkor 533-assal is elvagy, mert pl c2d-k alap FSB-je 266MHz, erre passzol pont az 533-as ram (2*266).
667-es rammal már mehetsz följebb FSB-ben vagy ha ott nem is, de BISOban állíthatod a RAM osztót, és akkor tudod 4:5-ben küldeni, és akkor FSB emelés nélkül, gyorsabb lesz a memória sebesség (ugye 266/4=66.5*5=~333 és mivel Doubel Data Rate --> 667MHz)
ez lehet fokozni, ha tuningolsz, mint állat akkor 400as FSB-vel 1:1ben már csak 800as RAM képes menni... de azt is lehet feljebb osztani, 1GHz-re, 1200-ra stb...határ a csillagos ég.
csak ilyen sebességekre nem képes minden ram, főleg a gagyik nem!
aztán durvább esetekben lehet fordulni 1066 - 1200 stb ramokhoz... -
laragirl83
őstag
-
laragirl83
őstag
hát lehet, nálam úgy nézett ki a dolog, hogy a 800+ modulokon GCT chippek voltak, de nem bírták 1GHz-et, 2.35V-on sem...
illetve érdekes volt a szitu, mert pl. ment 4-5 órát GoldMemory/MemTest 3.3 akár, aztán restartnál meg ram hibát pittyegett a gép, áram le, bekapcs, akkor ment megint... de így művelt érdekes dolgokat.
Win alól SuperPI 32M is több alkalommal végig ment, de 5-ből 4 restinél behalt. -
laragirl83
őstag
A vezetési erősség gyakorlatilag egyenlő az adott feszültségen keltett elektromos árammal. Ha úgy tetszik, 400MHz az 400 ciklus/másodperc.
Mondjuk kapsz 400 pofont egy törpétől. Idegesítő, de nem halsz bele.
Na most a törpe helyett képzeld oda Godzillat. Üssön meg ő egy pár száz alkalommal. Nem sok marad belőled, csak egy kis pép, mi?
(fáj a fejeeeeeeeem)
[Szerkesztve] -
laragirl83
őstag
na fogtam magam és lefordítottam a teljes anyagot, aki esetleg küzd az angollal, 17.30-től logout blogban olvasható...
-
laragirl83
őstag
én már 2.4V-it problémásnak mondom tartósabb használat esetén, mondjuk ha csak tesztelni kell addig ok, de 24/7 semmi esetre sem.
xtremesys-en tel van fórum ilyen szitukkal, amit jorus is írt, magas feszt kap ram egy ideig után SPD értékekkel már nem megy alap feszen, egyre több kakó kell neki, hogy működjön, amin előtte ment jól x feszen ott már hibázik, és így tovább, kell alá a juice, aztán 1x csak kakukk...
ezt tessék átolvasni, érdemes!!!
csak, hogy 1 lényeges dolgot kiragadjak:
''From what i've concluded so far, for Micron D9 chips 2.4V is the maximum allowable voltage for 24/7 use, considering decent cooling is provided.''
[link]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
laragirl83
őstag
válasz
hülyegyerek #279 üzenetére
en sajnos vettem ocz xtc-t, azzal nincs is baj, hogy kellemesen es total kussban behuti ramot, de a kromozott fem raccsal a ventiken TUL SOK helyet foglal!!
nalam eppen befert freezer7pro es hdd koze, sot... hozza is ert mind2hoz.
igy az lett a vege, hogy otromba modon szetfeszitettem femracsot rajta (kuka lett) es a 2 OCZ ventit (na ezmondjuk megeret) pillanatragasztoval osszetoltam, majd jo kis befottes gumival felfogattam, ahogy kell. igy teljesen jol elfer, szebben is vilagit, meg jol huti is a modulokat!
de ezert par honapja kozel 8 ezer Ft-ot adtam... kar volt, igy utolag azt mondom, fele annyi penzbol veszel 2 db papst ventit es felapplikalod ugyanugy..... -
laragirl83
őstag
válasz
laragirl83 #154 üzenetére
most próbálgatom 1200MHz-en CL5-ben a kis drágaságot, eddig megy ORTHOS...
-
laragirl83
őstag
nyam
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Autós topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Battlefield 7
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Monitor hiba topik
- OLED monitor topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Újszerű HP 250 G10 - 15.6"FHD IPS - i3-1315U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - 1,5 garancia - MAGYAR
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest