- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
barnam_
nagyúr
Engem kihagytál
[1183 Mhz]
2.25V-t adtam neki. -
Rusher
őstag
-
Zé_Mester
őstag
válasz
Szatesz #2293 üzenetére
ez is szerencse kérése.
járt már nálam nem egy, nem kettő ilyen ram, és volt amelyik csak 1100-at ment 2,2V-talez is ilyen "vagy bejön vagy nem" dolog.
de árához mérten teljesen jó ram, nekem 1000MHz-re vannak beállítva, proci 3200ra. és minden megy, teljesen elég ez a sebesség mindenre.
tesztnél meg: na ott gurul a gyógyszer, aztán had szokja a V-okat -
Szatesz
őstag
megjott az uj ramom mire allitsam be? crucial tracer 1066 os....
-
szasanyi
félisten
Sztem fölösleges pld. pápának a farok.
A többi csak megítélés dolga. Másrészt sosem állítottam, hogy "szar a kingmax", sőt (!) az árához képest mindíg is jobbnak mint sok más gyártó lényegesen drágább (tuning) termékét. Nekem pld. csak jó tapasztalataim vannak a Kingmax RAMokkal.
Amúgy azért lehetnél szerényebb kicsit, és nem illik senkit a "sok béna user" és a "sok balfasz" jelzőkkel illetni, mert ennek senki sem örül... még akkor sem, ha te már nagyon okos vagy! Sztem... -
pc user
tag
sziasztok!tudna valaki segiteni?
ASUS M2NE lapon 2x512 ddr2 memóriám van.(Samsung)
Ezek mit jelentenek?
4-4-4-12-2T
Ezt is lehetne tuningolni, -
Zé_Mester
őstag
köszi, ez tetszett :
de vannak hálisten userek akik megmutatják hogy hogyan is lehet xarból
várat csinálni.. (na ez a tudás, nem a tuningramot tuningolni +100mhz-t)
gondolok itt :Zé_Mester-re meg dokar-ra is..
na meg jómagamra is... akik ezt megmutattákamúgy nagyon sokat szarakodtam vele, amíg felment 1224MHz-re, végül úgy alakult hogy 2,25V-tal megy ennyit. feljebb hiába emeltem a feszt, nem engedte (2.3V-tal próbáltam még).
valószínűleg itt a vége, de így is nagyon korrekt eredmény, ahoz képest hogy 15e-ért vettem a 2GB-ot, semmivel se lassabb mint a 30e ft-os ramok.úgyhogy maximálisan elégedett vagyok.
és nagyon felhúzom magam amikor jönnek nekem hogy a Kingmax így meg úgy szar.
ilyenkor kb ennyi a hozzáfűznivalóm hogy : ok, ha te mondod, No Comment
és amikor belinkelem neki a teszteredményt, akkor meg el van hülve, meg csak néz hogy most ez milyen rendezvény. -
Zájec
veterán
válasz
Zé_Mester #2270 üzenetére
persze , az szép is
de a feszröl hol van a kép..
vagy azt nem kell linkelni , csak bemondani a hangosbemondóba..(#2271) szasanyi : nem templom...
akkor ne irja oda ha nincs róla kép... mert fölösleges..egyébként semmi baj nics ezekkel a ramokkal, nem tudom miért kell csodálkozni
hogy megy +200mhz-t...
csak eddig a sok béna user nem tudta kihozni belöle..
a sok balfasz csak sirni tud , hogy milyen szar a kingmax.. meg igy nem megy
meg úgy nem megy..de vannak hálisten userek akik megmutatják hogy hogyan is lehet xarból
várat csinálni.. (na ez a tudás, nem a tuningramot tuningolni +100mhz-t)
gondolok itt :Zé_Mester-re meg dokar-ra is..
na meg jómagamra is... akik ezt megmutatták -
Zé_Mester
őstag
úúúúúúúúú ez nagyon komoly, gratula
az enyém nem megy csak 1224MHz-et 2.25V-tal, de az is már szinte hihetetlen egy ilyen árú ramtól.
hjaaa: amúgy javasolt tenni rá egy bordát. nekem a régi GoodRAM kék bordák vannak rajta, és így is szép langyos, már 1000MHz-en is. 1200MHz felett meg egy venti is alapkellék -
dokar
addikt
Halihó emberek, van 2 x 1GB Kingmax DDR2-1066 ramom.
Gyári időzítések 5-5-5-15. Gyári vdimm-et nem tudom.
Én 2.1V-ot adva neki lazán tudtam működtetni 1244MHz-en. Bizonyíték
Mennyi feszt adjak neki? -
nagash
senior tag
válasz
Zé_Mester #2261 üzenetére
Szóval az alap dolog, amit nem értek, minden alapon vagy auto-n, mégsem úgy működik a ram mint ahogy azt a gyártó írja. SPD szerint ez a ram 800Mhz-en 5-5-5-18-at megy. Honlapon azt írja, hogy 4-4-4-12-n... Akkor miért nem lehet ezt beleprogramozni?
Na csináltam képet az eredeti felállásban, és utána az átállítottban is. Nem sokat javult...
Első állapot:[link]
Második állapot:[link]
Megjegyezném, hogy én nem tuningolni akarom, csak a gyárilag megadott értékeket szeretném belőle kivenni... Ha már piszkálni kell, ahhoz, hogy az alap értékeket tudja, az már régen gáz nem? -
Zé_Mester
őstag
oksa, várom az eredményeket
a memória végét meg úgy tudod megnézni hogy a procit visszateszed alapra és mellett felszorzod mondjuk 1000-re a ramokat. és amikor ez megvan akkor szépen elkezded emelni az FSB-t 5ös léptékekben
a ram is fog szépen felfele menni, és így eljutsz majd arra a sebességre ahol vége a ramnak. akkor általában kék halál lesz. ilyenkor restart és visszaveszed egy picivel. és megnézed úgyis.
lényege hogy olyan FSB értékeket adj, amiket tuti bír a procid, mert így csak a ramod hibázhat be a teszt során és így meg tudod biztosra állítapítani hogy hol a vége.
utána amikor megvan hogy mennyi a vége, akkor szépen beállítod arra az FSB-re a procit amit bír. és mellé azt a sebességet, amit leteszteltér a rammal (ami a max) és így is futtas egy tesztet. szépen menni fog, és nagyon meg fogsz lepődni hogy valójában nagyon is gyors -
nagash
senior tag
válasz
Zé_Mester #2259 üzenetére
O.K. Köszi az infókat!
Egyébként okozhat ez olyasmit hogy lassan indulnak el programok, illetve lassan boot-ol a win?Mert, hogy az a gondom, hogy egy friss rendszer igencsak lassan indul, a progik indításánál pedig néha 20s is eltellik mire elindul, de mondjuk játék alatt minden fullon, nem észlelek lassuságot... Minden esetre holnap kipróbálom amiket írtál.
-
Zé_Mester
őstag
próbáld meg lefuttatni az evesest belső memória tesztjét : Everest Memory Bench.
abba szépen kiír mindent hogy mi milyen sebességen megy. onnan már el tudsz indulni, hogy mi lehet a hiba.vagy a CPU-Z 1.42 is megmondja hogy milyen időzítéssel megy a ram, érdemes azzal is megnézni.
-
nagash
senior tag
válasz
Zé_Mester #2255 üzenetére
Szia!
Köszi a gyors választ! Érdekes mert ugye auto-n van a beállítás, de az Everest nem ír ki semmit az spd adatokra... azt hinné az ember, hogy a Geil azért figyel ezekre a dolgokra...
Lehet, hogy ezért szarok a beállítások, hisz nem tudja a Bios mi alapján belőni? Megpróbálom akkor átállítani, majd jelzem, hogy mi lett az eredmény.Mégegyszer köszönöm!
-
bishopx2
tag
Nekem most a gépembe van 4 * 1 gb 800 kingmax memó
szerintetek érdemes lecserélnem egy márkásabb 2 gb ram-raMondjuk Kingmax 4 * 1 GB DDR2800 <------- ezt erre ------> Geil Ultra 2 GB
-
zolee0307
őstag
Sziasztok!
Lenne egy pár kérdésem a ram tuningról.
Hétvégén kipróbáltam a gépemet egy kis tuning erejéig. 8x400-an megy a proci, a memók 800-on 4-4-4-12 ben, fsb:dram 1:1. a memory multiplier 2.00 volt.
Majd kipróbáltam 9x356-on a procit, a memók 2.40-es szorzóval 854-en mentek 4-4-4-12ben, és a prime95 15-20 perc után lefagyott és a gép kékhalállal újraindult, de crysis alatt jól ment, viszont vista az furcs volt, mert a vezérlőpultot megnyitva nem jöttek be az elemek, a számítógép tulajdonságaira rákattintva nem történ semmi, nem jött be a tulajdonság ablak. Ez a ram miatt lehetett, nem bírta esetleg?A másik, hogyha 9x-es szorzón járatnám a procit akkor ugye kevesebb az fsb, és 2.00 memória szorzó használata esetén akkor kevesebb mhz-en jár a ram. Ez nem árt a ramoknak? És, ha így használom, akkor elméletileg több fsb-t tudok elérni 9x-es szórzón, mert a ram nem megy 800 mhz fölé?
Remélem érthető voltam.
-
Ribi
nagyúr
válasz
SimonYana #2241 üzenetére
Es te elhiszed amit egy program mond ? Mar parszor le volt irva hogy feszkomeres programmal nem igazan hiteles. A tobbi feszre is orbitalis hulyesegeket szokott irni, nekem is hulyeseget ir. En a cpu-z fesz mereseben sem nagyon bizom, de nincs mas.
nagash: Dual chanelben mennek a ramok ? Jo slotokba raktad ? (idozitest manualisan kell beallitanod, alapbol 5-5-5-18-on megy, de ezt 4-4-4-12-re kell allitani mint Zé is irta)
-
nagash
senior tag
Sziasztok!
Van 2x1024MB Geil Ultra Kit-em (sárga bordás).
Az adataimnál szereplő konfigban mennek, megadtam nekik a gyárilag kért 2,1V-ot, de Everest alatt azt írja, hogy a késleltetés 101ns... ez nagyon sok. Mi lehet a baj? Minden új, és minden alapon megy. -
ez_meg_emaz
őstag
válasz
ez_meg_emaz #2251 üzenetére
Nah 2,2v-on meg bootol rendesen. Fel kellett tennem 2,2-re mert ne volt stabil (orthos 10perc után fagyi) 2,05-ön ami nem is csoda. Igy 2,2-n most jo.
-
sgergi
veterán
válasz
ez_meg_emaz #2249 üzenetére
Ha alulfeszelt a ram, akkor vagy el sem indul a gép, vagy nem lesz stabil, szóval észre fogod venni. De a 2.1 nem árt neki, mert annyit adnak meg alapban.
-
ez_meg_emaz
őstag
Gyári alapfesz 2,1V én ugy tudom.
Érdekes hogy 920at megy 2,05v-al nálam. Akkor fsb-t tornázom kicsit meglátjuk hogy megy.
Ha alulfeszelt a memo az miben nyilvánul meg? Attol még bootolhat a gép rendesen és müxik az xp is, netán kibirhat egy 3dmarkot is? Mert orthos-al nézem majd meg hogy tuti legyen csak elötte 3dmarkot nézek mert hajkurászok egy bizonyos ponthatártCsak azé kérdem hogy ne bizzam el magam a stabilitást tekintve ha lefut simán(mivel a 3dm messze nem terhel annyit ugye mint orthos 9es prior)
És köszi az infiot. Egyre jobban örülök hogy ien jo memot vettem. -
DewiL
senior tag
válasz
ez_meg_emaz #2246 üzenetére
nekem is 800as ultráim vannak és a gyári alapfeszen azaz 2.2V gond nélkül megy 1000en 5-5-5-15-ön a többi érték auto de vhol itt a fórumon olvastam h valakinek 1100at is ment
-
ez_meg_emaz
őstag
Közbe kicsit olvastam a topik elejétöl geil ultra 800-al kapcs infokat.
Hát most nekem is egy olyan példányom van ami 2.05-ön megy(+drop) 920-at 5-5-5-15-be. Stabilitást még nem néztem. 2,1v-on nem akart bootolni a lap még 840-nél. Azota nem akartam feljebb tenni. De majd megnézem hogy birja.
920-on megy a geil ultra 4-4-4-12-vel vajon? Feszt kaphat ha csak ez lenne a baja, de félek ennyire azért nem jo ram. Söt 970-en is szeretném megnézni hogy akár 5-5-5-15-be megy-e stabilan.Jo lenne a 6320-ast 3,4-en járatni. Persze ehhez a lapnak is birnia kéne ami nem fog menni de azért 1 probát megér hogy hol van a határ.
-
simi01
csendes tag
Hi all!!
kérdésem a következő össze lehet e rakni 2db ddr2 ramot dula c-be ha az egyik kigmax mars a másik PQI power??mivel beraktam őket de nem indul a gép még a monitor sem kapcsolbe??single módban elindulnak 2gb nak de dual ba nem ??
Alaplap tipus Gigabyte ga m56s-s3
mit lehet kipróbálni?? -
Bagira01
veterán
Sziasztok. Lenne egy olyan kérdésem, hogy az a-data ee gyári hűtőborítás helyett érdemes-e réz kama wing-et rárakni
Vagy esetleg aluminiumot?
-
SimonYana
addikt
-
SimonYana
addikt
válasz
subaruwrc #2236 üzenetére
Nekem a giga lapomban megsem nyekken 2,1-en
A Black dragonok is 2 Volton kellene , hogy menjenek,de csak 2,2 volton voltak hajlandóak elindulni.Egy barátomnak más tipusú giga lapja van és neki is 0,2 V-al többet kell adjon.Ha nem 2,4-et adok a Tracernek akkor előbb utóbb kékablak. -
F.B.I.
veterán
Üdv mindenki!
Mivel a gépem nagyon lassan csomagolja a rar fileokat gondoltam meghúzgálom a memót.
Jelenleg 4x1Gb Kingmax 800-as megy 5-5-5-15-ön, az Everest szerint 1,87V-al. Ha adok neki a BIOS-ban +0,2V-ot, utána milyen beállításokkal teszteljem? Mondjuk 5-4-4-10 elsőre jó? Tesztelésre az Orthos jó lesz mondjuk 1 óráig vagy valami más?A segítő válaszokat előre is kösz.
-
simi01
csendes tag
Sima PQI power ddr2 800.Tehát mire érdemes állítaní az időzités a feszültség 1,8 V-on van!!
válaszokat előre is köszi -
Ősember
őstag
jol irtad 5-5-5-18, ezt kerested
ha már idözitést állitasz akkor esetleg extra feszültségre is szükséged lesz. azt általánan egy oldalon találod meg a procituningbeállitásokkal, de persze ez eltérhet
fentebb is javasolták, hogy áruld el milyen gyári orajelü a ramod (667, 800 vagy 1066?) mert az megkönnyiti a segitségnyujtást.használd a "válasz" gombot.
-
simi01
csendes tag
ha jól emléksz everestben láttam ilyesmit hogy 5-5-5 -18 lehet hülyeséget irtam.....
-
simi01
csendes tag
megvan abiosba a menü de ott nem egyértelmű hogy mit kell állítaní mennyire (időzítések)
-
bishopx2
tag
Mit gondoltok a kingmax memória tuningról mondjuk 800 helyett 860 bírja ?
és a plusz 0,3v-ot ? -
simi01
csendes tag
Hi all!!
Érdeklődnék hogy a memóriák időzitését hogyan lehet állítan??tehát melyik értékkel gyorsabb mit jelent biosba??1gb DDR2 ram PQI
-
törölt tag
Geil EVO ramokról valami okosság külföldről ? Árat meg képet én is találtam, csak hogy nagyjából mi várható....
Köszi
-
Bali27
addikt
Nekem az első variáció van csa 4 gigával..
-
bishopx2
tag
Lenne egy kérdésem ami a következő
Szerintetek melyiket érdemesebb venni?
E6750 + Geil ((DDR2) 2GB Dual Kit(2x1GB) PC6400 Ultra 800MHz (4-4-4-12)
Vagy
E6850 + 2GB Kingmax DDR2-800 RAM
-
subaruwrc
félisten
válasz
Zé_Mester #2212 üzenetére
kössz.
toltam primeot is.
7 óra blend 1200on 2.1v tal. -
subaruwrc
félisten
ismét egy 1200on stabil kit
tracer 1066 2.1vnem tud valaki küldeni nekem egy működő asus ai suitet? nem tom monitorozni a vdimmet mert nem mutatja egyik progi sem. nem még everest sem
-
Zájec
veterán
köszi aranyos vagy
DE nem akarlak anyagilag leterhelni..
vagy esetleg karácsonyi ajándék lennenincs sehol? pedig mindenki dobálja ki az ilyen ócso gagyit és veszik
a tuning1066 ramokat.. persze én se ellenkeznék...köszönöm
: a 4modulon volt a hangsúly , meg az hogy az alaphoz képest
+270mhz tuningot kihozni..
szerintem szép mutatvány: szarból várat épiteni -
Szatesz
őstag
A crysishoz elég 2 GB ram?
-
Szatesz
őstag
Milyen ramot ajanlotok 2x1 gb ban? max 35 k is? ami jo gyors es lehet tunignolni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Autós topik
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- iPad topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- BESZÁMÍTÁS! ASRock FORMULA OC RX 6900XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch 32GB V2 játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest