- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Szeretem az ecetfát
- No Voice in the Galaxy
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bee-Beep
tag
Hali!
Geil ultra kit 2gb (2x1gb) 800mhz-m van. Meddig lehet ezt húzni károsodás nélkül?
Volt már +0.4-en (2.08v) és ezzel ment 1075-ön. Hol lehet ennek a vége?
Ki tudom nyírni, ha a feszt nem emelem 2.1 fölé? Átlagban hol van ezeknek a vége mhz-ben?
Előre is köszönöm a válaszokat! -
Geryson
addikt
Sziasztok Urak!
Sorry, de van egy jó pár kérdésem:
- Hol tudom megnézni az időzitését egy RAM-nak? Gondolom ezt egészen pontosan kell tudnom ahhoz, hogy olyan RAM-ot vegyek mellé, amit utána dualba tudok kapcsolni, nemde?
- Gondolom a dual feltétele a pontos párosság, ugye? Tehát ha van most 1 giga, akkor nem érdemes mellé még mondjuk kettőt venni, hiszen nem megy az egyik pár dualban, a harmadik meg csak úgy egymagában!?
- A dual kötés lényege az az, hogy sokkal gyorsabb lesz, de elvesztem a fele kapacitását? Tehát 2 x 1 giga dualban az 1 giga rohadt gyors RAM?Köszi előre is!
-
Bagira01
veterán
Szasztok erről mi a vélemény? CORSAIR Dominator TWIN2X2048-8500C5D. Mit megy, meg úgy általános tapasztalatok
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Attix82 #3282 üzenetére
megpróbáltam még 1x, hogy adtam feszt mindenkinek gazdagon, és cl4 -> a win bebootol, de az avast bootba belehal. -> csökkentett mód, rendszerhelyreállítás, avast unistall, avast install, és közben millió restart.... fél órás procedúra, unalmas... mire rájöttem erre a trükkre. úúúúú! ti: a tünet a fent említett avast boot közbeni se kép, se hang, amin a sima vissazállítás nem segít. fél évvel ezelőttig voltam olyan pancser, hogy ilyenkor win reinstall... ram húzáskor mindig eljátsza.
nem izgatom magam, egyelőre ennyi lesz. lehet, hogy ezt a ram teljesítmnyt félárból is kihozhattam volna, dehát meg kellett próbálnom, nehogy a ram legyen a visszahúzó erő... -
Attix82
addikt
válasz
szab.tam #3281 üzenetére
Akkor ott a gond, nekem 1000es memoria hajtashoz 1,55 V szukseges az NBnek....1100 felett mar 1,65re kell kapcsolnom es meg ugyse hajtja ki a memoriakat, idoziteshez is kemeny terheles megy az NBnek.......sajna ez van oregharcos
Magyarol rettentoen fugg az alaplaptol, hogy hajtja ki a memoriakat....tied ennyit tud valoszinusitem...nem is szamoltak a lapodnal tul minosegi ramokkal mivel a hutesi megodlasa eleg gyenge. Nezz meg egy X38as lap huteset.
x38-as chipset meg rohogve 1300at kikopte...
-
szab.tam
nagyúr
próbáltam kézzel, de progikilépésekkel hállta meg. viszont úgy látszik, hgoy az az ntune által kitesztelt beállításokon deák stabill gyula...
biztos lehetne pár mhz-et, vagy helyenkén 1-2 T-t kicsikarni, de belefáradtam.... örülök, hogy vége van egy gépem, amin a dirt fullgrafikán, 1680x1050, csapatversenyben, ugra-bugra nélkül folyamatos.... sőt még lefuttatok pár tesztet, és onnan leveszek az fsb-ből 2-3-at. és az már tuti hibátlan lesz, meglepetések nélkül...egy gyakorlatbn bevált jó tesztötlet: az amlített dirt fullon (csapatverseny -> több fizika), menni 1 kört, és utána rajtahagyni az ismétlésen, belső, hátsóbbik pilótanézeten 2 órát. ha azon 1x sem fekszik ki semmi, akkor már nem is fog. még akkor is képes meghasalni, ha előtte minden szintetikuson átcsúszott a gép. (3dmark, prime, orthos, stb...)
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Attix82 #3275 üzenetére
1.30v fölött adtam a ramnak, mielőtt ráküldtem a kalibrálót. most, hgoy megvana beállítás, fogozatosan el kezdem visszavenni kicsit a ram feszt. a nb is kap persze, meg is égette a kezem... elé tettem egy 8 centis ventit a vga-ra állítva, a cpu hűtő alá. pont befér, meg is van támasztva. a déli összekötő vasúti hidat nem tudom sehogy hűteni, nem férek hozzá.
igen, az az alaplapom. -
Attix82
addikt
válasz
szab.tam #3273 üzenetére
En szerintem az alaplapod nem birja az iramot......en is adtam neki a P5Bbe *2.45Voltot* es 1180Mhz a max amit el birtam erni....haverom X38aba meg 2.5volton 1300 Mhzet *2.4V 1200* ment....Valojaba egy P35os kene, abbol is a Giga DS4 ami nagyon jo.
Ez az alaplapod? [link]
Azaz NB es SB hutes eleg lightos
...gondolom nem mennek valami porgosen, vagyis csak feltetelezem...az en P5Bm is heatpipe hutesu+ venti.
-
szab.tam
nagyúr
2x1 GB CSX1200@1056 MHz -em van.
mivel a gyári spec engedi a 2.45 v-os feszt, bátorkodtam neki adni 2.48-at, de nem akarja a cl4-et. még az everest bench lefutott, olv: 10800. azután 1 perc, és kék képernyős hibaüzivel kilépett a winből. én úgy gpondolom, hogy a cl4 nem ér meg annyi kockázatot. de kíváncsi vagyok, hogy mia max, amit már elért cl4-ben, akinek ilyen van.
Attix82 látom, 1040 cl4-ben nyomja 2.3 v-on.
-
Kelvin
őstag
válasz
ész ventura #3270 üzenetére
Majdnem,nekem corsair 2×1g 800(cl4-4-4-12)
-
Kelvin
őstag
válasz
ész ventura #3268 üzenetére
Nem rossz,de ha aproci fsb-jét növeled és a ramokat akár picit vissza is veheted jobb lesz
Nekem e2160-as(3.2g) procival 800-as ramok 1066(5-4-4-12) 9300 körül kapnak. -
ész ventura
aktív tag
Sziasztok!
Ez jónak számít egy 4 gigás Kitnél? 2,1V-ot adtam neki!
-
Ősember
őstag
miért engem kérdezel? tán én ragasztom fel?
biztosan ezerszer könnyebb egy ragasztos csikot elhelyezni, mint egyesével pasztázni azt a sok chipet
gondolom azért nem olyan rosszak azok a hövezetö csikok.
Brae: a micron chipek sajátossága, hogy nem kompatibilisek a hütöszekrénnyel
-
-
Attix82
addikt
válasz
Ősember #3255 üzenetére
Ha esetleg jo a hutese? azert nem latni sok memorian ekkora bordakat (OCZ talan)....amugy is 5 ev garancia van ra...ha tonkremegy jon a kovetkezo
....amugy erdekes mert elotte Kingstone HyperX-em volt , annak is adtam 2.3 Voltot test erejeig, de az se volt meleg....
De legalabb a mendemondak meg lettek cafolva, vagyis Asus alaplapokba is tokeletesen mukodnek....vegulis csak ezt akartam irni... Hotechnikai resze meg csak plusz volt
-
Ősember
őstag
-
subaruwrc
félisten
kérdésem lenne.
adott mostmár csak 1*1gb 1066-s tracer. jelenség a következő. test drive unlimited közben megfagy a képem de a hang megy tovább.alig tudok kilépni vagy nem is az asztalra. mindezt 1200-1066-1000és 800mhz en is. cl5 2.2v.mind2 modullal eljátsza közben a prime vígan fut félóráig memtest hibátlan. ez memó probléma lenne? proci meg a lap alapon most semmit nem állítottam. 3dmark lefut ötletem 0. valakinek esetleg?
éjszakára otthagytam a gépet mert a wcg számol és reggelre csontra volt fagyva 1200 cl5-n. kivettem egy modult és egy pár órára megjavult de játékra már használhatatlan. proci és lap most alapon. -
Attix82
addikt
Javasoltak , hogy it is emlitsem meg tapasztalataimat egy CSX Diablo kittel, mivel sokan beszeltek arrol, hogy Asus lapokat nem szeretik es hibaznak, nem stabilak stb stb.
Nalam hibatlanul mukodnek, nagyon jo idozitesekkel.....viszont azt is nezzetek, hogy milyen chipsetes lapba teszitek mivel az enyembe max 1180 Mhzen tudtam meg elinditani a gepet, viszont a haverom Asus P5E-x38-as lapba mar 1300 Mhzen is mentek.Ez pesze nem a memoriak hibaja, hanem a Chipsetek mennyire terhelhetok/ mennyit birnak valjoaban....most az en P5B lapomba 1040 4-4-4-4 idozitesekkel mennek, es iszonyatosan jok. Melegedesuk: 2.5 V mellett langyosak voltak a modulok, en 2.35 Voltal hasznalom, megse erzi anyira jol tervezet a hutese.
Aki nem ismerne: [link] netto 26 e Ft a boltba 5 ev garanciaval.Szoval: CSX Diablokkal Semmi fele problemat nem talaltam, ajallom mindenkinek mert nagyon jok !
-
válasz
ész ventura #3244 üzenetére
A 2.4V-t nem erőltetném. Persze a lapod VDimm dropjától is függ, de 2.3V-nél nem adnék nekik többet tesztek erejéig sem.
-
subaruwrc
félisten
-
ész ventura
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap vettem egy ilyen Corsair RAM-ot. Ma délelőtt teszteltem egy kicsit. +0,2V-on (2V)megcsinált egy kétórás memtestet hiba nélkül 1066 MHz-en
A lapom asszem 1,8V-ot ad alapon, erre a memóra is vonatkozik az, hogy teszt erejéig mehet a 2,4V, 24/7-ben pedig 2,1 V? -
qw78er89
aktív tag
válasz
Ősember #3241 üzenetére
Tehát sz@r, mint kiderült, ugyanis csak az egyik modul csinálta, amin Kingston chipek voltak! A másik elpida chipes szaladt bármilyen fsb-n (ésszel persze). Ki is lett cserélve, hiába no rendes bótosok ezek, aztán meg is szűnt a probléma! Amúgy a proci 375-t is megjárta már, tehát az nem lehett gond!
Kösz mindent! -
-
Fido01
aktív tag
sziasztok
Uj rendszer építését tervezem egy GA-X38-DS5 alaplapba Intel Core2 Duo E6750 processzorral . szeretném tuningolni is a CPu-t de azért stabil rendszert szeretnék DDRII-es modulokat egészen pontosan 4gb-ot nézelődtem eddigis de nagyon nemsikerült dönteni mert az anyagiakkal is gondok vannak szóval valami elfogadható árúra gondoltam. Nah ezt jolkicsavartam szal röviden-tömören : milyen ramot vegyek amivel tudok tuningolni és árban sem tul sok
köszönöm szépen -
Ősember
őstag
-
qw78er89
aktív tag
Szia!
Ősember: Normális dolog az, h egy ram nem bírja a 320 feletti fsb-t (DDR2-800-as Kingston)? Persze levéve 2-es szorzóra!
-
Davzone
senior tag
Nagy guruktól kérek tanácsot.
Adott ramok 4*1GB Corsair xms2 800Mhz Cl4 DHX kitek az Asus P5KC lapban.
800on Cl4et viszi ugyebár,elkezdtem huzni a procit ment vele a ram is.
900-on elindult cl4 be de winfos töltésnél kifagyott.
átraktam 5-4-4-12be igy simán ment asszem 2.2 voltot adtam neki,namármost ha cl5ben 900at vitte akkor mennyi az esély hogy 960at is viszi?
Ugyanis ha a memobeálitást 800ra teszem ,a pric 400as fsb-n van akkor lenne 960 ,szal érdekelne hogy birja e,érdemes e megpróbálnom.
Ha igen mekkora feszen?mien időzítéssel? -
Gorneck
legenda
-
subaruwrc
félisten
na ez a tuti
A-Data ln2 cooling for memories
-
Brumi˘
addikt
Aktív chipset hűtéssel eddig volt türelmem nézni a ramok stabilitását.
-
Brumi˘
addikt
-
Brumi˘
addikt
válasz
subaruwrc #3214 üzenetére
Nah meglestem mind2-t és kiderült hogy csak az 1-ik adta meg magát. De az annyira hogy 800-on is egyből hibázik ha memtestet elindítom. A másik meg tegnap este 9 óra óta megy ugyan abba a slotba.
-
Szpisti
addikt
Sziasztok!
Szerintetek mi lehet a gond:
Van egy Gigabyte GA-M770-DS3 alaplapom egy Phenom 9500-al.
Van benne kettő darab Kingmax 1066MHz-es 1GB-os DDR2 ram.
Vista az op. rendszer...Alapon lefuttattam Everest teszteket a BIOS "auto" timing beállításaival:
Fesz.: 2.02V 1066MHz 5-7-7-24olvasás: 5506 MB/mp
írás: 3918 MB/mp
másolás: 5530MB/mp
késlel: 99,5 nsgondoltam, hogy az időzítésekkel lehet valami gond, állítgattam az időzítéseket, adtam több feszt, húztam a frekvenciát is, de legfeljebb csak kis javulást értem el, pl. a késleltetés 87-re lement... De ez ugye nagyon gyér...
Kaptam ma kölcsön két Crucial Ballistix 800MHz-es 1GB-os ramokat, gondoltam alapon megnézem az Everest-el mit mutat...
Ez lett belőle a gyári 4-4-4-12 időzítésekkel:
olvasás: 5266 MB/mp
írás: 3928 MB/mp
másolás: 5545 MB/mp
késlel: 104,4 nsValami itt nagyon nem stimmel szerintem, mi lehet a gond?
-
Anthony28
őstag
Csak úgy tudod kiszűrni, ha mindenből csere alkatrészt szerzel és egyesével kiszűröd.Első körben szerezz más ramokat, utána másik lapot és végül ha nincs meg a hiba akkor másik procit.És akkor még jöhet a variálás hogy lehet hogy nem 1 alkatrész...hanem ram+lap,ram+proci,lap+proci.Az is lehet hogy az életben többet nem lesz stabil mert mindennek juttott egy kicsit a rosszból.Nagy lutri és sok idő kideríteni melyik a hibás alkatrész.
-
Anthony28
őstag
Nem gáz. 2,25V-ig mehet passzívan. A felett 2,35V-ig bezárólag csak aktív hűtéssel, bár kizártnak tartom hogy a gyári mhz és időzítésen ennyi kelljen neki.2,1-2,2V nek elégnek kell hogy legyen.1200 CL5-öt is 2,2,2,25V tudnia kellene.
De egyébként nem túl stabilok a Crucial ramok mostanság.
-
Brumi˘
addikt
Az addig oké. De minek és most mitől kell? Proci 333×9-en 1,328V-tal 8h prime stabil volt már 2 lapba is. A crucik 1066@cl5@2,2V-t kapnak aktív hűtéssel, fekete slotokba vannak. Ezen kívül NB fesznek állítottam be 1,4V-t. Lehet mégis a memók makkantak meg?
Betolok neki egy memtestet, mert húznom kéne most suliba. Aztán majd délutánra kiderül, hogy a memókkal mi a helyzet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest