- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
CJ3
senior tag
Benne van most a 3 Gb csináltam egy tesztet nagy nehezen találtam olyan Everest-et de nem irta hanyas a ram ismeretlen volt neki a cuccos.....
Bár most közben a procit is kicseréltem egy 2 magosra, majd azzal is lövök egy tesztet de valami 1453 lett az írás vagy az olvasás.....szerintem elég ha szerzek neki a 2Gb mellé 1 Gb 800 as ramot és kész
-
cracky86
aktív tag
Jelenleg így néz ki a biosom(legalábbis a Ramokra vonatkozó része:
sima szorzóm nincs, csak ilyen 2.00a-b-c-d, és nem minddel indul 1066-on. azért gondoltam, hogy jobb lenne 1:1-ben, mert ugye mindkettőnek 1066 az fsb-je, és így a CIA2 vagy mi egyben húzná fel és le az órajeleket terheléstől függően, mivel nem fixen van tuningolva a gép mint látod, hanem csak ez van bekapcsolva, minden más alapon van.
-
cracky86
aktív tag
Üdv! Szinkronizálni szeretném a DRAM/FSB arányomat 1:1-re, de nem megy valamiért!
jelenleg 12:8-on van.Core 2 Quad Q6600 2800 MHz - G0
Gigabyte GA-EP45-UD3P v1.0/v1.1
Dual DDR2-929 5-5-5-15 CR2 7460 MB/mp - Geil Black Dragon 1066 2x2gbSemmi nincs átállítva, csak a ram 2V-on megy és a C2E vagy mi van felhúzva Racing-re!
-
lowtoneg
csendes tag
köszi, akkor letöltöm és akkor be pirntscreenezem ide neked hogy lásd, egyébként meddig maradsz a fórumon?
na itt is vagyok itt a link amin megnézheted! http://prohardver.hu/dl/upc/2012-04/25/379101_pnymbiuabxwst9vw_untitled.jpg , a kártya meg ez: ram DDR 2 CORSAIR 4GB 1600Mhz
-
hatter
tag
Rosszul írtam amúgy, mert a P5B-E ben 833Mhz-en(4-4-4-12) voltak a ramok mikor 55ns volt az időzítés, sima 800Mhz-en(4-4-4-12) pedig 72ns volt, szóval csak 12-15 ns a P965 javára.
Más: Bővítenék 4 giga ramra és szerintetek vegyek 2x2Gb--os geil ultra 1066Mhz ramokat CL5-ben vagy vegyek még a mostani 2x1Gb CL4 800Mhz mellé még kettő ugyanilyen modulokat?
Köszönöm segítséget! -
petiww
tag
Köszi a választ
Tehát akkor elvileg kivitelezhető.
Amúgy a mezei Kingmaxaim 1000Mhz-en alapfeszen elketyegnek 5-5-5-18-as időzítéssel, de 1040-en már hibákat dob, és ezzel a kis malőrrel feljebb lehetne tornászni a frekvenciájukat.
Majd ha megjön a cold towerem, elkezdek tesztelgetni komolyabban. -
Flashrider86
tag
Na azt hiszem,én ezt feladom
kb. 30* indult újra a gépem mire bebírt tölteni szerencsétlen
Levettem az
Fsb-t 360*7
Osztó: 3.20B
1152 Mhz-en mentek a ramok 5-5-5-18-on 2.5V
Az Mch pedig 1360-at kapott. Eredmény elindult,bios is ok,majd egy szép kék halál,és újraindulLEhet inkább hagyom a francba ezt a ram tuningot...Lehet kifogtam egy anti tuningost. Vagy a lapom nem bírná? Ep45 Ud3lr.
-
Flashrider86
tag
Hello !
Na hát ma reggel volt 15 percem,hogy játsszak egy kicsit vele.Az eredmény: 2,4-es osztó volt csak 2,5 nem.Így a ram ha jól emlékszem 1120 vagy 1112 Hm-en ment. Beállítottam az 5-5-5-18-at,adtam ramnak 2,2 voltot + még az mhc 1320 v-ot kapott. Sajnos nem indult el a gép 3* is újraindult,kék halál még a win betöltés előtt.4.-dik újraindításra bírtam belépni a biosba isMár nyúltam volna a cmos resethez,de bejött hála. Mit kéne emelnem?
-
Flashrider86
tag
Na akkor sorba
Rájöttem én marha,hogy nem is volt beállítva az időzítés,én csak azt hittem. Kép rólaMost beállítottam,és most már fasza 5-5-5-15-beKép2 Így most már megmaradnak a beállítások is.
Ezt az 1150 Mhz-et,hogy érjem el? Mit állítsak? Probának kiprobáltam azt amit a tesztben láttam,hogy 2.1V,és 4-4-4-12-es időzítés,de nem akart elindul a Win,csak a bios jött beMit állítgassak be? Itt vannak még képek a biosomról. Köszi !
Bios1
Bios2
Bios3 -
kukinyo
addikt
Egyenlőre itt:
tartok de gőz erővel próbálkozom kisajtolni azt amit lehet ebből a gépből.
Az a baj hogy minden FSB beállításhoz csak bizonyos (előre beállított) értékeket tudok hozzá adni.
A tuning topicban már írtam arról a problémámról hogy:[link]
Erre nem tudsz megoldást? -
CJ3
senior tag
Igen rájöttem amit irtál csak hogy úgy a proci marad alapon
max hogy mennyin indul a ram azt lehet lestesztelni de szerintem Bios.t kellene frissiteni, Haverom lapjában 900CL4 ben indultak a rendszer is egy kis mem irás olvasás, tesztelve nem lett huzamosabb ideig de abban a a lapban meg indult lazán szóval vagy frissitenem kellene vagy az a lap
de ugy néz ki boltoljuk is
Köszi azért a segitséget
-
D-LAN|FuRioN
aktív tag
Valszeg meg lesz a probléma. A másik sorozatszámú modul össze veszett a többivel. Ma szereztem újat, így az összes egy sorozatba tartozik, azota semmi baja a gépnek, viszi a 8 giga ramot 2.2 volton!
Amúgy következő próbálkozásom a memtest lett volna!
Bár ettől föggetlenül lehet lenyomom majd. Köszi azért!
-
Xalderon
tag
-
ZIL
tag
Na szorakozgattam ma vele egy sort, mert huzza az agyam, hogy nem megy.
Hosszu szarakodas aran sikerult az fsb-t 390MHz-ig tornasznom, a memoria ekkor valahol 975 MHz kornyeken volt. Idozites az emlitett, de nem volt stabil.
Sajnos az FSB-tol teljesen szabadon nem lehet allitani a memoria sebesseget itt qpb/ram=1,666-on volt (direkt a ram probalgatasa miatt).
Meg jatszok vele, de lehet elkene valami kis segitseg...
Egyebkent kosz! -
proof88
addikt
MCH latch, az ASUS lapoknál az FSB Strap?
szerk.: kerestem.
itt volt, aki azt hitte, hogy annyin megy a ram, amennyin...
meg van ezde konkrétumot nem tudok...
-
dokee78
félisten
-
plaszy
őstag
Köszi, lehet hogy tényleg nem voltam eléggé egyértelmű.
Tehát a 2x1 GB Kingmax 1066-os 5-5-5-18-as időzítésű ramjaim mennek stabilan 533 fsb-n 1:1 arányban.
"Most" ez a párt szeretném lecserélni 2x2 GB valamilyen márkájú 1066-os minimum CL5-ös időzítésű rampárra.
És a kérdésem az lenne, hogy azok is ugyanúgy fognak muzsikálni 533-as fsb-n 1:1 arányban?
Vagy kell már itt nekik plusz fesz., vagy esetleg alaplap fesz. emelés?
Tudom, hogy ramfüggő az fsb is, de mégis kb. mire lehetne számítani.
-
Passape
tag
Hali nah egy Rev3-as Reaper megvan, másik úton, a rev2-est meg eladom, pedig csak 3 napos, de legalább nem bontaottam ki.
E8600 igen, és GA-P45-UD3P , már mind megvan, csak rendszert rakok újra, és ez nálam olyan 3 nap megfeszített munka, a biztonsági mentések, vírusellenőrzések 4 Terrán meg egyebek miatt. (egy hétvége alatt 6x rakom újra a windowst.)
Tegnap még Romániában voltam az egyik gyárban gyártósort installálni, de talán ma eljutok az alaplap, meg a memóriacseréig.
A cél 4000+stabilan lehetőleg 4500 7/24-ben, most bújom az alaplap bios leírását hivatalos meg egyéb forrásokból. Memória meg nem tudom, 1400 jó lenne. Szórzókkal még nem szórakoztam, majd meglátjuk mi hogyan jön ki. Nagyot álmodok, és nagy ágyat veszek, csak nehogy a végén a földön kelljen aludnom.
Egyébként meg szerencsém volt, mert már németországból is elfogyott a reaper, rendelni sem lehet
A legtöbb időmet az vette el hogy a hülye Norton 2008 csak sp2-3-ra megy fel, Nekem meg csak sp1-es cd-m volt, és sz@r netem
nah szerencsétlenkedem tovább
-
priti
addikt
Ha valaki 2008 januárjától kergeti azért az már 1 év, az már valami. Azért csak lesznek ilyenek páran, majd próbálok leskelődni más fórumokban is.
Nekem 975-ben Asus-om volt, a P5B-Deluxe, nem nagyon emlékszem mennyit lehetett adni a RAM-nak maxra, nekem 2V körül elég volt akkor, sokkal inkább a híddal voltak gondjaim, volt hozzá egy mókuskerék hűtő, de hiába volt összekötve pipával középre is kellett egy venti, különben bestruált az orthos alatt. Egy darabig szenvedtem egy rack venti rádrehálásával volt megoldva, de végül be is vizeztem. Akkor volt először H2O a gépemben. Ment az mint a veszedelem, de nagyon fűtött, jó volt, de a meleg miatt annyira mégsem. Nem szeretem a lapokat vizezni, mert állandóan variálják a deszkákat és nehéz eladni a blokkokat. Egyszeri használatra meg drágák. A mostani EP35-DS4 gigámban is lehet adni gazdagon a feszt a ramnak, szóval ez nekem nem tűnt még fel, amit mondasz. -
Qru
MODERÁTOR
Minnél alacsonyabb a default VDimm annál kevésbé bírják a plusz feszt. Nem százalékosan, hanem az adott fesz mennyiségét illetően. Pl ddr1-nél a 2.8V lazán adható volt, ddr2-nél azért 24/7-re nem forszíroznám a dolgot nagyon...
Arról nem is beszélve, hogy közben csökken a gyártási csíkszélesség is azért, és a kisebb csíkszélességűek kevésbé bírják a plusz feszt, sokkal érzékenyebbek az elektronmigráció szempontjából. Pl a procinak adsz 1.5V-ot akkor a 65nm sokkal kevésbé degradálódik mint egy 45nm-es adott idő alatt. -
priti
addikt
Az lehet még itt legjobb esetben, hogy a gyárhoz garanciális csere jogcímen visszakerült pár ezer RAM, mivel minden országban van egy párezer ember aki tuningol és ezt a készletet nem egyből a kukába dobták, mint veszélyes hulladékot, hanem először mint egy reprezentatív mintát megvizsgálták és kiszűrték, hogy mely pontokon okoz gondot az elektronmigráció és a gépsoron állítva ezeket megerősítették, tehát kvázi ugyanazt a chip-et gyártják, csak az már mégse ugyanaz, mert tutira elviseli a 2,2V-ot, tehát a gyártói pozitív tűrés miatt fel lehet tolni 2,4V-ra is. Ha ez így van, akkor viszont nekünk számít a gyártási dátum, mert az viszont tuti biztos, hogy a régi de kvázi jobban sikerült darabokat is ugyanúgy eladják. Fillérekből összeraknak egy tesztsort és ami azon átmegy az itt van nesze. Viheted.
Lehet, hogy filléres lesz a DDR3, mire ez kiderül, de az nem kerül semmibe ha mindenki beírja hány V-on hajtja a 2,x V-os gyári feszű ramját és mióta... Azért biztos van aki kergeti már régebb óta, mert elsők között ugrott rá az 1066-os témára. -
priti
addikt
Az 1,8-as ramokra ez igaz, kiegészíthetem A-Data Extreme Edition-nal, nekem olyan volt "800+" -ba és az is köszöni szépen jól érzi magát. Mondjuk mióta eladtam nem húzzák, de egy évig megkapta tőlem ami jár és imádta.
A mostaniakat, ezeket a kettő meg két volt fölötti alapfeszes ezres, 1066-os ramokat nem vágom. A mostani OCZ-m gyári fesze 2,2V például. Az elmélet szerint 2,4V, 2,5V-ig simán lehetne adni neki a delejt, de ha megnézem tök ugyanazzal a chip-pel van szerelve, mint ami a crucial kitemen volt, ami meg 2V-os volt gyárilag. Oké hogy gyárilag válogatott biztos, ha cl5 1066-osnak adták el és nem cl4 800-as, cl5 ezresnek, de attól még ugyanaz a chip. Az elektronmigrációt szem előtt tartva nem adekvát válasz, hogy ha az 1,8-as ramok bírták a +0,2V-ot, akkor ezek is bírni fogják.
Ha pölö auto-n hagyom a lap nem ad neki magától még 2,2V-ot se 1066-on, hanem az időzítést lazítja le ami tök logikus, mert ő a chip-et "látja" nem a vakító csomagolást. Szép ez a hetpájperdő, amit tettek a reaper-re, de a hűtés csak a dolog egyik fele. Óvatos duhaj vagyok, most nyírtam ki pár napja a crucial-t, mondjuk én 1:1-ben járatok mindig, szerintem úgy a legjobb. Nyilván előttem nyomták ki a szemét 2,65V-al, legalábbis ezzel nyugtatom magam, de mostmár DDR3-ra váltásig nem akarok még egy garival szórakozni. -
Laraxior
titán
mi is a helyzet a Celljeiddel? Nálam is ugyanazok a tünetek... adhatok neki 2.4Vot?
Mert 2.38 Von egyáltalán nem stabil ..pedig csak 1024MHzen akarom hogy menjen...CL5ben.
Garis..és vissza küldöm garba..csak addig nagyon nem szeretnék default órajelekkel bohóckodni... a blend teszt egy mp után kidob..sajna
hiába stabil a procim
-
priti
addikt
Szerintem úgy nyilatkozzunk ilyet, hogy én ezt és ezt a típusú 2,1V-os ramot 2,3V-on használtam x ideig gond nélkül. Annak több az információértéke.
Így még az sem tisztázott, hogy mi a hosszabb táv akkor, amikor eleve termékspecifikus a tuning. Kötélen lógva 2 perc is hosszabb táv. Nem kötekedni akarok, de ha valaki félévente cserélgeti a kiteket az is az igazat mondja, amikor azt mondja, hogy tapasztalatai alapján hosszabb távon is elbírnak ennyit, meg az is az igazat mondja akinél beszarik 4 hónap után +0,5V-tól a használtan vett kit, mint nálm a crucial. Nyilván szétrántották az arcát előttem, és nem halok bele a gariztatásba, de ettől függetlenül még nincs másfél éves a RAM, szóval rendesen lecsökken az az élettartam azért.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Gaming notebook topik
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Plazma TV topic
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged