- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Szeretem az ecetfát
- No Voice in the Galaxy
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
AusWolf
őstag
válasz
Blood Mage #3697 üzenetére
Ha a memória honlapján azt írják, hogy 2,2-n is megy, akkor az is jó lesz neki. Egyébként véleményem szerint a 2,1-2,2 V-ot majd' mindegyik modulnak bírnia kell.
-
joshua7
veterán
Srácok, ez a OCZ ddr2 pc2 8500sli edition mit tudhat vajon?
-
_ATi_1
senior tag
válasz
Blood Mage #3695 üzenetére
Azért azt elmondhatod, hogy milyen memóriáról van szó, de nem árt, ha az egész konfigot leírod
-
Blood Mage
senior tag
Hi!
Előszőr is azzal kezdeném hogy NEM értek a tuninnghoz...( tom jó kezdés a DDR II tuning topic-ba
)
Tegyük fel hogy van egy ramom ami 1,8 feszen van alapból. Tesztek is igazólják hogy megy a ram 2,1-2,2őt is. No mivel én nem tom hogyan kell kitapasztalni hogy PONT mennyi felsz kell a ramnak és nem is nagyon akarom, akkor kezdhetem azzal hogy helyből adok neki 0,2-őt és akkor kerek 2,0V-on fog müködni aztán elkezdem huzigálni, de nem is nagyon csak egy picit.tegyük fel hogy nem is kéne neki 2,0V cask pl. 1,9. akkor ez így baj ha többet adok mint kéne?? végülis ha azt nézzük tom hogy melegebb lesz, de még mindíg nem olyan meleg mint 2,2V-on és ha azt si bírja akkor nekem ez így tökéletes.
Ez az elképzelés így jó, amúgy??Remélem nem volt túl zawaros a fogalmazásom...
-
NovaBlue
aktív tag
válasz
dokee78 #3687 üzenetére
nekem is geil ultrák vannak de nekem pl cl4-ben alapfeszen már 833-is fagyi van de pl 5-5-5-15-ben 900Mhz feszemelés nélkül is fagyi van 2.2V-on megy most 1000-en de nagyon melegszik uh szépen jön helyete vissza a Crucial Tracer ami alapfeszen CL4-ben mennt 1000-et
üdv
Crucial BallistiX Tracernek mennyi feszt illik max adni amitől még nemlesz baja hosszutávon?
mert én nemtom megnézni sehol h mennyit ajánlanak pedig kerestem eleget!
hjaa 2*1giga Pc6400-es kitről van szó -
-
dokee78
félisten
Valaki segítsen már Ram tuningban!
Milyen időzítéssel és milyen órajellel a leggyorsabb a GEIL ULTRA PC2-6400 DDR2 800MHz, CAS 4-4-4-12?
Kinek mennyit sikerült kihozni?
[link] -
subaruwrc
félisten
válasz
LALA_kiraly #3683 üzenetére
standup rulez
Curse elég. -
Curse
tag
HI Asus p5k pro+E8200-höz kéne valami jó kis tuningram.Ősember cuccaiból mazsolázgatom de nem tudom eldönteni elég lesz-e 2GB vista alá játszani.Vélemény?
-
subaruwrc
félisten
válasz
LALA_kiraly #3681 üzenetére
én ezt inkább szép lassú halálnak hívnám. vagy ha tetszik degradáció. az elektromigrációt ilyen későn már nem is mondom.
-
Cuco
tag
válasz
AusWolf #3672 üzenetére
Hát igen, érzelmileg a Kingstonhoz kötődöm én is. Máig tökéletes az 512-es Sd modulom, ráadásul ha jól emlékszem még ECC-s is (k.. sokba került annó).
A Corsir-ban a bordái fogtak meg, és az hogy 2,1V-ból neki is sikerül az 1066Mhz.
Kellett nekem ide írni, most már a memóriában sem vagyok annyira biztos.Passzív:
Valahol olvastam, hogy az elektronikai kütyüket nem a hő (jó bizonyos határig), hanem
a hőingadozás végzi ki. Ennek szellemében használom a gépem 7-8 éve, és bejött! Én a vinyómat sem szellőztetem, pedig 2 is van + 2 optikai egy apró fekvőházban, ráadásul az egész egy fiók alá bepréselve! Remélem a mostani hp-s "csodakonsis" alaplapok is bírni fogják ezt egy nagyobb csupalyuk házban. -
AusWolf
őstag
Amennyit gyári értéknek írnak, azt szerintem bírnia kell venti nélkül is. Javaslat van: Nekem 2x2x1 GB Kingston HyperX-em van, ez 1,8 V-on 1066-ot megy 5-5-5-15-ös időzítésekkel. Az persze más kérdés, hogy az alaplapom 1,9 V-ot ad neki feszemelés nélkül.
A lényeg, hogy nagyon kafa ram (szerintem).
De a Dominator is legalább ilyen jó vétel.
Bár mondjuk véleményem szerint 100%-ig passzív gépet építeni szadizmus az alkatrészekre nézve.
-
Ősember
őstag
válasz
tibitor #3663 üzenetére
a corsair dominatorok már nem micron chipesek, leváltották öket és valami gagyiságot tettek rá. már nem tuningram
pisztoly:
lacos001: a cl5-ös képen én csak 1000mhz-et látok
Cuco: ha teljesen passziv gépbe lesz, akkor érdemesebb olyan ramot venni, aminek alapbol alacsonyabb a feszigénye, esetleg annak árán is, hogy nem 1066-os lesz, hanem 800. van egy ilyen mushkin kitem, ha érdekel...
-
Cuco
tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy szerintetek a Corsair Dominator TWIN2X4096-8500C5DF memóriáknak kb. hány Mhz/V-tól kell aktív hűtés? És ha passzív gépben gondolkozom (szinte 0 légmozgás), mennyir vegyem őket vissza, hogy ne legyen probléma?
Van esetleg valami egyéb –lehetőleg hűtő bordás- memória típusra javaslatotok?
Ja, majd elfelejtettem: ASUS P5K Premium/WiFi-s vagy Deluxe/WiFi-be menne. -
lacos001
senior tag
-
Hurkaleves
őstag
válasz
Hurkaleves #3662 üzenetére
Megnéztem manual transaction boosterrel: hát hármason be sem jön még 2,2v-tal sem, kettesen bejön 2,2v-tal, de ugyanannyi a memolvasás/írás mint auto-n. Szóval marad auton 1066 Cl5 2,1v.
( amúgy akkor úgy néz ki, hogy igazad lett Ősember
giga: normal/turbo/extreme - asus: 1/2/3 ).
tibitor: talán a lapod topicjában is kérdezz rá, amúgy ha full reménytelen, akkor gari lehet a dologból.
-
tibitor
csendes tag
Help kellene!
Van egy corsair dominator 1066-os ramom.A gyártó szerint 5-5-5-15 2,1V-on kellene vinnie az 1066-ot ,viszont nekem 5-5-5-18 2,175V-on csak 1042, fölötte Win már nem bootol.
Mi lehet a gond?
Gigabyte GA MA790X-DS4, 5000+ Black Edition, Corsair TWIN2X2048-8500C5D
-
-
Ősember
őstag
válasz
Hurkaleves #3660 üzenetére
no sir, ez butaság
a gigabyte lapoknál lehet trd-t állitani, de nem trd a neve, hanem static valami... a normal/turbo/extreme külön dolog. olyan hatása van kb, mint az asus lapnál a transaction boosternek
-
Ősember
őstag
válasz
Hurkaleves #3658 üzenetére
lényegében a ramoknak egy extra löket
jo az, ha auton hagyod, abbol tul sok baj nem lehet
trd-t lehet performance level-nek hivják nálad, ez megesik... a trd-re akár ugy is tekinthetünk, mint egy plusz idözitésre
sokat dob az összképen, nem kevésbé a transaction booster. ez a ramod nitroja
örülök, hogy tetszik -
Hurkaleves
őstag
válasz
Ősember #3657 üzenetére
Na most akkor ez a transaction booster ez tuljadonképpen micsoda? És az jó, ha auto-n van?
Ja, és trd az melik, mert BIOS-ban ilyet nem nagyon találtam ( lehet, h vak vagyok ).
Különben ez így is tetszik nekem, sőt, 2,1v-tal is stabil az előző beállítás ( most futtattam egy v2.01-es DOS-os memtest-et ). Úgyhogy kössz a ramokat Ősember!
-
Ősember
őstag
-
-
válasz
Hurkaleves #3650 üzenetére
performance level nem megy 5-ön? Sokat dobna rajta.
Nekem az ehhez képest "gagyi" 800 cl5 geil bd-m 1000-et megy 2 volton 5-5-5-15 perf level 5, ja és 2x2-es. Szal ennek illene mennie.
Látom p5k-d van. Bios-ban a transaction booster mire van állítva?
És még a bios verzió is naggyon fontos... nekem gyári biossal még 840-et se mentek - 2.3 volttal se -
dokee78
félisten
2x1GB Geil Ultra 800Mhz PC 6400-as memóriám van a gyári időzítése 4-4-4-12.
1066Mhz-n nem lesz baja 5-5-5-15 időzítéssel?
Mennyi feszt adjak neki? -
Beowulf_78
addikt
Ezek a 2x2gb 1066mhz 5-5-5-15 KIT-ek hogy mehetnek tuningban? Valakinek tapasztalat?
Corsair Dominator TWIN2X4096-8500C5DF
OCZ Reaper 2x2gb 1066mhz 5-5-5-15Azért vagyok bajban mert, csak abban az esetben cserélnék ha 1170-1200mhz tudnának CL5-be. A mostani G.Skill 2x2gb KIT 1130mhz-et tud.Mivel rá kellene pengetnem 8k-t ezért csak akkor cserélem ha többet várhatok tőlük mint a G.Skill-től.
-
LALA_kiraly
őstag
Most vettem OCZ XTC 1066 nv SLI 2x1gb-s kittet. Micron d9gmh-s a kicsike, este írok róla bővebben.
-
pcsabat
őstag
Hali! Valaki meg tudna dobni egy kis infóval, hogy a Corsair 800Mhz-nek illetve a Geil ultra 800Mhz-nek mennyi kb az az órajele amit még stabilan elbír? 900mhz-t gondolom még simán ki lehet belőlük nyúzni egy kis plusz fesszel? Gondolkozom valami más ramon és kellene a segítség! THX
-
Hurkaleves
őstag
Tegnap megnéztem mennyit mennek a ramok úgy tényleg végre: úgy nagyjából ennyit tudtam kihozni belőlük. És futtattam egy Blendet is, bár ez még nem feltétlen ad okot 100% stabilitásra, majd ma lenyomok egy DOS-os memtestet is.
Amúgy 2x1Gb ST800-as ramok 2,2v-on.
Ha vki még tudna vmit mondani, hogyan lehetne finomitani azt möghallgatom -
válasz
Tomocso #3646 üzenetére
ha egy e8200 procival van 1:1-be alapon, akkor a memória 667Mhz-en ketyeg... ...az úgy túl alacsony...
Nekem is van egy hasonló problémám. Ha 5:12-be osztom a ramokat, akkor nem tudom a procimat 385-ös fsb-vel járatni, pedig eggyel kisebb vagy nagyobb aránnyal stabil a proci, de az egyiknél túl a lassú ram, a másiknál meg instabil -
Tomocso
tag
Sziasztok!!
Most itt is megkérdezem hátha itt tud vki nekem segíteni!!
Az a helyzet hogy nem tudom a ramjaimat 1:1-ben hajtani sehogyan bármilyen FSB mellett, ha berakom 1:1-be akkor lefagy a gép a Win indulásakor!!!! Sajnos nem mennek a ramok 1100MHz felett és mivel nem tudom 1:1-be rakni ezért nem is tudom 3600 fölé húzni a procit. Most 8x450-en stabil.
Mi lehet a gondja, vmi szoftveres baj lehet??? Mert akkor fagy le amikor elkezdi betölteni a Win az automatikusan elindulo progikat (virusirto,catalyst meg ilyenek)??
Biost frissítettem, CMOS cleart csináltam de nem változott semmi.Valkinek vmi ötlet????
-
nygma
addikt
válasz
lacos001 #3640 üzenetére
vagy variálva ugy a cpu MHz,hogy a ram is menjen,ahogyan csak bir?
Nem!...
Ha már tudod,hogy a proci milyen beállításokon stabil,akkor ahhoz igazítsd a ramokat is...
De ez szerintem már csak arról szól,hogy 10-20 mhz-et még rá akarsz tenni a ramra..ami nem éri meg a vesződést....
-
lacos001
senior tag
válasz
lacos001 #3638 üzenetére
Jah,és kérdésem is lenne....
1:1 az ami a ramoknak jó,és összességében a gép teljesitményében is megmutatkozik,vagy variálva a legnagyobb ram órajel a jó nekik?
Értem ezalatt,500x8 cpu és mellé a ram ezren,vagy variálva ugy a cpu MHz,hogy a ram is menjen,ahogyan csak bir?
lehet értelmezhetetlen és kusza,de ezt tudom -
lacos001
senior tag
válasz
Ősember #3624 üzenetére
nagyjából ennyi,8 chipes a cucc.....575-nél megadja magát,de lejjebb hoztam,igy tuti talán...1128MHz....
majd lehet megyek hozzád idővel vmi űrcuccért
-
Tomocso
tag
Sziasztok!
Win-es memtestet szeretnék használni de nem értem mit kell az elején beírni ha 2x1 giga 800-as ramjaim vannak!!!
Mit írjak oda???
köszi -
Rusher
őstag
válasz
AusWolf #3629 üzenetére
"lusták voltak a gyárban 1066-os profilt csinálni neki" tévedsz....biztos, hogy van benne ha utánanézel 1066-os csak az nem szabvány.....max. 800@1.8v a szabvány tehát auto beállításnál ezeken az értékeken indul a ram......hogy egyáltalán elinduljon a géped....
raskolnikoff mennyire friss a CPU-Z amit használsz?
-
AusWolf
őstag
válasz
raskolnikoff #3628 üzenetére
Persze, nekem 1066-os Kingstonom van, és nekem is álligatni kellett a BIOS-ban, hogy ne 800-on menjen. A lényeg csak annyi, hogy lusták voltak a gyárban 1066-os profilt csinálni neki.
A 4 GB már érdekesebb eset, ehhez nem tudok hozzászólni.
-
raskolnikoff
őstag
Az normális hogy az OCZ 1066os reaper ramjaimat 800asnak ismeri föl a gép?
és ami felettébb furább: 4gbot mutat cpuz is meg everest is pedig 2x1?! És optimal defaults biosbetöltés után..
-
Ősember
őstag
válasz
lacos001 #3616 üzenetére
neeem neeem emberek álljatok már le
azt kellene megtudni az ö crucialja 8 vagy 16 chipes... mert szerintem csak 8, legalábbis a leirás alapján. szoval most ezzel a rammal ugy bánjatok, mintha 2 gigás modulok lennének, mert lényegében felezett 2 gigások... és 2 gigás modluknak ki akar adni 2.4-2.5v-ot?tessék egy kicsit az arc hátso részét használni, mielött megölitek a ramokat
különben meg ramoknak max orajelet igy kell megnézni:
ramot felteszed 2:3 arányba, fsb-t leviszed pl 333-ra, igy a ram 1000-en fog menni. proci szorzot leveszed 6-ra, hogy ne lehessen zavaro tényezö. betöltesz win-be és elinditasz 2 memtesztet, közben meg tolod felfele az fsb-t setfsb-vel. ez a leggyorsabb és legegyszerübb modja. ahol kifagy, elötte 5-10mhz-el lesz a ram vége -
nygma
addikt
válasz
LALA_kiraly #3621 üzenetére
Igy lesz a jó....
-
lacos001
senior tag
válasz
LALA_kiraly #3612 üzenetére
jó,adok én neki,csak nemtudom mikor durran el
de majd mindjárt infózok kicsit,ha már ősembernél megy 2.1 volton,nálam is kell mennie,ettől lejjebb nemadom
-
lacos001
senior tag
válasz
LALA_kiraly #3610 üzenetére
Nekem a Crucial nem akarja az 1200-at
.....pedig már 2.3 V-ot is megadtam nekije.....vmi nemstimmel,1150 volt a legtöbb amit ment,szaktanácsadásra felkészültem.......
-
tom_tol
addikt
válasz
Beowulf_78 #3606 üzenetére
-
nygma
addikt
válasz
LALA_kiraly #3607 üzenetére
Volt OCZ-m ....pont ilyen...
Tuti ram,bár nem tudom a Crucialról érdemes -e váltani rá..
-
LALA_kiraly
őstag
válasz
Beowulf_78 #3606 üzenetére
Nekem a crucial 1200 fölött kipukkad, de "kis" fesszel még cl3-at is ment 1000-en.
Na az a kemény
Más: OCZ XTC 1066-ról vmi tapasztalat? egyik kiskernél 12k újonnan. -
Beowulf_78
addikt
válasz
tom_tol #3605 üzenetére
Dehogy gyorsabb...
Tesztelted? Tapasztaltad?
Mert én teszteltem, nem is keveset, és nem is 1 tipusnál...
Persze van amiben az CL5 1200 a gyorsabb, de van olyan amiben a CL4 1000...persze nem azt mondom hogy nincs 1% különbség se...
Hanem hogy kb. egyformák teljesítményre.
-
tom_tol
addikt
válasz
Beowulf_78 #3604 üzenetére
azért ez nem egészen van igy
cl5_1200 gyorsabbb mint cl4_1000 azonos fsb mellett
asus P35-ön sokkal giga P35-ön kicsivel de gyorsabb
AusWolf a giga ezt adja auton -
Beowulf_78
addikt
-
Curse
tag
Valaki segítsen már.Kéne nekem teszt ezekről(sehol nem találtam)
CZ 4096Mb DDR2 800Mhz VP Platinum KIT;OCZ 4096Mb DDR2 800Mhz Reaper KIT
Vagy tudtok valamit mondani ezekről? -
AusWolf
őstag
válasz
Beowulf_78 #3601 üzenetére
Nade 1200-on...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Hisense LCD és LED TV-k
- Villanyszerelés
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Építő/felújító topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Spórolós topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest