- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Szeretem az ecetfát
- No Voice in the Galaxy
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Amoroso
aktív tag
válasz
Lacika25 #3097 üzenetére
Már bocsi, hogy belekontárkodom, de írtad, hogy
/nekem 5200+-os procim van, MSI alaplap, neki pedig E6550-es proci, Gigabyte alaplappal, a memóriák csak a frekvenciában különböznek./
Ha jól tudom akkor az amd-nek van beépitett memokezelője, ezért haverod gépe nem fog annyi pontot kapni everestben, mint a tiéd. -
válasz
Lacika25 #3091 üzenetére
Benchmarkot linkelj. Eszközök -> Cache & Memory benchmark.
Egyébként a képeken, amiket linkeltél az elméleti sávszélességek olvashatók. A 2 kép között alapvető különbség, hogy az első képen 400MHz-en jár a memória, a másodikon meg 800MHz-en. Így természetesen az elméleti sávszél is megnő a duplájára. Namost azért készíts egy benchmarkot, hogy megtudd, az elméleti sávszélből mennyit hasznosít a géped. -
Lacika25
tag
nézd meg a linket, pdf file, a gigybyte oldaláról, a kérdéses ram nincs is a támogatottak között
-
válasz
Lacika25 #3087 üzenetére
Szerintem nem tudják. Linkelsz egy Everest benchmark ablakot a saját eredményeiddel? EÍgyébként a linkelt beállításokkal a 7k-s olvasás teljesen reális. 1200MHz környékén tudsz elérni 11k fölötti eredményeket. Egyébként nem mindegy, hogy Intel vagy AMD ketyeg a gépben ugye.
-
Lacika25
tag
de az én 800-as ramjaim miért tudják everest szerint az elméleti 12.8 GB/s-t, ennyit ír ki. Ne érje el, az elméleti 17GB/s-t, de legalább a közelébben lehetne. Az én 800-as ramjaim gyorsabbak, mint az ő 100MHz-en ketyegő ramjai?
szerk. megy nálam a Q' n C, és ha leveszi a proc órajelét a gép, akkor a mem is csökken, ezzel együtt az átviteli sebesség ig is, ha fullon megy a proci, akkor ismét 12,8 az átviteli sebesség
-
Lacika25
tag
állítottam kézzel is mindent, de az áhított sebességet nem tudtam elérni, dual-ban a sávszélességének 3-as szorzóval 100MHz-en, kb. 16GB/s adatátviteli sebességnek kellene lennie a ramnak, az everest sztem ki is írná ezt, de ehelyett, alig éri el a 11GB/s-et.
-
válasz
Lacika25 #3081 üzenetére
Azért ne verd a falba a fejed, inkább nézd meg, mit mond Everest az SPD-re.
Mégegyszer mondom: az, hogy a gyártó 1066MHz-esként adja el, nem jelenti azt, hogy ez szerepel az SPD-ben. Az, hogy nem az szerepel az SPD-ben persze nem jelent semmit, csak annyit, hogy szabvány szerint programozták. Ennek meg az a célja, hogy ne legyen a moduloknak kompitibilitási gondja egyetlen lappal sem, ha by SPD hajtod őket.Szal nyugi, senki sem beszélt átb*szásról.
Tessék szépen kézzel beállítani az értékeket.
-
Lacika25
tag
a model, capacity stb. felett, a vörös részben, nehogymár a honlapon is fals értékek vannak, ez azért durva lenne, ha a gyártó így b@szná át a jó népet, meg azért sok lelkes hardveres van, már rég sehol nem lenne a kingmax
-
Lacika25
tag
-
Lacika25
tag
Sziasztok!
A napokban már írtam a haverom problémájáról, hogy elég gyatra a memória kezelése a gépének. Gigyabyte GA-P35C-DS3R-es alaplapja van, 1066-os Kingmax (KLED48F-A8KI5) memóriákkal. Ma sikerült eljutni hozzá és próbálgattam mindneféle beállítással.
By SPD esetén a memória 800 MHz-en üzemelt, BIOS szerint. Ekkor a következő értékeket kaptam everest szerint.
olvasás: 6734 MB/mp
írás: 6053 MB/mp
másolás: 5593 MB/mp
késleltetés: 75.1 nsÁllítottam a szorzón, 3-ra, BIOS szerint a memóriák 1000 MHz-en üzemeltek, az értékek:
olvasás: 7036 MB/mp
írás: 5307 MB/mp
másolás: 5484 MB/mp
késleltetés: 78.2 nsAmi nagyon furcsa, hogy az 1066-os ramoknak, default értéknek 800 MHz-et ír ki a BIOS. Míg a linken látható képen a memóriának 1066 MHz-et ír [link]
Valami kompatibilitási probléma lehet?
Légyszi írjatok, válaszokat előre is köszönöm!
-
Zoli1222
őstag
sziasztok
Az lenne a kérdésem, h 800mhz-es kingmax memókat meddig lehet húzni, mert bios-ban auton van a memfesz szabályozó? És nem tudom manuálisan változtatni. Azt hallottam, ha növelem a feszt akkor többet bír el. A proci fsb 400-on van. Az időzítés 6-6-6-15.
-
emre33
addikt
-
emre33
addikt
Crucial Ballistix 1148 Mhz, és 4 modul
Szóval nem lehetetlen a 4 modulos tuning
-
Kelvin
őstag
Sziasztok Corsair 2GB DDR2 (2x1GB 800Mhz PC2-6400 4-4-4-12) XMS2 memóriáimat most 890-en hajtom (4-4-4-8),2.15v-ot adva nekik.Kicsit még mennék feljebb de félek,h a 2.2v tartósan már sok lenne nekik.(amúgy megy rájuk némi levegő)
Várom véleményeiteket..... -
emre33
addikt
most találtam:
-
Lacika25
tag
Lehet a memória késleltetéseket és feszültségeket windows alól állítani? Ha igen,a kkor milyen programmal?
-
Lacika25
tag
eléggé siralmas értékeket hozott ki neki az everest és jó lenne neki a gépét belőni.
mem olvasás:6861MB/mp
írás:5293
másolás:5526
késleltetés:73.4 ns
nekem pedig
olvasás: 7671
írás:7594
másolás: 7543
késleltetés 55,15-6-5-18-as késleltetéseknél, nekem 5200+-os procim van, MSI alaplap, neki pedig E6550-es proci, Gigabyte alaplappal, a memóriák csak a frekvenciában különböznek.
-
Lacika25
tag
köszi a választ, akkor szeretnék még kérdezni
most 12:10 a DRAM
SB arány, ha átállítja 10:10-hez, vagy 1:1-hez, akkor szinkronban lesz a mem a procival? Ha jól okoskodtam, akkor most effektíve 667 MHz-en fog neki menni a memje. 4-4-4-16-os késleltetéseket bírni fogja a mem fesz emelés nélkül, alapban 5-6-5-18, kingmax memóriák.
Válaszodat előre is köszi!
-
válasz
Lacika25 #3052 üzenetére
Az Everest csak a szabványos, JEDEC szerinti késleltetéseket és órajeleket írja ki, amit az SPD tartalmaz. Ezáltal az SPD nem tartalmazhat magasabb órajelet DDR2 800MHz-nél. Ahhoz, hogy 1066MHz-en hajtsa őket, magasabb RAM szorzót kell használnia, DRAM Frequency címszó alatt BIOS-ban. A lap topicjában, vagy Gorneck oldalán sok infóra fog találni a tulaj.
A proci nem megy effektív 1333MHz-en, az csupán a 333MHz-es FSB-ből eredő QPB.
-
Lacika25
tag
havernak inteles procija van, e6550-es, 2.3GHz-en megy, 333 fsb-vel, 1066-os memekkel, de az everest csak 800MHz-ig írja ki a késleltetéseket, holott a mem típusa megegyezik a gyártónál közöltel. Everest szerint a memória effektív 800MHz-en megy, 12800MB-os sávszéllel, nálam is annyi a 800-asoknak, de a proci effektív 1333 MHz-en megy. Valaki tud rá választ?
szerk: alaplapja Gygabyte GA P35C DS3R
DRAM
SB arány 12:10
-
Lacika25
tag
igen, bocsi, elírtam
-
Lacika25
tag
a kingmax memóriáknak mennyi az alap órajelük, mert nálam 1.9V-on mennek, defaulton.
-
Lacika25
tag
everest modul szélleségnek 64 bit-et ír ki, de indulásnál dual channel jelez a lap. Nem 128 bit-nek kellene lennie a modul szélességnek?
-
Ronnie12
tag
válasz
Mr Sm!tH #3030 üzenetére
Nálam most az E6550 490-es FSB-n van és stabil 1.35V fesszel DS3L lapban. A memók 980 MHz-en mennek.
Az egyébként, hogy lehet, hogy az 5-7-7-23 késleltetéssel mennek a RAM-jaim és mégis csak 65 ns az Everest szerint a késleltetés? Másnak CL5-tel 70-80 ns a késleltetés. Nálam CL7-el 65ns. Ez, hogy lehet?
-
Szpisti
addikt
Sajna a legújabb BIOS van rajta, vagyis gyárilag az F3 verzió van rajta, és a Gigabyte oldalán is csak egy F2 és egy F3 verzió van...
Szerinted mit tegyek? Próbáljam unganged-elten is?Amúgy "auto"-ra van állítva a fesz szabályzás és az időzítések is "auto" beállításon vannak...
ami így néz ki:1066MHz
2.02V
CL-RTC-RP-RAS-ComRat-RC-RRD-WR-WTR-RTP
5 - 7 - 7 - 24 - 2T - 31 - 4 - 8 - 4 - 4Az SPD-be ez van írva gyárilag: (igaz 800MHz-re)
1.8V
5-5-5-18-23-3-6-3-3Az a baj, hogy a BIOS-ban nem tudom az összes értéket állítani, és van olyan érték, ami nem is állítható az SPD értékre...
Ha a Memset progival belövöm, azt hogy érem el, hogy a Win indításakor azzal az értékkel is induljon a rendszer?(Különben ugyanolyan modulbol van nekem is kettő mint _core kolegának... Ahogy látom ő jól meg tudja hajtani őket...)
-
Lacika25
tag
-
_core
aktív tag
-
Lacika25
tag
Hali!
Lenne pár kérdésem. BIOS szerint a memóriák sebessége 800 MHz, ez effektív vagy a valós? Everest szerint 400MHz és időzítéseket nem is közöl 800MHz-re. Dual Channel-ben mennek. BIOS-ban a mem sebességét átállítom 400MHz-re akkor be tudok állítani kisebb időzítéseket? A procim 5200+ X2-es. 13.5 *200MHz-es szorzóval megy. BIOS-ban a mem sebességét tudom állítan 533, 667 MHz-re is. Vagy ha állítom a mem sebességét akkor az osztást is kell, vagy azt automatikusan megcsinálja aza laplap. MSI K9N SLI lapom van.
Köszi a válaszokat előre is!
szerk: a memóriáim Kingmax 800MHz-esek
-
_core
aktív tag
4x1giga Kingmax 1066-os memoria 950Mhz-en 4-4-4-12-es idozitessel 2.2V-on:
Memtest86+ V2.00
Benchmark -
Tenki
csendes tag
válasz
Szpisti #3004 üzenetére
itt valami nagyon nagy gebasz van nálam duachannel nélkül futott mind ilyen 6500-6800 körüli értékeken.
Én Asrock lappal értem el ezeket az eredményeket állítólag ezekben alapban van valami memory boost de a te eredményeid feltűnöen gyengék bios frissítés? //amúgy haver épp egy olyan lappal szív ami neked van
-
bishopx2
tag
válasz
Mr Sm!tH #3027 üzenetére
köszi a gyors válaszokat nekem 950mhz sikerült huzni 5-5-5-15 időzitésel a
proci már 3,85 ghz ment megprobálom elérni a 4 ghz valahogy
csak nem nagyon akkor már elindulni a gép lehet hogy már a geil ultráknak sok a 1000mhz ?
nah majd a héten beszerzek egy ocz xtc ram coolert és egy raidmax ares házat
és akkor meglátjuk mit tud a geil ultra !!!köszi a válaszokat !!!!
-
válasz
bishopx2 #3024 üzenetére
Amit bírnak. Hiába mondjuk, hogy 2.3V-n 4-4-4-12@1000MHz, ha nem megy annyit. Kísérletezd ki, hogy a te konfigodban mi a max, amit bír. Egy új 800-as Geil Ultra 5-5-5-18-on 900-1000MHz környékén szaladgál 2.2 - 2.3V körüli feszen. Persze kérdés, hogy mien chipek vannak rajta, mennyi a VDimm drop a lapodnál, hogy szellőzik a házad, stb, stb.
-
bishopx2
tag
Mi a legjobb beálitás egy Geil Ultra memcsinek ? ug mondva hogy
mennyi menjen menyi feeszt kapjon és időzitése mennyi legyen ? -
válasz
Hurkaleves #3022 üzenetére
Ez esetben fogod a MemSetet, és nekiállsz finomítgatni vele az adott benchmarkokhoz legjobban passzoló beállításokat. Ugyanis chipsettől, memóriától és benchmarktól függ, hogy milyen subtiming beállításokból profitál. Ergo van olyan beállíáts, ami 965-ös lappal SuperPi-ben jobb eredményt hoz, de P35-ös lappal WinRAR-ban, vagy teszem azt CineBench-ben rosszabbat. Célszerű kitapasztalni, hogy mi, hol hozza azokat a bizonyos tizedmásodperceket, mivel általános recept nemigen van.
-
válasz
Hurkaleves #3020 üzenetére
Hacsak nem tizedmásodperceket szeretnél faragni benchmarkokban, akkor nincs szükséged a subtimingok finomítására.
-
Hurkaleves
őstag
válasz
Ősember #3019 üzenetére
Jah! közben leesett, hogy mire céloztál, csak már nem tudtam szerkeszteni ( kicsit másnapos vagyok
)
Különben itt egy test, bár csak 880-on mennek, de így elmennek 900-on is.
Kérdés még mindig adott.
Igazából arra lennék kíváncsi, hogy mik azok az időzítések, amiket még lehet babrálni és mik azok, amikhez jobb nem nyúlni. -
Ősember
őstag
válasz
Hurkaleves #3017 üzenetére
tudom, mert megnéztem, de a keresö nem fogja belinkelni az adatlapod ha valaki rákeres
szoval érted mire célzok
látom igen, mert beirtad a ramod
emre33: a lapom megmakacsolta magát és most már csak 2.16v-ot akart leadni max
azzal meg marhára nem tudok mit kezdeni, ha magas orajeleket akarok
probálok értelmet varázsolni bele
-
Ősember
őstag
válasz
Hurkaleves #3015 üzenetére
legközelebb ird mellé, hogy milyen ram, mert aki arrol keres tesztet nem fogja megtalálni a te eredményed, pedig pont ez a topik célja
-
Hurkaleves
őstag
Hiho!
Jelenleg így mennek a ramjaim, 2.2V-tal. És ez így stabil. ( P95 Blend test + memtest is stabil )
Arra lennék kíváncsi, hogy a subtimingokon hogyan lehet még javítgatni?
-
papi77
addikt
üdv
szerintetek melyik a jobb tuningra 1db 2GB-os kingmax 800Mhz,vagy 2db 1Gb-os?
köszi -
Szpisti
addikt
válasz
Tommmmka #2984 üzenetére
Nagyon jók ezek a Kingmax ramok, hogyha ezek az adatok igazak, nekem 2db 1GB-os 1066MHz-es Kingmaxok vannak, (dual, ganged) 913-on 5-5-5-18-as időzítéssel 2.025V-al is csak így megy Everest alatt:
olvasás: 6338 mb/s
írás: 4463 mb/s
másolás: 6350 mb/s
késleltetés: 87.0 nsValamit elronthatok, vagy ezek a ramok ilyen szarok?
Neked milyen időzítéssel mennek, és hány volton? -
Ronnie12
tag
válasz
Mr Sm!tH #2989 üzenetére
Hello,
nálam +0.4V-al 952 MHz-en mennek most a Geil Ultrak de sztem bírják tovább is, csak a procihűtés már nem igazán bírja a nagyobb tuningot.
További adatok:
Időzítés: 5-6-6-22
FSB: 476
CPU fesz: 1.34V körülSzerintem lazíts az időzítéseken, akkor bírja tovább szerintem.
-
Gyuri27
félisten
válasz
Mr Sm!tH #3000 üzenetére
Az a baj, hogy ezt a ramot nem erre találták ki. Hanem kimondottan az amds rendszerekhez. Mivel oda kell az alacsony időzités.
Ezt a ramot el kellene adni, és 1066-s crucialt ajánlanék helyette 22k-ért v 19k-ért 800-t.
Dobj püt, hogy mennyiért adnád (mennyi gari van rá), én dobok egy linket ahol talán beszámítják.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Melyik tápegységet vegyem?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Linux Mint
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- OLED TV topic
- Teljesen az AI-ra fókuszál az új AMD Instinct sorozat
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- További aktív témák...
- Bontatlan SteelSeries QcK 3XL egérpad
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! XFX MERC 310 RX 7900 XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged