- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kempingezés és sátrazás
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Ivqkzy-: Eddig
Új hozzászólás Aktív témák
-
CséZé
őstag
Hi!
Mivel nem vagyok tuningban olyan jártas, érdekelne miként lehet azt megcsinálni (egyáltalán ha meglehet) hogy az E5200-as prockómat úgy felhúzom 3ghz-re, hogy a RAM megmarad 800Mhz 4-4-4-12-ben? Mert tegnap fel próbáltam húzni és a RAM effektíve 960Mhz-en ment, de az istenért sem akart CL4-ben menni még 2.1v-on sem
marhára nem ezt vártam a GEiL-től...
Tehát van rá megoldás?
(minden cucc az adatlapomon) -
Madmax81
aktív tag
-
dan390
aktív tag
hello
az baj ha az elsö 2*1gb ramom idözitese 5-5-5-18
es a masik kettö 2*1gb é 4-4-4-12 lenne
es ha oszt meg proc tuning vagyis vissza osztas lenne? -
Madmax81
aktív tag
Hali
G. Skill Ramokról mit lehet tudni .
Valakinek már van tapasztalata velük ?????? -
Gaborka30
aktív tag
Sziasztok!
A probléma a következő: próbálok huzni egy e6400-as procit 266 -rol. Alaplap Gigabyte EP45-ds3p. Az alaplapos topikban levő hozzáértők szerint ennek a procinak alap beállításokkal birnia kellene a 400mhz-et. Nekem nem igazán sikerült 300 felett elinditanom. Kérdésem a következő: lehet, hogy ebben a memóriák ludasak?
2 darab kingston khx8500d2/2g 2 gigás modul. Tudom-tudom, hogy ezt nem kellett volna megvenni, meg ilyenek.. ezt már megkaptamMost csak azt szeretném megtudni, hogy lehet e ez a tuning akadálya?
Köszi előre is a választ... -
Gabis
őstag
erre valaki
-
oldsaman
tag
Helló .
Valós lehet , hogy a 32-bites OS nem látja a 4 giga ramot ? LGA775-ös lapomban van 4 giga buffalo , de csak 3,2 nek látja az XP home . A biosnál ír valami 894 izét , de az nem tudom mi lehet . Esetleg a cerka proci miatt ?
Ha rossz helyre írtam dobjátok ki .
-
Tidus
addikt
válasz
lacos001 #4578 üzenetére
Az SPD oldalt dobhattad volna még CPU-Z-ben !! De olyan feleslegesnek tartom ezeket a teszteketz 800MHz-n, és 1066MHz-n! Mert ha én többre vágyom akkor 1200MHz-s memót veszek! Behűtőm rendesen aztán dobom a teszteket, viszont kit érdekel hogy a 800MHz-s körüli memó esetleg 900-at megy, mert ha ilyen jó az alaplapod és a deszkád, akkor miért komolytalankodsz komolytalanal!! Ez csak a szuvenir véleményem, és nem leminősítés!! Végül is konkrétan nem is neked szól!!
-
k78chriss
tag
Sziasztok
Geil utra 800 as ramokat huzott már valaki? mi a max?
Most 900on mennek 4-4-4-12be 2,1V
Előre is köszi
-
lacos001
senior tag
Van még benne,csak igy 1320 MHZ stabil.....
OCZ Reaper ..
-
rybank
senior tag
az én corsair value 1gb os ramom 667 helyett 950-et megy, pluszz fesz adagolására viszont el sem indul a gép, így alapfezsen megy ennyit, de lehet tudna többet is, valyon miből kell viszzavennem ami foghatja?
(intel burn test stable)
-
Zájec
veterán
-
Gabis
őstag
Ha van 2*1GB Corsair XMS2 kit-em és szeretnék mellé még 2*1-et akkor az lehet más gyártótól ill. lehet magasabb órejűvel társítani (tudom, hogy az alacsonyabb sebességén fog menni de akkor a tuning legalább nem lesz zsákbamacska)
-
winfier
senior tag
Na egy kicsit tesztelgettem a ramokat, hátha ki tudok préselni valamit hát ezt sikerült.
1066MHz 5-5-5-15 1,79 V
1100MHz 5-5-5-15 1,79 V
1152MHz 5-5-5-15 1,98 VMég a 1200MHz-et kéne valahogy stabillá tenni.
-
Tidus
addikt
Hali. a Vistádhoz nem tudok hozzászólni mert én még nem raktam fel , pedig figyel a fiókban, van ismerőseimnek és nem vágyom rá, pedig a rendszerem megvan hozzá! Maradok a jól bevált XP-nél, a Dx-10-et pedig bekrekkelem neki ha kell!!
A ramok-ról szólva, egy giga mellé ne tegyél kettőt, mert duálban nem ajánlott lebutitják egymást! Egy gigát pedig ne dobjál be, dual kettő mellé, mert nem fog érni semmit!!
Kétszer dual egy gigát tegyél be, és ami nagyon fontos egyformák legyenek, (típus, sorozat) mind a négyen! Ha ez megvan és jó a proci hűtésed még annak is tudsz adni néhány 10MHz-t!! -
Gabis
őstag
sziasztok
jelenleg 2*1 GB Corsair memó csücsül a gépemben de sajna 1-2 game kidob Vista alatt mert kevesli a memóriát (visszatenném én az XP-t de a win7 elég tetszetős és lehet az menne fel elsődleges rendszernek)
melyik felállás lenne a jobb tuning ill. teljesítmény szempontjából?
1. bedobok mellé + 1gigát
2. kiveszem az egyik 1gigást és beteszek a helyére egy 2gigást
előre is köszönöm a hsz-eket és bocsi ha nem éppen ide vág a dilemmám -
N-vidi-A
őstag
Hi!
1066-os Kingmax memobol, Gigabyte p35-ds3 lapban mennyit lehet max kihozni?!
-
-
BullKoxa
őstag
Kép talán most jó !!
-
andriska30
csendes tag
mivel tudnám huzni az asus m2n-e 8600gt (256MB) inno3d-és . ehhez is van valami progi mint a gigabyte-hoz ? kérlek segitsetek !
-
BullKoxa
őstag
Sziasztok!Kérdezném hogy a képen látot MAX Bandwidth baj - hanem ugyan az!Mert ma vettem a 2x1 Gb OCZ reaper mellé még 2x2-t és csak azért kérdem.
-
Tidus
addikt
válasz
Zé_Mester #4543 üzenetére
Azért kérdeztem, mert nálam a ram gyári adatai, (amik a ramon vannak megadva, matrica,) nem egyeznek a tesztekben lévő adatokkal! Olvasd el a fenti kérdésemet, és az alapján nézd meg te is a te adataidat! Egyeznek?
"Jorus" válaszának adok igazat, de attól még az adatok nem eggyeznek!! -
Zé_Mester
őstag
üdv emberek
ma nekiestem kicsit a Crucialjaimnak.
egész korrekt motyó, báron hogy eladom.szóval eddig ennyi :
1333MHz 5-5-5-15 - 2,45V ->> everest memory benchmarkde 32m-et is nézek, csak ez a köcsög Vista utálja a PI-t.
úgyhogy XP fel és gogogo -
Brezo
csendes tag
Szevasztok!
Próbáltam az aláírásban szereplő configgal a memóriákból többet kihozni, de nem sikerült.
Alapba 400as FSB-n megy a proci (3,6GHz) és a memóriát 1203MH-en próbáltam, memV:2,3ig, NB V:1,3ig, FSB V: nem emléxem pontosan, de olyan 0,2V plusz... mit állítgassak, hogy bírjon 1203MHz-et a ram? 5-5-5-15-2-55-ön van. -
Zsubi
őstag
Nem tudja véletlenül valaki hogy ilyen ramot hol lehet kapni
-
Tidus
addikt
Sziasztok, segítséget kérnék, melyik adatokra lehet hagyatkozni!?
Van dualban, ez a [Ram-om]! A kép alatt feltüntetett adatok megegyeznek a ramokon lévőkkel! De CPUz- ben, és Everestben egyformát látok, de mást mint a ramokon!
Ez van a Ram-okon, és a linken:
(1024) D/C Kit PN - OCZ2RPR12002GK PC2-9600Ez pedig CPUZ-ben, és Everestben:
(1024) -OCZ2RPR12001G PC2-5300 (333MHz)Az eltérő adatok miből adódnak?
-
CellShock-okat én is szerettem. Mivel anno 975-ös lapom volt, így szűk időzítéseken kellett őket hajtanom, így nem nagyon pedzegettem cl5-ös 1200MHz fölötti eredményeket. Ellenben 900MHz fölött ment 3-3-3-4-en. Azt azonban meg kell állapítanom, hogy sokat fejlődtek a RAM chipek, mert, ha anno meg akartál hajtani egy modult, akkor rengeteg feszt kellett alálapátolni. Nekem pl a fenti eredményhez 2.65V-t kért...
-
Laraxior
titán
válasz
Overlocker #4521 üzenetére
ugyanannyi mint a Tiéd
2.45V
-
Zsubi
őstag
válasz
KaraDani #4525 üzenetére
Nekem így mennek 1240Mhz 2.1V mellett
Köszi a képet -
Zájec
veterán
válasz
Overlocker #4520 üzenetére
ez max valid kb, de ezen betölt a win. 2.48v-nál többet nem adtam még neki..
de ezt is csak komoly hütéssel ,bordával , egy 12-es és egy 25-s ventivel támogatva..egy Prime Blend stabil eredmény :: 1344mhz
-
Zsubi
őstag
Valaki tudna segíteni
Ez milyen eredménynek számít: CSX CEC 1222Mhz 2.2V
Mert szerintem nem valami jó, és leakarom cserélni őket valami jobb fajtára
Ötleteket várok -
Qru
MODERÁTOR
válasz
DonMedve #4505 üzenetére
Igen, ki kell tesztelned. Általában a standard a tuti ha keresed a ram végét. Aztán ha megvan akkor lehet állítani, hogy bírja-e. Igazából ha nem banch-re gyúrsz akkor maradhat standard-en, sokat nem veszel észre (leginkább semmit
) a hétköznapi alkalmazások során a gyorsulásból.
-
Laraxior
titán
válasz
Overlocker #4506 üzenetére
Mára ennyi
1375ön is elindultak ugyanazzal a fesszel 5-6-6-18ban.. memsettel levettem 5-5-5-15re ott már problémák voltak
Holnap folyt köv -
Zájec
veterán
válasz
Overlocker #4501 üzenetére
klassz eredmény.. jól mennek
-
-
BullKoxa
őstag
Sziasztok! A kérdésem a következő!Hihető-e hogy? 2.35 v-t lehet adni az OCZ DDR2 Reaper HPC 1066 MHz-es ramnak.[link]
-
DonMedve
addikt
Qru itt is intéznék hozzád egy kérdést!Ha nem haragszol!
Ugye most,hogy a procót megrángattam,neked köszönhetően sikerrel,a memóriákkal kapcsolatban lenne egy kérdéserm!Van a BIOS-ban egy olyan,hogy lehet állíttani,milyen fokozatban menjenek a ramok.A nevére most nem emlékszem,de 3 fokozat van:Standard,Turbo,Extreme.
Ha ezt Turbo-ra állíttanám a meglévő beállításokkal,szerinted bírná?Vagy próbáljam meg?Elvégre puding próblja az evés?!
-
Laraxior
titán
válasz
Overlocker #4501 üzenetére
nézek majd valamit a CellShock ramokkal
Tegnap 1272MHz-ig jutottam
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gurulunk, WAZE?!
- Autós topik
- Kerékpársportok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Házimozi belépő szinten
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Mesterséges intelligencia topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- 15db töltő egybe (65W + 90W) kerek végűek (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged