- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
sz.j
nagyúr
Itt is felteszem a kérdésem hátha van valaki akinek gyakorlati tapasztalata is a témába.
(Tudom, tudom, hogy ramból a sok sosem árt, de mégis ....)Van e értelme 2×1GB-ot 4×1GB-ra bővíteni? Ettől a gépnek lenne érezhető gyorsulása?
Lap: P35-DS4
Memók: Crucial Ballistix, 2×1GB-os PC2 8500 1066MHZ (ebből lenne 4×1GB) -
sz.j
nagyúr
-
sz.j
nagyúr
A BIOS ---> M.I.T Menu ablak alján találod a (G)MCH OverVoltage Control-t, itt kell + 0,1V ra átállítani.
Lásd az oldal közepe körül. -
sz.j
nagyúr
Srácok, lenne egy láma kérdésem ....
A win alatt futtatható memtest-et (v3.5) hogyan kell használni?
Mert amikor el akarom indítani ezt dobja fel.
4 × 1GB-os C.B. PC2-8500 1066MHz memó van a gépben.Én eddig a Memtest86+ progit használtam, ami tökéletessen bevált, de kiváncsi lennék a win alatt futóra is ...
-
sz.j
nagyúr
Ez a része a dolognak kevésbé érdekel, nem úgy az eredetileg feltett kérdésem, miszerint vajon mennyi max fesz adható az LV ramoknak?
Ebből a szempontból a gyártó által meghatározott max nem túl biztató. Gondolom a pár hsz-al előbb belinkelt tesztet se véletlenül csinálták csak 1,9V-al..., bár ettől még lehet, hogy elvisene többet is.
-
sz.j
nagyúr
válasz
pisti88+ #5739 üzenetére
Meg van a "hivatalos" válasz, max. 1,85V!
"... A chipek 1,8 V-os feszültségen üzemelnek, de az úgynevezett EVP (Extended Voltage Protection) támogatásával ez az érték 1,85 V-ra emelhető anélkül, hogy az OCZ érvénytelenítené a garanciát...."
Ez nem nekem való ...
-
sz.j
nagyúr
Crucial Ballistix PC2-8500 1066MHz, 4-4-4-15:
1:1-ben
2,06V@1032MHz
4:5-ben
2,06V@1037MHz
2,11V@1050MHz
2,24V@1060MHz -
sz.j
nagyúr
Nagyobb fesszel lehetséges, hogy menne.
Amúgy már próbáltam, de csak 2,24V-on. 900MHz@4-4-4-15De ha abból indulok, hogy a linken 3-3-3-8-al ment 900MHz-en, könnyen elképzelhető, hogy az általad írt is meg lenne.
Persze lehet, hogy majd kipróbálom.
-
sz.j
nagyúr
Megnéztem a memókat, DDR2 OverVoltage Control ---> Normal-on, 1:1-ben is, hogy mit tudnak:
1,89V@1164MHzGondolom, hogy nagyobb fesszel, 1:1-ben, még tovább mennének, de akkor már a lapom lenne a korlátozó tényező, mivel az "csak" max. 585fsb-t tud.
Úgy, hogy ebből lapcsere is lehet még ..... -
sz.j
nagyúr
válasz
pisti88+ #5717 üzenetére
Igen, nagyon kellemesnek igérkeznek és épp ezért lehet, hogy feleslegessé válnak a Crucial Ballistix 1066MHz-es memóim.
-
sz.j
nagyúr
A teszt alatt Normal-on volt, ami a P35-DS4 lapnál, a BIOS bugja miatt, kb. plusz 0,15-0,2V-ot jelent.
De mivel az FSB és a (G)MCH Over Voltage Control feszeinek variálása nem esik távol tőlem, majd még próbálkozom vele. -
sz.j
nagyúr
Köszi srácok az infókat.
Jorus
Ősember szerint d9gmh chip van rajtuk. -
sz.j
nagyúr
Srácok!
A Crucial Ballistix 2×1GB 1066MHz-es memóknak mekkora az a fesz ami biztonságosan adható?
(No: BL2KIT 12864AA1065.16FD5)Most 2,15V-nál megálltam: 1300MHz
-
sz.j
nagyúr
Srácok, egy infóra lenne szükségem.
Úgy néz ki, hogy tönkre mentek a Crucial Ballistix memóim (legalábbis a "tünetek" alapján egyesek ezt állítják) ezért valami nagyon jól húzható jóminőségű memókra szeretnék tippet kapni.
2×1GB, 1250-1300MHz felett menő, min. CL5-ös memóriákra lenne szükségem (ezt tudták az eddigi memóim).Mit tudnátok ajánlani?
-
sz.j
nagyúr
Srácok, egy kis infóra lenne szükségem.
Mindenféle különösebb hűtés nélkül mennyi feszt adható egy-két órás tuning alatt, ill. normál használatkor az alábbi memóknak?
2×1GB Crucial Ballistix BL2KIT 12864AA 1065.000
És még egy kérdés: milyen chippel vannak ezek a memók szerelve?
Köszi az infót.
-
sz.j
nagyúr
válasz
Gorneck #3172 üzenetére
Most öszintén mond meg, hogy minek a 2,4V ...
, ha 2,24V-al is vitte az 1280MHz-et?!?
Ha majd ezen a feszen meg lesz a memók vége, akkor talán érdemes a további fesz. emelésen elgondolkozni, de addig szvsz felesleges.
"... használni már 2,1-2,2."
Mint már írtam alapon használva a gépet, memók standard állásakor az Everest 1,89V-ot ír a memók fesz. értékeinek. Tehát ide se kell feleslegesen az általad javasolt 2,1-2-2V, szvsz max. 2,0V untig elég.Vagy a v4.20 Everest adna rossz értékeket?
-
sz.j
nagyúr
válasz
subaruwrc #3166 üzenetére
Az örömteli, ha 5-5-5-15-el is ennyit fognak menni, de egyenlőle csak futó kiváncsiságból indítottam el Auton, az meg ilyen időzítéseket állított be.
@ emre33!
Köszi a linket.
Szerintetek melyik memtest a jobb DDR2-es memókhoz, a MemTest86 v3.3 vagy a Memtest86+ 2.0 (2.01) ?
-
sz.j
nagyúr
Úgy néz ki, hogy elég türhetően mennek a Ballistix memóim, de egy memtest elkelne.
Tudnátok egy közvetlen linket adni?Köszi.
-
sz.j
nagyúr
A micron chipek közül melyik most a legjobb?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gaming notebook topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- OLED monitor topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- Futás, futópályák
- Óvodások homokozója
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Kingston Fury Renegade DDR5 6400mhz kit
- Lenovo Legion Y540 Gamer Magyar Laptop i7 9750H 16GB DDR4 GTX 1650 Jó Akku!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Asus TUF B365M-PLUS GAMING + I9-9900K
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest