- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Argos: Szeretem az ecetfát
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
szasanyi
félisten
Én 2.30V fesszel néztem 800Mhz-en 3-3-3-8 időzítésekkel. Azzal nincs is gond.
De ennek a tutira menni kellen 1200Mhz-en is, CL5-ben. Ja, és nem csak ebben
a P5B Dlx lapban nem megy, és ez a második (!) KIT ami nem megy.
Na, erre varrjál gombot... Hogy a pi...ba létezik ilyen?
Mondjuk nem volt nagyon rossz az ára (40k), de lehet azért mert sz@r?
Előre is köszi a fáradozást. -
szasanyi
félisten
Valaki hozzáértő szakértse már meg a problémát uraim! Adott az alábbi KIT:
Kingston HyperX PC2-9600 KHX9600D2K2/2G
Kit: 2 x 240-pin DDR2 Double Sided DIMM
Module Size: 2GB Dual Channel Kit (2 x 1GB)
Module Code: KHX9600D2K2/2G
Rated Speed: 1200MHz DDR2
Rated Timings: 5-5-5-15
Rated Voltage: 2.3-2.35V
Memory Chips: Micron D9GKX (B6-25E)
EPP: No
Az előírt 2.35V feszültséggel egyszerűen nem hajlandó 1200Mhz-en közlekedni
sem by SPD, sem manuálisan beállított 5-5-5-15 időzítésekkel.
Pedig a gyári specifikációk alapján ennek így mennie kellene. DE nem megy!
Mi lehet az oka? Hm? -
janos666
nagyúr
Egy A-Data 800+nak mekkora feszt érdemes adni amíg hűtöm ventivel hogy ne süljön be? Most 2,4 volt kellett neki hogy kivigye az 1050Hz-et. Ezt bírja 5-4-4-14, perflevel 6-on is, az 1090-et (egyel nagyobb memóriaszorzó) viszont 5-5-5-15, perflevel 6-on már nem akarja kitolni. (bebootol a gép, de hamar bepirul az orthos). Ha nem lesz ilyen baszott kánikula merhetek még neki adni egy kis feszt vagy már bőven sok ez a 2,4 volt? (nem mulitméterrel mértem ki a droppolt értéket, bios-ban van +0.60 volt beállítva)
[Szerkesztve] -
Muréna
őstag
de tökmind1..
az összes D9GMH, D9GCT chip ami kikerül a Micron gyárából, egytől-egyig 533mas SPD vel érkeznek...
Az egyéb memória forgalmazók egyéni döntése az, hogy át írják-e az SPD-t.. (persze ha csak bírja a chip)
pl.: 1066 ra.. jó hogy nem fog 1.8Voltal normálisan működni..
[Szerkesztve] -
-
Sárpac
nagyúr
Hmmm... nekem auto módba is 2Voltot ad nekik!
Olvastam több fórumon is, hogy a micronosok mind 2.0V-al indulnak, míg azok amik 1.9V-ról pedig vagy ProMOS vagy Elpida chippel vannak szerelve és nem is ajánlatos feszelni őket nagyon!
Kali: Ezért vettem meg a 64bites vistat csak még nem szántam rá magam, hogy feltegyem!
[Szerkesztve] -
Soak
veterán
-
Sárpac
nagyúr
-
az a baj hogy orthos leáll vele (késöbb melóba néztünk egy orthos-t csak nem volt időm írni)szvoal gyanítom hogy a ramok különbőzősége lehet a baj oka 2×1 et sokkal késöbb rá 4 hónapra vettem
más széria viszont a régebbi 2 giga simán megy 1000 et majd még tesztelem .Eddig amit néztem 850 en stabil alapfeszel a 4 ram 425 fsb-n mondjuk a 965p-ds4 be is igy hazsnáltam
Szoval ne haragudj majd még tesztelem ha meg lessz az új hütőm csak igy nem akarom nyuzni
[Szerkesztve] -
Sárpac
nagyúr
4.4.4.11-en már az orthos 1.9Volton bekakil, bár mondjuk ez egy rev1-es Ds4-es és 4*1giga! úgy hallottam nem nagyon szereti igaz ez?
-
Sárpac
nagyúr
Subtimeok kinek hogy van ehhez a ramhoz biosba beállítva?
-
Sárpac
nagyúr
Adata vitesta extreme edition 800+-nak milyen fesz kell 2.0Volt elég neki?(2Volton elég melegnek tűnnek)
-
laragirl83
őstag
válasz
laragirl83 #154 üzenetére
most próbálgatom 1200MHz-en CL5-ben a kis drágaságot, eddig megy ORTHOS...
-
laragirl83
őstag
nyam
[link] -
VinoRosso
veterán
na nem tom hogy gova irjam ezt nem találtam neki topicot, szal bocs ha egy kicsit off. Azért irom ide mert van némi köze ahhoz, hogy tönkrement az egyik modulom. Na szal úgy ment tönkre, hogy a múlt héten Stalkerozgattam, és néha néha érdekes fagyásokat csinált, a kép megfagyott teljesen, de előtte mindig megakadt, dadogott, és mikor megfagyott, a hang ammi épppen ment loopolódott, néha még le is lassult, mintha valami különleges effektet raktak volna rá, Ez egy kétszer előforult, és tesztelgettem a gépet primszámolókkal, everest stresszel, pivel, 3DM06-tal, de semmi különöset nem tapsztaltam. Akkor még meleg sem volt, mert valami hidegfront jött...egyedül a memkól voltak rohadt melegek, mondjuk ez általában így volt mindig. Aztán folytattam a Stalkert, és egyre gyakrabban fagyott le, és volt amikor már CMOS clear is kellett, hogy elinduljon a gép. Végül már az sem segített az egyik modlu kinyiffant. Azt gondotam, hogy na megvan a ludas, a másik modullal nem volt ilyen, meg visszavettem a tunigot is a gépről azóta, nehogy kipurcanjon nekem, mig meg nem jön a csere ram, és memória nélkül maradjak. Aztán tegnap megint elkezdett fagyogatni, semmi tuning sem volt a gépen, de azért visszavettem a memkó szorzó arányt ddr667re, és igy is csinálta...stresszekre semmi negativ reakció nem ütközött ki megint nem hittem el, nem tudtam mi baja. Aztán észrevettem, hogy egy automata mentésnél is csinálja ezeket, egyszerűen betöltöttem a mentést, és nem lehetett 45 mp-nél többet játszani sehogyan sem, mert ott kifagyott és kész. Betöltöttem más mentéseket, és hiba nélkül ment a stalker. Leszedtem a stalkert újra raktam, zsír uggyanezet csinálta. elkezdtem egy korábbi mentéstől, gondoltam sérült lehet a fájl, és azért van, de ahogy haladtam előre, és elékeztem időben ahhoz a ponthoz, ahol a probléma előjött, megint kifagytam. Egyszerűen nem tudok rájönni, hogy mitől lehet, nem lehet folytatni a játékot, mert kifagy. Akárhogy állítod be, mindent a legalacsonyabb és a leglazábbbra veszek, akkor is ezt csinálja. Felteszek egy linket, örülnék ha valaki letöltené a rar-t, van benne két mentés. Az egyiknék a pálya elején van, és lehet menni 45 mp-et, a másiknél meg kb 5 mp múlva lefagy. Egyszerűen csak be kell másolni őket a mentések közé, és be lehet tölteni. Kiváncsi vagyok, hogy másnál is előjön e ez a probléma. Azért lenne fontos, mert amint említettem ezek a hibajelenségek voltak az egyetlen tünetei annak,ahogy az egyik modulom kipurcant. De így utólag egyszerűen nem tudok hw-hibás összefüggéseket belelátni, mert most minden hibátlan a gépemen, és mégis ezt csinálja. Na meg idegesít az is, hogy nem tom tovább vinni a játékot
Itt a link:
[link]
/erdekes.rar
[Szerkesztve] -
Qru
MODERÁTOR
Neked mennyire melegszik a SuperTalent ramod 2,2V-al? Ilyet veszek csak az enyém T800-as lesz nem T1000. Nem hűteném külön csak a rálógó TR XP120 ami küld rá némi levegőt, de az a távolabbi modulra már nem sokat juttat... CL4 kb 900-1000-en küldeném, attól függőne mit bír a procim/lapom.
-
Patrick
addikt
Srácok megy eff 920-at egy Geil Ultra? A lap hozzá egy abit ab9 lesz és egy 6320-as proci és a 3,2GHz lenne a cél. Kb 458-460 fsb-vel el is érem. Gondolom majd kell neki adni egy kis feszt, ha jól láttam.
-
Mankó
veterán
válasz
szasanyi #130 üzenetére
HA ez így van, akkor az nekem teljesen kelégítő.
Ha nálad így ment stabilan akkor nálam is mennie kell. Végülis a 2*512-vel is így voltam. Valaki mondta, hogy megy 920an, azt mondtam ki van zárva. És mégis. Emlékszem valamelyik topikban majdnem megköveztek, hogy hazudok.
Na úgy legyen! Kösz az infót. -
Mankó
veterán
HI!
Megtudja valaki nekem mondani, hogy az 1 Gb-os Kingmax 800-asok mit bírnak tuningban? Sürgős lenne a gyors válasz.
Nekem most 2*512 Van és 2.1 V-on 460at mennek 15-5-5-5-ben.
Előre is köszi.
üdv:
Mankó -
erről van valakinek tapasztalata tuning terén?
DDR2 PC6400 800MHz 2GB GEIL BLACK DRAGON KIT 2DB (SPD: 4-4-4-12, Retail8 Layer PCB with LED) 28 670 Ft Élettart -
Qru
MODERÁTOR
965-ös lapok mennyire érzékenyek az időzítésre? Sokat gyorsul ha 900on 5-5-5-15 helyett 4-4-3-8on?
-
VinoRosso
veterán
válasz
Overlocker #99 üzenetére
Először ilyet akartam, de aztán azért vettem a geil-t mert úgy gonoltam az mégis megbízhatóbb. Végülis elég jó ramok, 1234ig vitták őket asszem az ehavi a CP-ben vagy a Chipben tesztekben, de ha 2 hónapig mennek mint az enyém akkor meg tudom érteni, miért lett ilyen olcsó. Mondjuk én 72kért vettem anno
mostmár 36 ért is láttam.
ezek a cruicalok közül van olyan ami bírja a cl3at 800on vagy egy kicsit fölötte? Most lesz lehet egy jó procim, és ha jól megy tudnám 800 fölött küldeni a ramokat. Meg szándékozom most valami pofásabb ramhűtést is eszkábálni vagy venni. -
szasanyi
félisten
Ezt sztem nem nekem kellett volna írnod: (#106) laragirl83
Én ilyen melegben 1sem futtatnék. Vannak más tesztek is, amik a célra
alkalmasak, és ahol nem annyira befolyásoló tényező a hőfok.
MOD:
Gorneck23 : léghűtéssel nem biztos. Nálam is előfordult, hogy semmi
probléma nem volt a működés közben, de egy idő után Orthos alatt hibázott,
mert akkor már a 80 fokot is meghaladta a CPU hőmérséklete. És semmilyen
valós alkalmazást nem ismerek, ami ennyire izzasztja a CPU-t.
Akkor meg minek?
[Szerkesztve] -
Rusher
őstag
válasz
laragirl83 #106 üzenetére
Milyen meglepetés érheti ha már egy napja így használja? Ha a ram nem bírná akkor azalatt a 6 perc alatt simán kijönne szvsz
-
Gorneck
legenda
válasz
laragirl83 #104 üzenetére
Tegnap óta meg így a gépem...
Ugyan nem Orthos-szal, de megy...
-
Gorneck
legenda
válasz
Overlocker #101 üzenetére
Értem...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R5 3550H / GTX 1650 / 8GB DDR4 / 500GB SSD
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3070 8GB ZALMAN Z1 Plus Be quiet! 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged