- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- bambano: Bambanő háza tája
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: SATA to SAS adapter
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zé_Mester
őstag
válasz
Moleskin #5049 üzenetére
hát akkor passz.
bios frissítés volt már ?am ha a ramok tudják az 1200-at stabilan, akkor a lap beállítással lesz problem, sztem próbákd meg itt, hátha több szerencsével jársz
ASUS P5Q alaplapok topic -
Zé_Mester
őstag
válasz
Moleskin #5047 üzenetére
NB feszt kell emelned, sajna ez van.
de ha megemeled akkor javasolt egy ventit tenni az északi híd hűtőjére, mert képes elég szépen melegedni. (ezt tapasztalatból).mennyi feszt emeltél az NB-nek amikor nézted ? ha jól tom 1,12V az alap, sztem próbáld meg olyan 1,28V körül (+ venti)
ramoknak is emelj sztem egy kicsit, mert hiába adsz neki biosból 2,1V-od, vissza fog esni olyan 2,0V köré és akkor tényleg nem fog menni.
adj neki nyugodtan 2,2V-ot, attól baja nem lesz.4x2GB : minek ennyi ram ??? sztem felesleges, de ha veszel is, ne várj tőle hyperszuper olvasási sebességet
-
Zé_Mester
őstag
köszi.
igen, nagyon jó kis lapok.
nem véletlenül erre lett meghirdetve a Gigabyte Open OC Championship 2008 verseny -
Zé_Mester
őstag
válasz
Overlocker #4723 üzenetére
megjött a válasz, igaz ez nem 32M, de nem gyenge eredmény
-
Zé_Mester
őstag
válasz
Overlocker #4723 üzenetére
atyagatya , látom te se szarozol
gratula
szép eredmény, és még 32M is lement, eszem megáll. én is csinálok egy ilyet majd nemsokára, csak oldjam meg a FSB-RAM szorzó problémámat -
Zé_Mester
őstag
válasz
Overlocker #4702 üzenetére
köszi
2,64V-tot adtam nekik, F5-ös bios van fent.
de nekem se megy az 1:2 arány
csináltam validot is pedig, ide be is raktam minden eredményt (cikk alja) és a Validnál nem ír ki mem. sebességet
megpróbálom még az F4 meg az új F6 bios-szal, valamivel mennie kell
hicookie-nak XS-en is mennek a Team-ek 1:2-be, nem értem nálam akkor mivan -
Zé_Mester
őstag
üdv midnenkinek.
hétvégén szórakoztam kicsit az új szerzeményemmel.
íme egy eredmény :Team Xtreem 2x1GB 1200 CL5 @ 1500MHz 5-5-5-15 ON AIR
folyt.köv. jövőhéten, akkor már nem léggel lesznek hűtve
ui.: van még pár teszteredmény itt is
-
Zé_Mester
őstag
üdv emberek
ma nekiestem kicsit a Crucialjaimnak.
egész korrekt motyó, báron hogy eladom.szóval eddig ennyi :
1333MHz 5-5-5-15 - 2,45V ->> everest memory benchmarkde 32m-et is nézek, csak ez a köcsög Vista utálja a PI-t.
úgyhogy XP fel és gogogo -
Zé_Mester
őstag
a 2x2GBos kit csak méretileg hangzik jól, tuningban sokkal nehezebb őket sebességre bírni.
amúgy hogy most Kingston vagy Kingmax, sztem ebben a kategóriában annyira nem számít (ne értsd félre, nem akarom lenézni vagy hasonló) de sztem mindkét 800as ram képes adott esetben a 900MHz-re is (akár) mondjuk ez is szerencse kérdése.mivel nekem is Kingmaxom van (és ráadásul nem is rossz darab, ezt láthatod az adataimnál mire képes) ezért én Kingmax-ra szavazok.
volt régen kingstonom is, nem a legpompásabb tapasztalatokkal, úgyhogy valszeg ez is benne van a Kingmax szavazatomban.sztem vegyél 2x1GB-ot, tuningál sikeresebb lehet mint a 2x2GB.
de ha a méret a lényeg, akkor egyértelmú a 2x2GB -
Zé_Mester
őstag
válasz
Gucunja #2623 üzenetére
a CL4 és a CL5 az időzítésekben tér el. minél kisebb egy ram időzítése adott frekvencián, annál gyorsabb lesz az átviteli sebessége. ezt memó tesztelő progival tudod lemérni (Everest Memória Olvasás/Írás/Másolás stb)
sztem a CL4 jobb választás lesz, mert ugyanolyan 800as mint a CL5-ös, de az időzítése kisebb a CL4-nek, így gyorsabb is.
linket nemtok adni, de ha találok elküldöm neked.
jó vásárlást -
Zé_Mester
őstag
válasz
barnam_ #2581 üzenetére
egyetértek, a Kingmax-al jobban jársz sztem is
.
és ha tuningra kerül a sor, akkor is szépen tudsz velük felfele haladni.
nálam eddig amik jártak Kigmax ramok, MINDEGYIK MENT 1152MHz-et 5-5-5-15 CR2-be, de a nagy többség ment 1200MHz-et is 2,25V-tal.
úgyhogy árához képest maximálisan korrekt ram. -
Zé_Mester
őstag
válasz
barnam_ #2564 üzenetére
Eddig ennyit sikerült kihozni belőle
sztem menni fog az 1300MHz 2,4V-tal, remélem.
de még azt meg fogom próbálni, hogy átteszem a ramokat a másik foglalatba (sárgába).
mert valami olyat olvastam hogy abba mintha jobban mennének (de lehet hogy csak félreértettem valamit) -
-
Zé_Mester
őstag
válasz
subaruwrc #2551 üzenetére
Eszem megáll, még gyurma
C2D-be ment a magyarázat hogy miért nem tesztelem le ma.
de nyugi, vasárnap menni fog.
olyan feszt odab@szik neki, hogy 2000MHz is menni fog 4-4-4-12be
na de majd úgyis teszek fel ide képeket, hogy mennyit mennek maxba (időzítés nem lényeg annyira)
-
Zé_Mester
őstag
-
Zé_Mester
őstag
válasz
Szatesz #2293 üzenetére
ez is szerencse kérése.
járt már nálam nem egy, nem kettő ilyen ram, és volt amelyik csak 1100-at ment 2,2V-talez is ilyen "vagy bejön vagy nem" dolog.
de árához mérten teljesen jó ram, nekem 1000MHz-re vannak beállítva, proci 3200ra. és minden megy, teljesen elég ez a sebesség mindenre.
tesztnél meg: na ott gurul a gyógyszer, aztán had szokja a V-okat -
Zé_Mester
őstag
köszi, ez tetszett :
de vannak hálisten userek akik megmutatják hogy hogyan is lehet xarból
várat csinálni.. (na ez a tudás, nem a tuningramot tuningolni +100mhz-t)
gondolok itt :Zé_Mester-re meg dokar-ra is..
na meg jómagamra is... akik ezt megmutattákamúgy nagyon sokat szarakodtam vele, amíg felment 1224MHz-re, végül úgy alakult hogy 2,25V-tal megy ennyit. feljebb hiába emeltem a feszt, nem engedte (2.3V-tal próbáltam még).
valószínűleg itt a vége, de így is nagyon korrekt eredmény, ahoz képest hogy 15e-ért vettem a 2GB-ot, semmivel se lassabb mint a 30e ft-os ramok.úgyhogy maximálisan elégedett vagyok.
és nagyon felhúzom magam amikor jönnek nekem hogy a Kingmax így meg úgy szar.
ilyenkor kb ennyi a hozzáfűznivalóm hogy : ok, ha te mondod, No Comment
és amikor belinkelem neki a teszteredményt, akkor meg el van hülve, meg csak néz hogy most ez milyen rendezvény. -
Zé_Mester
őstag
úúúúúúúúú ez nagyon komoly, gratula
az enyém nem megy csak 1224MHz-et 2.25V-tal, de az is már szinte hihetetlen egy ilyen árú ramtól.
hjaaa: amúgy javasolt tenni rá egy bordát. nekem a régi GoodRAM kék bordák vannak rajta, és így is szép langyos, már 1000MHz-en is. 1200MHz felett meg egy venti is alapkellék -
Zé_Mester
őstag
oksa, várom az eredményeket
a memória végét meg úgy tudod megnézni hogy a procit visszateszed alapra és mellett felszorzod mondjuk 1000-re a ramokat. és amikor ez megvan akkor szépen elkezded emelni az FSB-t 5ös léptékekben
a ram is fog szépen felfele menni, és így eljutsz majd arra a sebességre ahol vége a ramnak. akkor általában kék halál lesz. ilyenkor restart és visszaveszed egy picivel. és megnézed úgyis.
lényege hogy olyan FSB értékeket adj, amiket tuti bír a procid, mert így csak a ramod hibázhat be a teszt során és így meg tudod biztosra állítapítani hogy hol a vége.
utána amikor megvan hogy mennyi a vége, akkor szépen beállítod arra az FSB-re a procit amit bír. és mellé azt a sebességet, amit leteszteltér a rammal (ami a max) és így is futtas egy tesztet. szépen menni fog, és nagyon meg fogsz lepődni hogy valójában nagyon is gyors -
Zé_Mester
őstag
próbáld meg lefuttatni az evesest belső memória tesztjét : Everest Memory Bench.
abba szépen kiír mindent hogy mi milyen sebességen megy. onnan már el tudsz indulni, hogy mi lehet a hiba.vagy a CPU-Z 1.42 is megmondja hogy milyen időzítéssel megy a ram, érdemes azzal is megnézni.
-
Zé_Mester
őstag
válasz
subaruwrc #2149 üzenetére
nyugi már. itt van nála. most tesztelgetem,mert mostmár egész jó idő van kint
majd teszek fel képet, de ne számíts valami nagy bummra, 470es FSB-nél már 1,5V kell neki.
kicsit éhes darab, sajna az éhsége nem arányos a teljesítményével. de nem adom fel, a lap tud neki adni 1,7V-ot, adig nincs megállás, a szemét is kinyomom.meg itt van már az E2140-es is, majd azt is megnézem, de most még ezzel szívok fa-san.
az E2140-est még ki se bontottam
FPO-ja : L714A561
nem tom mire lesz elég, majd kiderül.
majd jelentkezek C2D topic-baMZ/X OFF
-
Zé_Mester
őstag
válasz
VinoRosso #2130 üzenetére
én erre az OCZ-re gondoltam : OCZ Reaper HPC
valahogy ez jobban tetszik mint a Crucial -
Zé_Mester
őstag
válasz
subaruwrc #2087 üzenetére
ha figyelnél akkor látnád hogy mit írtam :
remélem nekem is menni fog a 3360 alapfesszel, és akkor majd jól a képedbe döngölök egy képet rólaott van az is hogy remélem meg az is hogy és akkor majd.
namost mivel még ki se próbáltam ezért nemtok mit mondani. de már nagyon várom hogymi lesz -
Zé_Mester
őstag
válasz
subaruwrc #2081 üzenetére
még nem tom pontosan hogy a 3200 a vége alapfeszen, vagy csak haver próbálta eddig.
de majd megnézem, csak érjek vissza Miskolcra
remélem nekem is menni fog a 3360 alapfesszel, és akkor majd jól a képedbe döngölök egy képet rólaludasmatyi : Az jó nagyon!Az én 6300-as cpu-m 1.5 volton viszi a 3500-at!Léggel Zalman CNPS9500-al!
hát én bízok benne hogy 1,5V-on már valahol 3,7GHz felett fog hasítani -
Zé_Mester
őstag
válasz
ludasmatyi #2078 üzenetére
nem tört szét, erős egyéniség, bírja a kiképzést.
más : ma végre hozzám került egy E6300-as procika. alapfeszen megy 3200-at, úgyhogy remélem képes lesz többre is. majd írok hogy mit sikerült kiokoskodni
ami tuti hogy újra terasz tuningnak nézek elébe -
Zé_Mester
őstag
válasz
ludasmatyi #2072 üzenetére
sztem én is követlek, habár még hátha csak kávészünet van
jóccak neked !!!! aludj fa-san -
-
Zé_Mester
őstag
JÉZUS ISTEN MI VAN ITT ??????????
ezt nem hiszem el, hogy 1 nap, amikor nem tok leülni a gép elé, erre itt mindenki megbolondul. hát ilyet. folyt a könnyem úgy kellett röhögni, de még most is mosolygok
pláne a fa-san, hát az leütöttAchi , Over : grat az eredményhez, korrekt.
am kérdés : mennyiért pazarolnak ilyen OCZ ramokat ???? nagyon megtetszettek
szegény kis Kingmax-om sírvafakadna ha látná ezt -
Zé_Mester
őstag
válasz
subaruwrc #1954 üzenetére
köszi, ez most megnyugtatott
Tomi84: hát ez egész komoly- 99xxMB\s, nem gyenge.
nekem 1224MHz-en lett 98xxMB\s
de majd megnézem hogy hátha megy feljebb isAnthony28 : hát nem hiszem hogy fogok neki adni még több feszt, elég nekem ez így ahogy van. majd szórakozok az időzítésekkel.
-
Zé_Mester
őstag
1400 MHz - DDR2 , 5-5-5-15?????
hát ez nagyon durva.
nekem is mennek a ramok 1224MHz-en, de csak 2.3V-ot kapnak.
lehet ki tudnék belőle csikarni egy kicsit többet is, de az az igazság hogy félek neki még több feszt adni. nem akarom kinyírni őket.szerintetek elszálna ha kapna 2,4V-ot ????
-
Zé_Mester
őstag
válasz
dani_golf #1939 üzenetére
bocsi, tényleg elírtam. szóval E6550
A-Data is nagyon állat, nem fogsz bennük csalódno.
ezt a lapot nem nagyon ismerem, de van fent róla teszt a PH-n.
nézd meg.
de az SLI sztem nem kifizetődő, de ez megintcsak egyéni vélemény.
nem gyorsít akkorát, mint amennyi pluszba kerül.
CF hatékonyabbés a P35-ös lapoktól jobb tuningalapot nem igazán találhatsz.
sztem maradjon az Asus P5K Deluxe és mellé valami jó videókari. ezzel jársz a legjobban.a Zalman 9700 pedig jó kis hűtő. vagy esetleg Asus Silent Knight. hasonló kialakítás, és jobb teljesítmény is.
-
Zé_Mester
őstag
válasz
dani_golf #1937 üzenetére
A Deluxe is tökéletes, és nincs vele problem.
Ha ATI CF, akkor az CF. akkor nincs SLI.
ezek a lapok csak a crosfire-t támogatják, sli nem megy bennük.
ha sli kell akkor i680-as chipes alaplap.az E6650 és E6750 között a szorzó a különbség.
volt E6650-em is,de nem ment annyit mint az E6750. mivel kicsi a szorzó (6-7) ezért azonos FSB-vel az E6750 jobb választás.
tegyük fel 500-as FSB-t akarsz
E6650 - 500x7 ------3500MHz
E6750 - 500x8 ------4000MHzés a 6650 nem megy 4000-t, csak ha nagyon Extrém cuccal van hűtve meg meghajtva.
úgyhogy sztem E6750 - jobb esélyed van a nagyobb sebességre
-
Zé_Mester
őstag
válasz
dani_golf #1934 üzenetére
ezek mind szép és jó ramok
de
ettől olcsóbban is vehetsz ramokat.
2x1GB Kingmax Mars 1066MHz - 16000ft.
ha annyira nem számít hogy csúcstuning ramok legyenek, de a procit ki tudd hajtani, akkor ez is elég.de ha mákod van akkor így is tudnak menni : [Kingmax Mars tuningom]
sztem gondold át. megspórolhatsz 10-15e-t
-
Zé_Mester
őstag
válasz
laragirl83 #1923 üzenetére
nem egyszerű eredmény, tényleg grat hozzá, nagy mák kell az ilyen kifogásához
-
Zé_Mester
őstag
válasz
aboriginal74 #1914 üzenetére
NO COMMENT !!!!!!! subaruwrc tudja mire gondolok
-
Zé_Mester
őstag
hejhó mindenkinek.
ma jáccadoztam kicsit a gépemmel
megnéztem hogy mi a vége a ramoknak. a procit tudtam hogy 3960MHz (8x495), azt már korábban teszteltemszóval. 2x1GB Kingmax Mars 1066MHz-es ramom van. és ennyi lett ma a vége :
[7x510FSB - 1224MHz 5-5-5-18 CR2 2.3V]
[8x488FSB - 1220MHz 5-5-5-18 CR2 2.3V]jelenleg ennyi, feljebb nem mentem. de sztem 16e ft-ért maximálisan korrekt teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- Lenovo Legion 5 15ACH6 Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest