- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Argos: Szeretem az ecetfát
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Brumi˘
addikt
válasz
subaruwrc #797 üzenetére
De a memo a hibás mert mindig memo tesztnél dob hibát... Memtest vágja ki az errort mindenhol, kivételt képez ez alól az általad javasolt beállítás, de mint kiderült úgy se stabil...
Spread spectrum asszem disable, a memo bosstot meg próbáltam autón/disableden/enable 1-en is...
-
subaruwrc
félisten
vagy a transaction booster enabled perf level 1?
-
Brumi˘
addikt
válasz
subaruwrc #794 üzenetére
Próbáltam én már mindent...
Orthoss még 1000@4-4-3-8@2,25V auto subokkal is vígan megy órákat... Ezért is használom a memtest-et. Az időzítéseket 3-3-3-3 -tól 5-5-5-15 -ig auto subokkal + amiket Muréna ajánlott, feszeket nb: auto-tól 1,7V-ig, proci: 1,25V-1,55V-ig, memo 2,2V-tól 2,45V-ig néztem, mem arányokkal is próbálkoztam 1:1, 5:6, 4:5 és ugyan az az eredmény... 960@4-4-3-8@2,25V simán megy.
-
-
Brumi˘
addikt
válasz
subaruwrc #792 üzenetére
Nem orthosozok mert nem ér semmit... Memtest 3.5 ment + mozilla, el akartam indítani a winampot, hogy szóljon már valami és paff kék halál... Nem a proci nem bírja, a memók a ludasak, de ez már a másik lapomba (ab9-pro) kiderült, mert abba voltak geil valu ramok 1000en és a-data 800+ ee ramok 1200on. A proci feszt 1ik esetben sem változtattam. Mondjuk ott 1,35V volt a min, de az a valóságban 1,3V körülinek felelt meg...
-
subaruwrc
félisten
ne keseredj el ez nem memó hiba. én is ugyanígy szívtam vele amikor 500on hajtottam szinkronban. 4óra hibátlan orthos után net közben kifagyott. gyanakodtam memóriára chipsetre mindenre csak egyvalamire nem.elvileg a procim atomtuningos. 3850 et vitt az előző gazdájánál szóval erre nem gyanakodtam és 3500nál csak 1.39et kapott. lényeg: a proci miatt fagy meg az van alulfeszelve. emeld 1.35re a procifeszt és meglátod h semmi baja nem lesz
-
Brumi˘
addikt
Nah végre sikerült stabillá tenni a kis st-ket.
[link]
-
alapban nekem is 5-5-5-18 értékekkel ruházta fel a lap ezeket a memóriákat, de ezért is van ráírva a lapkákon található matricákra, hogy manuálisan kell belőni a 4-4-4-12 időzítést. elvileg ha csak a fenti négy értéket lövöd be, akkor is stabilnak kellene lenni a gépnek. 2.0 ~ 2.1 voltot javasol a gyártó, nekem 1.9 voltot ad nekik a lap, mégis tuti stabil a vas! futtas egy új cpu-z progit, az javasol még neked más értékeket is a négy alapon kívül... de szerintem ha minden más ok a gépen, elvileg nem hasalhatna el, ha csak a 4-4-4-12 értékeket állítod is be, és más értékhez nem nyúlsz, a többit annyira nem szúrhatná el a lap...
-
AtHoS
nagyúr
A Guruknak ez nem lesz újdonság, de kérték, hogy tegyem be ebbe a topicba is:
-
subaruwrc
félisten
válasz
laragirl83 #776 üzenetére
értem ez jó cél.én most ellustultam meg minden változik és kicsit használom is a gépem nemcsak tesztelek.meg meleg is van úgyhogy nálam no teszt.
-
laragirl83
őstag
-
subaruwrc
félisten
válasz
laragirl83 #773 üzenetére
látom nem tétlenkedsz
-
laragirl83
őstag
-
shteer
titán
subtimings. sajnos a beállításukról nem tudok érdemben nyilatkozni
sztem:
első legyen kicsit magasabb, 12-14 körül (TWR)
második 30-35 (TRFC)
harmadik, negyedik és ötödik lehet alacsonyabb 8-10 körül (TWTR, TRRD, TRTP)
ezek kb biztonságosabb beállítások, ezek a saját tapasztalataim alapján. tehát nem biztos, hogy optimálisak!! remélem egy hozzáértőbb szaki majd felvilágosít
mennyi feszt kap az EE páros?
[Szerkesztve] -
XbandX
tag
Hali!...Vettem egy 2x1 gigás a-data vitesta ee800+...ami ugyebár cl4-es. Namármost az alaplap vmiért 5-5-5-18-nak állította be defaultként...én meg beállítottam 4-4-4-12...de sajna a többiről (van még 4 v. 6 ilyen cucc amit be kéne állítanom...asszem most 3-3-6-42)...mármint az a másik 4 érték) gőzöm sincs, hogy azok micsodák...szal please segítsetek, ha tudtok...2 nap alatt 2 kékhalált sikerült begyűjtenem...noha már ment 24h-t a gép...
[Szerkesztve] -
ftmf
tag
Üdv!
Pls segítsetek nekem, mert a ramok közt kicsit el vagyok veszve, hogy manapság melyik mit bír.
A lényeg: E2160, Gigabyte P35-ds3p lapban, vízhűtéssel.
Memóriákra 30-35k-t szánok. Tuning gép lesz, a maxot kihozom belőle, és tartósan fog így működni.
Milyen memókat javasoltok ebben az árban, ebbe a lapba??? A víz várhatóan 40, max 50 fokon tudja tartani legrosszabb esetben. Nem gáz, ha forrófejű.
Tehát 2 giga kellene, szvsz 1066os, jól húzható, olcsó.
Ha tudtok, pls árakat is írjatok.
Előre is köszi a segítséget! -
zoli9000
csendes tag
Üdv!
Szerintetek melyiket éri megvenni?
A-DATA KIT Vitesta Extrem 800+ (Cl4-4-4-12) 2GB, vagy Kingmax Mars 1066-ost?
visszaolvastam, volt aki azt írta hogy kingmax-ot nem igazán lehet tuningolni.. valaki írta hogy A-DATA-val elért 1100Mhz-et is..
C2D mellé, 8800Gts, tuningolni szeretnék persze, árban kicsit drágább az A-DATA /4eFt/
ByZ
[Szerkesztve] -
kicsit sötét vagyok még a mem tuninghoz, úgyhogy bocs, ha láma kérdés.
De adott egy mem, aminek adott egy időzítése pl 800-on. Akkor ha emelem a feszt tudok az dőzívéseken csökkenteni? -
szasanyi
félisten
válasz
szab.tam #754 üzenetére
Sztem sem fogsz ilyen RAMokat találni. Egyszerűen nincs. Az alább olvasható
KIT 800-on a CL3 időzítést, illetve 1066-on a CL4 időzítést, valamint 1200-on a
CL5 időzítést egyaránt 2.3V fesszel tudja.
Azt azért elárulom, hogy az 1066 CL4 sokkal jobb teljesítmény ad, mint a 800
CL3-ban. Úgyhogy ehhez ne ragaszkodj sztem... -
szab.tam
nagyúr
akkor lehet, hogy marad a régi...
-
Gyuri27
félisten
válasz
szab.tam #751 üzenetére
Athlon X2 4600+ S940 AM2 Brisbane tálcás vadiúj 1 év garancia: 19.900
Athlon X2 5200+ S940 AM2 Brisbane tálcás vadiúj 1 év garancia: 25.900,-
ugyan onnan
PC2-8500 Vitesta Extreme Edition (EPP)
5.0-5-5-15 @ 2.2V
Micron D9GMH (B6-3) Brainpower PCB [link]
[link]
tévedni emberi dolog, mondta a süni és leszált a súrolókféről -
szab.tam
nagyúr
ok, thx. de ez cl5-ös 1066. de amiről beszéltem, azt cl4-kén árulják. akkor átverés?
akkor egészen másként teszem fel a kérdést: van-e olyan ram, amelyik 2.05 v-on viszi a
840 cl3-at vagy 960 cl4-et?
a max proci frekimből 8-as ill. 7-es visszaosztással ezeket a ramfrekiket tudom előállítani. a max ram feszem pedig még mindig 2.05v...
most a geil-jeim 836-on mennek 4-4-4-12-ben, ezen a 2.05 v-on.
megnéztem, 940-en cl5-ben még mennek ezek a ramok, de ugyanolyan olv/írás jön ki, mint a 836 cl4-ben.
van még egy lehetőség: megelégszem, és nyugton maradok...
[Szerkesztve] -
-
AtHoS
nagyúr
válasz
szab.tam #733 üzenetére
Szerintem ennyi. Én is ennyinek láttam, de már lekéstél róla ha éppen nincs nála most raktáron. Majd jövőhéten rendelhetsz. Szerda délig lehet leadni a rendeléseket.
De ha kicsit visszább olvasol, akkor láthatsz egy alternatívát is neki. Volt egy kis bonyodalom körülötte, de a végére csak kitisztult a kép
Szerk.: Ja, hogy Gianni-nál láttad! Én Banditnál
[Szerkesztve] -
szab.tam
nagyúr
gianni-nál:
- 2 GB/1066 MHz DDR2 A-DATA KIT Vitesta Extrem 1066+ (Cl4-4-4-12): 32.900,-
ez szerintetek br, és nem valami elírás? vagy csak nyaralni ment, tehát aug 29-ig ugyse lehet venni nála semmit, és így szivatja a konkurenciát? vagy tényleg ennyi? mert a hasonló kategóriájú geil 47 k körül van. -
-
szab.tam
nagyúr
csak az az érdekes, hogy ugyanezek a ramok, picit jobb procival, sokkal alacsonyabb órajelen mennyivel jobb olv/ír eredményeket hoz...
[link]
de azért 1100 fölött nem rossz!kiváncsi lennék, hogy stabil-e?
valaki azt írta, hoy ezek a ramok igazából 2,35-nél indulnak be. de csak saját felelősségre. úúúú ha az alaplapomban nem 2.05 lenne a max fesz! rég megsütöttem volna...
[Szerkesztve] -
Vandit.
addikt
ezt annak ajánlom aki eddig szídta a GEIL ramokat[link]
-
eXodus
őstag
-
eXodus
őstag
válasz
laragirl83 #497 üzenetére
plz csinálj képet h hogyan oldottad meg. Mrt sehogysem megy... (chipset befőttesgumi+ 8cmesvetni sikerült, de ramra elképzelésem sincsen)
-
laragirl83
őstag
a sebesség, abban a sorrednben, ahogy leírtad
ha nem akarsz tuningolni 1általán, akkor 533-assal is elvagy, mert pl c2d-k alap FSB-je 266MHz, erre passzol pont az 533-as ram (2*266).
667-es rammal már mehetsz följebb FSB-ben vagy ha ott nem is, de BISOban állíthatod a RAM osztót, és akkor tudod 4:5-ben küldeni, és akkor FSB emelés nélkül, gyorsabb lesz a memória sebesség (ugye 266/4=66.5*5=~333 és mivel Doubel Data Rate --> 667MHz)
ez lehet fokozni, ha tuningolsz, mint állat akkor 400as FSB-vel 1:1ben már csak 800as RAM képes menni... de azt is lehet feljebb osztani, 1GHz-re, 1200-ra stb...határ a csillagos ég.
csak ilyen sebességekre nem képes minden ram, főleg a gagyik nem!
aztán durvább esetekben lehet fordulni 1066 - 1200 stb ramokhoz... -
kemi86
csendes tag
Sziasztok!
DDR2-el kapcsolatban lenne egy kérdésem, mégpedig mi a különbség a
533-667-800mhz ramok közt?
köszönettel,
kemi -
laragirl83
őstag
-
VinoRosso
veterán
válasz
oettinger01 #701 üzenetére
tapasztalat nincs,d e szerintem 1200ig tuti elmegy, utána meg már sokmindentől függ, hány ram van, van e hűtsé stb. Chipben előző hónapi tesztben 1234et ment vagy 1243at vagy valahogy így.
-
VinoRosso
veterán
ez így van nem fogalmaztamm pontosan, azt kellett volna írnom hogy nagyobb az esélye. Nekem volt 800+os a-datám, cl4es, 3-3-3-11et vitte 800on 2,3V-tal, igaz húzni már nem nagyon lehetett rajt, csak feszemeléssel és keveset, de azért a 800+ostól ez nem rossz teljesítmény. Aztán vettem Geil 800+ost, az meg 2,4-gyel vitte a 3-3-3-8at, és lehetett rajta húzni úgy 860ig, de utána már nem mertem emelni feszt mert g*cire meleg volt, ugynazon a feszen szignifikáns különbség volt az a-data és a geil közt, és 2,4Vtal ment 780on 3-3-3-8 cal, bírta 2 hónapig...holott a 2,4V recommended voltage a vízjel alapján, még szerencse hogy lft garis. Szal nem olyan rossz az az a-data EE, ár teljesítményeben az egyik legjobb.
-
-
Zájec
veterán
egy régi teszt:[link]
szerintem 900-t mennie kéne azért.. 2.1v felett nem érdemes adni neki
ha probálkozol.. azért annyira nem rosszak.. attól is függ hogy 512mb v 1gb..
nálam 1050 megy most is a 667s , 2X512...pár. de az enyém Hynix chipes.
orthos stabil vele..
szóval vannak extrém darabok is... csak nem mostanába..
[Szerkesztve] -
oettinger01
őstag
1066os extreme a-datakat meddig lehet húzni? van valakinek tapasztalata? commando lenne alatta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sorozatok
- Építő/felújító topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- PlayStation 5
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motoros topic
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Teljesen az AI-ra fókuszál az új AMD Instinct sorozat
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- Garmin Fenix 8 Amoled 51mm Sapphire Carbon Gray DLC - Használt, karcmentes
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest