- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- eBay-es kütyük kis pénzért
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
plaszy
őstag
válasz
barnam_ #4827 üzenetére
Nos elkészült a Super PI:
1100 @ CL5 - 11.466 s
1175 @ CL6 - 11.045 s
Nagyon kevés a különbség, viszont 4x1 GB-os moduljaim vannak, ez adódhat bármiből.
Egyébként semmilyen futó alkalmazás nem ment az Everesten, az AVG-n és az ATI-n kívűl.
Lehet, hogy 2x2 GB-ossal jobbak lennének az eredmények. -
-
KaraDani
addikt
válasz
barnam_ #4739 üzenetére
Tudom, nem az volt a cél! Semmi hangolás nem votl előtte, betoltam 2,3ra meg feljebb nyomtam az időzítéseket, és megnéztem mennyit tudok így elérni. 24/7 1200mhz en használom őket 480 as fsb mellett CL5, úgy kicsit gyorsabban (14sec) lefut természetesen
Ez most szimplán egy mhz hajhászás volt
És ez nem egy drága memo.
-
Hurkaleves
őstag
-
Sutymorgo
csendes tag
válasz
barnam_ #2585 üzenetére
Köszi a linket!
Ha jól szűröm a lényeget, akkor törekedni kell az 1:1 RAM-FSB arányra és az FSB feletti memóriasebességből nem sokat profitál az architektúra, onnantól inkább az időzítés jön képbe.
Tehát nekem akkor lenne értelme 800 MHz feletti RAMokat vennem, ha 400 MHz fölé mennék az FSB-vel. E2160 (9x200=1800Mhz) esetében ez 3.6 GHz-nél következik be 1:1-ben. Jól mondom? -
Zé_Mester
őstag
válasz
barnam_ #2581 üzenetére
egyetértek, a Kingmax-al jobban jársz sztem is
.
és ha tuningra kerül a sor, akkor is szépen tudsz velük felfele haladni.
nálam eddig amik jártak Kigmax ramok, MINDEGYIK MENT 1152MHz-et 5-5-5-15 CR2-be, de a nagy többség ment 1200MHz-et is 2,25V-tal.
úgyhogy árához képest maximálisan korrekt ram. -
Sutymorgo
csendes tag
válasz
barnam_ #2576 üzenetére
P35 lesz valószínűleg.
Egyébként most találtam ezt, nem is hangzik rosszul majdnem 1100 Mhz (5-5-5-15) 2V alatt: Black Dragon -
Zé_Mester
őstag
válasz
barnam_ #2564 üzenetére
Eddig ennyit sikerült kihozni belőle
sztem menni fog az 1300MHz 2,4V-tal, remélem.
de még azt meg fogom próbálni, hogy átteszem a ramokat a másik foglalatba (sárgába).
mert valami olyat olvastam hogy abba mintha jobban mennének (de lehet hogy csak félreértettem valamit) -
-
VinoRosso
veterán
válasz
barnam_ #1590 üzenetére
úgy úgy az fsbt korlátozza a ram. Nem megy 465 fölé az fsb. Attól tartok, hogy a geiltől futná többre is, csak még nem jöttek meg a gariból. Ezek cruicalok , 1066os handpicked ballitsix. 1:1ben 2,4V-tal sem tok bootlolni 465 felett. Amugy mentek 1300at is, természetesen szorzóval.
-
losi73
senior tag
válasz
barnam_ #1532 üzenetére
amugy a 6400 melé lehet jobban járnék a 800-as geilel a 4-4-4-12 fut és 1az1-ben ha 4x800 azaza 3200 megy a procim,mivel azt tuningolom csak a ramot nem szoktam mert,azt még egyszersem tudtam stabilra belöni,igy már azal régota nem is foglalkozom,de a mostani geilem is alap feszen megy 1.8-on ezek után is a kingmaxot javasolod?
-
-
-
válasz
barnam_ #1513 üzenetére
Hát, eddig 5db modulból egy hibás volt. Lehet, hogy csak peches vagyok, de ez akkor is 20%, na. Ezen felül nem bírják a tisztes feszültségeket - ami hűtés nélkül nem is csoda. Feszültség nélkül meg nem is lehet egyáltalán szorítani az időzétéseket (legfeljebb downclock árán). A JEDEC szabványok meg nagyon ki vannak náluk centizve, mert néhány MHz tuningnál már bizonytalanok, fesz kéne nekik (amit meg nem lehet adni, ugye). A Hardcore széria az külön történet, azon még borda is van (a "szokásos"), de az is ippeg-ippeg, mert azt se lehet tolni sehova. Legalábbis az időzítések lazítása nélkül biztos nem. Ha már low-budget noname, akkor inkább Hynix.
-
-
Foxmulder89
senior tag
válasz
barnam_ #1278 üzenetére
Igen option2-vel megy csak annyit, be is bootol win aztán jönnek a marhaságok...majdhogynem az összes progi hibát ír ki, orthos így köszön:
FATAL ERROR: Rounding was 0.5, expected less than 0.4
Hardware failure detected, consult stress.txt file.
Torture Test ran 0 minutes 8 seconds - 1 errors, 0 warnings
memtest86 csak úgy hányja a hibákat..
mod: apropó te mivel tesztelted? (procc stabil, lapnak sincs semmi gondja) -
rogan85
tag
válasz
barnam_ #1112 üzenetére
Odaírtam az aláírásomba a konfigomat. Azokat a beállításokat használom amiket írtál, és nem vagyok benne biztos h a ram nem bírta azokkal a beállításokkal. Lehetett a proci is ludas, vagy előjött a gts bugja nemtom. Most annyira nem is érdekel.
Egyébként a mostani beállítások mellett fut rendesen (375 x 2,5 = 937), és ennél jobban úgysem akarom húzni a gépet. -
Gyuri27
félisten
Ha ez Banditra vonatkozik, akkor semmi bajom vele!
Ha nem akkor nem értem.
Azt irtad nincs a boltban, irtam van Banditnál.
Bár én 1000-s adatát rendelnék az multkor 27k volt és tuti micron chipes és nem lutri mint a 800-s adata-geil.
Most rakja föl a listát.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Diablo IV
- Robot fűnyírók
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- Megújult a PROHARDVER!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Robotporszívók
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE VEGA 64 8GB HBM2 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest