- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kempingezés és sátrazás
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Ivqkzy-: Eddig
Új hozzászólás Aktív témák
-
VR6-Fan
veterán
a két modul nálam pont egymás meletti slotban van(DC miatt) és a frezzer ventije pont elfedi mind kettőt és elszívja onnan a meleget
(szerintem ez így elég jó megoldás!??)
tlac:ügyes
én csak chipsetet cooler modoltam mostanság:[link][link][link]
remélem az én ramjam nem fognak elhalni, de mondjuk a gyártó is 2.2V ír...
[Szerkesztve] -
-
Fori23
őstag
A tuning-teszteket leszámítva végig így mentek- talán fél évet?- 1067MHz/ 2.05V. Miután megszüntettem a vízhűtést, már csak a sima házszellőből kapott, mint minden a gépben. Előbb az egyik kezdte: nem indult el 2.0V alatt, egy bios flash után. Egy hónapig még szenvedtem vele, Aztán megbeszéltem, hogy viszem vissza, nézzék meg. Aznap éjjel arra ébredtem, hogy csippan a gépem, újraindulgat
. Bedőlt a másik is
-
smokk.
tag
SZaisztok!
Sikerült felhúznom a memóriámat 867MHz-re 4-4-4-8-as időzítésekkel.Egy 667-es kingmax marsról van szó!Most 2V-ot kap,és teljesen stabil.Szerintetek lehet még adni neki?Bírhatja még tovább?Külön hűtés nicns rajta..
Üdv. -
VR6-Fan
veterán
Sziasztok
[link] a proci nagyon gyenge... a ramra meg gyúrok hogy így meglegyen az 1GHz..
annyi kérdésem lenne hogy hoszú távon ez a használt mennyire káros a ramokra? -
_core
aktív tag
válasz
zoli9000 #961 üzenetére
A rendszerem beallitasa a kovetkezo: [link] Itt pedig egy Orthos teszt ezekkel az ertekekkel: [link].480-as FSB felett a memoriakat Biosban auto-ra rakom igy 5-5-5-18-at allit be maganak es a feszt ilyenkor max 2.3V-ra rakom de van hutesem a biztonsag kedveert. [link]
Szerintem maradj a 8-as szorzonal es a memoriakat allitsd bios-ban 4-4-4-12-re (nalam 475-ig jok 2.250V-al.Probalkozz es tesztelj egyfolytaban igy hamar megtalalod a szamodra megfelelo beallitasokat
[Szerkesztve] -
szasanyi
félisten
Igen, ez a vevő rész nekik sem nagyon tetszik. A főnök változó, de többnyire nem
az a baj, hogy okoskodik hanem ha ért hozzá.Persze én is inkább tulaj lennék
ha választanom kéne (lehetne). De a mészáros kutya ott van elásva, hogy megfelelő
kapcsolatok és szerződéses munkák nélkül a legszebb, legjobb, legfullosabb üzlet
is halott, ugyanis nincs akkora forgalmuk, hogy CSAK alkatrész eladásból, esetleg
akciós gépépítésből megmaradjanak.Da, de nem OFFolom tovább a topikot.
-
Gorneck
legenda
válasz
szasanyi #964 üzenetére
Persze...ők már beértek kialakult kör akik még csak a boltba se mennek be, hanem mindent telón intéznek...kezdőként nehezebb, pláne, ha a főnök ott liheg a nyakadba...
Amógy el lehet vele lenne nem tagadom...
Sajna nem nekem való...nem bírnám hallgatni a vevők baromságait... -
szasanyi
félisten
Több ismerősöm is van, mit mondjak... hivatalosan nincsenek túlfizetve, de azért
többnyire megéri nekik. Néha-néha nem is kicsit...
Persze a tulajdonosok sem szegények... ha rafkósabbak az alkalmazottaknál.
Na, de szinte mindenhol a jobban képzett és élelmesebb emberek érvényesülnek
és keresnek jobban. -
szasanyi
félisten
válasz
laragirl83 #958 üzenetére
Egy jó számtech üzletben dolgozni (vagy olyan tulajdonosának lenne) tuti jó
megoldás. Munka, pénz, szórakozás...
Persze koránt sem biztos, hogy erről van szó, de nálam bejönne az tuti. -
zoli9000
csendes tag
Hali!
Nekem is hasonló konfigom van, de az istenért nem akar 3500 felett stabil maradni,
mondjuk nekem gigabyte alaplapom van,írd már meg léci, hogy milyen ram időzítéseket használsz.
Nekem úgy marad stabil 3500-n hogy ram 2,2V, proc meg 1,43 /bioszba/
7x500, 8x438 tök mind1, ugyan úgy megy, ramot auto-n használom, hogy nehogy időzítések miatt ne menjen..
3600 proci 1,5V /bioszba; cpuz, everest 1,43-1,47-et ír ki/, ram 2,2, próbáltam northbridge-nek adni plusz feszt is, de orthos kb 1 perc alatt elhasal... látom hogy te 1,53V-ot adtál procinak, kipróbálom úgy mit bír.
//tudom nem ide tartozik, de F2-es biosom van, F5-sel van valami nagyobb esély, hogy többet ki tudok hozni a gépből?//
ByZ
[Szerkesztve] -
VinoRosso
veterán
válasz
laragirl83 #958 üzenetére
vagy csak jó helyen él...
-
VinoRosso
veterán
Meg lett nézve a Ballistix 1066os egy p5b-ben, itt sem indult el 1066on; 2,3Vlett neki adva Cl5-ben, win bootolásánál kékhalál. Még lehet kipróbálom Muréna lapjábn, de nem tudok másra gondolni, mint hogy selejtes a ram. Hihetetlen, hogy mennyire nincs szerencsém a tuningban. Valakinek egyéb 5lete?
-
Lalaboy
őstag
Nevet kell valtoztatnom!
Nem Lalaboy leszek, hanem RAMKILLER!
Mar megint kiszenvedett az egyik Mushkin modul! Amit furcsallok, hogy rovidebb ideig kapott 2.75V-ot, mint az eredeti nem gariztatott peldany 2.8V-ot! Azok birtak a 2.8V-ot, de 3-3.1V-tol az egyik bedobta a torulkozot, a masik tulelte. Most a jobbik TG es a tulelo Mushkin csucsul a szlotokba, hetvegen megnezem mire kepesek parban, de felek a vegen nemmarad ramom!
[Szerkesztve] -
Armando_19
őstag
Hi!
Van valakinek ilyen ramja?[link]
Ha igen, akkor pls egy kis infót róla. Tuning, timing, feszek stb. köszi. -
Raider 01
aktív tag
Üdv mindenkinek.Valaki segítsen már nekem legyen szives.Van nekem 2x1 gb geil ultra 4-4-4-12.6400-as core.ez a proci másik lapban ment 3.6ot.vettem egy quad gt-t,és nem tudok 3.2ő fölé menni mert ha egy kicsit is fentebb megy a mem ora jele 800tól nem jön fel a win.A ram beállításoknál 6 beállítás van.Ebből kettő ok,de a többit nem tudom hogy kellene hogy jó legyen.PLS valaki segítsen,mert a stabílm3.4et elakarom érni.Előre is köszönöm!
-
_core
aktív tag
4120 nal (Bios:1.58V ha jol emlekszem) itt egy kep (hofokok a kek everest mezoben) [link] (IDLE allapot) na ezt mar nem birja sokaig mert Orthos alatt kifekszik gyorsan.Tobb feszt meg tuti nem adok neki
Stabilan 3760 on hajtom (Bios1.41V-on) es a ramok 470MHz-en mennek 4-4-4-12 ben:[link] A rendszer meg finomitas alatt van.
[Szerkesztve] -
_core
aktív tag
Osszedobtam egy ramhutest kimaradt alkatreszekbol akit erdekel itt megnezheti: [link]
-
mycso
veterán
Csak úgy érdekesség képpen:
Asus p5ld2-SE + 2x512MB DDR2 667 Samsung ram, az egyik Infineon chipes + 512MB Kingston DDR2 533 + 512MB Kingston DDR2 667.
Mondhatni 4db különböző ram, a következő módon elrendezve:
A0: Samsung DDR2 667 (Infineon)
A1: Kingston DDR2 667
B0: Samsung DDR2 667
B1: Kingston DDR2 533
Sajnos az időzítést még nem sikerült bejátszanom normálisra, így 5-6-6-18-on mennek illetve az 533-as Kingston még egyedül sem hajlandó elindulni 667-en, csak plusz fesszel. ( 1.95-2v )
Viszont ezzel az elrendezéssel, 667MHz-en 5-6-6-18 mennek együtt, SŐT: DUÁLBAN!!!
Bios, everest, Cpu-z is kiírja! -
subaruwrc
félisten
te értetted félre. legkisebb szorzóról beszél ami a 4:5 400/500as fsb
1:1 nem a legkisebb szorzó mivel nincs szorzás. minden lap tudja az 1:1 et.
az 1066os 5-5-5-15ön megy csak elvan írva.valós használatban nem érzed az 1066 cl5 800 cl3 közötti különbséget és 800cl 3at max az 1066os fog menni 2.3-2.4 körül..
egyéb kérdés? -
Narim
tag
Na, még annyi hozzáfűzni valóm lenne a dologhoz (aminek ismét nem fog szerintem 1-2 ember örülni
), hogy a topic 3. hozzászólásában azt írta janos666, hogy neki 400-as az FSB és a legkisebb szorzóval megy neki 1000MHz-en a 800-as RAM
Vagyis nem tudja 400-as FSB mellett 800MHz-en járatni? (ezt csak ő rontotta el, vagy direkt így akarta, vagy az alaplapja nem tud kisebb szorzót, vagy én értettem rohadtul félre az egészet?)
A másik kérdésem, hogy a 800+ -os A-Data extreme edition 2*1GB kit elvileg 4-4-4-12-es időzítéseket tud (800MHz-en). Ha jól tudom, az 1066MHz-es pedig 1066MHz-en tud 4-4-4-12-es időzítést. Az 1066-os 800-on járatva (hogy 1:1-ben menjem a procival), vajon tud 3-3-3-8-as időzítésekkel menni? És megéri azért 10 ezret adni, hogy ennyivel jobb legyen az időzítés? Számit ez teljesítményben annyit?
Köszönöm. -
Narim
tag
válasz
subaruwrc #931 üzenetére
Kössz.
Jó, akkor felfogtam
Bocs, csak több helyen is érdeklődtem a témában, és volt egy kis keveredés.
De akkor elhiszem, hogy tud a 800MHz-es RAM 1:1-ben menni a procival 400-as FSB-n.
Mivel azt mondták máshol, hogy nincs sok különbség a 800-as és az 1066-os között pl. játékoknál, így akkor asszem maradok a 800-asnál.
Köszönöm mindenkinek a segítséget. -
subaruwrc
félisten
ne haragudj már de komolyan nem érted?
400as fsb-nél 1:1 arányban effektíve 800on mennek a memóriák nemtom mi ezen olyan felfoghatatlan. az 1066ot is be tudod állítani de az nem 1:1 lesz és a ramok is drágábbak.1066os ramok alá 533fsb-s proci kéne az 1:1 hez de olyan még nincs mivel 333nál tartunk amihez a legkisebb memória 667es lehet mert 1:1 aránynál kisebbet nem lehet használni. ERGO mivel egyfolytában 400as fsb ről beszélsz meg 1:1 ről ezért 800as ramokat vegyél mert olcsóbb is. viszont ha időtállóság kell akkor 1066 mert az gyorsabb és azt is használhatod 800on. -
Narim
tag
válasz
szasanyi #927 üzenetére
Szóval akkor a 800-ast ajánlod?
Én is afelé hajlok (már csak az ára miatt is), a proci biztos bírja a 400-as FSB-t azt már megkérdeztem a topic-jában.
Egyedül abban nem voltam biztos, hogy 400-as FSB mellett akkor megy-e 1:1-ben a RAM a procival.
De akkor szerinted megy?
Neked is ilyesmi beállításokkal megy a géped? -
szasanyi
félisten
Annyi pluszt biztosan nem ér meg. Már csak azért sem mert nem lesz kihasználva,
illetve a 800+ válrtozat eléggé tuning barát. Az 1:1 arány sokat számít, úgy is lehet
fogalmazni, hogy az lenne az ideális. Az nem tudom, hogy FSB 400-al működésre
tudod-e bírni procit, hogy meglegyen az 1:1 arányú 800Mhz RAM freki. DE az bizti,
hogy az 1066 1:1-ben nem fog menni, oda ugyanis min 500-as FSB-vel szaladgáló
proci kellene. -
Narim
tag
válasz
szasanyi #921 üzenetére
Persze, vili
, csak a ''Nagy RAM-os topic'' elején pl. vagy egy link, ahol elmagyarázzák mi is az a DDR, és ott azt írják, hogy DDR (1) -nél 2-szerese, de DDR2-nél 4-szerese az effektív sebesség a mag sebességének... (és daa-raa is ezt mondta abban a topicban)
És mint mondtam daa-raa szerint a mag sebességének kell megegyezni az FSB-vel. -
szasanyi
félisten
válasz
MZsoltee #922 üzenetére
Kingmax DDR2-800 800Mhz-en alapból 1.80V fesszel CL5 (5-5-5-15) időzítést
tudnak, DE nálam 1.90V fesszel mentek CL4 (4-4-4-12) időzítéssel. Sztem a
jövőre tekintettel egy túlbiztosítás sosem árt, vagyis csekély árkülönbözet
esetén én az 1066-ost venném. Amúhy a 800-as is teljesen megfelel. -
Narim
tag
válasz
szasanyi #920 üzenetére
Mindenképp RAM kit-et szeretnék venni.
2*1GB-osat. Sokan az A-Data-t ajánlották, abból is a + -os extreme edition fajtát.
Szóval úgy néz ki ilyent fogok venni. A kérdés már csak az, hogy 800-as vagy az 1066-os éri meg jobban. Hosszú távra tervezem, tehát min 2-3 évig nem nagyon akarok beújítani. Szóval nem tudom, hogy az 1066-os megéri-e plussz 10-12 ezer forintért. Mondjuk főként játékoz kéne a gép.
Az lenne akkor a kérdésem, hogy szerinted akkor a 800MHz-eset tudnám 1:1-ben járatni a procival?
Vagy valahogy az 1066-osat is? (nincs igényem nagyon a tuningra)
Mennyire számít hogy 1:1-ben megy? (Arra gondolok, hogy ha a 800-as 1:1-ben megy, az 1066-os meg mondjuk úgy nem tud, akkor jobb-e az 1:1 arányú 800-asnak a teljesítménye, mint az eredetileg gyorsabb 1066MHz-es RAM-nak, ami nem megy 1:1-ben?) - remélem jól meg tudtam fogalmazni -
MZsoltee
veterán
Hali kingmax drr2 800as vagy 1066os ramok között kel döntenem. E4400as mellé lesz és ha a procit húzva lesz (max 10*300MHZ akkor 600on mennének a ramok vagy 9*333 ekkor 667), akkor a 800as ramok menni fognak CL4ben(alapban CL5) vagy csak az 1066osak?
[Szerkesztve] -
szasanyi
félisten
Az enyém a helyes, hidd el. A különbség annyi, hogy az egyik tuti 800-at
a másik tuti 1066-ot megy.Persze az időzítés sem teljesen mind1.
A 800-ok zöme CL5 időzítéséket tud, csak a jobbak mennek gyári érték
szerint is CL4-ben. Főleg a + vagy Ultra jelzésüek, meg 1-2 jófajta tuning
RAM. Általában a jobbak a névleges sebesség értékek fölött is mennek.
Ami fontos az, hogy a Kingmax 1066 az CL5-ben tudja ezt, míg a 800-at
CL4-ben. És az egyik (hanem a ) legolcsóbb 1066-os RAM.
Utóbbi sztem nagyon jó ár/érték arányt képvisel. Ha túl sok pénzed van,
adhatok tanácsot jobb RAM KIT vásárlásához is... -
Narim
tag
válasz
szasanyi #917 üzenetére
Teljesen világos, amit mondasz.
Az emberek egy része eddig is így mondta.
Csak ott van az emberek másik része, akik szerint meg a 200MHz-es FSB-hez tartozik a 800MHz-es RAM, mert a 800MHz-es RAM mag frekvenciája 200MHz, és ennek a 4-szerese a tényleges sebesség. És az FSB-nek a mag frekvenciájával kell megegyezni, hogy 1:1 legyen az arány (lásd: 1066QPB-s (266MHz FSB) proci-val párban áll az 1066MHz-es RAM, azzal megy 1:1-ben, 1333QPB-s (333MHz FSB-s) procival meg az 1333MHz-es DDR3-as RAM megy 1:1-ben.)
Ez a magyarázat is elég logikusnak tűnik.
Szóval van 2 tábor, és nem tudom kinek higgyek -
Narim
tag
válasz
szasanyi #915 üzenetére
Jó ez a két különböző vélemény
Igazából én vagy 800MHz-es vagy 1066MHz-es RAM-ot akarok venni, lehetőleg úgy, hogy a procival (ami c2d E6750-es lesz, 1333-as QPB-vel, vagyis 333MHz-es FSB-vel) lehetőleg 1:1 arányban menjen. Ha meg nem tud egyik sem 1:1 arányban menni, akkor meg azt szeretném megvenni amelyik jobban megéri ár/teljesítményben, de erről is megoszlanak a vélemények, hogy mennyivel jobb az 1066-os mint a 800-as -
szasanyi
félisten
-
Narim
tag
Tehát akkor végülis te is azt mondod, hogy DDR2-es rammal, aminek vagy 166MHz (667MHz / 4), vagy 200MHz (800MHz / 4), vagy 266MHz (1066MHz / 4) a sebessége, azzal nem tudsz 1:1-ben járatni olyan processzort, aminek 333MHz-es az FSB-je...
333MHz alá nnyilván nem viszem az FSB-t, max. fölé. Szóval akkor ilyen processzorral az 1:1 arány kilőve, nem?
[Szerkesztve] -
szasanyi
félisten
válasz
laragirl83 #910 üzenetére
SŐT! Olyan proci is elég kevés van, ami 600-as FSB-t megy, hogy igaz legyen az 1:1
arány. -
-
Narim
tag
válasz
subaruwrc #911 üzenetére
Az a gond, ezzel nem vagyok teljesen tisztában, szóval azt akarom kérdezni, hogy elvileg 400-as FSB mellett a 800MHz-es RAM tud menni 1:1-ben a procival?
És az 1066MHz-es RAM milyen 333MHz-es FSB feletti értéken tud 1:1-ben menni a procival (mondjuk éppen 1200MHz-en vagy valahol 1066 és 1200 között)?
daa-raa nekem azt mondta, hogy a szorzóval elvileg az FSB és a RAM effektív sebességének a 4-ede közötti arányt adjuk meg. Tehát 200MHz-es FSB-nél, ha 1:1 az arány, akkor a RAM effektív sebességének a negyede is 200MHz, így az effektív sebesség 800MHz. És ekkor megy 1:1-ben a procival. Vagy akkor ez nem így van?
[Szerkesztve] -
Narim
tag
Ezt nem értem teljesen.
Úgy tudtam a RAM akkor megy a procival 1:1-ben, ha az FSB megegyezik a RAM sebességének a negyedével (Gorneck23-nél pl. ha 1200-on megy a RAM, akkor elvileg a negyede az 300MHz. A processzora meg szerintem nem 300-as FSB-n jár, amikor már alapból 333MHz az FSB-je)
Meg tudnád nekem akkor magyarázni, hogy mehet 1:1-ben a RAM a procival? (Lehet, hogy én tudom rosszul, de akkor elmondanád hogy van?)
Köszönöm. -
Narim
tag
Hello!
Szerintetek megéri 2*1GB A-Data 800MHz-es RAM helyett 1066MHz-eset venni?
Mármint pl. játékoknál érezhető a javulás? Több fps-sel megy?
Húzni nem akarnék egyik megoldás esetén sem. (Max. annyi hogy az E6750-es proci 1333-as QPB-jét, felhúznám 1600-ra, hogy így 400MHz legyen az FSB-je, de a RAM-okat az eredeti órajelükön akarom járatni.)
Szóval megéri egy a kb. egy tizessel drágább 1066MHz-es RAM?
Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NBA és kosárlabda topic
- Kempingezés és sátrazás
- Motoros topic
- Házimozi belépő szinten
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen légkondit a lakásba?
- One mobilszolgáltatások
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASUS TUF Gaming B560M-E Alaplap
- Gigabyte Z97X-UD5H + i7-4790K + 16GB DDR3
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Kingston KF560C32RSAK2-32 - DDR5-6000Mhz - DualChannel CL32 - 32GB - Led
- MacBook Air 15 M3 8 / 256GB dobozos 12 hónap garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- AKCIÓ! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest