- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Brumi˘
addikt
válasz
laragirl83 #497 üzenetére
Bfőttes gumi helyett tartósabb a postás gumi.
Én is azzal toltam.
-
Rusher
őstag
-
tlac
nagyúr
Sárpac:
gumicsere
(nagyon könnyű az a kis venti)
de, amit kinéztél és ha az elszabadul...
Rusher:
az nem vmi stabil, kinézetre sem
Qru:
enélkül égette az kezem 2,3V-on orthos blend alatt, most is elég meleg, de jobb
(rendesen nem tudtam megtapizni, mert nem fér oda a kezem)
nekem max 1800-at megy, de most 7V-on így 1400rpm (de még így sem elég halk) -
Qru
MODERÁTOR
Nah akkor meg is van hogyan fogom újrahasznosítani a stock coolert! Ha lesz időm hnap megcsinálom, LAN party előtt pont jól jönne egy kis extra fuvallat.
mod: Amúgy mennyire hűti le? Már mint mennyire hatásos érzésed szeritn? Szabályoztad vagy 2000rpm-en tolod?
[Szerkesztve] -
Rusher
őstag
Nekem szakadt már el még mielőtt cseréltem volna de egyszerűen lecsúszott a videókártyára és ott állt rajta nem kaszált semmit
mod.: egyszerűbb megoldás nem jó?[link] sry kicsit nagy.......azóta egy Noctua 8-as van rajta, halk, csendes és a ramok hűvösek tőle
[Szerkesztve] -
Gyuri27
félisten
Bandit
DDR2 PC6400 800MHz 1024MB GEIL ULTRA+ KIT 2DB (SPD: 3-3-3-8, Paper Retail, Metallic-Orange Aluminum) 22 994 Ft Élettart.
DDR2 PC6400 800MHz 2048MB GEIL ULTRA+ KIT 2DB (SPD: 3-3-3-8, Paper Retail, Metallic-Orange Aluminum) 45 976 Ft Élettart.
DDR2 PC5300 667MHz 1024MB GEIL ULTRA KIT 2DB (Chip 3ns, Orange AluminumV, Orange Alum, SPD: 3-4-4-8) 13 266 Ft Élettart.
DDR2 PC5300 667MHz 2048MB GEIL ULTRA KIT 2DB (Chip 3ns, Orange AluminumV, Orange Alum, SPD: 3-4-4-8) 24 882 Ft Élettart.
emberes -
Gyuri27
félisten
arra kiváncsi leszek, hogy cl4-en mennyit megy
van a geilnek is cl3-s ramja de az bitang drága v 667-s. Szerintem ahhoz válogatot chipek kellenek nem fesz.
Aeneon AET93F30D
Elpida
Micron D9GMH (B6-3) ezekel a chipekkel szerelik, nem mindegy melyik van rajt.
22k-ért van 2x1gigás micron chipes pqi turbó (gondolom neked az még olcsóbb lenne) -
Chaser
legenda
Ez gyárilag cl4 800-on, azért gondoltam, hátha feszemeléssel cl3-on menne..hátha..de ha nem megy azt is túlélem, legfeljebb 900-on használom cl4-ben, annyit gondolom megyeget. Ösembertől lesz jah
Gondolkodtam 2x1 gigán, aztán rájöttem minek?
Gyakorlatilag az 1-et se használom ki, vista nem kell, inkább legyen 1 giga, de az gyors, bár a bruttó 25k-s 2x1gb ultra páros kicsit elcsábított, de csak azért se veszem meg
-
Chaser
legenda
Folyamatban van egy geil 512/800 ultra páros vétele, van rá esély, hogy 800-on vigye a cl3-at, vagy felejtsem el?
szerk: #457 Soak : A HT mindig 2ghz volt tudtommal, amióta van, csak ez is olyan dolog mint a ddr, eff. 2000, valós 1000Ha tévednék, üssetek agyon!
[Szerkesztve] -
szab.tam
nagyúr
-
Muréna
őstag
OOOOOOO ECSÉM, olyan tuningot csináltam a NASA megirigyelné bazze
[link] -
szab.tam
nagyúr
csináltam egy bm-ot. geil ultra 800@940 5-5-5-15 2.05v. érdekes, hogy egy másik oprendszeren, amin kevesebb szemét van, a mem olv, ír, más: 9700/9400/9100
[link] -
nándika
aktív tag
megnéztem a memokat 840 cl3-on
[link] -
-
szab.tam
nagyúr
pedig amikor tegnap 916-on cl5-ön nyomtam a memtest-et, elég forró volt. mi lett volna, ha még áramot is kap?
apróba betettem, de hátha valakit érdekel itt is: ugyanebből van 2*512 geil ultra kit ddr2 800 4-4-4-12 eladó. 9k. 2010-ig aqua garis. tokkal, vonóval. elég nekem a 2*1 giga...
[Szerkesztve] -
szab.tam
nagyúr
válaszolt az asrock a mail-emre, amiben megkérdeztem tőlük, hogy a ram fesznél náluk az ''ulrta high'' beállítás VOLTaképpen mennyit jelent? - 2.05 volt. így egy kész csoda, hogy a geil ultráim bírnak menni 940-en cl5-ön, amikor a 800 cl4-re is 2.1 az ajánlott...
lehet, hogy kifogtam egy jó ramot. dehogy cserélem el valami feszigényes 1066-ra!
[Szerkesztve] -
szab.tam
nagyúr
ezt leírtam az x2 totyikban is, de ide is beteszem, mert itt nagy ram-guruk vannak
első sorban azokat az x2-es tesókat kérdezem, akik próbálkoztak már kis szorzó + magas fsb mellett viszonylag magas mem frekivel.
1. próba: 15x214=3210; ram: 8-as osztó: 800 cl4
2. próba: 14x229=3206; ram: 7-es osztó: 916 cl5 (+ sok fesz!)
ezek tesztelt, működő beállítások.
arra szeretnék rájönni, hogy mi az alaplap és a proci párosnak az fsb maximuma. ezért bekapcsoltam a ram flexibilitás kapcsolót, ami nálam arra hivatott, hogy a cpu:ram osztót magától rugalmasan állítsa, azaz nem feszesen, tehát egy 250x12=3000-nél nem 6-tal osztja le a ramot, (mert akkor effektív 1000 mhz-en kéne menjen), hanem vlalmilyen nagyobb osztóval számol, így elindul a gép.
de valamiért ez nem mindig működik tökéletesen, nem írom hosszan le, mert ez most nem érdekes.
ezzel a technikával eljutottam 12x255-ig. az alaplap elvileg 300-ig támogatja az fsb-t.
látszólag ellentmond, (a ram flexibilitás bekapcsolva) de valamiért azt gondolom, hogy a ramok állják az útját a további fsb emelésnek.
ha a ramoktól elvonatkoztatunk, (feltételezzük, hogy űber-brutál ramok vannak a gépben) létezik, hogy 255-nél vége van az fsb-nek?
aránylag gyenge alaplapom (Asrock AM2NF3-VSTA), de erős procim (6000+) van.
az egésznek az a lényege, hogy szívesen vennék egy geil ultra plusz kitet (1066 mhz, cl4). mert ha bírná a proci + lap a 267-et, akkor 12x267=3204; ram 6-os osztó mellett menne eff. 1068-ban.
még az is megoldás lenne, hogy kölcsönkérni 2 olcsó 1066 cl5-ös kingmaxot (azt, ami kb.20k) -
szab.tam
nagyúr
hát pedig sajna ez volt a tapasztalatom, csinált ilyet az egyik verzió biza'... ha nagyon kíváncsi vagy rá, melyik tette ezt velem, akkor előkukázom, de az valahova nagyon mélyre eltemettem. még a ddr1-nél látta a húzást, de a ddr2-nél már nem, és valami elképesztő hülyeségeket írt ki. nem tudom mi volt ez, valszeg valami ősrégi verzió. a friss példányokat mindig harmadik nekifutásra keresem csak meg, pedig már sokadszorra szívok emiatt mostanában. nem tanul a gyerek...
de köszönöm, az v1.70 tökéletesen műszik!
lefutott hiba nélkül. nem kínoztam többszöri futtatással, mert még mindíg nem tudtam kinyomozni, hogy valójában mennyi feszt kapnak a ramjaim. már írtam az asrocknak, hogy náluk hány voltot jelent az ''ultra high''... -
Vandit.
addikt
Mennyit számít tuningnál és összeségében,ha 4x512 van 2x1 giga ram helyett?Lassulás várható v. lényegtelen?
-
szab.tam
nagyúr
-
-
szab.tam
nagyúr
2x1 gb geil ultra ddr2 800 4-4-4-12-m van. most futtattam vele először tesztet. orthos ram teszt: akármit csinálok, (visszaveszem alapfrekire - 800mhz, 5-5-5-15-re emelem, és adok neki feszt is), 2 -3 perc után bevörösödik. a mindennapi használat során 916 mhz-en 5-5-5-12-ben hiba nélkül megy. most akkor rossz a ramom, vagy sem?
nem fogok harakirit elkövetni, és ezért lecserélni sem fogom, csak érdekes. ha magas késleltetés mellett 800-on bepirul, 916-on már illene az alakalmazásokban, hétköznapi használat alatt is észrevehető hibákat csinálnia. vagy nem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 15db töltő egybe (65W + 90W) kerek végűek (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest