- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
-
LOGOUT
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdeznél, OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT
-----
HATÁLYOS DÍJTÁBLÁZAT (2025. 05. 09.): [link]
-----
LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉS
Volt egy sikertelen vásárlásom a Curve-vel, mégis "levonták" az összeget. Mikor kapom vissza?
Két lehetőség van, mindkettő előfordul. Mivel az összeget először csak zárolja a bankod, néha sajnos zárolásban is ragad (a lenti bal oldali képen látható felirat esetén fordulhat elő), aztán napok múlva automatikusan felszabadul. A napok száma bankfüggő: a Revolutnál például 7, a K&H-nál 10, az Ersténél 15 nap, de egyes bankok (Raiffeisen, OTP, Cetelem) még hosszabb ideig, akár 30 napig is zárolásban tarthatnak egy-egy tételt.
Ha a sikertelen vásárlás után mégis lekönyvelik az összeget (ez a gyakoribb, a Go Back in Time menü aktívvá válása jelzi, hogy ez meg fog történni), a levonás mellett később lesz egy ugyanakkora összegű jóváírásod is. Minden elutasított, a bankod által mégis lekönyvelt vásárlást a tranzakciót követő nyolcadik napon automatikusan visszatérít a Curve rendszere, ezt a lenti jobb oldali képen látható felirat jelzi. Ha írsz a supportnak, a folyamat talán meggyorsítható, az appban tegyél bejelentést (Launchpad -› Support -› Chat -› New Conversation -› Transactions -› Declines). Ha egy vásárlásod zárolásban ragadt, ugyanezen az útvonalon megpróbálhatod elkérni a zárolás visszavonását igazoló RRN (Retrieval Reference Number) tranzakcióazonosítót, amelynek birtokában a bankod ügyfélszolgálata tud segíteni a zárolás manuális feloldásában.
Ha az elutasított tranzakciónál szintén a jobb oldali képen látható feliratot látod rögtön a vásárlás után (vagy 1-2 órával később), biztosan nincs további teendőd: ez azt jelenti, hogy a Curve rendszere már vissza is térítette az összeget (=bejelentést NEM kell tenned). A visszatérítés elindítása után csak a bankodon múlik, hogy mikor történik meg a tényleges jóváírás (jellemzően 1-5 munkanap).
---
(Az összefoglaló nem ért véget, klikk a folytatásért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomp
félisten
válasz
Grande Ale #9999 üzenetére
Hiába van az a szabályozás, hogy 15ezerig nem kell PIN kód de ha a PIN kód nélküli tranzakciók összege átlép egy bizonyos összeget(lövésem sincs mennyi) akkor még egy 5Ft-os vásárlásnál is kérni fogja. Utána megint nem kéri a terminál 15ezerig x összeg határig.
Ha GPay-el fizetsz akkor ott ugye minden kijelző feloldásnál hitelesíted. -
pictigjis
Topikgazda
válasz
MrPeekaboo #9996 üzenetére
ez nem olyan egyszeru helyzet. valojaban a curve nem tamogatja a virtualis kartyat, az a megoldas, amit ok hasznalnak, egy eleg bena valami. most van neked egy meg aktiv, lejaroban levo fizikai kartyad, es egy uj kartyaszamod (mar magyar bin). ez a konfig azert okozhat utkozeseket, sajnos ez a rendszer ilyen bena
kene rendes virtualiskartya-tamogatas, de amig nincs... en a walletba a meg ervenyes uk kartyadat tennem vissza, az uj fizikai megerkezeseig a magyar bin "virtualist" hanyagolnam
-
MrPeekaboo
senior tag
válasz
pictigjis #9967 üzenetére
Igen, automatikusan küldték. Viszont ma a virtuális kártyát Apple Pay alatt két helyen, két külön kártyával alatta is declined-dal visszautasította a terminál (Aldi, Easybox) App-ban is látszik ez. Most kiszedtem AP alól a kártyát és újra hozzáadtam, meglátjuk a napokban működni fog-e. De látom más is panaszkodik GPay alól ugyanerre.
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
Grande Ale #9994 üzenetére
Nem tudom, van-e rá egységes procedúra, de nekem a minap 206 Ft miatt is kérte (gyógyszertár), máskor meg 50K felett sem.
-
Grande Ale
őstag
Érintéssel fizetéskor milyen összeg felett kér pin kódot a curve?
-
Szoszo94
őstag
válasz
Szoszo94 #9895 üzenetére
Update: hiába írtam azóta többször is nekik, semmi válasz. Természetesen a verifikációt is hiába csináltam meg, arról sem jött értesítés hogy okés-e.
Viszont megjelent tegnap appban a verifikálás lehetősége nekem és páromnak egyaránt, úgyhogy a supportos kör így felesleges volt. Újból személyi fotózás, szelfi, pár perc várakozás és: műűűűködik végre - vagyis próbálni még nem próbáltam, de verifikáció sikeres, illetve a limitre nyomva végre látom ténylegesen a limitjeimet, már a megemelt teljes értékű felhasználónak járót. Végül happy end lett, csak ne lett volna csomó idő, idegeskedés, felesleges körök a supporttalEgy kérdés viszont felmerült: ha megnézem a kártya adatait az appban, akkor kiírja alatta, hogy a lejárati dátum és CVC frissülni fognak ha aktiválom a kártyát (páromnak is ezt írja). Viszont mind a ketten többször is fizettünk a kártyával bedugósan, PIN-t is módosítottunk, úgyhogy bugnak tudom be, de: nálatok is ezt írja?
-
gzbotii
nagyúr
Sziasztok,
Kért mostanában valaki innen új kártyát, mert a régit elveszítette?
Ingyen küldenek ilyenkor újat? Régebb ez ingyen volt, de most FAQ-ban azt írják, hogy £5 [link] -
warcat
veterán
válasz
zeon.hu #9983 üzenetére
Nyugodtan hozzáadhatod, a teljesen virtuális revolutot is megette, majd utána a fizikait is, akkor nem látom, hogy miért lenne gondja egy normál banki kibocsájtottal.Törölni meg ráérsz amikor az új aktív, appban ki tudod jelölni melyik az éppen aktív Curve mögötti kártya
A revolut virtuális mastercard
a revolut fizikai meg Visa nálam -
zeon.hu
nagyúr
Kártya (és bank) váltás előtt állok.
Hozzá tudom adni az új kártyát a Curve-höz simán vagy érdemes előbb törölni a régit (ami hamarosan már nem lesz használva).Bármilyen kártyát hozzá lehet adni?
(Visa lesz, Takarékbank) -
m0ski
aktív tag
Miután újra hozzáadtam GPay-hez a kártyát, ma a SPAR-ban kapott decline-t a párom.
Közben látom az alkalmazásban, hogy feladták az új kártyát, ott vannak az adatai is (a mostani lejárata 12/21).
Lehetséges, hogy a "régi" kártya emiatt már nem működik, illetve maximum a fizikai? -
(ex)Cat
senior tag
Nekem ma megjelent az Account tab-on a validálási lehetőség. (Android) sikeresen el is végeztem.
-
m0ski
aktív tag
válasz
razorbenke92 #9974 üzenetére
Közben jött válasz a supporttól, azt írták, hogy töröljem GPay alól a kártyát és vegyem fel újra, mert hogy "issue with your E-Wallet on your Google-Pay account"
-
-
Oliverda
titán
válasz
Grande Ale #9971 üzenetére
Az nem is fog, mivel a Curve kollektívan tiltja a szerencsejátékos kereskedőket.
-
Grande Ale
őstag
Nekem egy lottozobam sosem megy a curve, se a kártya, se a Google pay. Érdekes, mindenhol megy máshol, sehol nem találkoztam ilyennel, csak itt.
-
m0ski
aktív tag
-
m0ski
aktív tag
Sziasztok!
Google Pay-es fizetés rendben van ma mindenkinek? Párom próbált Penny-ben fizetni és csak jött a decline értesítés. Kétszer próbálta, aztán inkább fizetett másik kártyával.
Írtam a supportnak is a tranzakciók miatt, de mire ők válaszolnak... -
pictigjis
Topikgazda
válasz
MrPeekaboo #9966 üzenetére
automatikusan küldték az új kártyát?
akinek korábban magasabb limitjei voltak gbp-ben, annak sajnos írnia kell a supportnak
a napi vásárlási limit azonosított user számára 1,665 millió forint elvileg, az atm limit pedig napi 370 ezer
az éves vásárlási 518 millió forint, az éves atm pedig 37 millió
-
MrPeekaboo
senior tag
A UK bin-es kártyám most decemberben jár le, már úton van a fizikai új, ami már ugye HUN bin-es (5574 4489). Időközben telefont is váltottam és most látom, hogy valahogy a virtuális kártya felváltotta a régi fizikait az Apple Pay-ben. Ráadásul amikor bejelentkeztem az app-ba, akkor újra el szerette volna indítani az azonosítási folyamatot, de azt abbahagytam, hogy majd folytatom, most meg már nem kínálja fel. A limitek már HUF-ban vannak, a korábbi £ helyett, a napi költés és ATM limit 740e/74e, az éves 518m/3.7m.
-
drr
őstag
Sziasztok!
Pár napja nagyobb összegben szerettem volna neten rendelni külföldről, de el lett utasítva a kártyám (alap Blue, mögötte OTP). Már nem emlékszem, hogy előtte, vagy utána, de jött egy mail, hogy igazolnom kell a személyazonosságomat. Ezek után hol tudtam vele fizetni, hol nem, az OTP-s kártyával simán.
Közben tegnap este megcsináltam a személyazonosság igazolást, amit el is fogadtak.
Van ötletetek? Lehet csak ezért írta ki fizetéskor, hogy elértem a limitet? -
Fifi
őstag
válasz
Grande Ale #9961 üzenetére
Nem lehet, hogy más felbontáson használjátok? Android, samsung GUI (nem jut eszembe hirtelen hogy hívják) is azonos verziók? Curve app verziók?
Ha ugyanaz minden, akkor marad, amit Oliverda javasolt #9954 vagy wipe cache.
Szerk: Amúgy a copys workaround bevált?
-
Fifi
őstag
válasz
Grande Ale #9942 üzenetére
"A kártya adatainál mégsem látszik az utolsó négy szamjegy, nálam az enyemnel igen."
Ez egy megjelenítési bug, bizonyos telefonoknál én is láttam.
Itt a piros copy felirattal ki tudod másolni és ha beilleszted valahova, akkor látni fogod mind a 16 számjegyet. -
RR-13
őstag
válasz
zsola400 #9956 üzenetére
Nem tudtam rögtön aktiválni a Curve appban a Curve Pay-t, hanem csak kb. 3 órával később csinálta meg (eddig mind a 3 esetben).
Most sem engedi pl. már este 7 óta, mióta töröltem az appot, és újra raktam.
Furcsa, hogy egyből nem engedi a Curve Pay funkciót aktiválni....Amikor nem volt még aktív a Curve Pay-ben a kártya, akkor a GPay-be próbáltam digitalizálni a berakott Curve kártya számát, akkor sem engedte a digitalizálást.
Most, ahogy próbálom, akkor eljut a Curve szerződésig, de a banki ellenőrzés folyamatnál nem engedi már befejezni az érintéses fizetésre.
-
Oliverda
titán
válasz
Grande Ale #9952 üzenetére
Első körben törölném, majd ismét telepíteném az appot, hátha csak beragadt valami.
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
Grande Ale #9952 üzenetére
ja hogy igy. hat, ez baromi erdekes, es biztosan nem kene igy lennie
ha nagyon zavar titeket, akkor irni kell a supportnak... es talan meg tudjak oldani
-
RR-13
őstag
válasz
norrberth #9949 üzenetére
Köszi.
Pénzt nem akartam levenni, remélem appban is engedi aktiválni.Egyébként nagyon furcsa, hogy nem engedi az app. a digitalizálást kikapcsolni, és újat csinálni, mint a GPay, ahol ez nagyon egyszerű folyamat.
Meg mikor fogják a 320 Ft-os UniC. Bank kártya regisztrációs díját jóváírni, nem tudod esetleg
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
Grande Ale #9942 üzenetére
ne haragudj, de nekem nem vilagos: mi nem latszik es hol?
-
-
Grande Ale
őstag
Sziasztok!
Feleségem kártyája megérkezett, aktiválta is az appban az utolsó négy szamjeggyel. Pin kódot megváltoztattuk atm-ben, fizetve is lett vele. A kártya adatainál mégsem látszik az utolsó négy szamjegy, nálam az enyemnel igen. Az új pin kód látszik. Mi lehet a hiba?
-
RR-13
őstag
válasz
lord.lakli #9939 üzenetére
Ez nem lehet a fizikai kártya, mert alatta oda van írva, hogy használjam ezt a virtuális kártyát, amíg nem jön meg a fizikai.
Biztos van is valahol virtuális kártya is, mert a Curve Pay digitalizálja és fizetésnél teljesen más kártyaszám látszódik.
A Curve Pay a fizikai kártyát nem digitalizálhatja, mert nem érkezett még meg, és nem aktív.Akkor nem lehet megtalálni sehol a digitalizált kártyát, és az adatait?
És ezek szerint a virtuális kártyáét sem -
RR-13
őstag
válasz
Peter.70 #9931 üzenetére
Nem.
A Curve appban van Curve Pay funkció, nem kell hozzá GPay sem.
Nem akarok másik bank kártyáját betenni, csak másik digitalizálást szeretnék csinálni, és a korábbit törölni.
Ezt jelenleg csak úgy tudom megoldani, ha törlöm az appot, vagy az alkalmazásokban törlöm az app. adatait teljesen, és a Curve Pay funkicó ismételt bekapcsolásával csinál egy új digitalizálást is, új kártyaszámmal.Ennél azért remélem van egyszerűbb mód is egy új digitalizálásra.
Tehát bekapcsolni engedi a Curve Pay-t de törölni már nem lehet a digitalizálást, csak, ha az appot törlöm, vagy a tárolt adatokat
Ezért írtam, hogy keresem a kikapcsoló funkciót az appban, hogy hol lehet kikapcsolni a digitalizált kártyát, vagy törölni. Tehát nem csak a fizetési funkciót akarom kikapcsolni, hanem, hogy a meglévő digitalizált kártya szám is törlődjön.A bekapcsolási folyamat az világos, és mutatom is:
-
RR-13
őstag
Sziasztok.
Valaki tudja esetleg, hogy a Curve appban hol lehet a Curve Pay-t kikapcsolni inaktiválni (bekapcsolni lehetett ott, de kikapcsolni nem lehet ott?), hogy a telefon NFC részéből eltűnjön a Curve NFC rész?Másik kártyát szeretnék digitalizálni a meglévő helyett, de azt sem látom, hogy hol lehet a digitalizált kártyát megnézni, vagy törölni a Curve appból.
3 napja vagyok Curve-nél.A másik kérdés, hogy az appban berakott bankkártyának a regisztrációs díját kb. hány nap múlva kezdik jóváírni?
Már vásároltam is így a Curve NFC-és digitalizált kártyával, de még mindig nem írták jóvá a kb. 320 Ft-os díjat.
Köszönöm. -
Grande Ale
őstag
Tesco, DM vásárlások után újra jár valami visszatérítés? Vagy mi ez?
-
Sordoran
addikt
Revolut-nál már regisztrációkor kéri azonosítást, és eddig semmi gondom nem volt vele. Nekem elsődlegesen Gpay és Apple Pay miatt kellett kártya, erre elég a Revolut, a Curve csak bónusz volt. Azonosítás óta már ez is megy, de elvétve használom csak. Viszont azóta ezzel se volt gondom.
-
Guba4
tag
Aki használ revolutot is, megmondaná hogy az is ekkora kupac szar, vagy az működik rendesen? Nekem a Curve lassan egy hónapja nem tudja megoldani az azonosítást, nem gondolom, hogy egy pénzügyi szolgáltatónál ez megnyugtató lenne.
-
sb
veterán
Edigital MCC szerint az elektronikai boltok között van, ugye?
-
m0ski
aktív tag
válasz
Sordoran #9914 üzenetére
Megnéztem mégegyszer, és sanszos, hogy 518 millió lesz az, mert annyi látszik, hogy Ft 518 000…
A három pont miatt gondolom, hogy kell ott lennie még három nullának, de elég komoly UI bug, hogy ezt nem tudják megjeleníteni (iPhone 12 Mini, legfrissebb iOS, semmiféle nagyítás nincs bekapcsolva) -
warcat
veterán
válasz
Sordoran #9914 üzenetére
Nem elírás az 518 milla, elvileg az az adható maximum, nekem ennyi lett miután limitemelést kértem a supporttól.Nyilván túlzás de ha nem látnak problémát veled akkor nem akarnak újra tickettel bajlódni.
Ha huzamosabb ideje használod és/vagy nagyobb összegek megfordultak nálad vásárlásként probléma nélkül, akkor megbízható(bb) ügyfél kategóriába kerülsz. -
m0ski
aktív tag
Sziasztok!
Nyomkodtam az alkalmazást, és az Account fülön nekem is megjelent az azonosítás.
UK BIN-es kártyám van (valószínűleg már nem sokáig, mert jövő hónapban lejár), és eddig a limiteket fontban jelenítette meg.
Végigment az azonosítás, és forintosítva lettek a limitjeim, és ami a furcsa, hogy a Purchase daily limit 740e, míg a 365 napos "csak" 518e.
ATM-nél a napi 74e, a 365 napos 3.7m.Másnál is ezek az összegek vannak?
-
-
david5745
tag
válasz
Somatom #9905 üzenetére
Nem lenne ezzel baj ha kidobná ez a vacak hogy írj nekünk egy emailt te paraszt és küldj egy képet magadról és az irataidról. Erre a mezei felhasználói mint pl én csak annyit vesz észre, hogy nem tudd fizetni az okáért és a megoldásért meg lehet nyomozni egy kicsit.
Hogy működik egyébként ez az emailt es dolog és mennyi az átfutási ideje ?
Sordoran Cashback csak csak első egy hónapban van minden vásárlásra és utána semmi ? Mennyi ez a limit ahol tilt már kb alig költöttem a megszokothoz képest a kártyával.
-
Sordoran
addikt
válasz
david5745 #9903 üzenetére
A topikra gondoltam, hogy itt legyen összefoglalóba feltüntetve.
Azt értem, hogy a curve miért nem jelzi, de elég szemét húzás ha belegondolunk, hiszen többségnek az első 30 napos 1% cashback időszak alatt jön ez elő, és eddigi példák alapján hetekig is eltarthat a megoldás. -
Sordoran
addikt
Be lehetne tenni ezt az összefoglalóba, felülre jól látható helyre, mert úgy látom minden újonnan regisztrált belefut ebbe.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdeznél, olvasd el a kibővített összefoglalót! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Formula-1
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Házimozi belépő szinten
- Synology NAS
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Melyik tápegységet vegyem?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűnyíró topik
- Hálózati / IP kamera
- Elite: Dangerous
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Probook 640 G2 (14/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- ThinkPad P1 Gen3 15.6" 4K IPS i7-10850H Quadro T1000 32GB 1TB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Samsung Galaxy S10+ 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest