Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Asszociációs játék. :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Digitális Állampolgárság Program
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
-
LOGOUT.hu
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdeznél, OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT
-----
HATÁLYOS DÍJTÁBLÁZAT (2024. 10. 28.): [link]
(ÚJ: havi limit bevezetése 1% visszatérítésre)
-----
LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉS
Volt egy sikertelen vásárlásom a Curve-vel, mégis "levonták" az összeget. Mikor kapom vissza?
Két lehetőség van, mindkettő előfordul. Mivel az összeget először csak zárolja a bankod, néha sajnos zárolásban is ragad (a lenti bal oldali képen látható felirat esetén fordulhat elő), aztán napok múlva automatikusan felszabadul. A napok száma bankfüggő: a Revolutnál például 7, a K&H-nál 10, az Ersténél 15 nap, de egyes bankok (Raiffeisen, OTP, Cetelem) még hosszabb ideig, akár 30 napig is zárolásban tarthatnak egy-egy tételt.
Ha a sikertelen vásárlás után mégis lekönyvelik az összeget (ez a gyakoribb, a Go Back in Time menü aktívvá válása jelzi, hogy ez meg fog történni), a levonás mellett később lesz egy ugyanakkora összegű jóváírásod is. Minden elutasított, a bankod által mégis lekönyvelt vásárlást a tranzakciót követő nyolcadik napon automatikusan visszatérít a Curve rendszere, ezt a lenti jobb oldali képen látható felirat jelzi. Ha írsz a supportnak, a folyamat talán meggyorsítható, az appban tegyél bejelentést (Launchpad -› Support -› Chat -› New Conversation -› Transactions -› Declines). Ha egy vásárlásod zárolásban ragadt, ugyanezen az útvonalon megpróbálhatod elkérni a zárolás visszavonását igazoló RRN (Retrieval Reference Number) tranzakcióazonosítót, amelynek birtokában a bankod ügyfélszolgálata tud segíteni a zárolás manuális feloldásában.
Ha az elutasított tranzakciónál szintén a jobb oldali képen látható feliratot látod rögtön a vásárlás után (vagy 1-2 órával később), biztosan nincs további teendőd: ez azt jelenti, hogy a Curve rendszere már vissza is térítette az összeget (=bejelentést NEM kell tenned). A visszatérítés elindítása után csak a bankodon múlik, hogy mikor történik meg a tényleges jóváírás (jellemzően 1-5 munkanap).
---
(Az összefoglaló nem ért véget, klikk a folytatásért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
emeritus
tag
válasz magicbox #8158 üzenetére
Válaszként megosztott friss információ híján többeket érdekelhet a tapasztalatod. Ha az “Account” fület megérintve találsz “Order a physical card” lehetőséget, akkor elvileg nincs folyamatban fizikai kártya küldése és csak digitális/virtuális kártyát kaptál. Ha az appban rendelhető fizikai kártya, akkor a kártya maga ingyenes, de a postázás díját - 5 font - elvileg felszámítják. Ha díj eddig nem került szóba az valószínűsíti, hogy nem küldtek fizikai kártyát. (Várj ki, akciók a helyzetet befolyásolhatják, akár költségmentes fizikai kártya is lehet úton.)
Az a jó megoldás, amelyről ez a gyakorlatban bebizonyosodik.
-
zerodot
aktív tag
Nem, pont az volt a lényeg, hogy EUR kártyára GBIT-elt, így ki tudta kerülni az eredeti EUR/HUF váltást, ami drágán jött ki neki a Curve fx limit átlépése miatt.
A másik oldalon pedig a Revolut is az eredetileg valóban levont EUR-t adta vissza. Ezen én is csodálkozam mikor először próbáltam, mert ha akarnának, itt könnyen nyerészkedhetnének az árfolyamkülönbségen.[ Szerkesztve ]
-
ACE-
addikt
válasz sajti_pajti #8196 üzenetére
Ha Ft kártyára Gbit-eltél, akkor igen, így működik.
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
sajti_pajti
tag
válasz sajti_pajti #8174 üzenetére
Megvan a happy end. Azt nem tudom, hogy annak hatására-e, hogy írásban reklamáltam, vagy se, de végül is mindegy most már.
A lényeg: A GBiT teljesen eliminálta az elfuserált kettős váltásomat (EUR-HUF, HUF-EUR, ami ráadásul mindkét oldalon már "büntető" árfolyamon történt limit túllépés okán). Az eredeti, Revolut oldalon is az euróimat kaptam vissza és nem a Curve által refundolt HUF-ot.
-
Oliverda
félisten
Az imént mozgattam át egy tranzakciót Erste MC kártyára és tök simán átment, pedig én is az ügyfélszolgálattal engedélyeztettem még az előző héten. Azóta nem volt semmi fennakadás.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
xylevi
tag
valamit varialt az erste megint? csak most itt olvasom, hogy a telefonon felhivast kivettek a rendszerbol? en mult penteken, ma egy hete hivtam oket es be is allitottak elvileg, aztan par orara ra mar fizettem a Curve kartyammal online, ment minden rendben...aztan azota nem hasznaltam, tegnap a Spar-ban akartam erintessel fizetni a kartyaval es 2szer is elutasitott...a Curve app nem jelzett semmit, hogy tranzakcio elutasitva, mint eddig, amikor az Erste gatolta a mogotte levo hitelkartya miatt...olyan mintha a Curve-ig el se jutott volna a tegnapi erinteses fizetesem...mondta a neni probaljam megegyszer, mert lehet ha le van terhelve a halozat, de 2 elutasitas utan elovettem direktbe az Erste hitelkartyam es azzal elsore ment...most nem tudom eldonteni, hogy a Curve varialt valamit, vagy el se jutott odaig a tranzakcio es tenyleg a halozat volt lehalva...mas tapasztalt ilyent?
[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
Nem tudom, hányan próbálták már, de a Curve simán megeszi a business/commercial debit (és valószínűleg credit) kártyákat is, így meg lehet vele kerülni az esetleges magasabb jutalék miatti, bizonyos esetekben fennálló tranzakciós díjat. Pl. a Revolut számolhat fel ilyet kártyától függően.
Mondjuk azt nem tudom, hogy ez hol éri meg a Curve-nek, de az már legyen az ő bajuk.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
pictigjis
Topikgazda
hat, szerintem nem
ket dolog lehetseges: levettek a blokkolast, mert a curve-hasznalok erste altal meghatarozott szazaleka telefonalt (reszukrol tesztnek is jo volt a dolog), igy ertelmetlennek bizonyult a fenntartasa
a masik, hogy a mastercard compliance osztalya is vegzett az uggyel, es onnan szoltak ra az erstere, hogy "ne mar"
egy het alatt a curve-nel semmi komoly valtoztatas nem keszul el, ez szinte biztos. az erstes mutogatas eddig is alibinek tunt, hogy oke, nem volt igazunk, de nem is mi kezdtuk, hanem ok, mert a kod igy meg ugy rossz volt, szoval beneztuk, de akkor is nekunk van igazunk, mert mindig nekunk van
-
Oliverda
félisten
válasz pictigjis #8187 üzenetére
Valakinek megjöhetett az esze, és belátták, hogy csak felesleges pluszmunkát csináltak ezzel maguknak. Akinek kell, úgyis felhívja őket, így csak az ügyfélszolgálatot terhelték a semmiért.
[ Szerkesztve ]
-
pictigjis
Topikgazda
nem tudom, ki szólt rá az erstére, de ezt a szánalmas hívogatósdit is kivették a rendszerből
Erste bank have been in touch with us and have confirmed that all Curve transactions will be processed as normal beginning 31st March. You won’t need to call Erste bank to allow Curve transactions anymore.
-
sb
veterán
válasz Oliverda #8184 üzenetére
Elvi volt a felvetés igazából részemről. A gyakorlatban még soha nem találkoztam ilyennel. Szóval amúgy nem gondolom, hogy ez olyan súlyos, csak az elvi oldalán akadtam fenn.
Az simán lehet, hogy a több szolgáltatói rétegen nem ment át valami...Igazából néha az fura, hogy majdnem minden flottul megy így, hogy paypal-mögöttes kártyák-gbit-refund is van. Meg még konverziók.
-
Oliverda
félisten
Csak találgatni tudok az okáról. Talán az okozta a kavarodást, hogy a kisebb értékű volt az újabb tranzakció, netán az, hogy annak az összegéhez állt közelebb a refund összege, illetve még ott van a PayPal is, ami tovább bonyolítja a láncot.
-
Olyver
csendes tag
Most beszéltem az Erstével és elvileg tegnap 20:00 óta már nem szükséges a Curve engedélyezés kérése, ugyanis minden szabálynak megfelel és automatikusan elfogadják. Kíváncsian várom az eredményt
-
Andreas2
tag
válasz Andreas2 #8175 üzenetére
Update:
Lehet hogy az Apple Wallet lesz a probléma forrása.
Március folyamán lejárt a CIB debit kártyám, megjött az új, aktiváltam. Wallet-ből töröltem a lejárt kártyát, újat hozzáadtam. Vidáman fizetgettem is az új kártyával, az utolsó sikeres Curve+CIB tranzakcióm a Wallet-tel 03.29-én volt a netbank szerint.Most nézem az Apple Wallet-et: a CIB debit kártyát a CIB bank letiltotta. Utolsó tranzakció februárban. Tehát most a lejárt, törölt kártya jelent meg a Wallet-ben. Megint kitöröltem, hozzáadtam az újat, remélem csak ennyi volt.
[ Szerkesztve ]
-
sajti_pajti
tag
válasz sajti_pajti #8173 üzenetére
Közben visszanéztem a korábbi tranzakcióimat: Január 29-én pénteken jött egy refundom, ami január 30-án szombaton érkezett meg Revoluthoz. (Megjegyzem, a Curve tranzakció történetében az eredeti terhelés nem szerepel - pedig kellene.)
Na jó, szerintem írok a supportnak, most már tuti hogy nem úszom meg, aztán majd valamikor válaszolnak....
Köszi még egyszer az észrevételeket és segítséget.
-
ACE-
addikt
válasz sajti_pajti #8171 üzenetére
És ha rámész a tranzakcióra a Gbit-nél mutatja a kártyákat hogy melyikről melyikre ment a gbit?
-
ACE-
addikt
válasz sajti_pajti #8169 üzenetére
És a Curve mit mutat?
-
sajti_pajti
tag
Légy nyugodt, ezeket már többször végigbogarásztam. De sehol semmi.
(Ez amúgy egy olyan kettős konverziónak sikeredett, amivel mindkét helyen túlléptem az alaplimitet és itt is meg ott is rám verték még a "büntetés" százalékot is.)
Amúgy meg amikor devizanemet váltok akkor nem csak a megnyitott alszámlákat írja ki a Revolut, hanem a legelső sorban hoz egy összesített adatot is, amiből önmagában is látszik, hogy sehol a visszautalandó zsé. -
ACE-
addikt
válasz sajti_pajti #8166 üzenetére
Szerintem ellenőrizd még egyszer a Gbit-et, a Curve mögötti bankkártyát, a Revolut-on az összes alszámlát, HUF és EUR egyaránt, nem valami tévedés lehet-e. Pl. Revolut-on nem feltétlenül látszik az összes tranzakció, ha a HUF, vagy éppen az EUR számlára van állítva a főképernyőn.
[ Szerkesztve ]
-
zerodot
aktív tag
válasz sajti_pajti #8161 üzenetére
Ezen a héten problémák voltak a Revolutnál a kártyás fizetésekkel, lehet hogy pont abba szaladtál bele a GBIT-tel...
Én asszem előbb írnék a Curve supportnak, hogy biztos legyen, tőlük rendben kiment a refund. Mire ők válaszolnak, lehet hogy magától rendeződik is a dolog és megjelenik az összeg a Revoluton
Ha pedig mégsem, és a C szerint minden rendben, akkor folytatás a R supportnál... -
ACE-
addikt
válasz sajti_pajti #8161 üzenetére
Semmit nem látsz a Revolut-on? Épp az imént Gbit-eltem én is ugyanígy, a Revolut-on szinte azonnal megjelent a jóváírás, de általában a pénz csak következő munkanap jelenik meg. Addig "függőben" van.
-
zerodot
aktív tag
válasz Andreas2 #8159 üzenetére
Volt elég fedezet a mögöttes kártyán? UK bines Curve kártyád van? Illetve ha igen, akkor ezt milyen kártyának mutatja az Apple Pay kifelé? (Csak mert pl. a GPay létrehoz egy virtuális kártyaszámot a fizetéshez, de azt nemtom, milyen bineset...)
Azért kérdezem ezeket, mert úgy tudom, külföldi kártyák esetén az önkiszolgáló kutak nagyobb összeget is be szoktak terhelni biztosítéknak, mint amit kiválasztasz.
[ Szerkesztve ]
-
sajti_pajti
tag
válasz zerodot #8150 üzenetére
Megcsináltam hétfőn a GBIT-t: Átterheltem az eredeti eurós összeget egy másik kártyára a Revolutról. A másik kártyáról a levonás meg is történt, de a Revolutra eddig még nem ért vissza a pénz (jelen esetben elvben forint, előzmények itt: [link] ).
Szerintetek mikor kezdjek aggódni és ekkor hova tudok írni, hogy bogozzák ki a szálakat és kapjam már meg végre a pénzemet?
Köszi előre is! -
Andreas2
tag
Van még mostanában véletlenszerűen elutasított tranzakciók?
Apple Wallet-tel próbáltam fizetni 20e Ft-ot egy automata Auchan kúton egy Curve mögé berakott CIB debit kártyával, elutasítva.
Előtte ugyanez a felállás működött, pl. Aldinál 11e Ft-ot fizettem így. -
magicbox
senior tag
Sziasztok! Friss Curve felhasználó vagyok. Nem használtam promóciós kódot csak letöltöttem az appot, és betettem alá a kártyáimat (erste-t felhívtam stb), gpay-el összepárosítottam gond nélkül (app nincs, de a 11-es droidban alapból benne van a beállításokban, OnePlus 8T). A lényeg, hogy nem kaptam 5 fontot, de nem is annyira hat meg. Azt nem tudom, hogy a fizikai kártyát mikor kapom meg, vagy kell-e hozzá bármit állítanom az alkalmazásban, vagy kifizetnem? Köszönöm!
iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M4 (2024), Apple Watch 9 GPS+Cellular, Apple TV 4K (2022), Philips 55OLED806, HTPC, Plex
-
Oliverda
félisten
Szélsőséges történet: volt két vásárlásom (PayPalon keresztül fizetve) ugyanannál a webshopos kereskedőnél pár héten eltéréssel. Az egyik valamivel több, mint 40K, a másik 16K értékű volt, és mindkettőt eurós kártyával fizettem, vagyis a Curve váltott (HUF->EUR). Előbbi csomagból visszaküldtem két terméket, így 15,5K értékben részleges refundot kaptam, a Curve viszont valamiért nem tudta beazonosítani, hogy pontosan melyikhez kapcsolódott a refund, így a kisebb (16K) értékűnél jelent meg a jóváírás, amit eredetileg át akartam mozgatni egy másik, forintos kártyára, de már nem engedte az app, mondván, refundulták. Bár az ügyfélszolgálat később azt közlte, helyretették a dolgot, végül csak ők tudták megcsinálni a GBiT-ot, azt viszont nem vették figyelembe, hogy korábban konverzió történt, így a forintra állított (Revolut) kártyámra euróban tették át a tranzakciót. Ezt követően a szóban forgó második, átmozgatott 16K-s rendelést teljes egészében refundolta a kereskedő, ám a konverziós mizéria miatt 16 helyett csak 15,5K-t kaptam vissza forintban. Miután ezt szóvá tettem, 200 ponttal (2 GBP-vel) kompenzálta az ügyfélszolgálat a felesleges konverziók miatti kb. 500 forintos különbözetet.
[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
válasz zsigaviper #8153 üzenetére
A külföldi kártyahasználat engedélyezve van? Egyébként közvetlenül azután kellene felhívni őket, hogy elutasított tranzakciód volt, akkor meg tudják mondani hogy mi okozta.
-
zsigaviper
csendes tag
válasz Oliverda #8152 üzenetére
Részükről ha a saját kártya működik, akkor minden rendben.
2 OTP kártyám is van, mindkettőn friss telekód van, mégsem működik. Azt javasolta az OTP-s hölgy, hogy telekód minden kártyához legyen megváltoztatva, utána működnie kell. És ha curve kártyát kihagyom, akkor minden működik is. -
Oliverda
félisten
válasz zsigaviper #8151 üzenetére
Az OTP mit mondott rá?
-
zerodot
aktív tag
válasz sajti_pajti #8114 üzenetére
Segíthet. Ha a Curve váltott, akkor GBIT-elhetsz a) euróra és b) forintra állított kártyára is tetszőlegesen.
Ugye EURban fizettél, így (a) esetben az eredeti tranzakció összegét terheli az új kártyára euróban, (b) esetben pedig ugyanazt a forint összeget, amit eredetileg is ráterhelt a "régi" kártyára (vagyis marad az eredeti huf/eur konverziós árfolyam, nem az aktuálison fog váltani GBIT-nél).
A "régi" kártyára pedig visszaküldi az eredeti forint összeget. Az már a bankodon múlik, ezt hogyan számolja el. Pl. Revolutnál az a tapasztalatom, hogy pontosan visszakapod az eredetileg levont összeget (esetedben EUR összeget). De van olyan kártyám is, amelyik újraszámolja, és az aktuális árfolyamon váltja vissza a refundot, így a jóváírt összeg különbözhet a korábban levont összegtől. -
zerodot
aktív tag
válasz <Adamsky> #8146 üzenetére
> Nem vételi, hanem bankközit. Legalábbis a Revolut biztos
Ők is a tőzsdén (vagy valami brókernél) adnak-vesznek, úgyhogy aktuális tőzsdei árfolyamot számítanak, vagyis mindenképp van egy eladási és egy vételi árfolyam. Illetve még rátesznek egy nagyon kevés díjat. Tehát náluk is van spread, és ezt látod is, ha megpróbálsz az egyik, majd a másik irányba váltani.
Ez a bankközi árfolyam kifejezés szerintem megtévesztő, azt sugallja, hogy 1 adott árfolyamon válthatsz oda is meg vissza is. De ez nem igaz, a Revolutnál is van eladási és vételi árfolyam (még ha a kettő nagyon közel is van egymáshoz).[ Szerkesztve ]
-
vnorbi
aktív tag
Szerintem itt csak pár forintos differencia lehet nagyobb tételnél is. Arra tippelek, hogy a kétszeres devizakonverzió miatt befigyelt egy lekerekítés a tized centeknél (például 5 forint 0,014 eurót ér, ezt lekerekítik 0,01-re, ami már csak 4 forint...) És ha a kerekítés a másik irányba billenti a végét, akkor 1-2 forinttal nagyobb összeg terhelődik.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz pictigjis #8144 üzenetére
Ja, hogy SimplePay?! Én azt hittem a Simple, mint app-ról van szó.
#8145 ACE-
" ... a Curve, meg a Revolut is vételi árfolyamot számít ... "
Nem vételi, hanem bankközit. Legalábbis a Revolut biztos (én leginkább azt használom ilyenre, mert meg tudom nézni, hogy épp mennyi az annyi)."Ilyen módon akkor 1000 Ft-os eredeti árú terméket megkapok 980 Ft-ból... "
Nem tudom mi okozhatta ezt, az egyébként minden bizonnyal jelentős különbséget (~10 Ft). A tranzakciók-nál mit látsz? A Revolut-ban tuti látnod kellene, hogy milyen árfolyamon váltott. Abból már ki lehet matekozni, hogy a Curve mennyiért tette ugyanezt (esetleg abban is látszik, nem tudom) ellenkező irányba. -
-
<Adamsky>
nagyúr
"Simple alá beraktam a kártyát .. "- he? A Curve-öt? Azt meg, hogyan (és legfőképp miért)?
" ... 100 Ft-os terhelésvől végül csak 98.45 lett ... "
Ha a Curve alatt a Revolut kártya Eur-ra volt állítva akkor a először volt egy HUF→Eur konverzió a Curve részéről majd - mivel gondolom Eur nem volt a Revolut-on, ezért - egy Eur→HUF konverzió a Revolut részéről. A különbség pedig gondolom abból adódik, hogy nem azonos árfolyamon váltott a Curve és a Revolut.
Pl.: 100 Huf (363,47 Ft = 1 Eur) → 0,28 Eur (351,6 Ft = 1 Eur) → 98,45 Huf[ Szerkesztve ]
-
ACE-
addikt
Simple alá beraktam a kártyát, az alatta lévő Revolut kártya euróra volt állítva, a 100 Ft-os terhelésvől végül csak 98.45 lett a Revolut-on, ez hogy lehet?
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz Somatom #8136 üzenetére
"... mert külföldivel csak valutában tud vonni a terminál." - igen? Érdekes.
Akkor a kártya BIN-jének megfelelő pénznemben terhelik be a kártyát automatikusan? Jó nagy átb@**ásra ad ez így a kedves pénztárosnak lehetőséget. Mondjuk 363 Ft-os Eur esetén ő azt mondja, hogy 353 Ft (ami most mondjuk a vételi árfolyam) vagy csak 350 Ft. Oszt' lehet pislogni, hogy "dehát ..."#8137 K Norbi
"Tegnap frissült a Cure app." - akkor neked is menne. A másik topic-ban megírtam, hogy milyen verziójú Curve és GPay app. volt épp fenn. Hátha... -
Somatom
veterán
Én is csak annyit mondtam, hogy Curve engedélyezést szeretnék és ment símán. A legutolsó, februári, sikertelen tranzakciónál használt azonosító lett engedélyezve. Remélem, a Curve nem változtat. Szerdán kiderül, hogy mit lép rá az osztrák Erste ATM.
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
pictigjis
Topikgazda
válasz <Adamsky> #8134 üzenetére
jaja, régebben biztosan volt ilyen. mondjuk most ránéztem a felületre, és már nekik is simplepay van (én meg évente egyszer töltöm a gyerek feltöltős számláját)
polemizálhatunk ezen, de alapértelmezésben, ha a curve nem bénázna, nyilván mindenkinek jobb lenne egy lokalizált kártyaszám egy másik országbeli helyett
oka van, hogy a revolut is lecserélte a uk bineket
-
pictigjis
Topikgazda
de most miről beszélünk? hogy apple payjel tudod használni, be tudod rakni a walletba? persze, hogy be tudod bármelyik bin-es curve-kártyát
magához az apple id-hoz, fizetési módként (pl. megújuló fizetésekhez, előfizetésekhez) viszont nem lehet hozzárendelni a uk kártyát, ha az apple id-hoz megadott cím magyar
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz pictigjis #8129 üzenetére
" ... van néhány olyan belföldi szolgáltató is, ahol csak magyar bin-es kártyával tudsz fizetni ... "
Például?Közben volt egy próba vásárlásom (boltban), és - hál' Istennek - nem kellett 3DS-el bohóckodnom.
[ Szerkesztve ]
-
pictigjis
Topikgazda
van néhány olyan belföldi szolgáltató is, ahol csak magyar bin-es kártyával tudsz fizetni, a többit nem engedi
nyilván nem véletlenül találták ki a lokalizált bin-eket, a uk hosszú távon biztos nem lesz jó úgy, hogy ráadásul már eu-n kívüli ország. ezért lenne fontos, hogy kijavítsák ezt a hibát
-
-
<Adamsky>
nagyúr
Hosszú idő után - mindenféle előzetes nélkül - ma csodák-csodájára sikerült betennem a kártyát GPay alá. Ha majd megpróbálok vele fizetni, ugye nem fog 3DS azonosítással szo*atni? Vagy számíthatok rá? Anno, mikor még tudtam használni GPay-el, még nem volt ez a 3DS, nem is volt vele gondom. Remélem most se lesz ...
-
sb
veterán
válasz pictigjis #8109 üzenetére
Nem tudom, nálam ez nem így működik.
Hogy mondok egy láthatóan f*szságot és utána semmi következmény.
Ha még ez egy nem megfogható dolog lenne aminek nem lehet az ellenkezőjét sem bizonyítani úgy még megérteném - ezt naponta látjuk, hogy ilyen hazugságokkal operálnak mindenfelé.
De azért ez alapelv ott is. Ami azonnal cáfolható ill. saját magában nem áll meg az állítás az elég ciki.Tegnap átállították, ma estig mondták, hogy aktiválódik de ma már ment a GBIT ami tegnap este még nem. Most megint egy kis nyugalom. De kíváncsi leszek mi lesz a következő kavarás.
@Oliverda
Mik a magyar bin előnyei? -
ACE-
addikt
válasz pictigjis #8121 üzenetére
(a maestrót miért nem cseréled le?)
Mert a csomagomban csak a maestro-nak nem volt díja, és nem láttam szükségét a Mastercard-nak, és egyébként a Gránitnál is van számlám és ott Mastercard van, így annyira nem is fontos. Jövőre lejár, akkor elvileg már Mastercard-ot kapok cserébe.Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
-
xylevi
tag
sziasztok, az erste netbankon hol kell beallitani a hitelkartyamra, hogy menjen a curve? epp par napja jutott eszembe, hogy probalkozom, ujra hozzaadtam, ment is rendesen, es ahogy itt visszaolvasva, nekem is a simple pay dobta vissza a tranzakciot...akkor jol ertem, hogy ha kerem, hogy a curve biztonsagosnak legyen nyilvanitani specialisan az en kartyamra nezve, akkor menni fog? esetleg valaki le tudja irni, hogy ezt hol tudom erste netbankban beallitani? koszi elore is!
-
sajti_pajti
tag
Sziaszotk,
Segítség kéne Go back in time úgyben:
Figyelmetlen voltam és egy olyan kártyával fizettettem eurót, ami forintra volt állítva Curve-ben, úgyhogy kettős váltás történt.
Valahogy ezt a GBIT segítségével mérsékelni/ netán eliminálni lehet? Mondjuk megadok egy másik kártyát ami rendesen euróra van állítva és euro fedezet is van mögötte?
(1000+ euróról van szó, forintom lenne annyi, amit FX-en át tudnék váltani, de feleslegesen nem váltogatnék most, csak ha van értelme.)
Köszi előre is! -
pictigjis
Topikgazda
- sikerült végre beállíttatnom a curve-vel a kpfelvételi limitemet normális éves forint értékre
- megoldódott az erstés anomália
- de hogy még mindig nem tudok 5000 forint felett back in time-olni a saját kártyámmal, felfoghatatlan számomra, mikor, MIKOR fogják ezt megcsinálni végre? már nem is válaszolnak a complaints kukacról (se)
-
pictigjis
Topikgazda
persze, hogy nem, és nem is fognak válaszolni. ez csak arról szól, hogy aki kéri, annak beállítják, erősen húzva a szájukat, de alapértelmezésben marad blokkolva a curve, mert csak. én örülök, hogy ennyit sikerült elérni, a kommunikációjuk meg olyan, amilyen ők sose lehetnek hibásak, és akkor is igazuk van, ha nincs
de legalább lehet curve-özni. ez a nyilatkozósdi egyfajta szűrő, de ezentúl várhatóan békén hagynak minket
(de azért hitelkártyáról lehetőleg ne vegyen fel senki több százezer forintnyi készpénzt...)
-
sb
veterán
válasz pictigjis #8105 üzenetére
Tök véletlen keveredtem erre és épp a jó hírre.
Már hívtam is őket. (és még a tpin-em is sikerült felidézni, nagyon korrekt, hogy van telebank jelszó, mpin, tpin és utóbbit nem lehet átállítani máshol...)Mondjuk ez a szöveg bicskanyitogató:
Tájékoztatjuk Önt, hogy mindaddig, amíg nem megfelelőn kerülnek a Curve részéről megküldésre a bankkártya tranzakciók, Bankunk 2021. március 24-től lehetővé teszi Ön számára, hogy a Curve-t az SCA RTS szabályok alapján ún. megbízható kedvezményezettként megnevezze, amely esetén a Bank a kártyával végrehajtott tranzakciót erős ügyfél-hitelesítés hiánya miatt nem utasítja el.Ha a "szemét" Curve most beállítható megbízhatóként akkor vajon eddig miért nem volt?
Ill. a "rossz" tranzakciókat továbbra sem magyarázza, hogy eddig is voltak bőven alapból megbízható, 2FA nélküli online tranzakcióik amiket engedtek.Innen nézve rohadtul nincs köze az állítólagos helytelen tranzakcióknak a megbízható kedvezményezettekhez.
Se az elmaradt és szar kommunikációhoz.Ezekre érdemben gyanítom nem válaszoltak továbbra sem senkinek...
[ Szerkesztve ]
-
pictigjis
Topikgazda
ez is megjelent amúgy: https://24.hu/fn/gazdasag/2021/03/24/erste-bank-curve/
-
Csörsz
csendes tag
Van valakinek tapasztalata Raiffeisen Onecard-ról történő Gbit-ről?
Túlköltöttem a negyedéves visszatérítési keretet, és áttennék néhány tételt másik kártyára, de a múltkor úgy vettem észre, hogy a negyedéves visszatérítést ez hátrányosan érinti. Talán a Gbit-es visszatérítést többszörös hitelkártya törlesztésnek veszi és ezért csökkenti a visszatérítést? -
-
Crvsh3R
senior tag
válasz balinlin #8100 üzenetére
Nem a türelemmel van gond, hanem azzal, hogy még nem használtam ezt a funkciót és nem tudom mennyi idő alatt szoktak ezek megjelenni a számlán.
Samsung Galaxy A52s 5G || Steam: Crvsh3R || Nintendo Switch OLED || NS friend code: SW-6235-6627-3408 || Hirdetéseim (Switch kiegészítők, stb.): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/crvsh3r/index.html
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdeznél, olvasd el a kibővített összefoglalót! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest