- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- WhrlpoolMind: Az eredeti lemez utánozhatatlan illata
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Boss81: Halott Torrentek keresése, törlése egyszerűen.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT
Topiklakók, és autóik
Új hozzászólás Aktív témák
-
negro
őstag
Amugy nem kombi hanem tuuuuring bassza meg
-
negro
őstag
válasz
CharlieDrop #32837 üzenetére
Szerintem er, igen. Ahogy egy nagyon jo E39 is 2,5 millat ami nem alap verizo es nagyon egyben van es igy tovabb.
Nyilvan nem lehet ugyanannyit elkerni persze. Hisz akkor en is kb. 4 millat is kerhetnek. 2,25 volt anno meg rakoltottem meg ennyit. De, hogy most is elkernek erte 2,2-ot az is biztos.
-
Szada85
aktív tag
válasz
lali81 #32842 üzenetére
Igen, a 3-masból a xenont én is hiányolom, a mostani autómban is van és nagyon jól látni vele. A 4-es nekem is szimpi, ugyanez a kérdés kering bennem is, hogy megérheti-e egy olcsóbbat elhozni, és a különbözetet rákölteni, viszont minden igazoltan cserélve lenne, de ezt úgyis akkor fogom tudni eldönteni, ha láttam/próbáltam mindkettőt, és tudom, melyik milyen. A sportülés és az M-es kormány nekem is fő szempont, a xenonnal, klímával mondjuk, a többi fancy extra nélkül alapvetően elvagyok, az M-paket pedig kívánatos, előbb mindenképp M-est fogok keresni, és ha nincs, csak akkor M nélkülit.
-
Szada85
aktív tag
Sajnos nagy mintám nincs az " Unfallfrei " témakörben, eddig két autót vettünk idekint, megnézni közben 4-5öt voltunk, de azt gondolom, hogy itt is hozzáállás kérdése a dolog, ki mennyire link/becsületes, az eddigi tapasztalataim alapján aminél ott az Unfallfrei az valóban törésmentes volt.
De ebből még persze nem szabad messzemenő következtetést levonni azért.Soknál aminél ott a javított státusz, ott le is írják, hogy mi volt sérülve, de persze ez is lehet mese habbal..
Mivel közlekedős, túrázós autónak szeretném, emiatt nézek elsősorban Touringokat, a szedán is csak opció inkább, ha abból lesz épp jó állapotú akkor lehet elcsábulok.
Egyelőre nem voltam megnézni, ahogy írtam előbb szeretném eladni a meglévő autót, pénz nélkül csak szívfájdításnak érzem elmenni, kipróbálni, aztán ha tetszik, akkor csak enném a kefét, meg naponta nézném aggódva a mobilét, hogy fent van-e még.
De ha lesz megnézési tapasztalat leírhatom szívesen persze. -
lali81
tag
válasz
Szada85 #32840 üzenetére
értem, kb ide saccoltam volna
nálam a 4. és 1. lenne a befutó, a 4-es számú leírta miket cserélt, az 1-es viszont annyival olcsóbb, hogy mire kicseréled a leírt dolgokat lehet a 4-es áráig jutsz ,viszont te tudod miket cseréltél ki, és az biztos. nekem a xenon, sportülés, M Pack lenne alap
-
-v-
addikt
válasz
Szada85 #32839 üzenetére
Múltkor azt írták, kint csak az autók harmada tekert
de persze, állapot számít úgyis.
Ja, kombik amúgy a legolcsóbbak.. egyébként arról marha szívesen fogadnék valakitől infót - már ha van ilyen, aki tudja - mekkora a korreláció a feltüntetett "Umfallfrei" és a tényleges törésmentesség közt .. ahol nem írják, csak lusták bekattintani, és simán lehet az is az, ill. ahol írják az nagy eséllyel az? Csak mert itthon hahun tragikus, össze vissza írnak be mindent, főleg nepperek .. nem tudom mobile-n hogy van ez
Egyébként tetszenek, amiket linkelszakkor nem nézünk mást.
Egyébként megnézni voltál már valamit? Elkezdhetnéd, jól jönne az infó
az szuper lenne, ha ebben az árkategóriában ezek normálisak lennének, igazából bármit bármennyiért ha megnézel bimmerből megoszthatnád velem, mit tapasztaltál
kínálat csak kint van, viszont nem ismerem sajnos a kinti piacot, csak régóta nézem mobile-t ..
-
Szada85
aktív tag
válasz
lali81 #32838 üzenetére
Úgy tervezem, hogy a jelenlegi paripa 5500 - 6500€ közötti összegért találhat új gazdát, nemsokára tervezem meghírdetni, ezt még kipótolnám, és azt mondom, hogy 7000€ felsö határban szeretnék megállni az autó vételárát illetöen, plusz ugye a járulékos költségek/ szervízek.
Ha beesik egy álomvétel mondjuk +500€-s értéken, akkor nyilván mérlegelek némi rugalmasságot. -
Szada85
aktív tag
Lehetséges, hogy más a személyes szürönk, amire én azt gondolom, hogy bevállalnám, az másnak lehet bontószökevény.. Km futást direkt nem nézek, ugyanis azt gondolom, hogy az már idekint is egy ideje elvesztette a funcióját, egy ilyen idös, többtulajos autónál legalábbis mindenképp csak tájékoztató jellegü adatnak gondolom, így nyilván a végsö döntést a személyes megnézés/állapot befolyásolja.
Amiket a jelenlegi kínálatból - csupán a hírdetés, adatok alapján - megnézésre ítélnék:
1: [link]2: [link]
M-Paket-esböl pedig:
3: [link]
4: [link]
Nyugodtan lehet öket savazni, nem holnap tervezem megvásárolni, ez csupán a jelenlegi kínálatból kiemelt darabok, amik tetszenek. Jöhetnek az ítéletek.
-
lali81
tag
válasz
Szada85 #32824 üzenetére
Szia!
Kb milyen összegben keresel autót?
M54B30-ra +1. Amikor keresgéltem én is anno E46-ot majdnem egyet bevásároltam, többet kipróbáltam, de amik legjobban tetszettek mindig az uccsó előtti pillanatban lecsapott rá valaki. Így lett a 20d, amiből Dunát lehet/ett rekeszteni.. -
negro
őstag
Arakra meg visszaterve jo pelda a TC-en most az 20 eves A6 kombi amit szepen rendberaktak (nem gyari csak utangyartott alkatreszekbol) es 1,2 misit akartak kapni erte min de mar 1,35 ot is adnanak erte. Ennyi az ara mert rakoltottek vagy 800ezret es egyben van. Szoval akkor milyet lehet az az E60 ami csak 2 milla es milyen az az E39 ami csak 1 ? Akit tudja mi van az autojaban az el keri az arat.
-
Szada85
aktív tag
Igen, én is Németországban nézelődök - ugyan eddig nem írtam, de idekint élek egy éve kb. -, valóban nem olcsók a szép darabok, 4-4,5ezer €-tól láttam olyanokat, amik szóba jöhetnek( ezek nem M-esek) ,M csomagosok pedig akár 6-6,5 ezerért, plusz innen felfelé, ez valóban nem kevés pénz, de a jelenlegi OFF autóm is lassan mindennel együtt 8e €-ban van...
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
urban racer #32826 üzenetére
E39-em van arról váltanék majd.
-
MPowerPH
félisten
válasz
MPowerPH #32827 üzenetére
De mondok jobbat. Az elso Xenon izzokat a kerekjarati ivbol lehet cserelni.
(good luck) Tehat ha kieg, le kell venni a kereket, ott van egy kis sapka, amit le kell csavarni, es a mini nyilason keresztul hozza is fersz az izzohoz.
Plusz bonusz, ha igy sem megy, akkor ki kell szedni a lampat. Ahhoz, hogy az menjen, le kell kapni az elso lokost. Ugye milyen jol kivan talalva?
-
MPowerPH
félisten
Ma kiboritott a BMW gyokersege, ismet. Egy szimpla izzocsere is lehet roppant bonyolult. Ugye a kanyarfenyszoroba rendeltem erosebb H7-es egoket. Megneztem, mi a menete a cserenek. Ki is jott, ahogy kell, ra is passzolt az uj izzo a fem foglalatra. Na de visszatenni....
Nem sikerult. Olyan idiota megoldas, mintha a BMW-nel dilettansok dolgoznanak. Ket ful van a fem kereten, amihez kapcsolodik az izzo. Ezt a ket fulest kell beforgatni ket torx feju csavar ala. Na a butasag mar ott megmutatkozik, hogy nincs az izzonak elore hatra mozgastere, ergo a nem lehet azt jatszani, hogy raszoritok, majd csavarom, ahogy pl. az E92-nel kellett a helyzetjelzot. Arrol nem is beszelve, hogy a lyuk, amit hagytak, ismetelten olyan kicsi, hogy az oklom nem fer bele. Gyerekeknek jo a meret, de nem egy felnott embernek. Szoval nem tudtam visszatenni, igy ahogy tudtam, rogzitettem belul, holnap majd elgurulok vele valahova, ahol tan megtudjak csinalni.
Biztos lehetseges, de ez direktbe ugy van kitalalva, hogy meg egy szar izzocsereert is be kelljen menned a BMW-hez. Mert egyebkent 1 perces munka lenne, ha a foglalat korbe kapott volna egy 0.2mm-es gumigyurut. -
Szada85
aktív tag
Igen, ebben igazad van, arányosan több a 25i, ergo többre lehet panasz. Alapvetöen nem zavar maga az autó karbantartása, ahogy írtam korábban is, igényesnek tartom magam az autóm állapotára nézve, tehát önmagában a, hogy a karbantartásra költsek az tudom, hogy benne van egy használt autóban. Ami inkább zavar, hogy egyik problémára sem találni tökéletes megoldást, akár az olajfogyi - gyürüzés után is idövel újra eljön -, plusz a hidrotökéknél sem szokott segíteni a csere sem sokszor, olvastam, hogy idövel javítottak ezeken, tehát pl a LCI modellek jobbak lehetnek ezeken a területeken, de azoknál pedig a direkt befecskendezés miatti kokszosodási hajlamról olvastam, mint hibalehetöség, plusz az LCI-k egyelöre még erösek a pénztárcámnak is.
A dízelen amiatt bizonytalankodom, mert pl a munkábajárás az cirka 13-15km egy út, hétvégente vannak kirándulások, valamin hétközben ha szaladgálok munka után ide-oda, akkor azok is sokszor rövidebb utakat jelent, és ezek tudom, hogy nem a dízel Motor barátai.
Így hiába van meg évente a 30+ Ezer Km, ami indokolhatná a dízelt, korábban sosem volt, így nem tudom, ez a fajta használat mennyire árt valóban.Tudom, nem vagyok egyszerü eset, elnézést emiatt.
Be kell valljam, hogy az E46 M54B30-a kezd egyre jobban megtetszeni, kisebb nyügjei annak is vannak, mint a hütörendszer például, de sokkal több jót olvasni róla, és nagyon szép kései szériás ( ergo a " subframe crack " probléma már ki lett javítva ) M Packet-es darabok vannak a piacon, lehet megér egy megnézést.
-
negro
őstag
válasz
ADAM1337 #32820 üzenetére
Beestek mar csak azert is mert most mar itt a G30 igy az E60 is mar reginek szamit. 3 genaracioval regebbinek. Plussz megkopott a fenye mar nagyon. A forma nekem se akkor mikor kijott, se ma nem jon be. Azt hittem majd beerik idovel de nem
E36/E46 utan ebbol szaladgal a legtobb az utakon. Nepauto kis tulzasal. Ahogy az is kiderult nem a legbizhatobb modellek egyikke. Szamomra E60 az max LCI es M csomagosan johetne szoba de ezek a korai alap darabok semmikeppen. 100x ta inkabb 2002/2003-as E39 mint 2004-es E60.
Hogy kinek mi a jo az kerdes de szerintem egy JO, meg kimelt es karbantartott E39 az 2 milla. 1,2 az atlagos. 800k meg a szar...
Ami meg olyan hogy csak megveszed es hasznalod mert olyan mint az "uj" az meg 2.5 legalabb. Kint nagyon sok 6-7- euros peldany van. Magyarba persze ilyet a hahun nem nagyon talalsz. Ezert hiszik sokan, h az E39 egy "1 millas auto"
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
CharlieDrop #32821 üzenetére
Még csak most körvonalazódik mit szeretnék, majd az e39 után.
De ezek az árak biztatók, nem vagyok automata váltó párti. -
-
ADAM1337
nagyúr
Van egy 530d ami tetszik:
[link]Savazást kérnék rá.
A hely szerepelt a totalcar legdurvábban visszatekert autós cikkei között, valamint egy bunkók az eladók anno megnéztem itt bontó szökevény e39-et, de ez a gép akkor is szimpatikusnak tűnik.Ugye jól sejtem hogy 2m körül még csak a lefingott e60-ak vannak ?
Mondjuk már jó pár 1,2milliós e39-et láttam ami elég szépen felszerelt, elképzelhető hogy beestek az árai ? -
Hikvision
senior tag
válasz
ADAM1337 #32816 üzenetére
Hát egészen más világ mint a 3-as, hiába volt az is fullos. Nekem előtte A8 volt, kb ahhoz tudnám hasonlítani kényelem terén, belül a szokásos japán formaterv, minden átgondolt, nincs fölösleges sallang, prémium minden, a hangszigetelése nagyon durva, A 275 lovas V6-os sokkal dinamikusabb mint a 25i-volt. a Fogyasztása pedig kereken 1 literrel több (12.5). Az alkatrészek kb egy árban vannak a bmw-vel (sok nem kellett idáig csak a kopó dolgok), eddig maximálisan elégedett vagyok vele. Első gazdás 98.000.-km 2007.
-
negro
őstag
válasz
Szada85 #32810 üzenetére
Mondjuk mivel tobb 25i van igy a szamok torvenye alapjan tobb panaszt is fogsz hallani a 30i -re.
De nem is ez a lenyeg. Sajnos a BMW szivo motorjai M52/M54- ig voltak nagyon jok. (De M54-bol is kivetel a B22 ergo 20i. Persze jo az is csak 2x annyit olajat eszik mint a tobbi) Utanuk mar elofordulhat, hogy benzinesek nem sok semmivel servizigenyesebbek mint a d-ek.
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
Hikvision #32815 üzenetére
És milyen az RX ?
Én nagy lexus fan vagyok bmw után.
Nekem az E39 után nem valószínű hogy maradok az 5-ösöknél túl horribilisnek tartom 1-1 dolgot a szervizek terén.
Igaz eddig csak RC300H-t próbáltam huzamosabb ideig, az patent, hiába nehéz és nem sport coupe, mégis átjött. -
Hikvision
senior tag
válasz
CharlieDrop #32809 üzenetére
Én áttértem a sötét oldalra, mivel jött a gyerek ezért sedan nem játszott már, és mivel idáig csak német autóim voltak, amikkel szoptam is rendesen, végül lett egy RX350. Egyébként már amikor az e90-en agyaltam akkor is ment a matek hogy IS vagy E90, de mivel nem hittem másnak akkor győzött a bimmer.
-
Szada85
aktív tag
Köszönöm a válaszokat mindenkinek.
@BMW001 : Amennyire a hírdetéseket böngésztem, jellemzően 250e-től felfelé Km-rel vannak hírdetve, ami persze megint lehet ordas kamu, illetve a legtöbb kereskedéses autó persze " vezetett szervízkönyves ", némelyik egész profin van töltve, és van a másik véglet, amelyiknél olyan katonásan állnak a friss pecsétek egymás mellett, üvölt róla az utólagos macinyomda...
Nincsenek természetesen illúzióim, tisztában vagyok vele, hogy a használt autóra költeni kell, ezzel nincs is baj, elég maximalista vagyok, és szeretem rendben tartani. Én a 30i-k 140 - 160 ezer Km-eivel szemben is szkeptikus vagyok, persze 10 év alatt reális lehet, csak mindig ahhoz viszonyítok, hogy én így, hogy naponta munkába járok, plusz kirándulgatunk jobbra-balra, illetve 2-3 havonta hazaruccanunk családlátogatóba, így jön össze nekem 35-40ezer Km évente, ami persze nem törvényszerű, hogy mindenki ugyanennyit használja a sajátját, de a kisördög mindig ott motoszkál bennem, plusz tudom, hogy nem Km-t veszünk, hanem állapotot, mindenesetre igyekszem lekövethető autókat nézegetni.@chess001 : Én ilyen régimódi vagyok, illetve eddig csak idősebb "körbezártvillám"-mal volt tapasztalatom, azoknál jellemzően 10k Km a periódus, a mostaninál is 8-10ezrenként cserélek, a játszósban pedig a hegyezett motor miatt szintén 6-8 ezrenként, szerintem megtartom ezt a szokásomat is, inkább legyen gyakrabban cserélve, mint ritkábban. Amit Te írsz is csak erősíti a mintát, a Te esetedben teljesen megbízhatóan muzsikál a 25i, viszont amit írtam feljebb, az átnézéskor- még ha el is megyek egy kiadósabb próbakörre - nem vagyok biztos, hogy meg tudom állapítani ( hacsak nem 100km-ként eszik 1 litert ), hogy a kinézett darab milyen. Kerestem fórumokon, külföldiában ~4000€ körül adnak egy felújított N52-t, gondolom ha a meglévő motort újíttatja fel az ember - ha az állapota engedi még persze - akkor ott is gondolnék legalább 2,5 - 3,5 ezer €-t, de ez utóbbi feltételezés persze. Viszont annyival nem olcsóbbak a 25i-k, hogy egy esetleges generállal még mindig olcsóbban legyek, mintha egy 30i lett volna. Van még időm persze gondolkozni rajta, szóval még formálódik a végeredmény úgy is, egyelőre csak informálódom, tapasztalatokat gyűjtök, mielőtt döntök.
-
chess001
aktív tag
válasz
Szada85 #32810 üzenetére
Az olajcsere periódus rugalmas, kíméletes használatnál 30e is lehet. Nekem 1x kért kettő között 0,5 litert. Az automatás kicsit iszákosabb, mert könnyen visszakapcsol és amikor meg van hajtva akkor kér olajat. A vezérlés cseréhez is eléggé szét kell húzni a kocsit, akkor a dugattyúgyűrűket, meg hirdotőkét is lehet cserélni akár. Nálam a 10 éves n52b25ben van 170e, semmi baja nincs, második tulajként, az első márkaszervízben szereltette, én meg hozzáértőknél.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Szada85 #32810 üzenetére
E90 330D -vel az eg vilagon semmi bajod nem lesz, foleg nem a DPF -el. Csak arra figyelje, tenyleg keves km-est vegyel, ne 400k km-rol visszatekertet. Mert regen is azert terjedt el, hogy a dieselek megbizhatatlanok, mert 6 evesen egy dieselben majd dupla annyi futas volt, mint egy benzinesben.
-
Szada85
aktív tag
válasz
Hikvision #32806 üzenetére
Pontosan ez, amit ketten is írtunk korábban, hogy rettentö hullámzóak a vélemények, emiatt nem is tudok egyértelmüen dönteni. A BMW-hez is hosszú úton jutottam el, amint egyesével kilöttem a lehetséges típusokat, amik megfelelnének
Utána merültem el a BMW szívómotorok fórumaiban...
A 25i-röl ( én legalábbis ) több panaszt olvastam mint a 30i-röl, amiket Te is felsoroltál, ezek közül a hidrotöke zaj a 30i-nél is elöfordul, de az olajfogyasztás ott ritkábban kerül elö, elvileg annál a BMW más gyürüket használt, ennek is a következménye. A vezérlés, vízpumpa kérdés zavar talán a legkevésbé, azt minden autóvásárlás után azonnal megejtek, ezzel még együtt is tudok élni.Egyébként ezeket a tapasztalatokat olvasva bennem is megfordul az E46 330i irányába kacsintgatni, illetve - minden korábbi igényemet felrúgva - a 330d-k felé is tettem egy kitekintést, bár ott meg a nem megfelelöen regenerált / használt DPF-ekre panaszkodnak sokan, plusz a turbó is ottvan, én pedig most szívesen visszatérnék a szívómotoros világba.
Nehéz a döntés..
-
Hikvision
senior tag
válasz
Szada85 #32801 üzenetére
E90 2006 N52B25 iX 0W30-as olajjal (a gyalázatos hidrotőkék miatt) 10.000alatt kért be kb 2-3 litert úgy hogy nem volt forgatva. Nem füstölt, nem folyt, némán megette
Ez köszönhető volt annak is, hogy automata volt és nem volt érdemes forgatni, ugyanis azzal arányosan nőtt az olajfogyasztás is. És nem számított, hogy 5w30 5w40 vagy a 0w40-es olaj volt benne, megette a magáét mindegyikből. De ennél a motornál tényleg az olajfogyasztás lesz a legkevésbé zavaróbb problémád, mert azt otthon csendbe is utána lehet önteni, amikor senki nem látja, de a csoda elbaszott hidrotőkék télen bizony okoznak majd egy két szép reggelt. Nyáron gyakorlatilag csendbe voltak mindig. Aztán jöhet a széteső vezérlése,a titkos alapjárat problémák valvetronic, katalizátor alacsony hatásfok hibakódok, csodavízpumpa, stb stb. Én mindig is Benzin párti voltam, de bmw-ből ez volt az utolsó. Újonnan jók és szépek ameddig gariba tákolgatják, de utána bizony fájni fog. Egyébként az E90/E60-nál kezdődött szerintem ez a látványos tervezett pusztulás, mert az E36/46-nak amiket cégesként használunk benzineseket, nem cirógatva, bírják a strapát 0-24-be. Persze ez csak személyes vélemény, másnak éppenséggel lehet hogy jó, de bimmerforumokoat is végignézve ezek azért általános típushibák ennél a motornál. A többi részéről nem is érdemes beszélni páran már leírták, hogy mire lehet számítani, én nem hittem el, drága/megkímélt e90-t vettem, és mégis minden előjött....
-
Szada85
aktív tag
válasz
szőröscica #32803 üzenetére
Szép darab, bár bevallom, nekem az E60 valamiért annyira nem tetszik. Mindenképp tágasabb, mint az E90, de ez úgyis egyénenként változik.
Igen, ahány oldal annyi vélemény, sokan írják, hogy minimális olajfogyasztással jártak, sokan írnak Horror fogyasztásról, tisztában vagyok vele, hogy elöélet / állapot függö ez is, nekem is tervben van, hogy elviszem átnézetni az autót, viszont tartok töle,hogy ez olyan dolog, ami nem a próbaút, és nem is az átvizsgáláskor fog elöjönni/kiderülni ( nyilván, ha jól karban Volt tartva akkor természetesen kisebb rá az esély ), hanem mikor már megvettem, és használom hetek/hónapok óta, hogy hopp, szürcsöli.
Fel is vetnék egy érdekes kérdést, kíváncsi vagyok ki mit gondol erröl.
Adott Volt egy 2 literes benzin-turbós Motor, szép állapotban, rendbentartott darab, az eladó is ügyesen adja elö a múltat, meg lett nézve kiegyenlítötartály- nem olajos, olajkupak nem habos, hidegen indítva Sem jött semmi pamacs, melegen fordulaton Sem jött semmi, teljesítmény is a helyén Volt.
Majd az olajcsere után tapasztaltam ( gyári viszkozitású ), hogy bizony elinduláskor jött egy-egy pamacs, ergo mégis csipegeti a turbó az olajat. Levettük a turbót, eléggé életútjának végén járt, lapátok éle megégve, tengelynek Volt pici játéka, tippre azt gondolom, hogy eladás elött kapott " füstölésgátló " csodaszert, pl a LiquiMoly is forgalmaz ilyet, hogy ne tünjön fel a dolog ( bizonyíték nincs, csak feltételezés )A kérdésem az, hogy egy ilyet pl próbaút alatt, de még akár szervizes átnézetéskor hogy lehetne kiszürni szerintetek?
( Tudom persze, lehet jogovoslattal élni, arcot lezúzni, élni a jótállással, de engem a preventív oldal érdekelne. )
Ugyanez igaz lehet egy ilyen N52-nél, hogy az olajfogyasztásos problémát miként tudom leellenörizni szerintetek, mert én sok lehetöséget nem latok rá alapból.
-
szőröscica
addikt
válasz
Szada85 #32801 üzenetére
Ez engem is érdekelne, változó véleményeket olvastam erről a motorról. Van, aki 300 ezer mérföldet tekert bele, és nem volt komolyabb baja vele, mások pedig gyalázzák az olajfogyasztása miatt.
Én egy 523-ast nézek most erősen (már átvizsgálásra is utaltam a pénzt a kereskedőnek). [link]
Közel állok a vásárláshoz, csak icipicit vagyok még bizonytalan, várom az átvizsgálásról a papírokat. A km valósnak tűnik, lekértem vázszám alapján a futását.
-
Szada85
aktív tag
Nem kívánom fokozni a talán lenyugvóban levö vitát, de mosolyogtató olvasni, hogy úgy törnek sokan pálcát mások felett, mintha Ök maguk sosem csináltak volna ilyet.
Az autózás önmagában veszélyes dolog, nyilván a sebesség / rosszul megválasztott sebesség növeli a rizikót, de ugyanúgy lehet életveszélyes az autópályán autózás 180 - 200 - 250-nel is, mintha szerpentinen kanyarognál, persze bele lehet venni a valószínüséget is, hosszasan lehetne pro és kontra érveket felhozni, akkor is ugyanoda lyukadnánk ki..hogy, aki autóba ül, az kockára teszi az életét, különösen igaz ma, amikor gyakorlatilag a személyivel adják a jogsit is, és rengeteg olyan ember közlekedik, akinek szemmel láthatóan nem kellene, mert képtelen reagálni, döntést hozni, párhuzamosan végezni feladatokat ( figyelni és az autón gépészkedni )...
Egy ilyen döntésképtelen, figyelmetlen soför legalább akkora vészhelyzetet tud elöidézni, szerintem...Békesség.Hogy ON téma is legyen, tovább süllyedek a N52-es motorok témakörbe, és több fórumban olvastam gyakori / általános hibának, hogy a 25i ( N52B25 ) motorjánál jellemzö a nagyobb mértékü olajfogyasztás ( literekröl van szó 10000 km alatt ), a dugattyúgyürük gyenge minösége miatt. Van ebben a tagok közül valakinek tapasztalata? Esetleg HEzredes?
Kérdésem onnan fakad, hogy 25i-böl nagyobb a választék, mint 30i-böl, felszereltségben is sokszor szimpatikusak, és az erejét / menetteljesítményeit nézve a nekem szükséges powert tudja az is. Persze, tudom, hogy a nagyobb/erösebb mindig jobb, viszont ha találnék 25i-böl jobb állapotút, akkor szívesen beleülnék egybe, viszont ez az olaj kérdés azért foglalkoztat. A kis utántöltés nem zavar, a jelenlegi OFF Z20LEt-embe is kell picit utánönteni a ciklus alatt, csak nem mindegy, hogy 1 Liter vagy 5-7 Liter kell pluszban.
Elöre is köszönöm a tapasztalatokat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB RAM / 1 TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest