- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- potyautas: Sára és a párja.
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 05:07 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
chess001
aktív tag
Mindenki tud hibázni, de 911-esei vannak, ért a kocsikhoz

-
chess001
aktív tag
Azt hittem a nagyobb van már benne, mindegy, én úgyis a i3-ban vagyok csak érdekelt...
-
chess001
aktív tag
Azért elég közel van azzal a 800V-s Cybertrucké, mindegyik 46mm hengeres, csak 80 helyett 120mm a gen6 papíron:
350W-os a töltés, 170W/kg aksipakkra, 123KWh össz. vs 400W, 200W/kg, 112KWh
De frankó az iX3 fogyasztása tényleg. -
chess001
aktív tag
Tényleg van, de az a modell már nincs, amit linkeltél ;P
Akkor tényleg jó a fogyasztás még abszolút értékben is, mert így viszont a plusz motor, nagy aksi cipeléssel is majdnem azt tudta...
A hátsókerekes volt a Y-nál. -
chess001
aktív tag
Y-ból nincs nagyaksis hátsókerekes. Azért az a 3 éves pakk elég közel van, kb 10-20%-on belül minden paraméterében...
-
chess001
aktív tag
Az Y erősebb, nagyobb az abroncsméret arra gondoltam. TMY-ban miért ne lenne meg a technológia-Cybertruckban azért elég komoly újdonságok vannak.
-
chess001
aktív tag
Mennyit menne az Y 800V rendszerrel, másfélszeres aksival és visszabutítva a motor/abroncs a BMW szintjére?
Abban mi a konteo/marhaság/féligazság, hogy levideózza, ami történt, pl a nem indul a kulcs miatt? -
chess001
aktív tag
https://letmegooglethat.com/?q=Design+Director+Adrian+van+Hooydonk+revealed+that+Chinese
-
chess001
aktív tag
Nem én választottam, ez egy elég régi mém, gondolom nem ismerted-ezt sem.
Szerintem felesleges bármit tovább ragozni, ott a tervező nyilatkozata... -
chess001
aktív tag
Aki érti érti, aki nem az nem...
-
chess001
aktív tag
EU elég sok országból áll, elég különbözőek az igények, fizetések, de lehet csak én, meg a többi néhány milliárd ember gondolja így, te pedig nem...
Amúgy a konteót a designfőnök terjeszti, biztos nem ért hozzá te pedig igen...
https://totalcar.hu/hirek/2025/09/15/a-bmw-szerint-kina-az-oka-hogy-ekkorak-a-vesek/ -
chess001
aktív tag
Nagyon egy követ fújok az AI-al, pedig annak azért több forrása van...
A design-nál is Kínát mondta, meg az USA fiatalokat, mert az EU-ban úgyis megveszik...Kína: A legnagyobb egyedi piac (kb. 25-28%)
Kína évekig a BMW leggyorsabban növekvő és legmeghatározóbb piaca volt, ami a korábban említett dizájnváltást is indokolta.
Arány: Jelenleg a globális eladások kb. 22-25%-át teszi ki (korábban ez közelebb volt a 30%-hoz).
Trend: Bár a darabszám még mindig óriási (évi 600-700 ezer autó), a kínai hazai márkák (pl. BYD, Xiaomi) erősödése miatt a BMW részesedése itt most némi nyomás alatt van. Ennek ellenére a 7-es sorozat és az X7-es modellek profitjának nagy része innen jön. -
chess001
aktív tag
Jelenleg, nagy visszaesés volt a kínai piacon. A hódfogak/giccsparádé egyértelműen Kínának szóltak, bukó lett, most másik piac-dizájn is lehet...
Emlékszem, ezt is tagadtad, aztán kijött a vállalati közlemény sajna. -
chess001
aktív tag
Itthon inkább a szakember tudása az érdekes, amit te is minősítetted a szakszervíz nem képviselni azt a szintet...
-
chess001
aktív tag
Kicsit azért visszás a márkaszervizeket így leszólni, mert akkor a BMW AG ennyire figyel a rendszerére. Amúgy pl. Boschnál is tudják vezetni a szervízkönyvet, ugyanúgy jogosult marad a gyári garanciára.
-
chess001
aktív tag
-
chess001
aktív tag
Igen, mondjuk én a csúcs rav4 és az alap iX3-nál gondoltam, hogy hasonló árban megáll, úgy vannak 300 paci körül. Nyilván a család nagy úr, azért kell legalább 2 jármű ;P
-
chess001
aktív tag
Mondjuk te is beírtad, hogy az 566 km-re nem vitted el az iX3-at...
-
chess001
aktív tag
Pedig a RAV4 is elég hasonló árban van, sőt...
-
chess001
aktív tag
-
chess001
aktív tag
#77869-MarhaRépa-CharlieDrop#77868 2025-10-23 15:54:27
Nem tudom pontosan mikor gyártották, de szerintem széria vagy nagyon széria közeli.
Kis színes: néhány vállalkozó kedvű kolléga eljött eggyel Debrecenből Münchenbe út közbeni töltés nélkül. 1007km, 10,6KWh/100km. Még volt benne 2%, amikor Münchenben töltőre tették
-
chess001
aktív tag
-
chess001
aktív tag
Nyilván az interneten elfér sokminden, meg sokan el is hiszik.
Azért ha belegondolsz a kezed a szívedre rakva, akkor egy piaci alapon működő cégnél mennyire valószínű, hogy veszteséges tevékenységet folytat évtizedekig? -
chess001
aktív tag
Nem ismered a fogalmakat-sem:
az árrés azt mutatja meg, mi marad a zsebedben egy termék eladása után a beszerzési árhoz képest, a profit pedig azt, mi marad a cégednél az összes létező költség kifizetése után. -
chess001
aktív tag
N.otorious

Olvasd el akkor, pont azt írtad, hogy NAGY az árrés. Szóval nagyon SOKAT keres! Ha kicsit értelmezed a mondatom, hogy azért mert sokat keres ezen, azért éri meg neki működtetni. 1 perc alatt beszántaná, ha nem lenne összeségében nyereség rajta amúgy. Ez egy hosszútávú és kiszámolható bevétel. Nem kell hülyeségeket írogatni folyamatosan, éppen elég mostanában a belpolitika. -
chess001
aktív tag
Csak az nem mindegy, hogy a te fejedben, vagy mindenki másnál... Kérdezzük meg Ezredest, hogy mennyire ingyenesen fér hozzá a szervíz szoftverekhez pl.
-
chess001
aktív tag
De pont e miatt van régi-classic autókhoz is támogatás, elég ritka.
-
chess001
aktív tag
Én is néztem, azért kemény verdict, hogy a Teslát venné. Azért ha odarakta volna mellé, hogy a Tesla 2 perc alatt beszántotta a modelljeit nem túl jó értékállást vetít előre. Ebből jobb a BMW, hogy ő még az alkatrészen, szervízeken is sokat akar keresni, meg igénylik is a modellek, ezért van hosszútávon is alkatrészellátás.
-
chess001
aktív tag
Én kipróbáltam, de bekapcsolás után egyszer működött, egyszer nem...
-
chess001
aktív tag
Pont ezt mondom, hogy mindenhol az volt kiosztva a sajtónak, hogy 800 km-1000 km és te is azt szajkóztad, hogy a kollégák mentek az autópályán nagyon gyorsan és nem is fogyasztott, majd olvasd vissza magad! Én anno azt mondtam, hogy egy nehéz suv, sok lóerővel nem fog világmegváltó fogyasztást hozni, a tesztelők is nyomják neki nyilván...
-
chess001
aktív tag
Ha 808km a távolság és 108 KWh-as az aksi, akkor mennyi az átlagfogyasztás?
Vagy ez?
-
chess001
aktív tag
-
chess001
aktív tag
Felesleges biztosítani felőle, majd megtesztelik helyettünk az újságírók, ezek az egyedi mérések úgyis egyediek lesznek.
13-as úgy jön ki, hogy még anno matekórán tanultam meg az osztást, nem igaz te nem raktad össze még, hogy milyen értékkel van hirdetve?! -
chess001
aktív tag
-
chess001
aktív tag
Nem valószínű. Forgalomban, ha előzget, megpakolva, légkondi, telefont töltögetem, domborzat, eső, ellenszél... Ma egy másik teszt 23.6-tal zárta az átlagot, nem 13mal. Pont ezt mondtam, hogy nem a laborszámok jönnek ki, ha nem marketingesek tesztelik. Angolok nemsokára megfuttatják összehasonlítás a többi suvval, azonos időpontban, azonos úton, az majd korrektebb lesz, mint az eddigiek.
-
chess001
aktív tag
Egy másik videós tesztautónál is 22 volt az átlag. Szóval a világmegváltás elmarad, de azért nem teljes hazugság a marketing, ez egész jó gép, hozza az elvárható szintet.
-
chess001
aktív tag
Itthon azért a 120-as átlag is elég necces, esetleg az M6-oson lehet...
-
chess001
aktív tag
Akkor most menjünk vissza pár hónapot, amikor 10-13 KWh fogyasztások voltak...
-
chess001
aktív tag
Nyilván mindenkinek megvan a saját véleménye. Nekem az, hogy Karotta önazonos (Teslánál nem csak az autót nézni, hanem az eddigi hatását, meg magát az ötletet mögötte), saját véleményéből csinál videót, Handrás meg pénz akar keresni...
-
chess001
aktív tag
Csikós majdnem 60 éves, nem áll neki jól a villanyautózás. Nem is érdekli, nem is érti, nem is tudja.
Handrás amúgy szerintem jó irányból szokott a dolgokhoz hozzáállni, de ott szerintem nagyon túltolta. Egy időben a Tesla volt a minden, de leesett neki talán, hogy onnan nem jön pénz. Karotta sokkal hitelesebb, ő vett is egyet, bár neki normális-ésszerű autóvásárlása nem nagyon volt még... -
chess001
aktív tag
Igen, nyárra ígérik a Volvo-kat és ott is valami 21 hétnél tart az előrendelés már.
Persze, hogy rendben volt BMW szemmel, de én nagyon nem bírom, amikor minden ész nélkül visszaböfögik egy az egyben a sajtóanyagot, semmit nem tett hozzá.
A tudálékos első rész, hogy ez már nem a régi x3, jééé, aki 2 éve nem kapcsolta be az internetet annak lehet tényleg el kell mondani...
Mint a nyomorult Handrás, aki hazaért a BMW-s tesztvezetésről, és egy táblázatot rakott ki az IX3 meg a Tesla X között mennyi a különbség...
Ő nagyon tudja, hogy nem azonos méret, csak látszódjon, hogy a Tesla elavult. Már nem is gyártják B+. Kár, hogy nem a T modellhez hasonlította az új BMW-t.
Egy jó termékhez nem kell ennyi idióta, oké, hogy marketing, de nem mindenki hülye teljesen-merem remélni. -
chess001
aktív tag
A Volvo EX60 tovább megy, egy vicc az az ember. Amikor a BYD fizetett neki, akkor az volt a legjobb, meg a jövő. Régen tényleg volt pár jó cikke, de már teljesen alkalmatlan, elavult a tudása, a hozzáállása. Én kíváncsi voltam rá, de nem tudom megnézni amiket itt beszél. Egy régi Alfánál még elmegy, az csak szórakoztatás nekem, de itt tájékozatatás kellene.
-
chess001
aktív tag
-
chess001
aktív tag
-
chess001
aktív tag
-
chess001
aktív tag
Már van vezetős video:
https://www.youtube.com/watch?v=thGp39PKL8k
Spoiler: 2100 kg, 473 le, 108KWh aksi, az idióta ix3 kormánykerék. -
chess001
aktív tag
A merciknél még majdnem az arányok is stimmelnek, nagyon nehéz elsőre megmondani, hogy melyik is melyik, lehet a BMW is indul arra fele, eddig azért eléggé könnyen azonosíthatóak voltak...
-
chess001
aktív tag
Azt írták, hogy ez közelebb van:

-
chess001
aktív tag
Szerintem sokkal szebb, mint a kínai éra termékei. A durva az, hogy mindig ekézem a tömegüket, most az Audi RS5 2,2 t lett, ahhoz képest az M3 touring pihe...
-
chess001
aktív tag
Én nem gondoltam, hogy a M3-as a súlya a könnyű kategória lesz, az új Audi RS5 2.2 tonna, mondjuk akkor aksi van benne majdnem, mint a villanykocsinkban...
-
chess001
aktív tag
-
chess001
aktív tag
Bocs, tényleg hasonlóak méretre, a mostani szériában már 15 cm pluszban (x1 vs kona) van a bajor gyártó, az kicsit megtévesztett. Hasonló BMW 1,5-2x annyiba kerül amúgy, azt azért meg lehet érezni szvsz.
-
chess001
aktív tag
Szerintem nagyon komoly termékek vannak: GR Yaris, most jön a GR GT, Land Cruiser termékvonal, pedig a Century már a Rolls ellen megy...
-
chess001
aktív tag
A Kona kisautó, a F20 már kompakt kategória, nagyon nem alma-alma. Egy N-es Hyundait bármikor oda lehet állítani egy BMW mellé. 5N pedig konkrétan etalon, I4 nem...
-
chess001
aktív tag
Én is inkább vennék Toyotát-azokban a kategóriákban, ahol a Toyota van a minőségi kérdés nagyobb súllyal esik latba, mint a teljesítmény, személyreszabhatóság, stb. , de elég kevés az azonos paraméterű modell, amit BMW-Toyota szintem össze lehet vetni. A Lexus meg megint egy szinttel feljebb van, mint a BMW...
-
chess001
aktív tag
Akkor annyira nem mehet mellé a minőség a prémiumság része érvelés, mert hülye lenne sok pénzt tolni abba, ami nem a márka egyik húzóereje, nem?
Ide még beszúrnám, hogy szerintem az Alfa Romeo, Lancia azért sem tudott versenyben maradni. Kb. minden más megvolt náluk is többször. -
chess001
aktív tag
"Természetesen egy ilyen minőségbiztosítási rendszer üzemeltetése drága, minél olcsóbb terméket veszünk, annál kevesebb erőforrás fog erre rendelkezésre állni, ennek minden következményével együtt" Namármost, ami prémium termék egyik ismérve:
"a szolgáltatások szintjét jelenti"
Ha csak ezt a szerzőt nézem, akkor ennyire nincs összefüggés. -
chess001
aktív tag
Máshonnan közelítek, talán megérted:
Neked finom lehet úgy egy ebéd, hogy nem tudod megenni? -
chess001
aktív tag
De ha elégnek a kocsik EGR, önindítő, beázás miatt, akkor miért kell a prémiumságon lovagolni? Inkább azon, hogy hány százaléka érintett. USA, Dél-Korea, UK elég sok panasz összejött.
Szerintem a srác is ezért rugózik rajta, aztán az, hogy milyen beleülni, hogyan megy az már a kövi kérdés. -
chess001
aktív tag
https://www.reuters.com/business/autos-transportation/bmw-north-america-recall-over-87000-us-vehicles-over-engine-starter-overheating-2026-02-07/
Jó minőség. -
chess001
aktív tag
Persze, a faceliftbe már mindig raknak a következőre mutató jegyeket, hogy meglegyen a folytonosság. Amúgy szerintem sokkal szebb lett az új design, mint az elmúlt 10 év kínai kacsintásai... Bár mondjuk az eredeti kínaiak szebbek voltak, mint a BMW-k...
-
chess001
aktív tag
Ez is lesz vagy 2t, ahogy nézem

-
chess001
aktív tag
Hát volt aki kivitte-5 percet bírt, de azt mókásban:
https://www.youtube.com/watch?v=hhaXERSYSdI&t=2584s -
chess001
aktív tag
-
chess001
aktív tag
Köszönöm, sosem gondotam volna, hogy egy versenyautó más, mint egy utcai.
Valami villogó szöveget ki kéne rakni minden szövegedhez, hogy Bull-Shit. Nem tudom elhinni, hogy autóipari mérnök vagy. Max logisztika, vagy marketing, de hogy komolyabb közöd lenne a BMW-khez, az órási szényeg lenne. Na, mindegy én itt leengedtem ezt a fonalat. -
chess001
aktív tag
Nyilván egy átlag-BMW-autós, aki nem tudja, hogy melyik kerék hajt, annak elég lehet, ha véletlenül versenypályára vesz matricát autópálya helyett... Aki tud vezetni annak nem, nyilván majd mindenki eldönti melyik kategóriát erősíti.
-
chess001
aktív tag
A G szériás M3-M4-nek talán már nem kell komolyabb átalakítás a versenypályás használathoz, addig igazából mindegyik alkalmatan volt rá. De a papír nyilván elbírja a marketing szöveget...
-
chess001
aktív tag
Szerintem más közönségnek szól. Handras meg azt mondta, hogy a Tesla technológiai lemaradását akarta demonstrálni, de a Cybertruckot nem ismeri pl?!
S Plaid is marad mérce még egy ideig, SU7 ultra és ahhoz lett mérve és nem nagyon akart összejönni a megverése gyorsulásnál, eddig csak a Lucid Sapphirenak, ami kb nem kapható... -
chess001
aktív tag
Azonos újkori ároban/kategóriában nézd, nem lesz nagy különbség. Handrás is megpróbálta Tesla X-hez az ix3-at hasonlítani...
-
chess001
aktív tag
Aki bemutat valamit szerintem jó, ha jobban ért hozzá, mint a közönség.
Szerintem Olivéré messze a legjobb tartalom:
https://www.youtube.com/watch?v=5r5P_G_rjO8
A laptiming is ott van szorosan, de ők nem túl alaposak, de elég széles a merítés, sok jó gép van. -
chess001
aktív tag
A videósa jó, amúgy inkább füstje van, az elsők között kezdte itthon az EV-k bemutatását, ismerik...
-
chess001
aktív tag
Nekem is ilyen van, lehet cserélni a csatlakozót 230v és 380v-t. Én a Face-n rendeltem a sráctól.
-
chess001
aktív tag
Teslánál is van a Sexy knob&button, azokkal tudsz bármit vezérelni, itt is biztos lesz aftermarket megoldás.
A bennégős kilincs is egy ablaktörő eszközzel kiváltható, ha tényleg ilyen esetre fel akarsz készülni.
A kormány az összes változatban ocsmány, azzal nem tudom mit lehetne kezdeni, gondolom egy régebbi normálissal már nem megy a retrofit...
Nekem az aksikémiával is van gondom, NMC bár a BMW-nél nem öregszik rosszul, de LPF azért megnyugtatóbb lenne.
Ha tetszenének a SUV-ok és egyárban lenne a Xiaomi-Zeekerrel nagyon vakarnám a fejem... -
chess001
aktív tag
-
chess001
aktív tag
És az Ascarin (is) demozták őket, majd nézd meg a bmwblogon.
@-MarhaRépa- A Toyota RAV4, nem? De ugyanez kombiban kevesebbet fogyasztana, meg jobban nézne ki, csak nincs...
@ Tiédetis
Szerintem minnél sterilebb, annál kevésbé szeretné az ember kihasználni. Gyorsnak mindegyik már elég gyors lenne, de valahogy elvész az inger... -
chess001
aktív tag
Dugóban állni 2,2 tonnás 500 lóerős kocsi.
Autópályán menni terepjáróval.
'Az 500 lovas kocsi értelme közúton' se az...
Ezekkel nem értek egyet.
Semmi értelme közúton, de tényleg a villanynál nem sok választás van, megkapod és kész.
De a koncepció eleve egy önellentmondás és akkor itt a fogyasztáson megy a rugózás, mintha valamilyen racionalítás lenne benne... Techdemonak, meg a szomszédnak vagánykodni biztos jó... -
chess001
aktív tag
Azért jó eséllyel lesz majd itt is 2-3 változat nemsokára. Amúgy az ICE-nál ugyanígy nem értem az elsőkerekes BMW vásárlót... Akkor vegyen Mini-t az jól néz ki legalább

-
chess001
aktív tag
-
chess001
aktív tag
-
chess001
aktív tag
Igen, azért is nem érdemes ebbe belemenni, hogy mennyi a fogyasztás, mert mindenkinek más. Más a stílusa, más az útvonal. Ha lehet neki nyomni és úgy is elmegy 400 kmt az szerintem tök jó érték. Nagy az aksi, jó a fogyasztás-ár, szerintem nagyon rendben van a kocsi amúgy...
-
chess001
aktív tag
Na, ez érdekes én pont ott mást vettem ki: előtte voltak tényleg alacsonyabb értékek-alacsonyabb sebességnél, ergo, bőven 25 felett fogyasztott ezen az etapon:

-
chess001
aktív tag
Nincs a hosszászólásomban semmilyen ítélet. Annyi volt anno is az állításom, hogy normálisan használva nem fog 800 km-t tudni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPad Air 5.Gen 64GB 100% (1év Garancia) - AKCIÓ
- Lenovo X13 i5-10310 16Gb ram 512Gb Nvme, érintőkijelző, számla, gar
- LG UltraGear 34GS95QE-W OLED Monitor! / 3440x1440 / 0.03ms / 240Hz / FreeSync / G-Sync! BeszámítOK!
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest