Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
-
LOGOUT
Topiklakók, és autóik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lion81
tag
Köszönöm minden hozzászólónak az infókat próbálom megfogadni és konzultálok az Ezredessel is!
Mégegyszer köszi a gyors válaszokat
-
H.Ezredes
őstag
Lebuktam
Én 300 körül megelégszem ( egyenlőre ) Tegnap meglett a 2,35-ös diffi. Ismerősöm Alpina D10-es alól stílusosan
Alpina váltó Alpina váltóvezérlő Alpina diffi 
Még erősen teszt üzem van stabil 1,65 bar-on megy a turbó. 2 bar-t szeretnék stabilan de úgy néz ki ,hogy ahogy gurulgatok a kettes porlasztó most nem 100-as ott az érték magasabb mint kellene ( 6-os henger meg alapból ugye gyengébb de ezt már 2 éve is mondtam neked.... Mert tönkretetted ugye....
)A mostani diffihez már olyan erős,hogy állandóan kiforogja magát rendesen tölt a turbó és már vált is.... Kell a hosszú diffi ráadásul az áttétel olyan lesz mintha 6 sebességes lenne úgy fog forogni.
-
negro
őstag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
a munkadij az munkadij ahogy az ora ber is ora ber. mindennek az a neve ami ugye: "mindennek legyen a neve az ami, a krumpli leves az krumpli leves" . ez itt nem attol fugg milyen munka van. egy olajcsere oradijja is ugyanannyi mintha hengerfej tomitest csinalnak... szoval a ~15ezer/ora baromi tulzo, ahoz kepest, hogy itt nekem max ~8000 ft.
-
Möhe
addikt
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Misi te vagy az? : DDD
-
STC Speed
őstag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Köszi, még annyi, hogy elég a levegőszűrőboxot kivennem és hozzáférek a trafóhoz? vagy komplett lámpát?
-
CharlieDrop
veterán
nem, nem tulzó
Az 50-ben benne van a munkabér, az ezen felüli járulékok, adók, a karbantartási költség, a veszélyes-hulladék tárolás (ha kell), és a rezsi is, na meg nem baj ha ebből van azért nyereséged is. Számoljuk ki.
Inkább az a kérdés, hogy mondjuk a 150 ezres diózás költségei hogy oszlanak meg

-
negro
őstag
Emlekszem. Hallgattam ezt is, ahogy az osszes egesteret. TC-et is 2000-tol kovetem. Mikor meg nem is voltak sehol. Ugye nem mind1 honnan veszi a diot. Na meg emlite volt itt a visszaforgatas amit nem is ertek mert nekem meg se fordult a fejemben ezt nem igy csinaljak. A masik tenyezo meg Budapest. Mert ott 2x annyi egy ora munka dijja mint mashol "videken" (Persze a fizetesek is +25%-al tobbek egyazon munkaert) En 5500+faert szervizelek. De mivel 10-en eves ismeretseg van es ha csak par oras munka van akkor munkalap nelkul, sokszor nettot fizetek mintha ott se lettem volna vagy volt pelda "adjal 3 ezret" es nem gond ha ott vagyok es segitek es szerelek en is. Szeretek ebbol tanulni. Es ez marka szerviz.
Szoval 3 oraert ~50e forint elegge tulzo. -
Xero
nagyúr
Valamelyik égéstérben volt téma. Ott beszélt Novoth Tibi a különböző gépekről, megoldásokról stb. Ha jól rémlik elég erős kezdeti befektetés kb mindegyiknél, és a "megmunkáló" anyag is költséges legyen az dióhéj vagy akármi. Számoljunk még mondjuk netto 2-3 óra munkával ami magában 20-50e környékén van. Itt inkább az lehet a magyarázat, hogy a mai kokszolódó szarráhegyezett motorok mellett túl nagy az igény a szolgáltatásra és kevés a szolgáltató.
-
negro
őstag
mindig is a kereslet es a kinalat hatarozta meg az arat. nyilvan ha nem csinaltatnak meg ~150-ert az emberek akkor muszaly lenne lejebb menni az arral. meg lehet magyarazni miert ennyi ahogy a wc deszka is lehet 150e forint de azert na.
-
H.Ezredes
őstag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Már nagyon unom a banánt sírok...
Megcsináljuk a saját diós verziónkat én ezt még egyszer nem fogom megcsinálni....
De az,hogy 150K + szétszerelt állapotba 2X tréler oda vissza az már 170K-ba csinálják de teljesen mindegy mert ha ők szedik szét még drágább és az N57-nek ill N47-nek is megvan az a jó szokása,hogy az EGR csőnek a csavarja belerohad az EGR hűtőbe itt is úgy összerohadt,hogy kompletten az egészet szét kellett szedni... Mind1 is a lényeg közel 200K-ért egy tisztítás kicsit sok.Értem én,hogy drága a dió.... De beszéltem ismerősömmel aki csinált egy diós gépet és mondta nem kell 20Kg hozzá ha normálisan csinálod visszaforgatással kb a negyedével meg lehet csinálni... Mind1 is . Rá kell állni erre és lehet csinálni ipariba mert lesz rá igény csak sokan meghallják ezeket az árakat és sírva fakadnak amit meg is értek. -
CharlieDrop
veterán
mennyire beteg egy M57D30TU-ből (e46) 500 lovat akar valaki kihozni?

-
CharlieDrop
veterán
válasz
molnarpeter
üzenetére
Ja, csak a dióhéj iszonyat drága....
-
H.Ezredes
őstag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Handmade
És persze megfelelő vegyszerekkel vegyítve.... Kefék nagynyomású levegő porszívó + sok sok türelem... ( még nincs kész csak 4 henger ) -
szőröscica
addikt
Egyik napról a másikra a jobb oldali tükörlapom belsejében lett egy kb. 2 centis repedés. Kívülről nem tapintható, csak látható.
A kilátásban nem zavar, úgyhogy egyelőre még marad, de idővel, ha már minden rendben lesz az autón (talán a mostani utáni olajcserét követően), akkor vadászok egy lapot. De persze ez sem egyszerű, mert fényre sötétedős, és egy régifajta csatlakozó van rajta, ilyenből meg alig találni már olyat, ami nincs bebarnulva.Minek az embernek veteránautó, ha van egy E61-ese?

-
STC Speed
őstag
HellosztoK!
E46 320i FL hűtőrendszer légtelenítésbe tudtok segíteni?
Holnap csinálnám így: hidegen légtelenitő csavar teljesen kicsavar,és a tágulásin csurig töltöm vizzel (közben fűtés 32 fok mindenhova).
Utána motor beindit és melegen légtelenitő-csavart megengedni, és ha sima viz jön akkor visszatekerem, és felengedem a hűtőt vízzel,ha kell bele.Kihagytam egyáltalán valamit?

-
-
Xero
nagyúr
válasz
Gsx-rr
üzenetére
5 nap alatt azért sokkal hamarabb találni E46-ból. Ebből volt piszok nagy kínálat. Tény és való, hogy hihetetlen dolgokat is láttam. 1.59-ért hirdetett 320d, ami érkezésemkor bikáról is alig indult, majd 5 perc járatás után úgy állt meg, hogy az órák a helyükön maradtak pl.
Ez nem veszít már akkorát az értékéből, így nyugodtabban vettem meg hirtelen felindulásból. -
H.Ezredes
őstag
válasz
Formaster
üzenetére
Kellene hozzá egy alvázszám mert lehet N46 és N43 is de szerintem N43 már. Közvetlen befecskendezéses motor. Gyertyák trafók cseréjére érzékeny illetve még a befecskendezőkre. Lehet velük közlekedni nem erőbajnok de kulturált közlekedésre alkalmas. Hengerfeje kokszosodik
-
Formaster
addikt
Más kérdés, kollegám nézeget 2011-es 320i-t, facelift. Mennyire ajánlott ez a motor? Ezekben mind az N57-es, vékony hengerfalú van? Vezetett szervizes, a vétel alkalmi lenne, csak fél hogy szopóroller lesz belőle.

-
Formaster
addikt
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Én a 220CDI-ről tudok nyilatkozni, semmi baj vele. Egyáltalán nem traktoros, az utastérbe meg főleg semmi nem szűrődik be. Ahhoz képest az audi dízel egy lelakott zetor. Lehet a BMW selymesebb, de akkor már a benzines méginkább. Aki dízelt akar, az szokjon hozzá, hogy sosem lesz benzines.
-
H.Ezredes
őstag
-
szőröscica
addikt
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Nagyon. Egyik forumos kollegaeknal van otthon egy W212 E250CDI, es sokszor leirta mar, hogy mennyire kulturalatlan.
-
CharlieDrop
veterán
Ja, nekem e46-nál minőségileg van bajom a futóművel, abszolút nem tartós, vagy legalább is az itteni utakat nem bírja...
A többivel egyetértek

De azt nem tudom mennyire trakesz a 4 hengeres merci dízel
Én csak 2012-es B Klasséban próbáltam egy 180 CDI-vel, ott nem volt bajom vele (lehet nem is ugyanaz van benne, mint a C-be E-be, ennyire nem vagyok mercis )... -
Xero
nagyúr
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Sok sok évig kőkemény autókkal jártam. Jellemzően aftermarket utcai-sport gátlókkal-rugókkal. Nekem elegem volt belőle. Már minden repedést és kavicsot ismerek az utakon név szerint.
Igazán az E46-al nincs bajom. Ahol kell bekanyarodik, amit kell kirugózza. E36-ból is csak 325 m csomagossal mentem, illetve szétbarmolt 323 kabrióval. Egyik sem tűnt jobbnak. Compactból volt E46 eddig, de ott legjobb tudomásom szerint hátul valami E30 származék megoldás van.
A gumiban lehet igazság, de valószínűleg a sport futómű még inkább elvett az élményből.
Engem is a megbízhatóság húzott a W204 felé a kényelem mellett, mivel megjelenésben a BMW-k mindig is jobban tetszettek. Ezért is mondom, hogy kivárom mit produkálnak a faceliftelt F30-ak. Több ismerős/haver hajt magán-céges autóként pre lci F30 320d-t. Sok panasz nem volt rájuk. De tényleg kivárok, 10M környékén azért nem pár nap alatt vásárolok már.

A merci motorja viszont traktor. A szó minden értelmében. Hidegen kb mintha nagyapám röffentette volna be anno a zetort. A legviccesebb egy faceliftelt w212-ben vagy w205-ben. A 320 nagyon messze van tőle. Az selymes v6.
-
CharlieDrop
veterán
Az e46 futóműve egy fosch... az e36, vagy e90-é sokkal jobb
(volt/van mind 
E90 azért is érződik keményebbnek, mert defekttűrő gumi van hozzá...Amúgy megbízhatósági és minőségbeli dolgok szólnak a merci mellett, az f30 se sokkal jobb, talán a facelift
Azt nem tudom mennyire nyers a Merci, mert csak 320cdi-t próbáltam, de azt nem éreztem rossznak...
-
Xero
nagyúr
válasz
NyalokAA
üzenetére
E90-el szemben engem a némileg megbízhatóbb dízel motorok és a kicsit puhább futómű győzött meg. Viszont a futómű dolog az E46-al elszállt (csak m csomagos E90-eket vezettem). Az E46 alap futóműve pont jó.
A motor már nehéz ügy. Az OM651 ugyan hangosabb és nyersebb, de a nagyobb lökettérfogat miatt úgy gondoltam talán kevésbé fog megdögleni. Nem is hallottam annyi rémtörténetet róla.
Ezért is várom/vártam, hogy a 30d-k is frissítést kapjanak, ne csak a 20-25d-k. Persze ez is olyan dolog, hogy az idő dönti el eléggé megbízhatóak-e.
szerk: Részemről most az E46 adott kb egy évet. Illetve én úgy érzem legalább egy évig jól megleszünk. Addig figyelem mi változik. Ha más nem levadászom egy 25d-t F31-ből.
-
NyalokAA
senior tag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
5 évvel öregebb model a w204 mint az f30 milyen érvek szólnak mellette?
-
Gsx-rr
veterán
válasz
mbwrestling
üzenetére
163 lovas nem hajlamos erre.
-
CharlieDrop
veterán
válasz
mbwrestling
üzenetére
Keress meg egy H. Ezreses hozzászólást, aláírásába a száma, felhívod

-
Gsx-rr
veterán
válasz
mbwrestling
üzenetére
Attol nem,a turbo viszont eselyes ,hogy hamar cseres lesz.
-
mbwrestling
csendes tag
Sziasztok!
Jelenleg egy 2010-es e90 320d tulajdonosa vagyok, 163 lovas N47-es motorral. (183 ezer km)Kérdésem lenne, hogy kell e félnem a láncszakadásos problémától? Vagy ennél már nem annyira jellemző?
Ha, igen.... Foglalkozik itt valaki ennek a cseréjével? És mennyiért?
Köszi a választ előre is!
-
Mr President
senior tag
válasz
szőröscica
üzenetére
Köszönöm a segítséget. Így első ránézésre szimpatikus az F30as kétezres 184 lovas motorja. De nem igazán találok róla én se a neten semmit. Ez mondjuk lehet jó is, ha bűn rossz lenne annak csak lenne nyoma

Elég keveset megyek, van hogy évi 10k km sincs meg, így a dízelt kizárom, meg mindenhonnan azt hallani több a baj vele. -
H.Ezredes
őstag
(#38042) Gabesz25
Keress meg privátba

(#38027) Lion81
Ha gondolod te is keress meg privátban tudok segíteni a vásárláskor átnézéssel / tanácsadással szervizzel
-
szőröscica
addikt
válasz
Mr President
üzenetére
Az F30-at nem ismerem, az E90-ben mind szar. A legkevésbé hoki a széria elejéről az N52B30, de az se valami remekmű. Inkább vegyél egy 25d-t, ami még a 3 literes blokkos, az egy nem kihegyezett, fasza motor (és ezt úgy mondom, hogy én magamnak következőnek szívó, közvetlen befecskendezéses F11-et akarok, ami igazi mazochizmusra vall).
Amúgy az F30 benzines kétliteres négyhengereséről nem írtak eddig rosszakat, de nem beszéltem senkivel, akinek lett volna, mindenkinek a 18d kell mpakettel.
-
Mr President
senior tag
válasz
steven84
üzenetére
Köszönöm.

F30 és faceliftes E90 benzines motorok közül, prohardveres hasonlattal élve van különösen ajánlott?
A sorhatosokon kívül, azokról tudom, hogy jók, de sok a fogyasztás meg bőven elég számomra ha 200 alatt marad a lóerők száma.Szóval az érdekelne, hogy lehet e tudni jól bevált, jó konstrukcióról ami típushiba mentes és nyugodt szívvel megvásárolható? Nem szeretnék attól rettegni mikor kell százezreket motorgenerálra költeni. -
Newlachka
őstag
Ó ezek nem modell fotók... tényleg így néz ki.
most már megkapta az Angel eye-t meg kapott egy házi kerámiát az egész kasztni tőlem, meg heti 1x egy teljes mosást kap.
Igaz a bal hátsó ív rozsdál,meg a műanyag küszöb mögötti rész,de ezek egy 18 éves autón amúgy is csere érettek már.Plusz ugye MO-n kötelező rányitás nyomok is kezdenek megjelenni rajta.
Motorikusan eddig egy olajcsere/szűrők+1x hosszbordás szíjjak,feszítők,hűtővíz összesen 80k, költsége volt/van.
Ezen felül a 3om ablaktörlő lapát,meg téli szett lett rá véve.18 éves autóra ez nem költség szerintem.
felszereltségi lista:
-
Xero
nagyúr
válasz
szőröscica
üzenetére
Nincs igazán bajom a négy hengerrel. Ettől egyik sem ráz jobban úgysem.
Inkább a megbízhatóság a fontos, a normális teljesítmény és a fogyasztás. Most eljárogatok 6-7 körül úgy, hogy nem kímélem, pályán is 140 fölött az átlag.(#38045) CharlieDrop: Ez az E46 győzött meg az ellenkezőjéről.
-
Xero
nagyúr
válasz
Newlachka
üzenetére
Kb ugyan ez a kis rohangálós most itt is, csak fl, de nincsenek ilyen szép modell fotóim róla.

Megnéztem viszont anno ezt. Minden gyári
Mondjuk sok semmit nem is akarok variálni rajta. A busz kormány kicsit zavar, és a hifi hnagszórók ahogy írtam is, de azon kívül max kap még egy szett 16-os gyári felnit télire és slussz.
Valójában egy baleset miatt kellett pár napon belül valami rohangálni. Eredetileg egy w204 250cdi lett volna honapokon belül, de abból azért nehezebb lett volna találni egy szép-jót egy hét alatt. Ezekből meg van kínálat. Meg csak kevésbé rizikós kiadni 1.5M-t így mint 9M-t.
Annyi eredménye lett ennek, hogy már nem W204 a célpont egy éven belül, hanem egy F31 330d lesz a célpont. A 30d még kérdéses, hiszen az még nem cserélődött a FL során ahogy a 20-25d. Lehet egy 25d is elegendő lesz, ha sikerül találni egy jól felszerelt szép darabot FL után.
-
Gabesz25
tag
sziasztok
adott az autóm, e90 320d. mostanában elég sokat jártam vele rövid távon, amivel tisztában vagyok, hogy nem jó neki. meglehetősen fura a gázreakciója, alig akar húzni 2000 alatt, ezért rádugtam az ISTA-t, hogy kiolvassam a hibát. Egy hiba jelent meg, DDE 480A. erősen el van tömődve a DPF. A mellékelt képen részletesebb adatok erről: [link]
Kérdésem az lenne, hogy a hétvégén biztosan lesz egy 700km-es utam (szinte végig autópálya), regeneráció kitisztítja még ilyen mértékű telítettségnél, vagy keressek céget, aki DPF tisztítással foglalkozik? -
Möhe
addikt
Ismerős az M5-öt egy olyan tulajtól hozta,ahol egy Porsche terepjáró, egy GT3RS meg az M5 volt a ház mélygarázsában. 30.000.-€ ról ledumálta 3 óra alatt az árát, nem használt téli garnitúrával együtt. Valahol a svájci/német/osztrák hármas határ körül lehetett a képek alapján. Ő is ott lett nyugodt,hogy meglátta apa játékszereit.
-
Xero
nagyúr
Ha már itt tartunk. Nézegettem a hátsó lengéscsillapító cserét E46 touringnál.
Ha jól láttam atomjaira kell szedni a hátsó traktus belsejét. Arra gondoltam, hogy rásegítek a szerelőnek és én szétkapom valamelyik szombat-vasárnap és úgy átviszem hozzá. Viszont ha már ott járunk gondoltam kicserélem a hátsó hangszórókat. Sokat nem akarok variálni a hifivel, jó nekem a gyári navi, csak az előző rohangálós egy hangminőség versenyre épített autó volt, ami után azért fájdalmas az alap hifi, ha csak egy évig is lesz első számú autó, akkor is.
Mivel ez most a napi rohangálós, így minimalizálni akarom a kieső idejét.Egy szó mint száz, hátsó lengéscsillapító cserénél mindenképpen bontódik a bele gondolom.

-
Xero
nagyúr
válasz
Newlachka
üzenetére
Erről beszéltem. Szép meg jó, hogy már itthon is megnézhetjük ügyfélkapunk keresztül, de 2013 előtti időszak még homályba vész.
Nekem annyi szerencsém volt, hogy az első itthoni tulaj márkaszervízbe hordta itthon is, amiről megvolt minden papír, majd a harmadik tulaj (akitől én vettem) szintén minden számlát elrakott. A gyári bőrtáskán túl kaptam még két ugyan akkora stóc papírt.

Mondjuk én már ott elhittem mindent, hogy a fickó közölte, hogy az asszonyé volt de Lexust akart, és nem fér a garázsba. Majd kinyitotta a 4 beállós garázsát és ott pislogott rám egy 67-es Mustang, egy Prelude és egy másik Lexus. Mindegyik patika állapotban. Onnantól nem görcsöltem túl a dolgot.
Másfél hónap alatt ki is derült, hogy egy jobb hátsó lengéscsillapító gyengélkedik és az aftermarket immo egyik eleme lemerült. A gátlóról szólt, meg fel is tűnt próbaúton, az immohoz pedig még elemet is adott.
Szóval ritkán, de ki lehet mindent fogni. -
Newlachka
őstag
Az én autóm története így néz ki:

Kint lecsekkoltam, igaz az első szervizek helye bezárt már(szervizkönyv alapján volt cím/telefonszám)km-ek dátumok stimmeltek könyv/online.
A Mühldorfi pedig még aktív volt,így ott tudtam érdeklődni a kocsiról.
Szerencsére nem lerúgott autó,korához képest jó állapotú,én vagyok az első magyar tulaja.
178K-val vettem Augusztusban.
Kint két tulajdonosa volt,német papírok alapján, és 2017 februárban lejárt a műszaki róla,így fél évet állt kb. -
Xero
nagyúr
válasz
Lion81
üzenetére
Kint legalább 2013 előtt is le lehet kérdezni. Nekem is a rohangálós e46 2008-ban kintről jött. Először leinfoztam kint 2005-2008 között, majd 2013-tól itthon is, így legalább tudtam, hogy nagyjából stimmel a km. Szervízt kint szintén megtudakoltam, itthon pedig megvoltak végig a számlák.
Egy szó mint száz nem ördögtől való a kinti autó, sőt.
Ahogy már fentebb írták, LCI előtti nem biztos, hogy jó választás, bár nyilván itt is állapotfüggő. Egy normálisan szervizelt régebbi simán lehet jobb, mint egy lefingott későbbi modell. A 20i pedig nagyon vékonyka abba a bódéba.
Automatat megint csak nem értem. 60e-ként kap új olajat és szűrőt, hidegen nem gyilkoljuk és kutya baja.
-
CharlieDrop
veterán
válasz
molnarpeter
üzenetére
Fiat 500
képen bal oldalt a tartály

-
molnarpeter
nagyúr
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Mi ez amúgy? VW gömbje pl alapból is csak harmadig van.
-
CharlieDrop
veterán
válasz
molnarpeter
üzenetére
nem is az a kérdés, hogy hegeszthető-e, meg ilyenek, merz nem gond kicseréltetni, csak míg nem cserélődik addig se jó ha folyik...
de köszi a tanácsot

-
molnarpeter
nagyúr
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Fölös, ragasztó meg inkább ne kerüljön a hűtőkörbe. Műanyagos össze tudja hegeszteni végső esetben, de a túlnyomás miatt nem jó a sziga

-
CharlieDrop
veterán
srácok, lenne egy nagyon ámátőr kérdésem, bocsánatot kérek, ha nagyon láma, hülye és egyéb
szóval adott egy autó (nem a BMW-m) amin a kiegyenlítő tartály, mivel két félből áll, kb elersztett valahol középen, és szivárog. Ha szigetelőszalaggal körbetekerem az béna megoldás? Ártok vele? Vagy cseréig kitarthat?
Kösz
és sry, de ilyet nem csináltam még...
-
aero.
veterán
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Jaja, nekem is hiányzik. A következő nem BMW lesz szerintem, de automata, az biztos.

E60-ból LCI +1 -
szőröscica
addikt
válasz
Lion81
üzenetére
A 20i szerintem keves ehhez a kasznihoz, legalabb 25-ost nezz. Az olajfogyasztas mindegyiknel problema lesz, es altalaban sem art, ha utanaolvasol a motorvariansoknak: M54, N52 es N53, egyik sem betegsegektol mentes.
Erdemes lenne faceliftelt (LCI) autot venned, 2007-ben volt a valtas, azok jobbak anyagminoseg teren. Semmikepp ne engedj a jo ulesekbol, vagy a sport vagy a komfortuleseket keresd. Szerintem nagyon hasznos a head up display. Esoerzekelo, tolatoradar, tempomat alapveto. A napfenyteto sokat dob a hangulaton. Bluetooth legyen es mukodjon is. A nagy navi kell, mert a kis kijelzo butan nez ki. Legalabb a kozepes hifi legyen benne, az mar eleg jol szol.
-
Lion81
tag
Sziasztok!
Bmw vásárlás előtt állok és ebben kérném a segítségeteket.
Amit kinéztem az egy E60 520i az egyik a másik meg 523i szintén E60ból.
Az egyik 2005 a másik 2006 évjáratú.E60 525i sincs kizárva esetleg feljebb már nem mennék.
Kiemelném hogy nem versenyzésre kell hanem családi/utazó autónak és mert tetszik :-) Dízel és autómata váltós kizárva!
Sok mindent olvastam a neten és megoszlanak a vélemények ezért fordulok ide tapasztalatért.
Amiket kinéztem mind MO-on újonnan forgalomba helyezettek mert nem bízom a külföldről behozott hihetetlenül alacson kilóméteres kocsikban.
Felszereltség most mindegy de ha ezzel kapcsolatos az infó azt is szívesen veszem.
Szóval akinek van ilyen típusú kocsija és megosztaná velem a tapasztalatait nagyon megköszönném továbbá aki tudna segíteni hogy a vásárlásnál mire figyeljek ennél a típusnál azt is szívesen veszem!
A válaszok jöhetnek priviben vagy itt a fórumon csak ne legyen belőle vita meg veszekedés! ;-)
Elöre is köszönöm minden hozzászólónak
Üdv -
szőröscica
addikt
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Portorles, utana langyos vizzel benedvesitett torlokendovel attorlom, majd johet a BMW gyari borapolo. A Mafra cuccok nagyon jok meg borre amugy. Ezt a szeanszot 2-3 havonta csinalom meg, nyaron surubben.
-
Formaster
addikt
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Gyere át az ápolós topikba. Pont aktuális a téma.
-
FIREBLADE78
addikt
Bőrt hogyan tisztítsátok,ápoljátok? Már kezd "csúnyulni" bal szélén ahol ülök,ki-beszállások miatt. Pedig vettem gyári bmw-s bőrre való löttyöt.

-
FIREBLADE78
addikt
válasz
Mr President
üzenetére
Ha használt,akkor minden lutri. Attól függ,hogyan használta,karbantartotta e az előző. Mocinál is így volt. Megvettem,amit megspóroltam azt rá is költöttem 1 hónapon belül ( volt 1 évvel fiatalabb,kevesebb km-rel)
-
Hikvision
senior tag
válasz
Formaster
üzenetére
6 hónap sok idő, nem lehet, hogy valaki másnak is feltűnt és próbálkoztak elvinni? Illetve még az egyéb "kártevőkre" gondolnék, bár nyest valószínűleg nincs a teremgarázsba
sőt az is lehet, hogy csak simán behülyült az akksitól. Ilyenkor érdemes a nagy pihenés előtt levenni az akksisarut, és prémium nyálat rakni bele. Persze ezek csak tippek. Nekem az E90 attól padlót fogott, hogy bebikáztam róla egy másik autót. -
steven84
tag
válasz
Mr President
üzenetére
Szia!
Szerintem jó konstrukció, a B48-as motorok autópályán a dízelelekhez hasonló fogyasztást produkálnak.
Megbízhatóságról esetleg Ezredes tud infóval szolgálni. -
Mr President
senior tag
Sziasztok
F30-as 1997 cm3, 184lovas benzines automata 3as mennyire ajánlott/nem ajánlott vétel? Problémás konstrukció vagy ha figyelve van rá akkor tud pénztárcabarát lenni?
-
negro
őstag
H.Ezredes
Hali. Tudsz vmit a kozep trim reszrol jo-e nekem? Egyenlore csak lefoliztattam feketere, hogy ne usson el annyira, el megy de nyilvan nem az igazi.
-
Formaster
addikt
válasz
molnarpeter
üzenetére
Köszi, csak annyira akarom vontatni, hogy felkerülhessen a trélerre. A garázsban ez kivitelezhetetlen. Köszi, ez is sokat segít, nem tudtam miképp vegyem ki parkból, Eddig csak egy manuális megoldást láttam, a váltó "szoknya" alatti kulcsos kapcsolót.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Formaster
üzenetére
Milyen messze van a szerviz? Elég keveset szabad csak vontatni, konkrétabban a manual írni szokta a max sebességet és távot.
Tedd üresbe gyújtást ráadva:
With ignition on:
Hold left button on the gear stick while doing
- put gear stick one step forwards and hold 2 seconds,
- then one step back again
- then one step forwards again
Then the car is in neutral for 15 minutes
i haven't (could not) tried it for myself. this procedure is for when the car doesn't start. -
Formaster
addikt
válasz
molnarpeter
üzenetére
Igen, az is volt. Az indítási fordulat úgy érzem megvan. Sajnos nyári tankolás, viszont a garázsban bőven van 4-6 fok, így nem tartom valószínűnek, hogy a gázolajjal lenne baj. Hogy érted, hogy a légtelenítés szép kör? Az egyik indítás után hallatszott valami hosszú szisszenés a motortérből, mintha egy kompresszort eresztenél le. Sajnos diagnosztikai eszköz nincs, a BMW pedig azt mondta, hogy vigyük be. Már csak azt nem tudom, hogy varázsoljuk ki a garázsból

-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Formaster
üzenetére
Bikázással is próbáljátok meg, ha alacsony a fordulat gyenge akku miatt, bizonyos rpm alatt nem is fecskendez be egyáltalán. Fél év hosszú idő, mikori gázolaj van benne, nem nyári tankolás? Hány fok van a garázsban? Elvileg nem kéne tudjon visszafolyni az üzemanyag, a légtelenítés szép kör... Valami elm327 vagy hasonló diag nincs ismerősnek, hogy legalább a hibát be tudjátok határolni?
-
Formaster
addikt
Sziasztok!
Problémám van egy X6 35d-vel. 2009-es autó, minden szerviz gondosan a BMW-nél vezetve. Sajnos fél évre le kellett tegyem, ezalatt 1x-sem volt beindítva. Próbáltam, természetesen az akksi teljesen lemerült, de feltöltés után sem akar beindulni. Forgatja, de mintha nem kapna üzemanyagot. Van valami tippetek, hogy merre induljunk el? A BMW azt mondta vigyük be az autót, ami elég necces, mert mélygarázsban áll. Arra gondoltam, hogy újra kell neki programozni az akksit, de a szervizes kolléga azt mondta, hogy attól még indulnia kellene.
Erre vonatkozó hibaüzenet nincs, illetve semmilyen piros visszajelzés nincs az üzenetek köztött, de a műszerfalon kigyulladt sárgán a felkiáltó jel. Valakinek van tippe? Egy eddig teljesen hibátlan autó mitől tud megnyekleni 6 hónap állás alatt?

-
Gsx-rr
veterán
Azért ez komoly!
[760Li vs M3] -
MPowerPH
félisten
válasz
H.Ezredes
üzenetére
Akkor lehet, ott alapbol hianyzott par loero is a menesbol. Ezert jo a teljesitmeny meres, mert kiszurod vele, ha valami gondja van az autonak. Nekem pl. az E92 -on a legtomegmerom volt rossz, de nem irta be hibanak. Viszont az 580NM -bol csak 542 volt meg, es a loero is csak 272 volt a mereskor. A csoka mondta, hogy megcsinaltathatom a remappot, de nem lesz az igazi, es csak elfedek egy meglevo hibat.
Megcsinaltattam, megkaptam az eredeti softot is pendriveon. Az akkori Mesterem(aki sajnos meghalt
) legtomegmerore gondolt, es egy szenzorra a turbonal. Cserelve lettek, majd kint UK -ban vittem az autot padra, eredeti soft vissza, es meres utan hozta a gyari erteket.(283Le & 576NM). Erre ment vissza a remap, amivel ugye letiltott a nagyobb turbo, es ekkor vittem hozzatok az autot. 
Ha nincs a dyno, lehet az eletben nem tudom meg, hogy valami nem okes. -
Anubris
őstag
Sziasztok!
Barátnőm E90-essel jobb hátsó defektet kapott tegnap aztán mára már le is eresztett szépen a gumi.
Goodyear Eagle Ultra Grip GW-3 225/545 R17 van most rajta. Amennyiben nem tudnák javítani, milyen defektűrő téli gumit ajánlotok?
-
aero.
veterán
Ezredes! Ez a kuplung késleltető rúgó lóf*sz vagy mi, ami az E39-ekben van (konkrétan 25i), na ezt mennyi meló kivenni?
Az őrületbe kerget tolatáskor, meg ha menne az ember csak a kuplungot égeti vele. -
molnarpeter
nagyúr
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Van egy a topikban, szervizel is
Garancia miatt megfontolandó, nem tudom például, van-e a gyár által elfogadott cég egyáltalán. -
Gsx-rr
veterán
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Hogyne adna ne viccelj mar. Van informatikus baratom aki ilyennel jar ,es felsovezetok egy nagyobb cegnel is felsokatagorias autokkal jarnak.
A tunning meggondoloando, ilyen kategorianal en csak egyvalakit ismerek akire ra is biznam,bar iden mar nem hiszem vallalna!
-
Gsx-rr
veterán
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Nem is az nem tetszene nekem, hanem az a hang. Igy mar megertem,hogy gondolkoztal hanggeneratoron,bar alapjaraton nem hiszem,hogy elnyomna a motor hangjat.
Amugy engedik ,hogy hozzanyulj ennyire? Lehet rosszul emlekszem,de mintha azt mondtad volna ceges.
Csippet neki inkabb mint hanggeneratort!Az enyemrol van fent a topicban,igaz csak belulrol. Keress ra!

Új hozzászólás Aktív témák
- Melyik tápegységet vegyem?
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Fujifilm X
- Spórolós topik
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- Hardcore café
- LEGO klub
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- iking - Apple iPhone 14 Pro Graphite ProMotion 120 Hz, 48 MP kamera, Dynamic Island 128 GB
- Bomba ár! HP ProBook 440 G8 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- ÁRCSÖKKENTÉS Intel Core i5 3470 confidential Ivy bridge Quad Core
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Én 300 körül megelégszem ( egyenlőre ) Tegnap meglett a 2,35-ös diffi. Ismerősöm Alpina D10-es alól stílusosan
)

Megcsináljuk a saját diós verziónkat én ezt még egyszer nem fogom megcsinálni.... 

A sorhatosokon kívül, azokról tudom, hogy jók, de sok a fogyasztás meg bőven elég számomra ha 200 alatt marad a lóerők száma.Szóval az érdekelne, hogy lehet e tudni jól bevált, jó konstrukcióról ami típushiba mentes és nyugodt szívvel megvásárolható? Nem szeretnék attól rettegni mikor kell százezreket motorgenerálra költeni.

sőt az is lehet, hogy csak simán behülyült az akksitól. Ilyenkor érdemes a nagy pihenés előtt levenni az akksisarut, és prémium nyálat rakni bele. Persze ezek csak tippek. Nekem az E90 attól padlót fogott, hogy bebikáztam róla egy másik autót.