- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
Új hozzászólás Aktív témák
-
nahunn
tag
Szaisztok,
kellene egy kis segítség, Packard Bell TK81-en meghalt a HD6650M, nyaloszkópra ad képet, szóval kellene cserélni, viszont elég húzós a chip ára és ráadásul van mellette egy RS880 ami lehet h pár hónap múlva szintén elmúlik. Arra gondoltam, hogy ha leveszem a 6650-et van esély, hogy vmi módon menjen a HD4250 ami az RS880-ban van?
Köszönöm!
-
heads82
csendes tag
helló fiúk... húha..
Bajban vagyok! van egy k50AB ez a szar http://kepfeltoltes.hu/view/141031/IMG_0881_1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg [link] kicserélem elpukkan... és igy tovább.. ha igp-t kiveszem akkorn nem pukkan.. kellene valami rajz nekem a k50abról tud valaki segíteni.. nem világos... mi a baj..
köszi
-
nahunn
tag
az komoly, hogy a szakmai hozzászólások száma az alkohol százalékkal arányosan nő.
mondom ezt a második üveg Nyakas közben -
ielektros
senior tag
válasz
JSHammer #12570 üzenetére
A rezeleje pontosan a ketto kevereke. A fozete eleje es az uledek a rendszerben. Nincs ezen mit szepiteni, mindegyik problemas.... De lehet vagy ez vagy az is. Rendszertol fugg. Abben a rendszerben ahol rendszeresen foznek, lerakodas kevesbe alakul ki mert nem "szarad" kia a rendszer. Plane ha desztillalva es gozolve van tisztitas gyanant. De akkor is lesz "rezeleje". Es nem a lerakodas miatt. Plane akkor vicces ha nem rez hanem savallo a rendszer. Akkor saveleje?
Nem... Az is rezeleje es bezony ahogy mondod. Es nem csak a mag lehet a ludas.... De ehhez mar nem ertek. En inkabb iszom es csak basztatom aki fozi
-
Tamás9x
őstag
OFF: Minden előjel nélkül megmakkant a DELL Latitude E4300-am a kép felismerhetetlen a kijelzőn külsőre okés, találkozott már valaki ilyennel? Nekem ez a terület ismeretlen még. Ugyanúgy fehéredik és csíkozódik ki a kép mintha GPU hibás lenne. De külsőre ugyanúgy megy a renderelés és a HD film is.
-
macko20
őstag
-
gliga69
tag
válasz
Router #12571 üzenetére
Úgy tudom a rézeleje gyakorlatilag metilalkohol (64,7C), és az etilalkoholnál (78,37C) alacsonyabb forráspontú anyagok összesége, ami a metilalkohol miatt mérgező.
Tudomásom szerint minden cefre lepárlásnál, (a kondenzációs szerkezet anyagától függetlenül, tehát üvegnél is) keletkezik rézeleje, aminek mennyisége a cefre minőségétől függ. A fentiek csak a kisüsti lepárlással érvényesek, aromatornyosnál, ha jól tudom van külön lépcső ennek az anyagnak. -
Router
őstag
válasz
JSHammer #12570 üzenetére
A jó cefrében nincsen mag, bár ahány ház annyi szokás. A rézeleje a csőből kioldott szemét miatt káros, ezért savállónál ez nem gond, viszont ezt, és az ez után lejövő előpárlatot akkor is ki kell dobni a magas metiltartalom miatt mert megvakulsz tőle gyorsan. Viszont most már hagyjuk Ferit érvényesülni mert nem lesz meg a 150K nyeresége egy ps3 ventin.
-
f27
senior tag
Kinek van bontasra itelt regifajta ps3 ja?
Ventillatorok kellenenek nekem sos be.
Sonytol lassan erkeznek meg sajna -
Router
őstag
válasz
ielektros #12560 üzenetére
Dehogynem azért van, az oxidot marja le a cső belső faláról az eleje a szesznek attól lesz zöld.
"Rézeleje: ez az elsőként lefolyó párlatrész tartalmazza a legtöbb előpárlati szennyeződést, "közte sok rézvegyületet innen a neve
", gyakran kékes-zöld színű a hűtő belső felületéről eloldott „grünspan” miatt. Nagy szennyezettsége miatt egészségre igen veszélyes, semmisítsük meg!!!"
-
ielektros
senior tag
válasz
macko20 #12549 üzenetére
Neeem, annyira nem veszes a helyzet es meg latok is
A rézeleje nincs benne mert rendszeresen tisztítva van a rendszer és ráadásul folyamatosan foz vele. És az eloparlatot is kiontottuk ahogy azt tenni erdemes. Az eloparlat ment a szemetbe. Raadasul atlett gozolve fozes elott es vizet is desztillaltunk benne. A masik ami miatt nem lehet rezeleje benne mert savallo a rendszer
Mondjuk itt sok tevhit van forgalomban mert a rezeleje nem azert keletkezik mert rezbol van mondjuk a hutocso. De ez masik tema. Szerintem nekem a mennyiseg miatt voltak halal kozeli erzeseim.
-
323d
újonc
Helló!
Üdvözlöm a fórum lakóit!
Segítségeteket szeretném kérni. Szakmámat tekintve RTV -műszerész vagyok és már egy ideje foglakoztat a gondolat, hogy magam is bgazak. Nem hivatásszerűen, egyszerűen csak vannak készülékek amikben már ilyen ick vannak és szeretnék többet mint egy hőléges pákával forrasztani. Első lépésként nekiláttam egy ilyen állomás építésének. Terveimben a következők szerepelnek: Alsó fűtés -3db 650 W-os infra (Elstein) felül cekaszos fűtés. Az alsók középsője "K" elemes mérési lehetőséget ad. Felül a kiáramló levegőt hőmérsékletét szeretném mérni. Valamint szeretnék egy ragsztható hőmérőt a panelra is, hogy melyiket vegyem alapul, nos azt majd Ti leírjátok. Van több szabályzóm is (Rotfil ERX8; ERO elektronik TMS 4311; TPH 482). Vannak SSR-jeim. Szabályzásként vagy pideset, vagy vmilyen számítógépről vezérelhető programra gondoltam. Kezdetnek rendeltem az ebayról satut, klisséket...
Mire ügyeljek az építtés folyamán? A felső fűtést olyan 600W-ra építettem. Elegendő ez vagy épp túl sok?
Szóval bombázhattok tanácsokkal.
Üdv.: 323d -
ielektros
senior tag
válasz
Router #12541 üzenetére
Pfuuu ne is mond. Tegnap eros palinkazast csinaltam egy magyar baratommal. Valami rettenet palinkat sikerult foznie. Budos is, eros is, zavaros is. En nemtom ez a hulye mit alkotott de 3-4 feles utan ugy dontottunk, hogy kezd izleni.
En nem tudom mit szort bele. Egesz nap olyan erzesem volt ma mintha a tapcsatornam az elejetol a vegeig gyulladasban lenne. Kamillateat voltam csak kepes feldolgozni es SMD alkatreszek kozelebe nem is mertem remegtetni ma a kezem. Csak optikai vizsgalatot tartottam minden esetben
-
toza
senior tag
hello!
adott egy Samsung NP300E5C -A07UK laptop
es van egy bekapcsolos de feher kepernyot ado Samsung NP300E5C-S04PL laptop..
elvileg az elson megvan a dedicated GPU helye. lehetsege e atdobni a GPU t,es mukodhet e?! vagy biosal is kene csinalni vmit h mukodjon ?! vagy hogy megy ez?! vagy megint teljesen hujeseget kerdeztem?!
nem talalok kepet lapokrol . vki esetleg!? koszonom.
-
Tamás9x
őstag
Erről vélemény? volna belőle vagy 60 liter.
-
Router
őstag
válasz
gliga69 #12532 üzenetére
Na megint tanultam valamit.
216-0697020 déli hídra meg érdemes lesz odafigyelni, csak nyaloszkóp után adott vele képet a gép, előtte nem volt cpu táp, rövid időn belül már ez a második ilyen jellegű hiba. Megszivatott rendesen.
Most már tényleg az lesz, hogy a pirosmatricás gépek lapját lehet komplett újraépíteni mert a bga készlet úgy ahogy van szar? -
gliga69
tag
válasz
Router #12531 üzenetére
Elég sokáig nyűttem ezt a szériát saját használatban, csak a 14" verziót. Ezeknál nincs ilyen scrollozós dolog.
Ha gyári felszereltségű a gép akkor kis felbontású kijelző ment az intel vgahoz, és nagy felbontású a quadrohoz.
Ha utólagos kijelző beépítésről van szó, működik a nagy felbontású az intelesben, de erre a kérdező nem tért ki, és azt mondta hogy nagy felbontású a kijelző és PMet írt hídnak, amiben nincs vga. -
bitfarago
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy egyszerűnek tűnő kérdésem.
Adott egy Dell d830-as lapos. Na szóval mikor elsőnek megérkezett hozzám, se kép se hang...
Reball, és minden szükséges dolgot megcsináltam rajta, tökéletesen ment.
Eltelt kb 1 - 1,5hét, és most azzal jött vissza a gép, hogy lefagy illetve szétesik a kép. Mikor hozzám került szükséges teszt stb, és tényleg produkálja a hibát, csak hogy 1900x1620-as felbontással megy.
Egy Intel ® 965PM van benne, mondtam az ügyfélnek hogy azért nem hd felbontásban kellene használni, mire az volt a válasza, hogy mielőtt tönkrement akkor is így használta. Kisebb felbontásnál a hiba nem jelentkezik.
Jah és ami fontos hogy kicseréltem az adott chipet, de a hiba akkor is megmaradt, ő pedig ragaszkodik ehhez a felbontáshoz.Valakinek valami ötlet? Előre is köszi a segítséget.
-
mobileman
senior tag
válasz
balipapa01 #12522 üzenetére
Neked? Vidd szakemberhez, más lehetőséged nem nagyon van
-
balipapa01
csendes tag
Sziasztok! Eléggé kezdő vagyok még a posztolgatásban is! Van egy Asus X54H típusú laptopom, amiben van 4 giga RAM, Ati Radeon HD 6470 típusú videókártya, és a szerelő szerint elszállt a videókártya mind az alaplapon, mind a videókártyán. Azt javasolták, hogy itt érdeklődjek, hogy milyen lehetőségeim vannak megcsináltatni? Bármilyen segítséget, jó tanácsot örömmel fogadok! Köszönöm
-
heads82
csendes tag
Helló!
kellene nekem egy használható mikroszkóp! olyan 10cm fókusz távolsággal...
tudnátok ajánlani valamit?
vagy van valakinek eladó?
használt/új is érdekel....... -
hoax
senior tag
válasz
heads82 #12515 üzenetére
Ez hiányzik a lapodról...
MTB20N03Q8
Annyi a különbség, hogy a foglalat QFN8... -
heads82
csendes tag
http://kepfeltoltes.hu/view/141031/IMG_0881_1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
[link]jobb kép
-
heads82
csendes tag
Hello!
segítség.... van egy asus k50ab csak pici baja van.... kellene nekem rajz... és ha valaki megtudná mondani mivolt itt ?
[link]
pjp8204annak örülnék..
köszi... -
Hunter2
addikt
A 216MQA6AVA12FG-velmilyen chipek csere szabatosak? Egy acer extensa 5420-ba kellene.
-
törölt tag
válasz
ielektros #12508 üzenetére
Köszi. Ilyen tokozással még nem volt dolgom - a lomexben nincs is
Csak érdekelt volna, hogy trutyival kicsatolják-e az egyébként is benne tekeredő hűtőrendszerre, ahogy más forróbb alkatrészeket szoktak. De gondolom ez már túl kicsi lenne ahhoz.
Gondolom vmi új(abb) tipus lehet, es nem is veszettül drága az 1ojró/db-os árával... -
ielektros
senior tag
Van valakinek IRF6723 raktaron? kellene egy marekkal.
-
heads82
csendes tag
válasz
alienpapa #12502 üzenetére
hat attól függ milyen olmos vagy sem... nekem 190 nél lejön a olmos 210 nél meg a olommentes.. meglököm picit ha mozog már le is veszem ... http://www.forrasztoallomas.hu/ én ezzel a csodával dolgozom... a főnököm ezt vette annó.. ha ott dolgoztam volna akkor nem ezt ajánlottam volna
de végzi a dolgát..
(a 190 meg a 210 a chipnél a hő nem a fűtőelemeknél...)
-
heads82
csendes tag
Közben egy kérdés akarok valami bga befogót melyiket/mit ajánlatok? 80x80 ast 90x90 és meg melyik típust..
eddig direct stencil-e csináltam de a 0.5 től kissebb chipek-et akkora szopás dolgozni hogy csak na.. -
heads82
csendes tag
válasz
alienpapa #12500 üzenetére
hat ez jó kérdés van fogorvosi szonda..... de ezzel ne menny be a chip alá mert felszakadhatnak a pedek....
ha marad még valami chip alatt akkor fa fogpiszkáló... az a baj ha marad alatta akkor mindenféleképpen le kell venni a chipet mert a ragasztó hőre deformálódik és a chipet elemelheti a paneltől de ha marad kicsi a chip alatt akkor sincs baj 205-210 foknál lejön a chip el...
vagyis én igy szoktam lehet van jobb megoldás nekem ez jött be...remélem tudtam segíteni..
ha van hegyes csipeszed azzal is meg lehet próbálni... de nem kell erőltetni ha nem megy csak érzéssel ... ha ugyes vagy egyben ki kell jönnie.. csak ne erőből finoman
-
-
heads82
csendes tag
válasz
alienpapa #12494 üzenetére
nem igy!!!
https://www.youtube.com/watch?v=1Gg-i_l9YYo
de hasonló képpen .... szárazon flux nélkül kb 140 fok hőlégfúvó kicsit megpuhul vörösebb lesz a színe... és egyben lejon nem kell kapargatni.... csak löksz rajta egyett fogpiszkálóval
kb igy : https://www.youtube.com/watch?v=hVBzMkjCWiU
-
alienpapa
senior tag
Srácok!
A HP notikban a chip körül hogy szeditek le a piros ragasztót? Rákerestem a topikban erre, de konkrét válasz nem volt rá (vagy csak bénán keresek). Ez olyan nagy műhelytitok? -
kyle_
tag
Sziasztok!
Nem pont ide illő a kérdés, de nagy szakik vannak itt a topikban
iMAC g5 20" (A1076) volt már valakinek dolga ilyen ketyerével?
hang van, kép nincs, viszont egy külsö eszközre adja a képet
elindultam itt az inverter felé találtam egykét leirást, de a 24V nem nagyon akar jönni
valakinek esetleg tipp vagy egy rajz a laprol?
köszi a segítséget -
heads82
csendes tag
Helló! kédés... adott egy asus k51ac
azt csinálja bekapcsolom sötét a képernyő... boot megáll...
kicsit várok tobább és 3-4 perc és utánna asus logo és boot vége és indul hibátlanul..
ha kikapcsolom és nincs kihülve aonnal idul ha kihült... ugyan az 3-4 perc...vélemény?
-
heads82
csendes tag
Helló!
Kellene nekem egy ilyen chip : ac826l40 slb95ha valakinek lenne működő megköszönném...
köszi -
gliga69
tag
válasz
KillHates #12472 üzenetére
holnap vagy hétfőn majd dobok fel egy fotót, mikroszkóp alatt, de ebben tizen egynéhány oszlop van.
Azt hiszem kisebb teljesítményűekből rakták össze, gondolom a pontos színhőmérséklet miatt. Mindegy, ha találok adatlapot majd közzéteszem, hátha érdekel mást is a dolog.
Egyébként érdekes a dlp-s ledes projektor
Felváltva villan fel egymás után a 3 színhez tartozó kép, és mivel 3 különböző színű fényforrás van, jócskán egyszerűsít az életen a hagyományos uhp-hez képest -
Simi121
aktív tag
Sziasztok!
SIS231-es bga chip-je lenne valakinek? Természetesen cserével együtt érdekelne a dolog .
üdv:
-
fero02
nagyúr
Nincs valakinek sörért/csokiért cserébe egy pata-s noti hdd-je fölösbe?
-
gliga69
tag
valaki nem tudja hogy honnan lehetne ledes projektorhoz led szettet venni?
Pofára ilyet keresek -
SutPet
aktív tag
Sziasztok. Szerencsen és környékén tudtok reballost? mert van egy compaq 615 laptop aminek a vga-ja ment el valszeg. capslock villogásából itélve. fontos és sürgős lenne
-
kyle_
tag
Sziasztok!
Valakinek elfekvőben esetleg egy XBOX 360 X02056-010 chip?
köszönöm a segítséget
sziasztok -
hoax
senior tag
Ki tudja, hogy fel lehet-e építeni a G84-603-A2 helyére G84-602-A2-t? Természetesen a beteg egy MacBook Pro...
-
The DJ
addikt
Meg vagyok áldva ezekkel a Toshibákkal...
Tanács (és esetleg segítség) kellene. Adott egy valószínűsíthetően VGA hibás Toshiba Satego P100-10F noti. A következőket produkálja a kijelzőn: [link] + [link]
Ezt pedig külső monitoron: [link]
Ahogy olvasom kivehető maga a VGA kártya, de sajnos nem MXM, tehát csak típus azonos modellel lenne kiváltható, de ugyanilyet sajnos nem találok még ebayen sem.
Jól gondolom, hogy ez VGA (BGA) hiba? Mennyi lenne ennek a javítása? Vállalná valaki esetleg?
-
Hunter2
addikt
ilyen alaplapra forrasztható csatlakozói nincsenek valakinek eladó? [link]
nem csak ez a méret kellene hanem az összes, de mindegyikből csak 1-2 darab. -
gliga69
tag
válasz
fero02 #12442 üzenetére
kérlek, ez egy javítás kimenetele
Konkrétan egy Asus n53 dc panelján a dc csati meleg pontja, ami körbe volt szenesedve, és ha villanyt kapott világított mármint a pcb, úgyhogy egy speckó polírkorongal kiszedtem az érintett részt, kapott légvezetéket és epoxyt.
A fotó epoxy előtt van mikroszkóp alatt. -
heads82
csendes tag
Hello!
Bocsi ide irom... de gondom van szervizbe hoztak egy HP PAVILION DV7...meg is csiáltam de eltört a bekapcsoló panel és a MB közööti szalagkábel e221612 es 1 órán á szoptam vele ... de ugyetlen voltam és már tul rövidre sikerült.. kellene nekem ilyen szalagkábel tud valaki segíteni?
-
gepsys
csendes tag
Üdv!
Scottle IR360-hoz keresnék hőmérő szenzort infra fejhez. Valami strapabíróbbat, mint a gyári, mert az egy igazi f.s.
Ötlet, hol lehet ilyet fellelni? -
Tamás9x
őstag
Volt már valakinek ilyenje? : Yihua 898BD
ütni vágni nyúzni kellene kocsiba.
-
Tamás9x
őstag
Egy multiszakimaki megkuksolhatná, jó hűs, csak mennyi a leve? [link]
-
Kemotox75
csendes tag
Sziasztok
Szóval nincs valakinek egy QG82945GM -
zorroka74
csendes tag
Sziasztok.
Valakinek nincs kéznél egy Conexant CX20587 hang ic?
Bontott is megfelelJó munkát mindenkinek!
-
Kemotox75
csendes tag
Sziasztok
Tényleg jo téma
Apropo: nincs valakinek elfekvőben egy QG82945GM? -
válasz
Zoli986 #12404 üzenetére
Ez természetesen a termodinamika egyik fele. Teljesen egyetértek Veled
Viszont a másik fele; hogy a pár Joule hőtehetetlenséggel rendelkező alaplapot berakjuk, a kb 4 kW-os sütőbe, amire rátúrunk 150-180 fokot. Itt már nem arról beszélünk, hogy mit melegít át a sütő, mert mindent. Ez nem kérdés; ez a dolga, ezt a funkciót látja el. Legyen az pite, grillcsirke, notebook alaplap, szomszéd macskája....
A másik, ami miatt igazi idiótaságnak tartom a vizes papírzsepis megoldást:
1, a víz jó hővezető; a sütő fűtőszála átmelegíti a fóliát, arról meg kiválóan közvetíti a hőt az alkatrésznek a vizes zsepi.
2, a víz korrodál, tehát, ha időben nem párolog el - ami nem túl esélyes, lévén, hogy a fólia alatt van- a víz akkor kis "szerencsével" elkorrodál valami alkatrészt. Ez QFN tokozásnál nagyon alattomos tud lenni
3, ha viszont elpárolog a víz, akkor meg a száraz papírzsepi a sütőben?... hát, elég Darwin-díjas elgondolás!
4, de legalább jól befülled az egész, így garantált a notebook szerelők igazi mumusa; a bepárásodott gép, avagy az időzített bomba; nem tudni mikor és miért fog besz@rni idővel! -
gergomiho
tag
áháá, mostmár értem miért biztatgatott kedves barátom hogy postoljam be ide a munkám
hát a kommentekért
amugy tök régi laptopom, semmi értelme nem lett volna megcsinaltatni pénzért, gondoltam megprobalom magamnak megcsinalni, es most mukodik.
-
Zoli986
tag
válasz
ielektros #12403 üzenetére
A fing nyomása itt lényeges,nehogy túl erősen nyomja a beültető lapkát a PCB-hez és esetleg a golyók összeugorjanak,vagy rosszabb esetben a kritikus nyomást elérve cseppfolyósodjon a gáz?
Az elméletedet a chip cseréről már olvastam másoktól is.Nekem nincs ehez elég tapasztalatom,de lehet benne valami figyelembe véve azt,hogy nem nagyon adnak egy reflowra sok sok hónap gar-t.Persze lehet azt mondani,hogy sok alkatrészből áll egy alaplap,de nem minden alkatrészről van szó hanem az adott hiba javitásáról,hogy visszatér e az adott bga chip hiba...
-
Zoli986
tag
válasz
KillHates #12401 üzenetére
"ugyanis nem a sütőt hűtjük az alaplappal, hanem a sütővel melegítjük a panelt"
ezek szerint ha állandó hőmérsékleten tartasz egy cput azzal,hogy ráraksz egy hűtőbordát ami a kezdőhőmérsékletről felmelegszik egy bizonyos hőfokra nem a cpu-t hűtötted,hanem a bordát fűtötted? nézőpont kérdése
pont annyira hűti az alaplap a sütőt mint amennyire melegiti a sütő az alaplapot.ha nem igy lenne az alaplap megmaradna olyan hőmérsékleten ahogy beraktad.
a viz pedig amellett hogy vezeti a hőt valamennyit el is kell vonnia az adott területről,különben nem melegedne fel nem? -
ielektros
senior tag
válasz
Zoli986 #12400 üzenetére
Igazabol en inkabb abbol indulok, hogy mi az amit en tapasztaltam az eltelt ido soran amiota csinaltam par BGA-t. Ha nem is sokat... Az egesz maszkolasnak normalis profiloknal semmi ertelme. Ahhoz, hogy egy chip ujbol elinduljon ahhoz meg nem kell egy komplett alufolia tekercsbe csomagolni a lapot mint oreganyam a kuglofot. Ha nem csereled le a gput akkor az is eleg ha rafingasz es begyujtod... Ideig oraig ketyeg aztan hulla.
"de a végeredmény csak az,hogy az egyik kondenzátor forró a másik nem..."
ja ez igaz, de akkor sem lett megjavitva a lap csak visszamokolva az eletbe. De ehhez nem kell semmilyen vizes kapcarongy. Nem rosszindulatbol irom csak nem ertem az egeszet. Olyan erzesem van sokszor mintha olyanok javitananak PENZERT gepeket akiknek semmi koze nincs az elektronikahoz.
A masik meg, hogy anno amikor sokat vizsgaltam a BGA csere alaplapra es a kornyezo alkatreszekre gyakorolt hatasat akkor azt kellett megallapitanom, hogy nokedli az amit a kondik egy normalis chip csere eseten degradalodnak. Kar oket dunsztolni
-
hoax
senior tag
válasz
Zoli986 #12400 üzenetére
Csinálja csak nyugodtan tovább, de legalább ne ossza itt az okosságot...
Hogy a kérdésedre is választ adjak, tulajdonképpen semmi különbség nincs! Mi csak azért vesszük a gépeket és azért költünk a felszerelésre, hogy utána elmondhassuk, hogy "Nah! Nekünk ilyen is van!"...
Félre ne érts, nem rád haragszom, hanem arra aki ilyet csinál, és utána eladja, neagy'isten ugyanezt pénzért csinálja! -
válasz
Zoli986 #12400 üzenetére
Nekem nem jön át a kérdésed lényege....
Ha vizes zsepit raksz a kondenzátorra miközben sütőbe teszed, azzal csak rontasz a helyzeten. Így legalább a víz jó hővezető képessége miatt tuti meg lesz pörkölve a kapacitor; ugyanis nem a sütőt hűtjük az alaplappal, hanem a sütővel melegítjük a panelt
Nekem meg is foghatod a BGA chiptől 2-3 centire lévő kondit, mikor csinálom a rework-öt. Olyan 60-70 fokos. Ha kvarc van a chip közelébe azt szoktam csak maszkolni.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hirdetni!
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Ducky Shine 5 RGB Brown switch
- Sharkoon CA-I mini ITX szálcsiszolt alumínium fém ház (festetlen, hibátlan
- Seasonic ECO430 tápegység, hibátlan, irodai gépből
- NVME ADATA 128Gb ASX800NP-128GM-C, hibátlan, irodai gépből
- 8Gb (2x4 dual) Kingston HyperX, hibátlan, irodai gépből
- Intel core i3 7100 CPU (51Watt) gyári hűtővel, hibátlan, irodai gépből, IGPU: Intel HD Graphics 630
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Csúcsteljesítmény? Igen! Kattints és rendeld meg MOST! 0% THM-re is!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest