Hirdetés
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- tordaitibi: Chatcontrol
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Oldman2: A KOReader ebook olvasó program
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- WhrlpoolMind: Búcsú a HD3870-től
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Simi121
aktív tag
válasz
Simi121 #18657 üzenetére
Próbáltam végig követni és leméregetni a rajz alapján de sajnos én ide már kevés vagyok
Sikerült unlockolni a bios-t, most már látok sok cpu beállítási lehetőséget de így se sikerül kiütni a lock-ot, bármit állítok.
Marad a boot unlockos megoldás.
Köszönöm még egyszer a segítséget
-
Simi121
aktív tag
Kiszedtem a lapot. Egy ellenállásra van vezetve a 10-es láb amin 104M-et mértem. Sajnos nem találtam sematikus rajzot erről az alaplapról.
Mit kellene mérnem 10-es lábon? Feszültséget?Köszönöm, hogy segítesz
Eddig valóban utángyártott töltőről ment de nekem van eredeti. Aksit levettem már.
-
Simi121
aktív tag
Clean ME bios van benne most is, próbáltam én is szerkeszteni, nem segített.
Most találtam egy DisablePROCHOT.efi nevű file-t ami rögtön boot elején feloldja csak windows bootloader nem jó, kell hozzá clover vagy rEFInd.
Viszont így gyors a boot és a windows alatt is működik egyéb program nélkül is.Persze jobb lenne bios-al megoldani.
-
Simi121
aktív tag
Biosban sajnos semmit nem lehet állítani, laptop, nulla beállítással.
Alapból nem enged downgradelni de afudos-al tudtam, nem segít, meg tudom programozóval is írni. Végig próbáltam az összeset.Szerintem ez nem win probléma, boot közeben is nagyon lassú és ugye linux alatt fenáll.
BD PPROCHOT a neve ennek a dolognak amit hibás szenzor, aksi, töltő szokott okozni de elvileg egyik sem áll fent nálam.
Biosban lenne jó valahogy kikapcsolni de erre nem találok semmi megoldást.
AMIBCP programmal próbálkoztam de eddig nem sikerült. -
Simi121
aktív tag
Sziasztok! Segítségért fordulok hozzátok.
Vettem egy Asus Zenbook ux303ua laptopot. A gépet hibásként vettem szóval nem vertek át.A problémája, hogy a cpu órajele folyamatosan 0.4Ghz. 4-25 között mozogna a szorzó de itt nem változik sajnos mindig 4-en van.
Van egy throttlestop nevű program ami feloldja ezt a lock-ot és onnantól a gép hibátlanul működik akár max órajelen is és szépen szabályozza is magát.
Több mint 3 órán keresztül futott Aida stresz tesztje hibátlanul max órajelen 70 fok körüli cpu hőmérséklettel. Feszültség szintek rendben vannak, ventit szépen teszi a dolgát.
Ha újraindítom újra bent ragad a szorzó.Szétszedtem a gépet és alapalapra írt adatok alapján ux303ub és nem ux303ua.
Szedtem le ilyen bios mentés és beleírtam de nem javult meg.
Annyi változott, hogy a billentyűzet világit és FN+F3 és F4-el szabályozható, kapcsolható.
Persze át van matricázva de működik.Akkumlátor elvileg gyári van benne és jól is működik, 6-8 órás.
Próbáltam csak aksival csak töltőről.
Bios reset volt, elem rendben.Live linux alatt is ez a szitú, szal nem a windows okozza.
Lenne valami tippetek mi okozhatja ezt a hibát?
Nagyon sok külföldi fórumon írnak ilyen hibáról Intel és Amd cpu esetén is, de érdemi megoldást nem találtam.Az is jó lenne meg lehetne oldani, hogy az alap szorzó ne 4 hanem legalább 10 legyen.
Az se gond ha turkálni kell a biosban hozzá.Köszi előre is!
-
Simi121
aktív tag
Sziasztok!
215-0825117 IC-je nincs valakinek eladó? Egy AMD7700-as videókarita kellene.
-
Simi121
aktív tag
Sziasztok!
SIS231-es bga chip-je lenne valakinek? Természetesen cserével együtt érdekelne a dolog .
üdv:
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hirdetni!
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- Üzemidőt áldoz a fényerő oltárán a Garmin Fenix 8 Pro
- eBay
- Napelem
- Nintendo Switch 2
- tordaitibi: Chatcontrol
- Új verzió érkezett a Huawei MatePad 11.5-ből Magyarországra
- OLED TV topic
- Hobby rádiós topik
- Chieftec játék értékes nyereményekkel!
- További aktív témák...
- új, bontatlan Kingston FURY Impact 32 GB KIT DDR4L-3200 SoDIMM CL20-22-22 memória / kisker garancia
- Asztali PC , i5 10400F , RX 6600 XT , 16GB DDR4 , 512GB NVME
- Bomba ár! Fujitsu H760 - i7-6820HQ I 32GB I 500SSD I 15,6" FHD I Nvidia 4GB I Cam I W10 I Garancia!
- LG 32" ívelt Monitor 32MR50C-B
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G8 - i5-1145G7 I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD 1TB HDD RX 5700 XT 8GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest