- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
alienpapa
senior tag
válasz
mobileman #10497 üzenetére
10ml lóf@szra sem elég!
Volt olyan nap, hogy 10 órán át ment a chip takarítás + felgolyózás + anyázás kombó aztán újra ez 100szor.Rengeteg flux elment.
Épp ma rendeltem TME-ről 30ml-t meg jön ebayról a jó kis kamu 100g kingbo rma218. Takarítani hátha jó lesz és nem pocsékolom a drága 559-et rá. -
alienpapa
senior tag
Közben sikerült életem első javítása!
E74 hibás xbox. Reballozni kellett volna a gpu-t, de elfogyott az 559-em, éppen csak arra volt elég, hogy körbenyomjam vele a chipet. Így csak reflow lett, de szerencsére összejött.Levegővel csináltam, leírom a profilt(saját, biztos tele van hibával, tutira darabokra tépitek
):
A felső fej levegő erőssége 1esre állítva az ir360pro bal oldalán(épp csak egy kis fuvallat jön), alsó infra fűtés 200on.
Felső meleg levegő:
1.00 165 120
1.00 195 60
1.00 210 45
0,50 220 40
0,50 225 45
0,50 230 10
0.00 225 10Alsó meleg levegő:
1.00 165 113
1.00 195 60
1.00 215 45
0,50 230 40
0.50 235 45
0.50 235 10
0.00 225 10 -
ielektros
senior tag
-
ielektros
senior tag
válasz
alienpapa #10490 üzenetére
Ez egy tipikusan hibas profil. Azert kell megemelnie 260-ra mert rohadt rovid ideig melegiti elo. 120sec meg 50 sec az elso ket lepcsoben, le merem fogadni, hogy a lap fele alig erte meg el a szukseges homersekletet. Az a 260 az brutalisan sok szerintem de kerdes, hogy mit mer a gep. Mert ha 10 fokot teved ami kinaban meg turesen belul van akkor mar alakul
Bar 250-et is sokallom. Nem ertem minek ekkora elteres also felso kozott... Nekem mar beallt a profilom, nem kell semmit mokolnom az also es felso profil kozott. Csak az idokkel jatszom es 225fokon lelehet emelni mindent szepen.
-
alienpapa
senior tag
válasz
Tamás9x #10479 üzenetére
Nem hallottam pukkani, de biztos, hogy piszkáltak hozzá előtte mert fluxos volt a lap.
(#10481) gliga69
Igen. Másik szalagkábellel is ezt csinálja. Másik kijelző olyan volt, aminek csak a felső harmada működik, de ott ugyanolyan kép van, mint a sajátján. Úgy tűnik, hogy bontódni fog a gép.(#10482) macko18
Hát igen... Én is kezdem levágni, hogy az előzőleg mókolt box GPU-val nem sok mindent lehet kezdeni. Viszont a lapok miatt megkereslek privában.(#10483) f27
Én úgy emlékszek, hogy régebben belinkeltél a fórumba egy xbox gyári profilt, és ott többet kapott a chip felülről mint 220. Talán 230 volt a vége, alulról meg 250 fölött. Mindjárt meg is keresem.Meg is van(egyébként lehet nem te mutattad):
Ez 10-el 220 fölött van, alulról meg 260 wooow.
-
f27
senior tag
válasz
alienpapa #10478 üzenetére
Magas a profilod hozza.
220 foknal lekell jonniha! 230 nal de mar sokszor 225 nel puposodik.
Hangja nincs csak puklis lesz.
En is szoptam ezerrel,aztan gyari rofil,azota nemlattam egy puklit semViszont nagyon odakell figyelni hogy tenyleg akkora humersekletet kapott mint amennyit olvasol?
-
Gigabyga
aktív tag
válasz
Ilyennel én is találkoztam, ismerősömmel csak popcorn effektusnak hívjuk nála a hirtelen melegítés miatt következett be..De lehet a magas hőmérséklet is az oka,hogy nem annyi amennyi
Xbox 360 "FAT" GPU-t el sem vállalom,ha hozzányúltak már 1x.Csak időpocsékolás de gyakorolni jó
Tudok küldeni bontott lapot van 4-5db de szerintem azokon is halott az IC. -
Zsolt50
csendes tag
válasz
Nincs mit.
Attól, hogy több a trutyi még nem lesz jobb a hőátadás
Elváltak a NYÁK rétegei. Elvileg a 220 fokot ki kellene bírnia. Ennél az a kérdéses, hogy tényleg annyi volt- e a hőfok vagy csak a te készüléked mért annyit. Mivel a "pukli" magassága összemérhető a golyókkal, így ez eldobós. Bár ezt te is tudod.
Ilyen vackokat csak ritkán csinálok (mást százszámra) , így érdekelne ha valaki tud rá pontosabb magyarázatot.
Én is jártam már így egy NVIDIA chippel. Ott az lehetett a hiba, hogy túl magas hőmérsékletű levegővel fújtam felülről, mérni pedig a panelt mértem a chip közelében. Így hiába lett volna jó a profil, a chip hőmérséklete túl magas lett. -
alienpapa
senior tag
válasz
Zsolt50 #10477 üzenetére
Egy chipet kellett volna felgolyózni, de közben lebeszéltek róla. Elvileg nagyon macerás a 0.35ös méret és soha az életben nem tudnám megcsinálni. Meg egyébként is valszeg halott a chip. Kapott egy reflowt 235-ön, de ugyanaz maradt a hiba. Bootol, windows betöltődik, de kép csak külsőn van, belsőn csak fehér háttér. De köszönöm neked is és Tamás9x-nek is a felajánlott segítséget!
Közben erre akadtam ma, nem bízták a véletlenre:
Ez a buborék mitől van a chip alján:
Rossz a profilom? Egyáltalán én csináltam, vagy előtte is ilyen volt? Felülről 220 alulról 230 az alsó fűtés pedig 200-on van amikor lejön a chip.
-
Router
őstag
Asus K50ID-ben mi szokott hamarabb megdögleni a két szemét közül?
MCP79D-B2 chipset + N11P-GV2-A2 (GT320M) dedikált videó. Nem driverezhető a vga, eszközkezelő sem látja a magot csak az everest. Felváltva újra lettek forrasztva a chipek és új biost is kapott de nem segített rajta.
-
Vizsgyi
csendes tag
Sziasztok,
Gyors kérdésem a következő lenne. Nagyon kellene az alábbi IC ÚJ: NVIDIA G86-920-A2 Sajnos nekem még 2 hét mire megjön. Addigra meg agyvérzést kapok a tulajtól.
Köszi
-
alienpapa
senior tag
Sos-ben kéne 0,35ös golyó. Ti honnan veszitek? Hirtelen ezt találtam. Van velük tapasztalat?
-
Kocska89
tag
válasz
Router #10460 üzenetére
Ezt én is láttam itt még korában, a videó után jött az ötlet maikor megláttam
Ez sokkal kisebb max. egy mxm kártya férne bele. Arra gondoltam beledobni egy PC410 aztán mehet a móka
Vagy egy egyszerűbbet mint az alsó fűtés vezérlők. Eléri a chip beállított hőfokot és off.
A tetején a kis fűthető "kádba" meg dobni kis ónt és mehet a hullámforrasztás?
-
Router
őstag
válasz
Kocska89 #10459 üzenetére
Én kézi hőléggel teszem fel a golyókat, nem várnék azért 4-5 percet, hogy bemelegedjen a sütő.
Ilyenben én is gondolkodtam de kifejezett reflow célra. Körbe kéne szondázni az egészet, megnézni, hogy alakulnak a hőmérsékletek és ha kell, kicsit megkavarni a levegőt. Ez nagyon pro
A kávéfőzőt meg én biztos rajta hagynám pláne ha működik.
-
Kocska89
tag
válasz
Router #10458 üzenetére
Majdnem
Csak a golyókat akarom rámelegíteni a chipre vele
Szórakoztam vele kicsit lehet időzíteni. A "Quvarc" csövek világítanak, üresen a tálca 4,5 perc alatt melegedett 200 fokra.
A kv főzőt meg a vízforralót leszerelem róla a francba. Még méricskélek aztán meglátjuk élesben mit tud
2000Ft ért nem hagyhattam ott. Jó lesz ez így vagy próbáljam meg keringetni bent valahogy a levegőt?
-
Kocska89
tag
Mai zsákmány:
Mi lehet a tervem vele?
-
alienpapa
senior tag
Mit szóltok ehhez a profilhoz ha ólmos golyó van a chip alatt és így rakom fel a deszkára?
Felső fej levegőerősség 1,5-ön. Másodpercenként 1 fok emelkedés 192ig majd 60 mp-ig tart.
Alsó fej: 1.00 195 60
Alsó infra 200-on (a lap így kb 175-180 fokos)Eddig úgy néz ki, hogy jó lesz.
-
hoax
senior tag
Higgyétek el, nem akartok autószerelésből megélni!
Tudom miről beszélek... -
f27
senior tag
válasz
ielektros #10448 üzenetére
Ebbe igazad van,nade ha odaviszel egy autot es kikell cserelni valamit,akkor nem 20-30 ora munkadijat szamoljon fel 15,500ft +afa / orat
Megertem ha kikell cserelni valami olyan dolgot amit megtud csinalni egy ora alatt es elkert 10-15 ezret
Nade 20x 20 ezer?
Lehet en is palyat tevesztettem
Bar en autodiagnosztikaval felvagyok szerelve rendesen,szerszamaim vannak,ugyhogy nem is allok -
ielektros
senior tag
-
gliga69
tag
http://www.vancso.hu/bullshit/
-
f27
senior tag
válasz
Benji77 #10443 üzenetére
En nembizok a szerelokbe.
Mondom miert
Ha szetszedi a kocsit sokmindenre azt mondjak kicsereltek aztan marad a regi.
Eleg nagy kedvezmenyem van alkatreszekre,de ugy egy szerviz sem vallalja el hogy en viszem az alkatreszt,mert ugy nemtud ugy lehuzni.
Pl egy lancfeszito patron 36 ezerbe ven,en megkaptam 11 ezerbe ezen mar kapaspom lett volna hasznuk.
A legolcsobb szervizes aki elmerte volna vallalni a javitast 15,500ft +afa/ ora rezsidijba javitottak volna.
En szetszedtem kicsereltem amit gondoltam,es az tutira zsir uj benne
Igy is megjavitottam par gepet futtaba
Az auto alkatreszeire osszejott a heti melobol -
f27
senior tag
Na kesz a bombi.
5 napom ment ra,de 400ezerrel olcsobban lett kesz -
Benji77
aktív tag
Kellene nekem egy AC82GM45 SLB94 chip.
Sajna pont ilyen nincsen készletenKölcsönbe vagy megvásárlásra is érdekel.
Már rendeltem belőle 2db-ot, de mire ideér...... -
alienpapa
senior tag
Na, lehet, hogy meg is lenne az első melóm! Egy Asus K52F noti. Belső monitoron fehéres-szürkés háttér van csak apró kockákkal csíkokkal, de külső kijelzőn minden okés. BGA hiba lesz sztem. Mit a véleményetek?
-
Gigabyga
aktív tag
Sziasztok!
Valaki megtudja nekem mondani, hogy a 216-0674024-es video ic kompatibilis e a 216-0674026-tal? -
gabor54
csendes tag
Sziasztok!
Nincs véletlenül valakinek CX20671-11Z audio Ic-je?
Üdv. Gábor
-
beeper129
csendes tag
Sziasztok!
Toshiba L300-163 (PSLBDE) géphez lenne szükségem BIOS-ra. A gép nem működik, vagyis a Toshibánál található .exe file nem jó. Próbáltuk kibontani és megtalálni benne a szükséges részt de nem sikerült. Esetleg tudna valaki segíteni?
-
-
peti1509
csendes tag
válasz
mobileman #10413 üzenetére
Köszönöm a hozzászólásokat, de akkor érzem magam úgy, hogy átvertek?
Amúgy valóban kihasználatlan mert nem éri meg az efelé BGA javítás, legalábbis nekünk az ügyfelek visszajelzésből. IC cserével ha kell javítani, akkor veszek inkább használtat és nyugodtabban fekszem le.
Én sem akarok senkit megbántani, gondoltam ezen áron valakinek tetszeni fog. Még hirdetem és meglátom. -
netzoli
tag
válasz
peti1509 #10410 üzenetére
Nem akarlak elkeseríteni, de az az árcímke nem kicsi. Tiszta sor, hogy újonnan vetted, kifizetted az ÁFA-t és egyebeket, amiket adtak hozzá. De ezt neked senki nem fogja kifizetni. Tehát az egyből -27% az ÁFA és a gép használt.
Továbbá aki ilyen értékben tervez gépet venni, az kicsit jobban utána fog nézni a dolgok mikéntjének és az garantáltan fog olcsóbb, jobb és új gépet találni.
Szóval ne vedd rossz néven, mert nem alkudozok, de minimum felezd el az árát, ha elszeretnéd adni.
-
netzoli
tag
Nincs véletlenül valakinek egy dv6-os alaplapja ami már semmire se jó és a billentyűzet leszorító műanyag nincs eltörve? [link]
-
gliga69
tag
válasz
peti1509 #10402 üzenetére
Elnézést a viccelődés miatt.
Látom új vagy itt, én sem rég óta írogatok ide, de viszonylag rövid idő alatt sikerült felfedezzem hogy mobileman és killhates kolléga üzemeltetik ezt a boltot. Új árát tekinte kicsit több mint feléért találsz sokkal korrektebb állomást, használt árát nézve kb 5xösen túl van árazva.
Remélem nem voltam sértő vagy kioktató, nem ez lett volna a szándékom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hirdetni!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest