- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
JSHammer
tag
válasz
mobileman #11695 üzenetére
Láttam már normális munkát ilyen géppel...
Jó hát nincs tele a padlás feláras 300 ezres gépekkel, tudom hogy az kéne, de szeretnék f50 es ferrarit is mégsem tellik rá
De ha tudsz olyan helyet ahol használtan számomra is kétségkívül normális gépet lehetne venni akkor szólj
-
JSHammer
tag
sziasztok!
van itt 4 gép, megtudnátok mondani melyik a legjobb?
Hatalmas köszi, látom pálinkáztok, van 60-tól kicsit nagyobb szeszfokú vegyes, 3 napja főtthttp://www.ebay.com/itm/Digital-Display-Control-Preheating-2-in-1-Hot-Air-Rework-Station-4-SMD-PCB-BGA-/351113033281?pt=AU_B_I_Electrical_Test_Equipment&hash=item51bff7b641
http://www.ebay.com/itm/853AAA-HEATER-HOT-AIR-STABILITY-PREHEATING-REWORK-STATION-HOT-PRODUCT-/251614377686?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3a9562b6d6
http://www.ebay.com/itm/AOYUE-866-All-in-1-SMD-SMT-Hot-Air-Rework-Soldering-Station-with-Pre-heater-/131258709198?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1e8fa0f4ce
http://www.ebay.com/itm/2-in-1-Hot-Air-Rework-LCD-Digital-Hot-Air-Gun-Station-Soldering-Station-995D-/360710483795?pt=AU_B_I_Electrical_Test_Equipment&hash=item53fc052f53
-
beeper129
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy HP Pavilion dv6700, a chip felirat kicsit kopott és nagyjából annyit látni, hogy G86-630-A... aztán 2 vagy 3.
Esetleg meg tudná valaki mondani, hogy melyik lehet? -
ielektros
senior tag
Na akkor KillHates baratom ezt 2/2 aranyban megszavaztuk. Teljes az egyetertes koszonom.
Asszony tartozkodik.
Akkor beverek egy liter rumos kavet zaccal aztan negirugaszkodok iszonyatos daccal.
Museumskeller Biergarten - Tarantula és/vagy IS-SIX - Tikolor - CKB - Nerly - Speicher
Ezen a vonalon (Olyan mint a rozsa vonal.
Ez itt az ORIGO
vagy az X tengely
) barki megtalal a mai nap fennmarado reszeben.
(Latszik, hogy hetvege van. Helytelenebbul irok mint amugy. Pedig az sem piskota neha amikor ujraolvasom valamelyik hsz-t.) Sorry
-
ielektros
senior tag
válasz
KillHates #11679 üzenetére
Vese gyulladas? Latod bammeg. Az ember nem birja elegeszer mondani. Folyamatosan kell a hideg sor a szervezetnek. FOLYAMATOSAN. Kulonben? Na? Na? Ez lesz a vege. "Vizhajto"
Na az vesem nem gyullad be. InterkuleresMostanaban azt veszem eszere, hogy a szervezetem rakeszul mar a komolyabb sorozesre es kib@szik velem. Olyan gyorsan kepes leszurni es feldolgozni 6-8 uveg sort (nemi roviditalt, aztan levezetesnek froccsot) hogy tobb a dolgom a budira jarassal mint magaval az input buffer limiten tartasaval. Plane, hogy en az a tipus vagyok aki ivas kozben hidratal
Nem ma kezdtem. Viszont igy egy erosebb este alatt az a tapasztalatom, hogy atfolyhat par ora alatt 5-6liter folyadek is a szervezeten aminek egy bizonyos szazaleka stabilan alkohol. Azert riszpekt a veseimnek. (najo a majam a masik nagy virtuoz a szakmaban). Es ezt olyan fantasztikusan csinaljak, hogy abban az esetben ha nem ittam semmi szennyet akkor masnap tokeletesen hadrafoghato vagyok.
-
ielektros
senior tag
Csak azt nem tudom, hogy igyak e ma vagy ne... Valaki adjon mar otletet
-
Router
őstag
válasz
Zsolt50 #11675 üzenetére
A refurbished chip rosszabb lesz mint ami benne volt, hagyd a fenébe, új kell rá. Viszont ha jót akarsz magadnak akkor párban cseréled a gpu-val mert az sem jobb semmivel mint a 034 és hamarosan lobogó hajjal fogják visszavinni a gépet mert "már megint ugyanaz a baj".
-
-
Zsolt50
csendes tag
Sziasztok.
Radeon IGP 215-0674034 BGA-ja van valakinek eladó?
Asus K50AB-ben lakik. Létezik mod hozzá, hogy normálisabb hűtése legyen?
Refurbished chip ér valamit vagy beforrasztás után tuti leválik a mag a hordozóról? -
Benji77
aktív tag
Segítséget kérnék.
Anno szó volt egy minőségi akkus csavarbehajtóról.
Csak már nem emlékszem a típusára.
Tudna valaki segíteni, hogy mi is volt a típusa.
Arra emlékszem, hogy méregdrága -
beeper129
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy HP Pavilion dv6700, a chip felirat kicsit kopott és nagyjából annyit látni, hogy G86-630-A... aztán 2 vagy 3.
Esetleg meg tudná valaki mondani, hogy melyik lehet? -
Gigabyga
aktív tag
Szerelt már valaki MEDION P9516 tablet pc-t?Bootloopos a szerencsétlen de nem találom rá a megoldást
-
dpu1
csendes tag
Sziasztok!
DELL M5010 7-t sípol. Máskor az IGP csere segített de ennél nem . Ennél van külön video egy ATI 216-0729042. Talán ez lehet a bűnös? Több helyen cpu hibát is írnak de természetesen azt is cseréltem.
Köszi.
-
JSHammer
tag
Sziasztok!
VAlaki nem jártas a paceblade tabok világában?
paceblade slimbook p120 kellene hozzá lcd kábel, mert valaki úgyérezte hogy megtört ezért összeforrasztotta , úgy hogy kivágott egy darabot belőle:S
illetve egy bekapcsoló gomb szalagkábel kellene hozzá..Én rendeltem de az erek nem úgy futottak benne így az bukó volt
Képeket teszek fel a kókányolásról
-
alienpapa
senior tag
Köszi a segítséget!
Annyi fejlemény van, hogy töltöttem kb 2 órát a gépet. Akksiról is ugyanezt csinálja. -
alienpapa
senior tag
Sziasztok!
Van nálam egy legendás Asus K50ab. A töltést jelzi, be is kapcsol, viszont 1 másodperc múlva megáll magától. A dvd ad egy kis hangot, de ennyi. Nem vagyok benne biztos, hogy chip vagy bga hiba. Szerintetek? -
bitfarago
csendes tag
válasz
zorroka74 #11632 üzenetére
Szia!
Nekem egy hasonló problémám volt, egy acer notival.
I3-as procival szépen ment, i5-el már fagyott, sött volt hogy be sem akart kapcsolni.Nálam a megoldás a gpu csere volt, + a proci melletti kondikat cserélnem kellett, mivel azt előttem már forrasztgatták és volt benne egy hibás is.
Csak egy tipp, a kondikra mérj rá, ha minden oké érdemes lenne kicserélned a gpu-t és úgy bele az i7-et.
Remélem tudtam segíteni, sok sikert. -
zorroka74
csendes tag
Sziasztok.
Kérdés, hátha belefutott már ilyenbe valaki.
Adott egy Ideapad y560 Lenovo.(i7 + Ati gpu)
Megy a win addig mig fel nem teszem az ati drivert. kifagy.
Gpura tippeltem, de egy ötlettől vezérelve kicseréltem a cput egy i3ra.
Megy stabilan, ati feltelepitve, terhelve szépen megy.
Gondoltam Cpu a bibi, szeretzem bele egy másikat.
Es azzal is ugyanaz.
Bios friss, hűtés ok.tápok ok.
Mire tippelnétek? -
fero02
nagyúr
-
ielektros
senior tag
-
netzoli
tag
válasz
ielektros #11619 üzenetére
Én az asztallap mélységét 100-ra tervezném. A mostani munkaterületem 200 x 80-as és 150 x 70-es és kicsi. Akkor hibáztam, amikor 100-ről visszaléptem 80-ra, mert úgy gondoltam, hogy elég lesz. Nem lett.
Ha kisebb kényelmetlen, mert nem férsz el. Ha mélyebb, azért nem jó, mert ha berakod a tövébe a sört nem éred el és fel kell állnod. A pocakkal rendelkező kollégák további hátrányból indulnak
Még olyanon gondolkoztam mostanában, hogy tervezek a polc alá egy sínen mozgatható 'polc féleséget', amit akár két munkahely között tudok tologatni, ha éppen hely hiány van... Továbbá az alsó polcot magasabbról indítanám, mert a jelenlegi monitor magasság kicsit alacsonynak tűnik.
A polc mélységét aszerint tervezném meg, hogy milyen funkciót szánok neki. Nekem a 40 cm, mélynek tűnik. Nálam egy polc 33 cm mély és kényelmesen elférek rajta.
Az asztal magasság, ha állítható, nem rossz dolog. Utólag nehezebb toldani, esetleg fűrészelni.
Nekem az egyik világításom az alsó polcon van, ami nagyon jó hangulatfényt ad
De ha csinálni akarok valamit, akkor bekapcsolom én is a karos lámpát. Esetleg még fény szempontjából az ablak felől érkező természetes fényt másképp használnám. Én pl. nem szeretem, ha az ablakban van a monitor.
-
ielektros
senior tag
Ha hiszed ha nem de teljesen egyetertek. Ez volt nekunk is az elso olyan gondolat, hogy nem lenne hulyeseg. A muszerek mondjuk csak reszben lesznek fenn a polcon mert a kozel 1 meteres melyseg engedi oket az asztalra is tenni. A lenyeges dolgok mint DMM az mind az asztalon lesz. Szkopbol is ami van kicsi az ott lesz a DMM alatt. A tobbi muszer, szamlalo, egyeb szkopok, fuggvenygenerator stb. az tuti mind a polcra kerul.
Abban tok jo az otleted, hogy a legfelso polcra teszem a vilagitast. Eddig a rendszer ugy nezett ki, hogy az asztal feletti elso polcsor kapta a vilagitas szerepet es az vilagitotta az asztalt. Na ezt megnezem holnap mert az egesz jobban kezelheto lenne ha felulre kerulne a vilagitas. A munkahelyek ugyis kapnak karos lampakat szoval direkt fenye lesz minden asztalnak. De az eros szort feny fontos. thx.
Mondjuk annyi meg, hogy 40cm szerinted nem eleg mely? Abban mar elfer a batar nagy Agilent 6632B tapegyseg is meg minden amim van. Ennel melyebb cuccom jelenleg nincs es ugy erzem, hogy a jovoben nem is adnak ki mar melyebb muszereket.
-
-
ielektros
senior tag
ja igen. Osszesen 3 munkahely lesz csak kiepitve a maradek teruet az "extra" szolgaltatasoknak lesz amit kozosen hasznalunk. Igaz meg nem tudom kivel
Eddig csak tanulok vannak igaz az ingyen rogyasig.
A kepeken a polcok ugy tunnek mintha betakarnak a monitorok latoszoget de ez csak optikai csalodas. A valosagban a polcok magassaga ugy van kialakitva (raadasul barmikor igazithato), hogy a monitor munkatavolsagbol es a szekbol tokeletesen lathato.
Az asztalok melysege a 365-os oldalon 960mm a hosszu oldalon es a rovid oldalon 850mm egyarant. Igy fer el jol a rendszer. Ezen sokat nem akarok varialni de az meg lehet, hogy a hosszu oldal is megkapja a 900-950mm melyseget. De ezt majd az asztallap beepitese utan dontom el.
A kozponti kompresszor egy trukkos dolog mert nincs olyan helysegunk ahova egy hangos atlagos kompresszor beepitheto. Emiatt 2db airbrush 2x2 hengeres kompresszor fog dolgozni egy 15L-es tartalyba. 50dB elviselheto zaj plane hogy masik helysegbe kerul de a tesztek alapjan nem hallhato zajt produkal a vevoterben es a muhelyben. A nyomas 6bar munkanyomasra lesz kiepitve de 4bar bosegesen eleg. Az egyik kompresszor mar a helyen van es mondhatni ez is eleg. De tobb munkahely eseten kell a 2db mert hamar esik a nyomas ha valaki a levegoben furdik.
-
ielektros
senior tag
sracok... uj muhely keszul. Az alapveto rendszerek mar lassan keszen vannak de meg minden olyan stadiumban, hogy barmi utanepitheto, javithato. Gliga, KillHates, meg mindenki. f27 te is. Kinek milyen lenne az "alommuhelye"? Nem a felszereltseg teren hanem a kialakitas teren erdekel ha nem titok. Egyik helyseg kepeit feltoltom. Ez lesz a "labor" (kulfoldi nyelveken igy hivjak
Nem latszik nyilvan sok az elkepzelesbol de a napban majd teszek fel fotot a valos allapotrol. A polcrendszer az mar kesz az asztalos munkan kivul. Holnap megyek az asztaloshoz mert szegeny vert kopott amikor megrendeltem mindent 35 es 40-es retegelt lemezbol.
A legrovidebb oldal kb 260cm. Az ellentetes oldal 365cm a hosszu asztal oldal 530cm hozzavetolegesen.
A 365-os oldalon azert nincs polc mert ott ablak van az majd akkor kerul "polcositasra" es berendezesre ha minden mas keszen van mert akkor adja magat a hely, hogy mit hogyan lehet kihasznalni.Centralizalt lesz a levego es a porelszivas ami annyit tesz, hogy minden munkahely kap csatlakozast 4bar kozponto levegohoz es kozponti porszivohoz. A munkahelyek egyenkent lekapcsolhatoak a halozatrol, minden munkahely minimalisan ESD. Asztallap ESD, levego, porszivo ESD. mas nem. Koltson ra a tokom egyelore.
-
f27
senior tag
-
JSHammer
tag
Imádom az ilyen gépeket, tele vannak kihívással, bár ha megégeti vagy fesérti a nyákot akkor már nem vicces:S(számomra legalábbis)
Az adapteres rész az kissé meredek, a tapipad gomb az inkább érdekes..
a pillanatragasztós usb aljzatomat nem fotóztam le pedig tetszett volna nektekXD
De az a csavar az első képenxDXDXDXDXD kiégtem...
-
f27
senior tag
Forraszunk vissza hazilag egy mikrokapcsolot
Ha ezzel megvagyunk pasztazuk ujra
Majd ha keszen vagyunk ezzel is,kossuk be a tapot es ellenorizuk le sikerrel jartunk e.
Es miutan rajottunk arra hogy megsem voltunk sikeresek keressunk egy szervizet ahol mindezt megoldjak normalisan
Ne irjon a gazdaja,csak a poen kedveert irtam ide le ,had mosolyogjanak masok is
-
ielektros
senior tag
Ez meleg
Masik topikban talaltam.
-
JSHammer
tag
válasz
fero02 #11590 üzenetére
Ha az összes ramhibás vga karit, és ramot hozzávágnám fájna a feje egy darabig , fetéve ha kilátszaa a kupac alólXD
Amúgy ma is halnak meg még működés közben is, hogy mi okozza, nah az az igazi változó a vasak meghalásának egyenletében...magas hő, rossz vargáné táp, hűtőpaszta a ramslotban?:XDkellemes napot:
-
egyedije
csendes tag
válasz
fero02 #11590 üzenetére
"nincs benne semmi ami tönkremehet, sem mozgó alkatrész, sem elektrolit, sem nagy áramerősség vagy feszültség."
Ebben teljesen igaza van a "kollégának".Ezekben az alkatrészekben ici-pici manócskák dolgoznak akik aranyszálból szőtt kis tarisznyákban hordják az elektronokat egyik helyről a másikra. Csak előbb utóbb szarnak a munkára vagy a szakszervezetük sztrájka buzdítja őket.No ilyenkor vagy új munkásokat kell hozni vagy meg kell egyezni velük hogy dolgozzanak tovább. A multiméter meg a szkóp az mind csak parasztvakítás , olyan mint a jósnőnél az üveggolyó.
Csak azért kell hogy felvágjunk a tudatlan ügyfelek előtt.Meg hát jól mutat. -
bitfarago
csendes tag
-
bitfarago
csendes tag
válasz
fero02 #11590 üzenetére
Na ez jó
Egy újabb okostojás....
Ez kell az embereknek, és ebből lesz a mondvacsinált "szakember"....
A poén kedvéért kíváncsi lennék a többi beszélgetésre is, mert csak 1-et látok.A lényeg ha ismeritek netán ezt az értelmiségit, akkor küldjétek el hozzám, és tudok neki bizonyíthatóan rossz chipeket is mutatni, ha kell szkóppal megmérek elötte 1-2-öt is a hitelesség kedvéért.
Ez kb az a kategória aki kétkomponensű ragasztóval teszi rá az alu hűtőbordát a vga chipre... persze nem is tudtam a bordát levenni
A chipet is csak nagy nehezen, azon paráztam szétég a lap meg az áramkörök...
Hiába, nagyon alacsony az a kerítés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hirdetni!
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iPhone topik
- E-roller topik
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Le Mans Ultimate
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- Macbook Pro 13" 2020, M1, 16GB RAM, 256 GB SSD, Touchbar, tökéletes álapot!
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- iKing.Hu - Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - Új, kipróbált
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged