- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- moha bácsi: VIII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó Békéscsaba 2025.06.14. szombat
Új hozzászólás Aktív témák
-
JSHammer
tag
válasz
Hunter2 #13325 üzenetére
szia!
memória mennyisége : akár 2 035 MB megosztott memória 4 GB telepített rendszermemória mellett, illetve akár 4 083 MB memória 8 GB mellett!
Lehet hogy csak állítható az valahol
nézted már szoftveresen, lehet hogy valami tweak-elt mocsok!!
Más
incs valakinek működő, lehet bad sectoros hitachi hts543232a7a384 verziójú hdd je?
ez egy 320gb/3gb/s-es ,a fej behalt, de ami rajta van az mindenképpen kellene..
köszi -
JSHammer
tag
Jóestét Urak!
Csak Önöknek csak most, (főleg xbox szakértőknek)XD
https://www.youtube.com/watch?v=U6oWuk4miOw
Az itt látottaktól ,Ti jutottatok eszembe
-
JSHammer
tag
Sziasztok!
Nincs valakinek jóáron egy 2 gigás ddr2 800-as noti ramja??
üdv
-
JSHammer
tag
válasz
KillHates #12264 üzenetére
De mennyire magából indul ki úrsten!
Ha Olyanok mint Ti nem lennétek, nyugodtan lehetnénk a középkorbanXD
Az érem másik fele meg az hogy valaki megtanul egy 3xenteres win telepítést velem szemben azthiszi olyan képességekkel bír mint pl én:13 év tanulással a hátam mögöttXD
De hogy a cisc és a risc közt mia különbség arról persze lövése nincsXD
Szóval vannak a pénzéhes mohó rosszindulatúak, és vannak a 10milliós műszerészekXD meg vagyunk mi azon belülis: aki tud és segít , és aki tudni akar
-
JSHammer
tag
válasz
ielektros #12262 üzenetére
Köszi szépen!
Innen csak az eevblogot látogatom ,egyre sűrűbben, és az tényleg keszekusza, de a
"rumliban" jól érrzem magamxD,persze ha rendbeteszik még jobb lesz, nyilván azért nem zavar a káosz mert nem konkrét infók után vadászomA többit nem ismertem ,a vlab.su pedig téyleg keményXD
Lengyelül sajnos nem tudok, csak angol és japán (középhaladó) ,így azzal a fórummal bajba leszek, pedig translate alapján sok földi jó van ott
-
JSHammer
tag
válasz
ielektros #12260 üzenetére
A külföldi fórumokon lehet előrébb járnak ebben, de a probléma javítási szinten szerintem alacsonyabban vannak...Tisztelet a kivételnek, ,ezt fontos hangsúlyozni,de mivel legalalább 10 ből 6 fórum azt mondja hogy mobo csere...
linkelnél pár címet?lehet én néztem rosszakat
-
JSHammer
tag
válasz
Gigabyga #12208 üzenetére
Szia!
Hasznos számomra,mivel társulásban kedztem volna ,de féltem tőle, így megerősítettél hogy egyedül vágjak bele...
Az adott szakma iránti rajongás,hűség ,és szeretet átvisz majd a nehézségeken...
A szoftverfejlesztésben nem találtam meg magamat, mert bár a fősulin is azon tárgyaim lettek meg leghamarabb, de a fejlesztő munkában nincs túl sok romantika:S
A villamosságtan és a digitális technika nem ment könynen annyira mint az architektúrák, de mióta beleástam magam ebbe ,azóta valahogy nem találom megterhelőnek a villtan részeket már
szóval eléggé úgy fest hogy amiben nem lelem örömmömet azt megtanulni sem tudom
bocsi az offokért
-
JSHammer
tag
válasz
netzoli #12206 üzenetére
Megszívlelem, hasonlóra gondoltam énis, bár nem ilyen részletesen....
a gond a bevétel oldallal kezdődik,mivel ott már a racionális számok halmazán érdemes értelmezni a kiadás oldal függvényében ,esetenként havi bontásban
van olyan hogy 1 hónapig semmi aztán kövi hónapban "csőstöl" jön a meló....
Itt a fórumot már vagy 2x elolvastam előről, szóval már be tudom határozni hol is van a piacképes tudásszint, és mivel az önértékelésem kissé pesszimista, így azóta az ebookz elektrós szegmensét bújom, felüdítve kis eevblog-gal
-
JSHammer
tag
Azért annyira nem egyszerű mindent átgondolni, mivel van egy olyan változó hogy ügyfél, és pl:lehet milliós laborod, nagy tudásod , ha egyszerűen senki nem visz semmit hozzád....S
Egyébként éve óta harcolok énis az oylanokkal hogy :"mér nem hoztad el hozzám felébe megcsináltam volna"
Lényegtelen hogy szar de olcsó...
ezért félek énis belekezdeni....Bár leet eleve el kellene felejteni az ügyfélorientált gondolkodást, de most ha a Ti statisztikáitokat nézem akkor eléggé lefedettnek tűnik a piac...:S
Pláne hogy pl ahol én élek :mindenki vámos, rendőr, földműves,közmunkás,vagy politikus féleség...nincs egy mobilos bolt sem, a számtech bolt sz@rt nem ér, szóval lenne értelme belekezdenem, de ha a másik oldalt nézem akkor meg gondolhatom azt is h nem véletlen nincsenek
-
JSHammer
tag
válasz
KillHates #12006 üzenetére
A durva az hogy a win8-al megkapják a gépet, és amikor egy natúr lcd-n elkezdik tapogatni meg húzgálni a csempét
"lefagyott? miért nem mozdul?" és persze olyankor jön hogy nekem nem kell a csempe meg stb...fellett téve a win 7 , és akkor kijön hogy úúúúú ez a gép így is tud menni?
Kirívó eset amit említettél , hogy erre lett fejlesztve, biztos szép és biztos jó, de mint tudjuk minden második win kiadás kukába kerül
winxp/vista/win7/win8 ...Erről az emberek is tehetnek , mert ugye mai napig jönnek hogy xp kéne,és jön a csodálkozás amikor a nyitott gépezgetés miatt, (free antivirus^^) bwin acc nullázva,email fiók feltörveXD
sajna az emberek is képviselnek valamit , meg a cégek is , de ez a kettő szinte semmilyen szinten nem igazodik egymáshoz sem pénztárcához ,sem az igényekhezXD
-
-
JSHammer
tag
válasz
ielektros #12002 üzenetére
A frissítést általában nem igazán javaslom, főleg akkor amikor ráengedik a winup-os drivereket, és jön a csodálkozás hogy lefagy a gép,lassú...isten mentsen meg minket a microfosos driverektől
Nem csak saját tapasztalatra alapozom, 5 ből 2 helyen bajos az ilyen driver frissítés, amit a gép végez el
Én is beszívtam az aasztalin sunyin leszedte a gtx 760 drivert és amikor folyamatos driver fail volt akkor nem értettem miért
egy napig terhelésteszt,.táp átvizsgálása, ramteszt,mindent átnéztem errea fos driver volt a ludasXD
szóval én azt szoktam javasolni ha nem gma vezérlős a noti akkor ne is tegyenek fel semmit..
amúgy köztünk szólva énis 64 bit párti vagyok, de pl:pavilion g6 :amint driver ment rá rögtön kifagyottXD 32 biten meg úgy megy mint az álom
az előbb felhozott gyenge cpu +sok ram egy asus x200 volt
-
JSHammer
tag
válasz
ielektros #12000 üzenetére
Azzal nincs bajom,de a driver szintű rossz szokás talán még rosszabb lett mint volt
4 giga ramhoz cerka cpu de persze hogy 64 bites OS kell alá
32 bitre driver minek??
fő hogy a 4g ram megvan, de hogy a cpu olyan szűk keresztmetszetet jelent hogy egy full hd youtube már meg is akasztja
Annyt kell szórakozni a .sys és .cat fájlokkal mint annó a 95-ös időkbenXD
-
-
JSHammer
tag
válasz
Router #11990 üzenetére
Én dolgoztam/ok fossal, és a munkát 10x nehezebbé teszi..
pl:amikor forrasztol kis helyen és a pákát fektetve kell a forrasztandó célra rakni,(mivel a hegye nem melegít) és az oldala már égetne mindent össze,akkor jön az hogy olyen szögbe rakd a pákát hogy semmi ne legyen az útjában..ezzel építeni kis alap köröket ,de úgy hogy benntről kifelé mert scak a hegy oldala képes melegíteni
-
JSHammer
tag
válasz
ielektros #11988 üzenetére
Ez a hónap mondata nálam...
"Nem vagy annyira gazdag szerintem, hogy olcso termeket vegyel."
ma kaptam kölcsön egy használt régi ersát hát scak ennyit mondtam "Úristen én mivel szívtam idáig és minek"???XD fura volt hogy "minden része melegszik,még a hegye is ,és igen az olcsó pákáim hegye 2x használat után megfő
-
JSHammer
tag
-
JSHammer
tag
válasz
kikihun #11932 üzenetére
Én mindenkitől távol vagyok,mennék szívesen..
kapásból pár száz km
a youtube vidikkel voltak fenntartásaim, (jobban bízom az itteni tapasztalt emberek forrásaiban,mert az realizált kézzelfogható tapasztalatokon alapszik,nem tartom kizártnak a netes anyagokat sem,főleg az utóbbi smd-s videókat) az xboxot a grillezőbe elven alapuló videók miatt tettem re róla , de mostmár tudom hol keresgessek
-
JSHammer
tag
válasz
ielektros #11929 üzenetére
Jólvan ha gáznak tartod vagy tartjátok, engem az nem zavar, mert ha profi lennék, nem kérdeznék, illetve azért szerintem mivel kb 15 év lemaradásban vagyok(életkorban is) .. Attól eltekintve hogy szoftv.mérnök vagyok, (nem tévé szerelő, nem gyártástechnológus,nem postás..)annak tanultam, és szeretném ezt megtanulni...más perspektívából néztem a dolgot ok, látván a vidit tényleg marhaság, de sajna ittis full ellentmondásos ez az egész, mert állanóan az van hogy a youtube-ról tanulni és próbálgatni hülyeség, ha magam gondolkodom rajta akkor persze kijöhet jó és rossz dolog is....de értem én sorry...
-
JSHammer
tag
válasz
KillHates #11927 üzenetére
RájöttemXD
Amiről beszélsz énis próbáltam(szerintem ugyanazon módszer) de a pákám mivel sz*rt sem ér így azzal semmire nem mentemXD hajól gondolom : alulmelegítés, ráteszem az smd-t csipesszel kicsi flux-al , és felülről adok neki némi meleget a nagy bunkó, de állandő hőmérsékletű pákámmal?
kérlek javítsatok ki ha tévedek.szeretném nomrálisan megtanulni, mert eddig 10 ből 2 maradt a laponXD
-
JSHammer
tag
válasz
bitfarago #11924 üzenetére
Megfogadom , akkor a kétféle megoldásból lehet h csipeszes megoldás lesz, mert az atten pákájához nincs sok bizodalmam
akkor majd egy márkás megbízható állomásba fektetek
A kombó attent is csak a levegő miatt kell, meg egy pákával több sosem rossz ha van!
Volt egy lengyel állomásos pákám, na az tényleg nagyon jó volt csak nincs hozzá páka seholmivel az övé szétégett
-
JSHammer
tag
válasz
bitfarago #11921 üzenetére
Hőlég kombós atten már van beszerzés alatt, de kifejezetten egy kellene ami ellég precíz egy kisebb smd-hez is...nagy tuskó fejű pákáim vannak, puskás tivadar féle páka is tök jól melegít , de egy smd hez kicsit durvaXD
ilyesmire gondolok!(méretezésben)
http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Products&pid=588184
vagy ő!
http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Products&pid=830283
-
JSHammer
tag
sziasztok!
tudtok ajánlani olyan forrasz pákát/állomást ami hirtelen nem túl megfizethetetlen, és cserélhetőek a hegyei?
köszi!
-
JSHammer
tag
Sziasztok!!!
Egy hp 530 lapja incs valakinek ami még működik , vagy nem működik de 945-ös chip van rajta?
egy darabot nem találok, amihez nem adnák az egész halom cuccot
üdv
-
JSHammer
tag
válasz
ielektros #11818 üzenetére
ezt a 70 fokot mx4 pasztával tudta..
Elvileg kellene az alján légrés ahonnan a friss levegőt felszívja és hátul kifújja...
hő és áramlástant nem tanultam, mert a gépészeink tanulták, de valahonnan kellene hűvösebb lvegőt szereznie a gépnek hogy ez ne csak egy venti legyen a semmibe...:S
Bocsi ha rosszul értelmezem a noti hűtések módszerét,de eza venti alatt tömör anyag nekem fura..:S
-
JSHammer
tag
válasz
ielektros #11801 üzenetére
a pavilion és társai tényleg rosszak, de az 550 ,530, és a 6735 típusok nekem bejöttek
egyébként inkább dell felé húz ma már a szívem, de az anyaghasználat kezd ott is gyatra lenni
Nem is üzleti szempont hanem ,inkább érzelmi értéke van
szeretem használni, vettem egy újat (asus core i architektúra),de hogy mennyire nem szeretem pedig gyors emg minden ,nemvagyok a megszokás rabja csak tradicionális, szeretem az olyan notikat ahol még nem minden a tervezett elavulásról szólt
Nézem az új gépeket és látom hogy szándékosan főzi magát a motyó, ez egyrészt jó üzletileg
,de másrészt hányingerkeltő hogy egy nagy névből mit csinálnak...
-
JSHammer
tag
válasz
ielektros #11799 üzenetére
Néztem kettő darab lapit mindkettő hp ugyanolyan a schematic, a lap is, mindössze a chipset változik 945 re, ezért gondolom hogy változhat emrt a notiba betettem a dual proci és előjön a dualcore menü, de ha bekapcsoljuk a második magot akkor kanyec, nem tölt be csak fekete kép...
, ezért gondolom hogy csak a chipset elég lehet
-
JSHammer
tag
persze
feltöltöm rá a 945 változat biosátkísérletező alkat vagyokXD
üzleti oldalról nem volna sok értelme, de kb 10 olyan noti van nálam , ami minden szép minden jó csak egyszerűen a butított chipset korlátozza a cpu- felhasználást
pl:az már egy nagyon meredek dolog ha valaki egy t4200-assal 4 giga rammal és egy gma 950 böngészővel nem tud úgy win 7et futtatni, hogy akadásmentesen működjön..
mindegy ez ilyen egyéni,álmdozás és projektmunka, mert sajnálom azokat a gépeket amik a piac áldozatai lettek a hajítófát nem érő chipset miatt, holott stabil 80 fok mellett sem vált el a forassztás évek alatt...sokkal jobban értékelem a megbízható mint a csili vili gépeket...de persze szigorúan szubjektív vélemény
-
-
JSHammer
tag
Hali!
Scotle ir6000?Véleményk esetleg?
Sajna Robi eladta pedig tíz óra autózást nekem is megért volna:S
-
JSHammer
tag
Ezt vajon terheli egyéb költség?
http://www.aliexpress.com/item/Freeshipping-Honton-HT-R490-mini-hot-air-bga-rework-machine-bga-repair-machine-soldering-station-welding/1712089006.html
-
JSHammer
tag
válasz
mobileman #11695 üzenetére
Láttam már normális munkát ilyen géppel...
Jó hát nincs tele a padlás feláras 300 ezres gépekkel, tudom hogy az kéne, de szeretnék f50 es ferrarit is mégsem tellik rá
De ha tudsz olyan helyet ahol használtan számomra is kétségkívül normális gépet lehetne venni akkor szólj
-
JSHammer
tag
sziasztok!
van itt 4 gép, megtudnátok mondani melyik a legjobb?
Hatalmas köszi, látom pálinkáztok, van 60-tól kicsit nagyobb szeszfokú vegyes, 3 napja főtthttp://www.ebay.com/itm/Digital-Display-Control-Preheating-2-in-1-Hot-Air-Rework-Station-4-SMD-PCB-BGA-/351113033281?pt=AU_B_I_Electrical_Test_Equipment&hash=item51bff7b641
http://www.ebay.com/itm/853AAA-HEATER-HOT-AIR-STABILITY-PREHEATING-REWORK-STATION-HOT-PRODUCT-/251614377686?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3a9562b6d6
http://www.ebay.com/itm/AOYUE-866-All-in-1-SMD-SMT-Hot-Air-Rework-Soldering-Station-with-Pre-heater-/131258709198?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1e8fa0f4ce
http://www.ebay.com/itm/2-in-1-Hot-Air-Rework-LCD-Digital-Hot-Air-Gun-Station-Soldering-Station-995D-/360710483795?pt=AU_B_I_Electrical_Test_Equipment&hash=item53fc052f53
-
JSHammer
tag
Sziasztok!
VAlaki nem jártas a paceblade tabok világában?
paceblade slimbook p120 kellene hozzá lcd kábel, mert valaki úgyérezte hogy megtört ezért összeforrasztotta , úgy hogy kivágott egy darabot belőle:S
illetve egy bekapcsoló gomb szalagkábel kellene hozzá..Én rendeltem de az erek nem úgy futottak benne így az bukó volt
Képeket teszek fel a kókányolásról
-
JSHammer
tag
Imádom az ilyen gépeket, tele vannak kihívással, bár ha megégeti vagy fesérti a nyákot akkor már nem vicces:S(számomra legalábbis)
Az adapteres rész az kissé meredek, a tapipad gomb az inkább érdekes..
a pillanatragasztós usb aljzatomat nem fotóztam le pedig tetszett volna nektekXD
De az a csavar az első képenxDXDXDXDXD kiégtem...
-
JSHammer
tag
válasz
fero02 #11590 üzenetére
Ha az összes ramhibás vga karit, és ramot hozzávágnám fájna a feje egy darabig , fetéve ha kilátszaa a kupac alólXD
Amúgy ma is halnak meg még működés közben is, hogy mi okozza, nah az az igazi változó a vasak meghalásának egyenletében...magas hő, rossz vargáné táp, hűtőpaszta a ramslotban?:XDkellemes napot:
-
JSHammer
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne ,hogy van-e használható módszer arra hogy akku nélkül acer bios update-et hajtsak végre??? dosban sem jó neki, eeprom írom sajna nincs..Az ellenálásforrasztást az akkucsatira mennyire tartjátok javasolhatónak?
-
JSHammer
tag
Sziasztok!
Ha a noti kijelzőjén alsó szögből nézve képzajt látok,(voltak piros ugráló sávok is,de a csatit megigazgattam, a tekeredést kiigazítottam,azóta van kép)az kábel hiba vagy kijelzőhiba?
egy aspire 5738zg, van szó, hálaistennek egy 5720as van, de az nem jó hozzá tesztnek,és a szalagkábel sem egy típus
külső hdmin tűéles képe vanIdegeimre megy már
-
JSHammer
tag
Ez olyan mint a szertorna!
ha profi csinálja könnyűnek látszik
mm-es elcsúszásokkal már galibát lehet scinálni, főleg ha fesszabályzóknál matatsz...
Főleg ha mr rég hazavágta a lap a cpu-t is
azért ez nem olyan hogy nah vezsek egy ilyet alkatrészt, a másikat meg leszedem valahogy
Azt úgy leszedni hogy ne szakadjon és égjen a nyák, kell tapasztalat, és megfelelő szerelés...
Azért meg nemfogsz több 100k-t beefektetni hogy ezt úgy "megcsináld" más esetben úgyis kókány lesz...:S
Nem akart kolléga sem rosszat , csak ismeri Yoda tanítását:Tedd vagy ne tedd de sose próbáld
, következtetve:ha csinálod ,csináld jól , annak meg ilyen gátjai vannak
-
JSHammer
tag
válasz
bitfarago #11548 üzenetére
Szia!
Életszerű és jogos h semmi sincs ingyen, de nem kérte h csináld meg ingyen, meg h tanítsd meg, csak annyit h megoldódhat-e a dolog!
Toza kolléga:Ilyen hibaleírással nyugodtan mondhatja itt bárki azt "próbálta már bedugni a gépet a konnektorba?
" a célzás arra vonatkozik hogy hibát keresni ,házi viszonylatban komoly felszereléssel lehet , és komoly tapasztalattal...,summa summárum :ennyi infóból semmit nem lehet megállapítani
De végülis tényleg , ha azt akarod h menjen akkor itt keress egy hozzád közelebb eső emberkét, mert a vége tényleg kuka lesz
-
JSHammer
tag
válasz
mogyikiki #11436 üzenetére
Sziasztok!
nincs valakinek , asus f3u(illetve vele kompatibilis f3t asszem...) típusú laptophoz alsó és felső burkolata?
kibelezve is jó, nemkell hangszóró sem tapipad ezek mind megvannak, sajna a balos zsanértartó műanyag kitört , ezért üresen is jók lennének alábbi cuccok!
üdv
-
JSHammer
tag
válasz
Tamás9x #11411 üzenetére
Szia
a mcculoch is eléggé gázos cumós, a dolmár az mostmár makita, nehéz alkatrészt szerezni hozzá, de javítható
szóval hátránya hogy ritka.... egy viszonylag normális gépről an szó, csak sajna senki nem ismerte így nem vették csak a stilit meg a husit
jól működő mc vel még nem találkoztamXD
Félig on:chiefttech ctg 750 táphoz pfc vezérlője nincs valakinek?
sajna kivágta a biztit, azt kicseréltem összerakva, már füstölt is
a bizti ugye nem szakadt ,szóval ha feltételezéseim helyesek akkor szek. oldali a hiba...a pfc alatti 0000 smd-k ről lefolyt a festék, szóval ott felette lehet valami baj
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hirdetni!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Gyúrósok ide!
- One mobilszolgáltatások
- PlayStation 5
- Raspberry Pi
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Villanyszerelés
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 7800 XT 16GB GDDR6 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F + Új RTX 5060 Ti + Új 16-32GB DDR5! GARANCIA/SZÁMLA!
- Razer Book 13 4K+ TOUCH I7 eladó
- HP 2x8 Gb DDR4 2666 Mhz RAM
- Félgép eladó/ Intel i9 9900 / Asus Prime Z390-A / 64GB DDR4 / 500GB Samsung 980 /
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U759 - i3-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! 1350W Thermaltake Toughpower GF3 Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest