- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Celeron aranykor
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
Új hozzászólás Aktív témák
-
gliga69
tag
"hát az optikai sztereó mellett egy viccnek tűnik elsőre... " és másodjára is.
De próbálom racionalizálni a 16k-s kiadást
50+posta alatt nincs értelmes dolog szeirntem... -
gliga69
tag
Ezt vettem
-
gliga69
tag
megjött a kínai usb-s mikroszkóp
később kaptok képeket.
Kérek ötleteke, hogy mit nézzek meg vele -
Gigabyga
aktív tag
urak!
olyan kérdésem lenne beesett hozzám egy Lg laptop..hibája csak annyi,ha a bal sarkát (jobb) kézzel emeled megáll a gép(kimerevedik).
Gagyi minőségű anyagból van maga a ház,és U alakúra hajlik a lap :S
Mondjam meg neki,hogy kikapcsolt állapotban emelgesse? vagy csavarozzak rá egy fémlapot az aljára? xD -
kuk@c
tag
Sziasztok!
BGA állomás beszerzését tervezzük, többféle típust néztünk már...
Viszont erről a gépről nem nagyon írnak semmit, ezért megkérdeznélek benneteket hogy valaki próbálta-e már, mik a tapasztalatok:
Előre is köszönöm a segítségeteket!
@
-
bitfarago
csendes tag
Sziasztok!
Kis segítséget kérnék.
Lenne egy toshiba l300-as javításon. Hiba oka, felvillan - kikapcsol, ha bekapcsol akkor megy 5-10 percet és kikapcsol vagy újraindul. Mind ezt váltakozva csinálja. A chipset már cserélve lett, kbc, töltőáramkör rendben viszont a hiba továbbra is fennáll. Van valami ötletetek?
Előre is köszönök minden segítséget. -
-
f27
senior tag
Van koztunk egy geri pc nevezetu emberke?
-
-
bitfarago
csendes tag
-
Benji77
aktív tag
Szakmai segítséget szeretnék kérni.
Adott egy Asus F5R lapos.
Hibajelenség: a noti csak áramtalanítás után indul el. Akkor is csak egyszer.
Tehát: első indításkor töltőről és/vagy akksiról hibamentesen indul, win betölt.
Amint lekapcsolom, másodszorra már nem indul el, az akksit sem tölti. A bekapcs mikrokapcsolón ott a 3.3V.
Töltő kihúz,akksi kivesz és kb. 1 perc múlva ismét indul. De ha az akksi benne marad (töltő kihúz), akkor sem indul el.
Találkozott már valaki ilyen jellegű hibával? Én KBC-re gyanakszom. -
gliga69
tag
Emberek!
Eddig tartott a lehetőségem az alaplapok vegyszeres magas nyomású ipari tisztítására...
Úgyhogy ultrahangos mosó vásárlását tervezem, milyen típust ajánlotok?
Lehet ebay vagy bármilyen forrás.
Tippeket előre is köszönöm. -
hoax
senior tag
válasz
gliga69 #9242 üzenetére
#KillHates
Alkalomadtán sort kerítek rá!
Namost...az a helyzet, hogy ez egy VAIO-ba kell, az eredeti típus LTN154BT07.
1440x900 a felbontása, csak azt nem tudom, hogy megeszi-e a kisebb felbontású kijelzőket is...?
Egyébként érdekel a kijelző, de kérlek te mondj rá valami árat, mert mégiscsak...na...
Valamint az egyik ZIF SSD is érdekelne ha még el nem vitték! -
hoax
senior tag
Urak!
Egészen véletlenül nem hentereg valakinél elfekvőben egy 15.4"-os LED kijelző, amitől meg is válna...? -
Gigabyga
aktív tag
Valaki feltudná nekem ezt golyózni?!
xD pukkant egyet,és kicsit összefolytak a golyók
kép -
Kemotox75
csendes tag
Vaterán találtam, ha valakit érdekel. Nem tűnik rossz holminak.
http://epitkezes-kert.vatera.hu/barkacs_szerszam_ipari_gep/rogzitestechnika/hegesztestechnika/pace_mbt_forraszto_allomas_1866020636.html -
mobileman
senior tag
nincs valakinek véletlen NVIDIA MCP79U-B2 típusú chipje? Új kéne..
-
gliga69
tag
válasz
Lsilent #9217 üzenetére
látom ezzel képben vagy, mindájrt megyek a műhelybe, és megmutogatom a tartalmakat, és szerintem egyet fogsz érteni velem.
a 32 megbites icben rednszer bios van, tök úgy kezdődik mint szinte bármelyik másik bios,
a 2005 ben lévő tartalom meg ec flash tartalomra emlékeztet.
a 16 ban meg szerintem valami recovery flash lehet.
a 32 és 16 megabites ic a intel híd mellett van közvetlenül egymás mellett, a 2 megbites meg a kbc, akarom monadni ec controller "alatt" a panel másik oldalán.
Hirtelen nem emlékszem hogy van e dedikált vga a panelen, de azt is megnézem.
és tudom hogy nem bios hanem uefi -
Gigabyga
aktív tag
Van valakinek ilyen usb csatlakozója ?2db kellene és megvenném
-
Lsilent
tag
válasz
gliga69 #9209 üzenetére
Milyen tartalomra ismertél rá? Láttam már külön GPU bios-t, de láttam flash-t lannak. Sőt olyannal is találkoztam, ahogy osztott tartalom volt 2 chip-ben. A kbc tartalom pedig elvileg a biosban van, és ha üres akkor befrissíti magát.
Ha megy a gép és tudod frissíteni, akkor pedig megcsinálja az EC firm frissítést is.
Tehát a 32-es és a 16-os flash, szerintem a bios, osztott tartalommal, Valszeg a bios file is vmi, 6MB körüli méretű. A 2005, pedig video bios.
Miből gondolod, hogy azért mert nem reagál a gombra, szoftver hiba. Van azért ezer más ok is.
Tölteni tölt, vagy azt sem?
-
egyedije
csendes tag
Mobileman
-
válasz
gliga69 #9209 üzenetére
Basszus! Én egy AW-el, csináltam meg ezt a cifraszopást. Szerencsére ott nagyobb hekker közösség, és sikerült beszereznem a mikrokontrollere kódját. Aztán egy SILICON debugger-el beletöltöttem a 8605-ösbe.
Erre elkezdett tölteni a gép, de még mindig nem kapcsol be, pedig a szkóp szerint már minden megvan (addig a 3.3V sem volt meg a bekapcsolón) A hajam kihullik (ha még lenne) ezektől a kacifántos dolgoktól -
gliga69
tag
sem powergomb, sem egyéb gombkombinációk permutációjára nem reagál, annyi érdekeset tapasztaltam, hogy egy pendriveot beledugva villogtatja a ledjét, de a leírt recovery módok nem működnek, mindegyiknél be kellene kapcsolni a gépet
-
gliga69
tag
Felmerült a mai napi munkám folyamán egy probléma, és gondoltam megosztom veletek, hátha mond valaki valami okosat.
A történet a következő:
Érkezett egy HP Envy M6-1101sg aminél 99% bizonyossággal sikerült kizárnom hogy a kbc flash a hibás.
Namost 3 flash van rajta : 25Q16; 25Q32; MX25L2005
Az első problémám hogy minek a flashe a 25Q16, mert a másik kettő tartalmára ráismerek hex editorban.
A második problémám hogy hogyan lehet tartalmat szerezni a kbchez, mert a recovery kizárva, hiszen a power gomb megnyomására nem reagál...
A netről letöltött frissítésből kitömörített .fd nem tartalmazza... Na itt állt meg a tudomány
Vélemények, ötletek? -
gliga69
tag
Feri!
Kérlek olvad ki nekem a VAIO tartalmát.
-
ielektros
senior tag
válasz
Benji77 #9201 üzenetére
Nem tudnek neked mar infot mondani a LED-ekrol. Nekem inkabb a levilagitasi tavolsag es a LED-ek mennyisegenek az osszefuggesevel akadtak gondjaim. A scanner-en alapuloval nem kell leszorito uveglap meg ragasztgatas meg semmi magic. Radobom a foliat, pofaval ra a nyakot, lecsukom 45mp-re lesulyozom, hogy ne legyen alavilagitas. A4 meretben mar LED-ekkel nagyon nyugos a dolog szerintem. Es nem lehet 1cm-rol vilagitani vagy pedig 1000db LED-kell. Ez semmilyen szinten nem koltseghatekonyabb mint az UV csoves.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hirdetni!
- Apple iPad Pro 128gb 12.9" (2020) 4. gen. Cellular - Újszerű, akár beszámítással
- Eladó Samsung G6 OLED 360Hz HDR10, G-SYNC, FREESYNC, LS27DG600SUXEN, 2024.12. havi, garanciális!
- Samsung Galaxy S24 Ultra 12/512gb - Makulátlan, garanciális, akár beszámítással
- Kedvező ár! HP Probook 455 G2 laptop (15,6/AMD/8GB/500HDD)
- Kedvező ár! Acer Aspire 7750G laptop (17,3HD+/I3-G2/8GB/500HDD/Magyar/AkkuX)
- LG 55CS6 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- XFX AMD Radeon RX6700XT 12GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest