Hirdetés

2024. május 23., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#26042) Clemi


Clemi
veterán

Sziasztok. Egy kicsit lehet hogy értetlennek tűnő de zsebbe nyúlós kérdésem van :)

Feladtam a nagy Walimex studio vakukkal a kínlódást (méret, súly, nem eléggé leszabályozható) és ezzel együtt a modellfényt is sajna, viszont helyettük kell valami. Most a már meglévő kiegészítő fényem Godox TT600-as vaku páros és melléjük kell a studio vakuk helyett fényforrás, ami kicsi könnyű és lakásban berendezett hobby studióban elegendő fényt ad.
Első körben a Wistro AD200-as vakura gondoltam de rájöttem, hogy a TT600-as vakuknál bevált Godox Bownen csatlakozós vakutartó kellene az AD200-hoz is, amire viszont fel tudok tenni minden eddig használt ilyen csatlakozós eszközöm, a fényszórót a méhsejt ráccsal, a lamellás fóliázható fényterelőt, és persze az összes boxom, ernyőm. Itt jött be a képbe a kérdés, hogy minek is akkor nekem az AD200, miért is nem elég mondjuk a fele annyiba kerülő TT685 ami szintén TTL-es, bár a TTL-t se használom ki, hisz manual vakuztam eddig is és fogok is valószínű.

A kérdésem, hogy az AD200 miben nyújt többet egy TT685-nél (direkt nem a TT600-at teszem mellé) ha fényformálóban használom M módban a Godox vakutartóban (amiről kicsit feljebb van is kép)? Az AD200 Bare Bulb feje vajon mennyiben más fényt ad, vagy mennyire máshogy világítja ki egy softbox felületét, mint a sima fresnel lencsés fej? Az AD200 fresnel lencséjés fejével működő "modell fény" mennyire használható?

Van ezekről valakinek tapasztalata?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.