Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
abdulka1
őstag
válasz fede94 #73149 üzenetére
De úgy érzem még mindig elbeszélünk egymás mellett.
A fordulatszám vezérléshez ezek a csatlakozók vannak.
3 pin DC vezérléshez.Ha nem a megfelelő módot állítod be, nem tudod megfelelően beállítani a fordulatszámot, zajos lehet a ventilátor vagy max fordulaton pörög esetleg leáll, vagy akár károsodhat is.
A csillámpónihoz van
3 pines ARGBEzek egymással sem, illetve a fenti az áramellátást biztosító csatlakozókkal sem összekeverendők!
Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
fede94
tag
az uefiben is csak olyan van, hogy ház venti profil normál/csendes/manuál, de ha manuálra teszem ,nem jelenik meg semmi csúszka ahol állítani lehetne. Lehet hogy biost kellene frissítenem?
-
nagyúr
válasz fede94 #73154 üzenetére
Az UEFI BIOS normal vagy advanced módban van ?
Advanced-be van sok beállítás.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Watto1991
senior tag
Sziasztok!
AsRock B460 Pro4 alaplapnál nincs lehetőség XMP profilt beállítani a RAMoknál, ez miért lehet?
Legújabb BIOS van fent.
Előző lapnál (AsRock B360 Pro 4) volt erre lehetőség.
Mit lehetne megpróbálni még?
Köszi! -
nagyúr
válasz Watto1991 #73158 üzenetére
Üdv !
A ramod XMP profillal rendelkezik ?
Csak mert nem mindegyik ramnak van.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Watto1991
senior tag
válasz jokeph #73159 üzenetére
Szia!
Igen, nem voltam pontos, az előző lap alatt azt értettem, hogy ugyanezekkel a RAMokkal.
RAM: Gskill Aegis 3000 Mhz -
batyuska100
senior tag
Sziasztok!
HP Compaq 8100 Elite gépben megy egy Xeon X3440? -
batyuska100
senior tag
válasz batyuska100 #73161 üzenetére
OFF, kipróbáltam és működik!
-
kisi
aktív tag
Sziasztok!
A lányom gépe ma bekapcsoláskor egy bios üzenettel megakadt a bootolásnál.
Konkrétan bekapcsoláskor a 92 es kódig jut el, ott megáll. Az alaplap típusa Asrock FM2 A85X Extreme 4 AMD a10 5800K procival. 4x4Gb ddr3 kingston rammalA Dr debug szerint ez a PCI-E eszközök hibáját jelzi.
Pár napja került a gépbe egy Tp link wifi kártya. Ezt a második PCI-express 1x (pici) slotba raktam.Már megpróbáltam mindent ami az eszembe jutott, winyók, kábelek lehúzva, a kártya kivéve, megpróbáltam egy bios resetet (először gomb, másodjára elem kivevéssel), de semmi eredmény.
Konkrétan az induló képernyő, a bios date:07/11/2013 és a 92 kód alul, ettől tovább nem jut.
Szerintetek lehet még valamit tenni, vagy kuka az alaplap?
Illetve amennyiben újat kell venni, érdemes még ezt a konfigot erőltetni, vagy inkább valami újabbat vegyek?A válaszokat előre is köszönöm : Kisi.
-
Butlove
újonc
Sziasztok! Egy hatalmas nagy problémám lenne, azért írom ide mert szerintem az alaplap csinálja ezt velem. Minap vásároltam egy gépet (csatolom majd képet), és hat úgy történt a dolog hogy a kedves eladó be csomagolta nekem egy csütörtöki napon és szerdán lett átvéve. Haza érve nagyon örültem neki, mert mondom na végre valami, erre szépen össze dugom( monitor stb), utána be kapcsolom és nincs kep....... A kedves kis számítógép nem ad egyáltalán képet. Na most mai elsőnek próbálva volt az a elem csere az alaplapon, de semmi. Esetleg valaki nem tud valamit miért csinálhatja? Kezdek kétségbe esni és nem szeretnek veszekedni az eladóval. Remelem nincs nagy baja, válaszokat előre Koszonom!
https://prohardver.hu/dl/upc/2020-10/29/713884_kuavlmllif4drzc0_f00de128-a327-4b1b-bc2d-f20550588431.jpg ( a kep)
[ Szerkesztve ]
-
kisi
aktív tag
válasz batyuska100 #73165 üzenetére
Szia!
Csak alaplapi vga van.
Kihúztam a monitor csatlakozóját, és az usb portokból a billentyűzetet, és az egeret.
Így elindult, és belépett a biosba,
Úgy tűnik, az usb2 portba dugott dolgokkal nem indul el, átdugva usb3 ba, elindul, viszont mindíg belép a bios fő oldalára.
Az infói szerint nincs hiba, minden működik...ramok, proci, feszültségek..minden ok.
Viszont érdekes, hogy nem keres bootolható dolgot, hanem automatikusan biosba lép, akár elmentem, akár discardolom, kb 1mp alatt ujratölti, és visszalép a bios main page-jára....Változás:
Egy újabb bios reset, és pár ujraindulás után észrevette, hogy vissza lett dugva a winyú, és bebootolt...[ Szerkesztve ]
-
batyuska100
senior tag
Nem lehet, hogy más sincs rendesen beállítva a bios reset miatt? Én régi Pentium 3-as gépnél találkoztam olyannal, hogy bios reset után nem tudta eldönteni magától, hogy 566, 850 vagy 1133MHz-en fusson.
Ott a legjobb az volt az egészben, hogy a legutolsó opcióval nem indult a gép, nem tudom mit gondolt az Asus...
Szerk:
Ha csak bios reset után jön rá, hogy be van kötve egy vinyó, az tényleg nem normális.[ Szerkesztve ]
-
kisi
aktív tag
válasz batyuska100 #73168 üzenetére
Amit nem vett észre, illetve törlődöt, az a memória beállítások, gondolom, az elem kivétel miatt nem maradt meg, hogy 1600 as ramok vannak, és 1333-on megy most.
Úgy tűnik, az ujra berakott wifi kártyát is felismeri, és működik.. -
-
kisi
aktív tag
válasz batyuska100 #73170 üzenetére
attól tartok, öregszik...
kb 8 éves cucc...
Talán egy jel, hogy ideje komolyabb gépet építeni a lányomnak -
hobizoli
nagyúr
válasz imotrepus #73133 üzenetére
az ATX haz vekony kabele miatt, ami az elolapra viszi a USB kabelen a delejt is, nem tud eleg aramot felnyalni, hogy felporogjon, mert feszultsegeses van rajta
a deszka hatuljan levo USB-nel direktben az alaplapra dugod ra, ott azert jo
a notinal is
ha egyszer felporogne, akkor birna, mert inditaskor vesz fel "sok" aramot a motor
mondjuk lehet raknek bele egy ebay-s USB3.0-s zsugat, amin van elolapi kivezetes is, mert 2.0-n lemasolni egy 120GB+ HDD-t nem egy elmeny
[link][ Szerkesztve ]
több drón kell ;P
-
hobizoli
nagyúr
válasz batyuska100 #73168 üzenetére
66-100-133MHz FSB-nek megfelelo orajelek 8.5x szorzoval
több drón kell ;P
-
Butlove
újonc
válasz batyuska100 #73166 üzenetére
Próbáltam, semmi kép ugyan úgy. Esetleg valami más ötlet vagy már biztos hogy az alaplap bevegzett?
-
Mosqu!to
addikt
Sziasztok!
Alaplap cserét mennyire tolerál a win10?
B450 - B550 csere lenne, nem tudom hogy kell-e neki valami előkészület, vagy akár teljes reinstall, vagy gond nélkül menni fog tovább? Esetleg töröljem a B450 drivereket és csere után tegyem fel a B550-ét?Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
zoli58
tag
Sziasztok,
Újításon töröm a fejem. AM4 PCIe 4.0-s alaplapokat nézegetve feltűnt, hogy némelyiknek a power konnektora már nem 8, hanem 12 tűs. A jelenlegi tápomon viszont csak 8 tűs dugasz van. Tud-e ez így együtt működni? És ha igen, jelent-e ez valami hátrányt a gyakorlatban? (vagy jobb, ha 8-as alaplapot nézegetek, vagy 12 tűs tápot veszek? - a + beruházást inkább elkerülném...) Köszönöm -
-
hobizoli
nagyúr
válasz batyuska100 #73178 üzenetére
nem feletlenul, mert a RAM fele a savszelesseg lehetett nagyobb, ha az 133-n jart
több drón kell ;P
-
hobizoli
nagyúr
en ezekbol az USB-t jobban kultivalom, mert konnyebb atrakni masik gephez
egy mATX-s lapnal ahol bent van egy hangzsuga vagy egy USB3.0-s megoldas a PCIEx1-ben nincs hova rakni
USB-bol meg minden gepen van mar 8-10, ritka ha mind foglalt, vagy bedughto abba a USB kartyaba is akar akkor mas eszkozokkel hasznal egy portot, nem egymaga viszi el azttöbb drón kell ;P
-
hobizoli
nagyúr
válasz imotrepus #73176 üzenetére
ha veszel majd masik kulso HDD/SSD hazat, akkor mar USB3.0 es 6Gbps-s interfeszest vegyel
letezik 3Gbps-s is, arban alig van diffi
3500-4000-4500 korul van tobb is
pl: [link]
letezik ennel zartabb muanyag vagy alu hazas is akar
pl: [link]
a 2.0-sok kb egy ezresssel olcsobbak csak, es sokkal lassabb
USB2.0-s WD kulso HDD-re egyszer masoltam le egy noti-rol mindent egy Win reinstall miatt, a 80GB-s HDD-rol 62GB-t 5.5ora alatt szedte le
aztan visszamasolni ra is volt majdnem ennyi idotöbb drón kell ;P
-
imotrepus
aktív tag
válasz hobizoli #73189 üzenetére
Köszönöm!
Ezt a tápcsatlakozót jó, hogy említetted mert lehet én átsiklottam volna felette!!
A saját külsőm 3.0-ás de azt a Lapos-hoz használom! Ezt most a 10 éves kölyköknek vettem
meséket rámásolni TV-re dugni! Azért is nem áldoztam rá sokat mert szegény lehet, hogy
nem húzza sokáig!!Regisztrált 2012-02-12 21:53
-
kisi
aktív tag
válasz hobizoli #73188 üzenetére
Alapból a kártya azért került a gépbe, mert valahogyan internetet kellett varázsolni rá.
Amikor bementem a közeli boltba, a terv az volt, hogy veszek egy 4-es switch-et, viszont nem volt készleten, csak elfogadhatatlanul drága router... egyedül ez volt alternatívaként, amivel az nap megoldható lett volna...
Alapból madzag párti vagyok, nem kedvelem egyik wifis megoldást sem, asztali gép esetében... -
semetka
őstag
Van egy Gigabyte z170x-gaming 3-as lapom amin még nem használtam eddig az usb 3.1-et.
Most próbálnám de nem érzékel semmit. Driver hiba lenne?==Gigabyte Z170X Gaming 3 Core i5-6600 2x4GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury with Intel HD Graphics 530==
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS MAXIMUS VII HERO Alaplap - INGYEN POSTA!
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- ASRock h510 pro btc+
- Újszerű - ASUS Prime B360M-A LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Home BIOSba integrált termékkulcs
- Beszámítás! ASUS STRIX Z390-I GAMING DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs