Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
imotrepus
aktív tag
válasz Hoffer #73691 üzenetére
Nem pont így, de hasonló!
Én itt a PH-n vettem egy használt Asus lapot amiben le volt merülve
az elem szinte nullára! Csere új elem, minden oké!
1-2 hónap múlva rendszeres használat mellett újra lemerült benne!
Az ötödik elem csere után meguntam és kuka a MB!Regisztrált 2012-02-12 21:53
-
félisten
válasz Hoffer #73691 üzenetére
A CR2032 elemek, mióta világ a világ, mindig is 3V-osak voltak...(meg most is azok)
Szóval ha egy kutyaütő "occó" multiméterrel 2,92V-ot mérsz, akkor tuti, hogy nem az elem a gond...
30 éves tapasztalatom során, volt olyan deszka, ami minden 5.-re dobta el az agyát (boot-kor CRC BIOS error, F1 -> Load BIOS Defaults and Run, F2 -> Goto into Setup), de abban is 1,9V-os volt az elemke feszkója...Szóval -szvsz- 2,9V-nál a deszka nem dobja el az agyát...
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #73703 üzenetére
Ős P4-es Asus P4PE i845P-s lapomnál a BIOS az elemnél mérte a feszt is, 2,5 Volt alatt minden indulásnál a POST után pirossal kidobta hogy merül, de azért gombnyomásra még továbbengedett lépni.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
félisten
válasz jokeph #73704 üzenetére
Igen, jogos.
(látom, akkor te sem most kezdted a szakmát)Mondjuk ha kellene mondanom ilyen "amortizáljuk le az elemet" kategóriájú deszkákat, akkor -szvsz- az ASRock(vagy anno vele egyenértékű ASUS) 765/775 deszkák voltak a "királyok"
Abban az időben mindig volt itthon/nálam vagy 2 tucat CR2032-es elem...[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Hoffer
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #73703 üzenetére
Kérlek akkor arra adjatok választ, hogy ha kikapcsolom a gépet és áramtalanítom a táp főkapcaolójával várok kb min 1 órát akkor bekapcsolás után megreked CPU Debug Led hibával, a ventik felpörögnek de nincs kép.
Ha áramtalanítok és pár percen belül újraindítom ez a jelenség nincs!
Ha viszont megy a gép akkor hibátlanul üzemel!
Lehet, hogy a vadi új MSI lap hibás? -
Primary92
senior tag
Sziasztok!
Van egy Asus ROG Strix B450-F alaplap, amire csatlakozik egy 4 vezetékes procihűtő, illetve 2 3 vezetékes házhűtő.
A problémám az, hogy ezek úgy mennek, hogy lassan felemelkedik a gép, pedig a proci is csak 33 fokos. BIOS is alapbeállítások van, próbáltam ott si állítgatni, meg az ASUS FanXpert-ben is, de ott csak manual RPM módban csendesednek el. Automatikusan nem szabályozza őket, pedig kb. semmi terhelés nincs most például (2-3% CPU, tök alacsony órajel).
Mi lehet a megoldás? -
félisten
válasz Hoffer #73706 üzenetére
Ma már nem, de holnap segítek (legalábbis megpróbálom).
Pontos infó kell a konfigodról, úgy mint: alaplap pontos típusa, BIOS verziója, Cpu pontos típusa, RAM pontos típusa/kiosztása(2x4 vagy 4x8 stb stb), tápegység pontos típusa stb stb.
Legegyszerűbb ha a HWINFO-t letöltöd és arról dobsz képet, kb. így: [kép]
Ezzel egy csomó infót kapunk és az segít(het) a megoldásban.
Amit meg a HWINFO nem ír ki, azt meg add meg, pl. tápegység pontos típusa stb stb,,,Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Hoffer
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #73709 üzenetére
B550 Tomahawk, Ryzen 3100, Crucial Ballistix RGB 3200mhz 2x8gb, FSP Hydro Pro 550W
Legfrisebb BIOS A51Ha még kell valami írj.
-
Hoffer
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #73709 üzenetére
Ma reggelre nem áramtalanítottam a gépet és simán elindult, nincs debug LED.
Tutti, hogy valami köze van az egésznek az áramtalanításhoz.
Nem létezik, hogy ezek az új lapok ezt nem szeretik? -
silentfiu
tag
Üdv ...qdott egy alaplap...
Asus z 490 f gaming...
Corsair ramok 2x16gb 3200mhz...
Sehogy se tudom beallitani hogy az annyin is menjen..
Az előző lapban hero 8 ban ment de ugyan ugy itt nem akar...
Valaki valami ötlet? -
Sztyepadzso
őstag
válasz Hoffer #73711 üzenetére
Amikor kb 10 éve megláttam, hogy az előző konfigom kikapcsolva is áram alatt tartotta az usb-t, vettem egy billenőkapcsolós hosszabbítót. Minden este le van lőve(gép +2 monitor+hangszóró +scanner+külső hdd van bedugva). Azal se volt gond(GA-MA770-UD3), meg a tavaly októbertől nálam lévő x570 MSI Gaming Edge Wi-Fivel sem
[ Szerkesztve ]
-
Hoffer
őstag
válasz Sztyepadzso #73713 üzenetére
Nekem is elég sok konfigom volt már az elmúlt 10 évben amivel ilyen gond nem volt, azonban az is érdekes, hogy amint összeszedi magát minden hiba nélkül üzemel a gép mindaddig amíg hosszú távon nincs kikapcsolva!
minden komponenst kipróbáltunk más konfigban kivéve az alaplapot és cput.
Ha pedig cpu gond lenne akkor nem gondolnám, hogy hiba nélkül üzemelne terhelésen. -
Rogiii
aktív tag
válasz Hoffer #73706 üzenetére
Szia!
Nálam is dettó ugyanez a helyzet, csak harmadjára,már sehogy sem ad képet.
Msi b460 tomahawk lap.
Én szerintem elállok a vásárlástól és visszaküldöm. Nekem is vadi új lap. Lehet a következő ezeknek tükrében nem msi lesz.A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt!
-
T1000M
újonc
Sziasztok!
Gigabyte Eagle oc 3060ti berakása után Giga z390M gaming alaplapba induláskor 4 rövid sípolás után indul
Próbáltam egy másik régebbi gt 710-el is de akkor nem sípol csak egyszer
Ha a 8 pines csatit lehúzom a kártyáról akkor is jól indul bár akkor meg kép nincs🙂
Új táp is van FSP Hyper K Pro 700w
Egyébként a kártya működik de induláskor az alaplap állandóan négy sípos hibajelzéssel indul.
Légyszíves segítsetek előre is köszönöm
Üdv, -
TommiStyle93
csendes tag
Sziasztok!
PC építés elött állok, és van 1-2 kérdés a fejemben az internettel + alaplappal kapcsolatban.
Infók:
- Itthon 2 Gbps-os Telekom internetünk van, amihez vettem Wifi 6-os routert ami 5 Ghz-n 2,4 Gbps-t bír. (elméletileg)- Alaplapnak az ASUS Rog Strix X570-E Gaming-et néztem ki (régebben volt már X570-F lapom, most a wifi 6 miatt veszek E lapot)
- SSD-m 3200/3500 MB/S írási/olvasási sebességet bír.
Eddig az agyamban nyugalom volt, hogy wi-fi 6-al ki tudom maxolni azt amit a szolgáltató tud nyújtani nekem internet sebességben.
Azonban több ismerösöm is mondta, hogy ha tényleg ki akarom maxolni akkor mindenképp LAN kábellel adjak netet a PC-nek, ne wifi-n.Utána néztem a Telekom oldalán, és azt írják, hogy a 2 Gbps sebességet úgy tudom kimaxolni, hogy 2 LAN kábelt kell vigyek a routerböl a PC-be/alaplapba, azaz 2x1Gb kábelt.
A kérdésem az lenne, hogy az X570-E Gaming lap-ba tudok dugni egyszerre 2 LAN kábelt?
Ha igen akkor Cat6-os kábel kell?Tényleg jobb teljesítményt érek el ezzel, vagy engedjem el és maradjak a wifi 6-nál?
Elöre is köszönöm aki tud segíteni!
-
Starchm
őstag
válasz TommiStyle93 #73719 üzenetére
Ha 5670 ont-t kapsz akkor azon lesz egy 2.5gbps-s port azzal 1 kabellel kivitelezheto.
Ha 5655v2-t kapsz akkor kell egy sajat router is moge ami osszetudja fogni a 2 szalat, mert a 5655v2 nem tud semmilyen teaminget... (jo draga router kell) (5655 nem is tud ax-t.) -
félisten
válasz Hoffer #73710 üzenetére
Ryzen konfigoknál alapvető fontosságú a RAM-ok órajelének és feszkójának helyes beállítása, ellenkező esetben pont az általad írt jelenségbe lehet belefutni.
Szóval, a felesleges bitkoptatás helyett (ahogy korábban kértem is) tegyél már be egy képet a HWiNFO-ról. Azon mindent fogok látni, amit első nekifutásra kell, ha valami alapbeállítás nem OK, akkor egyből meg tudom mondani, mit és mire kell állítani.
HWiNFO Portable telepítened sem kell.[ Szerkesztve ]
-
Hoffer
őstag
-
félisten
válasz Hoffer #73724 üzenetére
A RAM feszkó/órajel/időzítés rendben van, de olybá tűnik, hogy rossz slot-ba vannak a RAM-ok...
A HWiNFO 0-tól kezdi a RAM slot-ok számozását(0 1 2 3) és a linkelt képen pedig az látszik, hogy 2. slotban van az egyik RAM (B1 slot) Itt csak akkor lehet RAM modul, ha 4 darab RAM-od van...Az A2 és B2 memóriahelyre tedd a RAM-okat, így: [kép]
Könnyen lehet, hogy csak ennyi volt a gond (reméljük)[ Szerkesztve ]
-
Hoffer
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #73726 üzenetére
Igen így vannak betéve a ramok, természetesen mind mindig, nem ez az első ilyen MSI építésem.
Tehát a ramok jó helyen vannak. -
őstag
Sziasztok. Buta kerdes ujra:)) Cpu nelkul nem lehet bios-t frissiteni? Most vittek el a Ryzen 5 3600 Cpu-t es ideiglenesen egy A8 9600-at szerettunk volna belerakni, de nem indul sajnos. Elfelejtettuk ezt de latjuk, hogy az msi honlapon a 3 regebbi bios nem tamogatja az A8-at. Viszont az ujabb bios verziokhoz ez nincs mar irva. Msi B450m Mortar max az alaplap.Koszonom.
-
félisten
válasz Hoffer #73727 üzenetére
Akkor oké, csak muszáj volt tisztázni (a HWiNFO által visszaadott slot sorszámozás, az a memóriavezérlő által visszaadott logikai sorrenden alapul, ami vagy egybevág a fizikai slot-ok sorrendjével vagy nem, ezért kellett tiszta vizet önteni a pohárba)
Írtad korábban, hogy frissítettél BIOS-t a legújabbra, ahogy nézem ez egy béta BIOS.
Nem lenne egy elvetemült ötlet downgrade-elni az eggyel korábbira...
Természetesen ha nekiállsz, azt csak saját felelősségre tedd!UI: Amúgy az AMD-V ficsört (hardver virtualizáció) szándékosan tiltottad le?
(mert ha betöltöd a BIOS alapbeállításokat, akkor az mindig engedélyezve szokott lenni)[ Szerkesztve ]
-
Hoffer
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #73730 üzenetére
A beta BIOSt azért tettem fel mert az MSI oldalán már elérhető és mivel korábbi két BIOS-al is ugyan ez volt a helyzet, reméltem, hogy megoldja a gondot.
A BIOS alapból letiltja az AMD-V-t az én esetemben, az imént aktiváltam újra, ez nem befolyásolta eddig a hibát.A gép szépen üzemel, azonban hosszú áramtalanítás után nem indul csak CPU Debug és ventik pörögnek.
-
Redcaster
őstag
Sziasztok!
Nem találtam kifejezetten hálózati kártyával kapcsolatos topikot, ezért írok ide.
Van egy Asrock B150m Pro4 alaplapom. Hetek óta szenvedek az internetkapcsolattal: nagyon ingadozó a sebesség és a minőség...
Egyszer minden jó, aztán fél óra múlva hosszú másodpercekig tart 1-1 weboldal megnyitása is. Vannak oldalak (Netflix, Twitch) amik konkrétan használhatatlanok. Most már a Facebook használata is nehézkes.
Online játékokban 1000-2000-es latency-k vannak, így azok a játékok is ki vannak lőve számomra.
A Telekom már kétszer volt nálam, legutóbb modemet is cseréltek, de nem hozott eredményt. Cseréltem ethernet kábelt is a gépben eredménytelenül.
Van másik gép is vezetékes hálózaton, annak nincsen problémája.
Wi-Fi is hibátlanul működik.
Így más nem maradt, mint hogy az alaplapra gyanakodjak. Remélem, hogy "csak" a csatlakozó rosszalkodik, így gondoltam arra, hogy veszek egy olcsóbb hálózati kártyát, és kipróbálom ezzel, hátha megjavul.
A kérdésem az lenne, hogy a linkelt hálózati kártya használható az alaplapommal?Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Puffin
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Asrock B150 Pro4 alaplap, amiben jelenleg 2*4 GB 2133 Mhz-es Kingston DDR4 (CL15) memória van.
Szeretném bővíteni újabb 2*4 GB memóriával, de ebből a Kingston RAMból már nem lehet kapni.
Néztem Kingstone HyperX FURY memóriákat, azokból a legkisebb 2400 Mhz-es jelenleg. Viszont az Asrock oldalán azt olvasom, hogy az alaplap csak 2133 Mhz-ig tudja kezelni a memória modulokat.
A kérdésem az lenne, hogy fogja tudni kezelni az említett HyperX FURY ramokat, vagy nézzek esetleg más gyártótól 2133 Mhz-es modulokat?
(G.Skill 8GB (2*4 GB) RAM-ot néztem)A segítséget előre is köszönöm!
-
Találtgyerek
veterán
Sziasztok!
Egyik ismerősömnek van egy Asus ROG STRIX B450-F GAMING alaplapja.
Jelenleg egy 2600-as processzor van benne. Feljebb váltana 3700x-re vagy 3800x-ra.
Elég lenne ez az alaplap hozzá tuning nélkül vagy cserélni kell az alaplapot is?06-3o/9759I39
-
Bacusuz
addikt
válasz Találtgyerek #73734 üzenetére
Google a barátod.
TÁMOGATOTT CPU-KÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
Találtgyerek
veterán
válasz Bacusuz #73735 üzenetére
Egy h310-es alaplapba is bele lehet rakni egy i9 9900k-t mert a Támogatott Cpu-k között ott van a listában. Viszont nem ajánlott belerakni.
Nem a kompatibilitás volt a kérdés,mert nem akár hiszed akár nem a google-t én is ismerem,sőt még az alaplap gyártó oldalát is tudom értelmezni.
Az volt a kérdés,hogy a 3700x vagy a 3800x alá ajánlott-e az alaplap.
Közben már megválaszolták értelmesen a kérdésemre a választ. Szóval tárgytalan.
Köszönöm a "segítséged" !06-3o/9759I39
-
Bacusuz
addikt
válasz Redcaster #73732 üzenetére
Lan drivert próbáltad frissíteni?
[ Szerkesztve ]
ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
Skilly
aktív tag
Sziasztok!
Egy nagyon különleges problémába futottam bele. Az új alaplapom egy MSI MAG B460M Mortar. A probléma a következő. Minden fel lett telepítve, beállítva és tökéletesen működik a gép. Viszont, bootoláskor nem működik most az usb bill, nem tudok belépni a bios-ba. Sőt, világítós billentyűm van, a monitor is világítós. Ezeket beállítom egy színre/sémára és azt meg kell neki jegyezni és úgy működni. DE ennél a lapnál folyamatosan reseteli és mindig az alap beállítással indul a billentyű és a monitor. Mi lehet a baj?
Válaszokat előre is köszi!
Üdv SkillyHyperX
-
Bacusuz
addikt
válasz Találtgyerek #73736 üzenetére
Sorry uram, tényleg segíteni akartam. Örülök hogy megoldódott.
ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
Redcaster
őstag
válasz Bacusuz #73737 üzenetére
Megvolt, igen.
Azt elfelejtettem írni, hogy egyik napról a másikra jelent meg a probléma november 23 körül, így friss Win install is megvolt, azután mindent automatikusan lerántott a netről. Mikor kiderült, hogy nem ez volt a probléma, drivert is próbáltam manuálisan frissíteni. -
Skilly
aktív tag
válasz Skilly #73738 üzenetére
Bekapcsoltam az MSI Fast Boot módot, ami bootoláskor letilt minden usb-s eszközt. Alaplap jumper - reset, és most már a BIOS-ba betudok lépni.
Viszont a billentyű beállítását minden ki- és bekapcsoláskor elfelejti. Eldobja a beállított színt, mintha áramszünet lenne. Ez miért lehet?[ Szerkesztve ]
HyperX
-
Sztyepadzso
őstag
válasz Skilly #73741 üzenetére
Azt, hogy hogyan világít, azt nem egy, a billentyűzet gyártója által írt program irja bele a billentyűzet memóriájába? (az már más kérdés hogy én mekkora f@szságokat latok benne közben) Pl nekem CK550-nél profilok vannak. És minden este billenőkapcsolóval áramtalaítom az egész kócerájt, nincs ilyen. A
-
Skilly
aktív tag
válasz Sztyepadzso #73742 üzenetére
Ez egy régi 5 éves Cougar 200K billentyű. Nem kell hozzá program, hogy beállítsam és elmentse a profilt. A régi lapommal, egy b85m-d3h tökéletesen ment vele. Lehet, hogy nincs hozzá közé, igazából ez egy kényelmi megoldás lenne, hogy minden bekapcsolásnál ne kelljen nyomogatni a megfelelő színre.
HyperX
-
félisten
válasz Hoffer #73731 üzenetére
Korábban írtad, hogy azért frissítetted a BIOS-t mert azt hitted, hogy a CPU-dat nem kezelte az alaplap, talán ez miatt van a jelenség.
A gyári, legrégebbi (7C91vA0) BIOS is kezeli a CPU-dat, csak ez miatt nem is kellett volna frissíteni.
Én most csak azt tudom javasolni, hogy egy régebbi BIOS-t tegyél vissza, mondjuk ezt 7C91vA2 (ebben még van olyan javítás, aminek van "értelme")
Az ennél újabb BIOS-ok meg csak az AGESA "kozmetikázását" érintik, a legújabb Béta-ban meg a SMART ACCESS MEMORY került bele, ami esetedben pont lényegtelen.[ Szerkesztve ]
-
Hoffer
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #73748 üzenetére
Azt írtam, hogy azért frissíttem a BIOS-t mert azt gondoltam, hogy ez majd megoldja a problémát.
Összerakás után is ez volt a hiba a legrégebbi gyári BIOS-al is!
Ezután jött a legújabb BIOS, aminél szintén semmi változás, ezután pedig jött a Beta amivel szintén semmi!
A hibának nem a BIOS verzióhoz van köze.
Ma reggel áram bekapcs, indít CPU debug ismét ventik pörögnek, közben nyomtam egy reset gombot újraindul és hibátlanul megy! -
félisten
válasz Hoffer #73749 üzenetére
2 érdekes dolog körvonalazódik ki:
1. Akik olyan hibával küzdenek mint Te, azoknak MSI b550-es alaplapjuk van
2. Ha neten rákeresel a hibára, akkor nagyon sok találat lesz MSI b550 lapoknál.
Ez utóbbinál az a fura, hogy szeptember eleje óta jelent meg és szaporodott el a hibajelenség...Kismillió hibalehetőséget említenek, de hibamegoldásra alapvetően csak 2 opció vált be (persze olvastam olyat is, hogy valaki VGA karit cserélt, és akkor szűnt meg a hiba...)
1. Elkezdték sorba feldobálni a BIOS-okat aztán az egyiknél megjavult a dolog(alaplaponként változott melyiknél persze)
2. Kicseréltették az alaplapot.Nyilván az összes külföldi fórum összes hozzászólását nem olvasom el, de lehet benne valami.
Azt sem tartom kizártnak, hogy gyártástechnológia baki történt és egy nagyobb rakomány gyártási hibás alaplap jött le a gyártósorról (más gyártóknál is megesett az évtizedek során, nem is egyszer)Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen notebookot vegyek?
- Azonnali mobilos kérdések órája
- DIGI kábel TV
- OLED TV topic
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Asszociációs játék. :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest