Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
-
LOGOUT
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricogsm
őstag
válasz
üzenetére
Juj a párnás kávék..... de tréé volt
Azért ennyire nem mentem bele, hogy tuningoljam a kv gépet, de egy jó kávét tudjak inni ami a kutakon van crema feelingben. Ez a kék kávénak a színe volt vonzó az íze már nem. Viszont az etióp kávé határozottan jó. Azt a médiában dobtam be a gép mellé tesztre. Jó választás volt.
Most már tesztelgetem a kapszulás kávékat mert megvettem a Nesspresso gépet 12e ft jóváírással (110db kapszulát vettem hozzá) így most duplán nyomom a kv tesztet..
Most rákaptam a Cafe aud lattera (amit a Philis gép tud) valahogy bejött ,hogy egy Siguro thermo termoszba feltöltöm a délelőtti + adagomat és még melegen elkortyolgatom. Így nem kell az utcán vadászva kávét keresnem a lepukkant közértekben..... brrrr...
mi legyen a következő szemes kávé?
-
törölt tag
válasz
ricogsm
üzenetére
Hétvégén kezdődik egy ilyen kék zacskó, bár nem rossz a zöld sem, de eléggé kezdem úgy érezni magam mint a Senseo párnás időkben, hogy jó-jó ez a kávé, de valahogy nem az igazi. Olyan mint a Tchibo milano style, túl töményre főzve kakukkfüves íze van, egy cukorral émelyítő még tejjel is, valahogy nem sikerül jót főzni belőle, túl finomra őrölve eltűnnek az ízek, ugyanez forróra állítva. Karos géppel ezek átszaladnának, crema nélkül, automatában meg vagy csak a konolyabbak vagy a tuningolt cuccok keltik életre. Gyári Philips jó őrlővel valami olaszos pörköléssel érzi jól magát, világos arabicához kell a lassú lefolyás és az extra hő.
Tényleg, trükk, régen kimértem a hőellenállást az Xsmallban és potit kötöttem vele sorba, így tudtam emelni 5-10 fokokat a hőmérsékleten. Nem lett jobb, ott is a hőstabilitás kellett inkább, amit szűkítővel sikerült javítani. EX-4 Ulka is lassít a lefolyáson de mindent szétnyom, 19 baron. Cserébe csendesebb.
-
Voice24
őstag
válasz
madagaszkar
üzenetére
Szerintem 1 kg kávéból nem jön ki 150 adag főzet, hacsak nem a leggyengébb aromára van állítva.
gergo5991: nekünk mostanában ez a Costa kávé jött be a legjobban, ízben, erősségben is tökéletes [kép] . Ha nem netről akarod rendelni, jó áron van az EcoFamily üzleteiben is.
-
gergo5991
őstag
válasz
madagaszkar
üzenetére
2en itthon eddig a delonghi kávéfozovel 160+ kávé főtt le 2 hónap alatt mióta megvan, megy a kávé tesztelgetés, eddig 1 kiló delonghi espresso prestige fogyott, 250 gramm lavazza oro, fél kiló julius meinl presidente, és most segafredo selezione crema van soron..aki tud ajánlani kávét nyugodtan jöhet, még most a tesztelési fázis megy, de eddig szerintem a legjobban a julius meinl izlett (7,50 ért ausztriábol szerezzük be szerintem elég jó árban van ), ez a segafredo crema se rossz, a lavazza oro tul gyenge és világos szinü volt
ennyi kv után amúgy kávéfőzéskor mikor már lefőzte a kávét, valami mozgás történik a gépben a kávé zaccot üríti vagy nem tudom, de nyikorog, mint nagyanyám 100éves mákdarálója. Valaki tipp hogy ezzel mit kéne kezdeni?
-
madagaszkar
tag
Üdv!
Én is kapszulás kávéfőzőről váltottam egy DeLonghi ECAM250.33.TB Magnifica S Smart automata kávéfőzőre, mert elég sokba kerültek a kapszulák. Kb. napi 5 kapszula fogyott, az 1500 Ft-os átlagárral számolva - ha akciósan sikerül valahol kifognod - kb. havi 14.000-15.000 Ft, ami kb. 150 adag kávénak felel meg. Ugyanezt a mennyiséget 1 kg kávéból megúszod havonta, ami 3000-4000 ft. között van, kávétól függően. Ha veszel egy automatát, akkor nem nehéz kiszámolni, hogy kb 10.000 ft-ot meg tudsz spórolni havonta, ami nem kevés. -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
gergo5991
üzenetére
Visszafelé nem szív és nem az előáztatás okozza a jelenséget. Mint említettem, az előáztatás annyit jelent, hogy a főzés folyamatába beiktat 2-3 másodperc szünetet. Egyes gépeknél ez kikapcsolható, akkor nem lesz szünet, nincs előáztatás.
De víz akkor is folyik, mert ahol sárga nyilakkal jelöltem, a felső szűrő utáni csőszakaszban még ott van az előző öblítésből származó víz:
Ha nem is pont így néz ki a Saeco (annak is többféle változata), ez egy ilyen animáció:
-
bozont
veterán
Üdv
Egy ideje Nespresso kapszulás kávéfőzőt használunk. Viszont elgondolkoztam egy automata gépen. Nem olcsók ezek a kapszulák, úgy gondolom szemes kávéval sokkal olcsóbbra jönnénk ki per csésze (átlagosan napi 6-8 csésze).
Néztem az ajánlóban amit írtatok, de annyit viszont nem szánnék rá. 100e Ft alatt létezik valami használható darab?
Igazából többnyire eszpresszót iszunk, nagyon ritkán hosszú kávét így tejhabosító és hasonló extrák nem kellenek. Darálja meg és főzze le értékelhető minőségben. -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
viktorhu
üzenetére
Ha az előáztató funkciót kikapcsoljuk (azaz nem hagy semmi szünetet, hanem folyamatosan tolja le a kávét), akkor is kijön az előző öblítővíz maradéka, ami a főzőtér utáni csőszakaszban / térben óhatatlanul ott reked. Amelyik gépnél kikapcsolható.
Ha egymás után főzünk le két kávét, akkor értelemszerűen már csak az előző kávé maradéka lesz ott.
Hasonlóan, karos gépnél is megtehetem, hogy kézzel nyomom a gombot, 2 mp folyással átnedvesítem az őrleményt, 3 mp szünettel előáztatom, utána nyomom tovább, ha épp úgy jobbnak tűnik.
-
törölt tag
Nem túl gusztusos, a Philips/Saeco gépekre jellemző, meg is jegyzi jimseven itt
-
ricogsm
őstag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Így már értem, és köszönöm!
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
ricogsm
üzenetére
Ez megvan a Krupsnál is, az előző öblítővíz maradékát tolja ki a kávé előtt. Öblítésre viszont szükség van, lehetőleg minden főzés (vagy főzések) után, mert anélkül beszárad, csak gyűlnek a lerakódások.
A csésze késeltetett alárakása védheti ki, vagy maradhat is, nem vészes.
-
ricogsm
őstag
Philips Latte GO 4343/70 nél azt tapasztalom ,hogy mikor készíti a kávét a gép akkor még a kávé kitöltése előtt egy picit vizet kinyom a csészébe.....ez olyan illúzió romboló.... Ez normális? Azt hittem egy gép azért automata, hogy alá teszem a csészét nyomok egy gombot és jön a finom friss kávé.......
-
Dr. Szilikát
őstag
A PID-szabályzás szoftveres képesség, Saeco gépem is tudja:
https://prohardver.hu/tema/automata_kavegepek/hsz_5391-5391.html
https://prohardver.hu/tema/automata_kavegepek/hsz_5395-5395.htmlA Krups gépem kicsit egyszerűbben kapcsolgat, noha ez is processzorvezérelt és a bojler hőmérsékletét az oldalára szerelt termisztoron keresztül figyeli, de a szoftverből a PID-vezérlést kihagyták, úgy tűnik. Bár ennek egyéb oka is van, itt szándékoltan ritkább kapcsolásra törekednek, egy relével kombinált trükkel:
https://prohardver.hu/tema/hobby_elektronika/hsz_82842-82842.html
De még mindig sokkal jobb, mint a bimetálos hőkapcsolóval szerelt egyszerű gépek, ami lomhábban reagál, durva hiszterézise is van.
Viszont a PID vezérelt gépem sem képes tartani a hőmérsékletet, amikor elkezd áramlani a bojlerbe a hideg víz, hiába kapcsol rá 1090 W fűtés, a hőmérséklet esni fog. Ha valaki rögtön második kávét főz, az meg főleg behűti. Ezt befolyásolja a bojler fémtömegében tárolt hőmennyiség is. Bármilyen okos PID, ilyenkor legfeljebb annyit tehet, hogy gyorsan rákapcsolja a fűtést, onnan kezdve a fizika győz.
Ha nagyobb tömegű lenne a bojler, vagy két bojler egymás után, az már igen, nyilván stabilabb lenne.
-
RBJ
addikt
válasz
üzenetére
Be van kapcsolva az öblítés. Max arra gondoltam tovább hagyom a gépet hátha jobban felfűt de ez se opció. kerestem esetleg titkos gombkominációt diy re de nem találtam. automatát meg nem pid elik.

Azon gondolkodok nem e elkapkodtam a vásárlást de nem akartam 100e felé menni.
Max régen a philips alapgépét néztem de azoktól nem vagyok elájúlva. Meg a kis helyigény is opció volt. -
törölt tag
Kicsit segíthet ha bekapcsolod hogy minden bekapcsoláskor öblítsen, power + forró víz 5 másodpercig egyszerre. Ugyanígy lehet kikapcsolni, olyankor csak ha hideg még a gép, akkor öblít. Sajnos a tejes verzió csak a gőzcsövön át öblít, a gőz nélküli tud forró vizet a főzőegységen át, ami át tudja melegíteni.
A zsíroldás gépfüggő, ennél nem erőltetik meg a DeLonghinál sem. Kár hogy őröltből nem tud főzni és a hőfok állításának hiánya is hátrány. -
RBJ
addikt
Megleptem magam egy tchibo esperto val.
Igaz volt van rendes Gaggia classic és graef darálom de időm nincs pepecselni max hétvégén.
Ezért gondoltam automatára és tchibo ra mert ár értékben jó gépnek tűnt.
Egy bajom van a hőmérséklet nem tűnik elég melegnek nekem. Hiába melegítem meg a tejet is elég langyos szegényke. Valami tipp hőfoknövelésre?
Másik kérdésem automata gépeknél, hogy történik a zsíroldás? Leírásban szó sincs róla. -
törölt tag
-
biker
nagyúr
Sajnos igazam lett, egy hetet bírt a javítás után, rohadtul nem az volt a baja, csak valamit baszakodtak, hogy menjen egy kicsit
[link]
Mehet vissza ismét -
ricogsm
őstag
válasz
üzenetére
Igazi ínyenc vagy...
#5459: Sztem nem fogok neki állni erősíteni..
Viszont a Delonghinak folyik a víz alatta. Nem tudom honnan. Azt szeretném megcsinálni, találtam egy pár videót a lehetséges hibákról.
Abból az egyik itt:
[link]
Bal oldalt van egy piros valami szerintem ott folyik. Ezt a vizet nevezik "konyhavíz"-nek?
Érdemes felújíttatni vagy eladni hibásan? Bár ha csak ez az alkatrész lenne a baja akkor ezt még megcsinálnám. -
Winnie The P
őstag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Szia!
Köszönöm szépen a kimerítő választ. Elvileg frissen szervizelt. -
Kiskutya
veterán
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Köszi!
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Winnie The P
üzenetére
Krups gépek egyik típushibája az alsó dugattyúszártömítés szivárgása, amikor a vizet a gép alá engedi ki, a csepptálca alatt középen kiképzett kis nyíláson ("konyhaáztató" nyílás).
Szivároghat felül a páros dugattyúgyűrű, ami viszont sokkal könnyebben cserélhető:
https://www.youtube.com/watch?v=92_aF6SdqJ0
Fenti videóban kitűnik a szennyeződésre való hajlam, ami idővel csak szaporodik. Alább mutatják, hogyan lehet leszedni a tetejét, ami lehetőséget nyújt egy kisebb tisztításra, ecsettel, porszívóval:
https://www.youtube.com/watch?v=SYkte--iQX4
Ajánlatos kivenni a dugattyút, ahogy mutatja is, de nem szükséges általában cserélni, elég lemosni. Fémszűrő alatt is tisztítani, amit egy csavar rögzít. Ez persze csak az alapvető tisztítás, sajátom már apró darabokra is szétszedtem.
Így tekintve, hogy időnként nem árt tisztítani, nem rossz éppen, de aki nem akar szerelni, annak ott fog halmozódni benne az őrlemény, hacsak nem viszi szervizbe.
Mivel a gép közvetlen a bojler tetejébe őröl, elég jó a hőmérséklet, ami három fokozatban állítható. A dugattyúba van építve egy gumidugó, aminek tűszúrásnyi résén nyomja át a főzetet, ez a nyomásfokozó és habosító alkatrész, miáltal jó habos kávét prezentál.
A hidraulikus prés is hozzájárul a kellő nyomás kialakításához, ami elvileg szükséges a megfelelő minőségű extrakcióhoz. Főzés után megemeli a hőmérsékletet, a pogácsát tovább szárítja és csak utána dobja ki. Kisebb méretű pogácsát kreál (két fokozatban), mint a Saeco főzőegység, így tovább tart a babkészlet, takarékosabbnak tűnik.
Ha főzés előtt nyomok öblítést, a pára lecsapódhat a még hideg alkatrészeken, amibe jobban betapad az őrlemény. Később rászoktam, hogy csak főzés után öblítek, de azt nem ajánlatos kihagyni, mert elszennyeződik belül a bojler.
Szervizmenü (típuseltérés lehetséges):
Kikapcsolt állapotban az öblítés + erőskávé gomb megnyomása. A tetőrács eltávolítása után látunk felülről jobbra egy LED számkijelzőt.
- Funkció léptetése: gőz gomb.
- Számérték léptetése: erőskávé gomb.
- Víztartály LED: 0-4 (vízkeménység négy fokozatban).
- Calc LED: 1-3 (hőmérséklet három fokozatban).
- Clean LED: 1-4 (auto off, órák száma).
- Zaccfiók LED: lefőzött adagok száma, de ki kell várni, mert egy számjegy van csak, ami egymás után villogja ki az értéket.Ha a gépet nem kapcsoljuk ki, energiát akkor sem fogyaszt gyakorlatilag, mert a fűtés nem aktív. Csak a főzés / öblítés idején fogyaszt a gyors felfűtésű bojler.
Így, ha 4 órás készenlétet állítok és még nem lőtte le magát, addig 4 órán belül elegendő csak főzést nyomni (vagy öblítést), amire aktiválja magát, felfűt, elindul.
-
-
F.B.I.
veterán
Lattego 2200 kérdés: ha kikapcsolom a aquaclean funkciót és minden hónapban vizkőoldó tisztítást nyomok (citromsav) jó lehet ennél a készüléknél is? Esam 6600-nál így csináltam, soha nem volt vízköves a tartály sem, mondjuk 2 naponta cserélve volt a benne lévő csapvíz, nálunk nagyon lágy a víz.
-
Winnie The P
őstag
Hali!
Használtan ajánlott vétel lehet egy Krups EA8107 gép? Ha igen mire kell figyelni?
Köszönöm szépen! -
ricogsm
őstag
Használ valaki automata gépek mellett nesspresso gépet kapszulát?
utazás alkalmával ki hogy oldja meg a kávé szükségletét? Nyilván nem viszed el az automatát .
-
törölt tag
válasz
ricogsm
üzenetére
Így néz ki, a főzőegység tetejére van csavarozva. Gyárilag nekem ilyen volt, lecseréltem (rugó és golyó maradt) ez lassított a lefolyáson és a "mű-crema" is több lett, bár annyira nem is tűnik műnek, mint a nyomásfokozós karokkal, azok tényleg habot nyomnak, de ez sűrű, tartós cremát ad a megnövekedett nyomás miatt.
-
Kiskutya
veterán
-
szecska24
tag
válasz
viktorhu
üzenetére
Üdv mindenkinek a topikban! Sokat olvasgattam az elmúlt napokban a kávés fórumokban, mert elromlott a kb. 8 éves kapszulás kávéfőzőm és helyette szerettem volna valami nem kapszulásat. Arra jutottam, hogy bár amit szeretnék azt valószínűleg egy karos gép+őrlő (meg miegyéb) szettben találnám meg, de tudom, hogy nem lennék elég kitartó ennek a beállításához, illetve a kényelem is baromi sokat nyomott a latba ezért végül egy Saeco Granaraoma SM6580/00 lett a befutó. Namost: nem vagyok elégedetlen a lefőzött espresso ízével, de azért messze van a tökéletestől. Ebben szeretnék segítséget kérni (tudom, hogy mindenkinek más az ízlése, ezért azt is leírom - bár nem túl tudományosan, mert nem értek szinte semennyire hozzá - mit is szeretnék):
-krémesség (azt gondolom ezt lesz a legnehezebb megoldani, emiatt le is tudok mondani róla, ha kivitelezhetetlen)
- nem szeretem a savanyú kávét, ezt szeretném elkerülni (a hőmérséklet emelésével mérsékelni tudtam)
- kordában tartott keserű íz (nem probléma, ha keserű, de ne legyen csak! keserű)
- minél intenzívebb íz (ne legyen "vizes")Azért konkrétan neked válaszolok, mert te írtad, hogy automata kávéfőzőbe automata kávé illik. Ezt honnan tudom megállapítani? Jelenleg -tudom, ezt elrontottam, később olvastam, hogy mire érdemes figyelni a kávé kiválasztásakor és egy impulzív sznob kö***g voltam, mert kiválasztottam egy magas árú(-nak hitt) kávét a gép rendelési helyéről..- egy novemberi pörkölésű Piazza d'Oro Dolce-val próbálkozom, érdekelne, hogy ti mit ajánlotok.
szerk.: lemaradt, hogy a legfinomabb őrlésre állítottam a gépet, legmagasabb kávéintenzitást és 25ml (ristretto) főzetet állítottam be (az espresso kb ugyan ezt az eredményt hozta, csak ugye hígabb volt.)
ui.: új géptulajoknak: ne igyátok meg az összes próbakávét, mert úgy jártok, mint én: 02:30-kor az a legnagyobb probléma, hogy hogyan tudnék jobb presszót/ristrettot készíteni...
-
-
ricogsm
őstag
Sziasztok!
Melyik DeLonghi szervizt ajánlanátok Budapesten?
Orrán száján folyik a víz, vízes kávét készít stb. Elolvastam egy hibaleírást és a vízfolyás igen nagy hibának számít.Gondolkodtam KV-gép cserén.... Eszpresszó Macchiato párti vagyok Benzinkúton kapható kávék bejönnek nekem ízre és állagra.
-
Kiskutya
veterán
Nem vagyok egy nagy kávé szakértő de én ilyen finom kávét még nem ittam. Ha tudtok hasonló karakterű kávét ajánlani szívesen fogadom. Delonghi ecam 290.81-el gyári beállításokkal valami brutális ízvilág. Kávé+étcsok+enyhe mogyoró+valami fűszeres íz amit nemtok azonosítani. Természetesen amit leirtam szubjektív vélemény.
-
törölt tag
Most kipróbáltam az SBS nyomásfokozó nélkül hogy ne legyen akkora a kompresszió és durvábbra állítottam az őrleményt 6 egész ricnivel, ami nálam 2 fokozat. A kávémennyiséget közepesre állítottam az eddigi minimálishoz képest, a főzet hossza maradt 25ml körül, az ízét hagyjuk, de a pogácsa tökéletes! Jégkorongozni lehetne vele.

-
F.B.I.
veterán
Köszönöm Urak (Primadonna 6600 után kicsit érdekes) akkor megnyugodtam, egyébként megfelelő ízű és krémű kávét csinál, így legalább sűrűbben lesz takarítva a tálca (csak van amikor 6-8 cappuccino is lemegy egy nap ha többen vagyunk).
-
törölt tag
Gőzöléskor is a tálcába ereszti a felesleges vizet a rendszerből, főzés előtt is oda hűtőcsapol, a pogácsa meg ilyen szétesős, vizes, ha a gépben nincs háromjáratú szelep, vagy ha nagyon olajos a kávé. Bár nálam néha sikerül masszív pogácsákat csinálni, de nem célkitűzés, inkább a főzet legyen finom.
-
Dr. Szilikát
őstag
Van egy kevés víz, ami visszafolyik a főzőegységből, illetve öblítés esetén valamivel több, ez nem hiba.
Először néhány főzés alatt van egy önkalibráció, ami a főzőegységet hajtó motor áramát figyeli. Ha túl könnyen szalad, akkor a következő főzésnél többet darál be és így tovább. Ha megszorul, akkor levesz párat az őrölt fordulatok számából.
De ezt befolyásolhatja a főzőegység szorulása is, ami megtévesztheti a processzort, ezért ajánlatos a kenésre, tiszta mechanikára is odafigyelni.
Ha nem szilárdul a pogácsa, akkor növelni célszerű a kávéerősséget, így többet őröl be, ami jobban kitölti a főzőkamrát, aminek van egy rugalmas tágulása is, a rugó által feszített alsó dugattyúnak köszönhetően.
Ahogy én észrevettem, a főzet minősége szempontjából jobb a szilárdra préselt pogácsa, ami elérhető, a töltet növelésével.
-
F.B.I.
veterán
Üdv!
Vásároltam egy LatteGo 2200-at, jól főz, csendben darál, van hab de egyvalami furának tűnik (vagyis inkább két dolog): 3 cappuccino lefőzése után 1 cm víz van a vízgyűjtő tálcában és nagyon szétesett, vizes a pogácsa. Ez másnál is ilyen?
Természetesen én mindig poharat teszek a vízkiengedésekkor a kifolyóhoz. -
törölt tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Én is maradok a gőzcső + tejkiöntő kombónál.

Meg a Minuto-rendszerű Philipsnél, mert könnyű tisztítani, cserélni, tölteni őrölt kávéval vagy akár rooibosszal a főzőegységet. Jurával, DeLonghival ezt meg se tudnám csinálni, újabb Philipszekkel pedig nehézkesen, csak a víztartály kivétele után.
-
törölt tag
válasz
pajorgergo
üzenetére
https://www.philips.hu/c-p/CP0332_01/cappuccinatore
Helyettesíti a tejtartályt. Kompatibilitásáról nincs infó. Vagyis nem találtam még. -
pajorgergo
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Philips EP5360-am van, igazából a tejtartály fedelét be lehet kapatni, és kb megtartja magát, viszont kéne valami hosszabb szilikon cső amit rá kell erőszakolni a régi helyére és úgy beledugni a tejesdobozba.
De szerintem elég nagy a tartály én simán van hogy 2-3 napig benne hagyom a tejet és csak berakom a hűtőbe a tartályt.
Egyedül mosogatógépbe nem mertem még berakni a tartályt. -
erzol
őstag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Másik típusnál ez jól működik.
-
Mr.Csizmás
titán
üdv,
Jura ENA 5 vs Philips EP5360 dilemmában vagyok. A Philipsnél van valami hack, hogy a tejtartály gumicsövét a tejesdobozba rakjuk egyből?
-
Dr. Szilikát
őstag
A leírtak fényében nem hinném, hogy vízkő okozná. Hallod, hogy dolgozik a vízpumpa, nyomja a vizet, a megszokott hangján. Vízpumpa előtt van egy kis vízóraszerű szerkezet, amin keresztül a processzor pontosan méri a vízmennyiséget.
Tehát feltételezhetjük, hogy ugyanannyi víz megy be, de valahol elfolyik egy része. Az pedig nem jelent jót.
-
kory24
őstag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Hú most, hogy mondod a csepptálcába sok (=gyorsabban telne mint ezelőtt) víz gyülemlik össze

Ha ilyen baja lenne, akkor az garanciába küldős?

Előbb még megpróbálom persze majd a vízkötlenítést.
-
gergely99911
csendes tag
Sziasztok,
a segítségeteket szeretném kérni
Philips 4300 Series EP4321/50
Philips 2200 Series EP2232/40
közel azonos áron melyik a jobb vétel?
(a tejes dolgot nem túl gyakran használnám) -
Dr. Szilikát
őstag
Ha azt tapasztalod, hogy a hiányzó víz elfolyik a csepptálcába, akkor lehet gond a pipacső tömítésénél, illetve ha jól rémlik, ezeknél van belül egy elágazó műanyag alkatrész, ami néha megreped.
De főzés után, amikor a főzőegység már visszafelé teker, természetes onnan a maradék víz lefolyása.
Ha főzés közben, nyomás alatt szivárog, az viszont nem jó.
-
kory24
őstag
Sziasztok!
Van egy Philips EP2221/40 kávégépem.
Tavaly augusztusban vettem, tehát még 1 éves sincs.
A leírtak szerint karban szoktam tartani (hetente a főzőegység takarítása, havonta philips tablettával öblítés és 2 havonta zsírozás)
Előre megvettem a kövi Aqua Clean szűrőt is, így amint jelzett, hogy cserés egyből kicseréltem újra.
Mindezek ellenére azonban elkezdte, hogy a kávé mennyisége sokkal kevesebb, mint eddig.
Próbáltam, hogy 2--es vízmennyiségről átállítottam 3-asra, de már az is keveset ad....
Ha megfigyelem olykor csak hangot ad ki, amikor italnak kéne folynia.
Mi lehet a gond?
Én tudok valamit tenni/próbálkozni vagy szervíz?
Van itthon Terso Clean Pastiglie tisztító tablettám.
De csak úgy nem mertem kipróbálni vele, nehogy ártsak.Kipróbálhatom?
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
jocoka75
üzenetére
Az eredeti konstrukciót kell követni, mert egyiknél a szelep zárja a rendszert, hiányában kifolyik a víz nyugalmi állapotban, nem lesz gőznyomás sem. Ez egy önzáró szelep, azaz ahogy nő a nyomás, önmagát egyre jobban bepréseli, tehát szét is robbanhatna hiba esetén a gőznyomástól, de ez ellen véd a pumpa utáni biztonsági szelep. Nyitását a főzőegység hüvelye végzi.
Másik változatnál (alsó) viszont a fejrészben szintén van egy rugós szelep, de az nem önzáró irányú, hanem csak kisebb nyomást megfog, így a víz nem szivárog és még gőzt is tud tolni a tejhabosító irányába. Ha viszont utóbbi irányt zárja egy mágnesszelep, a pumpa ereje könnyen leküzdi a rugós szelepet és a víz megindul a főzőegységbe.
De többféle vízrendszert találtak ki ezeknél.
-
biker
nagyúr
Visszajött a kávégép, kíváncsi leszek. Eddig két kávét készítettünk vele, de a szerviz lap szerinti (cseh) szövegben talált cikkszámok alapján egy nagy piros tömítést cseréltek: 421945039071, meg egy mikrokapcsolót 421946046461
A hang alapján viszont korábban erősen fogaskerék törés hangja volt.
ellenben most ku.. csendes és erőlködés mentes ahogy dolgozik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Battlefield 6
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Építő/felújító topik
- Yettel topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- ASRock lapok általában
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- OnePlus 15 - van plusz energia
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest