Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- bambano: A sor végén
-
LOGOUT
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ToBeY
nagyúr
válasz
MegalodonS
#4197
üzenetére
Kíváncsi leszek, hogy a teljes tejjel milyen eredményt tudsz majd elérni.
(nekem az sajnos túl zsíros egyszer vettem a piacon egy bácsitól) -
MegalodonS
őstag
válasz
#85578752
#4184
üzenetére
Amugy ez '' modding''
nem jar garancia vesztessel 
Most irt a Gaggia,hogy mi a termekszama a habositonak

Most ez kompatibilis, minden 5xxx sorozathoz???
Amikor megvettem a gepemet,kiprobaltam tobb fele ''lenek nevezet tejnek nevezett keszitmennyel, de sem a mandula,kokusz,rizs,zab nem jo,de meg ezek ''Barista'' verzioi sem.Most egy kollegam hoz rendes hazi tehen tejet, nem tudom valaki probalta mar
?? -
#49155328
törölt tag
Nem fogsz tudni mert nincs fehérje tartalma.
Finom is a kókuszos kávé, homemade kókusztejből!

A lidlis kókuszreszelék pont jó hozzá, mert 100% kókusz és nincs benne kén dioxid.100g kókusz reszeléket felöntöd 1liter forrásban lévő vízzel. Ezt állni hagyod 20percig, majd beletöltöd egy turmixgépbe és csapatod 5 percig.
Utána le kell szűrni.
Több szűrőn ami egyre finomabb, vagy egy textilen és a végén kicsavarod.
A visszamaradt reszelék mehet a süteménybe.Az elkészült ital tetején majd rengeteg kókusz zsír lesz ha állni hagyod. Le lehet szedni.
Mi viszont mindig összerázzuk fogyasztás előtt , így finomabb.
-
-
ToBeY
nagyúr
Kókusztejből lehet normális tejhabot készíteni?
-
#49155328
törölt tag
válasz
#85578752
#4186
üzenetére
Ebben igazad van, akinek az automata kávéfőző jön be az tuningolja, hogy minél jobb legyen a végeredmény.

Amúgy milliós karos szettel is lehet húgyot készíteni, ahogy sok étteremben, fagyizóban, stb. helyeken kaptam már ihatatlan kávét.
Ezeknek egy ilyen automata kávéfőző kellene.

-
salapp
addikt
Van itt olyan, aki már több, mint két éve hibamentesen használja a Tchibo Esperto Caffé gépét? A miénk múlt év vége óta van meg, most futott le a harmadik vízkőmentesïtés, és megy tovább szépen. A leírás alapján kilenc hónap alatt közel hatvan liter kávé főtt le rajta. Az nagyon soknak tűnik, lehet, hogy hülyeséget írtak?
-
#85578752
törölt tag
válasz
#49155328
#4185
üzenetére
Ja, ez nem az a fórum.
Itt döglöttkávé újrahasznosításról van szó, amit a boltban kapni lehet.
Amúgy lehet hogy összejön egy jó szett 200e alatt is, de aki már elköltött közel ennyit automatára, annak lehet hogy érdemesebb beállítani a gépét a következő lépcsőfok eléréséhez. -
#85578752
törölt tag
Nem bonyolult, ez a kétféle crema szelep szokott a főzőegységen lenni, a 2-es típus van a legtöbb újnál. A most emlegetett Gaggia Accademiában meg Babilában van egy plusz szabályozható szelep, amivel állítható a lefolyás, mint régen a Taleákban.
A kétféle szeleppel ezt lehet könnyebben megvalósítani, csak sajnos fixen. De ha jól be van lőve, nem nagyon kell hozzányúlni.
A lényeg, hogy bent marad a nyomásfokozó rugó és golyó és rá kerül az 1-es típusú SBS. A rugót szét lehet húzni, önmagában ez is elég lehetne de ezzel a kombinált megoldással jobb eredményeket értem el.
-
#85578752
törölt tag
válasz
MegalodonS
#4178
üzenetére
A főzőegység ugyanaz, de azért SBS nyomásfokozóval. Meg az a gőzcső is alkalmat ad a házi baristáskodásra, ami LatteGo-val felejtős.
Igen, a mosogatógép ki tudja nyírni az ilyen akril alkatrészeket sajnos.(Olcsó) Philipsekre azt mondom, tudnak olyan jót főzni, mint egy karos, de gyári állapotban épp egy kicsivel gyengébb a nyomás, épp egy kicsivel durvább az őrlemény, épp egy kicsivel alacsonyabb a hőfok mint kéne. De ha ezeket korrigálod, kitapasztalod mikor érdemes indítani a főzést, jobb mint az új karosokból bármelyik 200e alatt.
30ml beállítása, aroma és hőmérséklet maximálisra állítása, üresen átöblítés után főzés, őrlő tuning, SBS nyomásfokozó tuning, nyomásfokozó rugó beállítása, belső csövek kötéseinek megerősítése, túlzott zsírozás rendezése, napi tisztítási szertartás szűrt vízzel, használat szűrt vízzel. Kb. ennyi és nem rosszabb mint ami karossal elérhető, sőt talán azt kell mondanom, jobb is. Persze attól függ milyen karos. A mostanában gyakran eladósorba kerülő Barista Expresszeket talán nem körözi le, de a Graef/Catler/Delonghi termoblokkos karosait simán. Ha fém gőzcsöves akkor lattéban jobb mint a Sage.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Palesztin994
#4177
üzenetére
A hőtehetetlenség miatt néha túllő a hőmérséklet, gőz keletkezik a bojlerben, ami kilő. Esetleg a vízkövesedés is befolyásolhatja, de teljesen tiszta bojlerél is van ilyen.
Annak dacára, hogy a processzoros PID-szabályzás igyekszik kivédeni a túllövéseket, de a gyakorlatban mégis néha begőzöl. Az öblítés is kiviszi a gőzt, bár az nem zárja ki, hogy utána megint ráfűt és kicsit túllő. Alapos átmelegedés után jobban stabilizálódik.
#4178 MegalodonS
Mármint a külső fém, az általában extra áras (ha túlzásba is), esetleg belsőleg is plusz mágnesszelepek, kisebb eltérések, de pontosan nem ismerem.
-
MegalodonS
őstag
válasz
#85578752
#4176
üzenetére
Azt nem ertem hogy miert irjak ra hogy mosogatogepben moshato????
Phillips ugyfelszolgalat at iranyitott,a Gaggia oldalara, mert ok intezik a garanciat es beleneztem a Gaggia kavefozokbe es eszrevettem ugyan az a belso van bennuk mint az Phillips gepekben.Mindossze 2,5x annyiba kerulnek mint az 5400!!Miert mert fembol keszulnek??

-
Palesztin994
aktív tag
Sziasztok!
Pico Baristommal van néhány kis idegesítő problémám, nem tudom ezzel érdemes-e szervízbe menni, mert azért együtt lehet vele élni, illetve azt se tudom, hogy ez gyárilag ilyen-e, vagy egyedi problémák. A gép még másfél évig garis amúgy.Az első probléma: néha, mikor kiadja a kávét (pl. cappuchino készítéskor, amikor nincs rajta a duplakieresztős fej) az első löketnél szétfröcsköl mindent. Van, hogy ezt zsinórban 3x megcsinálja, van, hogy egyszer és aztán 10 kávéig semmi, azután meg zsinórban mondjuk 3x megint... Olyan, mintha levegős lenne, vagy nem tudom... Van, hogy kikapcsoláskor, öblítésnél is megcsinálja azzal a kevés vízzel, amit elől nyom ki.
Második: Néha cappuchino készítéskor kb. a szokásos (beállítótt) tej csupán kétharmadát rakja a csészébe. Ez kb. minden 10. alkalommal van.
Harmadik: Minden italnál sikerült a memóriába raktározni azt, hogy mennyi legyen a kávé (és a tej, a tejes italoknál) mennyisége, amit kiad, kivéve a sima kávénál. Bármennyit is állítok rá, mindig ugyan azt az adagot (túl sokat) adja ki....
-
#85578752
törölt tag
válasz
MegalodonS
#4175
üzenetére
Ennél az új 5400/4300-as sorozatnál jött elő, olyan mint amikor először és utoljára kiforrázza az ember az akril kulacsát és bepókhálósodik...
-
#85578752
törölt tag
válasz
MegalodonS
#4173
üzenetére
Igen, nem bírja a nagy hőt. Keresd meg a Philips ügyfélszolgálatot, küldenek alkatrészt.
-
MegalodonS
őstag
Ket honapja vettem, egy Philips EP5446/70 gepet es a tejhabosito resz mar torik
Valaki talakozott mar ilyennel?? -
jambiyya
őstag
Végül csak rászántam magam egy kék karibik dallmayr-re, és megérte. Feleségem szerint a legjobb kávé ever, ami a gépből kijött (nyilván nem
). Most értettem meg ezt a csokis, citrusos ilyenolyan íz őrületet, mert ezek mind határozottan érződnek már az illatában is.
Nekem egyébként egy 60% robustás kézműves cucc a kedvencem, ez a karibi cucc nagyon savas még alulextraktálva is. -
Voice24
őstag
Hali!
Itteni ajánlásra kipróbáltuk az AVX-től az automata blendet, egy sötét és egy közepesen sötét pörkölésűt. Nem rossz, finom, de nem jobb, mint a Bellarom Barista kávéi. Ami furcsa volt, hogy a sötét pörkölésű sem tűnt túlságosan sötétnek, a közepesen sötét pedig nekem kifejezetten világos (mármint a kávészemek). Eddig nagyjából minden, eddig próbált kávé sötétebb volt ezeknél. -
jambiyya
őstag
-
#85578752
törölt tag
válasz
Revolit
#4166
üzenetére
Igen én is láttam egy gépet össze-vissza zsírozva, azt hittem a tulajdonos csinálta de ezek szerint a gyárban tolják tele. Én negyedévente szétszedem átsikálom és csak a fontos pontokon használok minimális zsírt. A pipacsőnél nézd még meg a tömítéseket, meg hogy mennyire kopott ki a hengerfejnél a főzőhenger, ott segíthet ideig-óráig a zsírozás, de úgyis kimossa a kávézacc, inkább polírozni lehet meg tömítést cserélni.
Van valakinek tapasztalata Saeco (Philips) felújító szett kék szilikon tömítéseiről?
-
Revolit
senior tag
Sziasztok, van egy Philips automata espresso gép, még egy éves sincs, garis.
Elkezdte random adagolni a vizet, értem ezalatt, hogy hol fele annyi kávét ad ugyanaz a program, hol majdnem teljes mennyiséget.
Küldjem be gariban? Vagy jobban járok, ha magam állok neki takarítgatni?
A két hónapos kávéolaj tisztítás valószínű inkább olyan 4-5 havonta történt meg (viszont a gyári tablettáva - és igen, 2 db fogyott eddig, alátámasztva a tippelt időintervallumot), illetve kb 2 havonta szoktam kipucolni magát az egységet (amikor eszembe jut, nem tudom pontosan). Ezek most mind megtörténtek, de láttam neten csavarhúzóval is neki lehet ám esni, és alaposabban megtisztítani.Zsírozás a tablettázással egy időben szokott megtörténni. Alul a szürke dugattyút illetve a sínre. De amúgy már első napon néztem, hogy tiszta zsír az egész egy csomó helyen, ami jól összeszedi a kávézaccot, és vízzel az le nem jön... Olyan helyeken zsíros, ahol nem is írja, hogy kéne kenni.
Köszi a segítséget!
-
Blasius87
újonc
válasz
#85578752
#4164
üzenetére
Sziasztok! Szilikonzsírhoz kis megjegyzés a részemről. Én is próbálgattam jó ideje alternatívákat a gyári saeco zsír helyett (olcsósítás) Philips kávéfőző karbantartáshoz.
Mivel, ahogy írjátok egyik sem volt tökéletes a már meglévókból kikevertem a tutit
Oxett A2 illetve Rubosil-Élelmiszer ipari szilikonzsír (szilikontermekek.hu) kb. 2/5 - 3/5 arányú keveréke nagyon jól használható, gyári állag közeli!
-
#49155328
törölt tag
-
kory24
őstag
Tersonet tabletta használható Philips kávéolaj eltávolító tabletta helyett?
Illetve a gyári kenőzsír helyett van más bevált nagyobb kiszerelésú?
Vagy ajánlott mindenből inkább a gyárit használni?
-
#85578752
törölt tag
A kapton szalag nem vált be, letolja az őrlemény.
Viszont volt egy másik őrlőm, aminek a felső késtartója nem 1-es hanem 4-es számot visel az öntőforma lenyomataként, gondolom így lehet durván kalibrálni a gyárban, késtartó cserével.
Érzésre hamarabb összeérnek a kések, és gyakorlatban sem lehet annyira összetekerni, hogy teljesen eljussak a horony végéig. Ütközésig tekerve beállítottam 1-esre és így kb. megvan középállásban az eddigi 1-es fokozat. Majd kiderül milyen finomabb őrleménnyel. -
Dr. Szilikát
őstag
Ilyen gépeknél a középállás elvileg a standard 7 gramm nagyjából, noha van egy önszabályzó folyamat is, amit azért befolyásol a bab minősége, illetve fizikai tulajdonságai az őrlőkésekkel való "birkózás" közben (olajtartalom, pirítottság, törékenység, ilyesmi), bizonyos mértékben még akkor is, ha a "kések rése" azonos.
https://prohardver.hu/tema/automata_kavegepek/hsz_3669-3669.html
Régebbi Saeco konstrukciónál egy kis kamrába töltött az őrlő, amit telenyom, majd egy mikrokapcsolót elbillent, megáll, utána a kamra tartalmát egy elektromágnes lekattintja a főzőegységbe ("kattogós" gépek).
Ma már az őrlő fordulatait számolják és közvetlen a főzőegységbe hullik az őrlemény, többi a linken részletezve.
-
ToBeY
nagyúr
Azt lehet tudni, hogy a Philips hány gramm kávét darál 5-ös aroma erősségen?
Mert most vettem valamilyen schirmer kávét és arra az van írva, hogy őröljön 7g kávét -
#85578752
törölt tag
Az őrlő abszolút minimumán (gépet szétszedve) max adaggal szerencsém van Rioba Platinummal, ami azt jelenti, hogy ez 5-6 értéknek felel meg a Graefen. Megpróbálom majd kapton szalaggal a kést megemelni, lehet hogy annyi elég lesz plusz 2-3 fokozat áthidalásához, amivel már a Bellaromok is ki tudnak teljesedni.
-
-
#85578752
törölt tag
válasz
Graphics
#4151
üzenetére
Philipsen is jól működik ez a külső őrlős módszer, de csak akkor, ha meg van pimpelve a nyomásfokozó egy plusz SBS nyomásfokozóval a rugós kerámia pöckön túl. Így 10 grammból 23 g főzet keletkezik ugyanazzal az őrlő fokozaton mint ami karosnál optimális. De olyan, hogy még mindig a hatása alatt állok. Kétféle bevált bolti kávéval próbáltam, presszóként, az egyik a Bellarom Tansania, amiből még karossal se jön le ilyen finom füstös dohányos fűszeres aromavilág, a másik meg a Rioba Platinum, amiből hiányzott a keserűség ami karosnál előfordul, szóval jó ez a tuning automata, jobb most mint a karos, de ha egy fokkal durvább az őrlemény, már citromlé és keser, szóval jó pár órám ráment de a végén jó lett. Kár hogy a gyári őrlő nem őröl elég finomra, meg kéne próbálni alátétezni vagy keresni régi xsmall őrlőt és új késeket rakni bele, mert azzal jó volt nálam az őrleményfinomság. Persze szériafüggő. De mindegy, van Graef, őröl jól. Fura de működik ez a kombó.
-
Hagy pumpáljon csak az, azért van!
Én ha nem tolom fel legalább 4 kávéval a koffeinszintet úgy érzem nem is élek
bár, most a szabi alatt ezt 2-3-ra vettem vissza - le akartam jönni kicsit a cuccról -, de így is kitart jó sokáig a véremben szerencsére.
Azelőtt 2 duplát toltam ~2x18 grammból, jól telecsurgatva a kávéscsészét napinditónak.
-
#85578752
törölt tag
-
Graphics
Jómunkásember
Sziaasztok, elindultam a lejtőn :D.
Vettem egy Graef CM702-es őrlőt, és egy Jura F70-essel használnám, tudom ez még nem lesz presszó élmény, de jobb őrlésű cuccot tudok így beletenni
Valakinek van tapasztalata egy hasonló kombinációval?
Mit mennyit és hogyan?

17grammal kezdtem, azzal nagyon beton lett szerintem , de nem fulladt be. Pogácsa egyben maradt
Caffe Vergnano 1882 Granaroma ment most bele, később majd probalok frissen őrölt cuccokat keresni bele
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, ez a leárazott picobaristo deluxe SM5573/10 mennyire ajánlott vétel?
A tejhabosító része mennyibe jobb/rosszabb/kényesebb a latte go rendszerhez képest?
Főleg a sok kávé típus miatt gondolkodtam el rajta, mert a mostani latte go csak két fajtát tud.
Illetve még vadászom a 25%os kupont hozzá.
-
salapp
addikt
Én az intenzívebb ízű, klasszikus, nem savas, nem gyümölcsös, csokisabb kávékat szeretem, fiam is azokat kéri, tejes italokba. Omnia Classic és Barista, Mantaro Ahora, Lidl barista, mind kellemes eredményt adott. Szerintem automatába felesleges 3-4000/kg árúnál drágább kávét önteni. (Nyilván a kávéválság eljövetelével ezek az összeghatárok is emelkednek majd)
-
Dyde
aktív tag
Szerintem ez lesz nekünk is. Ki milyen kávéval használja? Ebbe relatíve bármilyen szemes kávé jó, vagy megvan hogy mikkel ajánlott? Pl Frei dohánykávé jó lehet?
-
salapp
addikt
Karácsonyra kaptam egy Tchibo Esperto-t. Nagyon jó, könnyen tisztítható, kis helyet foglal, nem hangos különösebben, és finom kávékat csinál. Nem szemetel mellé, nem szöttyös a zacc, egyben vannak a pogácsák, praktikus az egész felépítés. Én ajánlom, ha gyorsan, egyszerűen kell finom kávé.
-
#85578752
törölt tag
Ikeásnál nem jobb az átlag tejhabosítós automata, de legalább kényelmes. Ha kifogsz egy rövid fém gőzcsöves Minutot, azzal jó latte habot lehet csinálni. De irreálisan drágák ha vannak még új darabok. Az új Philips sorozat (1200/2200-tól felfele) manuális gőzcsövese nem egy leányálom, csak buborékos habot tud. Műanyag fúvókán gumi köztaggal fém pannarello. De ha az is elég, akkor jó bármelyik, a Tchibo Esperto Latte is, ha nem kell akkor elég az Esperto Caffe. Ha automatikus cappuccino kell akkor legolcsóbb LatteGo-s Philips. Ha latte kell akkor LatteCrema-s Delonghi, de az 180e körül volt legutóbb mikor néztem.
-
kory24
őstag
Sziasztok!
Philips automata gépet készülök venni a 2200-as szériából.
A latte go funkció megérhet +25ezret?

Jobb ha így veszem meg, vagy ha külön vennék tejhaobosítót pl 25-ért?

-
Dyde
aktív tag
Sziasztok!
100e ft körül van olyan gép ami ajánlott lehet? Láttam az összefoglalóban ajánlott Tchibo Esperto Caffe gépet, de láttam az árukeresőn a Krups EA8108-t is elég jóra értékelték. Van vmi ebben az árkategórióban ami bestbuy? -
#85578752
törölt tag
válasz
Dr. Szilikát
#4128
üzenetére
Ilyenkor már érdemesebb a Sage Oracle-ben gondolkodni, majdnem automata, csak a kart kell rakosgatni, azt hiszem megy vele az adagonkénti őrlés is manuális módban, vagyis könnyen lehet váltogatni a kávéfajtákat, bár akkor meg tudni kell melyik hanyas fokozaton muzsikál. Annyi előnye van bármelyik másik karoshoz képest hogy tamperol is automatikusan, ha meg egy kávéfajtával kell sokat főzni akkor adagol is. Amúgy indokolatlanul drága.
400e körül már képbe jöhet két különálló gép is.
-
Dr. Szilikát
őstag
Ahogy a kezelési utasításban is szerepel, az őrlőben lévő maradék itt sem megkerülhető, két csészényi főzés után tisztul át. Egyúttal az allergiás lehetőségre is figyelmeztetnek, ha valaki amiatt használna kétféle babot.
Csak a biztonság kedvéért jegyzem meg, hogy a váltás nem azonnali.
-
#85578752
törölt tag
Philipsnél két év után kezdtek szétmenni a gyorskötözővel megoldott csőcsatlakozások a nyomásfokozó miatti túlterhelésnek hála, ez abban nyilvánult meg, hogy néha tócsák maradtak a tálcán kívül, hallhatóan szivárgott a víz a gépen belül. Javítva tökéletesen működik, minden gépre ráfér egy idő után egy átnézés.
Én most úgy próbálok segíteni ezen a hőfok problémán Philipsnél, hogy először gőzölök, utána főzök, ahogy az automatáknál szokás. Egyébként szimpatikus az újabb Krupsoknál a mennyiség állítás lehetősége a kijelzőn.
EA 8108 volt a családban, jobbakat főzött mint az utána jövő Philipsek gyári mennyiségekkel.
-
Gibo
senior tag
Sziasztok,
végigböngésztem a Fórumot (gépcserén tanakodok, de még nem sikerült eldöntenem merre tovább, mmint karos vagy inább továbbra is automata). Láttam sok rel. negatív kommentet a Krups-okról. nekünk a családban most már 3 db Krups EA 8108 van, az elsöt 2015ben vettem a szüleimnek. Azóta csak a tömítéseket kellett cserélni, kb. másfél évente. Elsö körben én cseréltem, leszerelni körbe a müanyag házat kicsit macera de nem a világ vége. Azóta szerelö csinálja (5000Ft + a tömítések, ennyit nem ér az idö amit elcseszek vele). Szal összességében szeretjük, mindhárom megbízhatóan müködik és ahogy minden müszaki táry, követeli az idönkénit karbantartást.

Gondoltam leírom a tapasztalatomat, hoyg legyen pozitív vélemény is
Az egyetlen hátrány amit én tapasztaltam, az az, hogy vannak olyan kávék (legutóbb pl. a Mantaro Calma) amihez egyszerüen nem tudja eléggé felmelegíteni a vizet, a kv nagyon savanyú marad. Még jó, hoyg ezen más kávébab választásával könnyü segíteni

-
Üdv. Ismerősöm kért tanácsot, de nem értek ezekhez a gépekhez. Olyan automata kvfőzőt keres, aminek több kávébab tartálya van a különböző kávékhoz. Ezt nézte ki [link] . Ez jó lehet, vagy van ajánlottabb ezekkel a feltételekkel. Nagyjából nem árérzékeny, de szeretne 400k alatt maradni. Köszi.
-
Petyuska111
tag
Ezzel mi a gond? 40e az szerintem értelmes ár egy ese pod-os gépért. A jó pod nem olcsó, de azért nem is olyan nagyon drága, pl. 100 db Moak Soul 27.90 EUR (=9,940 Ft, 1 db=99,40 Ft), Illy 18 db 7.40 EUR (=2,627 Ft, 1 db=146 Ft). A Moak az egyik legjobb, amit eddig ittam, az Illy-nél meg nem nagyon van drágább, az is igen jó, hasonló a Moak-hoz. Vannak ezeknél olcsóbbak is. Plusz szállítás 8.90 EUR. Nem olyan vészes. Itt. Minőséget tudod, volt pod-os géped, nem ragozom.
-
#85578752
törölt tag
Mindig vannak kis optimalizálások, fejlesztések az újabb sorozatokban. Már más a csepptálcák alakja az új sorozatban, csendesebb a mechanika és nem jár feleslegesen, jobb az adagolás is. De ez igaz az eggyel azelőtti sorozatra is, ahol középre került a főzőegység.
Igazán takarékos a vízzel inkább a Jurák között van. A Tchibot nem tudom, tippelem csak hogy mindenben jobb mint a Saeco rendszerűek. -
Rég jártam erre, akkor jól áttúrtam a topicot, illetve kérdeztem is, és egy Philips Lattego 5330/10 -re esett a választás, amit azóta is nagy megelégedéssel használok. A szüleimnél viszont bekrepált ma egy régi Saeco, többször is volt már javítva, kicsit elegük van belőle, felújított darab volt, hiba volt eleve megvenni.
Persze egyből hívtak, hogy mit vegyenek, jó e ez a Philips, illetve az utóda. Az a helyzet, hogy van vele egy apró gondom, az pedig a vízfogyasztás. Nem is a töltögetéssel van baj, vagy a mennyiséggel, hanem hogy baromi hamar megtelik a csepptálca, és ez elég kényelmetlen tud lenni. Ha valaki kicsit nem figyel oda, akkor könnyen előáll a zsonglőrködős helyzet a mosogató felé, miközben szinte garantált a magunkra és/vagy a konyha kávés vízzel történő eláztatása
Én e miatt ennek tudatában ma már talán mást választanék, de persze nem annyira jelentős a dolog, csak ha már úgyis új vásárlás lesz, akkor ezt is figyelembe venném/vennék.Ezt leszámítva szívesen mondanám nekik, hogy vegyenek valamelyik lattego modellt (így elsőre a 4300-ast néztem ki), kérdés hogy az újaknál is fenáll e ez a probléma. Ha esetleg valakinek van ezzel tapasztalata, akkor szívesen venném ha leírná.
-
biker
nagyúr
válasz
#85578752
#4107
üzenetére
"Ittam podból, Pécs környékén egy cukrászdában, az nem volt annyira finom."
nekem volt másfél évig ilyen gépem, csak tönkrement. Lucaffe, meg Vergnano podokkal isteni volt. Konkrétan mikor vettem fél éve Vergnano szemes kávét, és elkezdtem használni, akkora csalódás volt a pod után, hogy alig vártam elfogyjon
Nem olcsó a jó pod sajnos -
#85578752
törölt tag
Húha. Közben ugye automatázok, reggeli latte Bellarom Tansania, látszatra tök jó lett, de most én vagyok a robbanós fejű emoji a kormányplakátról.
Ennyivel gyengédebbet főz a karos? Elképesztő. Valamit ki kell találnom erre, rövidebb adag, esetleg nyomásfokozó növelés már megint, ami látszatra ellentmondásos, mert ha több ideig érintkezik vízzel a kávé, erősebben kioldja a koffeint. Szerintem csak rövidebb adag lesz. -
válasz
csabulaxi
#4108
üzenetére
nálunk ezért nem jött szóba se kapszulás se podos kávéfőző... Mert a lehető legkisebb lábnyommal próbáljuk élni az életünket... Tudom a kávét is ide kell reptetni és rágjak tormát inkább ...
Jelenleg ott tartok, hogy a fél kilós kávé zacskója zavar, mert azt ugye nem lehet szelektívbe rakni
erre valamit kitalálhatnának... -
#85578752
törölt tag
Ittam podból, Pécs környékén egy cukrászdában, az nem volt annyira finom.
Kicsit rövidre fogva:
Szeretném hinni, hogy mindent megtesz a Nespresso a fair trade kávéért, nagy a választék is, azért én a Vertuo-t kihagynám, mert szerintem csak a konkurencia kizárása a cél, és hát ízre az se egy nagy durranás. -
biker
nagyúr
válasz
#85578752
#4103
üzenetére
pontosan tudom, mi mivel jár, és ha lenne értelmes áron ese pod gép akkor azt vennék.
De ugye belátod, hogy a heti 3-4 kapszula vs napi 15liter víz mire elmosogatom a gépet ne penészedjen bele 3 nap alatt a cucc, az valahol kiegyenlíti egymást? NEm az én tervezett kapszula fogyasztásomtól hal ki a föld, hanem ha egy irodában napi 40 nespressót isznak. -
inf3rno
nagyúr
válasz
#85578752
#4103
üzenetére
Én igyekszem függetlenedni ezektől a cégektől amennyire lehet. Nyilván itthon nem teljesen mert kinyírták a magyar élelmiszeripart rendszerváltáskor, hogy az ő cuccaikat vegyük.
On: Én tökre elégedett vagyok ezzel a karos DeLonghival, teljesen más az ízhatás, hogy forró vízzel és papír szűrővel ugyanazokra a kávékra. Visszaadta az életkedvem. :-)
-
#85578752
törölt tag
Milyen kár hogy beetették a kapszulával (is) az embereket. Kell még pár évtized hogy lássuk milyen hatással van a Nestlé az élelmiszeriparon keresztül az egészségünkre - ha lesz még rá pár évtizedünk.
Én most tettem vissza a karos helyére a Philips automatát, ami gyári állapotba van hozva, most volt két éves. Meg tudom vele csinálni azokat a cappuccinokat, lattékat amiket karossal, meg gyengébbet is tudok, vagyis Frei csészébe 100ml tejhabbal egy gyengére állított 20 ml-es ristrettot felönteni, amit azért karossal pocsékolás nélkül nem lehet. Amiket karoson tanultam, most automatán is elismételem. A cél a hasonló ízhatás és textúra, csak kisebb adagokkal, eddig jók vagyunk. Hirtelen fura a kényelmesség, meg hogy nem sugároz egy ötven fokos fém test az orrom előtt.
Még csak a gőzölésre se kell sokáig várni, úgy látszik a dual bojler csak a hőstabilitáshoz ad hozzá, a gyorsasághoz őszintén szólva nem nagyon. -
zs198
aktív tag
Mindenkinek köszönöm szépen a hozzászólást és a segítséget!
Így már nyugodt szívvel használhatom a DM-es és a másik (ORO) vízkőoldó szereket!
Azért olcsóbban kijön az ember, mint a gyári Philips cuccal!
A megmaradt pénzt meg ráköltöm kávéra+a Laica vízszűrőre!
-
#85578752
törölt tag
válasz
Dr. Szilikát
#4100
üzenetére
A tejsav oldja a kávézsíros learkódásokat is, úgy tudom.
Új hozzászólás Aktív témák
- EAFC 26
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Lexus, Toyota topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Villanyszerelés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Disney+
- VGA kibeszélő offtopik
- További aktív témák...
- Dell Precision 3571 4G LTE i7-12700H 16GB 512GB FHD RTX A1000 4GB 1 év teljeskörű garancia
- Bomba ár! HP EliteBook 745 G6 - Ryzen 7 3700U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Dell Latitude 5320 - hibás kijelzők - i5 1135G7 ,16GB RAM, SSD, jó akku, számla
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3604
- Újszerű Acer Aspire A515 - 15.6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB SSD - Win11
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
nem jar garancia vesztessel 
??




). Most értettem meg ezt a csokis, citrusos ilyenolyan íz őrületet, mert ezek mind határozottan érződnek már az illatában is.
pumpál rendesen a szívem


