Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-04-15 21:13:52

LOGOUT.hu

Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#683) konzumpro válasza coolabácsi (#680) üzenetére


konzumpro
Topikgazda

Darálóval nem oldanád meg a gondot, bár ha valami régi Saeco-t veszel bele amit lehet tuningolni, akkor be lehet olyan finomra lőni amin már alig folyik át.
De egyébként a karos Delonghi is nyomásfokozóval csinálja a cremát, itt is azzal lehet javítani a helyzeten ha kap egy plusz nyomásfokozót.
Én vettem egy SBS crema szelepet, azt a gumimembrános fajtát és ráraktam a gyári rugósra pluszban, és még a gyári rugó előfeszítését is növeltem. Nekem bevált, de innentől nem elég a bekapcsoláskori öblítés, kell egy üres átfőzés is.
Egyszerű visszaállítani, csak kell egy tartalék rugó, mondjuk a gyári, a másikon meg lehet feszegetni. Nem tűnik precíznek, de a gumi tömítést kiszedve egy mérlegen ki lehet mérni azt az erőt amivel már koccan a nyomásfokozó csatlakozója a hengerfejben, akkora erővel fojtja vissza a kávét, felületet saccolva (üveggolyó vagy kerámia henger) ki lehet számolni a nyomást, én azt számoltam hogy 9-10 bar akkor jön ki ha 1000g körüli erővel hat a rugó azon a felületen ami a felsőszűrő mögött van. A gyári rugóerő kb 450-500g körül van.
Nagyobbat kattan, főzéskor recseg-ropog de semmi baja, a végeredmény pedig ízre mindenképp meggyőző, állagra pedig a nyomásfokozós mű-crema keveredése az igazival, észrevehető hogy robusta kávék tényleg olyan cremát képeznek amin elüldögél másodpercekig a cukor.
Most egy ideje Flair-en gondolkodom, de hiányzik a gőz, mindenképpen kell a cappuccinohoz az erős gőz, külön WPM tejgőzölő kb. 200e-ért van, hiábavaló variálás az egész, maradok a Philipsnél amíg szét nem esik.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.