Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ALI_G
veterán
Saeco készülékhez hol veszitek a vízkőmentesítőt? Van értelme a gyárinak horror áron?
-
oszy
veterán
-
törölt tag
Még Biker írta valamikor az elején, hogy megeszi a citromsav az ULKÁ-t. És tényleg, nálam észrevehetően csökkent a vízhozam, a nyomás nem, az csak lassabban épül fel, de például az első bekapcsoláskori öblítés pár csepp vizet tud átpréselni a főzőegységen, semmi több. A hangja is más, mint újkorában, kicsit hasonlít arra, mint amikor levegős a rendszer.
Az SBS-szelep gumimembránja is elég keménynek tűnik mióta pár savazáson átment. Nincs jelentősége mert tartja a vizet és egy rugó határozza meg az ellenállását, de lehet hogy nem lesz hosszú életű, elreped, átereszt.
Az a fura hogy citromsavazzák a karos gépeket is, ULKA pumpával, már aki nem desztvízzel vagy Nordával használja.
-
ALI_G
veterán
Eddig még nem kellett, van benne aquaclean vízszűrő. A kézikönyv szerint ha cserélni kell a szűrőt, akkor kell egy vízkő eltávolítás programot futtatni. 5 NK víz van nálunk (szűrt+lágyított). Szeptemberben vettem, kb 5 hónapja megy, és erősen kétlem hogy az ígért 5000 csésze meglesz a napi 3-mal. Most 40%-on van a szűrő a gép szerint.
DM/rossman stb helyen kapható általános kávéfőzőkhöz való az citromsav alapú?
Korábban valaki ezt az oldalt javasolta: [link][ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Azt mondják a komoly kávés topikban, hogy a DM-ben van, ahogy látom 400-ért 5 liter.
Én is kancsóval lágyítom a vizet, tegnap vízkőtelenítettem aztán ma megint mert eldugult a mágnesszelep ami a gőzölőcsövet vezérli, még jöttek a kis vízkő darabok ma is, szóval nem megfelelő a Tesco AquaOptima filter erre a célra.Ha naponta elhasználok egy liter vizet, akkor desztvízzel 2400 forintba kerül egy hónap, ha két hónapig jó egy AquaClean filter akkor kb. pont mindegy melyiket használom...
Most 8700 két darab az eMagról.Nekem már többe kerül a (nem működő) olcsóbb megoldások keresése, mintha megvettem volna a boltit. Vonatkozik ez a Szilorett A szilikonzsírra is, ami szépen lecsorog a központi egységen és összeszedi a zaccot, borzalmas volt kitakarítani, most már csak a gyári maradékból a kritikus pontokon kap kenést.
-
biker
nagyúr
válasz #85578752 #705 üzenetére
megeszi a citromsav az ulkát, 3-4 savazás után szinte biztos. A tejsavas nem csak ezért jobb, hanem mert semmi utóíze nincs.
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
oszy
veterán
Akkor nekem az a rész kimaradt. Én így tudom:
"Szabadalmaztatott innovációnk, az AquaClean vízszűrő gondoskodik arról, hogy a legtöbbet hozhassa ki automata kávéfőzőjéből. Ha a készülék kérésére kicseréli a szűrőt, akár 5000* csészéig nem kell vízkőmentesítenie a gépet, és közben megtiszított vizet használhat. Amint AquaClean szűrőt helyezett a kávégépbe, a vízkőmentesítési figyelmeztetés automatikusan kikapcsol."
*A kávéfőzőkön jelzettek szerint 8 szűrőcserével kalkulálva. A csészék tényleges száma függ a kiválasztott kávétípusoktól, illetve az öblítési és tisztítási szokásoktól.Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
-
andrasferenc
tag
Én a Saeco Minuto HD8671 automatához kezdetektől fogva Philips Saeco vízszűrő patront használok. A vízkőtlenítést is a Philis Saeco vízkőtlenítővel végzem el. A kávéautomata 5 éves. Eddig nem volt problémám vele. Vagyis egy volt/van, hogy a két csésze egyikébe egy hajszálnyival kevesebb kávé folyik le. Érdeklődtem más felhasználóknál is. Ez előfordul. Nem ritkaság. Pedig a készülék vízszintbe van helyezve.
A vízkőtlenítést akkor végzem el, amikor kijelzi a készülék. Ugyan lágy víz van felénk, de én a 4-es kemény vízre állítottam be a gépet. A vízszűrőt is akkor cserélem, amikor az erre vonatkozó kijelzés megtörténik. A vízszűrő patron esetében a „B” a kemény(normál) beállításon van, vagyis a gyári beállításon.
Hetente a központi főző egységet kiveszem és folyó víz alatt megtisztítom. Havonta „Oxett A2”-es szilikonzsírral a kezelési útmutatóban megadott helyeken bekenem. (Ez a szilikon zsír „élelmiszer barát”. Egy tubus (60 gramm) évekig elég és megfizethető áru.
Korábban is volt egy Saeco kávéautomatám. Nem a gyári kellékeket használtam. A kazánja kilyukadt.
Napi 6-8 adag kávét főzök le. Kb. havi 2 kg kávét használok el.
A kávéautomata belső szerkezete tele van „zegzugokkal”. Mivel élelmiszer ipari termék, csak minőségi szereket használok. Való igaz, a gyári ápolószerek nem olcsóak. De ha azt nézem, hogy minőségi kávét akarok inni, akkor jó karban kell tartani a készüléket. Külön féle, nem gyári szerekkel többet ronthat az ember, mint használ. 5-6 ezer Ft/kg áru kávé esetén nem szabad, hogy pénz kérdése legyen a megfelelő karbantartás.
Én a desztillált víztől óvakodnék. Szerintem nem egészséges a fogyasztása.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz andrasferenc #711 üzenetére
Semmi baj nincs a desztvízzel eszpresszónyi mennyiségekben, csak nem gazdaságos. Pohárszámra tisztán inni nem javallott, az ásványi anyagok hiánya miatt vízmérgezést okozhat. Kávét főzve belőle már van benne ásványi anyag is bőven, senki nem beszélt desztillált víz ivásról...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz andrasferenc #711 üzenetére
Említetted, hogy tele van zegzugokkal, maga a központi egység is tele van merevítő bordákkal, elmosogatás után rázogatni kell, papírtörlővel itatgatni a vízcseppeket.
Nálam most finoman ecsettel át van kenve a központi egység Oxett A2-vel, tényleg csak leheletvékonyan, így lepereg róla a víz és nem vízkövesedik. Hátránya nincs, nem tapad meg a zacc sem ilyen kevés szilikonzsíron. Komolyabb adagot keményebb Saeco szilikonzsírból csak a dugattyú tengelye kap és a hengerfej gyűrű. Negyedévente szétszedem és átcsutakolom az egész központi egységet.Új tuning érkezik hamarosan, egy Saeco őrlő személyében, azt várom tőle amit az Xsmallból sikerült régen kihozni. A gyári őrlő filterre megfelelő méretű szemcsére őrli a kávét, még sosem esett ki egyben a zaccpogácsa, ennek ellenére sikerül aránylag jó kávékat főzni de sejtésem szerint lehetne ez sokkal-sokkal jobb is. (Ami persze könnyen kideríthető egy külső őrlővel.)
-
andrasferenc
tag
válasz #85578752 #714 üzenetére
A "zegzugokat" nem csak a merevítő bordákra értettem, hanem a szivattyú, kazán belső szerkezetére, amelyen keresztül megy a vízkőtlenítő folyadék. Ezekhez a ember nem fér hozzá és fontos, olyan vízkőtlenítőt használjon az ember, amelyek nem teszik tönkre a belső szerkezetet, kiöblítődnek, nincs utánuk vegyszermaradvány. Az esetlegesen visszamaradt vegyszer ne okozzon egészségkárosodást.
Én ezért használom a Philips Saeco vízkőtlenítő folyadékot.
Nálam a beállítások miatt kb. 2 havonta kell vízkőtleníteni és kb. 2 havonta kell a vízszűrőpatront kicserélni. A napi utolsó főzése után elindítom a porkávés, hosszú kávés funkciót (természetesen kávé nélkül), hogy a szerkezet ki tudja mosni jól a kávéolajat, kávéiszapot a kifolyó rendszerből. Sajnos a kávéautomata kikapcsolás előtti, bekapcsolás utáni öblítése nem elegendő ehhez a folyamathoz. Mielőtt ezt nem alkalmaztam, egyenlőtlenül folyt ki a kávé. Szét kellett szednem időnként a csészemagasság állító részt kitisztítás végett. Az egyik szerviz javasolta ezt a hosszúkávés öblítési módszert. Amióta alkalmazom ezt a módszert, ezzel nincs gond. Sajnos a kávéatomata konstrukciója olyan, hogy a kifolyórész egyszerűen nem szétszerelhető.
(A korábbi Saeco kávéautomatámnál a gép elülső ajtajának kinyitása után ezt a rész szabaddá vált és könnyű szerrel tisztítható volt.)
A szerviz azt mondta, hogy ők kitisztítják a gépet és a kifolyócsőnél valamit kivágnak, hogy ne keletkezhessen dugulás és különösebb szétszerelés nélkül is tisztítható legyen. Megmutatták, hogy a kifolyó rendszer teljeskörű szervízelésénél teljesen szét kell szerelni a kávégépet, amely nem kis munka. A szerviz ezt a műveletet kb. 30 ezer Ft munkadíj ellenében végzi el.
A központi egység szétszerelésére még nem gondoltam, mert tartok tőle, nem lehet egyszerűen, roncsolás nélkül elvégezni, összeszerelni (lehet, például speciális csavarhúzó kell hozzá) és akkor oda a jótállás/garancia. Erre vonatkozóan leírásom sincs, illetve nincs robbantott ábrám.
Amint írtad, a legfontosabb a dugattyú tengelyének a kenése.
Korábban kentem a dugattyú tömítését is szilikonzsírral. Azt tapasztaltam, nem tesz neki jót a kenés, mert kisség megnyúlik. Kicseréltem a tömítést és azóta "szárazon" fut. Nem tapasztalom, hogy megnyúlt volna a tömítés. Amikor a központi egységet vízsugár alatt elmosom, a gumitömítésnél levő esetleges kávémorzsa maradványokat ecsettel eltávolítom.
Amikor valamilyen akció van, akkor több vízkőtlenítőt, vízszűrőpatront vásárolok. (Például kb. 2 éve árusított a Philips webáruháza vízkőtlenítőt 2500 Ft körüli áron, de vásároltam már vízszűrőpatront másutt kiárusítás miatt 500 Ft-os áron. Persze, ilyenkor az egész bolti készletet megvásárolom.
Nagyon drágák a kiegészítő alkatrészek. Például a csészetartó perforált lemez kb. 8 ezer Ft. A csepptálca is kb. 15 ezer Ft.
Azt nem értem, miért van tele "zeugzugos" bordákkal a csepptálca? Az ott felgyülemlett kávéiszapot elég nehéz eltávolítani. -
törölt tag
válasz andrasferenc #719 üzenetére
Azt keresek youtubeon
-
oszy
veterán
válasz andrasferenc #719 üzenetére
Azt nem kell szétszerelni.
Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
-
törölt tag
Az áttisztítás óta más íze volt a kávénak, már napok óta fanyar, túlkivonatolt volt. Próbáltam állítani az őrlésfinomságon, de nem igazán lett jobb. Kicsit többet is főzött le mint előtte, ezért ma újrakalibráltam a mennyiséget érzésre, mérve egy adag kb. 18-19 gramm főzet lett.
Visszatért a jó íz, annyira hogy most felismertem mit is szeretek ebben a kávéban amikor jól sikerül lefőzni, azt a sült papíros cellulózos ízt ami a fénymásolóból kijövő papír illatához hasonlít. Irodai dolgozók valószínűleg másképp tekintenek erre a szagra. -
Voice24
őstag
Próbálta, kóstolta már valaki a Lidl-ben most kapható Barista kávékat? Ma vettem mindkét fajtából, még nem bontottam meg őket, de kíváncsi vagyok, másnak bejöttek-e.
Amúgy ezek mellett szorgalmasan rendelgetem a Pacificaffe kávéit, azokból is ma jött meg egy Roma Espresso és egy Premium, a cremájukat nem tudom megunni, és nem mellesleg finomak is. -
Voice24
őstag
Mivel most (tegnap, mert elmúlt éjfél) töltöttem be az előző Rome Espresso végét a gépbe, és holnap (azaz ma) fogjuk azt inni, legkorábban csütörtökön tudom tesztelni ezt a Baristát, akkor meg már elvileg nem lesz akciós. Bár, mivel tudtommal nem kapható állandóan, ha valamelyik üzletben marad készlet, azt még ezen az áron kint hagyhatják.
Oszy, bírom én is, amikor valaki úgy fikáz le egy terméket, hogy kipróbálta, jelen esetben megkóstolta volna. Persze vannak így páran, hogy az olcsó csak sz@r lehet, a drága meg csakis kiváló.
-
Voice24
őstag
Én most megfordítottam a sorrendet . Én mindenképp ki akartam próbálni ezt a fajtát, a múltkori akcióban nem tudtam venni, most sikerült. De attól, hogy már itthon figyel a polcon a két zacskó, még érdekel, hogy másnak hogyan jöttek be.
tepenzed: köszi, kíváncsian várom én is a kóstolást.
[ Szerkesztve ]
-
rigoberto
őstag
Hi. Philips 1200as gépem van auqaclean szűrőt használok.
Gondoltam kávéolaj eltávolítást csinálok rajta, mert xaraxik a kávé kifolyás.
Vettem a philipstől tehát ilyen tablettákat, de olyan bonyolultan írták le a használatát, hogy első elolvasás után neki se mertem állni.
Szóval hétköznapi nyelven le tudja írni valaki hogy csináljam?[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
válasz rigoberto #734 üzenetére
Bekapcsolod a gépet.
Kinyitod az őrölt kávé fedelét és a pár darabra összetört tablettát beledobod.
Elindítasz egy őrölt hosszú kávé főzést, kb fél csészénél áramtalanítod a gépet.
Vársz 15 percet.
Áram vissza, befejezi a gép.
2-3 full csésze őrölt kávé lefőzöl.Természetesen őrőlt kávét ne tegyél bele, csak üresen
[ Szerkesztve ]
-
andrasferenc
tag
válasz rigoberto #734 üzenetére
Én a Saeco Minuto HD8671 automatánál a következők szerint járok el:
Naponta (az utolsó főzés után) egy őrölt kávés beállítású hosszú kávét lefőzni, természetesen kávé nélkül, hogy jól átöblítődjön a kifolyó rendszer, mivel a kikapcsoláskori öblítés nem elegendő a csövek kimosására. így sokkal hatékonyabb a tisztítás. A "kávéiszap" szépen kimosódik.
Amióta ezt a módszert használom (kávéautomata szervizben javasolták), nincs ilyen jellegű problémám..
Ajánlatos lenne a kifolyó részt, ami alá a csészék behelyezésre kerülnek, szétszedni. Kissé macerás, mert az ott levő részeket az én gépemnél le kellett pattintani, és félő volt, hogy eltörik valami. (Nálam álta a strapát.) Persze, kell még speciális csavarhúzó. Utána nagyon vékony, hajlékony műanyagcsővel kifújtam a benne levő lerakódást. Ha jól ki van tisztítva, akkor ez az öblítési mód szépen kiviszi a lerakódásokat. Későbbiek folyamán elegendő, ha egyszerűen feldugod a kifolyónyílásba a csövet és belefújkálsz. Nekem amióta ezt a módszert használom, egyszer kellett belefújnom a lerakódások miatt.[ Szerkesztve ]
-
oszy
veterán
-
andrasferenc
tag
Igen, korábban írtam erről. A napi utolsó főzés után csinálom ezt az "öblítést". Naponta általában 3-4×2 adag kávét készítünk.
Mivel a kávéautomata hosszabbítón keresztül csatlakozik a villanyhálózathoz, a hosszabbítón levő kapcsolót használom a kávéolaj tablettával való ténykedésnél, nem pedig a kávéautomata hátulján matatok, hogy a kapcsolót kikapcsolhassam.
-
törölt tag
válasz andrasferenc #742 üzenetére
Régebben csak rövid őrölt módban öblítettem a végén, de leszerelt csőrrel látszik hogy azzal még marad a szilikoncsőben jócskán kávémaradék, hosszúval szépen kitisztul a végére, szóval nem bánom azt az 1 dl vizet a végén.
Közben megérkezett az őrlő és kicseréltem, sokkal szorosabbra lehet állítani mint a gyárit, majdnem összeérnek a kések. A gyáriban az állórész betétre 1-es van írva, az újnál ez 3-as, nem tudom van-e összefüggés, de a gyári sosem őrölt valami jól. Most először állnak össze a zaccpogácsák egésszé, a főzet sokat javult.
-
törölt tag
Most hogy már van tapasztalatom az új őrlővel és nem csak a friss kávé okozta javulást érzem, nyugodtan mondhatom, hogy az eddigi őrlő csak pocsékolta a kávét és kár hogy selejtest fogtam ki.
Az új őrlőben van forgásszenzor, amit az EP3510 nem használ, ráadásul vastagabb a motor pár tized milliméterrel, így valamennyire hozzáért a belső testhez és hangos volt. Átcseréltem a motort a régi és új között, csendes lett és jól őröl.
Ha valakinek hangos a Philips gépe őrlés közben, nagy valószínűséggel rosszul rakták össze, a gumi gyűrű meg a rugó jelentősen csökkenti a zajt ha nem ér hozzá a házhoz a motor.
A különbség igazából az elforgatható álló kerámiakés tartójában van, nekem gyanús, hogy az olcsóbb modellekbe olyan verziót raknak ebből, ami nagyobb távolságot ad a két kés között, így sokkal durvább szemcsés az őrlemény, csak hosszú "német" kávéhoz jó. Lehet hogy elég lett volna egy őrlőkést meg a felső tartóját vennem, nem tudom, így most mindenesetre jó az őrlemény minősége, jobb az eredmény. -
törölt tag
Kaptunk téma összefoglaló lehetőséget, ha valakinek van ötlete, mivel lenne jó kiegészíteni, ne kíméljen!
EP3510 darálócsere után (kissé akadozva) olyan finomra őröl, hogy már-már presszókávé minőséget ad túlhúzott nyomásfokozóval. Már csak egy kis szűkítőzés kéne valahol az ULKA és a kazán között, de így is jó, 35 ml 25 másodperc alatt, vagy 25ml 15 másodperc alatt, cappuccinohoz tökéletes. Ma csak kilencet kellett egymás után főznöm, nem okozott fennakadást.
Amúgy ez az őrlő sem olyan már mint a régi Xsmall-é, ezt sem lehet a végtelenségig összetekerni, de azért jobb mint a gyári (hibás) volt.
[ Szerkesztve ]
-
Voice24
őstag
Az öblítéshez annyit tennék hozzá, hogy a Delonghi 23.460-on elegendő a sima öblítés gombot megnyomni, nem kell őrölt kávéval (amit bele sem teszünk) átverni a gépet. Kikapcsoláskor ez is elég kevés vízzel öblít, de ha szükségét érezzük, kikapcsolás előtt lefuttatunk egy öblítést, az szerintem megfelelő mennyiségű vízzel dolgozik.
Amúgy kipróbáltam ezt az őröltkávés-öblítéses dolgot, az én gépemen nem működik, mert valahogyan megérzi, hogy nincs benne őrölt kávé, így végig sem fut a program."Teszteltem" a múlt héten emlegetett Barista Espresso kávét. Azt kell hogy mondjam, ennyi pénzért (1500) teljesen jó. Ízre finom, erős, bár a cremája meg sem közelíti a Pacificaffe általam próbált termékeinek cremáját.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AliExpress tapasztalatok
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Autós topik
- DIGI kábel TV
- Bluetooth hangszórók
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Tőzsde és gazdaság
- Politika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest